Lentopallo

Mahtimiesten Facebook
Mahtimiesten Instagram

Maaningan Mahti pelaa ykkössarjassa kaudella 2018-2019!

Mahtimiehet sijoittuivat ykkössarjassa viime kaudella toiseksi edeten myös Mestaruusliigakarsintoihin. Joukkue jatkaa tälläkin kaudella ykkössarjassa - kausi on Mahtimiehille jo viides peräkkäinen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla!

Kuluvan kauden sarjajärjestelmän speksit:

• Runkosarja pelataan kaksinkertaisena yksilohkoisena valtakunnallisena sarjana.
  • Ykkössarjaan osallistuu 13 joukkuetta, koska kaikki 12 edellisen kauden päätteeksi sarjapaikkansa lunastanutta joukkuetta ilmoittautuivat mukaan ja niiden lisäksi Mestaruusliigapaikastaan luopunut Rantaperkiön Isku hyväksyttiin mukaan.
  • Runkosarja pelataan syyskuun 2018 puolivälistä maaliskuun 2019 puoleen väliin saakka.
  • Joukkueille tulee runkosarjassa 24 ottelua.
  • Runkosarjan kahdeksan parasta joukkuetta jatkavat Play off -otteluissa, joiden perusteella ne sijoittuvat sarjan sijoille 1-8.
  • Muutoksena edelliseen kauteen Kuortaneen Valmennuskeskuksen joukkue pelaa vain runkosarjan eikä osallistu siis Play off -otteluihin! Tämä tarkoittaa sitä, että runkosarjan yhdeksänneksi sijoittuneella joukkueellakin on mahdollisuus selvitä Play off -otteluihin mikäli Kuortane on runkosarjan jälkeen kahdeksan parhaan joukossa.
  • Ykkössarjassa ei pelata finaalia kahden parhaan joukkueen kesken, vaan ne sekä Mestaruusliigassa viimeiseksi eli yhdeksänneksi jäänyt joukkue pelaavat kaksinkertaisen Liigakarsintasarjan. Tässä sarjassa paremmin menestynyt ykkössarjajoukkue voittaa ykkössarjan. Liigakarsintasarjan kaksi parasta joukkuetta saavat oikeuden anoa paikkaa Mestaruusliigaan kaudelle 2019-2020, ja kolmanneksi jäänyt joukkue on oikeutettu ykkössarjapaikkaan.
  • Ykkössarjan runkosarjassa sijoille 9-13 sijoittuneet joukkueet jatkavat kauttaan karsintasarjassa kakkossarjan parhaiden kanssa. Tämän sarjan osalta järjestelmä on vielä auki ja tarkentuu pian.
  • Kaudelle 2019-2020 on tavoitteena saada aikaan 10 joukkueen Mestaruusliiga (tulevalla kaudella yhdeksän joukkuetta) ja 12 joukkueen ykkössarja (tulevalla kaudella 13 joukkuetta).

1-sarjan joukkueet kaudella 2018-2019 ovat:

1. Maaningan Mahti                         2. Lempäälän Kisa

3. Rantaperkiön Isku, Tampere         4. Napapiirin Palloketut, Rovaniemi

5. Karelian Hurmos, Joensuu            6. Nurmon Jymy

7. KyKy-Betset, Kyyjärvi                    8. Kuortaneen Valmennuskeskuksen joukkue

9. JyväsLentis, Jyväskylä                 10. TUTO Volley, Turku

11. Vammalan Lentopallo 2               12. Karhulan Veikot, Kotka

13. Aitolahden Riento, Tampere

Uusia joukkueita 1-sarjassa ovat karsintojen kautta nousseet TUTO Volley ja Napapiirin Palloketut sekä Mestaruusliigapaikastaan luopunut Rantaperkiön Isku. Myös JyväsLentis on ns. uusi tuttavuus, sillä ykkössarjapaikkansa viime kaudella säilyttänyt Liikunnan Riemu siirsi lentopallotoimintansa JyväsLentikseen.

Sääntömuutoksia ei suuremmin ole tulevalle kaudelle tehty, paitsi liberosääntöön, jossa on siirrytty kansainvälisten sääntöjen tapaan vain ottelukohtaisiin liberoihin eli toisena vaihtoehtona ollut eräkohtainen libero poistui käytöstä. Pöytäkirjaan - joka on nyt myös ykkössarjassa sähköinen -saa merkitä nyt 14 pelaajaa (joista kaksi liberoa) entisen maksimissaan 12 pelaajan sijaan.

Uusi mielenkiintoinen ykkössarjakausi on taas käynnissä - seuraa Mahtimiesten menestystä!

Päivitetty 14.10.2018 JS

Katso Mahdin lentopallo-ottelut livenä netissä!

Mahti tarjoaa tälläkin kaudella otteluitaan suorina striimeinä! Mahdin livekanava on uudistunut, ja se  toivottavasti tarjoaa entistäkin paremman katselukokemuksen!

Seuraa siis Mahtimiesten otteluita netissä ja et jää mistään paitsi!

Mahdin livekanava:

Lähetys käynnistetään viimeistään n. 30min. ennen ottelujen alkua. Välillä saattaa yhteys katketa johtuen eri salien erilaisista verkko-olosuhteista, joten kärsivällisyyttä - teemme parhaamme niillä resursseilla, jotka meillä on... :)