Otteluraportit, videot ym.

Akaa-Volley vahvempi myös toisessa välierässä - Mahdin kausi päättyi.

 

Mahtimiesten ykkössarjakausi päättyi tällä kertaa välierävaiheeseen, jossa Akaa-Volley oli parempi voitoin 2-0. Akaa sijoittui runkosarjassa kolmanneksi (Mahti 4.) ja voitti joukkueiden välisistä neljästä ottelusta kolme (erät 11-2 ja eräpisteet 324-275), joten se oli tällä kaudella ehdottomasti parempi joukkue ja eteni ansaitusti finaaliin. Mahti pelasi myös hienon ja tasaisen runkosarjan, ja esitti kauden parasta peliään puolivälieräsarjassa Lempäälän Kisaa vastaan, mutta ei saanut aivan parasta tasoaan esille enää välierissä.

Ennen tämän päivän otteluraporttia on pakko kiittää jälleen kerran upeaa Mahti-yleisöä, joka tänäänkin oli uskomattoman hieno tuki joukkueelle kuten se on ollut koko pitkän kauden ajan! Ilman yleisön tukea ja kannustusta ei joukkueen menestys varmasti olisi näin hyvä. Kiitos!

 

Ensimmäisen välieräkamppailun voitettuaan Akaa-Volley matkusti Maaningalle sarjan katkaisu mielessään. Tuekseen joukkue oli saanut mukavan kokoisen fanilauman, joka kannusti omiaan hienosti ja yhdessä Mahti-fanien kanssa loi Maaningan Urheilutalolle välierien arvoisen tunnelman. 

Ensimmäiseen erään Akaa tuli avauksella Ossi Heino (P), Joni Mikkonen (YP), Rami Rekomaa (KT), Dimitri Borichev (H), Jimmy Hernandes (YP), Teemu Koivunen (KT) ja liberot Saku Sinkkonen ja Sakari Liehu. Kotijoukkue Mahdin avaus oli Matti Mustonen (P), Lasse Räisänen (YP), Yrjö Matsi (KT), Andrey Ankudovich (H), Juha-Matti Iivarinen (YP), Osku Säisä (KT) ja libero Pekka Sairanen. Aivan erän alku oli tasainen, mutta pian Mahdin vastaanotto alkoi takkuilla hyvin syöttäneen vierasjoukkueen paineen alla ja Akaa karkasi etumatkalle. Mahdin peli ei meinannut aueta millään, ja valmentaja Pasi Seppänen yritti herätellä joukkojaan aikalisillä (3-8 ja 4-12) sekä vaihdoilla Simo Koskisen korvatessa Iivarisen loppuerän ajaksi ja Tommi Silventoisen käydessä hetken Räisäsen paikalla. Akaa näytti marssivan murskaavaan avauserän voittoon ensimmäisen välieräottelun tapaan, kunnes Mahtikin heräsi taistelemaan ja otti komean loppukirin. Turhan suuren etumatkan kovalle vierasjoukkueelleen antanut Mahti ei kuitenkaan kyennyt tekemään ihmettä ja nousemaan erävoittoon saakka, joten Akaa-Volley vei lopulta ottelun avauserän 25-20. Vieraiden valmentaja Lauri Tihinenkin joutui erän loppupuolella käyttämään molemmat aikalisänsä herätelläkseen seisoskelemaan jäänyttä joukkuettaan. Akaan vaihtopelaajista Niko Toppari, Hasse Mattila ja Juuso Paananen kävivät erän aikana kentällä.

Toisen erän kotijoukkue Mahti aloitti samalla seitsikolla, jolla se pelasi ensimmäisen erän loppuun. Ensimmäisen erän voiton vienyt Akaa-Volley ei luonnollisestikaan tehnyt vaihtoja. Toinen erä eteni tasaisissa merkeissä hieman pitemmälle kuin ensimmäinen, kunnes vahva torjunta-hyökkäysjoukkue Akaa sai jälleen raavittua itselleen pienen edun. Mahdin ensimmäinen aikalisä käytettiin tappiotilanteessa 8-11. Aikalisän jälkeen vierasjoukkue vain lisäsi höyryä ja Mahti oli alakynnessä käyttäen toisenkin aikalisänsä pian ollessaan tappiolla jo 9-14. Jimmy Hernandes ja Rami Rekomaa juhlivat vierasjoukkueen hyökkäysten näkyvimpinä hahmoina muun joukkueen tukiessa tehokkaasti. Edelleen kotijoukkue Mahdin vastaanotto sekä torjunta-puolustus eivät toimineet halutulla tavalla ja se teki Mahdin pelaamisesta tuskaista. Mahdin vaihtopelaajista kentällä kävivät Fedor Ivanov, Jyrki Meriruoko ja Silventoinen, mutta ottelun kulkua eivät hekään pystyneet suorituksillaan kääntämään. Akaan joukkueesta kentälle tulivat erän viimeisen kolmanneksen ajaksi Toppari ja Mattila. Pienen kosmeettisen kirin pystyi Mahti jälleen lopussa tekemään, mutta Akaa eteni silti vakuuttavasti selvään 25-18 erävoittoon.

Kolmannen erän Mahti aloitti jälleen samalla kokoonpanolla, eikä Akaa-Volleykaan vaihtoja pitkän tauon aikana tehnyt. Erä oli parasta Mahtia tänään, ja joukkue osoitti taistelijan luonteensa jättäen Urheilutalon parketille kaiken mitä tänään oli annettavissa. Palloa lyötiin kovaa kummankin joukkueen toimesta ja erä eteni kutkuttavan tasaisesti. Akaa-Volley pääsi mm. Koivusen näyttävillä keskihyökkäyksillä 13-10 johtoon, mutta Mahti taisteli hurjasti ja nousi kantaan tilanteessa 16-15 Akaan johtaessa. Takaa-ajossa kunnostautuivat vaihtomiehistä Meriruoko ja Silventoinen, jotka tällä kertaa pystyivät tuomaan ripauksen lisää onnistumisia kotijoukkueen peliin. Mahti väänsi itsensä väkisin ensin rinnalle ja sitten pisteellä ohikin johtaen erää 20-19. Tämän jälkeen oli jälleen vierasjoukkueen vuoro onnistua ja mennä edelle. Erän lopussa oli parikin palloa, jotka hieman paremmalla onnella olisivat voineet päättyä kotijoukkueen eduksi, kun ensin Ankudovichin ykköspaikan hyökkäys putosi Akaan torjunnasta rauhallisella kaarella niukin naukin sivurajalle ja heti perään saman miehen hyökkäys meni pitkäksi aivan Akaan torjunnan sormenpäiden vierestä. Pienet marginaalit kääntyivät tällä kertaa siis vierasjoukkueelle, joka eteni erä- ja ottelupallotilanteeseen 24-22, ja otti tällöin kentälle Topparin. Mahti tuli vielä kerran rinnalle, mutta ei pystynyt enää ohitukseen, vaan erän ja samalla koko ottelun voitti lopulta Akaa-Volley 26-24.

Joukkueiden fanit palkitsivat joukkueet taiston tuottua raikuvin aplodein ja kannustushuudoin - hieno päätös tälle välieräsarjalle! Vierasjoukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi keskitorjuja Rami Rekomaa, joka pelasi tänään hyvän ottelun onnistuen niin hyökkäyksissä, torjunnoissa kuin syöttöruudussakin. Muita vahvoja onnistujia vierasjoukkueen riveissä olivat Hernandes, Mikkonen, Koivunen ja Borichev, jotka jokainen vuorollaan ottelun eri vaiheissa olivat näkyvästi esillä. Yhtään heikkoa lenkkiä ei tänään Akaa-Volleyn joukkueesta löytynyt. Kotijoukkue Mahdin parhaana palkittiin hyvän ottelun yleispelaajana pelannut Simo Koskinen. Passari Matti Mustonen raatoi uhrautuvasti joukkueensa eteen, ja Andrey Ankudovich pystyi parhaiten vastaamaan vierasjoukkueen tulivoimaan kovilla hyökkäyksillään. 

Onnittelut siis Akaa-Volleylle, ja menestystä finaaliin sekä Mestaruusliigakarsintoihin! Mahtimiesten kausi 2016-2017 päättyy tähän. Nyt on aika jälleen rauhoittua hetkeksi vetämään henkeä ja purkamaan tämä kausi lopullisesti pakettiin. Tulevaisuudesta ei ole tässä vaiheessa vielä mitään kerrottavaa - jatkosuunnitelmista kerrotaan sitten myöhemmin.

Lopuksi vielä kerran kiitos kaikille Mahti-faneille, talkoolaisille, yhteistyökumppaneille ja tukijoille sekä tietysti upealle Mahtimiehistölle ja sen staffille! 31 virallista ottelua sisältänyt kausi 2016-2017 on Mahdin osalta paketissa.

 

Valmentajien mietteet ottelun päätyttyä katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Over and out...

 

lisätty 18.3.2017 JS


 

Akaa-Volley vahvempi ensimmäisessä välierässä

 

Ilman kapteeniaan Juha-Matti Iivarista Toijalaan matkannut Mahtimiehistö ei pystynyt aivan parhaimpaan esitykseensä, ja kova kotijoukkue Akaa-Volley vei ensimmäisen välierän voiton ottelun parhaan pelaajan Joni Mikkosen loistaessa.

Ottelun avauserässä joukkueet hakivat virettään muutaman ensimmäisen pisteen ajan, ja kutakuinkin tasoissa edettiin seitsemän pisteen tienoille. Tämän jälkeen Mikkonen asteli syöttöruutuun ja viihtyi siellä reippaan kymmenen pisteen ajan ja erä oli selvä. Kotijoukkueen peli rullasi jokaisella osa-alueella hyvin, kun taas Mahtimiesten jalat vaikuttivat vielä jääneen bussiin... Ero repesi suureksi, ja Akaa-Volley vei erän tylyin 25-11 lukemin saaden loistoalun välieriin.

Toisessa erässä Mahdin valmentaja Pasi Seppänen haki uutta rytmiä joukkueensa peliin vaihtamalla Pekka Sairasen liberon tontilta yleispelaajaksi Simo Koskisen tilalle. Liberoksi komennuksen sai Tommi Silventoinen. Mahti tuli peliin mukaan heikon avauserän jälkeen, ja nyt oli kotijoukkueen vuoro tyriä pisteitä vierailleen. Mahti johti erää suurimmillaan jo kuudella pisteellä 12-6. Tämän päivän ottelun kuva oli kuitenkin molempien joukkueiden pisteputket, mistä syystä selvätkään johtoasemat eivät pitäneet. Akaa-Volley sai jälleen rivinsä kokoon ja nousi nopeasti Mahdin kantaan tilanteessa 12-14 Mahdille. Tämän jälkeen edettiin Mahdin parin kolmen pisteen johdossa  aina tilanteeseen 23-21 saakka. Hieman tavoistaan poikkeavasti Mahtimiehet eivät tällä kertaa pystyneet pelaamaan erän loppua vahvasti, vaan Akaa-Volley pääsi ensin tasoittamaan tilanteen ja paineli samantien ohi erävoittoon 25-23 saakka. Harmittava otteen menetys Mahtimiehille...

Kolmanteen erään tuli entistäkin sisuuntuneempi Mahti, joka sai jälleen hyvän alun ja karkasi kotijoukkueen virheillessä ensin10-4 ja myöhemmin vielä 16-11 johtoon. Mutta kuten jo aikaisemmin tuli todettua, tänään ei selväkään johtosema tahtonut pitää. Akaa-Volley rynnisti taas kerran iholle kaventaen Mahdin johdon kahteen pisteeseen (17-15). Tämän jälkeen oli vierasjoukkue Mahdin vuoro onnistua kasvattamaan etumatka neljään pisteeseen 20-16, mutta kun ote ei kestä niin se ei kestä. Vaikka Seppänen otti aikalisiä ja teki kaikki mahdolliset vaihdot, ei kotijoukkueen loppuvetoa saatu pysäytettyä. Niin vain Akaa-Volley nousi kotiyleisönsä riemuksi erävoittoon 25-21. 

Mahdista tyytyväisimpiä otteisiinsa saavat olla joukkueen parhaana palkittu passari Matti Mustonen, yleispelaajaksi ensimmäisen erän jälkeen siirtynyt Pekka Sairanen (5, +1), kapteenin roolissa esiintynyt Lasse Räisänen (8- +3) ja ajoittain tehokkaasti hyökännyt hakkuri Andrey Ankudovich (13, +3). Kotijoukkueen parhaana palkittiin ansaitusti Joni Mikkonen (16, +11), joka teki tuhojaan niin syöttöruudussa kuin verkollakin. Muita onnistujia Akaa-Volleyn joukkueessa olivat Rami Rekomaa (9, +6) ja Jimmy Hernandez (10, +7) sekä mainion liberopelin pelannut Sakari Liehu.

Kotietu oli siis valttia ainakin ensimmäisessä välierässä, mutta Mahti pystyi silti osoittamaan että sillä on sanansa sanottavana tässäkin vaiheessa sarjaa. Tasaisen kova suoritustaso täytyy vaan pystyä pitämään koko ajan yllä. Toinen välieräottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla ensi lauantaina 18.3.2017 klo 14.00.

Mahtimiehistö toivoo kotiyleisöä runsaslukuisesti paikalle antamaan tukensa joukkueelle!

 

Valokuvia ja juttua ottelusta Akaa-Volleyn sivuilla.

 

lisätty 12.3.2017 JS


 

Mahti voitti LeKin toistamiseen ja jatkaa välierissä!

 

Mahti kohtasi toisessa puolivälieräottelussa Maaningan Urheilutalolla Lempäälän Kisan ja otti ratkaisevan toisen voiton tässä sarjassa. Näin ollen Mahtimiehet jatkavat kauttaan riemukkaasti välierissä ja LeKin kausi päättyi.Tästä puolivälieräottelusta oli yhteistyökumppaneiden avulla järjestetty yleisölle maksuton ja paljon erilaista lisäohjelmaa sisältänyt tapahtuma, joka onnistui hienosti kooten Urheilutalolle reilut 250 silmäparia! Ja luonnollisesti kaiken kruunasi upea kotivoittoon päättynyt ottelu, jossa yleisö eli hienosti mukana ja loi tunnelman, josta kummankin joukkueen jäsenet nauttivat täysin rinnoin. Play off -huumaa siis parhaimmillaan - vielä kerran todella suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tapahtumaan osallistuneille!

Priimaa on vaikea - ellei jopa mahdotonta - parantaa, joten allekirjoittanut antaa teidän lukea tämänkertaiset otteluraportit LeKin sivuilta. Antti Raunion "kynästä" on jälleen syntynyt todella laadukasta jälkeä:

Ottelun jälkeinen valmentajien haastattelu on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Mahti ja LeKi kohtasivat siis tällä kaudella yhteensä neljä kertaa, joista Mahti voitti jokaisen. Lienee siis oikeutettua sanoa, että oikea joukkue eteni tästä parista jatkoon. Ilmaiseksi ei Mahti kuitenkaan voittoja saanut, vaan LeKin kokenut ja parhaimmillaan erittäin hyvää lentopalloa pelaava joukkue paransi suoritustaan juuri oikealla hetkellä ja pisti Mahtimiehet todella tiukoille näissä puolivälierissä. Kiitos vielä kerran koko LeKi-tiimille tunnelmallisista ja rehdeistä koitoksista! Kuten Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen puolivälieräsarjan päätyttyä totesi, on Mahti näiden kahden kovan ottelun jälkeen paljon valmiimpi jatkamaan välieriin, joissa se saa vastaansa kotiedusta nauttivan runkosarjakakkosen Akaa-Volleyn

Akaa-Volley oli pitkään kiinni runkosarjan voitossakin joutuen viimeisten kierrosten aikana luovuttamaan sen Kyyjärven KyKy-Betsetille. Akaan riveistä löytyy runsaasti tulivoimaa mm. Joni Mikkosen, Dimitri Borichevin, Rami Rekomaan ja Jimmy Hernandezin muodossa, ja hyökkääjiä ruokkii tulisieluinen ja taitava passari Ossi Heino. Muutenkin Akaa-Volleyn rosteri on laaja ja tasokas, joten Mahtimiehillä on jälleen kova haaste edessään. Välieräparissa on tasan yksi suosikki ja se on Akaa-Volley. Mutta kuten viimeisimmässä joukkueiden välisessä kohtaamisessa kuukausi sitten nähtiin, voivat Mahtimiehet parasta peliään esittämällä haastaa tämänkin ykkössarjan tähtisikermän.

Kuten todettua, Akaa-Volleylla on paremman runkosarjasijoituksensa ansiosta kotietu eli vähintään yksi vierasvoitto on Mahtimiesten välierissä napattava mieliäkseen jatkoon. Välierätkin pelataan ns. paras kolmesta -systeemillä eli kahdella otteluvoitolla etenee ykkössarjan finaaliin, jossa vastustaja tulee toisesta välieräparista KyKy-Betset - Susiraja Volley. Ensimmäinen välieräottelu pelataan ensi sunnuntaina 12.3.2017 klo 17.00 Toijalan Monitoimihallilla. Faneilla on mahdollisuus lähteä Mahtimiesten mukaan! Ilmoittautumiset puhelimitse Juha Soiniselle, puh. 040-8310413. Kyytiin pääsee ilmaiseksi ja lähtö Maaningan Linja-autoasemalta on klo 8.30 ja Pitkälahden ABC:lta Kuopiosta klo 9.15. Tällä hetkellä bussissa on vapaana vielä seitsemän paikkaa faneille! Muut fanimme voivat seurata ottelua tutusti livenä mm. Youtube-kanavamme kautta ja kannustaa etänä...

Toinen välieräottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 18.3.2017 klo 14.00. Mahtimiehet toivottavat kaikki tuolloin tervetulleiksi paikalle kannustamaan kotijoukkuetta voittoon. Samana päivänä pelataan Kuopiossa myös Mestaruusliigan paikalliskamppailu Leka Volley - Sampo Volley Studentialla klo 17.00. Lentopallon ystävillä on siis oiva mahdollisuus nähdä kaksi huikeaa kamppailua samana päivänä, koska alkamisajat on porrastettu sopivasti.

Täytetään la 18.3. jälleen Maaningan Urheilutalon katsomot ja näytetään Akaa-Volleylle mitä play off -huuma Maaningalla on parhaimmillaan!

 

päivitetty 6.3.2017 JS


 

Mahti voittoon Play off -avauksessa Lempäälässä!

 

Pitkän ja raskaan runkosarjan jälkeen on koittanut jokaisen lentopallon ystävän paras vuodenaika eli kevät ja sen myötä Play off -ottelut! Mahtihan sijoittui runkosarjassa kolmanneksi ja pääsi aloittamaan puolivälierät ns. kotiedun turvin runkosarjan kuutosta, Lempäälän Kisaa vastaan. Puolivälieräsarjan ensimmäinen ottelu pelattiin kuitenkin LeKin kotiluolassa Hakkarissa, koska Maaningan Urheilutalo on koko viikonlopun ajaksi varattu Reserviläisurheiluliiton Ilma-asemestaruuskilpailuja varten.

Runkosarjan kumpikin kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Mahdin 3-0 -voittoon, joten siinä mielessä Mahti lähti puolivälieriin pienenä ennakkosuosikkina. Mutta LeKi on todella rutinoitunut joukkue, joka aivan runkosarjan loppumetreillä sai oman pelinsä pelottavan hyvään kuosiin. Ja Play off -ottelut ovat aina aivan oma lukunsa - kuten jo viime kaudellakin nähtiin - joten todella herkullisesta tilanteesta puolivälierät tämän parin välillä tänään käynnistettiin.

LeKi oli järjestänyt hyvän tapahtuman Hakkariin, jossa yleisö eli alusta asti hyvin pelin mukana. Kotijoukkueella oli paljon hampaankolossa Mahtia kohtaan, ja se kenties sortui ottelun avauserässä pieneen ylilataukseen, sillä kotijoukkueen peli oli hermostunutta ja virheiden sävyttämää. Mahti aloitti ottelun hyvällä huumorilla ja rauhallisella pelillä, mikä antoi sille heti edun. Mahti nappasi maukkaan 6-1 johdon ja vei erää. LeKi hiipi lähelle tilanteessa 13-10, mutta sitten jälleen vierasjoukkue Mahti karkasi viiden pisteen johtoon, ja kotijoukkue käytti ensimmäisen aikalisänsä (10-15). LeKin peli oli aika totaalisessa takalukossa, ja Mahti rallatteli pian jo 18-10 johtoon, jolloin kotijoukkue käytti jo erän toisenkin aikalisänsä. Mahti kontrolloi peliä ja vei aina tärkeän avauserän lopulta selvin 25-16 -lukemin.

Toiseen erään tuli aivan uuden ilmeen naamalleen taikonut kotijoukkue. Sen pajavasarat Anssi Vesanen ja Sauli Silpo saivat hyökkäyksiinsä tarkkuutta, ja kotijoukkueen vastaanotto libero Roope Siliämaan johdolla tylsytti Mahdin yleensä tehokkaan syöttöpelin. Kotijoukkue LeKi meni ensin 4-1 johtoon, kunnes Mahti sai kurottua eroa umpeen. LeKi kasvatti johtonsa jälleen neljään pisteeseen (9-5), mutta sitten sitkeästi vastaan harannut vierasjoukkue sai tasattua puntit tilanteessa 10-10. Kun oli ensin työllä ja vaivalla tultu rinnalle, annettiin sitten jälleen kotijoukkueelle useampi pinna putkeen ja Mahdin valmentaja Pasi Seppäsen piti käyttää aikalisä tappiotilanteessa 10-13. LeKi oli saanut hyvän pelihuumorin päälle ja kasvatti pikkuhiljaa etumatkaansa (14-11, 18-14, 22-16, 24-18). Mahti ei mahtanut kotijoukkueen hyvälle tekemiselle mitään, ja erä päättyi kotijoukkueen 25-19 voittoon kotiyleisön riemuksi.

Kymmenen minuutin erätauon jälkeen kotijoukkue LeKi jatkoi kolmannessa erässä lähes hurmioitunutta peliään Mahdin ollessa ottavana osapuolena. Tasatilanteen 4-4 jälkeen LeKi nykäisi, ja Mahti turvautui aikalisään tappiotilanteessa 6-10. Kotijoukkue ei halunnut luopua hankkimastaan johtoasemasta, vaan hallitsi kolmatta erää 12-9, 15-12 ja 18-14. Mahdin toinenkaan aikalisä ja sen aikana käydyt taktiset keskustelut eivät voimasuhteita muuttaneet, vaan kotijoukkue LeKi pieksi vieraansa Hakkarin parketin rakoon lopulta tylyin 25-17 lukemin. Tilanne näytti Mahdin kannalta synkältä. Edelleen LeKin vastaanotto toimi hyvin ja sen turvin joukkueen hyökkäysvoima pääsi oikeuksiinsa, ja Mahdin torjunta-puolustus oli helisemässä.

Neljännen erän alkuun Mahti tarvitsi uudenlaisen ilmeen mieliäkseen vielä taistella ottelun voitosta ja sen se myös pystyi esiin kaivamaan. Lasse Räisänen löysi syöttöihinsä lopulta sellaisen jengan, että myös omalla syöttövuorolla Mahti pystyi tekemään pisteitä. Erän alku Mahdille, ja LeKin aikalisä tilanteessa 1-6. Mahti johti turvallisen tuntuisesti 9-2, mutta sitten sen selkä jälleen vähän oikeni ja LeKi runnoi väkisin eroa kiinni. Johtaessaan vielä 10-7 käytti Mahti aikalisän, mutta LeKin lento ei siitä katkennut, vaan se kiipesi jo rinnalle tilanteessa 12-12 Hakkarin hallin katon kohoillessa yleisön pauhusta. Hieno tunnelma jo heti Play off -avauksessa! Kuin kohtalon lahjana Mahdille tässä vaiheessa tuli syöttövuoroon jälleen Räisänen, jonka ilkeät hyppyleijat raatelivat kotijoukkueen vastaanoton palasiksi, ja Mahti pääsi jälleen pienelle etumatkalle (17-14). Mutta kotijoukkue LeKi ei antautunut, vaan hurjilla hyökkäyksillä tuli taas tasoihin 19-19 ja meni samantien ohi. Mahti käytti erän toisen aikalisänsä tappiotilanteessa 19-21, mutta seuraavakin piste meni kotijoukkueelle, joka näytti tässä vaiheessa lopullisesti karkaavan otteluvoittoon. LeKillä oli kaikki voiton avaimet käsissään sen johtaessa 23-20, mutta jälleen lentopallo osoitti pirullisen luonteensa - peli ei ole ohi ennenkuin viimeinenkin pallo on pelattu loppuun. Mahdin kavennuspisteen jälkeen syöttämään asteli joukkueen passari Matti Mustonen, joka juuri ratkaisevalla hetkellä sai hyppyleijoihinsa painoa, ja uskomattomasti sitkeä vierasjoukkue Mahti nousi ensin tasoihin ja paineli samantien ohi aina erävoittoon 25-23 saakka! Tässä nähtiin tämänpäiväisen ottelun kulminaatiopiste.

Voiton livettyä sen käsistä, LeKin pahin hurmos oli talttunut, ja nyt oli vuorostaan vierasjoukkue Mahdin vuoro olla kuskin pukilla. Viides erä alkoi vielä tasaisesti (3-2 Mahdille), mutta sen jälkeen Mahti hivuttautui piste pisteeltä karkuun. Kenttäpuolia vaihdettiin Mahdin 8-4 johdossa. LeKi yritti kaikkensa, ja pääsi vielä kahden pisteen päähän tilanteessa 8-10, jolloin Mahdin valmentaja Seppänen käytti aikalisän rauhoittaakseen joukkuettaan. Temppu tepsi ja Mahti vei kaksi seuraavaa pistettä. LeKi ei päässyt enää erän lopun aikana kolmea pistettä lähemmäs, ja niin tämä dramaattinen Play off -avaus päättyi Mahtimiesten riemukkaaseen voitontanssiin 15-11 lukemien loistaessa Hakkarin tulostaululla.

Kotijoukkueen parhaana palkittiin kapteeni Sauli Silpo, joka pelasi ehjän ottelun onnistuen niin vastaanotossa kuin hyökkkäyksissäkin. Muita kotijoukkueen onnistujia olivat hakkuri Anssi Vesanen, passari Arttu Lehtimäki ja libero Roope Siliämaa kenenkään muunkaan isommin pettämättä. Ratkaisuksi muodostui lopulta Mahdin kreivin aikaan tehostunut aloitussyöttö ja sen antamaan paineen ansiosta LeKin muutamat hyökkäysvirheet.

Vierasjoukkue Mahdin parhaana palkittiin libero Pekka Sairanen. Muita näkyviä hahmoja ottelun aikana olivat hakkuri Andrey Ankudovich, passari Matti Mustonen sekä molemmat yleispelaajat Lasse Räisänen ja Juha-Matti Iivarinen. Yrjö Matsi oli LeKin tiukassa vartioinnissa, mutta onnistui silti tekemään monta maukasta pistettä keskihyökkäyksillä ja sen lisäksi napsi monta näyttävää torjuntaa. Koko joukkue vaihtomiehiä myöten ansaitsee ison kiitoksen hyvästä suorituksesta, sillä LeKin voittaminen sen kotikentällä - ja sen vielä pelatessa hyvin - ei ole helppo juttu!

Play off -sarjat pelataan paras kolmesta -systeemillä eli jatkoon pääsemiseen tarvitaan kaksi otteluvoittoa. Mahdilla on tässä parissa kotietu, joten sen vuoksi ratkaisuottelut pelataan Maaningan Urheilutalolla. Ensimmäinen katkaisunpaikka Mahdilla on ensi lauantaina 4.3.2017 klo 18.30. Tarvittaessa pelataan kolmas ja ratkaiseva ottelu heti perään sunnuntaina 5.3.2017 klo 14.00 niin ikään Maaningan Urheilutalolla.

Ensi lauantain Play off- ottelun yhteyteen on Mahti yhteistyökumppaneineen rakentanut kunnon tapahtuman, johon yleisöllä on vapaa pääsy!

 

Nyt jos koskaan kannattaa jokaisen tulla katsomaan Suomen Perinnehirsi Ky:n isännöimää Mahdin kotiottelua ja ottamaan kaikki ilo irti ilmaisesta tapahtumasta! Ottelutapahtuman tarkempi kuvaus löytyy Lentopallouutiset-sivulta, mutta lyhyesti sanottuna:

- ovet yleisölle avataan klo 17.30 - ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY! Vapaan sisäänpääsyn tarjoavat yhteistyökumppanimme Antin Konehuolto Oy, Konditoria Malmberg Oy, Keskus-Kukka ja Hautauspalvelu Käsnänen Ky, Kahvila Maaningan Hollitupa Oy, Rauta-Sport Hoffren, Intersport Siilinjärvi.

- 150 ensimmäistä saavat ILMAISEN ämpärin ja ILMAISEN arvan! Arvonnassa pääpalkintona on Tahko Span majoituslahjakortti.

- Maaningan Osuuspankki tarjoaa kaikille ILMAISET kahvit pikkuleivän kera!

- Paikallislehti Uutis-Jousen väkeä on paikalla tekemässä tilaustarjouksia!

- Yleisölle tarjotaan ILMAISIA Konditoria Malmbergin ja Kotipizza Siilinjärven tuotemaistiasia!

- Mahdin monipuolinen kanttiini palvelee - myös grillimakkaraa on myynnissä edulliseen 1€:n kappalehintaan!

Ja vielä jotain muutakin saatamme tulevan viikon aikana keksiä :)

 

Otteluraportti ja juttu Lempäälän Kisan nettisivuilla.

 

lisätty 25.2.2017 JS


 

 

 

Savon Sanomat 12.2.2017

Mahti niukasti Nujakkaa parempi

 

Lauantaina 11.2. oli vuorossa kauden toinen paikalliskamppailu, kun Mahti matkusti Nilsiään kohdatakseen Nujakan. Edellinen kohtaaminen Maaningalla marraskuun alussa oli päättynyt kotijoukkue Mahdin selvään 3-0 voittoon, mutta missään nimessä joukkue ei lähtenyt otteluun ns. takki auki, sillä Nujakan tiedettiin parhaimmillaan olevan todella hankala vastustaja. Mahdilta puuttuivat ottelusta Ankudovich, Ivanov, Koskinen ja Kupari, joten liikkeellä oltiin kapealla rosterilla.

Kotijoukkue Nujakka tuli otteluun todella raikkaalla ilmeellä ja halusi napata kauan himoitsemansa päänahan. Nujakan syöttöpeli oli todella inhottavaa mahtilaisten vinkkelistä katsottuna ja etenkin passari Harri Sisson ja yleispelaaja Simo Näkin hyppyleijat olivat läpi koko ottelun vaikeita muun joukkueen säestäessä hyvin. Kotijoukkue repäisi Mahdin seisoskellessa heti 8-0 johdon avauserässä, mikä enteili pitkää ja hankalaa lauantai-iltaa vierasjoukkueelle. Ensimmäinen erä oli Mahdilta aikamoinen huti, ja se päättyikin nopeaan tahtiin kotijoukkue Nujakan reiluun 25-16 voittoon.

Toisen erän alussa tahti jatkui samanlaisena. Mahti teki virheitä lähes kaikilla osa-alueilla ja NiNu pommitti syötöillä monta pistettä. Nujakka karkasi nopeasti 8-3 johtoon, jolloin Mahdin valmentaja Pasi Seppänen otti aikalisän ja piti pienen palopuheen joukkueelleen. Tämä tepsi, ja Mahtikin alkoi herätä peliin kivuten pian rinnalle ja ohikin. Tilanteessa 12-11 oli Nujakan valmentaja Joni Rautiaisen vuoro ottaa aikalisä. Erää mentiin sen puolen välin jälkeen vierasjoukkue Mahdin hienoisessa hallinnassa ja erä päättyi Mahdin 25-22 voittoon. 

Pitkän erätuon jälkeen siirryttiin kolmanteen erään ja sama meno jatkui. Mahti nukkui erän alun ja kotijoukkue kiitti. Mahdin aikalisät käytettiin tilanteissa 9-13 ja 12-18, mutta peli ei auennut millään. Virheitä tuli paljon kautta linjan, ja kun ottelun yksi parhaista pelaajista - Nujakan keskitorjuja Jani Riekkinen - oli vireessä niin torjunta- kuin hyökkäystehtävissään, ei kotijoukkueen menoa pysäyttänyt mikään. Erä päättyi kotijoukkue Nujakan ylivoimaiseen 25-14 voittoon ja sehän kotiyleisölle luonnollisesti maistui.

Mutta, vuoristorataa jatkettiin neljännessä erässä, eikä Mahti heikosta esityksestään huolimatta halunnut myydä nahkaansa halvalla. Toki erän alku annettiin taas suosiolla kotijoukkueelle, joka johti erää heti 4-0. Pikkuhiljaa Mahdin erään tekemät pelipaikkamuutokset kuitenkin rauhoittivat sen peliä ja tulosta alkoi syntyä. Hakkuriksi yleispelaajan tontilta siirtynyt Juha-Matti Iivarinen paukutti monta tärkeää hyökkäyspistettä ja liberosta yleispelaajaksi siirtynyt Pekka Sairanen palautti vastaanoton raiteilleen ja teki myös järkeviä ratkaisuja hyökkäyksissään. Valmentaja Seppäsen kokoonpanomuutos siis auttoi, ja Mahti nappasi jälleen pelin hallinnan ja erän itselleen 25-19. 

Viidettä ja ratkaisevaa erää mentiin sitten pitkään tasatahtiin. Tilanteessa 6-6 sai Mahdin passari Matti Mustonen torjunnassaan osuman pari viikkoa aikaisemmin loukkaantuneeseen pikkusormeen, joka toisen kerran lyhyen ajan sisään meni sijoiltaan. No, tuttuun tyyliin Matti vaihtoon, apukoutsi Heikki manipuloi nivelen paikoilleen, Matti teippaamaan sormia nippuun ja pikakomennuksella Jyrki hetkeksi passaamaan. Hässäkästä huolimatta Mahti sai lievän yliotteen ja pääsi 10-7 johtoon muutamien hyvien torjuntojen ja hyökkäysten kautta. Nujakka ei kuitenkaan luovuttanut vaan tuli aivan iholle haastamaan. Tilanteessa 12-11 kovan onnen soturi Mustonen palasi Mahdin kapellimestariksi. Mahti pääsi ensin yrittämään ottelun katkaisua  tilanteessa 14-13. Nujakka tasoitti. Mahdin toinen erä- ja ottelupallo 15-14, mutta Nujakka tasoitti taas ja meni ohikin ottelupallotilanteeseen 16-15. No, Mahti vuorostaan tasoitti ja kampesi kolmanteen ottelupalloonsa johtaessaan 17-16. Viimeisen Nujakan hyökkäyksen kiskaisi hienon ottelun pelannut keskitorjuja Riekkinen Mahdin torjunnan ohi vierasjoukkueen vaihtopenkille ja peli päättyi vierasjoukkueen voittoon. 

Kaksi tuntia ja kahdeksan minuuttia tarjosivat tällä kertaa melkoisen vuoristoratamaisen lentopallo-ottelun, joka ei tasoltaan häikäissyt, mutta oli tunnepuolella silti mukavan vivahteikas. Ja kyllähän ottelussa ajoittain paljon hyviäkin suorituksia nähtiin kummaltakin joukkueelta. Parhaina palkittiin joukkueiden passarit Mustonen ja Sisso.

Mahdin saamat kaksi sarjapistettä sinetöivät sen runkosarjasijoituksen kolmanneksi ennen kahta viimeistä ottelua. Tämä tarkoittaa otteluiden jatkumista puolivälierissä, joiden vastustaja on vielä auki. Nujakka puolestaan jatkaa kauttaan ensin kahden runkosarjaottelun verran ja niiden jälkeen alemmassa jatkosarjassa kohdaten omassa parissaan joko Liikunnan Riemun tai Loimaan Jankon.

Mahdin kaksi viimeistä runkosarjan ottelua pelataan Maaningalla ensi lauantaina 18.2. klo 18.30 virtolaista Team PUM:ia vastaan ja sunnuntaina 19.2. klo 17.00 jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan.

Tervetuloa kannustamaan Mahtia!

 

lisätty 12.2.2017 JS


 

Savon Sanomat 6.2.2017
Savon Sanomat 5.2.2017
LeKin maankuulu hakkuri Anssi Vesanen oli vaikea pideltävä mahdin torjunnalle. Yksin ei hänkään kuitenkaan peliä pystynyt kääntämään.

Mahtimiehillä hieno viiden pisteen viikonloppu!

 

Mahti palasi voittokantaan peittoamalla viikonlopun kahdessa kotiottelussa kaksi erittäin tasokasta vastustajaa. Ensin lauantaina kohdattiin Pielavedellä pelatussa ottelussa sen hetkinen sarjakärki Akaa-Volley, ja tämän jännittävän kamppailun voitti lopulta Mahti 3-2. Sunnuntaina saatiin Maaningalle vieraita Pirkanmaalta, kun kylään tuli viime kauden finaalivastustaja Lempäälän Kisa. Tämä koitos päättyi kotijoukkue Mahdin puhtaaseen 3-0 voittoon! Näin Mahtimiehet kartuttivat pistepussiaan yhteensä viidellä sarjapisteellä, mikä vankistaa joukkueen asemaa entistä tukevammin sarjan kolmospaikalla ennen kolmea viimeistä runkosarjan ottelua.

 

Juttu Mahdin viikonlopun otteluista Uutis-Jousessa 9.2.2017 (Janne Taskinen):

Mahdilla tiukka ote runkosarjan kolmanneksi

 

Maaningan Mahti tiukensi otettaan lentopallon ykkössarjan runkosarjan kolmanteen sijaan ja kotietuun pudotuspelit avaavissa puolivälierissä, kun joukkue voitti viikonloppuna Akaa-Volleyn 3-2 (25-19, 25-17, 22-25, 18-25, 15-12) Pielavedellä ja Lempäälän Kisan 3-0 (25-20, 25-15, 25-23) Maaningalla.

Akaa-Volleyn kaadossa Mahdista kunnostautui erityisesti hakkuri Andrey Ankudovich, joka innostui esittämään kotiyleisönsä edessä murhaavan tehokasta lyöntipeliä. Toinen tärkeä tekijä kovan vastustajan nujertamisessa oli hyvä syöttö. "Tämä voitto nosti jälleen itseluottamuksen oikealle tasolle KyKy-Betsetille kärsityn murskatappion jälkeen. Kärkiporukatkin ovat kaadettavissa, kun peli loksahtaa kohdalleen." Mahdin valmentaja Pasi Seppänen oli intoa täynnä onnistuneen pelin jälkeen.

Seppäsen mukaan Mahdin otteen menetys pitkän erätauon jälkeen johtui vastustajan syöttöpelin huomattavasta kohenemisesta ja oman aloituksen samanaikaisesta heikkenemisestä. "Mutta hienosti kokosimme rivit jälleen viidenteen erään." Akaa-Volleyn valmentaja Lauri Tihinen oli ihmeissään hyökkäystehojen romahtamisesta. "Olimme jatkuvissa vaikeuksissa heikon vastaanoton jälkeisissä hyökkäyksissä. Pystyimme tappamaan niistä vain joka neljännen pallon, kun tavallisesti olemme tottuneet selvästi kovempiin lukuihin."

Lempäälän Kisaa vastaan Mahti pelasi yhden kauden parhaista peleistään. "Otettiin vielä yksi napsaus eteenpäin edellispäivän Akaa-Volleyn kohtaamisen tasosta. Saimme rikottua hyvin vastustajan vastaanoton, ja se riitti antamaan meille etulyöntiaseman, jonka hyödynsimme hienosti." Seppänen analysoi voittoa. Tässäkin pelissä kevättä kohden lämpenevä Ankudovich paukutti palloa kovalla kädellä lattiaan ja antoi hyvää vastinetta LeKin moukarimiehelle Anssi Vesaselle, jonka hyvät tehot eivät yksin riittäneet Mahdin kaatamiseen. 

Mahdin syöttöhirmuja olivat yleispelaaja Lasse Räisänen ja keskitorjuja Yrjö Matsi, joiden hyppyleijojen kanssa LeKin vastaanotto oli jatkuvissa vaikeuksissa. Matsi oli kovassa iskussa myös paterihyökkäyksissä. Lekin valmentaja Harri Lehtimäen mukaan tappiossa ei ollut mitään selitettävää. "Mahdin syötöt olivat sellaista myrkkyä, että oksat pois. Niihin ei löydetty mitään lääkettä." 

Mahdilla on pelaamatta runkosarjaa enää kolme ottelua, joissa se kohtaa lauantaina Nilsiän Nujakan vieraissa sekä seuraavana viikonloppuna PUM Virrat ja Liikunnan Riemun kotonaan Maaningalla. Joukkue tarvitsee näistä kolmesta ottelusta kaksi pistettä kolmannen sijan varmistamiseen. 

Lauantaina 25. helmikuuta käynnistyvien puolivälierien vastustajaksi Mahti on saamassa todennäköisesti Rantaperkiön Iskun, mutta  Iskun hävitessä viimeisen pelin Jankkoa vastaan vastus voi vaihtua PUM Virtoihin tai LeKiin.

 

Mahti - LeKi -ottelun jutut Lempäälän Kisan sivuilla:

Mahti - Akaa-Volley -ottelun juttu Akaan Seutu -lehdessä.

 

päivitetty 12.2.2017 JS


 

Mahtimiehille selkäsauna Kyyjärvellä - KyKy-Betset parempi 3-0

 

 

Juttu ottelusta JPNews-sivustolla.


 

Sarjatilanne 22.1.2017

Mahtimiehet kokosivat rivinsä ja peittosivat Loimaan Jankon puhtaasti 3-0!

 

Lauantaisen kotitappion jälkeen Mahdin valmentaja Pasi Seppänen totesi kaksi asiaa: "Onneksi seuraava ottelu on jo heti huomenna, jotta meillä on mahdollisuus heti tehdä ryhtiliike tämän sukelluksen jälkeen. Huomiseen peliin otetaan tästä pelistä mukaan vain vit.. harmitus..." Ei se Pasi ihan turhaan ole valmennuskursseja käynyt, sillä Mahtimiehistö oli todellakin kuin uudesti syntynyt, ja halusi näyttää, että tappio oli vain väliaikainen heikko hetki, joita väkisinkin pitkään kauteen joskus sattuu. No, toki iso merkitys esityksen dramaattiseen parantumiseen oli myös muutamien pelaajien paluulla rosteriin, jolloin jokainen pelaaja pääsi omaan tuttuun rooliinsa takaisin. Tämän ansiosta pelin jokainen osa-alue palasi uomiinsa eikä Loimaan Jankolla ollut tänään oikeastaan mitään jakoa.

Mahtimiehet kohtasivat sunnuntai-iltapäivän kotiottelussaan siis Loimaan Jankon, joka oli tiukan väännön jälkeen kärsinyt Mahdille 1-3 -kotitappion kauden aikaisemmassa kohtaamisessa. Tämän päivän kotiottelun Mahti pelasi poikkeuksellisesti Kuopiossa perinteisellä Pohjantien koulun areenalla, ja tarjosi näin oivan mahdollisuuden myös pitäjän keskustaväelle nähdä ykkössarjan lentopalloa. Ottelun järjestelyt tehtiin yhteistyössä Puijo Wolley:n kanssa ja homma toimi kaikinpuolin moitteettomasti. Suurkiitos PuWon väelle, oli mukava käydä kylässä!

Ottelun ensimmäiseen erään Mahti marssitti avaukseen seitsikon Matti Mustonen, Yrjö Matsi, Osku Säisä, Simo Koskinen, Andrey Ankudovich, Lasse Räisänen ja Pekka Sairanen. Vierasjoukkue Jankon avauskokoonpano oli Tuomas Laine, Henry Kartano, Arto Salminen, Petteri Lax, Antti Raikkonen, Pasi Keto ja Niilo Laine. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja Jankko oli hetken parin kolmen pisteen johdossakin, kunnes Mahtimiehet saivat askelmerkkinsä kohdalleen ja kuroivat tilanteen tasoihin lukemissa 10-10. Kumpikin joukkue hyökkäsi rohkeasti, ja palloa lyötiin heti oikein kunnolla. Mahdin saatua koneen käyntiin yritti Jankko jarruttaa sen menoa kahdella lähes peräkkäisellä aikalisällään, mutta ilman vaikutusta. Vierasjoukkue haki uutta ryhtiä myös passarivaihdolla ollessaan tappiolla 12-18, jolloin Aki Kuronen tuli loppuerän ajaksi pelaavaan kokoonpanoon. Mahti karkasi omille teilleen mm. Yrjö Matsin, Simo Koskisen ja Andrey Ankudovichin hyökkäyksillä. Myös kotijoukkueen torjunta-puolustus oli edellispelin sekoilun jälkeen aivan eri tasolla, mikä tylsytti loimaalaisten hyökkäysrakentelun ajoittain lähes täysin. Mahti rullasi erävoittoon selkein 25-19 -lukemin Pohjantien yleisön riemuksi.

Toisen erän Mahtimiehet avasivat samalla voittoisalla seitsikolla, ja Jankko palasi ottelun aloittaneeseen miehitykseen. Erän kulku oli hyvin samanlainen kuin avauseränkin, eli ensin mentiin sopuisasti tasatahtiin ikäänkuin tunnustellen, ja sitten Mahti löi isomman vaihteen silmään ja karkasi nopeasti omille teille jättäen vierasjoukkueen statistin rooliin. Erän etenemisestä kertovat selvää kieltään Jankon aikalisät, jotka se käytti ollessaan tappiolla ensin 7-9 ja pian jo 11-16. Jankko teki ns. tuplavaihdon erän puolen välin paikkeilla, jolloin passariksi tuli jälleen Kuronen ja hakkuriksi Kai Lehtinen, mutta tälläkään kertaa ei vaihdoista ollut apua. Pientä dramatiikkaakin erän loppuun saatiin, kun eräpallotilanteessa 24-17 Mahdin passari Matti Mustosen pikkusormi meni sijoiltaan torjunnassa. Onneksi Mahdin penkiltä löytyy vankan sairaanhoitajakokemuksen omaava apuvalmentaja Heikki Miettinen, joka palautti pikkurillin näppärästi oikeaan asentoon. Matin ollessa paikkailtavana passariksi hyppäsi vaihdosta Jyrki Meriruoko. Parin pallon ajan kotijoukkue vielä kokosi ajatuksiaan Matin loukkaantumisen jäljiltä kunnes Andreyn isku päätti toisenkin erän kotijoukkueen 25-19 voittoon. 

Kolmannen erän alkuun mennessä Mustosen sormi oli saatu teipattua pelikuntoon ja mies palasi kehiin. Myös Severi Kupari oli saanut komennuksen kentälle korvaten Osku Säisän, joka jäi vaihtoon lepuuttamaan edellispäivän ottelussa hieman nyrjäyttämäänsä nilkkaa... Jankko jatkoi nyt toisen erän päättäneellä miehistöllä eli passareista Kuronen ja hakkureista Lehtinen saivat jatkaa. Hyvän pelivireen löytänyt Mahtimiehistö ei enää jäänyt katselemaan vaan lähti heti erän alusta omille teilleen. Jankon valmentaja Jukka Pelli joutui taas käyttämään molemmat aikalisät heti erän alkupuolella Mahdin johtaessa ensin 4-0 ja sitten jo 11-4. Mahdilta onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Jokainen hyökkääjä latoi vuorollaan palloa vastustajan kenttään ja torjunta-puolustus ei antanut Jankon hyökkäyksille armoa. Mahdin johtaessa jo 15-4 vaihtoi Jankko jälleen passaria Tuomas Laineen tullessa kentälle. Ylivoimaisen alun jälkeen Mahdille tuli pieni hetkellinen herpaantuminen, jolloin Pasi Seppänen katkaisi tilanteen käyttämällä aikalisän kotijoukkueen johtaessa edelleen selkeästi 17-10. Pieni tuumaustauko toimi hyvin, sillä erän lopun Mahti vei murskaavasti 8-1 ja siten erän 25-11. Jankko haki viimeisenä oljenkortenaan hyökkäystehoja vaihtamalla Lehtisen tilalle Laxin ollessaan kymmenen pistettä perässä tilanteessa 11-21, mutta ilman tulosta.

Mahtimiehet suorittivat siis totaalisen kasvojen pesun ja palasivat voittojen tielle. Onnistuneen esityksen jälkeen joukkueen on mukava lähteä treeniviikkoon ja sen päätteeksi haastamaan vierasottelussa sunnuntaina 29.1. sarjakakkonen KyKy-Betset sen kotiluolaan Kyyjärvelle. Mahdin ja KyKy-Betsetin otteluista ei ole tunnetta puuttunut aikaisemminkaan, joten mielenkiintoinen vääntö on jälleen luvassa kotijoukkueen ollessa ylivoimainen ennakkosuosikki kolmen ulkomaalaisvahvistuksensa turvin. Ja siirtoikkunahan on vielä kuun loppuun saakka auki, joten jää nähtäväksi vieläkö Hannu Kalliojärvi kaivaa joukkoihinsa lisää pelaajia kuten monena vuonna on tapahtunut...

Mahdin jatko-ohjelma jatkuu ensi viikonlopun vierasottelunkin jälkeen mielenkiintoisena, kun lauantaina 4.2. klo 17.00 Mahti kohtaa Pielavedellä pelattavassa kotiottelussaan sarjakärki Akaa-Volleyn ja heti perään sunnuntaina 5.2. Maaningalla klo 14.00 viime kauden finaalivastustaja Lempäälän Kisan. Mahtavia lentopallotapahtumia on siis luvassa, joten seuratkaahan sivujamme ja tulkaa sankoin joukoin katsomaan ykkössarjan huippulentopalloa! Ja loppuun muistutus, että tuohon Pielavedellä pelattavaan kotiotteluun on tarjolla bussikuljetus Maaningalta hyvin edulliseen 5€:n hintaan! Lisäinfoa kuljetuksesta ja tuosta ottelutapahtumasta löydät Lentopallouutiset-sivulta.

 

22.1.2017 JS


 

Siipirikkoinen Mahti taipui pirteästi pelanneelle Rantaperkiön Isku 2:lle

 

Mahtimiehet saivat vuoden 2017 ensimmäiseen kotiotteluunsa vieraita Tampereelta, kun nuori, ensimmäistä 1-sarjakauttaan pelaava Rantaperkiön Isku 2 tuli kylään. Kauden alkumetreillä Tampereella pelattu ottelu oli päättynyt Iskun 3-2 kotivoittoon, joten puntteja lähdettiin nyt tasaamaan. Mahtimiehet ovat kärsineet vuoden alussa harmittavista loukkaantumisista ja tällä kertaa erinäisten siviiliesteiden vuoksi muutama muukin joukkueen runkopelaaja oli sivussa. Lähtökohdat illan otteluun eivät olleet siis ihan optimaaliset. Pöytäkirjaan Mahti sai koottua kymmenen nimeä, mutta kapteeni Juha-Matti Iivarinen kärsii edelleen ns. ylävartalovammasta ja toinen passarimme Fedor Ivanov puolestaan alavartalovammasta. 

Ensimmäiseen erään Mahdilta seitsikkoon lähtivät Fedor Ivanov, Osku Säisä, Severi Kupari, Lasse Räisänen, Andrey Ankudovich, Jyrki Meriruoko ja Tommi Silventoinen. Vierasjoukkue Iskun avaus oli Einari Koivisto, Nico Nurmesniemi, Kasimir Luostarinen, Paavo Korhonen, Nuutti Niinivaara, Valtteri Välkky ja molemmat liberot Joni Siermala sekä Pirkka Järvenpää. Aivan erän alku edettiin tasatahtiin, mutta sitten vierasjoukkue sai aikaan pisteputken ja kasvatti johtonsa nopeasti 13-5:een. Tähän mennessä Mahti oli käyttänyt jo erän molemmat aikalisänsä ja lisäksi Fedor Ivanov joutui tulemaan vaihtoon - jalka ei kestänyt pelaamista. Tilalle hyppäsi Pekka Sairanen ja hakkurina aloittanut Jyrki Meriruoko vaihtoi roolin lennosta passariksi. Kun vielä lisätään soppaan se, että normaalisti toisena hakkurina pelaava Andrey Ankudovich oli tänään yleispelaajan roolissa, oli rosterissa liian paljon miehiä oudoilla pelipaikoilla. Tämä näkyi suurena määränä hässäkkäpalloja ja hukattuja tilanteita. Vierasjoukkueen konseptit sen sijaan olivat hyvässä järjestyksessä ja se marssi selkeään 25-18 -erävoittoon naama virneessä. Huudoista päätellen nuori vierasjoukkue oli suorittanut venäjän kielen alkeiskurssin matkallaan Savoon, sillä ainakin Siermalalla tuntui olevat jatkuvasti jotain kommentoitavaa Andreyn suuntaan... Vierasjoukkueesta kentällä kävi erän aikana niin ikään jalkavammasta toipuva passari Ossi-Pekka Mäkinen, joka kokeili erässä pelikuntoaan 

Toiseen erään tuli selvästi sisuuntunut kotijoukkue, ja erä olikin tänään selkeästi sen parasta suorittamista. Omien virheiden määrää saatiin hillittyä ja hyökkäyskilpailussa hakkurin rooliin palannut Andrey näytti nuorille iskulaisille kaapin paikan. Idän jättiä ei kannata lähteä venäjän kielisillä huudoilla härnäämään... Jälleen erän alku pelattiin tasatahtia, kunnes kotijoukkue sai nykäistyä muutaman pisteen kaulan torjunnoilla ja puolustusten jälkeisillä jatkopallohyökkäyksillä. Pikkuhiljaa Mahtimiehet hivuttautuivat karkuun vierailtaan tilanteiden ollessa 12-9 ja 16-11. Toinen erä päättyi kotijoukkueen 25-17 voittoon ja tilanne oli siis kutkuttavasti tasan joukkueiden lähtiessä kymmenen minuutin pitkälle erätauolle. Erän aikana Mahdilta kentällä piipahti syöttövaihdon kautta Veeti Hartikainen ja Iskulta Arttu Linjamäki ja jälleen passari Ossi-Pekka Mäkinen.

Kolmannen erän alku noudatteli aikaisempien erien kaavaa - tasaista oli. Vuorollaan kumpikin joukkue oli pinnan tai kaksi toista edellä tilanteen kuitenkin aina tasoituttua hetken päästä. Nyt kahdessa ensimmäisessä erässä jalkansa pelikuntoa testannut Iskun passari Ossi-Pekka Mäkinen tuli kentälle jo aivan erän alkuhetkillä, ja hänen panoksensa oli tänään tärkeä vierasjoukkueen kannalta. Erän puolivälin paikkeilla kotijoukkueen peli sekosi jälleen ja vierasjoukkue käytti tilanteen hyväkseen. Isku meni ensin 13-10 johtoon ja pian johto kasvoi 17-12:een. Totutusta kokoonpanosta poikennut Mahtimiehistö alkoi puristaa ja teki valtavan määrän omia virheitä niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksessäkin. Koska  vaihtopenkki ammotti tänään melkein tyhjillään, ei valmentaja Pasi Seppäsellä ollut paljon tehtävissä. Heikosti sujuneen erän lopun jälkeen tulostaululla olivat tylyt 18-25 -tappiolukemat. 

Neljännessä erässä vierasjoukkue Isku jatkoi siitä, mihin se oli edellisen erän loppupuolella jäänyt. Mahtikin ikävä kyllä jatkoi myös samaa rataa, eli virheitä tuli paljon vaikka yritystä oli kyllä vieläkin enemmän - kenties sitä oli jo liikaakin ja maltti sekä ajatus katosivat. Isku meni ensin 5-2 ja pian jo 9-3- johtoon, eivätkä kotijoukkueen aikalisätkään tuoneet tahtiin muutosta. Hento kiri syntyi kotijoukkueelta erän puolivälissä, mutta lähinnä kosmeettiseksi se tänään jäi. Isku pelasi rennon letkeästi ja piti hyvällä side-out -pelillään kotijoukkueen kurissa. Ottelun viimeiseksi jäänyt erä meni vierasjoukkueelle selvin 25-19 -lukemin ja ottelu oli taputeltu. 

Rantaperkiön Isku 2:sta tuli siis ensimmäinen joukkue, jota Mahtimiehet eivät ole pystyneet runkosarjassa voittamaan. Kenties joukkueet kohtaavat vielä puolivälierissä - jos niin käy, tulee otteluista varmasti tunteikkaita taistoja...

Ottelun parhaina pelaajina otteluisäntä Keitele Forest Oy:n lahjoittamilla palkinnoilla palkittiin vierasjoukkue Iskusta tasapainoisen ottelun pelannut Einari Koivisto ja kotijoukkueesta tehokkaimmin hyökännyt Andrey Ankudovich. Koko Iskun joukkue esiintyi tänään edukseen, ja palkitun Koiviston lisäksi eturiviin voisi nostaa passarit Kasimir Luostarisen ja Ossi-Pekka Mäkisen sekä otteitaan koko ottelun ajan parantaneen keskitorjuja Valtteri Välkyn. Kotijoukkueesta kohtuullisen tyytyväinen voi peliinsä olla passarin rooliin hypännyt Jyrki Meriruoko.

Kuten Mahdin valmentaja Pasi Seppänen pelin jälkeen totesi, parasta on se, että uusi mahdollisuus on jo heti huomenna, kun Mahti saa poikkeuksellisesti Kuopiossa pelattavaan kotiotteluunsa vieraaksi Loimaan Jankon. Tuossa ottelussa Mahdilla on mahdollisuus ns. kasvojen pesuun ja ilmeen kirkastamiseen - tätä joukkue lähtee täydellä teholla tekemään!

Ottelu Mahdin ja Jankon välillä pelataan Pohjantien koululla 14.00 alkaen. Otteluun on tarjolla bussikuljetus sekä Pielavedeltä että Maaningalta hyvin edulliseen hintaan, ja Mahtimiehet toivovatkin saavansa kannustajia mukavasti paikalle - teitä tarvitaan eniten juuri nyt, kun joukkuetta hieman koetellaan! Bussikuljetusinfo löytyy Lentopallouutiset-sivulta!

<--- Valmentajien ottelun jälkeiset mietteet katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

 

lisätty 21.1.2017 JS


 

 

Mahtimiehet voittoisina Pirkanmaan kiertueella!

 

Mahtimiesten vuosi 2017 käynnistyi kahdella vierasottelulla Pirkanmaalla, kun ensin lauantaina 7.1. kohdattiin Tampereella Aitolahden Riento ja heti perään sunnuntaina 8.1. Sastamalassa Vammalan Lentopallon kakkosjoukkue. Mahti pystyi pienistä kokoonpano-ongelmista huolimatta voittamaan molemmat ottelut suoraan 3-0, mikä tukevoittaa entisestään kolmatta sijaa runkosarjassa ennen sen loppuhuipennusta.

Otteluista on pian tulossa rapsaa, kunhan valmentaja Seppänen saa ajatukset koottua reissun jäljiltä...

 

 

 

lisätty 9.1.2017 JS


 

Mahti joulutauolle 3-0 voitolla Jymy-Kuutosista!

 

Syyskauden viimeisessä ottelussaan Mahtimiehet saivat vieraita Etelä-Pohjanmaalta, kun Seinäjoen ja Nurmon fuusiojoukkue Jymy-Kuutoset saapui Maaningalle. Joukkueet olivat kohdanneet kaksi viikkoa aikaisemmin Seinäjoella, jossa tiukan väännön jälkeen voittajaksi selvisi Mahti 3-1. 

Jymy-Kuutosten saapuessa nyt Mahti-areenalle, tuli heti huomatuksi, että joukkueen ns. kokeneempi osasto oli päävalmentajaa myöten jäänyt lakeuksille ja että vierasjoukkue oli matkassa vain yhdeksän nuoren miehen voimin. Mutta, ko. seura on ollut jo vuosien ajan tunnettu todella laadukkaasta juniorityöstään, joten vaikka pelaajien ikähaitari ei kovin suureksi tällä kertaa venynytkään, löytyi joukkueesta silti lentopallon hyvin taitavia pelimanneja. Ei ollut siis mitään aihetta availla takin nappeja ennen ottelua...

Ensimmäiseen erään vierasjoukkueesta kentälle lähtivät Antti Peltokangas (P), Patrik Hakamäki (YP), Sami Talvitie (KT), Matias Saviaro (H), Jouni Hoiska (KT), Markus Perämäki (YP) ja Arttu Mansikkaviita (L). Kotijoukkue Mahdin avausseitsikko oli Matti Mustonen (P), Tommi Silventoinen (YP), Yrjö Matsi (KT), Andrey Ankudovich (H), Juha-Matti Iivarinen (YP), Severi Kupari (KT) ja Pekka Sairanen (L). Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, ja merkillepantavaa oli molempien joukkueiden suuri syöttövirheiden määrä. Tuntui, ettei peli oikein kummallakaan joukkueella käynnistynyt millään, vaan pistetilit karttuivat lähinnä vastustajan virheillä. Kotijoukkue Mahti sai nopeammin rivinsä kasaan ja repäisi erän puolivälin paikkeilla reilun johdon. Jymy-Kuutosten joukkue ei kuitenkaan missään vaiheessa luovuttanut, ja hivuttautui Mahtimiesten töpeksiessä itse suoria virheitä erän lopussa jo aivan iholle. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen joutui käyttämään yhden aikalisänkin joukkueen johtaessa enää kahdella pisteellä 21-19. Erän loppu tiukkeni tästä vielä lisää, mutta päästyään eräpallotilanteeseen 24-23, katkaisi kotijoukkue erän samantien. Selkeä erän hallinta oli siis lähellä livetä käsistä, mutta kokemuksellaan kotijoukkue kuitenkin selvitti tilanteen edukseen. Mahdin vaihtopelaajista erän aikana lyhyesti kentällä käväisi yp:na Lasse Räisänen ja vierasjoukkueesta viimeisen pallon ajan joukkueen toinen passari Ville Kivenmäki.

Toisen erän kotijoukkue aloitti tismalleen samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisenkin. Samoin teki myös vierasjoukkue Jymy-Kuutoset, jolla ei siis paljon vaihtopelaajia nyt käytössä ollutkaan. Erän alku mentiin taas tasatahtiin, mutta nyt kotijoukkue siirtyi kuskin paikalle varhaisemmassa vaiheessa ja kuroi tasaisesti etumatkaa suuremmaksi. Pelin tasokin parani kautta linjan, mutta edelleen kumpikin joukkue pilasi peliään turhilla suorilla virheillä hyvien onnistumisten vastapainoksi. Mahdin johtaessa 17-14 kokeili vierasjoukkueen valmentaja Ari Perämäki tuplavaihtoa hakien sillä piristystä joukkueensa otteisiin. Kentälle astelivat tällöin sekä Ville Kivenmäki passariksi että Akseli Kataja hakkuriksi. No, mistään erityisestä suunnan muutoksesta ei tällä kertaa voinut puhua, vaan vaihdot otettiin takaisin Mahdin johtaessa erää 23-17. Taas kotijoukkue sössi erän lopussa muutaman pisteen vastustajalle ja erä päättyi lukemiin 25-21 Mahdille.

Kymmenen minuutin tauon jälkeen oltiin valmiit kolmanteen erään. Vierasjoukkue Jymy-Kuutoset oli rukannut seitsikkoaan uuteen uskoon, sillä siihen saakka passarina häärinyt Antti Peltokangas olikin nyt yleispelaajan roolissa. Passariksi tuli Ville Kivenmäki ja aikaisempien erien yleispelaaja Markus Perämäki oli nyt liberona. Kotijoukkuekin oli hieman muokannut aloitustaan, sillä Osku Säisä oli komennettu kentälle Severin tilalle keskihorjujaksi ja Lasse yleispelaajaksi Tommin tilalle, joka oli nyt puolestaan vaihtanut liberon punavalkoiseen paitaan. Molemmat valmentajat hakivat siis kokoonpanomuutoksilla uutta sykettä peliin. Ottelun kolmas erä oli tapahtumiltaan hyvin samankaltainen kuin toinenkin erä oli ollut. Aika pian erän alun jälkeen Mahti teki eroa ja hallitsi otteita kentällä. Yrjön rajut keskihyökkäykset sekä Andreyn ja Lassen tulituki laidoilta tuottivat useita maukkaita pisteitä kotijoukkueelle. Edelleen Mahti kuitenkin teki paljon syöttövirheitä ja piti näin vastustajaa mukana pelissä. Jymy-Kuutosten näkyvin hahmo läpi koko ottelun oli hakkuri Matias Saviaro, joka ainoana pystyi tekemään pistehyökkäyksiä tasaiseen tahtiin. Kolmannen erän ainoa tilastomerkintä oli vierasjoukkueen tekemä pelaajavaihto Mahdin johtaessa 24-21, jolloin yhden pallon ajaksi kentälle tuli Arttu Mansikkaviita. Muuten erä mentiin ilman aikalisiä, vaihtoja ym. nenänkaivuutaukoja. Erä päättyi Mahdin 25-21 voittoon ja samalla siis koko ottelu 3-0 taukoineen tunnissa ja 20 minuutissa.

Mahtimiehet pääsivät siis joulutauon viettoon voittoisissa tunnelmissa. Joukkue on sarjataulukossa tukevasti kolmantena - eroa kahteen kärkiporukkaan on selkeästi joukkueen koottua 36 pistettä 16 ottelussa (KyKy-Betsetillä 46/17 ja Akaa-Volleylla 42/15). Toisaalta, takaakaan ei uhkaajia ihan iholla ole, sillä neljäntenä olevalla Kuortaneella on koossa 34 pistettä jo 19 pelaamansa ottelun jälkeen ja viidentenä olevalla Susiraja Volleylla 26 pistettä 16 ottelusta. Syyskierros on Mahtimiehiltä siis ollut menestyksekäs ja tästä on hyvä jatkaa runkosarjan loppurutistukseen loppiaisen jälkeen.

Ottelun jälkeisen valmentajien haastattelun voit katsoa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Kattavampi analyysi syyskaudesta sekä valmentaja Pasi Seppäsen että joukkueen johtaja Juha Soinisen kirjoittamana on luettavissa Lentopallouutiset-sivulla.

Kiitos kaikille Mahti-faneille, yhteistyökumppaneille, talkoolaisille ym. ja rauhallista ja rentouttavaa Joulun aikaa! Tavataan taas la 21.1.2017 seuraavassa Mahdin 1-sarjan kotiottelussa!

 

lisätty 20.12.2016 JS


 

Pisteitä Pohjanmaalta osa 2 - not

 

Edellisen päivän voitto-ottelu oli unohdettu, kun matkattiin lyhyt siirtymä Seinäjoelta Kuortaneelle. Vastustaja eli Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue oli valmentajiensa suulla uhonnut pitkin viikkoa hyökkäävänsä kotikentällä Mahtimiesten kimppuun aivan eri asenteella kuin mitä viikkoa aikaisemmin Maaningalla. Tämä mielessään Mahti latautui otteluun, josta ei ollut luvassa paraatimarssia voittoon.

 

 

 

 

Ottelun kulku tänään oli seuraavanlainen:

 

Ensimmäinen erä:

Mahdin seitsikko Fedor Ivanov, Lasse Räisänen, Yrjö Matsi, Severi Kupari, Jyrki Meriruoko, Juha-Matti Iivarinen ja Pekka Sairanen.

Kuortaneen seitsikko Juuso Kontio, Anton Välimaa, Matias Sosunoff, Joonas Leimu, Aaro Nikula, Niko Suihkonen ja Niklas Breilin. Vaihtojen kautta kentällä kävivät myös Joonas Tulonen ja Joona Väänänen.

Erän alussa Kuortaneen johto 4-0, jolloin Mahdin aikalisä. Kuortane torjuu/puolustaa hyvin. Jyrkin hyvät syötöt ja tilanne tasan 6-6. Kuortaneen juju 11-9. Severi keskeltä x2 14-13. Severin ässäsyöttö 16-16. Fedon hieno yhden käden passi Ykälle 18-17. Tiukkaa on, 22-20 ja 23-21. Fedon juju 23-22. Juhin syöttö yli 24-22. Erä maajoukkueelle 25-23.

Toinen erä:

Kumpikin joukkue jatkaa aloitusseitsikoillaan. Mahdilta kentällä kävivät myös Tommi Silventoinen, Osku Säisä ja Simo Koskinen. Kuortaneelta Joonas Tulonen, Väinö Rahko ja Joona Väänänen.

Kuortane johtoon 2-0. Kuortaneen hyökkäysvirhe 2-2. Fedon puolustuspiste + puolustusvirhe 3-3. Severi hyökkää keskeltä 5-5. Juhi torjutaan 7-5. Severi torjuntaan + leveäksi keskeltä 9-5 ja Mahdin aikalisä. Jykä kaventaa 1-paikalta 9-6. Severi torjuu keskeltä 10-7. Lasse jää torjuntaan 12-7. Kuortane hyökkää vahvasti nelosesta 14-9. Jykä onnistuu nelosesta 15-11 ja Juhi myös nelosesta 16-12. Tommi kehiin Lassen tilalle. Kuortane vie 18-12 ja Mahdin toinen aikalisä. Jykä kakkosesta 18-13. Severi keskeltä 19-14. Kuortaneen hyökkäys nelosesta pitkäksi 19-15. Jykä kaventaa ykkösestä 20-16. Osku laatikkoon Severin tilalle. Tommi tsekkaa nelosesta 20-17. Mahdin juju kenttään 20-18. Severi takaisin kentälle. Kuortaneen syöttövirhe 21-19. Kuortaneen lyönti yli 21-20. Tommi jää torjuntaan nelosesta 22-20. Ykä tuo iholle keskeltä 22-21. Lasse takaisin peliin. Juhi torjutaan 23-21. Juhi onnistuu nyt nelosesta 23-22. Kuortane hyökkää vahvasti kakkosesta 24-22. Simo sisään syöttämään ja Juhi kaventaa vastapallosta 24-23, mutta viimeinen pitkä pallo päättyy Kuortaneen passarin jujuun 25-23.

Kolmas erä:

Kummallakin joukkueella edelleen vakioseitsikot. Mahdilta kentällä esiintyivät myös Koskinen, Silventoinen ja Säisä ja Kuortaneelta Tulonen, Väänänen, Rahko ja Aatu Pöllänen.

Alku tasan 1-1. Kuortaneen Sosunoffille syöttövirhe 1-2. Jyrki kakkosesta torjunnan sormista 2-3. Jykän syöttövirhe 3-3. Severi keskeltä 3-4. Juhi kuutosesta 4-5 ja Ykä keskeltä 4-6. Kuortaneen passari jujuttaa toisesta 6-7. Jykä ykkösestä 6-8. Fedor ässäsyöttö 6-9. Jykä nelosesta 8-10 ja heti perään Ykä torjuu keskeltä 8-11. Severi torjutaan ja tilanne tasan 13-13. Severi tappaa keskeltä 14-15. Osku Severin tilalle syöttämään yhden syötön ajaksi. Jykä lyö ykkösestä verkkoon 16-15 ja Mahdin aikalisä. Juhille nostovirhe 17-15, Tommi Juhin tilalle. Jykä peippaa ykkösestä 17-16, minkä jälkeen Kuortaneen hyökkäys ykkösestä pitkäksi ja tilanne tasan 17-17. Lasse kakkosesta 18-18 ja Juhi takaisin peliin. Kuortaneen hyökkäys nelosesta pitkäksi 18-19. Juhi onnistuu nelosesta 18-20. Juhi edelleen vahvana nelosesta 19-21. Jykä torjutaan kakkosesta ja peli tasan 21-21. Sitten Jykä onnistuu 21-22, Simo syöttämään. Fedolle tuomitaan kyseenalainen verkkovirhe torjunnassa ja taas tasan 22-22. Kapteeni Iivarinen nelosesta 22-23. Kuortaneen hyökkäys pitkäksi 23-24 ja Lasse päättää erän nelosesta 23-25!

Neljäs erä:

Mahti palaa edelleen aloittaneeseen seitsikkoon. Tänään ollaan liikkeella aika kapealla rosterilla. Kuortane ottaa avaukseen Pölläsen.

Ykä avaa erän pistetehtailun keskeltä pitkän pallon päätteeksi 0-1. Ykä onnistuu toistamiseen keskeltä 2-2. Kuortaneen verkkovirhe ja sen jälkeen vahva hyökkäys nelosesta 3-3. Mahdin kolmen torjunta nelosesta 3-4. Jykä lyö pitkäksi 5-4, mutta onnistuu sitten kakkosesta 5-5. Juhi nelosesta 6-6 ja Kuortane keskeltä 7-6. Jykä lyö pitkäksi ykkösestä, Tommi tilalle. Hakkurillamme on on-off -päivä. Lasse kaventaa nelosesta 8-7, mutta Kuortane kuittaa seuraavasta hyökkäyksestä. Kuortane onnistuu nyt kuutosesta ja johtaa 11-8. Mahdin aikalisä. Ykä taistelee keskeltä 11-9 ja heti perään Lasse kutosesta 11-10. Juhi torjutaan, mutta sitten torjuu myös Mahti 12-11. Jykä hyökkää pelin tasoihin vajaasta kakkospaikan passista 12-12. Kuortane nelosesta ja perään Juhi nelosesta 14-13. Tiukkaa on edelleen. Syöttövirheet molemmilla joukkueilla 15-14. Juhi hyökkää yli kutosesta ja perään pitkä pallo, joka päättyy kuortaneen voittoon 17-16. Vastapallosta pinna kuortaneelle 18-16. Lasse kaventaa nelosesta, ja Juhi tasoittaa jälleen pelin kutosesta 19-19. Kapteeni on kuumana! Kuortane onnistuu ensin kakkosesta, mutta Ykä kuittaa keskeltä 20-20. Mahdin hyökkäysvirhe ja Kuortane pisteen johtoon. Seuraavaksi Juhi lyö nelosesta leveäksi, mutta sitten hän onnistuu 22-21. Kuortane juhlii kutosesta, ja sitten Jykä jää torjuntaan kakkospaikalta 24-21. Pahalta näyttää...  Juhi kaventaa vielä nelosesta, ja sitten Kuortane tuhrii hyökkäyksensä kakkosesta verkkoon 24-23. Jykän hyvä hyppysyöttö tarjoaa Mahdille vastapallon tasoitukseen, mutta Juhi tulee siinä torjutuksi ja erä Kuortaneelle 25-23.

Ajoittain tasokas ja pitkiä palloralleja ja kiihkeitä tunteitakin sisältänyt ottelu päättyi siis kotijoukkueen 3-1 voittoon vajaan kahden tunnin jälkeen. Kuortane pystyi nostamaan tasoaan selvästi viikon takaisesta, ja vaikka Mahtikaan ei huonosti pelannut, oli junnumaajoukkue tänään juuri tuon pienen pykälän verran vieraitaan edellä. Hienoja lentopalloilijan alkuja Suomella kasvamassa! Erinäisistä syistä johtuen Mahdilta puuttui tänään kolme pelaajaa kokoonpanosta, joten valmentaja Pasi Seppäsellä ei ollut normaaliin laajaa rosteria, josta hakea vaihtoehtoja pelaavaan kokoonpanoon. Kotijoukkueen torjunta-puolustus oli tänään parempaa - se teki pienen eron joukkueiden välille. Mahti hyökkäsi vähän tehokkaammin, mutta ei saanut itse riittävästi puolustettua kotijoukkueen hyökkäyksiä peliin. Kuortaneen näkyvimpiä pelaajia olivat yleispelaajat Matias Sosunoff ja Niko Suihkonen sekä libero Niklas Breilin. Mahdilta tasaisimmin onnistuivat keskitorjujat Yrjö Matsi ja Severi Kupari sekä hyvän passipelin pelannut passari Fedor Ivanov. Myös kapteeni Juha-Matti Iivarinen pelasi parhaan pelinsä aikoihin onnistuen etenkin ottelun viimeisessä erässä mainiosti.

Mahtimiehet ovat nyt pelanneet syyskaudella 15 ottelua ja koossa on mukavat 33 pistettä. Ensi viikonloppuna joukkueella ei ole pelejä, vaan edessä on todela tervetullut tauko. Seuraava ja samalla syyskauden viimeinen ottelu pelataan Maaningalla su 18.12., jolloin vieraaksi saapuu Jymy-Kuutoset Seinäjoelta. Siitä ottelusta Mahtimiehet lähtevät luonnollisesti hakemaan voittoa ja hyvää fiilistä joulutauolle.

Tervetuloa siis sunnuntaina 18.12. klo 17.00 Maaningan Urheilutalolle kannustamaan Mahti voittoon!

 

lisätty 4.12.2016 JS


 

 

Pisteitä Pohjamaalta osa 1

 

Mahtimiehillä oli viikonloppuna vuorossa syyskauden kolmas vierastuplaviikonloppu, jonka aikana se kohtaisi sekä Jymy-Kuutoset Seinäjoella että U18-maajoukkueen Kuortaneella. Lauantai-iltana klo 19.00 käytiin siis ensimmäinen taisto Nurmo-hallilla, jossa sarjan tyvipäähän juuttunut kotijoukkue halusi napata hallitsevan mestarin päänahan...

Katsomo ei varsinaisesti pullistellut yleisöstä, mutta muuten pelipaikka oli oikein oiva 1-sarjan lentopallo-ottelua varten. Kotijoukkueella oli alla kauden ensimmäinen kolmen pisteen voitto, joten sen otteet ovat parantuneet kauden edetessä. Mahdilla on voittoisista otteluista huolimatta ollut hieman alavireinen jakso, jota joukkue nyt lähti muuttamaan.

Ensimmäiseen erään kotijoukkueen avaus oli Antti Peltokangas, Tuomas Ruuska, Jouni Hoiska, Teemu Lahti, Akseli Kataja, Patrik Hakamäki ja Timo Alanen. Vierasjoukkue Mahti avasi seitsikolla Matti Mustonen, Lasse Räisänen, Yrjö Matsi, Jyrki Meriruoko, Simo Koskinen, Osku Säisä ja Tommi Silventoinen. Kotijoukkueen lataus oli heti ottelun alusta lähtien kohdallaan ja se lähti painostamaan Mahtia vahvalla aloitussyötöllä ja rohkealla hyökkäyspelillä, jota passari Peltokangas pääsi hyvän vastaanoton turvin pyörittämään mallikkaasti. Kokkolan Tiikerien liigajoukkueesta tullut farmiapu Lahti ja keskitorjuja Hoiska olivat kotijoukkueen näkyvimmät hyökkääjät. Kokenut Timo Alanen oli liberona järkähtämättömän varma ja ohjasi kotijoukkueen vastaanottoa ja puolustusta hyvin. Mahti ei tahtonut saada omaa peliään millään käyntiin ja kotijoukkue kiitti. Mahdin vastaanotto oli epätarkkaa eikä hyökkäyspeliinkään löytynyt riittävää tehoa. Ensimmäinen erä kulki siis koko ajan kotijoukkueen tahdissa, ja Mahti käytti aikalisänsä tappiotilanteissa 4-7 ja 12-15. Juha-Matti Iivarinen kävi erässä tuuraamassa Simo Koskista yleispelaajana ja Fedor Ivanov pelasi erän lopun passarina, mutta vaihdotkaan eivät nyt tuoneet Mahdille apuja. Kotijoukkue käytti yhden aikalisän johtaessaan 20-16 ja teki yhden vaihdon, jonka kautta peliin pääsi erän loppuhetkille mukaan myös Ville Kivenmäki.  Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen voittoon selkein 25-17 numeroin. Erän hahmo oli kotijoukkueen passari Peltokangas, joka hyvän passipelin lisäksi jujutti useita pisteitä Mahdin seisovan kenttäpuolustuksen keskelle ja myös syötti napakoita hyppysyöttöjä.

Toisen erän kotijoukkue aloitti luonnollisesti samalla kokoonpanolla jolla se ensimmäisen erän pääsääntöisesti pelasi. Mahti aloitti erän myös samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisenkin erän. Mahti sai pikkuhiljaa koneensa käyntiin, ja sen tehostunut syöttö alkoi hajottaa kotijoukkueen vastaanottoa. Kun vastaanotto saatiin jäämään irti, oli Mahdin torjunnan helpompi lukea Jymy-Kuutosten hyökkäysten rakentelua, ja torjuntapisteitä sekä vaimennuksia alkoi napsua Mahtimiesten kouriin. Mahdin oma vastaanotto myös tarkentui, mikä antoi avaimet keskihyökkäyksen käyttöön. Yrjö Matsi ja Osku Säisä saivat paljon ruokaa ja latoivat palloa kotijoukkueen parkettiin. Kotijoukkue käytti erän aikana yhden aikalisän Mahdin johtaessa 5-1, Mahti ei aikalisä tarvinnut. Kotijoukkueesta kentällä kävivät Kivenmäki ja Markus Perämäki ja Mahdista Iivarinen. Toinen erä päättyi vierasjoukkue Mahdin voittoon 25-17 ja puntit olivat siis tasan.

Kolmannesta erästä muodostui sitten ottelun kulminaatiopiste. Kotijoukkue lähti siihen jälleen ns. vakioseitsikollaan kuten myös Mahti. Pelin taso parani ja erä eteni tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue sai pienen edun itselleen erän puolivälin tienoilla, ja pakotti Mahdin valmentaja Pasi Seppäsen käyttämään aikalisät tilanteissa 12-15 ja 16-21. Ero oli siis suurimmillaan jo viisi pistettä vahvasti pelanneen kotijoukkueen hyväksi. Libero Alanen jatkoi hienoja otteitaan, ja myös Peltokangas ja Lahti esiintyivät kotijoukkueesta edelleen edukseen. Mahdin peli oli tahmeaa, mikä johti jo erän alkupuolella passari Mustosen turhautumiseen, ja protestoinnista seurasivat peräkkäin ensin keltainen ja sitten myös punainen kortti. No, vaikka tunteet hieman Matilla kuumenivatkin, kenties se kuitenkin herätti Mahtimiehistön taistelemaan. Fedor kävi hetken aikaa passailemassa Matin tasoitellessa sykettään vaihdossa. Kotijoukkueesta kentällä kävivät Sami Talvitie ja jälleen Kivenmäki. Kotijoukkueella olivat kaikki erävoiton avaimet käsissään sen johtaessa vielä 23-19. Sitten vierasjoukkue sai todellisen kirivaihteen päälle, ja kentälle erän aikana tulleet Iivarinen ja Pekka Sairanen ottivat isoa roolia kuten myös huimaan peliin yltynyt Matsi. Niin vain rutinoituneempi Mahti kampesi ensin iholle (kotijoukkueen aikalisät tilanteissa 23-20 ja 24-23) ja lopulta ohi erävoittoon saakka 29-27! Tämä käytännössä ratkaisi koko ottelun.

Neljännen erän Mahti aloitti kokoonpanolla, jolla se kolmannen erän lopulta itselleen väänsi. Iivarinen jatkoi siis hakkurina ja Sairanen yleispelaajana. Kotijoukkue jymy-Kuutoset haki myös  lisätehoja laittaessaan aloitukseen uusina miehinä Markus Perämäen ja Sami Talvitien. Tiukasta erävoitosta hengen päälle saanyt Mahti repäisi heti alkuun 7-1 johdon, ja nyt oli puolestaan kotijoukkueen otteista puhti poissa. Jymy-Kuutosten valmentaja Slobodan Krljic pyöritti vaihtorulettia, ja otti peliin pian mukaan myös Kivenmäen ja Arttu Mansikkaviidan, mutta tahti ei juuri muuttunut. Pienen kosmeettisen kirin kotijoukkue sai erän puolivälissä aikaiseksi Mahdin hieman höllätessä tahtiaan. Mahti käytti erän aikana yhden aikalisän johtaessaan 12-9, ja kotijoukkue eron ollessa neljä pistettä tilanteessa 13-17. Erän ja samalla koko ottelun loppu pelailtiin pois Mahdin kontrolloidessa tilannetta. Neljäs erä päättyi Mahdin 25-19 voittoon ja samalla koko ottelu 3-1.

Palkintoraati palkitsi kotijoukkueen parhaana hienon liberopelin pelanneen Timo Alasen ja Mahdista keskiverkkoa dominoineen Yrjö Matsin.

Tuskaisen alun jälkeen Mahtimiehet saivat palkinnokseen kolme sarjapistettä, mikä pitää joukkueen tukevasti sarjan kärkikolmikossa. Jymy-Kuutosille jäi hyvästä taistelusta huolimatta vain mustapekka käteen. Mahti suuntasi pelin jälkeen ruokailemaan ja Seinäjoen Sokos Hotel Vaakunaan lepäämään, jotta seuraavana päivänä oltaisiin iskussa Kuortaneella, jossa kotijoukkue odottaa Mahtimiehiä revanssimielellä. Jymy-Kuutosten joukkueella puolestaan oli ilmeisesti edessään saunailta, jossa joukkue pääsi huuhtoman tappiohien pois...

Pari pientä videonpätkää ja Ilkassa ollut juttu päivän pelistä ovat nähtävissä sivun vasemmassa reunassa olevien linkkien kautta.

 

lisätty 4.12.2016 JS


 

Kokemus peittosi nuoruuden

 

Edellisen päivän riemukas 3-1 voitto naapurimaakunnan joukkueesta oli pyyhitty pois mielistä ja oli aika kohdata Suomen U18-maajoukkue Kuortaneelta. Tiedossa oli, että nuoret miehet olivat pelanneet viime ottelunsa erittäin hyvin ja kivunneet isomman pelatun ottelumäärän ansiosta Mahdin edelle sarjataulukossa. Tiedossa oli hyvin myös se, että maajoukkue pelaa aina kärsivällisesti pyrkien välttämään suoria virheitä ja ns. ilmaisten pisteiden tarjoamista vastustajalle luottaen ulottuvaan torjuntaansa ja tiiviiseen joukkuepuolustukseen. Helppoja pisteitä ei siis tälläkään kertaa ollut luvassa. Tämän ikäluokan maajoukkueeseen on löydetty todella pitkiä pelaajia, ja useat pelaajat ovat ns. toisen sukupolven huippuja. Aaro Nikulan päälaki keikkuu 212cm:n korkeudessa ja hänen isoisänsä on entinen seiväshypyn maailmanennätysmies Pentti Nikula. Vasta 15-vuotias Matias Sosunoff on puolestaan 201cm pitkä yleispelaaja...

Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen pitäytyi pelisuunnitelmassaan ja vaihtoi Mahdin avausseitsikosta peräti viisi pelaajaa edellisen päivän rosteriin verrattuna. Tarkoitus oli antaa mm. Fedor Ivanoville näyttöpaikka oman ikäluokkansa maajoukkuetta vastaan...

Ensimmäiseen erään vierasjoukkueen päävalmentaja Pertti Honkanen marssitti kentälle Anton Välimaan, Sosunoffin, Juuso Kontion, Nikulan, Niko Suihkosen, Joonas Leimun ja Niklas Breilinin. Kotijoukkue Mahdin avausseitsikko oli Ivanov, Lasse Räisänen, Yrjö Matsi, Andrey Ankudovich, Juha-Matti Iivarinen, Severi Kupari ja Tommi Silventoinen. Ottelu alkoi jokseenkin hermostuneesti ja syöttövirheita tuli alkuun paljon kummallekin joukkueelle. Fedor Ivanov haki nopeilla laitapasseilla usein Ankudovichia, joka ei meinannut heti saada konettaan käyntiin, vaan teki hienojen suoritusten lisäksi myös useita hyökkäysvirheitä. Myöskään nuoren vierasjoukkueen peli ei alkuun toiminut ja virheitä tuli paljon. Mahti sai napattua muutaman pisteen edun itselleen ja Kuortane oli pakotettu käyttämään aikalisänsä tappiotilanteissa 7-10 ja 15-19. Tämän jälkeen se sai kurottua eroa hieman umpeen mm. Sosunoffin tehokkailla hyökkäyksillä ja Mahtikin turvautui aikalisään tilanteessa 19-18. Erän lopussa kotijoukkue oli jälleen vahvempi ja vei erän 25-22. Kuortaneen joukkueesta erän aikana kentällä esiintyi myös Väinö Rahko, joka tuurasi hetken aikaa Suihkosta. Mahti ei tehnyt vaihtoja.

Mahti aloitti toisen erän samalla miehistöllä ja niin teki myös Kuortane. Toinen erä oli kovin yksipuolista kotijoukkueen hallintaa heti sen alusta asti. Mahdin syöttö puri ja Kuortane teki valtavasti hyökkäysvirheitä. Muutkin osa-alueet kotijoukkue hallitsi paremmin ja vierasjoukkueen peli oli todella aneemista. Honkanen teki erässä useita vaihtoja, joiden kautta kentällä kävivät Joona Väänänen, Lauri Vanhanen ja Joonas Tulonen, mutta erän kulkuun ei vaihdoilla ollut vaikutusta. Kuortane käytti aikalisänsä tappiotilanteissa 6-11 ja 11-21. Toinen erä päättyi koitjoukkue Mahdin murskaavaan 25-12 voittoon vain 18 minuutissa.

Kymmenen minuutin tauon jälkeen ottelua jatkettiin. Tähän mennessä se ei ollut kohonnut klassikoiden joukkoon... Kolmannessa erässä Mahti jatkoi edelleen samalla miehistöllä, mutta heikosti esiintynyt vierasjoukkue muutti aloitusseitsikkoaan parin pelaajan verran. He myös pyöräyttivät rotaatiotaan puoli kierrosta ja hakivat tällä muutosta peliinsä. Vaikea sanoa, oliko Kuortaneen muutoksilla millainen merkitys, mutta yhtä kaikki sen peli-ilme oli tauolla löytynyt ja nuoret miehet alkoivat pelata lentopalloa kuten sen parhaiten osaavat. Kaikki sen pelin osa-alueet paranivat selvästi ja kenties jo helppoon voittoon tuudittautunut kotijoukkue olikin yhtäkkiä vaikeuksissa. Nyt oli puolestaan Mahdin vuoro tehdä virheitä. Mahti käytti aikalisän tasatilanteessa 8-8, mutta valmentajien ohjeet eivät saaneet peli-ilmettä kotijoukkueen puolella paranemaan, vaan vierasjoukkue pääsi juhlimaan pistettä toisensa perään. Sosunoffin hyökkäykset laidoista olivat myrkkyä Mahdin torjunta-puolustukselle, ja vieraiden ulottuva torjunta alkoi saada koko ajan paremmin otetta Mahdin hyökkäyksiin. Aivan erän loppuhetkillä kotijoukkue kuitenkin pääsi edelle ja ensimmäisenä myöskin erä- ja ottelupallotilanteeseen. Kuortaneen aikalisät käytettiin peräkkäin Mahdin johtaessa erää 23-22 ja 24-23. Ei ollut Mahtimiehistä kuitenkaan erän katkaisijaksi vaan se venyi jatkopalloille. Erä- ja ottelupalloja oli useampiakin pelin tappamiseen, mutta niin vain erä kääntyi vierasjoukkueelle lopulta 29-27 reilun puolen tunnin väännön jälkeen. Erän aikana Kuortaneen pelaajista vaihtojen kautta kentällä kävivät Rahko ja Nikula ja Mahdista Jyrki Meriruoko, Matti Mustonen ja Simo Koskinen. Käsistä karannut otteluvoitto kiristi Mahtilaisten suupielet viivoiksi kun kenttäpuoliskoja jälleen vaihdettiin...

Neljännen erän aloitukseen Kuortane teki yhden muutoksen, kun edellisessä erässä kentälle palannut Aaro Nikula sai jatkaa. Mahti puolestaan palasi ottelun kaksi ensimmäistä erää voittaneeseen kokoonpanoon. Kuortaneen hyvät otteet jatkuivat, kun he olivat saaneet pelinsä rullaamaan. Mahti taisteli tasapäisesti vastaan ja peli pysyi tiukkana. Osku Säisä korvasi erän alkukolmanneksen jälkeen Severin Mahdin toisena keskitorjujana ja tuplavaihdon kautta uutta juonikkuutta ja hyökkäysvoimaa tulivat erän puolivälissä tarjoamaan Mustonen ja Meriruoko. Rohkeasti pelannut U18-maajoukkue oli hienokseltaan edellä koko erän ajan, ja Mahti käytti aikalisän olleessaan kahden pisteen tappiolla 18-20. Tämän jälkeen kotijoukkue puristi väkisin eroa kiinni, ja Kuortaneen erän ensimmäinen aikalisä käytettiin Mahtimiesten murjottua ohi tilanteessa 21-22. Seuraava piste meni vierasjoukkueelle, joka teki myös tällöin tuplavaihdon ottaen kentälle Joonas Tulosen ja Anton Välimaan. Nyt Mahti kuitenkin säilytti rutiininsa turvin hienoisen etumatkansa loppuun saakka, eteni ensin erä- ja ottelupallotilanteeseen 24-23 (Kuortaneen toinen aikalisä) ja katkaisi erän ja koko ottelun samantien 25-23. Viimeisissä palloissa Kuortane sortui taas pahoihin virheisiin, mikä antoi ratkaisun avaimet kotijoukkueelle.

Ottelun päätteeksi otteluisäntä S-Market Maaninka palkitsi vierasjoukkueen parhaana Matias Sosunoffin, joka oli koko ottelun ajan vierasjoukkueen näkyvin hyökkääjä ja pelasi muutenkin tasapainoisen ottelun. Kotijoukkueen parhaana palkittiin passarina neljännen erän loppua lukuunottamatta pelannut Fedor Ivanov, joka tarjoili maukkaita hyökkäyspaikkoja hassuttaen usein Kuortaneen torjunnan tuuliajolle.

Ottelun päätteeksi pidetyssä haastattelutilaisuudessa oli harvinaista kyllä kaksi pettynyttä päävalmentajaa. Niin Pertti Honkanen kuin Pasi Seppänenkin olivat kumpikin tyytymättömiä joukkueittensa päivän esitykseen. No, toki kotijoukkueen valmentajaa piristivät saavutetut kolme sarjapistettä, joten kovin paljon ei tuhkaa päälleen tarvinnut Seppäsen kuitenkaan ripotella. Yhtä mieltä valmentajat olivat siitä, että tämänkertainen esitys ei jatkossa riitä mikäli voitoista halutaan tosissaan taistella. Ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta, joten jokainen voi itse kuulla mitä herrat pelin päätteeksi tuumailivat.

Mahtimiehillä on seuraavaksi edessään kahden vierasottelun kiertue, kun se matkaa lauantaina 3.12. Seinäjoelle Jymy-Kuutosten vieraaksi ja sunnuntaina 4.12. vastavierailulle Kuortaneelle. Saas nähdä, mitä viikko otteluiden välissä saa aikaan ja muuttuuko joukkueiden peli-ilme minkä verran... Kummastakin Mahdin vierasottelusta on tarkoitus tarjota livelähetykset tuttuut tapaan bambuserin kautta, joten tervetuloa virtuaalisesti mukaan tunnelmaan!

Mahdin seuraava ja samalla viimeinen syyskauden kotiottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla sunnuntaina 18.12. klo 17.00, jolloin vastavierailulle saadaan Jymy-Kuutoset. Tervetuloa tuolloin lauteille kannustamaan Mahtimiehet voittoisissa tunnelmissa joulutauolle!

 

lisätty 2.12.2016 JS

 


 

Mahti pystyi pitämään Susiraja Volleyn kurissa kotikentällään!

 

Mahtimiehet palasivat kolmen vierasottelun jälkeen kotiareenalle, jossa oli vuorossa kaksi sarjatilanteen kannalta erittäin tärkeää ottelua. Vastustajiksi saapuivat vuorollaan Susiraja Volley Joensuusta ja Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue Kuortaneelta, jotka olivat ennen viikonlopun koitoksia kutakuinkin samassa sarjatilanteessa kuin Mahtikin. Kuortane oli koonnut pelaamistaan 14 ottelusta hienot 26 pistettä ollen pari pinnaa vähemmän pelanneen Mahdin edellä. Susiraja Volleylla puolestaan oli alla komea kuuden voiton putki, ja heillä oli koossa 21 pistettä 10 ottelusta. Mahti oli ennen näitä kahta ottelua pelannut 11 ottelua summaten yhteensä 24 sarjapistettä. Voitiin siis huoletta todeta, että kumpikin ottelu oli ns. kuuden pisteen ottelu...

Lauantaina Mahti-areenalle vieraaksi saapui rakas kiistakumppani SurVo, jolla oli jäänyt paljon hampaankoloon alkusyksyn 2-3 kotitappiosta Mahdille - tuolloin SurVo voitti ensimmäiset kaksi erää, mutta Mahtimiehet puristivat väkisin ohi voittoon ns. kalkkiviivoilla. Muutenkin tunnelataus näiden kahden joukkueen välillä on aina tapissa, koska yhteinen historia on pitkä ja ottelut ovat olleet tasaisia. Lisäksi Mahdin valmentaja Seppänen ja SurVon shemeikka Heiskanen ovat istuneet samoissa valmentakoulutuksissa ja SurVon toinen passari Joonas Ryhänen pelasi pari kautta sitten Mahdissa, joten linkkejä joukkueiden välillä on paljon...

Tämänkertaisen ottelun vierasjoukkue SurVo aloitti kokoonpanolla Joonas Ryhänen, Mikko Räsänen, Miikka Räsänen, Janis Vavers, Ilkka Sairanen, Aleksi Sillanpää ja Teemu Saarinen. Mahtimiesten avaus oli Matti Mustonen, Lasse Räisänen, Yrjö Matsi, Jyrki Meriruoko, Simo Koskinen, Osku Säisä ja Pekka Sairanen. Ensimmäinen erä alkoi vierasjoukkueen osalta vahvasti, se oli tullut kovalla tsempillä hakemaan revanssia. Mahti ei kuitenkaan alkurynnistyksestä häkeltynyt vaan tappeli vastaan hyvin ja peli pysyi tasaisena. Erälle kuvaavaa on, että vuorollaan kumpikin joukkue sai itselleen pienen edun kunnes toinen kuittasi tilanteen tasoihin. Vaihtolaikat olivat kovassa käytössä, kun kumpikin valmentaja haki ratkaisua tiukkoihin tilanteisiin vaihtojen kautta. SurVosta kentällä kävivät erän aikana Tuomas Karjalainen ja Ville Raita. Mahdin miehistöstä kentällä kävivät Juha-Matti Iivarinen ja Tommi Silventoinen. Ratkaisuhetket kumpikin joukkue pelasi kuitenkin aloituskokoonpanollaan. SurVon aikalisät käytettiin tilanteissa 9-10 ja 23-21, ja Mahdin 16-18 ja 18-21. Susiraja Volley pääsi ensimmäisenä yrittämään erän katkaisua ja luuli siinä jo hetken onnistuneensakin, kun Mahdin hyökkäys pitkän pallon päätteeksi meni takarajasta yli. Mutta, tässä vaiheessa kuvaan astui päätuomari, jolla ei rehellisyyden nimissä ollut tänään ihan paras päivänsä. Em. pallorallin aikana Mahdin juju oli käynyt SurVon kentässä, mutta tuomari ei vielä tuossa vaiheessa viheltänyt peliä poikki vaan sitä jatkettiin parin hyökkäyksen ajan, joista jälkimmäinen päättyi siis Mahdin hyökkäysvirheeseen. Päätuomari siis kuitenkin tuomitsi pisteen Mahdille melkoisen viiveen jälkeen, ja tämä sai SurVon joukkueen pasmat sekaisin. Mahtimiehet käyttivät hässäkän hyväkseen, nousivat tasoihin ja menivät lopulta vielä ohi erävoittoon saakka jatkopalloilla. Tunnekuohujen sävyttämä erä siis lopulta kotijoukkueelle 29-27.

Toinen erä alkoi samoilla miehistöillä. Peli eteni edelleen tasaisena aina erän puoliväliin saakka, jolloin hieman vähemmillä virheillä pelannut kotijoukkue sai muutaman pisteen edun itselleen. Tilanteessa 9-9 oltiin siis vielä tasoissa, mutta sitten Mahdilla oli vahva hetki, ja SurVo yritti katkaista Mahtimiesten rynnistystä aikalisillä tilanteissa 9-12 ja 9-14. Kotijoukkuekin käytti erässä yhden aikalisän johtaessaan 16-12. Kapteeni Iivarinen kävi erän loppupuolella tuuraamassa Simo Koskista yleispelaajan tontilla. Vierasjoukkueen puolella vaihtoruletti pyöri erän aikana kiivaammin pelin ollessa kotijoukkueen hanskassa. Vuorollaan kentällä SurVosta kävivät niin Ville Raita, Tuomas Karjalainen kuin Jere Heiskanenkin, mutta toivottua rytminvaihdosta eivät vaihdot tällä kertaa vierasjoukkueen otteisiin tuoneet. Toinen erä päättyi kotijoukkue Mahdin selkeään 25-17 voittoon, minkä jälkeen oli kymmenen minuutin erätauon aika.

Kolmannen erän aloitukseen vierasjoukkue oli tehnyt yhden muutoksen Heiskasen tullessa sisään Sillanpään tilalle. Mahti luonnollisesti jatkoi samalla kokoonpanolla, koska peli oli ollut sen hallinnassa. Pitkän tauon aikana SurVon joukkue oli saanut ensimmäisen erän lopun tapahtumat pyyhittyä viimeinkin mielestään ja keskittyminen oli jälleen tuomaritoiminnan sijaan itse pelissä. Kun fokus oli kohdallaan, alkoi tulostakin tulla ja peli oli taas tasokasta ja tasaista. SurVo käytti erän ainoan aikalisänsä Mahdin johtaessa pisteellä 8-7. Tämän jälkeen vierasjoukkue nappasi pienen edun ja onnistui säilyttämään sen erän loppuun saakka. Ville Raita sai jälleen vastuuta käyden puolivälissä hetken pelaavassa kokoonpanossa kapteeni Miikka Räsäsen tilalla. Muuten pelinsä uomiinsa saanut vierasjoukkue pelasi samalla miehistöllä. Nyt oli vuorostaan Mahdin valmentaja Pasi Seppäsen aika hakea piristystä vaihdoilla, ja erän aikana kentällä kävivät sekä Andrey Ankudovich että Juha-Matti Iivarinen. Mahdin aikalisäkään tilanteessa 16-18 ei katkaissut joensuulaisen vierasjoukkueen hallintaa, vaan erä päättyi 27minuutin jälkeen SurVon 25-22 voittoon. Peli ei siis ollut missään nimessä vielä ohi...

Neljäs erä oli tällä kertaa sitten ratkaiseva. Mahti teki erän aloitukseen pari muutosta, kun Ankudovich tuli heti sisään hakkuroimaan ja Iivarinen toiseksi yleispelaajaksi. Susiraja Volley jatkoi edellisen erän voittaneella seitsikollaan. Mahti sai erään lentävän lähdön ja pakotti vierasjoukkueen käyttämään aikalisän heti tilanteessa 0-3. Kotijoukkue näytti marssivan helposti otteluvoittoon, ja SurVon toinenkin aikalisä seurasi pian tilanteessa 4-9. Mutta, kotijoukkueen selkä hieman suoristui turhan aikaisin ja sitkeä vierasjoukkue kokosi voimansa viimeiseen rynnistykseen nousten jo lähes kosketusetäisyydelle. Mahdin aikalisä 12-9 tilanteessa. Pitkiä palloralleja, hienoja puolustuksia ja kovia hyökkäyksiä mahtui tämänkin erän loppuun sekä myös vielä yksi tuomarisekoilu. Tuomio oli jälleen ihan oikea, mutta  kun käsimerkit olivat ristiriitaisia, saatiin tästäkin vielä äänijänteitä kiristänyt juttutuokio aikaiseksi. No, erän ja ottelun loppu mentiin kotijoukkue Mahdin hankkiman pienen etumatkan muodossa loppuun saakka , ja erä päättyi lopulta 25-21 Mahdille. Neljän erän ottelu kesti tällä kertaa yhteensä kaksi tuntia ja kahdeksan minuuttia, mikä kertoo tapahtumien tasaisuudesta ja useista pitkistä palloralleista.

Ottelun päätteeksi otteluisäntä Antin Konehuolto Oy palkitsi parhaana SurVosta ex-mahtilaisen passarin Joonas Ryhäsen ja kotijoukkueesta niin ikään passarin, Matti Mustosen.

Valitettavasti mediaosaston tyrimisen vuoksi haastattelutilaisuuden taltiointi katosi bittiavaruuteen, joten videon muodossa sitä ei nyt ole tarjolla. Tiivistettynä (ja muistin varalta kirjoitettuna...) kommentit olivat kutakuinkin seuraavat:

SurVon päävalmentaja Thomas Heiskanen: "Hyvä että oli hetki taukoa ennen tätä haastattelua, sillä tunteet olivat sen verran pinnassa. Päätuomari otti tänään aika isoa roolia ja teki pelaamisen vaikeaksi. Tappio tietysti harmittaa, mutta sarja on pitkä ja aikaa on kehittää peliä. Keväällä on tarkoitus olla tosi kova. Nuoret pelaajat ovat kasvaneet hienosti vastuuseen, tänäänkin kentällä oli parhaillaan yhtä aikaa kaksi 16-vuotiasta ja yksi 17-vuotias pelaaja. Seppäsen veto ottaa Ankudovich hakkuriksi ratkaisi peli kotijoukkueelle, häntä ei saatu tänään millään kuriin ja pallo pomppi aina Mahdin eduksi. Seuraavaksi suunnataan kovalle vieraspelikiertueelle pohjanmaalle, josta olisi pakko repiä pisteitä".

SurVon parhaana palkittu Joonas Ryhänen: "Mukava  oli tulla  pelaamaan taas Maaningalle. Tietysti tappio harmittaa, mutta pelimme ailahtelee vielä liikaa ja siinä syntyi tänään ero joukkueiden välille. Mahti pystyi tasaisempaan suoritukseen. Vaikka joukkueessa on ollut paljon loukkaantumisia, on vaihdosta löytynyt hyvin korvaajia ja esimerkiksi toisena keskitorjujana viime pelit pelannut Mikko Räsänen on ollut tosi hyvä".

Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen: "Kolmen pisteen voitto on aina hyvä asia ja siihen olen tyytyväinen. Keskittyminen peliin ei ole aina riittävän hyvää ja teemme vielä liikaa turhia virheitä. Mielenkiinnolla odotan jo huomista ottelua, jossa saamme vastaan Kuortaneen nuoren joukkueen. Siihen otteluun on tarkoitus vaihtaa melkein koko seitsikko ja antaa nuorille pelaajillemme Fedorille ja Severille näyttöpaikan maajoukkuemiehiä vastaan. Mahtava on ollut nähdä meidänkin nuorten pelaajien kehittyminen kauden aikana".

Mahdin parhaana palkittu Matti Mustonen: "Aika lailla kaikki on jo edellä pelistä sanottu. Saimme syötöllä sen verran vastustajan vastaanottoa irti, että torjunta-puolustuksessa olimme vahvempia. Huomenna on uusi peli edessä ja nyt täytyy alkaa keskittyä siihen täysillä."

 

lisätty 28.11.2016 JS


 

Mahtimiehet palasivat nopeasti voittojen tielle!

 

Mahdin vieraspeliputken kolmas kamppailu pelattiin Virroilla sarjanousija Team PUMin kotisalissa. Virroilla on pitkät perinteet lentopallossa, ja sekä Virtain Veikot että Virtain Urheilijat ovat olleet edustettuna yläsarjoissa. Viime vuosina on kuitenkin haettu vauhtia alemmista sarjoista, ja Team PUM on uusi tulokas lentopallokartalla pelaten nyt ensimmäistä kauttaan ykkössarjassa. Ennen tämänpäiväistä ottelua Mahdilla oli viimeisempänä alla tappio Akaa-Volley -ottelusta ja sarjapisteitä 21 kymmenen pelatun ottelun jälkeen. Kotijoukkue Team PUM puolestaan voitti edellisessä ottelussaan Rantaperkiön Isku II:sen ja oli koonnut 14 sarjapistettä yhdeksästä ottelustaan.

Ottelun ensimmäiseen erään Mahtimiehistä lähtivät Severi Kupari, Matti Mustonen, Lasse Räisänen, Yrjö Matsi, Juha-Matti Iivarinen, Andrey Ankudovich ja Pekka Sairanen. Kotijoukkue Team PUMin avaus oli Veikka Manninen, Manu Suklys, Teemu Vanhamäki, Voitto Köykkä, Lauri Ojala, Ilja Lunenko ja Jani Liski. Ottelun alku oli tasainen ja tunnusteleva. Kumpikin joukkue teki syöttövirheitä ja koneita käynnisteltiin. Mahtimiesten venäläisvahvistus Andrey "Kuda" Ankudovich teki tuhojaan hyppysyötöillä ja Mahti karkasi 7-4 johtoon, jolloin kotijoukkue käytti ensimmäisen aikalisän. Aikalisällä annetut ohjeet ilmeisesti tepsivät, koska tämän jälkeen kotijoukkue syttyi lähes hurmosmaiseen peliin ja siirtyi 10-9 johtoon. Hieman tämän jälkeen PUMmit vaihtoivat hakkuriksi Harri Markkasen pelin aloittaneen hakkurin Veikka Mannisen tilalle, jolla ilmeisesti oli jotain vaivoja tms. Erän puoliväli eteni tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue hyökkäsi ja puolusti rohkeasti, ja Mahtimiehet puolestaan sortuivat suureen virhemäärään. Mahdin hyökkäykset pysähtyivät järkiään torjuntaan, jossa usein oli vastassa vain yksi pelaaja. Tilanteessa 16-16- Mahdin valmentaja Pasi Seppänen haki uutta tehoa tuplavaihdolla, jolloin passariksi tuli Fedor Ivanov ja hakkuriksi Jyrki Meriruoko. Ratkaisevaa vaikutusta ei vaihdoilla ollut ja ne otettiin takaisin tilanteessa 19-19. Tämän jälkeen kotijoukkue nykäisi kolmen pisteen johdon Mahdin käyttäessä aikalisän. Team PUMin johto piti, ja Mahdin toinen aikalisä eräpallotilanteessa 24-20 oli vain pieni pitkitys erälle, joka päättyi kotijoukkueen riemuun 25-21.

Toisen erän kumpikin joukkue avasi samoilla kokoonpanoilla kuin millä ensimmäisen erän päättivät. Alku mentiin jälleen tasatahtia, kunnes kotijoukkue sai itselleen pienen edun 5-3. Mahti käytti aikalisän, jonka jälkeen oltiin pian taas tasoissa lukemissa 6-6. Tämän jälkeen oli kotijoukkueen aikalisän vuoro. Erä oli tasoissa vielä lukemissa 9-9, mutta tämän jälkeen Mahtimiehet saivat rauhallisuutta ja tarkkuutta omaan peliinsä ja saivat parin pisteen edun. Tilanteessa 13-11 Mahdille vierasjoukkueesta syöttöruutuun asteli passari Matti Mustonen, joka viihtyikin siellä seitsemän pisteen ajan! Mahdin torjunta-puolustus alkoi vihdoin toimia, kun taas kotijoukkueen hyvä ote katosi ja tilalle tuli valtava määrä suoria virheitä. Tilanne oli hetkessä 20-11 Mahdille ja erä oli käytännössä taputeltu. Erän loppu pelailtiin pois Mahdin voittaessa sen 25-13. Ottelu oli siis tasan 1-1, ja pitkälle erätauolle mentiin Mahdin kannalta paljon paremmissa fiiliksissä. Toisen erän aikana kotijoukkue käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 15-11 Mahdille ja  vaihtoi Oskari Ojaniemen Lauri Ojalan tilalle tilanteessa 17-11 Mahdille.

Kolmas erä aloitettiin kummankin joukkueen toimesta edelleen samoilla seitsikoilla. Mahtimiesten saatua pelinsä uomiin toisen erän puolivälin jälkeen ote piti edelleen. Vierasjoukkue otti heti kolmannen erän alkuun edun ja vei peliä kotijoukkueen rypistellessä vastaan. Veikka Manninen teki paluun kotijoukkueen hakkuriksi Mahdin johtaessa 3-1. Mahti johti erää jo 8-4, mutta sitten siihen saakka hyvän ottelun pelannut Lasse Räisänen joutui vaikeuksiin vastaanoton kanssa, ja kotijoukkue hiipi jo iholle lukemiin 7-8. Mahdin valmentaja Seppänen komensi Simo Koskisen Lassen tilalle ja homma alkoi taas toimia. Tämän päivän Mahti-hahmo Mustonen vippaili syöttöruutuun vierasjoukkueen johtotilanteessa 9-7, ja tällä kertaa hän lopetti syöttövuoronsa kotijoukkueen saadessa seuraavan pisteen vasta Mahdin ehdittyä jo 22:een! Messevä 12 pisteen putki siis kapellimestarille - edes kotijoukkueen kaksi käytettyä aikalisääkään ei saanut sitä katkaistua. Loppuerä jännitettiin lähinnä sitä saako Team PUM kymmnen pistettä kokoon. No, kyllä sai, sillä erä päättyi vierasjoukkueen 25-12 voittoon. Ketsuppipullo oli todellakin saatu Mahtimiehistössä auki :)

Hyvin peliin sisään tullut Simo Koskinen jatkoi Mahtimiehistössä myös neljännen erän alusta pelaavan seitsikon pysyessä muuten ennallaan. Kotijoukkuekaan ei tylystä erätappiosta huolimatta vaihtoja tehnyt - toki rosterista ei ihan kamalasti tänään vaihtopelaajia löytynytkään. Erän alku oli kolmannen erän alun toisinto, koska Mahti otti heti pienen edun kasvattaen sitä tasaisesti. Kotijoukkueella oli peli edelleen totaalisessa takalukossa eikä palloa saatu Mahdin kenttään edes tyhjältä verkolta. Virheitä, virheitä, virheitä... Mahtimiehet kiittivät ja johtivat nopeasti jo 9-3. Tässä vaiheessa kotijoukkue kehitti viimeisen kirinsä ja sai kurottua eron kolmeen pisteeseen, jolloin Mahti joutui käyttämään yhden aikalisänkin. Tämän jälkeen peli eteni taas vierasjoukkueen komennossa tilanteissa 12-6, 16-10 ja 18-12. Mahti onnistui tarkentuneen vastaanottonsa myötä pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä, jossa jokainen pelaaja vuorolla latoi palloa kotijoukkueen kenttään. Myös torjunta napsi useita maukkaita pisteitä ja hyviä jatkopallohyökkäyksiä mahdollistaneita vaimennuksia. Neljäs ja tällä kertaa viimeinen erä päättyi vierasjoukkueen selvään 25-16 voittoon, mikä toi jälleen hienot kolme sarjapistettä lisää! Oskari Ojaniemi sai kotijoukkueesta jälleen peliaikaa erän loppupuolella ilman mainittavaa vaikutusta peliin.

Mahdilta palkittiin parhaana ansaitusti passari Matti Mustonen, jonka syöttövuoroilla tehtiin tänään ratkaiseva ero joukkueiden välille. Kotijoukkue Team PUMin parhaana palkittiin myös joukkueen passari Manu Suklys, joka oli elementissään etenkin ottelun alkupuolella.

Mahdin vieraspelikiertue sai siis positiivisen päätöksen, ja sen ottelut jatkuvat seuraavaksi kahdella tärkeällä kotiottelulla tulevana viikonloppuna. Vastustajiksi saapuu ensin lauantaina 26.11. klo 18.30 heimovihollinen Pohjois-Karjalasta eli Susiraja Volley ja heti perään sunnuntaina 27.11. klo 17.00 Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue Kuortaneen Urheiluopistolta. Kumpikin tulevista vastustajista hengittää Mahtimiesten niskaan, joten hienoja kamppailuja on varmasti luvassa!

Tervetuloa Mahdin kotiotteluihin Maaningan Urheilutalolle ensi viikonloppuna!

 

lisätty 20.11.2016 JS


 

Isänpäivä ei ollut juhlapäivä Mahtimiehille

 

Isänpäivä-sunnuntaina oli Mahtimiehillä edessä kova testi joukkueen matkattua Toijalaan Akaa-Volleyn vieraaksi. Kyseessä oli ykkössarjan kakkosen ja kolmosen välinen otatus, josta odotettiin kunnon taistelua, mutta toisin kävi. Kotijoukkue antoi Mahtimiehille oikein isän kädestä ja Mahdin kuuden voitto-ottelun putki katkesi tylysti.

Jotain kummallista oli vierasjoukkueen riveissä yön aikana tapahtunut, sillä joukkue ei ollut ollenkaan valmis ottelun alkaessa. Akaa-Volleyta vastaan ei yksinkertaisesti ole lepsuiluun ja puolivaloilla pelailuun varaa - silloin käy kuten tänään.

Ensimmäiseen erään Mahtimiehistä kentälle lähtivät Yrjö Matsi, Jyrki Meriruoko, Osku Säisä, Simo Koskinen, Matti Mustonen, Lasse Räisänen ja Tommi Silventoinen. Kotijoukkue Akaa-Volleyn avausseitsikko oli Matti Ollikainen, Rami Rekomaa, Jukka-Pekka Tuikka, Ossi Heino, Sakari Liehu, Dimitri Borichev ja Joni Mikkonen. Erän alku oli Mahdin kannalta suorastaan katastrofaalinen, sillä Akaa karkasi heti kättelyssä 4-0 johtoon, jolloin Mahdin valmentaja Pasi Seppänen käytti ensimmäisen aikalisän. Tämän jälkeen jatkettiin edelleen ihan yhtä maalia ja Mahdin toinenkin aikalisä käytettiin tilanteessa 10-1 kotijoukkueen eduksi! Andrey Ankudovich oli hetkeä aikaisemmin korvannut Mahtimiehistössä hakkurina Jyrki Meriruokon. Mahti ei millään saanut peliään käyntiin ja kotijoukkue suorastaan leikitteli pisteen toisensa perään itselleen johtaen erää suurimmillaan peräti 16-3. Fedor Ivanov vaihtui passariksi Mustosen tilalle. Tällä kertaa ei edes kotijoukkueen väärää aloitusjärjestystä tullut vierasjoukkueen pelastajaksi vaan erä eteni vakuuttavasti pelanneen kotijoukkueen komennossa Mahdin tyriessä pallon toisensa perään. Ensimmäinen erä päättyi kotijoukkueen murskaavaan 25-12 voittoon 20 minuutissa. Melkoinen shokkialku siis vierasjoukkue Mahdille.

Toiseen erään Mahti vaihtoi liberoksi Simo Koskisen ja Andrey Ankudovich siirtyi yleispelaajaksi. Akaa jatkoi luonnollisesti samalla kokoonpanolla. Toisen erän alku oli vierasjoukkueen kannalta yhtä heikko kuin ensimmäisenkin. Akaa-Volley meni heti 5-0 johtoon, jolloin oli Mahdin ensimmäisen aikalisän aika. Vielä seuraavakin piste meni kotijoukkueelle ennenkuin Mahti sai avattua pistetilinsä. Tämän jälkeen peli hetkellisesti hieman tasoittui ja Mahti pääsi kaunistelemaan tilanteeksi 8-11. Tämän lähemmäs ei Mahti erässä kotijoukkuetta kuitenkaan päässyt, vaan ero kasvoi jälleen ensin 15-10 (Mahdin toinen aikalisä) ja edelleen 20-12, jolloin Ivanov tuli jälleen passariksi Mustosen tilalle. Vaihdon jälkeen Mahti saikin pienen kirivaihteen päälle, ja sai kaunisteltua lukemiksi 23-17, jolloin kotijoukkuekin käytti aikalisän. Mahti taisteli kaksi seuraavaakin pistettä itselleen mm. tehojaan nostaneen Andrey Ankudovichin hyökkäyksillä ja kotijoukkueen valmentaja Risto Lahti joutui käyttämään toisenkin aikalisän. Erän viimeiset pisteet mentiin vuorotahtiin kotijoukkueen voittaessa 25-21. Kotijoukkueen pelaavassa kokoonpanossa kävi puolen erän verran Arttu Löfgren, joka korvasi Matti Ollikaisen yleispelaajan tontilla onnistuneesti.

Kolmannessa erässä Mahdin passarina jatkoi Ivanov, ja joukkue aloitti erän muutenkin samalla kokoonpanolla jolla toisen pääsääntöisesti pelasi. Kotijoukkueella ei edelleenkään ollut mitään tarvetta vaihtoihin. Erän alku oli tasaisempi kuin kahdessa aikaisemmassa, mutta kotijoukkue oli myös tässä erässä heti alusta asti niskan päällä. Akaan johtaessa 8-5 vaihtoi Pasi Seppänen Tommi Silventoisen yleispelaajaksi Lasse Räisäsen tilalle, koska Lassella ei oikein lähtenyt peli tänään sujumaan. Erä pysyi kohtuullisen tasaisena, mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, ettei Mahti missään vaiheessa pystynyt oikein tosissaan uhkaamaan kotijoukkueen voittoa. Vaikka Akaa-Volleyn laitahyökkäystehot laskivat ottelun edetessä, pystyi se paikkaamaan tilanteen erinomaisesti keskeltä passari Ossi Heinon löytäessä hienosti sekä Rami Rekomaan että J-P Tuikan kerta toisensa jälkeen. Erä eteni siis kotijoukkueen parin kolmen pisteen johdossa, ja Mahti käytti aikalisän tilanteessa 17-20. Arttu Löfgren ja Juuso Paananen kävivät erän aikana kotijoukkueen pelaavassa seitsikossa. Erän ja samalla koko ottelun loppu pelailtiin sopuisasti, ja erä päättyi Akaa-Volleyn 25-22 voittoon. Koko ottelu siten kotijoukkueelle 3-0 ainoastaan tunnin ja 19 minuutin jälkeen.

Mitään spektaakkelia ei siis isänpäivän kunniaksi tällä kertaa saatu, sillä kotijoukkue oli niin paljon tänään parempi. Mahdista parhaana palkittiin hyvän sisääntuloon otteluun tehnyt nuori passari Fedor Ivanov, joka väläytteli teknistä osaamistaan mm. muutamilla näyttävillä yhden käden passeilla verkon pinnasta. Kotijoukkueesta palkittiin libero Sakari Liehu, joka etenkin ottelun alussa otti luulot pois Mahtimiehiltä nostaessaan vastaanotot vuorenvarmasti ja poimien useita kovia lyöntejä takaisin peliin.

Akaa-Volley säilytti voitollaan paikkansa sarjakakkosena, kun se on nyt koonnut 24 pistettä yhdeksästä ottelustaan. Mahti puolestaan pysyi kolmantena 21 pisteellään kymmenestä ottelusta. Sarjan kärki on tiivis, sillä kuudentena oleva Susiraja Volleykin on kerännyt 18 pistettä yhdeksästä ottelustaan. Mielenkiintoa siis riittää jatkossakin!

Mahdin seuraavakin ottelu pelataan vieraskentällä, kun se kohtaa tulevana sunnuntaina 20.11. klo 14 virtolaisen Team PUMin. Seuraavat kotiottelut ovat vuorossa sitten la 26.11. ja su 27.11., joissa kohdataan Susiraja Volley sekä Suomen U18-maajoukkue Kuortaneen Urheiluopistolta.

 

Akaa-Volleyn otteluraportti päivittyy heidän kotisivuilleen.

 

lisätty 13.11.2016 JS


 

 

Mahti puristi väkisin voittoon Loimaalla!

 

Mahtimiesten kauden toinen vierastupla aloitettiin lauantai-illan ottelulla Loimaalla - lentopalloilun "mekassa", joka on tunnetusti aina hankala paikka vierasjoukkueille. Jankon joukkue ei ole sarjan pisin, mutta kimmoisia ja teknisesti taitavia pelureita riittää seudulla ykkössarjaankin. Tiedossa oli siis tiukka kamppailu, johon ei ollut yhtään varaa lähteä löysäillen.

Ensimmäiseen erään Mahtimiehet lähtivät lähes täysin samalla kokoonpanolla, jolla edellisenä viikonloppuna oli voitettu Nilsiän Nujakka tasapainoisen esityksen jälkeen. Avausseitsikko oli Fedor Ivanov, Osku Säisä, Lasse Räisänen, Tommi Silventoinen, Severi Kupari, Simo Koskinen ja Andrey Ankudovich. Kotijoukkueen avaus oli Akseli Haltia, Petteri Lax, Henry Kartano, Risto Kurppa, Johannes Laine, Pasi Keto ja Antti Raikkonen.Ottelun alku oli vahvassa voittoputkessa porskuttavan vierasjoukkue Mahdin hallintaa. Etenkin torjunta-puolustus toimi hienosti, ja suurin osa pitkistä palloralleista päättyi vierasjoukkueen eduksi. Fedor Ivanov jatkoi siitä mihin edellisessä ottelussa oli jäänyt ja rakensi hyvästä vastaanotosta maukkaita paikkoja Mahdin hyökkääjille, jotka naputtelivat palloa Jankon kenttään. Kotijoukkueen puolustus- ja hyökkäyspeli olivat tässä vaiheessa jähmeää, ja vain ennakkoon vahvaksi tiedetty Henry Kartano ja ajoittain myös Petteri Lax pystyivät vastaamaan Mahdin hyökkäystehoon. Mahtimiesten otteissa oli mukavasti iloisuutta ja tehokkuutta, ja erä päättyikin vierasjoukkueen selkeään 25-17 voittoon 22 minuutissa.

Toinen erä aloitettiin samoilla miehistöillä. Avauserän tappiosta sisuuntunut kotijoukkue vähensi omia suoria virheitään ja alkoi syöttää sekä hyökätä pienellä riskilläkin onnistuen siinä mainiosti. Jankon vastaanotto oli tarkkaa, minkä ansiosta Akseli Haltia pääsi pyörittämään näyttävää hyökkäyspeliä ja Mahti oli vaikeuksissa. Jankko sai nykäistyä erän alkupuolella parin kolmen pisteen edun, josta se piti kynsin hampain kiinni. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen käytti aikalisät kotijoukkueen johtaessa ensin 10-7 ja sitten 18-14. Hän myös suoritti useita vaihtoja, joiden kautta kentällä kävivät Jyrki Meriruoko, Yrjö Matsi ja Matti Mustonen, mutta tarvittavaa rytminvaihdosta ei saatu aikaiseksi.Kotijoukkue onnistui suorituksissaan hienosti ja kuittasi toisen erän nimiinsä 25-20 tasoittaen erävoitot 1-1:een. Tämän jälkeen mentiin pitkälle erätauolle punomaan juonia jatkoa varten...

Kolmanteen erään kotijoukkue Jankko marssitti edelleen täysin saman seitsikon. Mahti puolestaan oli vaihtanut passariksi Mustosen ja toiseksi keskitorjujaksi Matsin. Hyvän pelihuumorin löytänyt kotijoukkue oli jälleen heti erän alusta lähtien kuskin paikalla ja pelasi iloista ja monipuolista lentopalloa vierasjoukkue Mahdin taistellessa vastaan sen minkä pystyi. Mahdin vastaanotossa oli pientä epätarkkuutta, minkä vuoksi hyökkäysten rakentelu oli yksipuolisempaa, ja Jankko sai Mahdin hyökkäyssommitelmat hyvin luettua. Kuten niin usein, paremmalla ilmeellä olevalla joukkueella tuntui tuurikin olevan puolellaan ja niinpä moni pitkä taistelupallo pomppi tässä erässä koitijoukkue Jankon kannalta suotuisasti. Mahti oli pakotettu käyttämään aikalisänsä lähes hurmioituneen kotijoukkueen johtaessa 8-4 ja 15-11. Erän loppua kohti Jankko vain lisäsi höyryä ja vei kolmannen erän tylyin 25-17 lukemin. Fedor Ivanov kävi erän aikana syöttövaihdon verran Mahdin pelaavassa seitsikossa ja Jyrki Meriruoko pelasi erän loppupuoliskon yleispelaajan tontilla, mutta vieläkään eivät vaihdot korjanneet Mahdin kurssia voitolliseksi.

Neljänteen erään Pasi Seppänen teki jälleen pari vaihtoa Mahdin kokoonpanoon, kun Severi Kupari korvasi Osku Säisän ja Jyrki Meriruoko Andrey Ankudovichin. Tosin kovin kauan ei Kuda vaihtonurkkauksessa ehtinyt jumpata, kun hänet otettiin kentälle yleispelaajaksi Simo Koskisen tilalle tilanteessa 8-5 Jankon eduksi. Jankon peli oli edelleen siis hyvin kasassa ja kotijoukkue hallitsi otteita kentällä näyttäen vääjäämättömästi etenevän kohti ottelun voittoa. Mutta, lopulta Mahdin vaihtoruletti alkoi purra ja joukkue näytti todellisen taistelijan luonteensa vääntäen väkisin kotijoukkueen rinnalle ja ohi! Jankko yritti katkaista Mahtimiesten piristyneen pelaamisen aikalisillä tilanteissa 9-8 ja 17-13 Mahtimiesten eduksi, mutta nyt Mahti piti kiinni saamastaan johtoasemasta. Yrjö Matsi takoi erässä upeita hyökkäyksiä Jankon saamatta häneen minkäänlaista otetta ja tämä laukaisi Mahdin kipsin. Ja kun keskihyökkäys kaivettiin tehokkaasti mukaan, avasi se paikkoja myös laitureille eikä Jankon torjunta-puolustus enää ollutkaan niin hyvää kuin edelliset kaksi ja puoli erää. Mahtimiesten antaman paineen alla kotijoukkue sortui myös useisiin syöttövirheisiin. Neljäs erä päättyi Mahdin iloisiin ilmeisiin 25-20 voiton myötä. Erävoittojen ollessa tasan 2-2 ja myös eräpisteiden ollessa tasan 87-87 lähdettiin ottelun ratkaisua hakemaan viidennestä erästä...

Ratkaisuerän Mahti aloitti äskeisen erävoiton tuoneella kokoonpanolla kotijoukkue Jankon nojatessa sitkeästi koko ottelun raataneeseen seitsikkoon. Pelihuumori oli nyt vierasjoukkue Mahdilla erinomaisen hyvä, ja kotijoukkue oli hieman lamaantunut jo häämöttäneen otteluvoiton kirvotessa sen otteesta. Mahti otti heti erän alkuun parin pisteen johdon, mutta vielä kerran kotijoukkue iski takaisin. Mahti käytti aikalisän kotijoukkueen siirryttyä 6-4 johtoon. Samoihin aikoihin Simo Koskinen korvasi Andrey Ankudovichin yleispelaajan tontilla syöttäen Mahtimiehet jälleen tasoihin 7-7. Puolia vaihdettiin kotijoukkueen 8-7 johdossa. Kenties Mahdin laajempi peluutus ottelun aikana oli lopulta pitkässä kamppailussa voiton avain, sillä kotijoukkueen päähyökkääjät saatiin ottelun ratkaisuhetkillä tiukasti pihteihin eivätkä he enää pystyneet yhtä koviin tehoihin kuin ottelussa aikaisemmin. Mahti sai painetta omalla syötöllään kotijoukkueen vastaanotolle Fedor Ivanovin tullessa jälleen kehiin ja pystyi rakentamaan tiiviin torjunnan Jankon laitahyökkäysten eteen. Mahti puristi väkisin ohi ja hallitsi ottelun lopun kuitaten viidennen erän 15-11.

Tiukka kaksi tuntia ja kahdeksan minuuttia kestänyt kamppailu päättyi siis vierasjoukkue Mahdin voitontanssiin 3-2 voiton myötä! "Ei mennyt ottelu ihan toiveiden mukaisesti", huokaili Mahdin valmentaja Pasi Seppänen taiston tauottua. "Toiveissa oli hoitaa homma kotiin mahdollisimman nopeasti ja säästää voimia huomista Akaa-Volley -ottelua varten, mutta nihkeää tänään oli. Toki kotijoukkue pelasi hyvin eikä meinattu millään saada otetta Henry Kartanoon, Johannes Laineeseen ja Petteri Laxiin." tuumaili voitosta tyytyväinen Seppänen. Mahdista kentällä kävivät kaikki reissussa olevat kymmenen pelaajaa, joista valmentaja Seppänen antoi puhtaimmat paperit passareille Fedor Ivanoville ja Matti Mustoselle, keskitorjuja Yrjö Matsille ja Jyrki Meriruokolle. Jokaisella Mahdin pelaajalla oli ottelussa omat hyvät hetkensä, mutta tasaisuus otteissa oli tänään vähän kateissa.

Hämeenlinnassa vietettävän yön jälkeen Mahtimiehet suuntaavat seuraavaksi Toijalaan ennakkosuosikki Akaa-Volleyn vieraaksi. Toijalan Monitoimitalolla onkin huomenna sunnuntaina luvassa kova otatus sarjakakkosen ja -kolmosen välillä! Ottelusta tulee suora lähetys Tomvisualin hienosti tuottamana, linkki Youtubeen https://youtu.be/85LX6bGavKU

 

Virittäydy siis sunnuntaina 13.11.2016 klo 17.00 netin ääreen ja seuraa miten Mahtimiehet haastavat nimivahvan Akaa-Volleyn joukkueen tämän kotiareenalla!

 

lisätty 12.11.2016 JS

 


 

Paikalliskamppailusta tuli yksipuolinen näytös

 

Edellisenä iltana oli Kuopiossa ollut hieno lentopallotapahtuma LEKA Battle, jossa Mestaruusliigan runkosarjaotteluiden ennätysyleisön (3027 hlöä) edessä toisistaan mittaa ottivat savolaiset LEKA Volley ja Sampo Volley. Sunnuntaisesta 1-sarjan ottelusta Mahdin ja Nilsiän Nujakan välillä uumoiltiin myös kutkuttavaa taistoa, sillä olivathan kummatkin joukkueet aloittaneet sarjakautensa hyvin. Vielä kun tähän lisättiin se, että Mahtimiehistöstä puuttui peräti neljä "normaalin" avausseitsikon pelaajaa, oli Nujakalla elämänsä tilaisuus kukistaa Mahti sen kotiareenalla.

Ennen ottelun alkua Maaningan Mahdin kunniapuheenjohtaja Heikki Haapalainen palkitsi toimittaja Janne Taskisen mediayhteistyöstä Mahti-viirillä #42. Taskinen on useiden vuosien ajan kirjoittanut juttuja alueen lehtiin niin lentopallosta kuin yleisurheilustakin, ja on siten pitänyt lajien ja alueen pienempien seurojen näkyvyyttä hienosti yllä mm. jalkapallon ja jääkiekon puristuksessa.

Ottelun avauserään vierasjoukkue Nujakasta seitsikkoon lähtivät Joonas Kervinen, Simo Näkki, Jani Riekkinen, Aleksi Kössi, Ville-Erik Tarkiainen, Tuomo Rissanen ja Janne Heikkinen. Mahdin avaus oli Fedor Ivanov, Lasse Räisänen, Severi Kupari, Jyrki Meriruoko, Simo Koskinen, Osku Säisä ja Tommi Silventoinen. Erä alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hakiessa hieman peliään. Nujakka tuli peliin hyvällä iloisella sykkeellä, kun taas Mahtimiehet tuntuivat hieman ihmettelevän outoa kokoonpanoaan. Kenties tästä syystä ottelun alussa moni helpohko pallokin tuntui jäävän Mahdin kenttään. Erän puolessa välissä kotijoukkue sai otettua pienen etumatkan ja Nujakka turvautui aikalisään tilanteessa 12-15. Tahti ei tästä juuri muuttunut vaan pikkuhiljaa kotijoukkue hivuttautui lisää karkuun saatuaan omaan syöttövastaanottopeliinsä vierasjoukkuetta enemmän tarkkuutta. Mahdin syöttö pakotti Nujakan hyökkäämään pääsääntöisesti laidoista, ja Mahti sai hyvin blokattua sekä vaimennettua hyökkäykset. Nujakan toinen aikalisä vietettiin tilanteessa 21-17 kotijoukkueen eduksi, minkä jälkeen erän loppu pelattiin tasatahtiin Mahdin kuitatessa sen nimiinsä 25-21. Erän kuluessa Nujakan Valtter Pennanen ja Mahdin Veeti Hartikainen käväisivät kumpikin yhden syöttövaihdon ajan kentällä, muuten mentiin ilman kokoonpanomuutoksia.

Toinen erä aloitettiin samoilla miehistöillä. Peli oli hyvin samankaltaista kuin ensimmäisessäkin erässä sillä erotuksella, että nyt kotijoukkue sai jo heti erän alussa pienen edun itselleen. Kumpikin joukkue hyökkäsi pääasiassa laidoista sekä ykköspaikalta, mutta Mahtimiehet olivat tässä "kisassa" hieman Nujakkaa vahvempia. Nujakan aikalisät toisessa erässä käytettiin Mahdin johtaessa 8-4 ja 12-6. Vierasjoukkue joutui heikosta vastaanotosta johtuen hakemaan hyökkäysratkaisuja pienellä riskilläkin, mikä näkyi runsaana määränä suoria virheitä. Nujakka haki piristystä peliinsä kokeilemalla passarivaihtoakin, jolloin Santeri Hentinen korvasi hetkeksi Aleksi Kössin, mutta tämä ei muutosta voimasuhteisiin tuonut. Vaikutusta ei myöskään ollut hakkurivaihdolla Valtter Pennasen korvatessa Joonas Kervisen. Mahti suorastaan dominoi tässä vaiheessa ottelua ja vei erän selvästi lukemin 25-15.

Kolmas erä pitkän erätauon jälkeen ei tällä kertaa juuri muuttanut ottelun kulkua. Kumpikin joukkue aloitti jälleen samoilla seitsikoilla kuin edellisetkin erät - toki kotijoukkueella ei ollutkaan mitään tarvetta kokoonpanoa muuttaa pelin ollessa hyvin hallussa. Nujakka osoitti erän alussa piristymisen merkkejä ja saikin hankittua itselleen johtoaseman Mahtimiesten kenties jo tuudittautuessa helppoon voittoon. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen joutui herättelemään kotijoukkuetta aikalisällä vieraiden johtaessa 8-5. Tämän jälkeen kotijoukkuekin alkoi taas tehdä omia kovia suorituksia ja lopetti vastustajan virheiden odottelun, ja peli tasaantui. Mahti hinasi itsensä Nujakan rinnalle erän puolivälissä, jolloin Nujakan valmentaja Joni Rautiainen kokeili jälleen passarivaihtoa - tuloksetta. Vierasjoukkue käytti aikalisänsä lähes peräkanaa Mahdin johtaessa 17-15 ja 21-18. Viimeisenä temppunaan Rautiainen vaihtoi erä- ja ottelupallotilanteessa syöttämään Valtter Pennasen, mutta tällä kertaa hänkään ei saanut hyppysyötöllään Mahdin vastaanottoa horjutettua ja erä päättyi kotijoukkueen 25-20 voittoon.

Tällä kertaa paikalliskamppailu ei siis kohonnut klassikoiden joukkoon, sen verran selvästi Mahti oli parempi. Suurin ero syntyi jälleen syöttö-vastaanottopelissä, joka oli kotijoukkueella vieraitaan parempaa. Omia suoria virheitäkin Mahtimiehet tekivät nujakkalaisia vähemmän. Nujakan parhaana palkittiin hakkurina lähes koko ottelun pelannut Joonas Kervinen, joka ajoittain pystyi puhkomaan Mahdin torjunnan etenkin ykköspaikalta. Kotijoukkueesta palkittiin tällä kertaa kapellimestari Fedor Ivanov, joka juoksutti vastustajan torjunnan kerta toisensa jälkeen sille kuuluisalle Mertarannan kebab-kioskille. Toisen palkinnon kotijoukkueesta pokkasi Simo Koskinen, joka ylävartalovammastaan (=hockeyjargonia) huolimatta onnistui hienosti sekä hyökkäys- että vastaanottopelissään.

Yleisöä oli ottelussa mukavasti, ja ainakin Mahti-fanit saivat taas makeaa mahan täydeltä. Kiitos myös Nujakan kannattajille vierailusta, yritetään tulla isolla porukalla vastavierailulle ensi helmikuussa!

Mahtimiehillä on seuraavaksi edessään kolmen vierasottelun putki, jossa vastustajina ovat ensin Loimaan Jankko, sitten sarjakärki Akaa-Volley ja vielä arvoituksellinen pummitiimi (Team PUM) Virroilta.

Seuraavat kotiottelut pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 26.11.2016 klo 18.30 ja heti perään sunnuntaina 27.11.2016 klo 17.00, jolloin kylään saapuvat rakas kiistakumppani Susiraja Volley Joensuusta ja alle 18-vuotiaiden lentopallomaajoukkue Kuortaneen Urheiluopistolta. SurVo on nihkeän alkukauden jälkeen edennyt tehokkaasti kuin mummo lumessa voitosta voittoon, joten tuima vääntö on jälleen odotettavissa! Kuortaneen nuori joukkue on puolestaan kurinalainen ja hurjan pitkä, joten Kudakin joutuu välillä katselemaan vastustajia ylöspäin...

Tervetuloa Maaningan joulukauden avajaisten jälkeen seuraamaan Mahdin kotiotteluita!

 

ps. Urheilutalon pienen pintaremontin vuoksi emme tällä kertaa pitäneet ottelun jälkeistä haastattelutilaisuutta. Ensi kerralla ehkä taas...

 

lisätty 10.11.2016 JS


 

Mahti kaatoi Aitolahden Riennon puhtaasti 3-0!

 

Mahtimiehet saivat tällä kertaa kylään yhden uusista ykkössarjalaisista, Aitolahden Riennon Tampereelta. Riento koostuu nuorista pelaajista, jotka lunastivat ykkössarjapaikan viime kaudella hienosti sujuneen 2-sarjan jälkeen ja ovat siis nyt uudella tasolla. Alkukausi ykkössarjassa on toki ollut haastava, sillä niin pelien taso kuin matkustaminenkin ovat erilaista kakkossarjaan verrattuna. Ennen tämänpäiväistä ottelua AitRi oli koonnut seitsemästä ottelustaan viisi pistettä ollen sijalla 12. Kotijoukkue Mahdin alkukauden kuusi ottelua sen sijaan olivat tuoneet mukavat 13 pistettä, jolla sarjasijoitus oli neljäs.

Ensimmäiseen erään vierasjoukkue ryhmitti avaukseen kapeasta rosteristaan passari Mikko Kuuselan, keskitorjujat Jukka Katilan ja Matias Beckerin, yleispelaajat Teemu Kuuselan ja Ville Saarisen sekä hakkuri Henri Laineen. Liberona aloitti Timo Leppänen. Mahtimiehistä kentälle marssivat Osku Säisä (KT), Matti Mustonen (P), Juha-Matti Iivarinen (YP), Yrjö Matsi (KT), Jyrki Meriruoko (H) ja Simo Koskinen (YP). Liberoksi Tommi Silventoinen. Vierasjoukkue Riento avasi ottelun rohkealla syöttöpelillä saaden kotijoukkueen rivit rakoilemaan. Vieraille johto 3-0. Ennakkoluulottomasti pelannut vierasjoukkue piti sitkeästi hankkimastaan pienestä edusta kiinni ja erää mentiin AitRin komennossa. Mahdin vastaanotto takelteli eikä torjunta-puolustus saanut otetta vierasjoukkueen hyökkäyksiin. Erän puolivälissä kotijoukkue sai kuitenkin kammettua itsensä johtoon, ja Riento käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 16-13 Mahdille. Riento haastoi kotijoukkuetta hyvin ja Mahtikin joutui käyttämään aikalisän tilanteessa 22-20 kun vierailija pääsi jo hengittämään niskaan. Erän lopun kotijoukkue selvitti kuitenkin varmasti ja vei erän nimiinsä 25-22.

Toiseen erään kumpikin joukkue lähti samoilla kokoonpanoilla. Jälleen erän alku oli vierasjoukkue Riennon vahvaa tekemistä Mahdin ollessa ns. unessa. Pasi Seppänen joutui herättelemään koitjoukkuetta aikalisällä heti erän alussa Riennon karatessa 4-0 johtoon. Aikalisän jälkeen Mahti sai taas hieman juonesta kiinni ja alkoi kuroa vierasjoukkueen johtoa kiinni. Lasse Räisänen kävi kentällä Simo Koskisen tilalle rauhoittamassa vastaanottoa ja Severi Kupari tuli Osku Säisän tilalle tuoden ison annoksen positiivisuutta ja keskihyökkäystehoa kotijoukkueelle. Vierasjoukkue Riento kuitenkin piti Mahtimiehiä ahtaalla ja pystyi säilyttämään erän alussa hankkimansa johdon aivan kalkkiviivoille saakka. Mahti pääsi jo lähelle tilanteessa 19-18 Riennolle, mutta vierasjoukkueen ottaman aikalisän jälkeen se pystyi taas nappaamaan lisää etumatkaa johtaen jo 22-19. Koutsi Seppäsen toinen aikalisäkö lienee lopulta ollut keino käsijarrun vapautumiseen kotijoukkueen otteista, mutta niin vain Mahti selvitti Riennon eräpallonkin ja väänsi väkisin ohi erävoittoon 27-25. Rientokin haki vaihdoilla erän lopussa samanlaista tehon lisäystä kuin kotijoukkue, mutta sen enempää Kalle Beckeristä kuin Joni Veripäästäkään ei tällä kertaa ollut Mahdin erävoittoon nousemisen estäjäksi. Pitkälle tauolle päästiin siis kotijoukkueen 2-0 johdossa ottelutapahtumien tasaisuudesta huolimatta.

Kolmanteen erään tuli kentälle selkeästi paremmin hereillä ollut kotijoukkue. Edellisessä erässä kentälle hienosti tulleet Severi ja Lasse saivat jatkaa heti alusta asti. Riento jatkoi edelleen samalla seitsikolla, mutta hakivat keskitorjujien paikkojen vaihdolla ristiin parempaa otetta keskiverkolla juhlinutta Yrjö Matsia vastaan. Nyt oli kotijoukkueen vuoro ottaa ohjat käsiinsä heti alusta saakka. Liekö viime metreillä käsistä livennyt erävoitto vielä kummitellut nuoren vierasjoukkueen mielissä, mutta joka tapauksessa Mahti vei ja Riento sortui virheisiin. Erälle kuvaava on se, että Mahti teki itse ensimmäisen hyökkäyspisteen tilanteessa 8-3. Kotijoukkue pelasi vapautuneesti ja hallitsi tapahtumia kentällä. Tilanteessa 19-15 Pasi Seppänen suoritti tuplavaihdon laittaen kentälle passariksi Fedor Ivanovin ja Juha-Matti Iivarisen. Kotijoukkueen peli pyöri mukavasti ja em. herrat olivat kehissä lähes erän loppuun saakka, kunnes erä- ja ottelupallotilanteessa 24-17 tuplavaihto otettiin takaisin. Oskukin oli tullut kentälle hetkeä aikaisemmin syöttäen hankalia lyhyitä syöttöjä Riennon kiusaksi. Erä päättyi kotijoukkueelle selkein 25-17 lukemin ja samalla koko ottelu 3-0.

Ottelun alku oli kotijoukkueelta tänään nihkeä, ja vierasjoukkue Riento osoitti kahdessä ensimmäisessä erässä olevansa ykkössarjatason joukkue. Viime aikojen kova ottelutahti kapealla materiaalilla operoivalle Riennolle tuli selkeämmin esille kolmannessa erässä, jolloin vierasjoukkueen bensa vähän lopahti ja otteisiin tuli liikaa virheitä.

Riennolta parhaana palkittiin passari Mikko Kuusela, joka pyöritti peliä monipuolisesti ja teki myös rohkeasti toisen kosketuksen ratkaisuja. Kotijoukkue Mahdista palkittiin Severi Kupari, joka tuli miehekkäästi peliin ja sytytti kotijoukkueen pelaamaan ottelun vaikeimmilla hetkillä.

Seuraavana onkin sitten vuorossa todellinen herkkupala, kun ensi sunnuntaina 6.11. Mahdin vieraaksi saapuu paikallisvastustaja Nilsiän Nujakka. Lauantaina 5.11. pelataan Kuopio-hallissa LEKA-Battle, jossa Mestaruusliigan savolaisjoukkueet LEKA Volley ja Sampo Volley ottavat yhteen taistellen savon herruudesta. Mahdin ja Nujakan ottelusta on odotettavissa varsinainen Mahti-Battle, jossa mitellään savon alueen ykkössarjan herruudesta. Kaksi maukasta lentopallotapahtumaa on siis odotettavissa peräkkäisinä päivinä!

Tervetuloa sankoin joukoin Mahti - Nujakka -otteluun sunnuntaina 6.11. klo 17.00! Olen varma, että myös nilsiäläiset Nujakka-fanit antavat tuolloin kelpo vastuksen Mahti-areenan tunnetusti äänekkäälle kotiyleisölle...

 

ps. Mahti-AitRi -ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta...

 

lisätty 30.10.2016 JS


 

Mahtimiehille riemukas 3-1 voitto Riemusta!

 

Edellisen päivän kotivoitto oli jo pyyhitty pois Mahtimiesten mielistä ja suuntana oli Jyväskylä, jossa kotijoukkue Liikunnan Riemu odotti nälkäisenä mestarien kohtaamista. Liikunnan Riemu on uusi tulokas ykkössarjassa, johon se nousi pelaamalla viime kauden päätteeksi edeten silloin kakkossarjan finaaliin Aitolahden Riennon kanssa. Molemmat kakkossarjan finalistit olivat kaudella 2015-2016 oikeutettuja anomaan paikkaa ykkössarjassa, jonka ne myös tekivät.

Ensimmäiseen erään Mahtimiehistä kentälle ryhmittyivät Fedor Ivanov (P), Juha-Matti Iivarinen (YP), Simo Koskinen (YP), Severi Kupari (KT), Yrjö Matsi (KT), Jyrki Meriruoko (H) ja Pekka Sairanen (L). Kotijoukkueen avauskokoonpano oli Matti Pöntinen (P), Ville Oksanen (YP), Jussi-Akseli Körkkö (KT), Tino Vuori (H), Marko Tuomela (YP), Tommi Liimatainen (KT) ja Arttu Perello (L). Ottelu alkoi Mahtimiesten hallinnalla, ja vahvasti avannut vierasjoukkue meni ensin johtoon 4-1 ja vielä 7-2. Tässä vaiheessa kotijoukkue käytti ensimmäisen aikalisän, jonka jälkeen Riemukin sai peliään paremmin käyntiin ja kavensi tilanteeksi 11-9. Nyt oli vuorostaan Mahdin vuoro ottaa aikalisä ja rauhoittaa tilanne. Erän puoliväli oli Mahtimiesten hallintaa ja jälleen vierasjoukkue nykäisi eron ensin 17-13 jatkaen menoaan 21-14 saakka. Etenkin keskitorjuja Severi Kupari ja yleispelaaja Simo Koskinen esiintyivät hyökkäyksissä edukseen tehden Mahtimiehille monta pistettä. Erän loppu oli kosmetiikkaa ja erä päättyi vierasjoukkue Mahdin selvään 25-18 voittoon. Hyvä alku siis vierasottelulle!

Kuten viime aikoina on Mahtimiehillä ollut tapana, seurasi jälleen hyvää erää hieman vaisumpi seuraavan erän alku. Kotijoukkue Riemu otti johdon toisen erän aluksi ja johti erää 6-3. Sitten Mahti sai pallon pois ja syöttöruutuun asteli Simo Koskinen, joka viihtyi siellä aina tilanteeseen 9-6 saakka syöttäen pari ässää ja tukun pahoja aloituksia. Mutta taas hyvää jaksoa seurasi heikompi pätkä ja Riemu päästettiin rinnalle ja peliin mukaan tilanteessa 10-10. Vuoristoratapelaaminen jatkui, ja nyt Mahti taas paineli vuorostaan edellä 17-12 tilanteeseen saakka, jolloin kotijoukkue oli pakotettu käyttämään jo erän toisenkin aikalisänsä. Mutta niin vain Mahtimiesten hyvä ote päästettiin taas kerran kirpoamaan ja omilla virheillä pidettiin kotijoukkue mukana pelissä. Riemun pelatessa rohkeasti ja hiipiessä iholle, käytti Mahdin valmentaja Pasi Seppänen molemmat Mahdin aikalisät tilanteissa 18-16 ja 19-19. Tämän jälkeen mentiinkin sitten piiitkä pätkä side-out peliä vuoropistein. Matti Mustonen vaihdettiin Mahdin passariksi Fedon tilalle tilanteessa 21-22, koska kotijoukkue sai luettua Mahdin hyökkäysten rakentelun tehokkaasti. Liikunnan Riemulla oli ensimmäinen eräpallo tilanteessa 24-23, mutta se ei saanut erää poikki. Mahtimiehillä oli puolestaan kolme eräpalloa (25-24, 26-25 ja vielä 27-26), mutta hekään eivät saaneet erää tapettua. Tasatahtiin jatkettiin, kunnes Riemu sai riemukseen päätettyä erän voittoonsa 31-29 kolmannesta eräpallostaan. Turhauttava erätappio siis Mahtimiehille ns. omissa käsissä olleen erävoiton valuessa kotijoukkueelle.

Pitkän tauon jälkeen kolmanteen erään kentälle asteli erätappiosta sisuuntunut Mahtimiehistö. Matti jatkoi nyt passarina seitsikon pysyessä muuten ennallaan. Aivan erän alku mentiin tasatahtia kunnes Mahti siirtyi johtoon ensin 6-4 Matin syöttäessä pari ässää Riemun kenttään. Lasse Räisänen tuli Mahdin pelaavaan seitsikkoon korvaten Juha-Matti Iivarisen. Mahdin peli vapautui ja kotijoukkue puolestaan sortui tekemään paljon suoria virheitä. Mahdin johto kasvoi nopeasti lukemista 10-6 aina 15-9 saakka, jolloin kotijoukkue käytti toisen aikalisänsä. Nyt ei aikalisä kotijoukkueen kurssia kääntänyt, vaan Mahti dominoi peliä ja repäisi eron suurimmillaan jo 21-12. Erän loppu pelailtiin pois Mahdin kuitatessa sen itselleen 25-16. Ainakin yksi sarjapiste oli siis jo plakkarissa!

Neljännessa erässä Mahti jatkoi muuten samalla miehistöllä, jolla kolmannen lopetti, mutta Tommi Silventoinen oli nyt korvannut liberona Pekka Sairasen. Valmentaja Seppänen haki vaihdolla vahvistusta yleispelaajaosastolle, mikäli tarvetta olisi erän aikana esim. vastaanottoa vahvistaa. Mahtimiesten vastaanottopeli oli ollut koko ottelun ajan hieman ailahtelevaa, mikä antoi kotijoukkueelle eväät tasapäiseen taisteluun. Neljännen erän alussa Mahti teki muutamia syöttövirheitä ja suorastaan tyrkytti hallintaa kotijoukkueelle.Tämä kiitti ja siirtyikin kuskin pukille vieden erää pinnan kahden erolla.Tilanteessa 12-13 Osku Säisä kävi kentällä syöttövaihdon kautta Severin paikalla, mutta hänkään ei saanut Mahdin peliä vapautettua. Kotijoukkueen vastaanotto pysyi hyvin koossa ja sen turvin Riemu hyökkäsi railakkaasti ja pienellä riskilläkin onnistuen hyvin. Mahti käytti aikalisän tappiotilanteessa 15-17 ja saikin vähän paremmin juonesta kiinni sen jälkeen. Yrjön vaikeiden aloitussyöttöjen avittamana Mahti kampesi 18-17 johtoon, kunnes se taas sortui löysäilyyn ja kotijoukkue meni ohi. Erän loppu mentiin jälleen vuoropistein kuten toisenkin erän loppu ja Mahdin kannalta tilanne näytti tukalalta. Tasaisuutta otteisiin ei löytynyt millään vaan hyvää suoritusta seurasi yleensä aina huono. Vaikeuksista huolimatta Mahti pääsi yrittämään ottelun katkaisua johtaessaan 24-23, mutta Riemu ei myynyt nahkaansa halvalla vaan taisteli ensin tasoihin ja sitten ohi eräpallon arvoisesti. Mahtimiehet pystyivät kuitenkin selvittämään kaksi kotijoukkueen eräpalloa ja lopulta päättämään erän ja samalla koko ottelun 29-27. Melkoinen työvoitto siis tällä kertaa...

Palkintoraati palkitsi Mahdista passariksi toisen erän lopussa tulleen Matti Mustosen ja kotijoukkue Riemusta ansaitusti Ville Oksasen, joka oli tänään vahva etenkin hyökkäyspelissään aiheuttaen Mahdin torjunta-puolustukselle suuria hankaluuksia. Riemu oli erittäin hyvin puolustava ja laadukkaaseen vastaanottoon pelinsä rakentava joukkue, joka tulee varmasti napsimaan paljon pisteitä ykkössarjassa etenkin kotisalissaan.

Summa summarum, kolme sarjapistettä hankalasta vierasottelusta ja yhteensä kuusi sarjapistettä viikonlopusta jättää positiivisen jälkimaun Mahtimiesten otteista, vaikka pelaamisen taso heitteleekin vielä rajusti kauden ollessa alkupuolellaan. Mahdin pelaava kokoonpano on elänyt jatkuvasti erinäisten poissaolojen ja pelaajien kierrätyksen vuoksi, joten siinäkin mielessä ensimmäisistä kuudesta ottelusta summatut 13 sarjapistettä ovat erinomainen tulos. Tänäänkin kävi selväksi se, että laajuutta joukkueesta löytyy ja jokainen joukkueen jäsen pystyy tuomaan oman lisänsä Mahdin peliin - tämä on erinomainen asia kauden jatkoa ajatellen!

Mahdin seuraava ottelu pelataan kotisalissa Maaningan Urheilutalolla viikon kuluttua sunnuntaina, jolloin vieraaksi saapuu Aitolahden Riento Tampereelta. Nyt on viikko aikaa treenata hyvin joukkuepelaamista ja valmistautua uuden tuttavuuden kohtaamiseen.

Tervetuloa sunnuntaina 30.10.2016 klo 17.00 Mahti-areenalle kannustamaan Mahtimiehiä uusiin urotekoihin!

 

lisätty 23.10.2016 JS


 

Kauden toinen 3-0 voitto!

 

Mahtimiesten vieraaksi saapui lauantaiseen otteluun uusi tuttavuus 1-sarjassa, Vammalan Lentopallon 2-joukkue. VaLePa on seurana ollut jo pitkään Suomen huipulla lentopallossa saavuttaen menestystä sekä Miesten Mestaruusliigassa että monilla eri junioritasoilla. VaLePa II koostuu nuorista valtaosin A-juniori-ikäisistä pelaajista, ja joukkue on lähtenyt ennakkoluulottomasti haastamaan kokeneempia joukkueita ykkössarjaan. Tiedossa oli, että joukkue osaa vauhtiin päästessään pelata hyvää lentopalloa - se on käynyt jo ilmi kauden ensimmäisten otteluiden aikana, joissa VaLePa II on etenkin kotikentällään pistänyt monta joukkuetta ahtaalle.

Ennen ottelun alkua Maaningan Mahti onnitteli kahta Mahtimiesten pelaajaa. Jyrki Meriruokon perheeseen syntyi viime perjantaina poikavauva ja Fedor Ivanov on tuore NEVZA:n (Pohjois-Euroopan) alle 17-vuotiaiden mestari Suomen U17-maajoukkueesta. Lisäksi hänet valittiin turnauksen Dream Teamiin parhaana passarina. Lämpimät onnittelut vielä kummallekin herralle koko seuran puolesta!

Ottelun avauserään Mahtimiehistä kentälle säntäsivät keskitorjujat Yrjö Matsi ja Osku Säisä, passari Matti Mustonen, yleispelaajat Simo Koskinen ja Lasse Räisänen, hakkuri Jyrki Meriruoko ja libero Pekka Sairanen. VaLePan avausseitsikko oli Leevi Mäenpää (P), Lasse Koivuniemi (YP), Tuomas Tihumäki (KT), Paavo Kaski (H), Olli Saarenmaa (YP), Tatu Vuorenmaa (KT) ja Pauli Lukkarinen (L). Ottelu alkoi tunnustellen ja tasaisesti, kunnes kotijoukkue alkoi päästä niskan päälle etenkin Jyrki Meriruokon syöttöputkella. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko otti joukkueelleen ensimmäisen aikalisän tappiotilanteessa 4-8 yrittäen katkaista Mahtimiesten vahvan jakson, mutta vierasjoukkue ei tuntunut saavan peliään millään käyntiin. Nuori joukkue arasteli otteissaan ja teki paljon virheitä, eikä vaihdosta kentällä käynyt Antti Impolakaan pystynyt joukkueen pelaamista merkittävästi piristämään. Mahti rallatteli helpohkosti kohti erävoittoa johtaen VaLePan toisella aikalisällä jo 18-9. Veeti Hartikainen tuurasi erän lopun Oskun paikalla keskitorjujana 20-10 tilanteesta eteenpäin, muuten kotijoukkue pelasi samalla kokoonpanolla koko erän ajan. Ensimmäinen erä merkittiin 25-17 voitoksi kotijoukkueen sarakkeeseen 26 minuutin pelaamisen jälkeen.

Toiseen erään kentälle asteli päättäväisempi ja rohkeampi vierasjoukkue, kun taas kotijoukkueen lataus oli tipotiessään helpohkosti voitetun avauserän jäljiltä. VaLePa sai erään hyvän alun, ja piti hankkimastaan muutaman pisteen johdosta tiukasti kiinni. Mahdin vastaanotolla oli vaikeuksia eikä hyökkäyspelikään lähtenyt millään rullaamaan. Eniten hankaluuksia oli Lassella, jonka tilalle kotijoukkueen valmentaja Pasi Seppänen vaihtoikin Tommi Silventoisen Mahdin tappiotilanteessa 6-9. Erän puolen välin jälkeen Mahti sai kurottua vierasjoukkueen johdon kiinni ja meni johtoonkin 18-17 tarkentuneen vastaanoton ja tehostuneen hyökkäyspelin avulla. Vierasjoukkueen otteisiin hiipi jälleen arkuus ja se sortui muutamaan virheeseen erän ratkaisuhetkillä. Etenkin syöttövirheitä siunaantui ottelun toisessa erässä paljon kummallekin joukkueelle eikä pelin taso kovin korkeaksi noussut. Erän lopun kotijoukkue Mahti selvitti "ammattiylpeydellä" maaliin ja voitti 25-22. Kuvaavaa erälle oli se, että se tasaisuudestaan huolimatta kesti kaksi minuuttia ensimmäistä vähemmän - pitkiä palloralleja ei siis nähty, vaan moni pisteistä tuli toisen joukkueen suorilla virheillä.

Kolmannen erän Mahti aloitti samalla miehistöllä, jolla se toisen erän päätti. Tommi sai siis jatkaa yleispelaajan tontilla ja hän pääsikin koko ajan paremmin pelirytmiin kiinni. Erä oli lähes toisinto ottelun ensimmäisestä erästä; nyt Mahti otti heti alusta ohjat ja johti erää 8-4 ja 14-9. Kotijoukkueen syöttö löysi aukot vierasjoukkueen vastaanotosta ja hyökkäyspeli vapautui, mistä nautti erityisesti kotijoukkueen parhaana palkittu Yrjö Matsi paukuttaen iskun toisensa perään keskiverkolta VaLePan kenttään. Veeti tuli jälleen erän lopuksi Oskun tilalle keskitorjujaksi saaden näin tärkeää tuntumaa jatko-otteluita ajatellen. Mahtimiehet veivät kolmannen erän 25-18 ja näin koko ottelun 3-0 taukoineen vajaan puolentoista tunnin kamppailussa. Hienot kolme sarjapistettä kotijoukkueen laariin!

Vierasjoukkueesta parhaana palkittiin passari Leevi Mäenpää ja kotijoukkueesta siis Yrjö Matsi. VaLePa II suuntaa seuraavaksi päiväksi Joensuuhun Susiraja Volleyn vieraaksi. Mahtimiehet matkustavat puolestaan Jyväskylään, jossa heitä odottaa jälleen uusi ykkössarjajoukkue Liikunnan Riemu.

Mahdin seuraava kotiottelu pelataan tulevana sunnuntaina 30.10.2016 klo 17.00 Maaningan Urheilutalolla, jolloin vastustajaksi saapuu tamperelainen Aitolahden Riento. AitRi on niin ikään uusi joukkue ykkössarjassa, ja on aloittanut kautensa hyvin.

Tervetuloa siis ensi sunnuntaina Mahti-areenalle seuraamaan Mahtimiesten seuraavaa kotiottelua!

 

ps. Mahti-VaLePa II -ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

 

lisätty 22.10.2016 JS


 

Kahden tappioerän jälkeen Mahdin valmennuskaksikolla riitti pohdittavaa...

Mahtimiehet tykkäävät pelata lentopalloa!

 

Neljä päivää edellisen yli kaksi ja puoli tuntia kestäneen Cup-väännön jälkeen Mahtimiehet matkasivat Pohjois-Karjalaan Susiraja Volleyn vieraaksi. SurVo on tällä kaudella siirtynyt pelaamaan pelkästään Joensuun Urheilutalolla, jossa puitteet lentopallon pelaamiseen ovat mitä mainioimmat. Koska ko. salia käyttää kotiareenanaan myös Liiga-Riento, oli tämän ottelun aloitusajankohta poikkeuksellisen aikainen klo 12.00.

Mahdin "normaalista" avausseitsikosta oli jälleen poissa muutama pelaaja, joten näytönpaikkoja oli taas tarjolla joukkueen jäsenille, jotka eivät kauden alussa ole aivan niin paljon päässeet kentällä esiintymään. Onneksi Mahdilla on tällä kaudella laaja ja tasainen miehistö, mikä antaa valmennukselle hyvät mahdollisuudet pelaajien kierrättämiseen tason siitä suuremmin heilahtelematta.

Ottelun avauserässä Mahdin seitsikkona oli Matti, Kuda, Lasse, Peksi, Osku ja Ykä sekä liberona Tommi. Ottelun alussa Mahtimiehet olivat vielä hieman kohmeessa - lieneekö aikainen otteluajankohta vaikuttanut tähän? SurVo oli tullut peliin kovalla tsempillä ja vei erän alkua lukemiin 5-2. Tässä vaiheessa Mahtimiehet saivat tarkkuutta otteisiinsa ja painoa syöttöihinsä siirtyen johtoon 10-7. SurVon valmentaja Thomas Heiskanen käytti kotijoukkueen ensimmäisen aikalisän. Shamaani-Heiskasen ohjeet purivat ja SurVo tuli rinnalle lukemissa 12-12, mistä jatkettiin lähes vuoropistein tilanteeseen 19-19 saakka. Erän lopussa SurVo oli päättäväisempi ja vei erän rohkeilla kovilla suorituksillaan 25-23 saaden näin hyvän alun kotiottelussaan.

Toiseen erään Mahdin valmentaja Pasi Seppänen vaihtoi 1. erässä yleispelaajan paikalla kokeilleen Pekka Sairasen tutummalle liberon tontille, ja Simo Koskinen tuli uutena miehenä sisään yleispelaajaksi. Erä alkoikin Mahdin osalta hyvin sen johtaessa erää 8-4 ja 10-7. Sitten SurVo jälleen taisteli itsensä tasoihin tilanteessa 14-14. Erän loppupuolta sävyttivät kummankin joukkueen muutaman pisteen putket. Ensin SurVo johti 17-14, sitten Mahti tasoitti 17-17 kunnes SurVo taas repäisi johdon 20-17. Tästä eteenpäin kotijoukkue pysyi koko ajan johdossa kuitaten toisen erän nimiinsä 25-21 siirtyen ottelussa jo 2-0 johtoon. Mahtimiehille tuli kauttaaltaan aika paljon omia suoria virheitä eikä kenestäkään näyttänyt löytyvän sytyttäjää todelliseen taisteluun. Mahdin valmennuskaksikolla (Pasi Seppänen ja Heikki Miettinen) riittikin pohdittavaa pitkällä erätauolla joukkueen peli-ilmeen kirkastamiseksi...

Millaista käärmekeittoa lieneekään em. kaksikko Mahtimiehille erätauolla tarjoillut, mutta selkeä tason nosto vierasjoukkueen riveissä tapahtui. Kolmas erä alkoi Mahdilta hienosti sen johtaessa ensin 3-0, sitten 8-4 ja vielä 14-8, jolloin SurVo käytti jo erän toisenkin aikalisänsä. Tämäkään ei tuonut apua kotijoukkueen pelaamiseen, vaan hengen päälle saanut Mahtimiehistö jyräsi vastustamattomasti erävoittoon. Mahti johti erää suurimmillaan jo 18-9, minkä jälkeen SurVo sai aikaiseksi kosmeettisen kirin ja pakotti Mahdin käyttämään yhden aikalisänkin tilanteessa 22-16. Erä lopulta selkeästi pelaamaan syttyneelle vierasjoukkueelle 25-18. Ottelun voittaja ei ollutkaan enää niin selvä kuin miltä se kahden ensimmäisen erän jälkeen oli näyttänyt...

Neljännen erän alussa kotijoukkue SurVo käväisi 2-0 johdossa, minkä jälkeen oli Mahdin vuoro viedä peliä. Mahti nousi ensin johtoon 6-4 ja, oli vielä pari pinnaa edellä tilanteessa 10-8, kunnes kotijoukkue kokosi rivinsä vielä kerran todelliseen taisteluun nousten rinnalle ja ohikin. Mahdin valmentaja Seppänen otti aikalisän tilanteessa 12-13 ja vaihtoi samalla Tommi Silventoisen kentälle yleispelaajaksi Simo Koskisen tilalle tuomaan uuttaa virtaa. Ja temppuhan toimi! Tommi rauhoitti hienosti vastaanottoa ja hyökkäsi ennakkoluulottomasti sytyttäen Mahtimiehet hienoon lentoon. Yrjö Matsin vaikeat syötöt murskasivat kotijoukkueen vastaanoton Mahdin jyrätessä johtoon ensin 18-14 ja sitten koko joukkueen voimin tilanteeseen 22-17. Neljäs erä meni vierasjoukkueelle reilulla marginaalilla 25-18. Näin oli makea voittotikkari nykäisty Mahtimiesten toimesta pois kotijoukkueen miehistön suusta ja tilalla alkoi maistua paljon karvaampi tappion maku...

Viides ja ratkaiseva erä alkoi Mahdin hallinnassa. Kotijoukkueen otteista oli rentous ja tarkkuus poissa, mikä turhautti myös kotijoukkueen protestoimaan tuomioita punaisen kortin arvoisesti... SurVo käytti jo erän toisen aikalisänsä Mahdin johtaessa 7-2, ja kenttäpuoliskoja vaihdettiin Mahtimiesten turvallisen tuntuisessa 8-2 johdossa. SurVo ei luovuttanut vaan teki kaikkensa, mutta kun ote oli kerran siirtynyt vieraille niin siellä se myös pysyi. Mahti kontrolloi erän loppua johtaen sitä 10-6 ja 12-8 ja pisti erän ja koko ottelun pakettiin erävoitolla 15-9. Upea nousu voittoon kahden vaikean erän jälkeen!

Palkintoraati palkitsi joukkueiden parhaina pelaajina kotijoukkue Survon libero Ilkka Sairasen ja Mahtimiesten kapellimestari Matti Mustosen. Valinnoista  ei tarvitse paljon kättä vääntää, sillä Sairanen säilytti hyvin tasonsa kotijoukkueen puolella koko ottelun ajan ja tarkan vastaanottopelaamisensa lisäksi poimi tukun maukkaita puolustuksia. Tänään ei kotijoukkue vaan pystynyt niitä riittävän tehokkaasti hyödyntämään jatkohyökkäyksiissään. Mustonen puolestaan johti Mahdin peliä monipuolisesti ja löysi hyvin ottelun eri vaiheissa ns. kuumat pelaajat. Hän oli myös jälleen erinomainen syöttöruudussa hankaloittaen kotijoukkueen pelinrakentelua vaikeilla hyppyleijoillaan. Muita onnistujia Mahdilta olivat tasaisen varma Yrjö Matsi, ottelun ratkaisuhetkillä tasoaan nostaneet Andrey Ankudovich ja Osku Säisä sekä pirteän kentälletulon tehnyt Tommi Silventoinen kenenkään muunkaan panosta väheksymättä.

Mahti on nyt pelannut tällä kaudella tähän mennessä viisi ottelua, kun yksi Suomen Cupin peli lasketaan mukaan, ja noista neljä on venynyt viiden erän mittaiseksi. Voi siis sanoa, että Mahtimiehet todella tykkäävät lentopallon pelaamisesta :) Positiivista on sekin, että kolmen hävityn viiden erän kamppailun jälkeen tämä ottelu väännettiin voitoksi - oikeaan suuntaan on joukkueen peli siis kehittymässä.

Mahdin seuraava ottelu on ensi lauantaina 22.10.2016 klo 18.30 Mahti-areenalla, jolloin vieraaksi saapuu uusi tuttavuus Vammalan Lentopallon II-joukkue, joka koostuu nuorista lahjakkuuksista.

Tervetuloa siis seuraamaan jälleen jännittävää ykkössarjan ottelua Maaningan Urheilutalolle!

 

lisätty 16.10.2016 JS


 

Mahtimiehet lähellä jättiyllätystä Suomen Cupissa

 

Syke ei ole ihan täysin vieläkään tasoittunut eilen keskiviikkona pelatun lentopallon Suomen Cupin 1. kierroksen ottelun jälkeen. Mahtimiehet saivat kotikentällään pelattuun kerrasta poikki -otteluun vastustajakseen pian alkavaan Mestaruusliigaan valmistautuvan LEKA Volleyn Kuopiosta. Vierasjoukkue marssitti Maaningalle koko arsenaalinsa eikä ollut tullut otteluun leikkimään, sillä LEKA Volley on asettanut myös Suomen Cupissa tavoitteensa korkealle.

Mahdilla oli ensimmäistä kertaa tällä kaudella käytettävissä koko miehistö, joten myös kotijoukkue oli valmistautunut koitokseen huolella ajatuksena laittaa tosissaan painetta LEKA Volleyn joukkueelle.

LEKA:n avausseitsikkona oli Lankinen (P), Kaislasalo (H), Lehtonen (KT), Reijonen (KT), Karinen (YP), Helenius (YP) ja Puttonen (L). Mahti vastasi kokoonpanolla Mustonen (P), Meriruoko (H), Matsi (KT), Säisä (KT), Iivarinen (YP), Räisänen (YP) ja Sairanen (L).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, kunnes LEKA sai otteen ja repi eron nopeasti jo seitsemään pisteeseen. Mahti tuntui hieman arastelevan Mestaruusliigajoukkuetta verkon toisella puolella eikä saanut juonesta kiinni. LEKA takoi pisteitä tehokkaasti mm. keskeltä Reijosen ja kuutospaikalta Karisen toimesta muun joukkueen säestäessä aina tilanteeseen 22-17 saakka. Mutta lentopallossa seitsemän pisteen johtokaan ei aina ole suuri... Mahti sai kavennuspisteen ja oman syöttövuoronsa, jolla Matti Mustonen pommitti vaikeilla hyppyleijoillaan Mahtimiehet hurjaan takaa-ajoon ja lopulta heittämällä ohi! Mahdilla oli kaksi eräpalloakin tilanteessa 24-22, mutta sitten LEKA sai muutamia hyviä onnistumisia ja vei erikoisen erän lopulta 26-24. Myrskyvaroitus oli siis Mahtimiesten taholta annettu...

Toinen erä jatkui samoilla miehistöillä ja melkolailla samalla kaavalla. LEKA hallitsi erän alkua ja Mahti sen loppua. Tällä kertaa Mahtimiesten kiri ei yltänyt aivan ensimmäisen erän tasolle ja toinen erä meni vierasjoukkueelle 25-22.

Kahden erän jälkeen vietettiin kymmenen minuutin tauko, ja ottelun tasaisuudesta yllättynyt yleisö sai kahvia ja pullaa...

Kolmannessa erässä Mahdin kannustava kotiyleisö sai lisää herkkua, sillä nyt oli Mahtimiesten vuoro olla alusta asti kuskin pukilla repien parhaillaan seitsemän pisteen kaulan LEKAn virheillessä ja tylsyttäessä hyökkäyksensä Mahdin hyvään torjunta-puolustukseen. Erän katkaisu on usein hieman hankalaa, ja nyt oli LEKAn vuoro hiipiä lopussa lähelle Mahtia. Yleisön villisti kannustaessa Mahtimiehet päättivät erän riemukkaaseen 25-23 voittoon. Ottelu ei todellakaan ollut vielä ohi...

Neljänteen erään LEKA Volley vaihtoi liberoksi Teemu Silventoisen ja Mahti puolestaan alusta  asti hakkuriksi Andrey Ankudovichin, joka oli aikaisemmissakin erissä käynyt tuuraamassa Jyrki Meriruokoa ajoittain. Erä alkoi jälleen tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen puolustaessa hienosti ja taistellessa jokaisesta pallosta loppuun saakka. Erässä nähtiin useita pitkiä palloralleja, ja yleisö sai nauttia hienosta lentopalloviihteestä. Erän puolivälissä suorastaan hurmioitunut Mahtimiehistö repi väkisin kaulaa johtaen erää parhaimmillaan 21-16. Johtoasemastaan kotijoukkue ei enää luopunut vaan vei erän 25-23 ja tasoitti ottelun 2-2:een. Tunnelma Mahtiareenalla oli huumaava - jättiyllätys roikkui ilmassa...

Viides ja ratkaiseva erä oli hieno jatkumo siihenastiselle ottelulle. Kovaa taistelua ja hienoja palloja. Tasoissa mentiin 7-7 lukemiin saakka. Pitkä ja rasittava kamppailu alkoi ehkä tässä vaiheessa rasittaa hieman enemmän Mahtimiehiä - olihan heistä valtaosa tehnyt jo täyden työpäivän ennen ottelua. LEKA Volley pystyi käyttämään Mahdin pienen heikon hetken hyväkseen ja teki Heleniuksen syöttövuorolla neljän pisteen eron. Vaikka Mahtimiehet jättivät kaiken Mahtiareenan parketille, ei LEKA Volley enää hellittänyt otettaan voitosta. Erä päättyi LEKA Volleyn juhliin 15-9. Tämä eeppinen taistelu kesti yhteensä kaksi tuntia ja 31 minuuttia. Eräpisteet LEKAn eduksi yhteensä 112-105. Jättiyllätys oli siis NIIN lähellä, mutta kuten on tullut todettua jo aikaisemmin, lentopallossa parempi joukkue voittaa aina eikä selittelylle jää sijaa. Niin tälläkin kertaa - LEKA oli tässä ottelussa juuri tuon seitsemän eräpistettä parempi ja jatkaa Suomen Cupissa neljännesvälieriin. Mahdin ottelut jatkuvat ykkössarjassa.

Otteluisäntä KK-sähkö palkitsi LEKAn parhaana hakkuri Samuli Kaislasalon (19, +11), jonka iskut tulivat välillä Mahdin kenttään ns. isosta välistä (= torjunnan sormien ja salin katon välistä...). Mahdin parhaan pelaajan palkinnon pokkasi passari Matti Mustonen, joka hienon pelinrakentelun ohessa syötti kuusi ässää. LEKAn muita onnistujia olivat Eelis Karinen (24, +19) ja maajoukkueessakin hienosti Maailmanliigassa debytoinut Jan Helenius (18, +1). Mahdin parhaat pistemiehet olivat Yrjö Matsi (15, +12) ja Juha-Matti Iivarinen (19, +11).

Ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus  on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Mahdin ykkössarjaottelut jatkuvat tulevana sunnuntaina 16.10. Joensuussa Susiraja Volleyn vieraana. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina  22.10. klo 18.30, jolloin vastustajaksi saapuu VaLePa II Sastamalasta.

 

LEKA Volleyn seuraava ottelu on Mestaruusliigan avaus Siilinjärvellä Sampo Volleyn vieraana ensi lauantaina 15.10. klo 17.00.

Otteluraportti LEKA Volleyn sivuilla

Savon Sanomien juttu

 

lisätty 13.10.2016 JS


 

Mahti taipui tiukan taiston jälkeen KyKy-Betsetille

 

1-sarjakauden ensimmäiseen kotiotteluun Mahtimiehet saivat vastaansa nimivahvan KyKy-Betsetin Kyyjärveltä. KyKy on kuulunut 1-sarjan kärkikastiin jo vuosien ajan, ja tälle kaudelle joukkue on koonnut vahvimman rosterin aikoihin - onhan porukkaan rekrytty Mestaruusliigassa keskiverkkoa VaLePan paidassa vuosia dominoinut valkovenäläinen Eduard Venski, ammattilaisena kenttiä pitkään kiertänyt latvialainen passari Ralfs Ozolins ja virolainen yleispelaaja Tanel Tammet. Ja em. herrojen lisäksi joukkueessa on säilynyt vahva suomalaisrunko...

Ottelun avauserä alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti vierailijoiden hakiessa virettä otteluun. Mahti vei erää alusta asti, ja sen peli pyöri mallikkaasti hyvän vastaanoton turvin. KyKy-Betsetille tuli erässä harvinaisen paljon omia virheitä, ja joukkue käytti aikalisänsä tilanteissa 4-10 ja 14-18. Pelaajavaihdotkaan eivät kyyjärveläisten peliä liiemmin piristäneet, vaikka joukkue saikin erän lopussa hieman lukemia kaunisteltua. Avauserä kotijoukkueelle 25-22.

Toiseen erään vierasjoukkue tuli kovemmalla sykkeellä ja vei erää alusta asti Mahtimiesten vuorostaan virheillessä. KyKy-Betset alkoi saada syöttöönsä tehoja, mikä yksinkertaisti Mahdin hyökkäysten rakentelua, ja KyKyn vahva laitatorjunta sai sen myötä otteen Mahtimiesten hyökkäyksiin. Tässä erässä oli Mahdin vuoro hakea uutta rytmiä pelaajavaihdoilla, mutta tällä kertaa apuja ei penkiltäkään löytynyt. Mahdin aikalisät otettiin KyKyn johtaessa 9-7 ja 15-10. Pienen hetkellisen kirin Mahti sai toisen aikalisäänsä jälkeen aikaiseksi kivuten kolmen pisteen päähän, mutta erän loppu oli KyKyn näytöstä päättyen vierailijoiden voittoon 25-16.

Kolmas erä pitkän tauon jälkeen oli jokseenkin erikoinen. Erän alku mentiin edelleen KyKyn tahtiin. Vierasjoukkue johti koko ajan muutamalla pisteellä, kunnes Mahti sai hetkellisesti juonesta kiinni ja väänsi pelin väkisin tasoihin lukemiin 17-17. Sen jälkeen Mahtimiehille sattui todellinen musta hetki, jossa tehtiin virheitä niin vastaanotossa kuin hyökkäyksessäkin ja KyKy kiitti. Toki vierasjoukkue esitti tässä vaiheessa myös erittäin hyviä suorituksia etenkin torjunnoissa. Erän loppu kyyjärveläisille tylysti 8-0 ja samalla koko kolmas erä 25-17.

Kolmannen erän romahduksen jälkeen ei katsojista kovin moni olisi ropojaan vedonlyönnissä Mahdille laittanut, mutta lentopallo osoitti jälleen arvaamattomuutensa. Niin vain Mahtimiehet kokosivat rivinsä neljännessä erässä ja nostivat tasoaan, mikä sai kenties jo helppoon otteluvoittoon tuudittautuneen KyKyn hermoilemaan. Pelin tunnetaso kohosi molempien joukkueiden riveissä vaihtopenkkejä myöten, ja samalla syttyi myös Mahdin kotiyleisö. Mahti johti erää ensin 5-0, sitten 8-6 ja edelleen 10-9. Aivan erän lopussa KyKy puristi vielä rinnalle lukemissa 23-23, mutta kenties valmentaja Kalliojärven korviin ei-niin-sulosointuinen tunnelmamusiikki siivitti Mahtimiehet kovan taistelun jälkeen erävoittoon 25-23.

Viides ja ratkaiseva erä alkoi jälleen vierasjoukkueelta vahvasti, eikä se enää suostunut otteluvoitosta luopumaan Mahdin hyvästä yrityksestä huolimatta. Erä KyKy-Betsetille 15-11 ja koko ottelu lopulta ansaitusti 3-2. Lentopallo on siinäkin mielessä mukava laji, että joka kerta parempi joukkue lopulta voittaa eikä kenenkään arvitse jäädä jossittelemaan - ainakaan kovin paljon :)

Ottelun jälkeen otteluisäntä Maaningan Osuuspankki palkitsi KyKy-Betsetin parhaana Atte Kyrölän, joka pelasikin huippupelin onnistuen hyvin syöttöruudussa, laitahyökkäyksissä ja vastaanotossakin. Kotijoukkueen parhaana palkittiin Jyrki Meriruoko, joka ottelun alun penkkikomennuksen jälkeen tuli tehokkaasti takaisin seitsikkoon hakkurin tontille olen suuressa roolissa Mahtimiesten palatessa tosissaan taistelemaan ottelun voitosta kahden selvästi hävityn erän jälkeen.

Mahtimiesten seuraava koitos on jo heti tulevana keskiviikkona 12.10. klo 18.30, jolloin joukkue kohtaa Mahti-areenalla Suomen Cupin 1.kierroksen ottelussa Mestaruusliigajoukkueen kuopiolaisen LEKA Volleyn. Tähän otteluun Mahti saa ensimmäistä kertaa jalkeille koko rosterin, joten tätä ottelua kannattaa tulla katsomaan!

Mahti - KyKy-Betset -ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Juttu ja kuvat KyKy-Betsetin sivuilla.

 

päivitetty 10.10.2016 JS


 

2.5 tuntia = 1 sarjapiste

 

Riemukkaan Lempäälässä napatun avausvoiton jatkeeksi Mahtimiehet jatkoivat pelaamista Tampereella, jonka ympäristö tulee vielä kauden aikana todella tutuksi... Sunnuntaisessa ottelussa suunnattiin legendaariseen Pyynikin palloiluhalliin, jossa on vuosien varrella pelattu melkoinen määrä hienoja lentopallo-otteluita.

Illan ottelussa vastustajana oli niin ikään edellisenä päivänä avausvoiton ottanut Rantaperkiön Isku II, joka koostuu nuorista lahjakkaista pelaajista. Ja jo nyt osaavista sellaisista, mistä tuoreimpana osoituksena oli voitto Susiraja Volleyn nimivahvasta joukkueesta. Jo ottelun avauserä antoi osviittaa sen kululle, sillä hyvän vastaanoton, tiiviin torjunnan ja liikkuvan kenttäpuolustuksen turvin kotijoukkue vei peliä hienokseltaan koko erän ajan. Mahtimiesten valmentaja Pasi Seppänen marssitti tämän ottelun aloitukseen hieman edellispäiväisestä muokatun seitsikon, jossa passarina aloitti 15-vuotias Fedor Ivanov ja toisena yleispelaajana Simo Koskinen. Avauserä meni lopulta kotijoukkueelle 25-20.

Toisessa erässä Mahtimiehet saivat omaan syöttöönsä vaikeutta lisää, mikä antoi eväät hyvään torjunta-puolustuspelaamiseen. Erävoitto merkittiin savolaisille selkein 25-14 -lukemin. Severi Kupari teki ensiesiintymisensä 1-sarjassa Mahdin asussa korvaten Osku Säisän.

Pitkä erätauko ei muuttanut voimasuhteita, vaan Mahtimiehet hallitsivat kolmattakin erää melkein sen loppuun saakka. Upeasti taistellut kotijoukkue ei kuitenkaan suostunut myymään nahkaansa halvalla, vaan selvitti Mahdin yhden eräpallonkin tilanteessa 24-23 Mahdille. Niin vain Isku II pystyi nappaamaan kolmannen erän nimiinsä lopulta lukemin 27-25.

Neljännen erän alkupuolisko oli sitten vuorostaan Isku II:sen lievää hallintaa Mahtimiesten haratessa kaikin voimin vastaan. Erän alkupuolella Mahdin passariksi vaihtui Matti Mustonen. Isku johti erää 17-14 ja näytti rallattelevan otteluvoittoon, mutta Mahdin muutama hyvä taktinen vaihto ja  pienellä riskilläkin tehdyt syötöt käänsivät erän Mahtimiehille 25-22! Tasaista vääntöä siis...

Viides "lottoerä" alkoi kotijoukkueen muutaman pisteen johdolla, ja vaikka Mahtimiehet tekivät kaikkensa, ei tilanne enää tästä erän kuluessa muuttunut. Pienessä hurmiossakin pelannut kotijoukkue vei erän 15-10 ja koko ottelun siis 3-2. Koko ottelun eräpisteet vei Mahti 105-103, mikä kertoo todellakin tasaisesta taistosta...

Mahtimiehistöstä Yrjö Matsi oli tasaisin ja erottui muusta joukkueesta. Kaikki muut kentällä esiintyneet pelaajat tekivät ajoittain upeita  suorituksia, mutta niiden vastapainoksi tuli välillä turhia virheitä. Kotijoukkueesta erottuivat mm. miesten maajoukkueessakin esiintynyt keskitorjuja Miki Jauhiainen sekä mukavasti peliä pyörittänyt passari Ossi-Pekka Mäkinen.

Mahtimiesten kausi jatkuu kivikovilla otteluilla, kun ensi lauantaina 8.10. Mahti-areenalle saapuu vieraaksi kahden pelatun kierroksen jälkeinen 1-sarjan kärkijoukkue KyKy-Betset Kyyjärveltä kolmen ulkomaalaisvahvistuksensa voimin. Heti keskiviikkona 12.10. on Mahti-areenalla vuorossa Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelu Mahti - LEKA Volley, joten nyt kannattaa suunnata sankoin joukoin Maaningan Urheilutalolle kannustamaan Mahtia uusiin urotekoihin!

Seuraavat kotiottelut:

  • Lauantai 8.10. klo 18.30 Mahti - KyKy-Betset
  • Keskiviikko 12.10. klo 18.30 Mahti - LEKA Volley (Suomen Cup)

 

lisätty 2.10.2016 JS


 

Kaboooommmmmm!!!!

 

Mahtimiesten 1-sarjakauden 2016-2017 avaus ei olisi voinut olla yhtään kovempi, kun kausi alkoi vierasottelulla yhden sarjan ennakkosuosikin, Lempäälän Kisan kotiluolassa Hakkarissa. Mahtimiehillähän oli ns. paluu rikospaikalle, koska viime kausi päätettiin mestaruusjuhliin samaisessa paikassa. Lieneekö viime kauden huipennus vielä kummitellut joukkueiden mielessä, sillä rutinoitunut LeKi näytti sortuvan hienoiseen ylilataukseen, kun taas puolestaan Mahtimiehet saivat avattua ottelun rohkeilla ja iloisilla suorituksilla. Ottelu oli kauden avaukseksi mukavan tasokasta peliä, jossa LeKin vahvuus oli erityisesti hyökkäyspuolella - niin laidoissa, keskellä kuin ykköspaikallakin. Mutta pelkästään hyökkäämällä ei otteluja voiteta. Mahtimiehet olivat tänään kotijoukkuetta vahvempia syöttöruudussa ja sen myötä myös torjunta-puolustuspelissä. Kotijoukkueesta ehkä tasaisimmin suoritti Anssi Vesanen, jonka kädestä lähtivät ottelun kovimmat paukut. Raati palkitsi keskitorjuja Sten Kruudan, joka oli myös mies paikallaan ja vahva etenkin torjunnoissa. Mahtimiehistä parhaana palkittiin monipuolisesti peliä pyörittänyt passari Matti Mustonen, mutta erityisen ilahduttavaa oli seurata hakkurin tontilla pelanneen Jyrki Meriruokon sekä piiiiiiiiitkästä aikaa todellisen paluun kentälle tehneen, joukkueen kapteenin, Juha-Matti Iivarisen suorituksia. Kenties näiden kahden herran astuminen pelaavaan seitsikkoon sekoitti kotijoukkueen pasmat? Yhtä kaikki, kausi on nyt avattu ja tämä arvokas vierasvoitto antaa maukkaat lähtökohdat Mahtimiesten jatkotaipaleelle! Ottelut jatkuvatkin heti huomenna sunnuntaina toisella vierasottelulla Rantaperkiön Isku II:sta vastaan legendaarisella Pyynikin palloiluhallilla. Ottelu alkaa klo 17.00 ja ottelusta tarjoillaan tuttuun tapaan livekuvaa.

Stay tuned!

 

Lempäälän Kisan otteluraportti

 

lisätty 1.10.2016 JS


 

 

 

Mahti - Liiga-Sampo avasi kauteen valmistavien harjoitusotteluiden sarjan

 

Perjantaina 26.8. Maaningan Urheilutalolla pelattussa harjoitusottelussa Mahtimiehet kohtasivat yhden suomalaisen lentopalloilun legendaarisimmista  joukkueista, Pielaveden Liiga-Sammon Mestaruusliigajoukkueen. Tulevaan 1-sarjakauteen valmistavien harjoitusotteluiden sarja sai siis upean avauksen!

Liiga-Sampo tuli otteluun koko joukkueellaan Mahdin antaessa tasoitusta kolmen pelaajaan puuttuessa kokoonpanosta työ- ja muiden esteiden vuoksi. Tässä näkyi Mestaruusliigajoukkueen ja amatöörijoukkueen ero... No, rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että eroa näkyi jonkin verran myös itse pelisuorituksissa, vaikka kummallekin joukkueelle ensimmäinen harjoitusottelu kesän tiiviin harjoitusjakson jälkeen oli luonnollisesti vielä pelituntuman hakemista. Ajoittain joukkueet esittivät kuitenkin näyttäviä suorituksia, ja Mahtimiehet pystyivät etenkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä tarjoamaan mukavasti vastusta viime kaudesta merkittävästi uudistuneelle Liiga-Sammolle.

Kumpikin joukkue antoi peliaikaa koko miehistöilleen ottelun päättyessä Liiga-Sammon 4-0 voittoon erätuloksin 25-20, 25-23, 25-17 ja  25-14. Neljännen erän lopussa Sammon kapteeni Aleksi Kaatrasalo otti ns. kilpailusyötöt käyttöön vetäisten seitsemän pisteen syöttöputken ja päättäen siten ottelun...

Joukkueiden otteiden tarkempi analysointi on tässä vaiheessa turhaa, mutta sen verran voi todeta, että kummankin joukkueen vastaanottopelaaminen oli hyvällä tasolla, mikä lupaa molemmille savolaisjoukkueille hyvää sarjaotteluja ajatellen - tasaisen vahva vastaanottopelaaminen on nykylentopallossa äärimmäisen tärkeä osa-alue.

Harjoitusottelu houkutteli paikalle mukavan n. 150 hengen katsojajoukon, ja etenkin Pielaveden vahva lentopallokulttuuri näkyi jälleen selvästi - niin moni pielavetinen oli saapunut paikalle katsomaan joukkueiden ensiesiintymistä. Kiitos kaikille katsojille - tulkaahan toistekin kylään kauden aikana!

Liiga-Sampo jatkaa kauteen valmistautumista pelaamalla Kuopion Syysturnauksen Liigasarjassa 10.-11.9. sekä heti perään Pärnun turnauksessa 16.-17.9.. Lisäksi joukkue pelaa harjoitusottelut Joensuun Liiga-Rientoa vastaan sekä kotona 1.10. että vieraissa 6.10. ennen Mestaruusliigakauden alkua 15.10.

Mahtimiesten harjoitusottelut jatkuvat jo tulevana perjantaina 2.9. klo 18.30 Maaningalla LEKA Volleyta vastaan. Tuossa ottelussa on paikalla koko Mahtimiehistö! Tämän jälkeen joukkue osallistuu Kuopion Syysturnauksen A-sarjaan 10.-11.9. Ykkössarjakausi alkaakin jo pari viikkoa Mestaruusliigakautta aikaisemmin tuplavierasotteluilla Lempäälän Kisaa ja Rantaperkiön Iskun II-joukkuetta vastaan 1. ja 2.10.

Mahtimiesten 1-sarjan kotiavaus on vuorossa seuraavana viikonloppuna ottelulla rakasta kilpakumppania Kyyjärven KyKy-Betsettiä vastaan todennäköisesti lauantaina 8.10. Otteluajankohta varmistuu aivan pian!

 

Lisätty 28.8.2016 JS


 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Katso Mahdin lentopallo-ottelut livenä netissä!

 

Mahtimiesten 1-sarjan ottelut lähetetään lähes joka kerta livenä netissä Bambuser-palvelun kautta. Lähetys käynnistetään viimeistään 15min. ennen ottelujen alkua. Lähetyskanava on:

 

http://bambuser.com/channel/pseppanen

 


 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
lehti.JPG (131 kB)
Ilkka - Urheilu su 4.12.2016
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.