Otteluennakot ja -raportit

Play Off -aika alkaa!!!

 

On se aika vuodesta, jolloin aletaan mittaamaan miestä toden teolla. Pleijarit on sitä, mihin jokainen joukkuelajin pelaaja haluaa mukaan ja missä halutaan myös menestyä. Eivätkä Mahtimiehetkään ole tässä suhteessa poikkeus.

Tänä keväänä ei ole näköpiirissä mitään kevyttä rallattelua kohti kauden tavoitetta. Tästä saamme syyttää laadukasta sarjaa ja omaa kohtuullisen nihkeää alkukevättä. Vastaan asettuu Joensuulainen Karelian Hurmos, jota kauden alla pidettiin sarjan ylivoimaisena ennakkosuosikkina.

Onneksemme oma pelimme on viime otteluissa alkanut loksahtelemaan kohdalleen, joten voimme rauhallisin mielin lähteä kairaamaan itärajan ylpeyttä kohti kesälomaa.

Vastustajan kesälomalle saattaminen ei tule onnistumaan kuitenkaan ilman sinua, rakas Mahti-fani. Tämä kausi on todella karusti osoittanut sen, mitä tapahtuu, kun joukkue joutuu pois kotiluolastaan. Katsojakeskiarvo on pyörinyt 60 korvilla. Vaikka pieni ja pippurinen kannattajajoukko onkin pitänyt kiitettävää meteliä, ei tunnelma ole vielä kivunnut Mahtiareenan tasolle.

Tähän tehdään ensi lauantaina 16.3. klo 18.00 alkaen muutos! Laitetaan Pielaveden liikuntahalli tupaten täyteen ja semmoinen karnevaali käyntiin, ettei vastaavaa olla pohjois-savossa hetkeen nähty.

Joku viisas on sanonut, että pitää tuntea historiaa ymmärtääkseen tulevaa! Historiaa ei tarvitse koluta kuin muutama vuosi taaksepäin. Tällöinkin eräs maaninkalainen lentopalloseura lähti runkosarjan jälkeen pleijareihin sijalta 7. Joku saattaa vielä muistaa, mitä silloin tapahtui...

 

Puolivälierien 1. osaottelu Maaningan Mahti - Karelian Hurmos Pielaveden Liikuntahallilla lauantaina 16.3.2019 klo 18.00 - TERVETULOA!

 

lisätty 12.3.2019 JS


 

 

Mahdin tappioputki vihdoin poikki Nurmon Jymyn vieraana!

 

lisätty 22.2.2019 JS


 

 

Sarjakärki Rantaperkiön Isku voitti kotiottelussaan Mahdin 3-0

 

lisätty 22.2.2019 JS


 

 

Mahdin tuska ei helpottunut vieläkään - Kuortaneen vuoro napata sarjapisteet

 

lisätty 6.2.2019 JS


 

 

Mahtimiesten otteissa jo piristymisen merkkejä - Hurmos kuitenkin parempi 3-1

 

Aloituskokoonpanot:

Mahti: Jyrki Meriruoko (P), Tuomo Ikonen (KT), Severi Kupari (KT), Lasse Räisänen (YP), Eelis Karinen (YP), Simo Näkki (YP) ja Tommi Silventoinen (L)

Hurmos: Tuomas Karjalainen (P), Mikko Suomalainen (KT), Fred Musoni (KT), Jeff Sprayberry (YP), Aleksi Sillanpää (YP), Ville Louhela (H) ja Ville-Erik Tarkiainen (L)

Mahtimiesten vaikea jakso näyttäisi vähitellen alkavan kääntyä positiivisempaan suuntaan, vaikka piristyneet otteet sunnuntaisessa kotiottelussa sarjakärki Karelian Hurmosta vastaan eivät vielä jalostuneetkaan sarjapisteiksi.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueelta edelleen kovin vaisua pelaamista, ja sitä sävyttivät runsaslukuiset omat virheet (11kpl). Hurmos sen sijaan pelasi vapautuneen tehokkaasti Louhelan (6) ja Suomalaisen (5) hoitaessa pääasiassa pisteidenteon. Mahdista eniten pisteitä teki Räisänen (3), mutta muiden tuki jäi liian vähäiseksi, vaikka hyviä onnistumisiakin toki mukaan mahtui. Erän aikana Mahdin pelaajista kentällä kävivät myös Lasse Jäntti ja Riku Ruotsalainen valmentaja Pasi Seppäsen hakiessa rytminmuutosta. Hurmoksen johtotilanteesta 11-9 eteenpäin erän loppu oli vierasjoukkueen todellista hallintaa ja avauserä päättyi Hurmoksen tylyyn 25-15 voittoon.

Kotijoukkueen osalta vaisun avauserän jälkeen pelatun toisen erän alku oli hieman tasaisempaa. Lukemissa 6-6 oltiin vielä rinnakkain. Tämän jälkeen Hurmos hankkiutui jo neljän pisteen etumatkalle, mutta sitten erän puolivälin tienoilla alkoi kotijoukkue osoittaa piristymisen merkkejä ja kampesi taas lähes vieraittensa rinnalle lukemiin 13-14. Hurmos kuitenkin kuittasi Mahdin kirin ja karkasi uudelleen huomatakseen ainoastaan Mahdin hiipivän sitkeästi jo lähes iskuetäisyydelle tilanteessa 17-20. Kuitenkin Hurmoksen siinä vaiheessa edelleen pääasiassa konemaisen varmasti toiminut peli vei erän lopun heille jatkuvan pienen etumatkan turvin lukemin 20-25. Huomattavaa kuitenkin on, että erässä Hurmos teki sille epänormaalit 12 virhettä lahjoittaen yli puolet Mahdin pisteistä. Erän parhaat pistemiehet Sillanpää 6 (Hurmos), Louhela 4 (Hurmos), Karinen 3 (Mahti). Erän aikana kotijoukkueesta uutena pelaajana kentällä esiintyi Santeri Saarimäki ja vierasjoukkueesta Petteri Härkönen.

Kymmenen minuutin erätauon jälkeen Mahti oli kuin uudestisyntynyt Hurmoksen kovimman latauksen jäätyä kahden lopulta helpohkon erävoiton jäljiltä pukukoppiin. Mahti sai yhden vahvan osa-alueensa eli aloitussyötön toimimaan, ja painosti siihen saakka hyvin pelanneet Hurmoksen yleispelaajat Sillanpään ja Sprayberryn lähes tuuliajolle. Suurimmillaan Mahti johti erää jo 20-9, kunnes pienen kosmeettisen kirin erän lopussa aikaiseksi saanut vierasjoukkue antautautui lukemin 25-17. Erässä vierasjoukkue teki peräti 14 kotijoukkueelle pisteen tuonutta virhettä! Mahtimiesten vuoden 2019 ensimmäinen erävoitto oli nähnyt päivänvalon. Hurmos joutui jo kolmannen erän puolen välin paikkeilla kaivamaan vaihtokulmasta peliin loput ns. ykkösmiehensä, jotta se sai jonkinlaista ryhtiä otteisiinsa. Mikko Räsänen korvasi Sillanpään ja Musoni erän aloittaneen Härkösen. Pistemiehet Karinen 3 (Mahti), Sprayberry 3 (Hurmos), Louhela 3 (Hurmos).

Tyly erätappio herätti etukäteen vahvemmaksi arvellun vierajoukkueen eikä Mahdin paras pelivire vielä kestänyt kasassa riittävän pitkiä jaksoja. Neljännen erän alussa Hurmos raapi jälleen edun itselleen ja johti erää jo suurinumeroisesti 15-6. Mahti osoitti kuitenkin jälleen, että sen korpivaellus alkaa olla takanapäin ja napsi piste pisteeltä vieraiden etumatkaa kiinni mm. Eelis Karisen ja Lasse Räisäsen hyvillä tehoilla. Hurmos teki tässä vaiheessa sille epätyypillisesti myös paljon omia virheitä ja yhtäkkiä Mahti oli noussut jo tuntumaan lukemiin 13-16. Kolmen pisteen ero joukkueiden välillä säilyi aina tilanteeseen 20-23 saakka, mutta sen lähemmäs ei Mahti enää vieraitaan päässyt. Erävoitto Hurmokselle 25-21 ja koko ottelu erin 3-1. Pistemiehet Räisänen 4 (Mahti), Karinen 3 (Mahti), Räsänen 4 (Hurmos), Suomalainen 4 (Hurmos).

Joukkueiden parhaina pelaajina ottelun päätyttyä palkittiin Mahdin Lasse Räisänen (11 pist.) ja Hurmoksen Mikko Suomalainen (13 pist.). Mahti antoi omilla virheillään Hurmokselle yhteensä 37 pistettä ja Hurmos Mahdille yhteensä peräti 44 pistettä. Virhemäärät kertovat osaltaan pienestä riskinotosta mm. syötöissä, mutta toisaalta myös ajoittaisesta hyökkäysten huolimattomasta räiskimisestä ja vastustajan syötön vaikeudesta.

Vaikka viides peräkkäinen tappio Mahtimiehille siis tulikin, oli pelissä nähtävissä ajoittain jo paljon parantuneita otteita ja hyviä joukkuesuorituksia. Harjoitussalilla tehdyt uuden pelikonseptin treenit alkavat vähitellen siirtyä pelitilanteeseenkin, mikä enteilee hyvää runkosarjan loppua. Täytyy myös muistaa, että viidessä viime ottelussa on kohdattu sarjan neljä kärkijoukkuetta, joita vastaan pitää oman pelin olla kasassa 100%:sti voittojen saavuttamiseksi. Niin tasainen ja kova on ykkössarjan kärkikuusikko tällä kaudella.

Seuraavaksi Mahtimiehet kohtaavat Kuortaneen Valmennuskeskuksen nuoren poikien maajoukkueen kotiottelussaan, joka pelataan poikkeuksellisesti Kiuruveden Liikuntahallilla tulevana lauantaina 2.2.2019 klo 14.00 alkaen. Kuortaneen joukkueessa pelaa mm. kiuruvetinen Vili-Valtteri Help sekä monia muita Pohjois-Savon alueen nuoria pelaajia, joten siinäkin mielessä edessä on mielenkiintoinen ottelu. Mahti toivoo, että kiuruvetinen tunnetusti laatutietoinen lentopalloväki saapuisi runsain joukoin ottelua katsomaan ja kannattaisi samalla myös Luomu Wolleyn junioritoimintaa käyttämällä hyväkseen LuoWon kanttiinipalveluita ottelun yhteydessä - kanttiinituotot menevät lyhentämättöminä Luomu Wolleyn hyväksi!

Maaningan Mahti - Kuortane U19 MJ Kiuruveden Liikuntahallilla la 2.2.2019 klo 14.00 - tervetuloa!

 

Ottelusivu tulospalvelussa

 

lisätty 28.1.2019 JS


 

 

 

 

 

Juttu TUTO Volleyn Facebookissa

 

 

 

lisätty 24.1.2019 JS


 

 

KyKykin Mahtia parempi

 

Sunnuntaina 13.1. lähtivät Mahtimiehet Kyyjärvelle tappioputki niskassaan. Kuten olemme AA-kerhossa oppineet, hyvää putkea ei kannata heppoisin perustein katkaista. Ja tässä onnistuimme!

Vaikka betonimiehet ottelun 3-0 veivätkin, oli pelissä mahtimaisten silmälasien takaa katsottuna jo paljon parannusta edellisen viikonlopun tapahtumiin.

Maaninkalaiset aloittivat kokoonpanolla Jäntti, Karinen, Karttunen, Räisänen, Ikonen, Kupari ja Silventoinen. Kyyjärveltä rosteriin oli kelpuutettu Lamminen, Jansons, Sillanpää, Jylhä, Petrusevics, Väliaho ja Rasinperä.

Kotijoukkue aloitti ottelun väkevästi. Varsinkin syöttöruudusta tuli melkoista tykitystä. Ottelu oli hetkessä 12-6 ja ensimmäinen erä näytti jo varsin vahvasti taputellulta. Sen jälkeen alkoi Mahtimiesten hiipivä kiri, joka huipentui jopa kahteen eräpalloon. Erän lopussa kotijoukkue oli kuitenkin kovempi ja vei sen nimiinsä 27-25.

Toisen erän alku oli taas vahvasti mahtimerkkinen. Syötimme selvästi ensimmäistä erää paremmin ja onnistumisia tuli tasaisesti joka puolelta. Hetkittäin pelaaminen näytti jopa syksyn parhaita hetkiä paremmalta. Johtotilanteessa 21-18 alkoi kuitenkin jostain kummasta syystä virheaalto, jota ei saatu katkeamaan sitten millään. Kyyjärvi puolusti, repi ja raastoi… ja kampesi ohi vieden erän loput pisteet 7-1 ja koko erän 25-22.
Siitä olikin sitten lupsakka siirtyä pukukopin suojiin.

Kolmanteen erään Mahti vaihtoi Räisäsen Näkkiin. Simo onnistuikin erän alussa vallan mainiosti muutamassa hyökkäyksessään. Muutoin peli- lme oli muulla joukkueella jo kovin tuskainen kahden lipsautetun erän jälkeen ja tämä näkyi myös tulostaululla. Kyyjärvi kiskaisi alkuun jo turvallisen tuntuisen 14-9 johdon. Näkin syöttövuorolla Mahti vielä kampesi rinnalle, mutta pelille tyypilliseen tapaan, hyvä ote hävisi yhtä nopeasti, kuin oli ilmestynytkin ja Kyyjärvi rallatteli loppuerän helpolla voittoon 25-19.

Kuten jo aiemmin sanoin, oli ottelussa jo kuitenkin ihan pelin merkkejä. Itselläni on vahva luotto siihen, että tekemisen suunta kääntyy nopeasti positiiviseen suuntaan. Ja silloin se näkyy myös voittoina. Seuraava mahdollisuus tähän tulee tulevana lauantaina 19.1., kun Turun Toverit tuovat tähtisikermänsä Pielaveden liikuntahallin huutomyrskyyn. Ottelu alkaa klo 17.00.

Sitä kohti!

 

lisätty 17.1.2019 PS


 

 

Mahtimiesten kevätkausi käyntiin mollivoittoisesti - kotitappio LeKille suoraan 0-3

 

Kun Mahtimies tekee jotain, hän tekee sen kunnolla. Pelin kulkiessa, olemme todella hyviä ja nähtävästi, kun alamme puristaa, teemme senkin täysillä. Tämä nähtiin lauantai-iltana, kun Lempäälän Kisa kävi nautiskelemassa lentopallosta kolmen erän verran Pielaveden liikuntahallilla. Tällä kertaa muita nauttijoita ei paikalla sitten ollutkaan. Peli päättyi siis LeKin suoraan 3-0 voittoon.

Tunnustusta täytyy kyllä antaa vierailijoiden suuntaan. Ennalta tiedettiin, että vastassa on kova torjunta- ja hyökkäysporukka. Tällä kertaa heillä toimi myös vastaanotto, joka on pidemmän aikaa ollut LeKin kompastuskivenä. Jos he jatkavat hihapuolella samalla tasolla, on joukkueelle odotettavissa pitkä ja voitokas kevät. Sen verran laadukasta tekeminen pelissä oli.

Mahtilaiset taas oireilivat edelleen pelisapluunan muutoksesta. Ottaa varmasti aikansa, ennen kuin saamme pelin taas näyttämään siltä, mitä se syksyllä parhaimmillaan oli. Onneksi meillä on aikaa sen kuntoon laittamiseksi. Seuraavan kerran pääsemme testaamaan taitojamme ensi viikon sunnuntaina, kun vierailemme betonimiesten luona Kyyjärvellä. Paikka ei ole ollut koskaan Mahtimiehille mikään helppo vierailukohde. Mielenkiinnolla odotamme, minkälaisen näytöksen Kalliojärven Hannu joukkoineen meille järjestää.

Sitä odotellessa voi käydä lukemassa lauantain pelistä  eräkohtaisen otteluraportin Lempääläisten kotisivuilta.

lisätty 6.1.2019 PS

 

Otteluraportti LeKin sivuilla

Ottelusivu Lentopalloliiton Tulospalvelussa


 

Mahtimiesten vuosi 2019 käyntiin todellisella huippuottelulla!

 

Tervetullut joulutauko on pian ohi ja Mahtimiesten on aika palata parketille tositoimiin. Vuosi 2019 käynnistyy Mahdin osalta todellisella huippuottelulla ja samalla kovalla testillä, kun joukkue saa vieraakseen Lempäälän Kisan. Mahdin ja LeKin keskinäisistä kohtaamisista ei ole sähköä puuttunut, ja niin käy tuskin nytkään, kun LeKi tulee Savoon hakemaan sen ensimmäistä vierasvoittoa Mahdista. LeKi pystyi kauden ensimmäisessä kohtaamisessa 4.11.2018 kotikentällään vihdoin voittamaan Mahdin kärsittyään sitä ennen kahdeksan peräkkäistä tappiota! Tuon voiton myötä jonkinlainen King Kong varmaankin putosi lempääläläisten harteilta :) 

Sarjataulukossa Mahti on sijalla kaksi (15 ottelua, 36 pistettä) ja LeKi sijalla neljä (15 ottelua, 34 pistettä), joten siinäkin mielessä odotettavissa on tiukka taistelu tärkeistä pisteistä.

Mahti pääsee lauantain kotiotteluun hyvistä lähtökohdista, kun koko joukkue on terveenä ja mukaan saadaa vielä kaksi täydennysmiestä farmijoukkue Puijo Wolleysta. Ainoastaan opiskelujen takia Saksaan matkustanut Tuomas Tervonen on poissa rosterista. LeKi saapunee Pielavedelle myös laajalla ja tasokkaalla rosterilla sen saatua syyskauden viimeisistä otteluista lähtien mukaansa myös luottohakkurinsa Anssi Vesasen

Kuten jo kauden aikaisemmassa kohtaamisessa, ottelun ratkaisu tapahtunee tälläkin kertaa pitkälti yleispelaajien taistossa. Mahdin kolmikko Räisänen, Karinen ja Karttunen on tärkeässä roolissa taistellessaan LeKin savolaislähtöistä Kasper Pennasta ja viime ottelussa ratkaisijaksi kohonnutta Tuomas Siirilää vastaan.

Jostain kumman syystä Pielaveden Liikuntahalli ei ole tähän mennessä kautta vielä pullistellut yleisöstä, mutta nyt jos koskaan kannattaa tulla paikalle katsomaan kahden ykkössarjan kärkijoukkueen kamppailua. Mahtimiehet tarvitsevat kotiyleisön tuen, jotta LeKi saadaan taltutettua!

Mahti - Lempäälän Kisa lauantaina 5.1.2019 klo 17.00 Pielaveden Liikuntahallilla - tervetuloa!

 

Otteluennakko Lempäälän Kisan sivuilla

 

lisätty 4.1.2019 JS


 

Mahdille tappio syyskauden viimeisessä ottelussa Karhulan Veikkoja vastaan - Mahtimiehet joulutauolle sarjakärjessä!

 

Mahtimiehet kohtasivat vuoden 2018 viimeisessä ottelussaan vieraskentällä Karhulan Veikot. Kyseessä oli joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen sitten Kuopion Syysturnauksen harjoitusottelun, joten mielenkiintoista matsia ennakoitiin. Ennen ottelua KaVe oli sarjassa sijalla 7 (pisteitä 16), mutta sillä oli selvästi vähemmän otteluita pelattuna kuin muilla, ja viimeisissä peleissä se oli pistänyt LeKin ja Hurmoksen tiukoille. Mahtimiehet halusivat luonnollisesti kärkipaikkansa säilyttää ja lähteä joulutauolle voitto takataskussa.

Lieneekö pitkähkö bussimatka vienyt Mahtimiesten viimeisetkin "mehut", sillä peli lähti tosi huonosti liikkeelle eikä se oikein missään vaiheessa palannut normaalille tasolle. Tulos oli sitten sen mukainen ja Karhulan Veikot otti ansaitun kotivoiton, kun Mahtimiehillä oli vaikeuksia erityisesti vastaanotossa ja syötössä läpi koko ottelun. Surkean avauserän jälkeen toiseen ja kolmanteen erään Mahtimiesten otteet jo paranivat hieman, mutta ei vaan riittäneet loppuun asti. KaVe parempi tällä kertaa suoraan 3-0.

Ottelusivu Tulospalvelussa

Kymen Sanomien juttu ottelusta

Mahdin osalta sarjapelit jatkuvat sitten tammikuussa. Tälle vuodelle on jäljellä enää parit harjoitukset, punttia sekä lepoa!

Mahti kiittää kannustajia, nähdään taas ensi vuonna!

 

lisätty 25.12.2018 JS


 

Mahti jatkaa piikkipaikalla - tänään 3-0 kotivoitto Vammalan Lentopallo kakkosjoukkueesta!

 

3-0 on hyvä olla!

Vammalan Lentopallon 1-sarjajoukkue joutui poistumaan Pielavedeltä ilman erävoittoja saatuaan tarjottua Mahtimiehille vastusta oikeastaan vain ottelun kolmannessa erässä. 

Kaksi ensimmäistä erää passasi Mahdin Meriruoko hienosti ja pallo kuoli joka puolelta. Myös syöttöruudussa oli Mahti vahvempi. Kolmanteen erään Mahti otti kentälle farmijoukkueesta keskelle Riku Ruotsalaisen ja liberoksi Santeri Saarimäen. Passipeli hieman sakkasi ja vastustaja pääsi reiluun johtoasemaan. VaLePa kokeili nuoren Saarimäen hihaa useampaan otteeseen, mutta lähes jokainen pallo nousi kauniissa kaaressa verkolle ja kentälle tullut passari Jäntti sai Mahdin hyökkäyspelin jälleen toimimaan. Mahti nousi tasoihin ja parin vaihtopallorallin jälkeen niittasi ottelupallon kenttään!

Mahdin parhaana palkittiin tasaisesti uurastanut joukkueen kapteeni Lasse Räisänen. Ison plusmerkin saivat myös farmipelaajat Ruotsalainen ja huikean nostopelin pelannut Saarimäki!

Enää on jäljellä yksi ottelu ennen joulutaukoa, kun Mahti matkustaa Kotkaan Karhulan Veikkojen vieraaksi la 15.12.

 

lisätty 8.12.2018 JS


 

Se on pelipäivä!

 

Mahtimiehillä on tänään kotiottelussaan vastassa Antti Karttusen lempivastus VaLePan 2-joukkue! Edellinen joukkueiden välinen kohtaaminen lokakuun puolivälissä Sylväällä päättyi Mahtimiesten 3-0 voittoon ja samat on suunnitelmat tällekin päivälle.

Koska edellisestä ottelusta on ehtinyt kulua jo pari kuukautta, mielenkiinnolla odotetaan onko pässilauman peli parantunut, Mahdin tahti kiihtynyt vai edetäänkö samoin sävelin kuin viime ottelussa. Vierasjoukkueessa on tapahtunut valmentajavaihdos kun Arto Mäkinen on saanut seuraajakseen kokeneen Viktor Circenkon, joten mielenkiinnolla voidaan seurata millainen vaikutus tällä muutoksella on nuoren sastamalalaisjoukkueen otteisiin... Ja koska VaLePan Mestaruusliiga- ja 1-sarjajoukkueilla on farmisopimus, saattaa vierasjoukkueen pelaajistossakin olla täydennyksiä. #Upi hoitaa??? Valmentajavelho "Viki" ei ole ensimmäistä kertaa VaLePan joukkueen peräsimessä, sen voi todeta vaikka tämän Youtube-videon katsomalla. Joukkue on toki hieman erilainen tällä kertaa :)

Mahdin edellinen peli oli kaksi viikkoa sitten ja halu pelaamaan on kova? Ennen joulutaukoa Mahdilla on jäljellä vain kaksi peliä, joista tavoitteena on saada täydet pisteet! Tänään rosterissa pari nuorempaa kaveria farmista, tulkaa katsomaan päästetäänkö näitä innokkaita pelimiehiä irti!

Ottelu Pielavedellä TÄNÄÄN 8.12. klo 17.00 alkaen, tulkeehan paikalle!


 

Mahti 3-0 voittoon kärkikamppailussa Rantaperkiön Iskua vastaan!

 

Mahti sai lauantaina kohtalaisen legendaarisen vastuksen, kun Pohjantien koululle saapui Rantaperkiön Isku. Vierailijat olivat rallatelleet jokseenkin voitosta voittoon sarjan alkupuolen. Ainoana tappionsa he olivat kokeneet alkusyksystä Hurmokselle. Mahtimiehet johtivat ennen illan ottelua sarjaa (toki pari peliä enemmän pelanneena), joten kattaus illan otteluun oli varsin komia.

Pohjois-Savon ylpeys aloitti kokoonpanolla Räisänen, Karttunen, Ikonen, Kupari, Jäntti, Silventoinen ja viimeisen ottelunsa Mahdin paidassa pelannut Tervonen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Isku hermoili syöttönsä kanssa mutta pärjäsi loistavan vastaanoton ja koko pelin toimineen keskihyökkäyksen ansiosta Mahdin alkurynnistykselle. Erän puolessa välissä Mahti sai Jäntin syöttövuorolla kurottua parin pinnan eron aikaiseksi ja samainen ero säilyi tällä kertaa erän loppuun asti. Eräpallon sai latoa kenttään koko pelin loistavasti pelannut Tervonen. Erä oli syöttövirheiden sävyttämä, mutta muuten varsin hyvätasoinen.

Toiseen erään Mahtilaiset lähtivät varsin raikkaalla ilmeellä. Ylimääräiset hönköset oli ilmeisesti puhallettu pois ja tämä näkyi varsinkin syöttöruudussa. Passari Jäntti pyöritti monipuolisesti peliä ja varsinkin laitaosasto tuntui varsin kuumalta. Erän alku oli varsinaista ilottelua kotijoukkueen puolelta, ja se johtikin erää parhaimmillaan 4 pisteellä. Isku kuitenkin näytti sitkeytensä ja raahautui väkisin rinnalle ja hetkeksi ohikin(18-19). Erän loppu oli ottelun parasta antia. Iskulla oli pari eräpalloakin, mutta kun se ei niitä pystynyt hyödyntämään, korjasivat Mahtimiehet rohkealla pelillä erän lopulta itselleen pistein 27-25

Kolmas erä oli alkuun taas täysin Iskun hallintaa. Erässä positiivista mahtimiesten kannalta oli se, että vaikka erä ei ihan heti lähtenyt ns. juoksulle, pysyi kotijoukkueen usko omaan tekemiseen kuitenkin hyvänä. Tämä näkyi varsinkin tilanteessa 12-16, jolloin kotijoukkue riipaisi itselleen seuraavat 8 pistettä. Mahdin pistetehtailu loppui vasta, kun Iskun loistava ja arvostettu valmentaja Oskar Muurinen päätti herätellä joukkuettaan purnaamaan itselleen keltaisen kortin. Tilanne oli tässä vaiheessa 20-16 ja ottelu näytti varsin vahvasti menevän maaninkalaisten suuntaan. Jälleen kerran lentopallo näytti lajina luonteensa, ja iskulaiset kirivät Mahdin johdon jo lähes tasoihin. Tilanteesta 21-20 edettiin ensiksi Mahdin ottelupallotilanteeseen 24-21. Iskulaiset kestivät kolme ottelupalloa. Tämän jälkeen kotijoukkueen Severi Kupari onnistui keskihyökkäyksessään ja ottelun pääsi ratkaisemaan syöttämään vaihdettu Jyrki Meriruoko ässäsyötöllään.
Näin Mahti säilytti kotitaikansa ja pääsee viettämään ensi viikonlopun vapaata hyvillä mielin.

Sitten vähän huonompia uutisia:

Maaninkalaiset lentopalloihmiset joutuvat valitettavasti hyvästelemään tämän kauden osalta loistavaan pelikuntoon päässeen hakkuri Tuomas Tervosen. Hän ottaa suunnaksi Saksan ja on poissa kokoonpanosta loppukauden. Mahtimiehet kiittävät Tuomasta ja toivottavat hänelle onnea uusien polkujen talsimisessa. Toivotaan, että hän vielä tulevina kausina pukisi Mahti-paidan ylleen. Kiitos Tuomas!

Minä, Myö ja Mahti...

 

päivitetty 27.11.2018 JS


 

OTTELUENNAKKO MAHTI-ISKU

 

Sanonta kuuluu, pelipäivä on juhlapäivä ja näin totta totisesti tämä lauantai tulee olemaan, kun Mahti kohtaa kärkikamppailussa Rantaperkiön Iskun. Molemmat joukkueet ovat pelanneet hyvän alkukauden ja pelaajistoissa kokemusta riittää. Mahti hoiteli suhteellisen helposti viime viikolla Riennon ja viikko on taas saatu harjoitella pelaajien pysyessä terveenä. Vastus tulevaan peliin on todellakin eri luokkaa, eikä ilmaisia pisteitä ole tarjolla, joten Mahtimiesten on pidettävä oma vastaanotto-hyökkäys tehokkaana ja annettava syötöllä painetta Iskulle hajottaakseen sen vahvaa hyökkäyspelaamista.

Iskun taival on kulkenut lähinnä voitosta voittoon; yksi kauneusvirhe on ollut tappio tiukassa 5-eräisessä Hurmokselle, sekä tiukka 3-2 voitto Kyyjärvestä. Muutoin Isku on hoidellut vastustajansa kolmen pisteen arvoisesti. Iskussa on liigakokemusta, sillä siellä pelaavat Hietasen Matin lisäksi useat viime kauden Iskulaiset. Libero Puttosen Simo on myös tuttu kuopiolaisille, hän edusti LEKA Volleytä parin vuoden ajan. Passarina häärii Joel Laakso. Kauden alun peleissä tehoja on löytynyt useammaltakin pelaajalta. Paavo Korhonen on laitureista ollut selkeästi paras pisteentekijä lähes joka pelissä, joten Mahdin torjuntapuolustuksen on oltava hyvin hereillä, jotta Iskun tehomies saadaan kuriin.

Pelistä tulee varmasti tasainen ja viihdyttävä, joten tulkaa ehdottomasti katsomaan peliä paikan päälle ja ottakaa kaveritkin mukaan.

Peli on Kuopiossa Pohjantiellä lauantaina klo 17.00. Nähdään siellä!!

 

lisätty 24.11.2018 JL


 

 

Mahtimiehet rutiinilla voittoon Riennosta


Lauantaina Pielavedelle saapui Mahtimiehiä vastaan joukkue, jolla kauden aikana on vastoinkäymisiä riittänyt. Aitolahti oli voittanut pelaamistaan otteluista vain yhden, ja joukkueen sairasosaston ovista on käynyt sellainen vilske, että vastaavaa ei olla nähty sitten vuoden 1978 Kuopion Anttilan avajaisten…Sen verran oli tilanne kriittinen, että valmentaja Ahti Viitakin oli sitonut salikengät kisakireyteen ja napannut harteilleen yleispelaajan pelinutun. Mahtimiehillä sen sijaan oli takana hyvä harjoitteluviikko ja kaikki miehet terveenä rosterissa. Lähtökohdat otteluun olivat siis hyvinkin erilaiset.

Mahtimiehet pelasivat ottelun yhtä syöttövaihtoa lukuunottamatta kokoonpanolla Jäntti, Tervonen, Karttunen, Räisänen, Ikonen, Kupari ja Silventoinen.

Ottelu lähti käyntiin vierasjoukkueen Juuso Rautakorven huippusyötöillä. Peli oli hetkessä 0-4 ja Mahdin joukkue löysi itsensä ihmettelemästä ensimmäisellä aikalisällä. Aikalisän jälkeen Rautakorven syöttöputki saatiin poikki ja sitä myötä myös kotijoukkue mukaan peliin. Mahtimiehet pelasivat alun shokkihoidon jälkeen varsin mallikkaasti. Passari Jäntti piti hakkuri-Tervosta  runsaalla ruoalla ja myös keskipelaaminen tuntui löytyvän kivasti. Erä Mahdille alun kangertelulle jälkeen 25-18.

Toista erää häiritsi kotijoukkueen syöttövirhesuma ( 9 kpl ). Tämän myötä peli pysyi näennäisesti tiukkana. Onnistumisia tuli kuitenkin koko viikon harjoitteluteemana olleesta puolustamisesta. Puolustuspaikat tuntuivat osuvan koko ajan kohdalleen ja torjuntakin napsi hienosti pisteitä. Lopputulema oli erävoitto 25-19.

Pitkällä erätauolla pelaajat päättivät lopettaa turhan virheilyn ja se myös piti tällä kertaa. Kolmas erä kotijoukkueelle 25-14 ja koko ottelu tunnissa 3-0.

Joukkueiden parhaimpina palkittiin upeilla ja uunituoreilla Mahti-pipoilla kotijoukkueesta hienosti uurastanut Severi Kupari ja vierailta libero Joni Veripää.

Sitten ensi viikonloppuun. Silloin vastaan asettuu Rantaperkiön Isku. Joukkueen valmennuksesta vastaa Oskar Muurinen, jonka nimi on isolla kirjoitettuna monen liigajoukkueen tulevaisuudensuunnitelmissa. Isku vilisee huippupelaajia, ja heidän kirkkaimpana tähtenään on itse Matti Hietanen. Joukkue on viilettänyt alkusyksyn lähes voitosta voittoon, ainoana tahrana menestysputkessa on 2-3 kotitappio Hurmokselle. Kyseessä on siis huippujoukkue, joka halajaa ykkössarjan mestaruuteen.

Mahtimiehillä onkin siis loistava tilaisuus mitata nykykunto ja napata maistuva voitto huippujoukkueesta!

Peli pelataan siis la 24.11. Kuopiossa, Pohjantien koululla klo 17 alkaen. Tämä peli kuuluu niihin, jotka on vaan nähtävä. Nyt kaikki Mahtihenkiset paikanpäälle kannustamaan kotijoukkuetta lentoon!


Minä, Myö, Mahti!

 

lisätty 18.11.2018 PS


 

OTTELUENNAKKO MAHTI-RIENTO


Kohti lauantaita ja kotipeliä. Mahti haki viime viikolla täyden pistepotin Rovaniemeltä ja on saanut alleen hyvän ehjän harjoitteluviikon. Treeneissä on keskitytty edelleen paljon puolustus- ja yhteispelin parantamiseen ja askeleita oikeaan suuntaan on otettu. Mahtimiehet kohtaavat nyt lauantaina Pielavedellä uudemman kerran Aitolahden Riennon, josta Mahti haki 3-1 voiton lokakuun puolessa välissä. Riento on tarponut tappiopelistä toiseen sen kohtaamisen jälkeen ja sillä on kasassa 3 pistettä yhdeksästä ottelusta.

Takki auki ei otteluun voi kuitenkaan lähteä, vaan pelissä on tärkeää keskittyä omaan tekemiseen, sillä herpaantuminen aiheutti Mahdille Tampereellakin erätappion. Mahtimiesten laitapelaaminen on ollut vahvaa läpi otteluiden ja keskimiesten kanssa passarikaksikko on tehnyt viime ajat paljon töitä yhteistempojen saamiseksi kohdalleen, joten treenien perusteella on odotettavissa parempaa myös sillä saralla.

Riennosta edellisessä keskinäisessä pelissä onnistui hyvin Aleksi Rantanen ja kohtuullisesti Henri Laine. Tämä kaksikko tulee luultavasti olemaan Riennon tärkein osa myös tulevassa kohtaamisessa. Mahdin tavoitteena on pelata parempaa torjunta-puolustuspeliä, jotta nämä laiturit saadaan paremmin kuriin ja ottelu hoidetaan edellistä selkeämmin kotiin.

Tervetuloa siis kannustamaan Mahtimiehiä Pielavedelle lauantaina klo 17.00 alkavaan otteluun!

 

lisätty 16.11.2018 JL


 

 

Mahtimiehet toistamiseen Napapiirin Pallokettuja vahvempi - vierasvoitto Rovaniemellä erin 3-0!

 

Marraskuu on lentopalloilijan parasta aikaa.?

Ne, jotka lajia ovat paljon seuranneet, tai itse ovat tässä pimeyden ajan (marraskuu) huipentumassa peliuransa aikana bussissa tunteja istuneet, tietävät mistä herkusta on kyse. Maaninkalaisia vielä hemmotellaan varsinaisella vierasputkella. Edellinen viikonloppu vietettiin Turussa  ja Tampereella. Nyt bussin nokka suunnattiin kohti Rovaniemeä.

Peliin lähdettiin ripauksen uudistuneella kokoonpanolla, kun passarin paikalle avaukseen laitettiin toista kertaa tällä kaudella Jyrki Meriruoko. Muuten sapluuna oli aika lailla tuttu. Laidoilla Karttunen ja Karinen, hakkurina Tervonen, keskareina Ikonen ja Kupari ja liberona hääri Silventoinen.

Ensimmäinen erä nytkähti liikkeelle jälleen kerran hyvin mahtimaisesti, eli vierasjoukkue vei ja NaPalaiset ihmettelivät. Meriruoko levitti erän alkupuolella passejaan laadukkaasti ja monipuolisesti. Tämän ansiosta Mahtimiehet rallattelivat parhaimmillaan viiden pisteen johdossa. Pikkuhiljaa kotijoukkue sai peliään parempaan kuosiin ja otti Mahdin alussa repäisemän eron kiinni.Tilanteen ollessa tasan 15-15, vierasjoukkue otti tuplavaihdon. Meriruoko ja Tervonen vaihtoon ja kaksikko Jäntti & Räisänen tilalle. Sen jälkeen ensimmäisen erän osalta kentällä esiintyikin vain yksi joukkue. Mahti vei vaihdon jälkeen pisteet 10-4 ja sitä myöden myös erän 25-19.

Toinen erä alkoi perinteiseen tapaan hiukan heikommin. Toki täytyy myöntää, että Napapiirin sankarit koventivat sekä syöttöä että puolustuspelaamista. Kotijoukkue johti parhaimmillaan jo kuudella pinnalla. Tässä vaiheessa vierasjoukkue suoritti passarivaihdon. Vaihto piristikin peliämme ja pinna pinnalta riivimme NaPan johtoa kiinni. Toki erä näytti pitkään menevän Mahdin piristymisestä huolimatta NaPalle, mutta kentälle syöttämään vaihdettu Lasse Räisänen käänsi erän lopullisesti maaninkalaisille.

Kolmas erä olikin sitten loppua lukuunottamatta Mahtimiesten juhlaa. Läpi ottelun toiminut syöttöpeli aiheutti kotijoukkueelle jatkuvasti vaikeuksia ja tämä korostui varsinkin kolmannessa erässä. Erästä saatiin vielä lopussa tiukka, kun kotijoukkueen Otso Hakala riuhtoi syöttönurkkauksesta hirmuista pommia Mahtimiesten kenttään. Syöttöputki alkoi tilanteesta 18-24 ja päätyi NaPan kannalta harmittavasti syöttövirheeseen juuri ennen tasoitusta. Näin ollen kolmas erä Mahdille 25-23 ja koko ottelu siis 3-0.

Kotiintuomisina oli siis riehakkaat kolme pistettä ja ripauksen matkustamisesta nuutunut olemus. Nyt on kuitenkin kovin vieraspeliruuhka ohitettu ja pääsemme vihdoin kotipeleihin.

Ensi lauantaina taistellaan pisteistä Pielavedellä Aitolahden Riennon tullessa testaamaan Mahdin kotikuntoa.
Tulkaahan kannustamaan mahtimiehet uuteen voittoputkeen!

Minä, Myö, Mahti!

 

päivitetty 12.11.2018 PS


 

Otteluennakko NaPa-Mahti

 

Viime pelin tappio on pureskeltu ja reeneissä on keskitytty oman pelin kehittämiseen. Viikko on ehtinyt jo loppupuolelle ja sunnuntaina on vuorossa vieraspeli Napapiirin Pallokettuja vastaan. NaPa vieraili vain kaksi viikkoa sitten Kuopiossa, jolloin pisteet jäivät 3-0 voiton myötä Savoon. Peli oli kuitenkin tiukkaa, kun NaPan nuoriso pelasi hyvää puolustuspeliä.

Rovaniemeltä ei tunnetusti helppoja pisteitä ole saatavilla, joten Mahti lähtee otteluun hyvällä asenteella, ja tavoitteena on saada pidettyä oma hyvä peli tasaisena läpi ottelun. Team Lakkapäällä on liigapeli samana päivänä, joten mielenkiinnolla odotetaan onko edellisessä keskinäisessä ottelussa hyvin onnistunut Olli Saarenmaa NaPan vai liigajoukkueen kokoonpanossa. NaPaa vastaan hyökkäyspelaaminen on avainroolissa ja monipuolisella pelillä kettujenkin puolustus on rikottavissa.

Toivottavasti sunnuntain otteluun yleisö löytää paikalle, sillä varmasti viihdyttävää peliä on luvassa ja heti NaPan ja Mahdin pelin perään toiset pisteet on Mestaruusliigassa jaossa Rovaniemen ja Savon välillä. Savolaisille siis toivotaan pisterikasta viikonloppua Rovaniemen reissulta! Mahtiliveä pistetään päälle, jos se isännille käy ja yhteydet pelaavat.

 

lisätty 11.11.2018 JS


 

 

Mahtimiehille neljä sarjapistettä viikonlopun kovalta vieraspelikiertueelta! Lempäälän Kisa vahvempi kotisalissaan 3-2.

 

Niks ja naks. Kaksi pitkää putkea katkesi tässä ottelussa, kun LeKi pystyi kahdeksan ykkössarjassa Mahtimiehille kärsimänsä tappion jälkeen lopulta heidät peittoamaan, ja Mahdin kuluvan kauden tähän mennessä pisin voittoputki (kuusi ottelua) päättyi. Mutta annetaanpa tällä kertaa tarkempaa selkoa tehdä henkilön tapahtumien ytimestä. Tommi Silventoinen #13, olkaa hyvä!

Sunnuntaina 4.11 maaninkalaisjoukkue heräsi Loimaan Seurahuoneelta hyvin nukutun yön jälkeen. Seurahuoneella ainakin äänentoisto toimi, koska biisit, joita yökerhossa soitettiin olivat hyvin tunnistettavia ja jammailtavia vielä kolmannessa kerroksessa, mutta eihän se väsyneitä ja hyvät unenlahjat omaavia Mahtimiehiä haitannut. Aamulla oli ohjelmassa aamutreenit Alastarolla, jonne lähtö meinasi viivästyä Karisen ja Karttusen odotellessa aamukahviaan. Pojille vinkkinä, että jos menee viimeisenä aamupalalle janoisemmat ovat ne kahvit jo juoneet. Aamutreenit sujuivat hyvin musiikkivastaava Karisen biisejä kuunnellen ja junnut jopa voittivat lämmittelyfutiksen. Kerta se on ensimmäinenkin. Nopea suihku hallilla ja suunta Seurahuoneelle kauden tähän asti parhaalle pastalle. 

No siirrytään jo itse peliin. Peliin valmistautuminen sujui täysin normaalisti, hallilla oltiin hyvissä ajoin, Ikosen Tuomo käytti hyvin kyseenalaisia otteita peippipelissä, Kupari asetteli kameraa. Ei siis mitään uutta auringon alla. Mahtikoutsi Pasi Seppänen asetteli askiin liberoksi Näkin, keskitorjujiksi Räsäsen ja Ikosen, passariksi Jäntin, hakkuriksi Räisäsen ja yleismiehiksi Karisen ja Karttusen. Vastapuolelta askiin hyppäsivät Kruuda, Koivunen, Pennanen, Siirilä, Luostarinen, Silpo ja liberoksi Niemi.

Peli alkoi pienoisessa LeKi-komennossa, mutta ensimmäisen rotaatiokierroksen tullessa täyteen syöttöpaikalle asteli puolustusvoimien kovin leijasyöttäjä Lasse Jäntti. Peli nytkähti tilanteesta 12-6 -> 16-20 muutaman Mahdin todella onnistuneen syöttövuoron seurauksena. Loppuerä meni sideout pelaamisella päättyen Mahdin 21-25 voittoon.

Toinen erä alkoi tasaisemmissa merkeissä. Mahti aloitti vahvasti pisteenteon, molemmille joukkueille. LeKin tasoittaessa tilanteen 13-13 oli Mahdin ikänestori Jyrki Meriruoko valmiina hyppäämään kentälle Pasi Seppäsen käskystä ottaen passarin paikan itselleen. Tästä sisuuntuneena Mahti nappasi muutaman pisteen kaulan. Seppänen päätti, että Lasse on huilannut tarpeeksi ja otti passarin takaisin kentälle tilanteessa 16-18. Loppuerässä Seppänen vaihto liberoksi Tommi Silventoisen Simo Näkin jouduttua armottoman leijapommituksen kohteeksi. Erän lopussa Mahdin yleispelaajat onnistuivat takomaan tarvittavat pisteet LeKin parkettin ja Mr. LeKi Sauli Silpo sinetöi Mahdin erävoiton lyömällä pallon noin kaksi metriä pitkäksi. Tilastokummajaisena erästä sen verran, että erä oli Mahdin huonoin vastaanoton kannalta, mutta paras hyökkäyksen suhteen. Myös tekemällä kaverille 10 pistettä syöttövirheillä mahdollistaa erävoiton. 

Pitkällä erätauolla Pasi Seppänen lupaili elokuvailtaa bussissa, jos voitto tästä 3-0 tulee. Pasi heitti kentälle myös 1-sarjan kolmanneksi isoimmalla hauiksella varustetun hakkurin Tuomas Tervosen. No, tiesihän sen Pasin lupaillessa noin paljon, että peli ei tästä helpoksi muutu. LeKi taas vaihtoi hakkuriksi suhteellisen kokeneen Anssi Vesasen. LeKi paransi vastaanottoaan Mahdin sitä samalla mitalla huonontaessa, ja Mahdin peli sakkasi kaikilla osa-alueilla; vastaanotto ei toiminut, ja sitten kun toimi, hyökkääjät eivät löytäneet hyökkäysratkaisuja. Syötöt painuivat poikkeuksetta virheiksi tai LeKi passari Luostarisen sormiin ns. pelipaikoille. Erä taisi olla lyhyempi kuin pitkä erätauko ja se päättyi LeKille 25-13.

Neljänteen erään lähtiessä Seppänen laittoi kentälle Suomen komeimman lentopalloilijan Eelis Karisen kapteeni Lasse Räisäsen tilalle yleispelaajaksi. Eelis toi vastaanottoryhmään rauhoitusta ja erästä saatiinkin tiukempi taistelu kuin kolmannesta. Neljännen erän loppupuolella Tuomo Ikonen vaihdettiin Severi Kupariin, mutta verkolla riehuneisiin Sten Kruudaan ja Tuomas Siirilään ei vaihdolla eikä muutenkaan saatu minkäänlaista otetta. Neljännessä erässä hakkuri Tervonen rupesi saamaan suurta ruhoaan lämpimäksi, mistä todisteena kahdeksan pisteen erä. 

Tämä ei kuitenkaan riittänyt vaan erä LeKille lopulta 25-21 ja edessä olisi lyhyt viides erä. Viides erä oli tosiaan lyhyt. Mahti virheili, ja mitä Mahti ei virheillä tehnyt sen Tuomas Siirilä löi Mahtitorjunnan käsistä katsomoon. Olisiko Mahtimiesten kynsisaksilla voitu kääntää peli, sillä sen verran ylhäällä tähtäin oli ja marginaalit olivat pienet? Mahti yritti rimpuilla, mutta väsymys tuplapeleistä ja matkustuksesta ilmeisesti painoi jaloissa ja paras puhti oli poissa. Passari Meriruoko kävi kaunistelemassa loppunumeroiksi 3-2, ja LeKille ansaittu voitto kahden tunnin tahkoamisen jälkeen.

LeKi paransi vastaanottoaan ensimmäisen kahden erän jälkeen radikaalisti ja se mahdollisti monipuolisen (lue Siirilä ja Kruuda) hyökkäyspelin. LeKi vei ottelussa torjunnat 15-6 ja oli selkeästi Mahtia edellä torjunta-puolustuspelissä muutenkin kuin tappotorjuntoja laskemalla, vaikka hyvän kuvan ne antavatkin. Joukkueiden parhaina palkittiin elämänsä pelin pelannut Siirilä ja Mahdilta passari Jäntti.

Koska aina voi etsiä positiivisia asioita, kuten Mahti hakkuri Tervonen asiasta kuin asiasta, listataan tähän muutama:

+ Pitkät vierasreissut on nyt heitetty (toim. huom. Rovaniemelle on 20 km lyhyempi matka).
+ Näkin korttipelituuri jäi reissulla ”vain” kahteen värisuoraan ja yhtiin vitosiin.
+ 4 pistettä.
+ Seppäsen kolmen yleispelaajan kokeilu, joka toi kaksi erävoittoa.
+ Mahdin maailmankuulu livelähetys toimi taas maapallon jokaisessa kolkassa kaukaisimpien mahtifanien iloksi.

# 13 Tommi Silventoinen

 

Juttu ottelusta LeKin nettisivulla

Otteluraportti LeKin nettisivulla

 

Päivitetty 6.11.2018 JS


 

 

Mahti jatkoi voittoputkeaan TUTO Volleyn vieraana!

 

Mahtimiehet avasivat vieraskiertueensa Turussa sarjaan nousseen TUTOn vieraana. Mahdilla oli takana pitkä voittojen sarja. Myös kotijoukkue oli avannut kautensa loistavasti. Varsinkin erinomaisten kotipeliensä ansiosta se oli ennen illan koitosta sarjassa kuudentena.

Mahdilta aloituksessa olivat Karinen, Karttunen, Kupari, Ikonen, Tervonen, Jäntti ja Silventoinen.  Peli alkoi Mahtimiesten kannalta erinomaisesti. Syöttö kulki vastaanoton kanssa erinomaisesti ja palloa pistettiin kenttään tasaisesti joka puolelta. Varsinkin Jäntti oli syöttöruudussa erinomainen. Erä lupsakasti savolaisille 17-25.

Toiseen erään TUTO teki hakkurivaihdoksen, kun ensimmäisen erän yleispelaajana pelannut Kirill Borichev sijoitettiin hakkurin tontille ja hänen tilalleen yleispelaajaksi nousi Lauri Vanhanen. Hakkurimuutos toikin ryhtiä turkulaisten hyökkäämiseen. Lisäksi kotijoukkueen koventunut syöttö teki tuhojaan maaninkalaisten vastaanottoon ja sitä myötä koko pelaamiseen. Erä täysin ansaitusti TUTOlle pistein 25-18.

Pitkän erätauon jälkeen Mahdin pelaamiseen palasi iloisuus ja rohkeus. Pieni kohennus vastaanotossa antoi passari Jäntille avaimia monipuoliseen pelaamiseen ja varsinkin herrat Karttunen ja Tervonen mättivät palloa kenttään joka paikasta. Myös keskipelaaminen oli hyvässä kuosissa (tämä toki läpi koko ottelun). Erässä nähtiin näyttäviä palloralleja, ja kaiken kaikkiaan peli oli korkeatasoista lentopalloa. Erän puolen välin kohdalla Mahti nappasi muutaman pinnan johdon eikä luopunut siitä enää. Näin kolmas erä mahtimerkkiseksi pistein 25-21.

Neljäs erä alkoi kotijoukkueen kovalla rynnistyksellä. Vaikka Mahdin vastaanotto napsi syöttöjä huipputarkasti passarin näppeihin, ei palloa saatu jäämään TUTOn puolelle millään. Tilanteessa 7-2 vaihtui joukkueeltamme passari. Tämän jälkeen alkoi kentällä semmoinen Meriruoko-show, ettei vastaavaa ole nähty sitten viime keväisten liigakarsintojen. Mies levitti laadukkaita passeja paikasta kuin paikasta ja sai kairattua Mahtimiehet taas peliin mukaan. Vastustajan aikalisätkään eivät enää saaneet Mahdin lentoa loppumaan ja erä tiukkojen vaiheiden jälkeen vierailijoille 25-22 ja koko ottelu siis 3-1.

Mahdin voiton arvo nousee korkealle, sillä TUTO oli oikeasti kova. Epäilen, että Turusta ei kovin moni vie tällä kaudella Mahdin kaltaisesti kolmea pistettä mukanaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti Loimaata, jossa Mahtilauma yöpyy ja aloittaa keskittymisen huomiseen LeKi-peliin. Kuten otteluraporteista (kyllä, kaksi eri kappaletta ?) käy ilmi, on myös huominen vastus huimassa kunnossa. Jahka lupa saadaan ja netti toimii, lähetetään peli myös Mahtiliven kautta. Peli alkaa klo 17.

Minä, Myö, Mahti…

 

Savon Sanomien juttu

 

lisätty 3.11.2018 PS


 

Mahtimiehillä vyöllään hieno kuuden ottelun voittoputki - nyt edessä todellinen testi kovalla vieraskiertueella!

 

Syyskuun lopussa Karelian Hurmos -vierasottelussa suoritetun mahalaskun jälkeen Mahtimiehet ovat nostaneet tasoaan upeasti ja saalistaneet vyölleen peräti kuuden ottelun mittaisen voittoputken. Tuohon voittojen sarjaan mahtuu taisteluvoitto kovasta KyKy-Betsetistä, mutta muut voitot ovat tulleet ennakolta hieman kevyempiä vastustajia vastaan. Toki jokainen ottelu on aina oma lukunsa, mutta mieliäkseen pysyä tasokkaan ykkössarjan kärkikahinoissa Mahtimiesten tulikin voittaa ottelunsa JyLeä, VaLePa 2:sta, AitRia, Jymyä ja NaPaa vastaan. Sen joukkue tekikin tyylikkäästi keräten em. otteluista täydet 15 sarjapistettä eräsuhteella 15-1!

Tänä viikonloppuna Mahtimiehet ovat jälleen kovan haasteen edessä, kun joukkue istuu bussissa yhteensä melko tarkalleen 1000km ja pelaa reissullaan kaksi kovaa vierasottelua TUTO Volleyta ja Lempäälän Kisaa vastaan.

Lauantaina 3.11. aloitetaan klo 16.00 Nunnavuoren Palloiluhallissa Turussa, jonne sarjanousija TUTO Volley odottaa Mahtimiehiä kylään. Vaikka kyseessä on siis nousijajoukkue, täytyy huomioida sen pelaajien valtava pelikokemus lentopallon pääsarjatasolta menneiltä vuosilta. Eivätkä TUTO Volleyn pelaajat tosiaankaan mitään jäähdyttelijöitä ole, vaan esimerkiksi Kirill Borichev, Henri Rajala, Mauri Kurppa ja Kimmo Kutinlahti varmasti niin halutessaan mahtuisivat vielä monen Mestaruusliigajoukkueen rosteriin. Em. nimien jatkoksi kun lisätään vielä sellaiset pelurit kuten Jimmy Hernandez, Kai Lehtinen, Jani Puputti ja Lauri Rantanen täydennettynä nuorilla nousevilla toisen sukupolven lupauksilla Lauri Vanhasella ja Alexej Zhbankovilla, on Mahtimiesten pistettävä todellakin parastaan voittoputkeaan jatkaakseen.

Ennen tämänpäivän ottelua TUTO Volley on pelannut sarjassa seitsemän ottelua summaten niistä 12 sarjapistettä majaillen niillä sijalla kuusi. Kahdessa edellisessä ottelussaan TUTO Volley pelasi täydet viisi erää kummassakin pitäen ensin kotonaan sarjakärki Hurmosta todella tiukoilla johdettuaan ottelua erin 2-0 ja taipuen lopulta niukkaan 2-3 tappioon sekä voittaen viime viikonloppuna vieraissa Jyväslentiksen 3-2.

Jos luoja ja nettiyhteys suovat, ottelusta tulee livelähetys Mahdin livekanavalla! Voi myös olla, että striimaus tulee kotijoukkueen toimesta heidän Facebook-sivujensa kautta. Lentopalloliiton reaaliaikainen tulosseuranta toimii myös.

 

Kunhan TUTO Volley -ottelu on saatu päätökseen ja yö nukuttua Loimaan Seurahuoneen lakanoissa, jatkavat Mahtimiehet matkaansa kohti Hakkarin Liikuntahallia Lempäälään, jossa sunnuntaina 4.11. klo 17.00 alkavassa ottelussa kohdataan "arkkivihollinen" Lempäälän Kisa! Mahti ja LeKi ovat viime ykkössarjakausilla kohdanneet toisensa useasti ja aina on tunnelmaa ja tapahtumia riittänyt! Muistissa ovat edelleen vahvasti muun muassa finaaliottelu Hakkarissa maaliskuulta 2016, kun Mahti eteni lopulta ykkössarjan mestariksi 3-2 vierasvoitolla. Nostalgian nälkäisille löytyy otteluraportti arkiston syövereistä. Muitakin tiukkoja Play off -vääntöjä on näiden joukkueiden välillä mahtunut, kuten esimerkiksi puolivälierät kaudella 2016-2017 ja  runkosarjan toinen kohtaaminen Lempäälässä viime kaudella.

"Sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee" kertoo kuitenkin vanha suomalainen sananlasku, ja tämä täytyy pitää jälleen terävänä mielessä. Uskoisin, että etenkin kaima Raunio LeKin taustoilta luottaa tähän totuuteen :) Vaikka aikaisempien neljän ykkössarjakauden aikana Mahti on pystynyt LeKin voittamaan useassa tiukassa paikassa, on sunnuntainen ottelu jälleen aivan uusi tilanne molemmille, eikä vanhoilla meriiteillä ole silloin mitään merkitystä. Kumpikin joukkue on pelaajistoltaan uudistunut, ja LeKi vaikuttaa kauden alun perusteella kenties vahvemmalta kuin koskaan aikaisemmin. Kokeneet Sauli Silpo, Anssi ja Ossi Vesanen ja Sten Kruuda ovat edelleen kelpo pelimiehiä, ja kun joukkueeseen on tälle kaudelle onnistuttu hankkimaan yleispelaajaosastolle Mestaruusliigatason veijarit Tuomas Siirilä ja Kasper Pennanen sekä huippulibero Jyri Niemi ja kova keskimies Teemu Koivunen, voidaan puhua erinomaisesta ykkössarjan joukkueesta. LeKin rosterissa on kaiken kaikkiaan 15 pelaajaa, joten valmentajakonkari Tapsa Nyströmillä adjutantteineen on käytössään monipuolinen pelaajakaarti, josta löytyy tarvittaessa apuja myös vaihdosta.

LeKi on pelannut ennen sunnuntaista Mahti-ottelua ykkössarjassa seitsemän ottelua kooten niistä 16 sarjapistettä, jotka oikeuttavat sen sarjasijalle viisi. Mahdin tapaan LeKillä on allaan maukas viiden voiton putki, joista kolme viimeintä ovat tulleet vieraskentillä. Tähän sarjaan mahtuu mm. upea 3-0 vierasvoitto kivikovasta KyKy-Betsetistä sen kotiareenalla. LeKi pelasi eilen perjantaina kotisalissaan Suomen Cupin ottelun Mestaruusliigakärki Vammalan Lentopalloa vastaan taipuen 0-3 tappioon, joten taatusti voitto mielessään LeKi odottaa Mahtimiehiä vieraakseen.

Mahtimiehet ovat reissussa täydellä 11 pelaajaan joukollaan, joten nähtäväksi jää millaisilla asetuksilla valmentaja Pasi Seppänen joukkonsa näihin otteluihin kentälle juoksuttaa. Pystyykö Mahtimiehistö jatkamaan voittoputkeaan? Miten Mahdin laituriosasto Karttunen, Karinen, Räisänen suoriutuu kovia torjuntajoukkueita vastaan? Onko vireensä löytänyt hakkuri Tervonen edelleen hyökkäyksissään pitelemätön? Napsiiko liberokaksikko Silventoinen ja Näkki vastustajan syötöt ja hyökkäykset marjoina passari Jäntille? Pimentääkö keskari Ikonen vastustajien keskihyökkäysyritykset? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saadaan vastaukset kuluvan viikonlopun aikana!

LeKi-Mahti -ottelusta lähetettäneen myös livekuvaa joko Mahdin livekanavan tai LeKin Facebook-sivujen kautta. Ja liiton tulosseurantasivu toimii myös.

Virittäydy siis tunnelmaan kotisohvallasi ja seuraa miten Mahtimiesten vierastupla sujuu!

 

Ja koska kyseessä on todellinen spesiaaliviikonloppu, löytyy otteluennakoitakin kaksin kappalein! Paremmalla asiantuntemuksella kirjoitettu Mahdin valmennusporukkaan kuuluvan Johanna Lehtosen juttu löytyy Mahtimiesten Facebookista!

 

päivitetty 3.11.2018 JS


 

 

Mahtimiesten voittoputki sai jatkoa - Napapiirin Palloketut kaatui puhtaasti 3-0!

 

Sunnuntaina oli Mahtimiehillä vastassa Pohjantien koulun uumenissa Napapiirin Palloketut. Molemmilla joukkueilla oli allaan voitot edellisen päivän otteluistaan. Mahti vei Nurmoa ja NaPa JyLeä.

Ottelu alkoi Mahdin osalta kokoonpanolla Jäntti, Tervonen, Räsänen, Kupari, Räisänen, Karttunen ja Silventoinen.

Peli alkoi, kuten lauantainakin, Mahdin kovalla syötöllä. Muutenkin peli näytti savolaisten silmälasien takaa varsin mallikkaalta. Vastaanotto nousi hyvin ja palloa taottiin kenttään joka puolelta. Erän kuluessa Karttunen vaihtui muutaman nihkoisemman hyökkäyksen jälkeen Kariseen, mutta muuten mentiin erä samalla sapluunalla. Erä Mahdille 25-20.

Toinen erä alkoi tasaisempana. NaPa kovensi syöttöään ja puolusti erittäin uhrautuvasti. Joukkueesta erottuivat varsinkin Liiga-apu Olli Saarenmaa ja Otso Hakala. Puolessa välissä erää Mahtimiehet nykäisivät kuitenkin muutaman pinnan eron eivätkä enää erän kuluessa siitä luopuneet. Joukkuettamme kannatteli jälleen kerran erinomainen laitapeli. Karinen, Tervonen ja Räisänen onnistuivat hyökkäyksissään erinomaisesti paikasta riippumatta. Erä Mahdille 25-23.

Kolmannesta erästä tuli sitten varsinainen kamppailu. Vastustaja hönki päälle nuoruuden innolla ja teki kotijoukkueen pelaamisen todella tukalaksi. Erä meni aina tilanteeseen 14-16 asti hyvinkin Pohjois-Suomi -merkkisesti. Mahdin osalta varsinkin jatkopallopelaaminen meni hätäiseksi ja virheherkäksi. Sitten valmennusjohto päästi herra Karttusen takaisin kentälle ja tällä kertaa hakkurin paikalle. Ja katsos vain, tulosta alkoi taas tulla. Aivan erän loppumetreillä maaninkalaiset karauttivat parin pinnan johtoon, ja siihen eroon erä myös päättyi.

Parhaat pistemiehet:
Mahdilta Karinen 15/+13 ja Tervonen 15/+9
NaPalta Saarenmaa 16/+9 ja Hakala 16/+8
       
Vaikka ottelu päättyikin 3-0 Mahdille, on vastustajan pelaamista kehuttava. Matti Alatalo on tehnyt joukkoineen todella hyvää työtä, ja hänen nuoren joukkueensa pelaajista on varmasti iloa Suomen lentopallokansalle vielä pitkään.

Mahdin viikonloppu sujui siis voittojen merkeissä. Kuusi pistettä lämmittää kovasti, ja se kertoo siitä, että paljon onnistuneita juttuja osui viikonloppuun. Pelaamisen taso on noussut selkeästi alkukaudesta. Vieläkin mukaan mahtuu heikompia jaksoja mutta niiden kesto on jo lyhentynyt. Täydellistä pelaamisen pitääkin olla vasta kevään otteluissa…

Nyt viikon verran hyvää reeniä alle ja sitten koittamaan pelimme tason kestämistä TUTOa ja LeKiä vastaan!

 

Päivitetty 29.10.2018 PS


 

 

Mahti voittoon Nurmon Jymystä


Mahdin ja Nurmon pelistä oli odotettavissa ennakkoon kova otatus. Tällä kertaa arvio ei aivan täyttynyt, sen verran ylivoimaisia Mahtimiehet tänään olivat.

Lauantai-illan koitos Pielaveden illassa oli suihkuineen ohi jo reilussa tunnissa. Suurin syypää Mahdin ylivoimaan löytyi kotijoukkueen hakkuriosastolta. Jos olivat Tuomas Tervosen kaksi aiempaa peliä hiukan tukkoisia, niin tänään ei siitä ollut tietoakaan. Mies onnistui erinomaisesti varsinkin 2-paikalta sekä syöttöruudussa. Mahtavaa että Tumppi sai jälleen jyvän kohdalleen!

Mahti pelasi seitsikolla Näkki, Jäntti, Tervonen, Räsänen, Kupari, Räisänen ja Karinen.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisena aina kymmenen pisteen tietämille. Mahdista hyökkäysvastuuta kantoivat tähän asti pääasiassa laiturit Mr. Tervosen johdolla. Sitten syöttöruutuun asteli Lasse Jäntti. Syöttövuoro kesti tilanteeseen 18-10 saakka, ja erä oli käytännössä taputeltu siihen. Erä lopulta Mahdille 25-14

Toinen erä oli ottelun tasaisin. Mahdin railakas (ja kaksi viimeistä erää myös virhealtis) syöttöpeli oli kuitenkin myrkkyä Nurmon vastaanotto- ja hyökkäyspelille, ja tämän edun turvin myös toinen erä mahtimerkkiseksi 25-21.

Kolmas erä oli enää muodollisuus. Se Mahdille 25-18. Osasyy Mahdin ylivoimaan löytyi Nurmon kokoonpanosta, josta puuttui vastaanoton tuki ja turva Timo Alanen. Tämän lisäksi hakkuri Mika Mäntylä pelasi varsin vaisun pelin ja ottelun jälkeen syy paljastui mahataudiksi.

Se ei kuitenkaan vähennä Mahdin voiton arvoa. Tästä on hyvä lähteä kohti huomista, jolloin joukkueemme kohtaa Kuopiossa Pohjantien koululla Napapiirin Palloketut.

Tulkaahan sankoin joukoin katsomaan, miten Pohjantien parketti kestää Mahtimiesten moukarointia - ottelu alkaa klo 17.00!

Ottelujuttu Jymyn Facebook-sivulla.

 

Lisätty 27.10.2018 PS


 

Mahtimiesten maakuntaviikonloppu


Tulevana viikonloppuna Mahti levittää lentopallon ilosanomaa ympäri maakuntaa. Lauantaina kamppaillaan Nurmon kanssa Pielavedellä ja sunnuntaina mahtimiesten nykykuntoa tulee testaamaan aina Rovaniemeltä asti Napapiirin Palloketut.

Mahdilla on alla voitokas Kyyjärvi-peli, josta varsinkin kaksi viimeistä erää olivat ehdottomasti kauden parasta tykitystä. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja alkukauden teemana ollut syöttöpeli napsahteli oikein kunnolla kohdilleen.

Lauantaina vastaan tulevalla Nurmon Jymyllä on allaan kaksi voittopeliä: vieraissa JyLe ja viime viikolla kotipelissä Kuortane. Kahden vähän vaisumman kauden jälkeen näyttäisikin siltä, että Nurmolaiset todella halajavat menestykseen kevään tosipeleissä. Varsinkin Kuortaneesta otettu puhdas 3-0 voitto toimi oivana näyttönä joukkueen kovasta kunnosta.

Joukkueen kirkkaimpana tähtenä toimii Mika Mäntylä. Hänen pysäyttäminen onkin Mahtimiehille todellinen koetinkivi. Mäntylää komppaavat vahvasti joukkueen ikinuoret Tuomas Ruuska ja valmentajanpenkiltä paluun pelikentälle tehnyt Slobodan Krljic.

Ottelu pelataan Pielaveden Liikuntahallissa la 27.10. ja pilli viheltää pelin alkamisen merkiksi klo 17.00.


Sunnuntaina Mahti-sirkus suuntaa sitten Kuopioon. Pelipaikkana toimii Pohjantien koulu. Vastaan asettuva NaPa on sarjanousija ja siksi vähän oudompi tuttavuus. Alkukausi on ollut heillä kova, sillä he ovat kohdanneet sarjan alussa ennakkoon kovat Iskun, KyKyn ja KaVen. Sen takia pistetaulukko ehkä vääristää vähän joukkueen nykykuntoa. Joukkue on täynnä tulevaisuuden supertähtiä. Lisäksi oman mausteensa joukkueen tekemiseen tuo farmisopimus Team Lakkapään Mestaruusliigajoukkueen kanssa. Tämä mahdollistaa todellisten vahvistusten mukaantulon joukkueeseen. Katsotaan millaisella sapluunalla Kettulauma saapuu Pohjantien hornankattilaan.

Mahtimiehet pääsevät viikonlopun koitoksiin täydellä kokoonpanolla. Kaikki pelimiehet ovat kunnossa ja mielenkiinnolla seurataan, jatkuuko Eelis Karisen huippuisku myös tulevana viikonloppuna. Toiseksi seurattavaksi kohteeksi on pakko nostaa hakkuripeli. Tuomas Tervosella lienee hiukan hampaankolossa edellisen viikonlopun luvalla sanoen heikosti menneen pelin jälkeen. Mahtimiehet suosittelevatkin vastustajien takakentälle kypäräpakkoa. Sen verran kiukkuista on meno Tumpilla treeneissä ollut...

Peli Pohjantiellä su 28.10. alkaa myös klo 17.00

Nyt on siis huippupelejä tarjolla! Toivotaan, että te kaikki Mahtifanit molemmilla paikkakunnilla löydätte katsomoihin. Kuten viime viikonloppuna jo kerroimme, emme enää lähetä kotipelejä live-lähetyksinä. Tämä siksi, että lentopallo on parasta paikan päällä. Kansoittakaa siis katsomot, ja kannustakaa Mahtimiesten voittoputki entistä pidemmäksi!

Kuopiossa pelattiin viime viikolla lentopallo-ottelu, joka keräsi yli 1000 innokasta lentopallofania katsomoon. Eiköhän lyödä tulevana viikonloppuna tuo ennätys.


Minä Myö Mahti!

 

lisätty 24.10.2018 PS


 

 

Mahtimiehille 3-2 kotivoitto tiukan taistelun jälkeen!


Kauden toinen kotipeli Pielavedellä ja vastaan asettui tuttu kilpakumppani viime vuosilta KyKy-Betset. Aloitukseen astelivat tutusti passari Jäntti, hakkuri Tervonen, yleispelaajat Karttunen ja Karinen, keskarit Ikonen ja Kupari sekä libero Silventoinen. Kykyn aloituksessa etukäteen kovimmat kaverit olivat laituri Petrusevics, keskari Mikko Väliaho sekä hakkuri Sillanpää.

Ensimmäisessä erässä peli hieman aaltoili ja pisteputkia tuli puolin ja toisin. Erän loppu oli tiukka ja Mahti käänsi sen itselleen lopun hyvällä syöttövuorolla voittaen 26- 24. Toinen erä jatkui samalla miehistöllä, erä oli kokonaisuudessaan tiukka ja edettiin vain parin pisteen eroilla, tällä kertaa KyKy vei voiton 23- 25. Pitkän erätauon jälkeen voi käydä mitä vain ja niinhän se nähtiin tälläkin kertaa. Mahti vaihtoi hakkuriksi Lasse Räisäsen hakkuripelin tökittyä läpi koko ottelun. Kolmannen erän alun tasaisen pelin jälkeen KyKy alkoi saamaan kerta toisensa jälkeen Mahtimiehiä kiinni ja hyökkäykset päätyivät turhan usein omaan lattiaan. Passarin vaihtokaan erän lopussa ei auttanut, vaan KyKy vei erän selkeästi nimiinsä 18- 25. Neljänteen erään Mahti lähti sisuuntuneena ja taistelua oli puolin ja toisin. Myös tunteet kuumenivat tuomarien päätöksistä ja valmentaja Seppäsen oli rauhoiteltava pelaajia aikalisillä. Taas tiukka erän loppu ja kotiyleisön iloksi se kääntyi Mahdille 27- 25. Kuumottava viides erä jatkui tasatahtiin ja hienoja hyökkäyksiä nähtiin puolin ja toisin, Karinen ja Karttunen olivat kutospaikalla pitelemättömiä. Erän ehdoton ykköstykki oli 6 pistettä kenttään latonut Karinen, jonka suoritukset auttoivat kotijoukkueen voittoon 15-12 ja erin 3-2.

Kotiyleisön kannustus oli hienoa, ja yleisö saikin nähdä huikeita taistelupalloja, kuumenevia tunteita sekä näyttäviä torjuntoja. Vastustajalta tutusti parhaat pistemiehet Petrusevics ja Sillanpää. Kotijoukkueelta Karinen tykitti 20 pinnaa ja Karttunen 21 pistettä.

Seuraavana viikonloppuna pelataankin tuplaviikonloppu kotona, kun lauantaina Mahti pelaa Pielavedellä Nurmon Jymyä vastaan ja sunnuntaina saapuvat Kuopioon Pohjantien koululle Napapiirin Palloketut.

Tervetuloa kannustamaan paikan päälle!

 

Otteluraportti KyKy-Betsetin kotisivuilla

 

Päivitetty 23.10.2018 JL


 

OTTELUENNAKKO MAHTI-KYKY 21.10 SUNNUNTAI


Nii vaan se sunnuntai lähestyy ja vastaan asettuu Pielavedellä kotikentällä sarjan kärkikahinoissa vuosia viihtynyt Kyyjärven KyKy-Betset. Mahdilla on vuosien varrella ollut hyviä vääntöjä tätä betonijoukkuetta vastaan ja tälläkin kertaa on odotettavissa tasainen ja viihdyttävä ottelu. Viime viikonloppuna Mahti kävi nappaamassa kuusi arvokasta pistettä vierasreissulta ja ympärillä miehet käyvät tutummiksi. Tervonen on palannut reissultaan takaisin ja viime viikolla kiusannut flunssa-aalto on mennyt ohi. Joukkue odottaa innolla kentälle pääsyä, vastus edellisviikonlopusta selvästikin kovenee, joten oma peli pitää pysyä kassassa ja syöttöpelin on oltava tehokasta. Viime kaudella KyKyllä oli vaikeuksia selviytyä pudotuspeleihin, mutta tänä vuonna se on taas panostanut laadukkaaseen joukkueeseen. KyKyllä on kasassa kuudesta ottelusta 13 pistettä. Se on voittanut ilman pistemenetyksiä TUTO:n, NaPan, Riennon ja KaVen. LeKille KyKy hävisi suoraan 3-0 ja Isku väänsi siitä tiukan 3-2 voiton. KyKy-Betset on siis saanut alkukaudesta runsaasti pelikokemusta. Sen selkeä ykköstykki peleissä on ollut viime kaudella Hurmoksessa vaikuttanut laituri Aivars Petrusevics. Joukkueessa on myös muita ulkomaalaisia, kuten latvialainen passari Jansons sekä viime kaudelta jatkanut ukrainalainen yleispelaaja Liunenko. Myös liigakokemusta omaava Mikko Väliaho on kova pelote verkolla ja hyvinkin tuttu kaveri pielavetisille.

Tervetuloa siis Pielaveden lauteille sunnuntaina 21.10 klo 17.00. Ottelussa takuuvarmasti näyttäviä suorituksia luvassa ja kovaa pitää voittajan pelata. Kotiyleisön tuki on Mahdille tärkeää, joten toivotaan runsasta ja äänekästä osanottoa!

 

lisätty 18.10.2018 JL


 

 

VaLePa 2 - Mahti


Tampereella hyvin nukutun yön jälkeen oli aika suunnata kohti Sastamalaa. Tällä kertaa Mahtimiesten valmistautuminen otteluun sujui hyvin ja se näkyi ottelun alussa loistavana pelaamisena. Hyökkäyspeli kulki tasaisesti joka paikalta, vastaanotto toimi ja torjunta osasi lukea erän alun jälkeen vastustajan hyökkäykset varsin mallikkaasti. VaLePa harasi hienosti vastaan, mutta tällä kertaa Mahtimiehet suorittivat vain huomattavasti paremmin. Erä Mahdille 18-25.

Toinen erä kulki samalla kaavalla. Lisämausteensa erään toi VaLePan koventunut syöttö. Tästä johtuen hyökkäyspelimme meni laitapainotteiseksi. Mahdin laitapelaajat Antti Karttusen johdolla pelasivat loistavasti ja samalla järkevästi hyvää torjuntaa vastaan. Lisäksi oma syöttö piti vastapuolen vaikeuksissa ja siitä johtuen toinenkin erä Mahdille 18-25.

Kuten aika usein, kahden hyvän erän (ja pitkän erätauon) jälkeen on vuorossa vähän huonompi. Mahdilla meni syöttäminen virheherkäksi ja sitä myöten peli vähän tuskaiseksi. Erä mentiin tasaisena aina 20 pisteen tietämille, minkä jälkeen Ikosen Tuomo syötti muutaman onnistuneen leijan. Tähän lisäksi Mahdilta muutama kenttäpuolustus ja sitä myöten viimeinen erä Mahdille 23-25.

Mahdin parhaana palkittiin Eelis Karinen ja VaLePalta Paavo Kaski.

Tulevana sunnuntaina (21.10) on sitten vuorossa varsinainen herkkupala, kun Kalliojärven Hannu tuo joukkonsa Pielaveden liikuntahalliin. KyKy-Betset on aloittanut kautensa loistavasti ja on vahvasti mukana sarjan kärkikahinoissa. Kyyjärven vahvimpina syömähampaina toimivat viimekaudella Hurmoksessa loistanut Aivars Petrusevics ja Pielaveden lentopalloväelle todella tuttu Mikko Väliaho.

Tätä peliä ei kannata jättää välistä! Mahtimiehet eivät lähetä kotipeleistä enää livekuvaa, joten 
tule paikalle (vaikka kotijoukkueen järjestämällä bussikyydillä) nauttimaan todellisesta lentopalloviihteestä. Ottelu alkaa klo 17.00.

lisätty 14.10.2018 PS


 

 

Mahti voittoon Aitolahdesta!

 

Lähtökohdat otteluun olivat Mahtileirissä vähintäänkin haastavat. Hakkuri Tervonen oli pyrähtänyt ulkomaille, passari Jäntti vietti viikon ajan aikaansa armeijan tarjoamalla metsäretkellä ja herrat Kupari & Karttunen liputtavat itsensä sairastuvalle.

Mutta niinhän se on, että vasta vastoinkäymiset mittaavat joukkuetta. Tänään tällä mittauksella oli onnellinen loppu.

Ottelun avasi seitsikko, jossa tahtipuikkoa pyöritti Meriruoko, yleispelaajina olivat Räisänen & Karinen. Keskipelaajina Ikonen ja Räsänen ja hakkurina Näkki. Liberona takakenttää dominoi Silventoinen.

Ensimmäinen erä lähti Mahdin vahvan syötön voimin rullaamaan kivasti. Näin jatkui aina erän puoleen väliin saakka, minkä jälkeen aloimme jo odottelemaan erän loppua. Loppuihin se lopulta, mutta vasta, kun AitRi oli päässyt peliin mukaan ja lopulta jopa ohitsemme. Erä lopulta täysin ansaitusti AitRille 31-29.

Toinen ja kolmas erä oli tasaisia aina erien loppuun saakka, jolloin Mahtimiesten rutiini käänsi erät Mahtimerkkisiksi. Pelin edetessä rosteriin tehtiin sen verran muutoksia, että Jäntti tuli Jyrkin tilalle johtamaan peliä. Muutos toi rauhallisuutta passipeliin ja sitä myötä myös vakautta hyökkäykseen. Varotoimena kentältä otettiin myös Räsänen vaihtoon. Juha pelasi tämän kauden parhaan pelinsä, mutta valitettavasti reisivamma pakotti miehen kentän reunalle. Onneksi tilalle tullut Kupari jatkoi siitä, mihin Räsänen jäi pelaten hänkin nappipelin.

Neljäs erä oli sitten Mahdilta koko pelin paras. Siitä kertonevat myös viimeisen erän pisteet 15-25.

Kokonaisuutena tämä lauantai-illan koitos ei jäänyt historian kirjoihin minään lentopalloilun huippuhetkenä. Monia positiivisia asioita kentällä kuitenkin nähtiin. Keskipelaaminen kehittyy koko ajan parempaan suuntaan. Syöttäminen on mennyt eteenpäin ja lisäksi täytyy kehaista kahta liberoamme. Tommi pelasi loistavan ottelun takakentällä ja Simo taas vastasi huutoon ja touhusi ennakkoluulottomasti hakkurin tontilla. Tästä on hyvä jatkaa kohti huomista ValePa -peliä.

Minä, myö, Mahti!

 

lisätty 13.10.2018 PS


 

OTTELUENNAKKO VIERASTUPLA RIENTO-MAHTI 13.10 JA VALEPA-MAHTI 14.10


Niin vaan viikko on taas vierähtänyt ja luvassa peliviikonloppu vieraissa. Mahtimiehet matkaavat lauantaina Aitolahden Riennon vieraaksi Tampereen seudulle. Riennolla käynnistyy kolmas vuosi 1-sarjassa ja se on Akaa-Volleyn farmijoukkue. Joukkue on vuosittain ottanut pieniä kehitysaskelia ja tavoittelee tällä kaudella pudotuspelipaikkaa.

Riennon kausi on lähtenyt käyntiin mollivoittoisesti sen ottaessa viidestä pelaamastaan pelistä vain yhden voiton, se tuli JyLeä vastaan 3-2. Myös KaVelta se on saanut pisteen 3-2 vieraspelissään. NaPa, KyKy ja LeKi sen sijaan ovat vieneet 3-1 voitot ja jättäneet Riennon pisteittä. Mahdille tuleva viikonloppu on tärkeä oman pelin kehittämisen kannalta ja arvokkaita pisteitäkin on jaossa. Riennon pelin kulmakivi ja pistenikkari on laituri Henri Laine ja mahdollisesti Akaa-Volleystä vieraileva Kuuselan Teemu. Mahdilta odotetaan edelleen vahvaa laitapeliä ja syöttöpelin parantumista.

Ottelu pelataan Hervannassa Kaukajärven Vapaa-aikatalolla lauantaina klo 16.00, ottelusta on mahdollisesti tulossa Mahtilive-sivulla livelähetystä.

Sunnuntaina onkin vuorossa sitten Karttusen viime kauden seura VaLePa. Viime vuonna se sijoittui runkosarjassa kuudenneksi, pitkälti täksi vuodeksi Mahtiin siirtyneen Antti Karttusen ansiosta. Tälle kaudelle se ei ole saanut Karttuselle korvaaja ja joukkueessa muutoinkin on paljon nuoria pelaajia. Tällä kaudella joukkue saa tehdä kovasti töitä selviytyäkseen viime kauden tasolle. Joukkueella on farmisopimus Mestaruusliigajoukkueen kanssa, mutta Mestaruusliigajoukkueen tulevista liiga-ja europeleistä johtuen se ei välttämättä saa kovin usein riveihinsä vahvistuksia siltä rintamalta.

VaLePa on avannut kautensa 3-2 voitolla Kuortaneesta ja hävinnyt KaVelle sekä Hurmokselle. Joukkueen pisteiden tekijänä on häärinyt alkukauden peleissä Vuorenmaan Tatu, joka varmasti on tulevissa peleissä kovassa vartioinnissa. Mahdilta erityisseurantaan kauden hyvin avannut Antti Karttunen, jolle varmasti maistuu pelaaminen viime kauden joukkuettaan vastaan, näytönhaluja tuskin tulee puuttumaan.

Peli pelataan Sylvään koululla Sunnuntaina klo 14.00 ja pelistä Mahtilivessä mahdollisuuksien mukaan livekuvaa tarjolla.

Toivotetaan joukkueelle pisterikasta viikonloppua!

 

lisätty 13.10.2018 JL


 

Mahti 3-0 voittoon kauden ensimmäisessä kotiottelussaan!

 

Otteluraportti tulossa...

 

 

Ottelun jälkeinen valmentajien haastattelu katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

 

lisätty 13.10.2018 JS


 

KOTIAVAUS MAHTI-JYLE 6.10.

 

Vihdoinkin päästään pelaamaan omaan kotisaliin, joka tänä vuonna on Pielaveden liikuntahalli. Remontista johtuen Mahti joutui evakkoon Maaningalta ja sopiva pelipaikka löytyi Pielavedeltä. Siellä on tarjolla hyvä sali ja katsomot on mukavasti kentän tuntumassa, jotta tunnelmaa riittää, kunhan väkeä saapuu paikan päälle sankoin joukoin.

Fanibussi kuljettaa Maaningalta väkeä Pielavedelle ja takaisin edulliseen 5e hintaan, joten mikäs sen mukavampi kun istahtaa bussiin fanien kanssa ja tulla kannustamaan Mahti voittoon. Pielavedellä on myös tunnetusti kiihkeää lentopallokansaa ja toivomme teidänkin löytävän lehtereille kannustamaan Savolaista lentopalloa.

Mahdilla on takana kaksi peliä, joista ensimmäisestä tuli helpohko voitto ja toisessa pelissä oli jonkinlainen henkinen lukko päällä, kun peliä ei saatu rullaamaan oikein missään vaiheessa. Pojat ovat salilla näyttäneet kyllä sisuuntumisen merkkejä edellisen pelin tappiosta ja varmasti tullaan näkemään lauantaina valmiimpi ja aggressiivisempi joukkue.

JyLe Jyväskylästä on pelannut yhden ottelun enemmän, voittaen Kuortaneen, mutta on hävinnyt pelinsä Hurmokselle ja Riennolle. JyväsLentis peri paikkansa 1-sarjassa Liikunnan Riemun joukkueelta ja iso osa pelaajistosta siirtyi myös mukana. Viime kaudella Riemu selviytyi niukasti pudotuspeleihin ja ennakkoarvioiden mukaan miehet taistelevat pudotuspelipaikasta tälläkin kaudella. JyLen joukkue on lyhyehköillä pelaajilla varustettu, mutta missä se verkkopelaamisessa häviää, panostaa se varmasti vastaanotto- ja puolustuspelaamiseen.

Mahdilla onkin nyt näytön ja kasvojen pesun paikka edellisen ottelun huonosta esityksestä johtuen ja varsinkin syöttö- ja hyökkäyspelissä tehojen soisi nousevan huomattavasti. Ottelussa kannattaa seurata JyLen puolelta konkari Jaakko Aninkoa sekä nuorta vasenkätistä hakkuria Tino Vuorta! Mahdilla useammalla pelaajalla näytön paikka ja aggressiivista peliä odotetaan!

Tervetuloa siis kaikille kannustamaan Mahtia Pielavedelle lauantaina 6.10 klo 17.00!!

 

lisätty 5.10.2018 JL


 

 

Hieno lentopallotapahtuma Kiteellä - Hurmos ei saanut vastusta Mahdista

 

Sarjakärki Karelian Hurmos oli järjestänyt ns. maakuntaottelun Kiteellä, jonne se sai vastustajakseen viime kevään finaalivastustajansa Maaningan Mahdin. Hurmoksen järjestämä tapahtuma oli hieno - harmi vain, että tänään pelipaikalle oli saapunut vain yksi joukkue. Mahtimiesten kollektiivisen kooman myötä kotijoukkue sai kolme sarjapistettä lisää plakkariinsa häkellyttävän helposti.

Mahdilla oli allaan tällä kaudella vain yksi ottelu, kun se oli edellisenä viikonloppuna hakenut 3-0 voiton Kuortaneelta. Karelian Hurmos sen sijaan oli saanut ottelutuntumaa jo kolmen pelatun ottelun verran voitettuaan aikaisemmin LeKin, VaLePa 2:sen ja JyLen. 

Hurmoksen pääasiallinen pelaava seitsikko tänään oli Tuomas Karjalainen (P), Fred Musoni (KT), Mikko Suomalainen (KT), Teemu Silventoinen (YP), Jeff Sprayberry (YP), Ville Louhela (H) ja libero Ville-Erik Tarkiainen. Sen vaihtopelaajista ainoastaan Mikko Räsänen kävi hetken kentällä kolmannessa erässä Silventoisen paikalla. 

Mahti puolestaan joutui kierrättämään päivän ottelussa kaikkia mukana olleita pelaajiaan hakiessaan jonkinlaista ryhtiä otteisiinsa, mutta tänään joukkue oli lähes koko ajan aivan totaalisessa kipsissä eikä kenestäkään ollut pelihuumorin kohottajaksi. Ainoastaan libero Simo Näkki oli jollain lailla omalla normaalilla tasollaan.

Avauserää kotijoukkue Hurmos johti hienokseltaan heti alusta saakka. Mahti pyristeli mukana vielä kohtuullisella iskuetäisyydellä tilanteessa 11-8, mutta sen jälkeen sen peli romahti ja Hurmos nautiskeli erävoiton ylivoimaisella tavalla nakuttaen tauluun luvut 25-13. 

Rajun pöllytyksen kokenut Mahti sai toisen erän alussa pidettyä pelikonseptinsa hetken aikaa kasassa ja pelin näennäisesti tasaisena. Joukkueet olivat tasoissa lukemissa 8-8. Tämän jälkeen nähtiin ottelun hämmentävin jakso Mahtimiesten jäätyessä totaalisesti. Toisen erän loppu meni kotijoukkueelle sen rauhallisella peruspelillä 17-1! Mahti ei saanut mitään aikaan mistään paikasta kenenkään toimesta. Valmentaja Pasi Seppänen käytti kaikki keinonsa aikalisien, vaihtojen ym. myötä, mutta ilman tulosta. Toisen erän voittopisteet kotijoukkue Hurmokselle 25-9.

Sama kaiku askelten jatkui edelleen kolmannessa erässä, kun kotijoukkue Hurmos karkasi nopeasti 12-5 johtoon. Osa 300-päisestä kotiyleisöstä veti tässä vaiheessa jo takkeja niskaansa valmistautuen kotiinlähtöön. Tämän jälkeen vierasjoukkue Mahti sai hieman pelijuonesta kiinni, ja pystyi lopulta kuromaan Hurmoksen etumatkan kiinni lukemissa 15-15. Josko Mahtimiesten peli sittenkin alkaisi aueta? Tänään Mahdin otteet eivät kuitenkaan nousseet missään vaiheessa sen potentiaalin mahdollistamalle tasolle, ja Hurmos pystyi pitämään vieraansa lopulta helposti kurissa ja nuhteessa. Mahti pääsi vielä pisteen päähän kolmannen erän lopussa tilanteessa 23-22 kotijoukkue Hurmoksen eduksi, minkä jälkeen ottelun kaksi viimeistä pistettä nakutti Hurmoksen kovin pistemies Ville Louhela. Kolmas erä kotijoukkueelle 25-22 ja ottelu oli ohi puolessatoista tunnissa.

Karelian Hurmoksen hakkuri Ville Louhela kokosi ottelussa mainiot 17 pistettä. Häntä säestivät hyvin keskitorjujat Fred Musoni ja Mikko Suomalainen sekä yleispelaaja Silventoinen kooten yhdeksän pistettä mieheen. Koko kotijoukkue pelasi rauhallisen ehjän ottelun, mutta rehellisyyden nimissä on todettava ettei Mahti pystynyt sitä tänään kunnolliseen testiin missään vaiheessa laittamaan eikä sen tarvinnut esittää mitään erityistä. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Musoni.

Mahdista eniten pisteitä tililleen sai joukkueen parhaana palkittu hakkuri Tuomas Tervonen - kuusi. Muut jäivät vielä paljon pienempiin lukemiin. 

Ottelun jälkeen oman joukkueensa totaalista romahdusta ihmetteli päävalmentaja Pasi Seppänen. Hän ei osannut tuoreeltaan sanoa miksi tänään kävi niin kuin kävi. No, jos jotain positiivista ottelusta haetaan, niin ainakaan Mahti ei paljastanut muille joukkueille sen todellista tasoa, joten toivottavasti sen tulevat vastustajat scouttaavat Mahdin pelin tämän päivän videotallenteen perusteella :)

Lentopallo on mielenkiintoinen laji myös mentaalipuolella ja joskus ns. ohipelejä vain tulee. Ensi viikon lauantaina 6.10. klo 17.00 Pielavedellä pelattavassa Mahdin kauden ensimmäisessä kotiottelussa on kasvojen pesun aika. Vastustajaksi tuolloin saapuva JyväsLentis voikin varautua siihen, että sitä odottaa aivan erilaisella taisteluilmeellä pelaava kotijoukkue - se on 100% varma!

Onnittelut Hurmokselle voitosta ja yleisölle lämpimästi tervetuloa seuraamaan Mahtimiesten kotiavausta ensi lauantaina Pielavedellä!

 

Ottelun sivu Lentopalloliiton Tulospalvelussa

 

lisätty 29.9.2018 JS


 

OTTELUENNAKKO HURMOS- MAHTI 29.9.


Mahti aloitti kauden voitolla Kuortaneesta, ja videolta valmentajat ovat tehneet tarkempaa analyysia omasta pelistä. Viikon aikana on pystytty harjoittelemaan täysipainoisesti ja on keskitytty parantamaan pelistä löytyneitä heikkouksia. Tulevana lauantaina vastus onkin sitten astetta kovempi, kun verkon toisella puolen astelee Karelian Hurmos Kiteellä pelattavassa ottelussa.

Hurmos on aloittanut kauden vahvasti kolmella voitolla keräten kahdeksan pistettä yhdeksästä mahdollisesta. Sen käsittelyssä on kaatunut LeKi, VaLePa ja JyLe. Viime kauteen nähden myös Hurmoksessa on tapahtunut muutamia pelaajamuutoksia, ja kokeneista pelimiehistä huolimatta yhteispeli varmasti vielä hakee uomiaan. Viime kaudelta latvialaiset vaihtoivat maisemaa ja tilalle tuli LEKA:sta libero/YP Teemu Silventoinen, Jenkeistä yleispelaaja Jeff Sprayberry, Eastistä keskitorjuja Petteri Härkönen ja Mahdista Joensuuhun siirtyi liberona ja yleispelaajana pelaava Ville-Erik Tarkiainen.

Ottelu tulee olemaan mielenkiintoinen ja varmasti mittaa joukkueiden alkukauden yhteispelin tason. Viime kaudella Mahti ja Hurmos olivat selkeitä 1-sarjan suosikkeja ja keskinäiset väännöt olivat hyvätasoista lentopalloa, jossa pienet erot ratkaisivat. Tälläkin kaudella molemmat joukkueet ovat varmasti kärkikahinoissa mukana ja haluavat toistensa päänahan jo ensimmäisistä peleistä lähtien. Syöttö-vastaanotto nousee tulevassa ottelussa isoon rooliin, sillä molemmissa joukkueissa on taitavat nopeaa pelitempoa ylläpitävät passarit ja kovat laiturit. Peli kun pelataan Kiteellä, menettää Hurmos varsinaisen kotietunsa vieraassa salissa ja asettaa joukkueet tasaisempaan asemaan.

Seurattavat pelaajat Hurmoksen puolelta ovat pisteitä tasaisesti tahkonneet Ville Louhela ja Mikko Räsänen. Mahdissa seurataan varsinkin viime pelissä onnistuneen Antti Karttusen otteita ja odotettavissa on muidenkin laiturien esiinmarssia. Tämä peli jos joku sytyttää pelaajat varmasti yrittämään parhaansa, joten kannattaa tulla todistamaan näytöstä paikan päälle!

Lauantaina Kiteellä Vespelissä klo 17 aloitetaan. Ottelusta mahdollisesti saatavilla livekuvaa, asiasta tiedotetaan lähempänä. Peliä voit kuitenkin seurata Suomen Lentopalloliiton Livescoresta.

 

Lisätty 28.9.2018 JL


 

 

Mahti voittoon avausottelussaan - Kuortane kaatui vieraissa puhtaasti 3-0!

 

Kauden avausottelu on aina omanlaisensa spesiaalitapaus, ja siksipä pientä kutkuttavaa odotuksen sekaista jännitystä oli Mahtimiehistössä havaittavissa sen matkustaessa Kuortaneelle nuoren U19-maajoukkueen kotisaliin. Tällä kaudella Valmennuskeskuksen ykkössarjassa pelaava joukkue koostuu 2001-2002 syntyneistä lentopallolahjakkuuksista, jotka äskettäin aloittaneen uuden valmennuskaksikkonsa Manlio Puxeddu (ITA) - Daryl Tay (SGP) johdolla lähtivät haastamaan viime kauden ykkössarjan kakkosia.

Mahtimiehet eivät olleet ennen sarjakauden alkua pelanneet kuin kolme harjoitusottelua Savon Sanomat -syysturnauksessa Kuopiossa eivätkä silloinkaan ihan kaikki pelimiehet olleet paikalla. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen olikin melko varma, ettei yhteispeli vielä ole parhaassa kuosissaan. Mutta kausihan on tällä kertaa todella pitkä ja joukkue ehtii varmasti hioa oman pelisysteeminsä kuntoon ennen kevään ratkaisuotteluja. Toki jo alkukaudesta täytyy pystyä keräämään mahdollisimman paljon sarjapisteitä, sillä tänä vuonna ykkössarja on todella korkeatasoinen ja ennakkoon arvioituna hyvin tasainen, joten jokainen sarjapiste on runkosarjassa kultaakin kalliimpi.

Kuortane pelasi tänään pääasiassa kokoonpanolla Ville Kattelus, Roope Keskinen, Sebastian Pozo-Hernandez, Matias Tihumäki, Santeri Välimaa, Eetu Mäki ja liberona Kiuruveden Luomu-Wolleyn kasvatti Vili-Valtteri Help.

Mahtimiesten pääasiallinen seitsikko päivän ottelussa oli Lasse Jäntti, Tuomo Ikonen, Severi Kupari, Antti Karttunen, Eelis Karinen, Tuomas Tervonen ja libero Tommi Silventoinen.

Ensimmäinen erä näytti jo suuntaa päivän ottelun kululle, kun Mahti nappasi pisteen parin edun itselleen Kuortaneen pitäessä tiukalla taistelullaan eron pienenä. Kummankin joukkueen side out -pelaaminen oli hyvää, eikä omilla syöttövuoroilla saatu pisteputkia aikaan. Mahdin tämän päivän paras pistemies Antti Karttunen aloitti ottelun vahvasti heti alusta saakka ja teki avauserään kaikkiaan viisi pistettä. Kotijoukkueesta avauserän tehokkain oli Matias Tihumäki peräti seitsemällä pinnalla. Kotijoukkue oli vielä pisteen päässä Mahdista tilanteessa 18-19, mutta erän ratkaisuhetkillä kokeneempi vierailija oli vahvempi pistein 6-2 ja kuittasi avauserän itselleen 25-21. Merkillepantavaa oli mm. se, että yleensä ns. elättävää lentopalloa pelaava Kuortane hyökkäsi todella rohkeasti hankalistakin paikoista ja otti myös syötöissään riskiä. Erän ratkaisi kuitenkin kotijoukkueen suurempi omien suorien virheiden määrä - Mahti oli suorituksissaan varmempi ja tasaisempi. Kotijoukkueen seuraavaksi parhaat pistemiehet erässä Tihumäen jälkeen olivat Pozo-Hernandez neljällä ja Kattelus kolmella pisteellään. Mahdista parhaiten tukea Karttuselle antoivat Tervonen neljällä ja Ikonen kolmella pojollaan. 

Toinen erä alkoi samaan tapaan kuin ensimmäinenkin, eli Mahti otti pienen edun itselleen, mutta Kuortane harasi tiukasti vastaan. Tasatilanteen 5-5 jälkeen nuori kotijoukkue sai tukun onnistumisia ja karkasi hetkeksi jo kolmen pisteen johtoon pakottaen Mahdin ottamaan aikalisän tilanteessa 6-9. Aikalisän jälkeen mm. Karttusen tehokkailla suorituksilla Mahti kuroi Kuortaneen etumatkan samantien kiinni ja taas jatkettiin tasatahtiin. Mahtimiesten Eelis Karinenkin alkoi päästä erässä kunnolla vauhtiin summaten lopulta neljä pistettä. Tilanteen oltua vielä tasan lukemissa 19-19, seurasi kotijoukkueen tämän päivän paras hetki. Muun muassa Pozo-Hernandezin neljällä peräkkäisellä pisteellä kotijoukkue kairasi itselleen eräpallon lukemissa 24-21. Mahtimiesten otteet olivat siinä vaiheessa melko pehmeitä. Mahdin hakkuri Tervonen kavensi eron kahdella peräkkäisellä pisteellään kuitenkin jo lähes tasoihin ja seuraavan pisteen teki Mahdille Karttunen - tilanne tasan 24! Tämän jälkeen Kuortane sai kolme eräpalloa lisää, mutta ei saanut erää poikki ja Mahti tuli jälleen rinnalle lukemissa 27-27. Lopulta päivän Mahti-hahmot Karttunen ja Tervonen laittoivat erän pakettiin ja Mahti vei myös toisen erän 29-27. Toisen erän aikana kotijoukkueelta kentällä piipahtivat myös Joska Försti, Atte-Elias Puholainen ja Arttu Tupeli. Mahdin vaihtomiehistä lähinnä syöttövaihtojen kautta kentällä erässä kävivät joukkueen kapteeni Lasse Räisänen ja Jyrki Meriruoko. Erän parhaat pistemiehet Kuortaneen joukkueesta Pozo-Hernandez 8, Tihumäki 4 ja Kattelus 4. Mahdin parhaat pistemiehet toisessa erässä Karttunen 8, Karinen 4 ja Tervonen 3.

Toisen erän menettäminen kalkkiviivoilla ei lannistanut kotijoukkuetta vaan se aloitti kolmannenkin erän hyvin laittaen vierasjoukkueen ahtaalle. Erän alku mentiin jälleen ihan tasatahtiin. Pisteen parin erolla joukkueiden johtaessa erää vuorotellen edettiin aina tilanteeseen 15-15 saakka, kunnes Mahtimiesten kapteeni Räisänen päästettiin jälleen tekemään tuhojaan syöttönurkkaukseen. Lassen inhottavien hyppyleijojen turvin vierasjoukkue Mahti repäisi itselleen kolme pisteen etumatkan. Suurimmillaan ero oli Mahdin hyväksi jo 22-17, kunnes kotijoukkue sai hieman kosmeettista kiriä aikaiseksi Katteluksen hyvien suoritusten ansiosta. Mahti kuitenkin kontrolloi erän loppua ja kuittasi sen nimiinsä 25-21 ja siten koko ottelun puhtaasti 3-0. Hieno ja tärkeä voitto kauden avausottelusta! Erän aikana uutena kasvona kotijoukkueesta kentällä esiintyi Eemi Pöllänen, joka tuli erän puolivälissä hieman yllättäen siihen saakka erinomaisesti onnistuneen Pozo-Hernandezin tilalle. Erän parhaat pisteentekijät kotijoukkue Kuortaneesta Kattelus peräti 9 pisteellään ja Tihumäki 2 pist. Mahdin parhaat pistehemmot erässä olivat Karttunen ja Karinen tehden kumpikin neljä pistettä.

 

Ottelun kesto 1 tunti 27min.

Pistemiehet Kuortane: Kattelus 16, Pozo-Hernandez 13, Tihumäki 12, Keskinen 4, Mäki 3 ja Välimaa 2.

Pistemiehet Mahti: Karttunen 16, Tervonen 9, Karinen 8, Ikonen 6, Kupari 3 ja Jäntti 2.

Ottelun tulospalvelusivu

 

Seuraavaksi Mahtimiehet matkustavatkin sitten kohti Itärajaa, kun se kohtaa Kiteellä pelattavassa ottelussa tulevana lauantaina 29.9. viime kauden ykkössarjan mestarin Karelian Hurmoksen (Joensuu). Taatusti kiihkeä heimosota on jälleen näiden kahden toisille tutun joukkueen kesken odotettavissa! Ottelusta pyritään lähettämään livestriimiä joko Mahdin tai Hurmoksen toimesta.

 

lisätty 23.9.2018 JS


 

OTTELUENNAKKO KUORTANE- MAHTI 23.9.


Viikonloppuna se siis starttaa, kausi nimittäin, ja voi pojat sitä odottavat sekä pelaajat, että valmentajat! Töitä on tehty koko kesä fysiikkapuolella, ja varsinkin elokuun alusta enenevässä määrin myös lajipuolella. Kausi on monen joukkueen osalta alkanut jo edellisviikonloppuna. Ennakkoon vahvat veivät otteluiden voitot, ja tiukin peli käytiin varmasti LeKin ja Hurmoksen välillä, jonka viime kauden mestari Hurmos vei.


Mahtimiehet matkustavat tulevana sunnuntaina kohti Kuortanetta ja testaavat kauden alkukuntonsa Kuortaneen valmennuskeskuksen juniorijoukkuetta vastaan. Edelliskaudella Kuortane selviytyi välieriin asti ja oli runkosarjassa kolmas. Kuortaneen viime kauden joukkueesta iso osa avainpelaajista on siirtynyt Mestaruusliigaan eri joukkueisiin. A-junioreista pitkälti koostuva joukkue sai tälle kaudelle myös uuden valmentajan italialaisesta Manlio Puxeddusta, joten alkukaudesta on odotettavissa ailahtelevaa peliä nuorelta joukkueelta. Treenimäärät tällä valmennuskeskuksen joukkueella hipovat samoja lukemia kuin Mestaruusliigajoukkueilla, joten kauden edetessä varmasti tulevat kehittymään ja haastamaan vahvemmin ja vahvemmin muita kokeneempia joukkueita.


Kuortaneen joukkue aloitti kautensa jo viime lauantaina JyLen vieraana Jyväskylässä häviten pelin siellä suoraan 3-0. Kaksi erää siellä oli mennyt selkeästi kotijoukkueelle, vain kolmannessa Kuortane oli pystynyt pistämään paremmin hanttiin ja haastanut JyLeä kunnolla. Mahti siis aloitti kauden vapaaviikonlopulla. Seuraavaa vapaata saavatkin Mahtimiehet odotella pitkälle loppuvuoteen asti, sillä tahti peleissä on sellainen, että joka viikonloppu pelataan joulukuun alkuun asti. Lentisherkkua on siis tarjolla Pielavedellä useana viikonloppuna.


Mahtimiesten joukkue on kokenut myös ison vaihtuvuuden viime kauteen verrattuna, ja sen peli tulee viikkojen edetessä varmasti kehittymään isoin harppauksin. Kokeneita pelimiehiä on joukkue täynnä, ja odotettavissa on nopea yhteenhitsautuminen. Jäntti, Karinen ja Karttunen ovat toisilleen jo tuttuja aikaisemmista joukkueista, ja viime vuoden joukkueesta jatkaneet tietävät hyvin toistensa peliliikkeet. Taistelutahtoa ei Mahtimiehiltä tule puuttumaan, ja varmasti tulette näkemään jokaisesta pallosta viimeiseen asti pelaavaan joukkueen. Hyökkäys-sekä syöttöpäässä ei tämä joukkue tule mitään toimituspalloa pelaamaan vaan kovaa ja korkealta tulee monelta paikalta. Ennakkoasetelmat otteluun ovat siis vahvasti Mahtimiehiä puoltavat runsaamman pelikokemuksen myötä.


Seurattavat pelaajat Kuortaneen puolelta ovat Ville Kattelus ja isänsä jalanjälkiä lentopallon perään seurannut Sebastian Bozo Hernandes. Mahdin puolella avainpelaajia on useita, ja iso rooli on Jäntti-Meriruoko -passarikaksikolla, että miten he saavat temmot kohdilleen hyökkääjiensä kanssa.


Sunnuntaina Kuortaneella Lähitapiola- Areenalla klo 16 aloitetaan. Ottelusta mahdollisesti saatavilla livekuvaa, asiasta tiedotetaan lähempänä. Peliä voit kuitenkin seurata livescoresta: https://lentopallo.torneopal.fi/taso/live.php

 

lisätty 18.9.2018 JL


 

Haastatteluvideot:

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Lehtiartikkelit: