Lentopallouutiset

Ykkössarjan runkosarja huipentuu sunnuntaina 25.2.2018 klo 16.00 Maaningalla pelattavaan otteluun Maaningan Mahti - Karelian Hurmos, Joensuu.

 

Ottelussa ratkeaa runkosarjan voitto!!!

 

Tulevana sunnuntaina 25.2.2018 pelataan Maaningan Urheilutalolla ykkössarjan runkosarjan absoluuttinen huipennus, kun runkosarjan viimeisessä ottelussa kohtaavat kaksi ykkössarjan selkeästi parasta joukkuetta Mahti ja Karelian Hurmos. Ottelussa on panoksena runkosarjan voitto ja kotietu Play off -otteluissa aina finaaleihin saakka!

Maaningan Mahti haluaa kiittää kannattajiaan, yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan tarjoamalla mahdollisuuden tulla katsomaan ottelua vapaaehtoisen pääsymaksun turvin! Mitäkö tämä tarkoittaa? No, yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että jokainen paikalle tuleva henkilö voi maksaa haluamansa pääsymaksun - alarajaa tai ylärajaa ei ole. Mahtimiehet toivovat, että viimeistään nyt jokainen vähänkään ykkössarjan huippulentopallosta kiinnostunut henkilö saapuisi Urheilutalolle nauttimaan hienosta tunnelmasta ja kannustamaan joukkueita.

Ottelutapahtuman yhteyteen on suunnitteilla monenmoista muutakin toimintaa, joten seuraa tiedotuksia näillä sivuilla sekä myös Mahdin Facebook-sivuilla, jotta et jää mistään paitsi!

 

Ottelun pitkällä erätauolla (2. ja 3. erän välinen tauko) käydään TMR Investin erätaukokilpailu, jossa on mahdollisuus voittaa 1000€:n matkalahjakortti! Tähän kilpailuun valitaan kolme kilpailijaa etukäteisilmoittautumisen kautta, joten täytä viipymättä lomake ja olet mukana arvonnassa! Kilpailuun valituille ilmoitetaan valinnasta la 24.2. klo 16.00 mennessä.

Ottelussa on lisäksi kaikille ilmaiset arpajaiset!

50 ensimmäistä paikalle saapunutta saavat ilmaisen grillimakkaran (klo 15.00 alkaen)!

 

HUOM! Tästä ottelusta ei lähetetä livekuvaa Mahdin eikä myöskään Hurmoksen toimesta, joten nyt on melkeinpä pakko tulla paikan päälle :)

 

päivitetty 17.2.2018 JS


 

Fedor Ivanov, joka täyttää perjantaina 17 vuotta, saa Pielavedellä hyvää passarioppia isältään Sergeiltä, joka on pelannut vuoden 2003 Sammon mestarijoukkueessa. Kuva: Tapio Hartikainen

Ivanov mallia Pielavesi tähtää Sammon passariksi

Savon Sanomat 1.12.2017 - Urheilu - Markus Karjalainen

 

Pielavesi on kuulunut jo pitkään lentopallon liigapaikkakuntiin, mutta alle 5000 asukkaan kunnasta on noussut harvakseltaan pääsarjatason pelaajia. Kun Sampo Volleyn edustusjoukkue kokoontuu harjoituksiinsa, joukkueessa on vain yksi alkuperäinen sampolainen, passari Petteri Penttinen.

Muuten joukkue on kasattu eri puolilta maailmaa – kuten palloilussa on nykyään tapana.

Tilanne on kuitenkin muuttumassa, sillä pitkästä aikaa Pielavedellä kehittyy uuden polven huippupelaajia. Heistä vuonna 2000 syntyneet Fedor Ivanov ja Severi Savonsalmi ovat jo nuorten maajoukkueessa. Kun Ivanov on ottanut jo 16-vuotiaana Maaningan Mahdin Ykkössarjan joukkueessa ohjat haltuunsa ja Savonsalmi jo nyt 208-senttinen superlahjakkuus, tällainen parivaljakko nähdään väistämättä pian Mestaruusliigassa.

Turussa syntynyt Fedor on toisen polven lentopalloilija, sillä hänen isänsä Sergeioli voittamassa Loimussa Suomen mestaruutta vuonna 2001 ja Sammossa 2003.

Fedor on paiskinut töitä valmentajaisänsä johdolla ahkerasti. Tuloksia on tullut 193-senttiselle passarille jo mukavasti. Mahdissa ei tarvitse miettiä passaria kuin ensi kaudeksi.

– Haaveenani on päästä ensi vuonna pelaamaan liigaan. Ja tietenkin Sampoon, kertoo Fedor Ivanov.

Hän täyttää tänään 17 vuotta, mutta Ivanov on jo useiden kokeneiden valmentajien arvioissa kypsä liigaan vaikka heti.

– Täksi kaudeksi oli parasta jäädä vielä pelaamaan Ykkössarjaan, kertoo Ivanov, jolla on paras mahdollinen neuvonantaja niin kotona kuin harjoituksissa.

Fedor on ollut jo Sammon mukana tänä syksynä, kun Penttinen oli loukkaantuneena. Hän pelasi puoli erää Etta vastaan Oulussa.

Ivanovit ovat paitsi harjoitelleet niin miettineet Fedorin mahdollista uraa kovissa sarjoissa.

– En ole vaivannut tulevilla asioilla mieltäni, kertoo Fedor, joka käy Pielavedellä lukiota ja pelaa lentopalloa.

– Päiväni ovat täysiä. Aamu alkavat usein harjoituksilla. Iltaisin Ykkössarjan joukkueemme harjoittelee kaksi tai kolme kertaa viikossa ja lisäksi tulevat päälle pelit.

Fedor on pelannut myös Sammon A-nuorten joukkueessa sekä Sammon kakkossarjaa.

– Muita harrastuksia ohjelmaani ei juuri mahdu. Ekaluokkalaisena pelasin vielä jalkapalloa. Olin päättänyt, että minusta tulee huippujalkapalloilija, mutta toisella luokalla olin jo lentopalloilija.

– Vanhemmat eivät patistaneet harjoittelemaan, vaan se lähti itsestäni liikkeelle. Tosin olen viettänyt isäni pelihommien vuoksi aikaa salilla niin pienestä kuin muistan, kertoo Fedor, jonka perheessä ymmärretään nuorten ja vähän vahvempienkin miesten innostus urheiluun.

Fedorin äiti Lena Mikhailova on pelannut koripalloa Venäjällä ja Kazakstanissa ennen kuin perhe muutti Suomeen.

– Meillä on pihassa heittopaikka. Pidämme usein kisoja, ja kyllä äiti vielä voittaa muut.

Fedorilla on pikkuveli Ilja, 14, josta on myös varttumassa lentopalloilija.

– Ilja pelaa passarina tai yleispelaajana. Hän harjoittelee kaikkea lajista, kertoo Sergei.

Pielavedeltä on löytynyt kavereita harjoituksiin. Apua on tullut myös Maaningalta ja Kiuruvedeltä.

– Nyt Pielavedellä meitä on harjoituksissa kuusi pelaajaa, mutta olemme saamassa ryhmäämme vahvistusta, kertoo Fedor, jonka pelilliset ajatukset pyörivät Mahdin Ykkössarjan peleissä.

– Olemme voittaneet toistaiseksi kaikki pelit, mutta sarjan parhaimmistosta tulevat pian vastaan Hurmos, Kuortane ja Lempäälä. Ne ovat kovia joukkueita.

Fedorin mukaan Mahdin salaisuus on joukkueen tasaisuus ja mainio henki.

– Valmentajamme Pasi Seppänen voi vaihtaa paljonkin porukkaa, mutta se ei näy kentällä.

– Olen todellakin nauttinut otteluista, hymyilee passarilupaus.


 

 

Fedor Ivanovista toinen 2000-luvulla syntynyt miespelaaja Mestaruusliigassa!

 

Maaningan Mahdin ykkössarjajoukkueen passari, Pielaveden Sammon kasvatti Fedor Ivanov oli Sampo Volleyn mukana Oulussa kehityspelaajan kaksoisedustussopimuksen turvin, kun Sammon ykköspassari Petteri Penttinen oli loukkaantuneena sivussa. Fedor sai peliaikaa ottelun toisen erän loppupuolella onnistuen hyvin. Näin Fedosta tuli toinen 2000-luvulla syntynyt miespelaaja, joka on esiintynyt Mestaruusliigassa!

Kuvat Etta ja Mahti.

 

lisätty 28.10.2017 JS


 

Elina Käsnänen - kuva LP-Viesti

Maaningan Mahdin kasvatti Elina Käsnänen naisten Mestaruusliigajoukkue LP-Viestin kapteeniksi!

 

Naisten Mestaruusliigan kestomenestyjä ja viime kauden Suomen Mestarijoukkue LP-Viesti Salosta on valinnut Maaningalta lähtöisin olevan Elina Käsnäsen, 29v, kapteenikseen tulevalle kaudelle! Maaningan Mahdin kasvatti "Ellu" aloittaa neljännen kautensa LP Viestissä. Hän on pelannut urallaan 142 Mestaruusliigan ottelua. Mestaruusliigassa hän on saavuttanut kaksi kultamitalia ja yhden pronssin sekä Suomen cupissa kolme kultamitalia.

Onnittelut valinnasta ja menestystä kauteen Elina!

 

Uutinen LP-Viestin sivuilla

 

lisätty 19.9.2017 JS


 

Kuvat Liiga-Sampo ja East-Volley Juniorit.

Kaksi huippuvahvistusta Mahtimiehiin - joukkue on nyt lopullisesti valmis!

 

Kuluvan viikonlopun aikana sai sinettinsä kahden viimeisen palasen liittyminen Mahtimiehiin, kun sekä yleispelaaja Ilari Sivonen että hakkuri Tuomas Tervonen allekirjoittivat sopimuksen joukkueen kanssa. Kyseessä on kaksi todellista huippuvahvistusta, jotka tuovat taidoillaan viimeisen silauksen joukkueen menestystä tavoittelevaan kokoonpanoon!

Ilari Sivonen (30v, 189cm) tekee paluun Mahti-paitaan käytyään pokkaamassa Mestaruusliigan pronssimitalit Sampo Volleyn joukkueessa viime kaudella. Edellisellä Mahti-visiitillään yleispelaajana pelaava Ilari oli iso osa joukkuetta sen voittaessa upeasti koko ykkössarjan kaudella 2015-2016. Kuopiossa perheineen asuva Ilari liittyi mielellään joukkueeseen: "Edellinen pelikausi Mahdissa jätti niin hyvät muistot, että nyt kun Mestaruusliigakausi ja siitä lepäämiseen käytetty kesä ovat takana, oli mukava palata vielä kerran Mahtiin." Siviilityössään Ilari toimii hierontayrittäjänä.

Kokonaan uusi kasvo Mahtimiehissä on savonlinnalaislähtöinen Tuomas Tervonen (25v, 188cm). Tuomas oli juniori-iässä yksi Itä-Savon lahjakkaimmista pelaajista, joka pelasi parhaillaan kolmessa eri joukkueessa yhtä aikaa. Turhankin kova tahti nuorella iällä johti peliuran lopettamiseen jo 17-vuotiaana, mutta aikansa asiaa kypsyteltyään hän palasi beach volley -kenttien kautta takaisin lentopallon pariin. Toissa kaudella tämä hurja voimanpesä pelasi ykkössarjaa Enonkosken Pyrinnössä ja viime kaudella kakkossarjaa Savonlinnan East-Volleyssa. Nyt Tuomas tuli opiskelemaan Kuopioon ja aikansa Mahtimiesten valmentajan Pasi Seppäsen houkuttelua kuunneltuaan ja joukkueseen tutustuttuaan päätti liittyä Mahtimiehiin.. Tuomas on jo treenannut joukkueen mukana muutaman viikon. Hänen peliroolinaan tulee olemaan hakkurin rooli, ja jo näiden muutamien viikkojen ja sen aikana pelattujen treenipelien perusteella voidaan todeta miehen olevan erittäin pätevä tähän tehtävään.

Mahtimiesten joukkueessa on nyt 13 sopimuspelaajaa ja joukkue on näin ollen lopullisesti koossa. Valmentaja Pasi Seppänen on syystäkin innoissaan kauden alla: "Joukkue on erittäin hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja kokeneempien pelaajien mukanaan tuomaa tasaisuutta ja malttia - nämä komponentit kun saadaan hiottua hyvin yhteen, ei ole epäilystäkään siitä etteikö Mahti pystyisi lähtemään voittamaan sarjan jokaista ottelua. Kaksi viimeistä sopimusta toivat ns. kirsikan kakun päälle, ja nyt jokaiselle pelipaikalle on vähintään kaksi vahvaa pelaajaa, mikä antaa valmentajille hienon mahdollisuuden pyörittää treenejä sekä hakea ratkaisuvoimaa kentälle myös vaihdosta."

Mahtimiehillä alkaa nyt viimeinen treeniviikko ennen kuin ykkössarjan runkosarja alkaa ensi lauantaina 16.9. klo 18.00, jolloin joukkue saa Mahti-areenalle vieraakseen Vammalan Lentopallon 2-joukkueen. 

Tervetuloa kaikki sankoin joukoin ensi lauantaina Urheilutalolle tutustumaan Mahtimiesten uudistuneeseen joukkueeseen ja kannustamaan Mahti avausvoittoon!

 

lisätty 10.9.2017 JS


 

Mahti viidenneksi Syysturnauksen liigasarjassa - lauantaina 1-3 -tappiot Mestaruusliigan Sampo Volleylle ja Ducksille (Vantaa), mutta sunnuntaina revanssi Karelian Hurmoksesta

 

Mahtimiehet pelasivat Kuopiossa järjestetyssä lentopallon Syysturnauksessa tänä vuonna liigasarjassa, jossa vastustajina olivat launtain alkusarjaotteluissa Mestaruusliigan joukkueet Sampo Volley (Pielavesi/Siilinjärvi) ja Ducks (Vantaa).

Mahti haastoi sarjaporrasta ylempänä pelaavat vastustajansa ajoittain oikein hyvin napaten kummastakin ottelusta yhdet erävoitot. Muutenkin joukkueen otteissa oli huomattavissa selkeää kehittymistä etenkin yhteispelin osalta, mikä onkin sarjakautta edeltävien harjoitusotteluiden päätavoite. Joukkueen jokainen pelaaja sai arvokasta pelituntumaa täyttäen paikkansa hyvin. Toki Mestaruusliigajoukkueiden suoritusvarmuus tuli kummassakin ottelussa esille tehden ratkaisevan eron ykkössarjalaisen ja Mestaruusliigan joukkueiden välille. Mahdin valmentajat Pasi Seppänen ja Heikki Miettinen olivat tappioista huolimatta erittäin tyytyväisiä ensimmäisen turnauspäivän antiin.

Alkulohkon kahden tappion jatkoksi Mahti kohtasi sunnuntaina sijoitusottelussa toisen alkulohkon kolmosen Karelian Hurmoksen. Hurmos pelasi lauantaina toisessa alkusarjalohkossa häviten ensin LEKA Volleylle 0-3 ja toisessa ottelussaan Kokkolan Tiikereille niukasti 2-3. Sijoitusottelun ensimmäisen erän voitti selkeästi Hurmos (25-14), mutta sen jälkeen tahti muuttui. Mahti oli saanut sunnuntain otteluun tuoreita voimia, kun sekä lauantaina vähän pelannut Lasse Räisänen että kokonaan lauantailta poissaollut Andrey Ankudovich olivat Mahdin kokoonpanossa. Väsähtänyt Hurmos hävisi kolme seuraavaa erää 16-25, 23-25 ja 18-25, ja näin Mahti sai makean revanssin tulevasta ykkössarjavastustajastaan Kaavilla viikkoa aikaisemmin treenipelissä kärsityn tappion jälkeen.  Mahdin turnaussijoitus oli siis lopulta viides. Turnauksen pronssiottelussa Kokkolan Tiikerit voitti Vantaan Ducksin suoraan 3-0 ja finaalissa kohtasivat paikallisvastustajat Sampo Volley ja LEKA Volley. Pohjoissavolaisten otatuksen voittajaksi selvisi tällä kertaa Sampo Volley erin 3-1. Syysturnauksen liigasarjan lopullinen järjestys on vuonna 2017 siis:

  1. Sampo Volley
  2. LEKA Volley
  3. Kokkolan Tiikerit
  4. Ducks, Vantaa
  5. Maaningan Mahti
  6. Karelian Hurmos, Joensuu

 

päivitetty 10.9.2017 JS


 

Mahti Nujakkaa vahvempi harjoitusottelussa

 

Mahtimiehet voittivat kakkossarjaan valmistautuvan Nilsiän Nujakan tiistai-iltana pelatussa harjoitusottelussa erin 4-0 (26-24, 25-16, 25-19, 25-16). Mahdin valmentaja Pasi Seppänen kaipaili edelleen lisätehoja laitahyökkäyspelaamiseen, mutta oli tyytyväinen syöttö-vastaanottoon, mikä teki lopullisen eron joukkueiden välille. Mahdin pelaavassa kokoonpanossa kierrätettiin jälleen kaikkia paikalla olleita pelaajia. Poissa tällä kertaa olivat Andrey Ankudovich, Lasse Räisänen ja Tommi Silventoinen. Joukkue tekee vielä pari laadukasta treeniä ennenkuin edessä on Syysturnaus Kuopiossa lauantaina ja sunnuntaina, jossa joukkue osallistuu kovaan liigasarjaan.

lisätty 5.9.2017 JS


 

Karelian Hurmos vahvempi harjoitusottelussa

 

Mahtimiehet pelasivat sunnuntaina toisen kauteen valmistavan harjoitusottelunsa, jossa se sai Kaavilla vastaansa Karelian Hurmoksen miesten edustusjoukkueen Joensuusta. Hurmokselle ottelu oli kolmas peräkkäinen samana viikonloppuna sen pelattua perjantaina ja lauantaina Joensuussa tallinnalaista Selveriä vastaan. Silti vierasjoukkue oli jossain määrin virkeämmällä ilmeellä liikkeellä ja vei voiton erin 4-0 (26-24, 25-22, 25-21, 25-20).

Hurmos saapui Kaaville koko 11 pelaajan rosterillaan, mutta Mahdilta puuttuivat kokoonpanosta keskitorjuja Yrjö Matsi sekä yleispelaaja Simo Näkki. Harjoitusottelun luonteen mukaisesti kumpikin joukkue antoi peliaikaa kaikille pelaajilleen, ja tästä kierrätyksestä ym. kokeiluista johtuen joukkueiden otteet olivat ajoittain hieman sekavia, mutta suurelta osin kumpikin joukkue esitti erittäin hyvää lentopalloa. Jokaisen erän alku mentiin tasatahtiin lähemmäs 20 pistettä, mutta Hurmos oli erien lopuissa vahvempi kääntäen niistä jokaisen nimiinsä. 

Kaavin Kaiun lentopallojaosto tarjosi järjestelyineen hyvät olosuhteet ottelun pelaamiseen, mistä kuuluu heille iso kiitos. Mukava oli käydä vierailulla!

Mahtimiesten seuraava harjoitusottelu pelataan tiistai-iltana Maaningalla, jolloin sparraajaksi saapuu kakkossarjaan valmistautuva Nilsiän Nujakka. Tämän jälkeen onkin sitten edessä Puijo Wolleyn järjestämä Syysturnaus Kuopiossa, jossa Mahti saa vastaansa lauantaina 9.9. Kuopio-hallissa Mestaruusliigajoukkueet Sampo Volleyn sekä Vantaan Ducksin.

 

lisätty 4.9.2017 JS


 

Jere Auvinen Mahtimiesten toiseksi liberoksi!

 

Pielavedellä asuva 18-vuotias nuorimies Jere Auvinen on tehnyt Mahtimiesten kanssa sopimuksen ja liittyy näin joukkueeseen. Jeren peliroolina on libero, ja hän tuo kaivattua täydennystä vastaanotto- ja puolustuspeliin. Viime kaudella Jere kuului 1-sarjassa upeasti toiseksi sijoittuneen Susiraja Volleyn joukkueeseen, joten nuoresta iästä huolimatta Jerellä on jo paljon kokemusta ns. miesten peleistä. 

Tervetuloa Jere Mahtimiehiin!

 

lisätty 28.8.2017 JS


 

Harjoitusottelu Mahti - LEKA Volley 17.8.2017. Kuva: LEKA Volley.

Yrjö Matsi allekirjoitti jatkosopimuksen Mahtimiehiin! LEKA Volley vahvempi kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa.

 

Mahtimiesten profiilipelaajiin jo neljän edellisen kauden ajan kuulunut keskitorjuja Yrjö Matsi on allekirjoittanut vuoden mittaisen jatkosopimuksen seuran kanssa! Tasaisen tehokas pelimies täydentää joukkueen keskitorjujaosaston, ja tuo nuorentuneeseen joukkueeseen aimo annoksen johtajuutta ja kokemusta. Ykä on jokaisella Mahdissa pelaamallaan kaudella ollut passareiden luottopelaaja, jonka hyökkäystehoihin on voinut aina tiukassakin paikassa luottaa. Torjunnassa hänen näppeihinsä on pysähtynyt toistuvasti yksi jos toinenkin vastustajan hyökkääjä. Mahtavaa saada pitää tällainen pelimies edelleen joukkueessa!

 

Mahtimiehet pelasivat eilen torstaina ensimmäisen 1-sarjakauteen valmistavan harjoitusottelun, jossa vastustajana oli Mestaruusliigakauteen valmistautuva LEKA Volley keskikaupungilta. Aivan parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ei kotijoukkue otteluun päässyt, kun hakkuri Andrey Ankudovich oli poissa kokoonpanosta työesteen vuoksi, keskitorjuja Severi Kupari perhesyiden vuoksi ja joukkueen ykköslibero Tommi Silventoinen oli puolikuntoinen alkuviikolla treeneissä sattuneen nilkkavamman vuoksi. Niinpä puolustavana liberona hääri koko ottelun ajan vasta 13-vuotias lahjakkuus Ilja Ivanov, joka suoriutui haasteesta vähintäänkin kelvollisesti. Mahtimiehistön mukana oli taitojaan esittelemässä myös hakkurin paikalla pari erää pelannut Tuomas Tervonen, jonka kanssa joukkueenjohto neuvottelee sopimuksesta ja toivottavasti pääsee positiiviseen lopputulokseen, sillä näyttöjen perusteella kyseessä olisi loistavasti joukkueeseen sopiva pelimies.

Mestaruusliigajoukkue LEKA Volleyn uusi päävalmentaja Jukka Tuovinen peluutti kahden ensimmäisen erän ajan ykkösnyrkkiään, jossa esiintyivät passari Akseli Lankinen, keskitorjujat Jukka Lehtonen ja Arttu Reijonen, hakkuri Samuli Kaislasalo, yleispelaajat Redi Koci (ALB) ja Eelis Karinen sekä libero Teemu Silventoinen. Mahti puolestaan pelasi kaksi erää kokoonpanolla passari Fedor Ivanov, keskitorjujat Yrjö Matsi ja Severi Savonsalmi, hakkuri Jyrki Meriruoko, yleispelaajat Lasse Räisänen ja Ville-Erik Tarkiainen sekä liberot Tommi Silventoinen (vastaanottava) ja Ilja Ivanov (puolustava). Kaksi ensimmäistä erää voitti LEKA Volley 25-19 ja 25-18. Vierasjoukkueen peli oli hyvin uomissaan ja etenkin passari Lankisen taitava työskentely ja hakkuri Kaislasalon kovat hyökkäystehot nousivat joukkueesta esille. Mahtimiehet hivenen oudosta kokoonpanostaan johtuen tekivät paljon virheitä, mutta onnistumisiakin toki mukavasti väliin mahtui.

Kolmanteen erään LEKA Volleyn toiseksi yleispelaajaksi tuli viime kaudella Susiraja Volleyn 1-sarjajoukkueessa esiintynyt Jere Heiskanen Karisen saadessa vapautuksen venyttelyosastolle. Nuori yleispelaaja pelasi hyvin eikä LEKAn peliin tullut säröä tämän vaihdon myötä. Tässä erässä Mahtimiesten hakkuriksi tuli Tervonen ja joukkueen peli rullasi hienosti huipentuen lopulta erävoittoon 26-24! Passari Ivanov pyöritti monipuolisesti peliä ja napsi monta maukasta torjuntaa. Myös keskimiehet Savonsalmi ja Matsi sekä yleispelaajat Räisänen ja Tarkiainen olivat pelipäällä. Neljäs erä jatkettiin samoilla miehistöillä ja siinä sarjaporrasta ylempänä pelaava vierasjoukkue oli jälleen vahvempi 25-18.

Harjoitusottelun ollessa kyseessä, joukkueet pelasivat vielä viidennen erän, joka sekin pelattiin täysimittaisena. LEKA Volley vaihtoi tähän erään passariksi Lasse Jäntin. Mahdin hakkuriksi palasi Meriruoko ja Ilja Ivanov touhusi liberona kokoaikaisesti. Viides erä päättyi LEKA Volleyn voittoon 25-17 ja koko ottelu siis vieraille 4-1.

Ottelun jälkeen Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen oli positiivisella mielellä vaikka selvä tappio tulikin. "Etenkin alun haparoinnin ja ihmettelyn jälkeen pääsimme hyvin peliin mukaan ja uskalsimme tehdä omia kovia ratkaisuja ja toisaalta myös malttaa silloin kun iskun paikkaa ei ollut. Todella tyytyväinen olen nuorten miesten eli Fedorin ja Severin pelaamiseen. He ovat kehittyneet hienosti ja ovat täysin valmiita ykkössarjaan. Myös Ville-Erik Tarkiainen on joukkueelle selkeä vahvistus sekä vastaanotto- että hyökkäyspuolella. Muun joukkueen tason tiesin hyvin jo entuudestaan. Uskomattoman hienoa oli myös todella nuoren Ilja Ivanovin liberopelaaminen, ei nuorukaisella paljon päätä paleltanut hänen puolustaessaan liigamiesten kovia pommeja" Seppänen tuumaili tyytyväisenä. "Kunhan saamme vielä Kudan mukaan ja toivottavasti Tervosen mukaan porukkaan, on tilanne sarjaa ajatellen todella hyvä" veti Seppänen yhteen ensimmäisen harjoitusottelun annin.

Mahtimiehet jatkavat tiivistä harjoittelua ja pelaavat seuraavan harjoitusottelun su 3.9. klo 15.00 Kaavin koululla, jolloin vastustajaksi saapuu ykkössarjan ehdoton ennakkosuosikki Karelian Hurmos Joensuusta Aivars Petrusevicsin, Ville Louhelan ja kumppanien johdolla. Sen sijaan Kuopion Syysturnaukseen Mahti ei näillä näkymin osallistu, koska tänäkään vuonna ei kukaan näytä uskaltavan tulla sitä A-sarjaan haastamaan.

LEKA Volleyn juttu ottelusta.

 

lisätty 18.8.2017 JS


 

Beach Volleyn U18 Suomen Mestarit 2017! Kuva: Beach Volley Suomi Twitter-sivut.

Fedor ja Severi U18 Beach Volleyn Suomen mestareiksi!

 

Mahtimiehissä pian alkavalla lentopallon 1-sarjakaudella pelaavat nuoret lahjakkuudet Fedor Ivanov ja Severi Savonsalmi voittivat 12.-13.8. Jyväskylässä pelatussa Beach Volleyn SM-lopputurnauksessa poikien alle 18-vuotiaiden Suomen Mestaruuden! 

Mahtimiehistö onnittelee herroja upeasta saavutuksesta!

 

Lisää turnauksesta voit lukea Lentopalloliiton Beach Volley -uutisista!

Jutun kuva Beach Volley Suomen Twitter-sivulta.


 

Peliasu
Liberon peliasu

Mahtimiehet pelaavat uusissa upeissa Teamprintin peliasuissa!

 

Tulevalla kaudella Mahtimiehet pelaavat kokkolalaisen Teamprintin Mahdille yksilöllisesti toteuttamissa peliasuissa. Teamprint toteuttaa asiakkaittensa toiveet nopeasti ja laadukkaasti ja käyttää ns. sublimaatiotekniikkaa, jolloin kaikki värit, tekstit, numerot ja logot läpivärjätään materiaaliin. Tämän ansiosta painatukset eivät haalistu, irtoa tai värjää asuja pitemmässäkään käytössä ja toistuvissa pesuissa. Lentopallon vinkkelistä parasta asuissa on se, että materiaali pysyy kauttaaltaan samanlaisena, eivätkä printit tartu kiinni lattiaan pallon perään syöksyiltäessä. 

Mitä mieltä olet Mahtimiesten uusista asuista, eivätkö olekin tyylikkäät?

 

lisätty 10.8.2017 JS


 

Kaksi pelaajaa lisää Mahtimiesten rosteriin!

 

Kaksi hieman jo kokeneempaa kettua on liittynyt Mahtimiesten 1-sarjajoukkueeseen, kun sekä Andrey Ankudovich (RUS) että Simo Näkki ovat allekirjoittaneet sopimukset. Hakkurina pelaava Kuda on jo kaikille Mahti-faneille tuttu kahdelta edelliseltä 1-sarjakaudelta, joilla tämä lempeä venäläiskarhu on ollut tuikitärkeä osa joukkuetta etenkin pudotuspelivaiheissa. Kokenut pelaaja tietää milloin on oltava parhaimmillaan ja sehän on aina keväisin, joten tulevia play off -otteluja odotellessa... Simo Koskisen lopetettua peliuransa Mahdissa kuuden kauden jälkeen, ei valmentaja Seppänen pystynyt millään tulemaan toimeen ilman uutta Simoa. Luultavasti sen verran monta kertaa on koutsi vuosien varrella joutunut Simolle ohjeita antamaan, että lähes joka toinen lause treeneissä alkaa aina nimellä Simo. No, onneksi alueelta haaviin tarttui maaninkalaisille uusi Simo eli Simo Näkki, joka pelasi viime kaudella rakkaan paikallisvastustaja Nilsiän Nujakan 1-sarjajoukkueessa. Yleispelaajan rooliin asettuva Simo Näkki näyttää muille Mahtimiehille mallia miten lattiasta pompataan ylöspäin ja osaa hyödyntää beach volleyssakin hioutunutta pelisilmäänsä myös parketilla.

Tervetuloa Kuda ja Simo mukaan Mahtimiehiin!

Myös yksi menetys on Mahtimiehiä kesän aikana kohdannut, kun jo aikaisemmin sopimuksen tehneen keskitorjuja Veeti Hartikaisen sopimus on purettu yhteisymmärryksessä. Veeti sai kesän aikana opiskelupaikan Jyväskylästä, jonne hän suuntaa luokanopettajaopintoihin syksyllä. Harmi menettää lupaava lentopalloilija, mutta yhtään ei harmita Veetin puolesta hänen päästessään elämässään eteenpäin. Menestystä opintoihin Veeti ja tervetuloa aina Kuopiossa käydessäsi moikkaamaan Mahtimiehiä!

Muutama sopimusneuvottelu on edelleen kesken, joten joukkueen viimeisten palasten pitäisi loksahtaa kohdilleen aivan lähiaikoina. Stay tuned...

 

lisätty 3.8.2017 JS

Fedor Ivanov ja Severi Savonsalmi.
Jyrki Meriruoko ja Veeti Hartikainen
Ville-Erik Tarkiainen ja Pasi Pitkänen.

Mahtimiesten joukkue rakentuu hyvää vauhtia - kuusi uutta sopimusta on nähnyt päivänvalon!

 

Mahtimiesten ykkössarjajoukkue on täydentynyt kuuden uuden sopimuksen voimin. Joukkueeseen ovat liittyneet tuoreet Pielaveden Sammon B-juniorien Suomen Mestarit ja ikäluokkansa maajoukkueryhmään kuuluvat Fedor Ivanov ja Severi Savonsalmi, ex-Mestaruusliigapelaaja Ville-Erik Tarkiainen, viime kauden pelaajat Jyrki Meriruoko ja Veeti Hartikainen sekä fysiikkavalmennuksesta vastuun ottanut Pasi Pitkänen.

Fedor Ivanov pelasi Mahdissa jo viime kaudella osoittaen nuoresta iästään huolimatta pystyvänsä haastamaan kaikki ykkössarjan passarit ennakkoluulottomalla pelillään. Nyt Fedo on vuotta kokeneempi ja muutaman sentin pitempi, ja hänen jatkuvasti leveneville harteilleen ollaan sovittelemassa jopa ykköspassarin viittaa. Tavoitteet tällä nuorella miehellä ovat kovat, joten jää nähtäväksi onko tämä kausi jo viimeinen ykkössarjassa ennen siirtymistä yhä kovempiin ympyröihin.

Severi Savonsalmi on noussut ryminällä ikäluokkansa keskitorjujien eliittiin, ja hänellä onkin rooliinsa loistavat raamit 204cm:n pituutensa ansiosta. Ensi keväänä mittaa saattaa olla vielä lisää, joten Mahtimiesten toinen Severi-niminen peluri napannee kauden aikana joukkueen pisimmän pelaajan tittelin. Tavoitteena Severillä on ottaa haltuunsa heti kuusikkopaikka ja auttaa Mahtimiehiä sarjan kärkikahinoihin. 

Jyrki Meriruoko, todellinen all-around -pelaaja, jatkaa Mahdissa, ja tuleva kausi on hänelle jo kaiken kaikkiaan neljäs Mahtimiesten peliasussa. Jykä on valmentajan luottomies, jonka voi heittää lähes tontille kuin tontille. Viime kaudella Jykä pelasi pääasiassa kakkoshakkurin roolissa, mutta tuurasi myös runkosarjan lopussa hienosti passarinkin haastavalla pelipaikalla auttaen joukkueen runkosarjan kolmoseksi ja kotietuun pudotuspeleihin. Passarin viittaa hänelle tulevalla kaudella entistä vahvemmin sovitetaankin. Jykä on kesän aikana maaninkalaistunut hänen muutettuaan perheineen Ahkionlahteen.

Veeti Hartikainen teki Mahdin kanssa jatkosopimuksen alkukesästä. Kesän aikana hän kuitenkin sai opiskelupaikan Jyväskylästä, joten hänen sopimuksensa purettiin yhteisymmärryksessä.

Ville-Erik Tarkiainen on todellinen täsmähankinta yleispelaajan tontille. Hänellä on Mestaruusliigakokemusta 157 ottelun verran Kokkolan Tiikerien, Saimaa Volleyn ja Korson Vedon riveissä. Keväällä 2016 hän oli myös kokemassa Mahti-areenan huumaa KoVen liberona Mestaruusliigakarsinnoissa, joissa KoVe säilytti tuolloin sarjapaikkansa. Viime kauden tämä 23-vuotias peluri pelasi ykkössarjassa naapuriseura Nilsiän Nujakassa, jossa hän kantoi isoa vastuuta yleispelaajana. Jo viime kaudella hän oli joukkueensa tukipilareita ja kiusasi vastustajiaan kovalla laitahyökkäyspelillään. Nyt Vilu liittyy siis Mahtimiehiin vahvistaen niin vastaanotto- kuin laitahyökkäyspeliä ykkössarjan kärkikaartiin.

Pasi Pitkänen on ottanut Mahtimiesten fysiikkavalmennusvastuun. Kaavilla luokan- ja liikunnanopettajana päivätyössään toimiva Pasi omaa itsekin vankan lentopallo- ja beach volleytaustan. Hän on meritoitunut lisäksi yleisurheiluvalmentajana leipälajinaan erityisesti seiväshyppy. Onpa hän ehtinyt kehittää kokonaan uuden urheilulajinkin eli liaanihypyn, jossa hypätään liaanin varassa riman yli. Pasi huolehtii Mahtimiesten fysiikkatestauksesta sekä testituloksiin pohjautuvien henkilökohtaisten fysiikkaohjelmien laatimisesta ja ohjaamisesta sekä kehityksen seurannasta. Tavoitteena on monipuolisesti kehittää pelaajia ja ennaltaehkäistä myös vammojen syntymistä. Erityisen tärkeää ammattitaitoinen fysiikkavalmennus on joukkueen nuorten pelaajien kohdalla, ja Pasi on Pohjois-Savon kärkinimiä tähän haastavaan tehtävään!

Tällä hetkellä Mahdin ykkössarjajoukkueessa on siis laji- ja fysiikkavalmentajat, kolme keskitorjujaa, passari, kolme yleispelaajaa sekä libero. Neuvotteluja käydään edelleen useiden pelaajien kesken, ja tavoitteena on saada joukkue mahdollisimman pitkälle valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä, minkä jälkeen joukkue aloittaa tehokkaan yhteisharjoittelun kautta varten. Tuohon saakka joukkueeseen jo liittyneet pelaajat tekevät lähinnä peruskunnon ja fysiikan yksilöharjoittelua Pasi Pitkäsen johdolla.

päivitetty 3.8.2017 JS (Veeti Hartikaisen sopimuksen purku)


 

Mahdin valmentajat kaudella 2017-2018: päävalmentaja Pasi Seppänen ja apuvalmentaja Heikki Miettinen.
Mahtimiesten ensimmäiset sopimuspelaajat kaudella 2017-2018: Lasse Räisänen, Severi Kupari ja Tommi Silventoinen.

Mahtimiesten ottelut ykkössarjassa jatkuvat - viisi ensimmäistä sopimusta allekirjoitettu!

 

Välieriin asti kantanut lentopallokausi 2016-2017 päättyi reilu kuukausi takaperin. Hetki on vedetty happea ja tuumailtu, ja nyt on aika ilmoittaa, että Mahtimiesten ottelut lentopallon ykkössarjassa jatkuvat myös kaudella 2017-2018!

Viisi ensimmäistä sopimusta on allekirjoitettu, joista tärkeimpinä voidaan ilolla julkaista valmennuskaksikko Pasi Seppänen ja Heikki Miettinen. Em. herrat ovat vastanneet Mahdin valmennuksesta yhteistyössä jo pitempään, ja tulos on ollut vakuuttavaa. Hienoa, että Pasi ja Heikki ovat puikoissa tulevallakin kaudella!

Kolme ensimmäistä pelaajasopimusta ovat tulevalle kaudelle solmineet yleispelaaja Lasse Räisänen, keskitorjuja Severi Kupari ja libero/yp Tommi Silventoinen. Lasselle tuleva kausi on jo kolmas Mahti-paidassa ja Severillä sekä Tommilla alkaa toinen kausi maaninkalaisjoukkueessa. Räisänen on ollut edellisillä kausilla suuressa vastuussa yleispelaajan tontilla, ja nälkää kehittyä edelleen riittää. Severi ja Tommi esittivät jo ensimmäisellä Mahti-kaudellaan laadukasta tekemistä saaden mukavasti peliaikaa. Tulevalle kaudelle kummallakin pelaajalla on selkeä tähtäin ottaa viimeinen harppaus ylöspäin ja vakiinnuttaa paikka aloitusseitsikossa. 

Uusia sopimusuutisia on odotettavissa jo lähiaikoina lisää, joten joukkueen rakentuminen on hyvässä vauhdissa ja Mahti-areenalla nähdään syksyllä taas huipputason ykkössarjalentistä!

 

lisätty 7.5.2017 JS


 

 

 

Nyt kun kauden 2016-2017 päättäjäisetkin ovat takana, on aika ilmoittaa, että neljä Mahdin miehistön jäsentä ovat päättäneet jättää lentopalloilun ykkössarjassa - ainakin toistaiseksi. Herrat Simo Koskinen, Juha-Matti Iivarinen, Matti Mustonen ja Osku Säisä siirtyvät siis "reserviin" ja jättävät valtavan suuret saappaat uusille vastuunkantajille täytettäviksi.

Simo on pelannut Mahtimiehissä yhtäjaksoisesti viimeisen kuuden kauden ajan ja ollut todella tärkeä ja iso osa joukkuetta sen kehittyessä kakkossarjanoviisista aina ykkössarjan mestariksi saakka.

Juhi on toiminut joukkueen itseoikeutettuna kapteenina kahden viimeisen kauden ajan ja johtanut joukkojaan esimerkillään niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. 

Matti on ollut joukkueen taiturimainen kapellimestari ja tulisieluinen taistelija, joka on saanut kaikki pelaajat ympärillään nousemaan uudelle tasolle.

Osku - tuo joskus jo monen mielissä entinen lentopallolupaus - osoitti Mahti-vuosinaan kuuluvansa ykkössarjan runkopelaajiin ja näytti monelle niin sanotusti pitkää nenää hoitaen keskitorjujan tontin erinomaisesti.

 

Vielä kerran todella suuri kiitos jokaiselle panoksestaan Mahtimiesten menestyksen eteen! Onnea ja Menestystä elämään ja sen uusiin haasteisiin!