Otteluraportit

Mahti myi nahkansa kalliilla Toijalassa - Mestaruusliigapaikka säilyy Akaa-Volleylla

 

Kuten eilisen toisen karsintaottelun jälkeen tuli todettua, on sarjan katkaiseminen usein henkisesti hankala paikka. Tämä kävi jälleen hyvin ilmi tänään pelatussa kolmannessa osaottelussa, jossa kotijoukkue Akaa-Volley oli reilut puolitoista erää helisemässä Maaningan Mahdin käsittelyssä. Kuitenkin lopulta Mestaruusliigassa rutinoitunut kotijoukkue pystyi kokoamaan itsensä ja punnertamaan otteluvoittoon 3-1. Näin ollen Mestaruusliigapaikka säilyy Akaa-Volleylla voitoin 3-0, ja Mahdin tulevaisuus jatkuu ykkössarjassa.

Vaikka alla oli kaksi tappiota, lähtivät Mahtimiehet toiselle visiitille Toijalan Monarille pää pystyssä ja iloisella rohkealla ilmeellä. Kahdessa aikaisemmassa karsintaottelussa oli huomattu, että oman pelin pysyessä raiteillaan pystymme ahdistamaan Akaa-Volleyn todella ahtaalle. 

Kolmannen ottelun avauserän ja vielä toisenkin erän puolivälin yli vierasjoukkue Mahti pelasikin suunnitelmansa mukaan ja hallitsi tapahtumia. Jotain kotijoukkueen tuskasta kertoo se, että niin huippuhakkuri Joni Mikkonen, ykköspassari Ossi Heino kuin myös vielä Dmitri Borichevkin jouduttiin vaihtamaan kentältä pois - niin kovan paineen Mahti sai peliin luotua. Tässä vaiheessa kotijoukkueen pelastajaksi nousivat jenkkihakkuri Ryan Mather sekä passariksi tullut Mikko Kuusela, joiden avulla kotijoukkue sai kurottua Mahdin 16-11 johdon kiinni ja kääntämään kakkoserän itselleen 25-22. Vielä kolmannen erän alunkin Mahti taisteli upeasti, ja nousi vielä kotijoukkueen iholle tilanteessa 18-16 Ville-Erik Tarkiaisen kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä, mutta lopulta Akaa-Volleyn laajempi rosteri kallisti vaakakupin kotijoukkueelle, ja neljäs erä olikin sitten jo selkeämmin koko ajan sen hallussa. Täyden päivätyön sai siis kotijoukkue tehdä voittaakseen karsintasarjan parhaan pelinsä pelanneen Mahtimiehistön, joka siis näin päätti kautensa hienoon esitykseen. Mahtimiehistä onnistujia olivat ottelussa oikeastaan kaikki - joukkue löysi hieman hukassa olleen pelihuumorinsa kreivin aikaan ja pystyi osoittamaan tasonsa. Kotijoukkueesta täytyy erikseen vielä mainita mahtavan liberopelin pelannut nuori Voitto Köykkä, jonka vastaanottopelaaminen oli tänään hienossa tikissä.

Parhaat pelaajat Akaa-Volley:

 • Hakkuri Ryan Mather 20/+16
 • Yleispelaaja Ivan Walter 17/+13
 • Hakkuri Joni Mikkonen 9/+5
 • Libero Voitto Köykkä vo-% 71

Parhaat pelaajat Maaningan Mahti:

 • Yleispelaaja Ville-Erik Tarkiainen 17/+14
 • Yleispelaaja Ilari Sivonen 11/+5, vo-% 61
 • Keskitorjuja Yrjö Matsi 10/+5
 • Keskitorjuja Severi Savonsalmi 9/+9

Mestaruusliigan tilastosivu

Akaa-Volley oli siis vahvempi Mestaruusliigakarsinnoissa voitoin 3-0 (erät 9-2) ja säilyttää paikkansa Mestaruusliigassa kaudelle 2018-2019. Hieman enemmänkin kuin saadut kaksi erävoittoa oli Mahtimiehille tässä karsintasarjassa tarjolla, mutta parempi joukkue sarjan voitti eikä jossiteltavaa siltä osin jää. Onnittelut Akaa-Volleylle!

 

Akaa-Volleyn Facebook

Akaan Seudun juttu

Mestaruusliiga.fi:n juttu

Aamulehden juttu

 

Mahtimiesten 30 ottelua (Suomen Cup, 1-sarja ja Mestaruusliigakarsinnat) sisältänyt kausi 2017-2018 on nyt päätöksessään, ja joukkue pääsee ansaitulle kesälomalle. Näin tuoreeltaan voi todeta kauden olleen ehdottoman positiivinen, ja sisältäneen jälleen monta upeaa hetkeä! Syvemmän analyysin aika on hetken kuluttua. Kiitos Mahtimiehet hienosta kaudesta!

Kuten moni tietääkin, alkaa Mahti-areenalla täydellinen peruskorjaus heinäkuun lopussa, ja Urheilutalo on sen vuoksi kokonaan pois käytöstä syksyyn 2019 saakka. Tämä tietää positiivisia haasteita Mahdin lentopallojaostolle, kun sekä treeni- että pelikuviot täytyy ensi kaudelle järjestellä täysin uusiksi. Samoin joukkueessa tapahtunee myös joitakin muutoksia. Kun palaset loksahtelevat loppukevään ja alkukesän aikana paikoilleen, tiedotetaan kuulumisista näillä sivuilla. Kannattaa siis edelleen pysyä kuulolla!

Lopuksi on aika kiittää kertakaikkisen upeaa Mahti-yleisöä, joka etenkin kevätkaudella on ollut uskomaton voimavara Mahtimiesten tukena - KIITOS! Kiitos myös kaikille tukijoillemme ja yhteistyökumppaneillemme - toivomme, että olette saaneet vastinetta antamallenne tuelle ja yhteistyö jatkuu ensi kaudellakin!

 

Nyt hetkiseksi, over and out...

 

päivitetty 9.4.2018 JS


 

Mahti taisteli miehekkäästi kotikentällään - Akaa-Volley silti parempi

 

Maaningan Mahti oli onnistunut nappaamaan erävoiton Akaa-Volleyn kotikentällä Toijalan Monarilla keskiviikkona pelatussa Mestaruusliigakarsintojen ensimmäisessä osaottelussa. Eikä toinenkaan erävoitto ollut tuolloin kaukana. Sen vuoksi joukkueella oli luja luottamus siihen, että kotikentällä vierasjoukkue pannaan polvilleen ja tasataan ottelusarja. Toisin kuitenkin kävi, sillä Mahdin miehekkäästä taistelusta huolimatta otteluvoiton vei Akaa-Volley suoraan 3-0, minkä ansiosta sillä on mahdollisuus katkaista ottelusarja jo seuraavassa pelissä sunnuntaina 8.4.

Toisen ottelun avauserä alkoi ensimmäisen ottelun tapaan Akaa-Volleyn vahvalla pelaamisella, ja se ottikin heti tukevantuntuisen johdon. Mahtimiehet tuskailivat vastaanottonsa ja sen vaikeuksien myötä myös hyökkäyspelaamisensa kanssa eivätkä oikein tahtoneet saada peliään käyntiin. Avauserä kulki koko ajan vierasjoukkueen hallinnassa hakkuri Joni Mikkosen vastatessa vieraiden kovimmista hyökkäystehoista. Keskitorjujat Scott Siwicki ja Teemu Koivunen olivät myös vierasjoukkueesta hyvin esillä - ensin mainittu etenkin verkolla ja jälkimmäinen syöttöruudussa. Mahdin hakkuri Tuomas Tervonen pystyi edellisen ottelun tapaan vastaamaan hyvin hyökkäyspelaamisellaan, mutta muilta kotijoukkueen hyökkääjiltä ei löytynyt tarpeeksi tehoja. Avauserä vierasjoukkueelle 25-16.

Ottelun toinen erä osoitti jälleen, ettei joukkueiden välinen tasoero ole kovin suuri. Erässä kotijoukkue Mahti sai lisätehoja syöttö- ja hyökkäyspeliinsä, ja pystyi myös napsimaan tukun maukkaita torjuntapisteitä mm. Yrjö Matsin ja Severi Savonsalmen johdolla. Erä pelattiin tasatahtiin, eivätkä joukkueet meinanneet millään saada eroa toisiinsa. Ensimmäiset eräpallot olivat vierasjoukkueella, mutta Mahti taisteli hienosti päästen itsekin pariin otteeseen yrittämään erän katkaisua. Maratonerä päättyi kuitenkin hienosti kannustaneen kotiyleisön ja kotijoukkueen harmiksi 28-30 tappioon, ja vierasjoukkue Akaa-Volleyn jo kovin vakavat naamanilmeet kirkastuivat melkoisesti.

Kolmanteen erään vierasjoukkue vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi Dmitri Borichevin Teemu Kuuselan tilalle. Enimmäkseen hakkurin paikalla pelannut Borichev toikin lisäryhtiä vieraiden otteisiin, ja erän hallinta kallistui heille. Piste pisteelta vierasjohto kasvoi erän aikana, mutta Akaa-Volley joutui tosissaan tekemään töitä jokaisen pisteensä eteen Mahdin pistäessä sitkeästi hanttiin. Erän aikana pelattiin useita pitkiä palloralleja, ja myös painepeleille tyypillisiä sekoilujakin erään mahtui kummankin joukkueen toimesta. Erän lopussa piste-ero repesi lopulta kahdeksaan pisteeseen, ja Akaa-Volley voitti sen lukemin 25-17.

Vierasjoukkueen ja samalla koko ottelun hahmo oli ennakkokaavailujen mukaan hakkurina pelannut Joni Mikkonen, joka hyökkäsi ja syötti tehokkaasti läpi koko ottelun. Vaikka kotijoukkue sai häneenkin ajoittain hyvin otetta, teki hän ottelun kovimmat pisteet 22/+17. Teemu Koivunen summasi 9/+7 ja etenkin vastaanottopelaamisessaan hankaluuksissa ollut brassivahvistus Ivan Walter 9/+4.

Kotijoukkueen parhaat tehot kokosi hakkuri Tuomas Tervonen (14/+8). Yrjö Matsin saldo oli 7/+4 ja yleispelaajista Ville-Erik Tarkiaisen 9/-2. Suurin ero joukkueiden välillä tuli siis laitahyökkäyspelaamisessa. Jere Auvinen pelasi kauden ensimmäisen kokonaisen pelinsä Mahdin liberona, ja onnistui alkujännityksen karistua erittäin hyvin.

Ottelusarjan kolmas näytös on vuorossa jo heti huomenna Toijalan Monarilla. Kotijoukkue Akaa-Volley lähtee luonnollisesti katkaisemaan ottelusarjaa kotikentällään, mutta sarjan päättäminen on aina hankala asia. Mahti puolestaan matkustaa kylään positiivisella paineettomalla mielellä, ja haluaa pistää kaiken likoon ja antaa kunnolla painetta kotijoukkueelle. 

Mahtimiehet lähettävät vielä erityiskiitoksen kotiottelun yleisölle, jonka kannustus oli kertakaikkisen upeaa!

 

Savon Sanomien artikkeli ottelusta (tilaajille)

Akaan Seudun juttu

Mestaruusliiga.fi juttu

Ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta

 

lisätty 7.4.2018 JS


 

Akaa-Volley vei Mestaruusliigakarsintojen avausvoiton - Mahti taisteli hienosti kaksi erää!

 

Toista kertaa historiassaan Mestaruusliigakarsintoihin edennyt Mahti joutui hankalaan tilanteeseen, kun ensimmäinen ottelu pelattiin viikolla Toijalan Monarilla. Amatöörijoukkueelle viikkopelit ovat hieman hankalia, ja nytkin pari profiilipelaajaa joutui jäämään kotiin työ- ja opiskeluesteiden vuoksi. Mutta hankaluuksista huolimatta, joukkue matkusti Akaa-Volleyn vieraaksi positiivisella mielellä ja halusi haastaa sarjaporrasta ylempänä pelanneen isäntäjoukkueen kunnolla.

Ottelun avauserä meni Mahdin osalta ihmetellessä, ja todella rajusti syöttöruudussa operoinut kotijoukkue hallitsi erää mielin määrin. Mahdin passarina pelannut Jyrki Meriruoko ravasi nostojen perässä ympäri kenttää ja yritti saada yhteyttä hyökkääjiin. Avauserä meni vahvasti pelanneelle kotijoukkueelle murskaavin 25-10 lukemin. 

Toiseen erään mahtimiehet tulivat hyvin keskittyneinä ja turha kunnioitus oli jätetty sivuun. Nyt vierasjoukkue uskalsi pelata ns. omaa peliä, ja onnistumisia alkoi tulla laajalla rintamalla. Kotijoukkueen kovin lataus oli syöty, joten Mahdilla oli hyvä iskun paikka. Mahti onnistuikin paineistamaan Akaa-Volleyta hyvin, ja haastoi sen todella mainiosti. Lopulta kotijoukkue selvitti erän ns. kuivin jaloin 25-23.

Pitkän erätauon jälkeen oli vierasjoukkue Mahdin parhaan vireen aika. Se sai hallittua tapahtumia, ja yllättävän helposti paine tuntui murentavan kotijoukkueen peliä. Mahdin hakkuri Tuomas Tervonen hyökkäsi rohkeasti läpi koko ottelun, ja etenkin kolmannessa erässä Akaa-Volley ei saanut häntä millään aisoihin. Lopulta Mahti kuittasi erän nimiinsä 25-23, ja oltiin jälleen uudessa tilanteessa. Erävoitto oli Mahdin historian ensimmäinen liigakarsinnoissa!

Neljännen erän alku oli vielä tasaista pelaamista, kunnes kotijoukkue Akaa-Volley sai tehtyä eroa jälleen parantuneella syöttö- ja hyökkäyspelaamisellaan. Lopulta se rallatteli erä- ja otteluvoittoon selkein 25-12 lukemin Mahdin tyytyessä kohtaloonsa.

Mestaruusliigakarsintojen avausvoitto meni siis ansaitusti Akaa-Volleylle 3-1, mutta ottelu osoitti sen, että parhaalla tasollaan pelatessaan Mahti pystyy aivan tasapäiseen voittokamppailuun. Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen tuumaili ottelun jälkeen, että Mahdilla on täydet saumat kaataa Akaa etenkin kotikentällään. Tasoero on yllättävänkin pieni, ja sopivalla paineistuksella Mestaruusliigassa toiseksi viimeiseksi jääneen Akaan peli on murrettavissa. Toki hurjat hyökkäystehot avausottelussa tehnyt Joni Mikkonen täytyy saada paremmia aisoihin, mutta hänen kesyttämisekseen lääkkeet ovat jo tiedossa... 

Liigakarsintojen toinen osaottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 7.4. klo 16.00 alkaen. Akaa-Volleylla on suhteellisen tuoreessa muistissa myös selkäsauna Mahdin kotiareenalla, ja samaa haluaa kotijoukkue Mahti tarjota vierailleen myös seuraavassa kohtaamisessa.

Mahtimiehet toivovat kotiyleisön runsaslukuista tukea taistelussa ennakkosuosikki Akaa-Volleyta vastaan toisessa karsintakohtaamisessa - yhdessä voimme tehdä iltapuhteesta entistäkin hankalammaan vierasjoukkueelle!

Tervetuloa seuraamaan liigakarsintojen toista osaottelua Maaningan Mahti - Akaa.Volley Maaningan Urheilutalolle lauantaina 7.4.2018 klo 16.00!

 

Juttu ensimmäisestä karsintaottelusta Mestaruusliigan sivuilla

Akaa-Volley Facebook

 

 

 

lisätty 5.4.2018 JS


 

Hopeamitalistit joukkuepotretissa - Kuva: Janne Taskinen Uutis-Jousi
Hurmoksen kova torjunta tylsytti tehot Mahdin hyökkäyksistä. Ville-Erik Tarkiainen yrittää tässä etsiä rakoa viiston puolelta - Kuva: Janne Taskinen Uutis-Jousi
Mahdin libero Tommi Silventoinen esitti ottelun upeimmat tiikerit - Kuva: Janne Taskinen Uutis-Jousi
Pitkällä erätauolla palkittiin Mahdin E-juniorijoukkue hyvistä esityksista P-S:n Tiikeri-sarjassa. Kuvassa joukkueesta vas. lukien Noora Savolainen, Julius Kortelainen, Luukas Karttunen, Markus Mykkänen ja Ville Lappeteläinen. Kuva Janne Taskinen Uutis-Jousi.

Karelian Hurmos on 1-sarjan Mestari - Mahdin tyytyminen hopeamitaliin

 

Toista 1-sarjan finaaliottelua Mahdin ja joensuulaisen Karelian Hurmoksen välillä odotettiin niin sanotusti vesi kielellä, sillä olihan Mahti saanut runkosarjan huipennuksessa kotikentällään vastustajansa lähes siltaan. Nytkin odotusarvo oli korkealla, ja kotijoukkueen leirissä uskottiin vahvasti kauden ensimmäiseen voittoon nimivahvasta vierailijasta kotikentän ja -yleisön antaman tuen myötä. Finaaliavauksen oli Joensuussa voittanut Hurmos, mutta tuossa ottelussa Mahti pystyi myös hyvään haastoon, vaikka sen oma peli ei ollutkaan totutun lennokasta ja taistelevaa. Toista finaaliottelua kuitenkin hallitsi isännän ottein vierasjoukkue Hurmos, joka katkaisi sarjan tylysti ja vei ykkössarjan mestaruuden ansaitusti Pohjois-Karjalaan. Mahtimiesten on tällä kaudella siis tyytyminen hopeamitaliin.

Ennen toisen finaaliottelun alkua yleisö sai nauttia Mahdin ja S-market Maaningan tarjoamat pullakahvit Maaningan Mahdin 45-vuotisjuhlan kunniaksi. Mahti perustettiin 12.3.1973 Maaningan Pallon -52:n ja Maaningan Tarmon yhdistyessä yleisseuraksi, jonka lajivalikoimaan kuuluivat alussa pesäpallo, yleisurheilu ja hiihto. Kaikki em. jaostot ovat edelleen seuran toiminnassa mukana, ja niiden lisäksi toimii nykyään tietysti myös lentopallojaosto - lentopallo on lajina kuulunut Mahdin toimintaa myös lähes alusta saakka.

Mahdin avausseitsikko ottelussa:

Fedor Ivanov (P), Ilari Sivonen (YP), Yrjö Matsi (KT), Tuomas Tervonen (H), Ville-Erik Tarkiainen (YP), Severi Savonsalmi (KT), Tommi Silventoinen (L).

Hurmoksen avausseitsikko:

Tuomas Karjalainen (P), Aivars Petrusevics (YP), Fred Musoni (KT), Ville Louhela (H), Miikka Räsänen (YP), Mikko Räsänen (KT), Ingars Ivanovs (L).

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Pientä hermostuneisuutta ja finaaliottelun tuomaa puristusta oli havaittavissa kummankin joukkueen pelaajistossa, sillä useita vähän helpohkoja virheitä mahtui molempien suorituksiin. Kotijoukkue Mahti oli hienoisella etumatkalla johtaessaan erää tilanteessa 14-12, mutta seuraavan jakson vei vierasjoukkue Hurmos, vaikka Mahdin valmentaja Pasi Seppänen käyttikin molemmat aikalisät lyhyen ajan sisään yrittäen katkaista vieraitten rynnistyksen. Mahti paransi peliään, ja johtaessaan 19-17 oli vierasjoukkueen aika käyttää aikalisä. Mahti nousi jo hengittämään Hurmoksen niskaan tilanteessa 19-20, mutta erän loppu oli vierasjoukkueen hallintaa, ja se voitti tärkeän avauserän lopulta selvin 25-20 lukemin. Mahti sai pidettyä ennakkoon kovimmat Hurmoksen hyökkääjät Petrusevicsin ja Louhelan kohtuullisesti kurissa, mutta toinen yleispelaaja Miikka Räsänen pystyi erässä yllättävänkin koviin tehoihin, mikä osaltaan käänsi erän vieraiden eduksi. Mahdin vaihtopelaajista erän loppupuoliskon ajan pelasi hakkurina Andrey Ankudovich, joka korvasi Hurmoksen torjunnan tiukasti vartioiman Tervosen. Joukkueen kapteeni Lasse Räisänen kävi myös syöttämässä parin pallon ajan. Hurmos teki erän aikana yhden vaihdon, kun erän viime hetket toisena keskitorjujana pelasi Mikko Suomalainen Musonin paikalla.

Toisen erän Mahti aloitti lähes samalla kokoonpanolla kuin avauseränkin, mutta Ankudovich aloitti nyt hakkurina Tervosen jäädessä vaihtoon. Hurmos teki samoin, kuin ainoana muutoksena Suomalainen jatkoi toisena keskitorjujana Musonin jäädessä penkille. Erän alku oli kotijoukkueen kannalta murheellinen. Hurmos karkasi heti usean pisteen johtoon, ja tilanteessa 1-7 oli Mahti käyttänyt jo molemmat aikalisänsä. Kotijoukkueelta ei tahtonut onnistua mikään, ja Hurmokselta taas onnistui aivan kaikki. Lopulta Mahtikin sai hieman peliään käyntiin, ja pistetehtailu tasoittui erän puolivälin paikkeilla. Mahti teki paljon pelaajavaihtoja, ja kentällä kävivät Tervonen, Jyrki Meriruoko ja Simo Näkki. Yksittäisiä hyviä väläyksiä kotijoukkueen peliin erän aikana toki mahtui, mutta erän hallinta oli koko ajana tukevasti vierasjoukkueen käsissä. Hurmos antoi lepoaikaa muutamille vastuupelaajilleen, ja kentällä esiintyivät erän aikana kakkospassari Joonas Ryhänen, Lasse Kukkonen ja viimeisen pallon ajan Musoni. Toisen erän voitto vierasjoukkueelle vakuuttavasti lukemin 25-16.

Pitkän erätauon aikana palkittiin Mahdin E-juniorijoukkue sen hyvistä esityksistä Pohjois-Savon Tiikeri-sarjassa (kuva vasemmalla).

Kolmanteen erään selkä seinää vasten -tilanteessa ollut kotijoukkue asetti avaukseen ottelun avanneen seitsikkonsa. Vierasjoukkue jatkoi samalla kokoonpanolla millä se oli pääasiassa pelannut toisen erän. Mahti oli kaivanut todellisen taisteluilmeen tauon aikana ja avasi erän raivokkaalla ilmeellä. Fedor Ivanov torjui kaksi kertaa Hurmoksen hakkuri Louhelan yksinään, ja Mahti otti heti 4-0 johdon pakottaen Hurmoksen valmentaja Aigars Birzuliksen ottamaan aikalisän. Koko kauden vahvasti pelannut vierasjoukkue ei Mahdin kovasta rynnistyksestä kuitenkaan lamaantunut, vaan nousi nopeasti taas rinnalle. Seuraavat hetket joukkueet pelasivat tasatahtiin Mahdin pitäessä kiinni edustaan, ja Hurmoksen tapellessa vastaan. Mahti johti erää 11-10, 15-14 ja vielä 21-18. Kotijoukkueen peli-ilme oli hyvä, ja runsaslukuinen kotiyleisö jaksoi uskoa ottelun jatkuvan vielä ainakin yhden erän verran. Tässä vaiheessa kotijoukkueesta kentällä olivat käyneet jo myös Meriruoko, Näkki ja Räisänen jokainen vuorollaan syöttämässä. Vierasjoukkuekin turvautui muutamiin vaihtoihin hakiessaan vastausta kotijoukkueen vahvaan esitykseen, ja heiltä kentällä olivat käyneet erän aikana Kukkonen ja Musoni. Mahti oli runkosarjassa kääntänyt monta tiukkaa paikkaa edukseen nimenomaan vahvalla erien lopun pelaamisellaan, mutta niin oli tehnyt myös Hurmos. Jostain vierasjoukkue onnistui nytkin kaivamaan yhden tarvittavan lisävaihteen peliinsä, ja Mahti joutui taipumaan aivan kalkkiviivoilla. Kotijoukkueen kolmen pisteen johto suli nopeasti Hurmoksen viedessä erän loppua murskaavasti 6-2, ja ensimmäinen erä- ja ottelupallo oli vierasjoukkueella hyppysissään sen johtaessa 24-22. Erän lopussa Mahdin hyökkäyksistä katosi maltti, ja palloa hyökättiin silmittömästi Hurmoksen torjuntaan. Ensimmäinen eräpallo toi ratkaisun, kun ottelun todellisen jokerikortin Hurmos-kapteeni Miikka Räsäsen nelospaikan lyönti jatkopallossa kimposi Mahdin torjunnan ja puolustuksen käsistä Urheilutalon seinille. Tähän iskuun päättyi samalla ykkössarjakausi, jonka lopulta ylivoimainen mestari on siis Karelian Hurmos.

Otteluisäntä Vesivek  palkitsi ottelun parhaina pelaajina Hurmoksen Aivars Petrusevicsin ja Mahdin Tuomas Tervosen.

Samantien jaettiin joukkueille myös 1-sarjan mitalin, ja ensimmäisenä hopeamitalit kaulaansa saivat hienon kauden pelanneet Mahtimiehet. Mitalit jakoivat Suomen Lentopalloliiton halllituksen varapuheenjohtaja Antero Asikainen ja hallituksen jäsen Jari Salokangas. Lopuksi jaettiin kultamitalit kauden Mestareille Hurmoksen joukkueelle, jotka ansaitusti juhlivat mestaruuttaan Urheilutalon parketilla yhdessä runsaslukuisen fanijoukkonsa kanssa. Mahti hävisi koko kaudella pelaamastaan 26 ottelusta vain neljä, ja niistä kaikki Hurmokselle, joten jossiteltavaa ei todellakaan jäänyt.

Vielä kerran lämpimät onnittelu mestaruudesta Karelian Hurmos - te olitte tällä kaudella suvereenisti parhaita!

 

Vaikka 1-sarjakausi saikin näin päätöksensä, ei Mahdin ja Hurmoksen kausi suinkaan pääty vielä tähän, vaan kumpikin joukkue pelaa vielä Mestaruusliigakarsinnoissa! Hurmos saa vastaansa Mestaruusliigassa viimeiseksi sijoittuneen Rantaperkiön Iskun Tampereelta. Hurmoksella on 1-sarjan voittajana kotietu sarjassa, ja ensimmäinen ottelu paras viidestä -sarjasta pelataan Joensuussa jo tulevana keskiviikkona 4.4. Kolme voittoa saavuttanut joukkue saa anoa ensi kaudeksi paikkaa Mestaruusliigaan.

Maaningan Mahti puolestaan kohtaa karsinnoissa Mestaruusliigassa toiseksi viimeiseksi jääneen Akaa-Volleyn Toijalasta. Akaalla on sarjassa kotietu, ja ottelusarja alkaa niin ikään tulevana keskiviikkona 4.4. Toijalan Monarilla pelattavalla ottelulla.

Mestaruusliigakarsintaottelu Maaningan Mahti - Akaa-Volley pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 7.4.2018 klo 16.00! 

 

Liigakarsinnat eivät ole ihan jokakeväistä herkkua Maaningalla, joten Mahti toivoo edelleen kotiyleisön runsaslukuista tukea näihin kamppailuihin - jatketaan siitä mihin välierissä ja finaaleissa jäätiin! Ja jotta kenenkään ei tarvitse napista pääsylippujen hinnoista, on liigakarsintaotteluun ensi lauantaina vapaaehtoinen pääsymaksu - jokainen voi maksaa sisäänpääsystä haluamansa hinnan! Muutakin extraa voi tuohon ottelutapahtumaan olla tarjolla, joten seuraa ilmoittelua kanavillamme ja tule mukaan!

1-sarjan toisen finaaliottelun jutut:

 

päivitetty 1.4.2018 JS


 

Hurmos säilytti kotietunsa ensimmäisessä finaalissa

 

Ykkössarjan finaaleihin selvittivät tiensä runkosarjan kaksi parasta eli Karelian Hurmos Joensuusta ja Maaningan Mahti. Joukkueet olivat runkosarjan selvästi kaksi parasta joukkuetta, ja selvittivät kumpikin tiensä Play off -otteluista finaaleihin häviämättä niissä kertaakaan. Hurmos voitti puolivälierissä jyväskyläläisen Liikunnan Riemun voitoin 2-0 ja välierissä Lempäälän Kisan niin ikään 2-0. Mahti puolestaan voitti puolivälierissä Kyyjärven KyKy-Betsetin 2-0 ja välierissä Kuortaneen Valmennuskeskuksen U20-maajoukkueen samoin 2-0 lukemin. Siispä voidaan todeta sarjan parhaitten joukkueitten kohtaavan finaaleissa.

Finaalijoukkueet kohtasivat kaudella kolme kertaa ennen finaaleja. Syyskuun lopussa Maaningalla pelatussa Suomen Cupin ottelussa Hurmos oli parempi puhtaasti 3-0. Runkosarjan molemmat ottelut voitti myös Hurmos; ensin joulukuun alussa Joensuussa 3-1 ja runkosarjan huipennuksessa Maaningalla helmikuun lopussa niukasti 3-2. Mahti halusi luonnollisesti jatkaa tuota nousevaa trendiä, ja lähti hakemaan kauden ehjintä esitystä ensimmäiseen finaaliin Joensuun Urheilutalolle. Toki kaikki ennakkosuosikin paineet olivat kotijoukkue Hurmoksen puolella - olihan heillä ollut koko kauden ajan tavoitteena finaalipelit ja myös menestyminen Mestaruusliigakarsinnoissa. Tätä tavoitetta ajatellen joukkueeseen oli pestattu peräti neljä ulkomaalaista - pelaajat Fred Musoni, Ingars Ivanovs ja Aivars Petrusevics sekä valmentaja Aigars Birzulis.

Ottelun avauserän kokoonpanot:

Mahti: Ilari Sivonen, Tuomas Tervonen, Yrjö Matsi, Fedor Ivanov, Ville-Erik Tarkiainen, Severi Savonsalmi ja Tommi Silventoinen

Hurmos: Petrusevics, Ville Louhela, Tuomas Karjalainen, Musoni, Mikko Räsänen, Miikka Räsänen ja Ivanovs.

Ensimmäinen erä kuvasti hyvin jokaista tänään pelattua erää. Erän alku pelattiin tunnustellen ja tasatahtiin. Louhela ja Petrusevics nousivat näkyvimmiksi kotijoukkueen riveistä, ja heille parhaiten Mahdin puolelta vastusta tarjosivat Tervonen ja Tarkiainen. Joukkueet olivat tasoissa tilanteessa 8-8, mutta sen jälkeen tasaisesti jauhanut kotijoukkue väänsi itselleen pienen edun, josta se piti tiukasti kiinni. Suurimmillaan kotijoukkueen johto oli viisi pistettä, ja se johti erää vielä 22-17. Mahti sai erän loppuhetkillä kirivaihteen aikaiseksi, ja nousi jo uhkaamaan kotijoukkueen erävoittoa tilanteessa 23-22. Hurmos pystyi kuitenkin pitämään johtonsa, ja voitti henkisesti tärkeän avauserän 25-23. Mahdista erän aikana kentällä kävivät myös tuplavaihdon kautta hetken ajan Jyrki Meriruoko ja Andrey Ankudovich (12-17 --> 18-22), sekä syöttövaihdon merkeissä Lasse Räisänen. Kotijoukkueen vaihtopelaajista kentällä kävivät pienen hetken Joni Savimäki ja Mikko Suomalainen.

Toinen erä pelattiin samoilla aloitusseitsikoilla tasatahtiin aina tilanteeseen 12-12 saakka, mutta sitten jälleen Mahtimiehille tuli heikompi jakso, ja vahva kotijoukkue karkasi nopeasti 18-13 johtoon. Tämä Hurmoksen hankkima etumatka säilyi erän loppuun saakka, ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 25-19 erävoiton jälkeen. Erä kulki koko ajan tukevasti kotijoukkue Hurmoksen hallinnassa eikä se tehnyt erässä yhtään pelaajavaihtoa. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen haki taisteluilmettä samoilla vaihdoilla kuin avauserässäkin, mutta vaikutusta ei vaihdoilla tällä kertaa ollut.

Kolmanteen erään Mahtimiesten pelaavassa kokoonpanossa tehtiin yksi muutos, kun joukkueen kapteeni Lasse Räisänen korvasi toisena yleispelaajana Sivosen. Luonnollisesti kotijoukkue jatkoi ilman muutoksia. Erä aloitettiin jälleen tasatahtiin, ja numerot olivat 9-9. Tämänkin jälkeen pelattiin vielä tasaisesti, ja tilanteessa 12-12 Mahti haki ratkaisevaa etua jälleen tuplavaihdollaan. Siitä huolimatta - tämän päivän ottelua kuvaten -  seuraavan jakson pelasi vahvemmin kotijoukkue, ja ero kasvoi nopeasti neljään pisteeseen Hurmoksen johtaessa 17-13. Seuraavakin piste meni kotijoukkueelle. Mahtimiehet taistelivat kuitenkin sitkeästi, ja kuroivat eroa piste pisteeltä kiinni mm. Tervosen tehokkaalla hyökkäyspelillä ja hyvällä torjunta-puolustuksella. Hurmoksen kolmen pisteen johto vielä aivan erän lopulla tilanteessa 23-20 hupeni lähes tasoihin, kun Mahti puristi itsensä jo pisteen päähän tilanteessa 23-22. Seuraavan pallon jälkeen oltiin kuitenkin ensimmäisessä ottelupallossa kotijoukkueen johtaessa. Parin viimeisen pallon aikana roolia otti sitten siihen saakka hyvin selvinnyt ottelun tuomarikaksikko. Ensin Mahdin hyökkäyksen näytti pitkäksi päätuomari, jolloin kotijoukkue aloitti jo voitontanssin. Tanssi loppui lyhyeen, kun verkkotuomari muutti tuomion Mahdin eduksi, ja tilanne olikin 24-23 Hurmokselle. No, seuraavassa Mahdin Simo Näkin syöttämässä pallossa tuli sitten ns. hyvitystuomio, kun Severi Savonsalmen vastapallotorjunta tuomittiin pelatuksi Hurmoksen puolelta, ja ottelu päättyi siihen. Kolmannen erän voitto kotijoukkueelle jälleen 25-23, ja samalla koko ottelu 3-0.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Mahdista yleispelaaja Ville-Erik Tarkiainen ja Hurmoksesta yleispelaaja Aivars Petrusevics.

Hurmos säilyi siis edelleen voittamattomana Mahtimiehille. Ero joukkueiden välille tuli tällä kertaa syöttö-vastaanottopelissä, jossa yleensä vahva Mahti sai nyt tunnustaa kotijoukkue Hurmoksen paremmakseen. Hurmoksen hyökkäyskalusto on ykkössarjaan niin kova, että joukkuetta on todella vaikea voittaa jos sen pelinrakentelua ei saa kunnolla rikki. Mahtimiesten ei kuitenkaan tarvitse missään nimessä painaa leukaa rintaan, sillä sen on mahdollista parantaa omaa suoritustaan paljon tämänpäiväisestä.

Hurmoksen facebook

Juttu Karjalaisessa (vain tilaajille!)

Finaalien toinen näytös pelataan ensi perjantaina 30.3. klo 17.00 Maaningan Urheilutalolla, ja Mahtimiehet tarvitsevat silloin tuekseen vähintään yhtä suuren kotiyleisön (295hlöä) kuin mitä tänään Joensuussa oli. Mahdin kotiottelu on samalla seuran 45-vuotisjuhlaottelu, jota ennen klo 16.00 alkaen tarjotaan 200 ensimmäiselle kahvit!

Tervetuloa ensi perjantaina Mahti-areenalle kannustamaan kotijoukkue kauden avausvoittoon Hurmoksesta!

 

päivitetty 26.3.2018 JS


 

Mahti voitti toisenkin välierän ja jatkaa FINAALIIN!!!

 

Toinen välieräottelu Kuortaneella tarjosi Play off -tunnetta koko rahalla, mutta nyt on syke allekirjoittaneellakin jo tasoittunut, ja on aika vielä hetkeksi palata viime sunnuntain otteluun.

Kuten ottelun jälkeen ottelussa rajatuomaroineet nuoremman ikäluokan lentopallolukiolaisetkin tuumailivat, oli joukkueiden kova lataus aistittavissa jo siitä hetkestä alkaen, kun ne saapuivat pelipaikalle klo 16.30 aikoihin. Hetken piti joukkueiden omaa vuoroaan odottaa, jotta ykkössarjan naiset saivat oman pelinsä päätökseen - ko. ottelussa vierasjoukkue Hel-Volley 2 lopulta vei pisteet mukaansa 3-2 voitolla Kuortaneesta.

Edellisenä iltana Maaningalla pelatun ottelun jälkeen Kuortaneen valmentaja Janne Heikkinen tuumaili, että sunnuntain ottelun kannalta on ratkaisevinta se, miten joukkueet käsittelevät ensimmäisen välierän ja saavat latauksen ja keskittymisen kohdalleen toiseen kamppailuun lyhyen valmistautumisen aikana. Hän myös uskoi, että Maaningalla hieman alisuorittanut Kuortaneen U20 MJ tulisi parantamaan omaa peliään tutussa kotisalissa. Tämä tapahtuikin, sillä pelaajana lähes kaiken kokenut valmentaja oli onnistunut hyvin psyykkaamaan nuoret pelaajansa totiseen taisteluun.

Kotijoukkue Kuortane avasi toisen välieräottelun seitsikolla Juuso Kontio, Mikko Karjarinta, Joona Väänänen, Väinö Rahko, Aatu Pöllänen, Aaro Nikula ja Lauri Vanhanen. Jonkinlaisesta lievästä vammasta kärsivä yleispelaaja Matias Sosunoff aloitti tämänkin ottelun vaihdosta, joten täysin odotetulla rosterilla Kuortane lähti Mahtia haastamaan. Vierasjoukkue Mahti puolestaan avasi ottelun kokoonpanolla Fedor Ivanov, Severi Savonsalmi, Yrjö Matsi, Ilari Sivonen, Lasse Räisänen, Andrey Ankudovich ja Tommi Silventoinen. Joukkueen valmentaja Pasi Seppänen laittoi siis tällä kertaa aloittavaksi hakkuriksi Kudan, jolla hän haki tuoretta voimaa tälle tärkeällä pelipaikalle edellisen illan ottelussa urakoineen Tuomas Tervosen jäädessä huiliin.

Jo avauserä osoitti, että Kuortane oli sisuuntunut edellisen illan tappiostaan ja pystyi hyödyntämään tutun kotisalinsa tarjoaman edun tehokkaasti. Kotijoukkueen vastaanotto oli luokkaa parempaa kuin Maaningalla, mikä antoi passari Väänäselle hyvän mahdollisuuden pyörittää monipuolista hyökkäyspeliä. Myös Kuortaneen hyökkäyskalusto paransi suoritustasoaan selvästi, eikä tehnyt juurikaan omia suoria virheitä. Edellämainituista syistä johtuen, kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja vei avauserää koko ajan pienen etumatkan turvin. Mahdilla puolestaan oli vähän vaikeuksia oman pelinsä käynnistämisessä, ja lipsahduksia tuli vähän siellä sun täällä. Kuortane johti avauserää jo 14-11 ja 18-15, minkä jälkeen Mahti sai kurottua edun kiinni. Joukkueet olivat tasoissa tilanteessa 20-20, jolloin Mahti otti tutun tuplavaihtonsa takaisin, kun muutamaa pistettä aikaisemmin kentälle olivat tulleet hakkuri Tervonen ja passari Meriruoko. Heidän tuellaan Mahti siis nousi taistelemaan avauserän voitosta. Myös Kuortane kokeili tässä vaiheessa tuplavaihtoa Sosunoffin korvatessa hetkeksi Väänäsen ja Joonas Huhtakankaan korvatessa Nikulan. Tämä kokeilu ei kuitenkaan kestänyt yhtä syöttövuoroa pitempään. Tilanne jatkui tasaisena kummankin joukkueen hyvällä side out -pelillä lukemiin 25-25 saakka Mahdin selvitettyä Kuortaneen kaksi eräpalloa. Vahvan avauserän pelannut Kuortaneen hakkuri Aaro Nikula hyökkäsi seuraavan pallon Mahdin kenttäpuolustuksen käsistä seinille, ja kotijoukkue sai kolmannen eräpallon. Väänänen ja Karjarinta torjuivat Mahdin nelospaikan hyökkäyksen, ja Kuortane vei näin siis avauserän 27-25.

Kuortane aloitti ottelun toisen erän samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisenkin. Mahdin puolella tehtiin yksi muutos, kun ajoittain hieman hyökkäyspelinsä kanssa avauserässä tuskaillut hakkuri Ankudovich vaihtui Tervoseen. Avauserän voitosta lisävirtaa saanut kotijoukkue aloitti toisen erän vahvasti, ja Mahti käytti ensimmäisen aikalisänsä heti erän alussa jäätyään 1-3 tappiolle. Kuortaneen peli kulki mallikkaasti, kun taas Mahtimiehillä oli suuria vaikeuksia oman pelinsä kanssa. Valmentaja Seppänen käytti erän toisen aikalisänsä Mahdin ollessa tappiolla jo peräti 6-13. Valmentajakaksikon Seppänen-Heikki Miettinen ohjeet purivat, ja Mahti nousi seuraavan jakson aikana jälleen peliin mukaan. Kuortane käytti ensimmäisen aikalisänsä Mahdin kurottua tilanteeksi 16-12, ja toisen aikalisänsä Mahdin hönkiessä jo niskaan lukemissa 18-17! Tilanteen ollessa pian tasan, käytti Mahti jälleen valttikorttiaan tuplavaihtoa, jolloin ensin etukentälle tuli Ankudovich, ja heti seuraavan pallon jälkeen syöttöruutuun asteli Meriruoko. Jyrkin kovan hyppysyötön jälkeisen Kuortaneen hyökkäyksen Mahti torjui, ja seuraava syöttö painui ässänä kotijoukkueen kenttään Mahdin siirtyessä 20-19 johtoon. Seuraavankin Mahdin pisteen alusti Jyrkin kova syöttö, mutta neljäs hypäri painui hieman takarajasta pitkäksi, ja Kuortane sai mahdollisuuden. Verkkosyötön jälkeen Mahti oli jälleen kahden pisteen johdossa tilanteessa 22-20. Seuraavat kolme pistettä vei kotijoukkue, kun se ensin onnistui nelospaikan hyökkäyksessään, ja seuraavaksi Räisäsen tyhjään ykköskulmaan sijoittama juju meni 10 cm pitkäksi ja saman herran nelospaikan isku karkasi leveäksi. Mahti otti tuplavaihdon tässä vaiheessa takaisin. Seuraavan pallon jälkeen oltiin taas tasoissa lukemissa 23-23, ja myös henkinen "sota" kentällä alkoi kiihtyä pelaajien psyykatessa toisiaan Play off -henkeen kuuluvaan tapaan. Nyt oli Mahdin vuoro saada ensimmäinen eräpallo Matsin torjuessa Kuortaneen löysän nelospaikan hyökkäyksen. Kuortane selvitti eräpallon kuten myös toisenkin, jossa Mahti pääsi jo hyökkäämään erää poikki. Kuortane selvitti vielä Mahdin kolmannenkin eräpallon, minkä jälkeen se sai Rahkon nelospaikan iskulla ensimmäisen katkaisupaikan itselleen johtaessaan 27-26. Sivosen nelospaikan iskun karattua leveäksi vei kotijoukkue Kuortane toisenkin erän jatkopallojen jälkeen, ja pitkälle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-0 johtotilanteessa.

Kumpikin joukkue aloitti kolmannen erän samoilla kokoonpanoilla kuin toisenkin. Mahti oli erän alussa hieman niskan päällä, ja sen hakkuri Tervonen sai urakoida hyökkäyksiä toisensa perään. Kuortane kuitenkin taisteli hyvin ja sitkeästi ja joukkueet olivat jälleen tasoissa lukemissa 14-14. Kuortaneen johtopistettä seurasi Mahdin aikalisä, ja sen jälkeistä tasoituspistettä Mahdin tuplavaihto... Tasatilanteen 16-16 jälkeen kolme seuraavaa pistettä nappasi Mahti. Mahdin johtaessa 20-17 pelattiin pitkä pallo, joka päättyi Kuortaneen hakkuri Nikulan niukasti leveään ykköspaikan hyökkäykseen. Rajatuomari kuitenkin liputti iskun kenttälyönniksi, josta seuranneen protestoinnin jälkeen päätuomari Juha Puskala antoi Mahdin Savonsalmelle punaisen kortin ja siis samalla extrapisteen kotijoukkueelle. Mahti kuitenkin klaarasi tilanteen, ja Ankudovichin pisteen tuoneen hyökkäyksen jälkeen se otti tuplavaihtonsa takaisin. Erävoiton kannalta ratkaisevan pitkän taistelupallon tilanteessa 21-19 voitti Mahti Kuortaneen torjunnan verkkovirheen myötä. Tervosen raju kakkospaikan isku vei Mahdin eräpalloon tilanteessa 24-20, ja kolmas erä päättyi heti seuraavasta pallosta vierasjoukkueen voittoon.

Vuorossa oli siis neljäs erä, ja kentällä kahdesta aikaisemmasta erästä tutut seitsikot. Erässä nähtiin jälleen kotijoukkueen vahva alku, ja sen johto 5-2. Kotijoukkueen pienessä johtoasemassa jatkettiin vain hetki, kunnes ennen erän puoliväliä vierasjoukkue Mahti nousi Tervosen iskulla 13-11 johtoon, ja oli Kuortaneen aikalisän vuoro. Tilanteessa 15-13 Seppänen vaihtoi taas kentälle hakkuriksi Ankudovichin ja passariksi syöttöruutuun astelleen Meriruokon. Mahdin johdolla mentiin seuraavat pallot, kunnes Kuortane onnistui kaksi kertaa peräkkäin pysäyttämään Ankudovichin ja tasoittamaan pelin tilanteessa 17-17. Seuraavat kaksi pistettä nappasi Mahti, kunnes Kuortane sai taas syöttövuoron itselleen. Tervonen ja Ivanov palasivat Mahdin pelavaan seitsikkoon tilanteessa 20-18. Mahti pääsi torjumalla Kontion nelospaikan hyökkäyksen ensimmäiseen eräpalloon, ja katkaisi erän samantien Tervosen kumauttaessa iskun Kuortaneen torjunnan käsistä leveäksi. Mahti oli siis noussut tukalasta 0-2 tappioasemasta tasoihin!

Viidennen erän alla Mahdin valmentajat Seppänen ja Miettinen korostivat rohkean pelaamisen merkitystä. Syöttö- ja hyökkäyspelin pitää pysyä aggressiivisena ja tehokkaana - nyt olisi aika nauttia kunnon Play off -taistelusta! Vierasjoukkue Mahti jatkoi ratkaisuerään samalla seitsikolla, mutta Kuortaneen valmentajat Heikkinen ja Aapo Rantanen laittoivat avaukseen puolikuntoisen Sosunoffin Rahkon tilalle. Erän avauspisteen vei Mahti, mutta heti toisessa pallossa epävarmasti esiintynyt päätuomari Puskala muutti rajatuomarin liputuksen, ja tuomitsi Nikulan verkon kautta leveäksi menneen iskun kenttälyönniksi. Tasatahtiin jatkettiin. Viimeisen kerran tässä ottelussa vaihdettiin kenttäpuoliskoja kotijoukkueen 8-7 johdossa. Kuortane sai kairattua itselleen jo kahden pisteen johdon tilanteessa 11-9, mutta sitten Savonsalmi torjui Mahdin pisteen päähän, minkä jälkeen kentälle otettiin jälleen kokeneet Meriruoko ja Ankudovich. Savonsalmen vastapallodonkilla Mahti nousi jo tasoihin 11-11, ja seuraavan pisteen Kuortaneen käyttämän aikalisän jälkeisessä pallossa vierasjoukkueelle torjuivat Ankudovich ja Savonsalmi! Meriruoko ei antanut Kuortaneen toisenkaan aikalisän sotkea syöttämistään, vaan pamautti kylmän viileän ässän siirtäen Mahdin jo 13-11 johtoon! Kuortane taisteli kuitenkin raivokkaasti, ja Karjarinnan ässäsyöttö Mahdin viitoskulmaan tasoitti jälleen lukemat tilanteessa 13-13. Todellista Play off- vääntöä! Tämän jälkeen ohjat käsiinsä otti Mahdin venäläisjärkäle Ankudovich, joka ensin hyökkäsi nelospaikalta Mahdille erä- ja ottelupallon, ja seuraavasta paikasta jujutti pallon kakkospuolelta hölmistyneen Kuortaneen kenttäpuolustuksen yli viitosnurkkaan päättäen ottelun Mahdin 3-2 voittoon!

Ottelun tilastoja:

Kuortane: Nikula 16/+7 (43 hyökkäystä), Kontio 14/+4, Pöllänen 12/+9, Karjarinta 14/+6 ja Rahko 13/+6. Vastaanotto 46% ja hyökkäys 39%.

Mahti: Tervonen 19/+7 (51 hyökkäystä!), Sivonen 12/+6, Matsi 12/+8, Savonsalmi 21/+18, Ankudovich 12/+5 ja Räisänen 7/-5. Vastaanotto 40% ja hyökkäys 42%.

 

Voitolla Mahti eteni siis ykkössarjan finaaliin sekä Mestaruusliigakarsintoihin! Ottelun jälkeen tunnekuohu oli luonnollisesti kummankin joukkueen puolella kova, koska kumpikin antoi välieräsarjassa kaikkensa. Kuortaneen valmentaja Heikkinen kritisoi Mahdin ottelun aikaista rajatuomareille purnaamista, mutta on melko kyseenalaista, että ykkössarjan välierissä rajatuomareina toimivat nuoret kotijoukkueen pelaajien kaverit samasta opinahjosta. Oma osansa ottelun aikaisiin kalabaliikkeihin oli myös pää- ja verkkotuomarilla, joiden tulkinnat ja tuomiot eivät aina olleet onnistuneita ja Play off -hengen mukaisia, mutta ottelun tuloksen kannalta tuomioilla ei lopulta ollut mitään merkitystä, sillä kumpikin joukkue kärsi oman osansa virheistä. Jos joku haluaa tehdä tilanteista omat tulkintansa, voi ottelun katsoa tallenteena, josta mm. puolin ja toisin kuohuttaneet rajatuomiot näkyvät hyvin. Mahti vei kauden kaikki neljä joukkueiden välistä kohtaamista, joten aivan oikeutetusti ja ilman jossitteluja sen voidaan sanoa olleen parempi joukkue ja ansaitsevan finaalipaikkansa.

Tätä juttua kirjoitettaessa on vielä tuleva finaalivastustaja auki. Toisessa välieräparissa kotiedun hallitsija Karelian Hurmos pystyi vain vaivoin 3-2 säilyttämään kotietunsa sarjan avausottelussa. Tänään Lempäälän Hakkarissa pelattava toinen osaottelu voi jo ratkaista Hurmoksen etenemisen finaaliin sen voittaessa. Viimeistään Mahdin finaalivastustaja selviää huomenna sunnuntaina, jos Lempäälän Kisa voittaa Hurmoksen tänään. 

Jos Karelian Hurmos  etenee finaaliin, on sillä kotietu. Jos taas Lempäälän Kisa etenee finaaliin, on Mahdilla kotietu. Mahdollisimman pian tämän toisen otteluparin ratkettua ilmoitetaan finaalien otteluohjelma näillä sivuilla, joten pysyhän kuulolla! Lentopallokevät Maaningalla jatkuu vielä hyvän tovin!

 

päivitetty 17.3.2018 JS


 

Mahti voittoon välieräsarjan avauksessa!

 

Välieräavauksessa Maaningan Urheilutalolla kohtasivat tänään runkosarjan kolmonen Kuortaneen Valmennuskeskuksen U20 maajoukkue sekä runkosarjan kakkonen Maaningan Mahti. Joukkueiden molemmat runkosarjakohtaamiset oli voittanut Mahti (3-1 ja 3-0), mutta Kuortane voitti runkosarjassa ainoana joukkueena sarjakärki Karelian Hurmoksen. Kuortaneella oli ennen tämänpäiväistä välieräavausta takanaan kahdeksan peräkkäistä runkosarjaotteluvoittoa ja niiden jatkoksi puolivälierävoitto VaLePa 2:sta otteluvoitoin 2-0 eli peräti kymmenen ottelun voittoputki! Mahti puolestaan oli kärsinyt 3-2 tappion Hurmokselle runkosarjan päätöskamppailussa ja voittanut sen jälkeen KyKy-Betsetin puolivälierissä voitoin 2-0. Kova koitos oli siis ennakkoon luvassa.

Kuortane saapui Maaningalle kymmenen pelaajan rosterilla, josta päävastuun tänään kantoivat passari Joona Väänänen, hakkuri Aaro Nikula, keskitorjujat Mikko Karjarinta ja Aatu Pöllänen, yleispelaajat Juuso Kontio ja Väinö Rahko sekä libero Lauri Vanhanen. Mahdin pääasiallinen pelaava seitsikko oli tänään passari Fedor Ivanov, hakkuri Tuomas Tervonen, keskitorjujat Severi Savonsalmi ja Yrjö Matsi, yleispelaajat Lasse Räisänen ja Ilari Sivonen sekä libero Tommi Silventoinen.

Roteri AY:n isännöimän ottelun avauserä oli alkuun tasaista vääntöä. Kummankin joukkueen hakkurit olivat tarkassa vartioinnissa eivätkä päässeet yhtä isoon rooliin kuin monissa peleissä kauden aikana. Joukkueiden passarit hakivatkin ratkaisuja yleispelaajaosastolta sekä keskihyökkäyksistä. Vähän ennen erän puoliväliä Mahdilla oli hyvä jakso, jolloin se sai tehtyä eroa vastustajaansa järkevillä hyökkäyksillä ja vastustajan tehdessä hieman enemmän omia suoria virheitä. Vierasjoukkueen valmentaja Janne Heikkinen käytti molemmat joukkueensa aikalisät lyhyen ajan sisään Mahdin johtaessa 12-9 ja 17-13. Mahti käytti erässä tutuksi tulleen tuplavaihtonsa, jolloin Jyrki Meriruoko tuli passariksi ja Andrey Ankudovich hakkuriksi johtaessaan 14-12. Vaihto toimi hyvin, ja se otettiin takaisin johtotilanteessa 20-16 Ivanovin palatessa passariksi takakentälle ja Tervosen hakkuriksi nelospaikalle. Mahti rallatteli iloisella pelillään jo eräpalloon 24-18, mutta Kuortane sai lopussa hieman kaunisteltua lukemia kunnes erä päättyi kotijoukkueen voittoon 25-21sä Vierasjoukkueesta erän aikana kentällä esiintyivät myös syöttämässä käynyt Joonas Huhtakangas ja Rahkon yleispelaajana erän lopussa korvannut Matias Sosunoff.

Toisen erän aloitti vahvasti vierasjoukkue Kuortane. Se nappasi heti alussa parin pisteen johdon ja piti siitä tiukasti kiinni. Erän puoliväli oli vierasjoukkueen vahvinta pelaamista tänään, kun se tylsytti Mahdin hyökkäykset torjunta-puolustuksellaan ja syötti Mahdin vastaanoton vaikeuksiin. Kotijoukkueen erän ensimmäinen aikalisä käytettiin tappiotilanteessa 9-12. Vierasjoukkue johti erää vielä 16-13, kun Mahti sai itselleen kaventavan pisteen ja syöttövuoron. Tässä vaiheessa Mahdin valmentaja Pasi Seppänen käytti jälleen jokerikorttinsa eli tutun tuplavaihdon, ja passariksi kentälle vaihdettu Jyrki Meriruoko meni syöttämään. Jyrkin hypäripommit saivat Kuortaneen vastaanoton sekasorron partaalle, ja hetkessä Mahdin kolmen pisteen takaa-ajoasema vaihtui riemastuttavaan kolmen pisteen johtoon tilanteessa 19-16! Edes kentälle vaihdettu yleispelaaja Sosunoff ei nyt pystynyt joukkuettaan auttamaan Mahdin painellessa ohi ja karkuun. Tämä oli yksi tämänpäiväisen ottelun ratkaisuhetkistä, sillä Mahti sai syöttöputken aikana jälleen pelihuumorin kohdalleen ja karkasi nopeasti selvään 22-18 johtoon. Kuortane ahdisteli vielä näennäisesti erän lopussa, ja pakotti Mahdin käyttämään toisenkin aikalisän johtaessaan 24-21. Vieraat saivat vielä yhden pisteen ennenkuin kotijoukkue katkaisi erän 25-22 ja pääsi pitkälle erätauolle johtaessaan erin 2-0.

Kolmanteen erään uskottiin Urheilutalon parketille astelevan sisuuntuneen vierasjoukkueen, mutta toisin kävi. Se kyllä selvitti Mahdin kolmen pisteen johtoaseman nopeasti tasoihin, mutta jo ennen erän puoliväliä kävi ilmi, ettei kotijoukkueen menoa pysäyttänyt tänään mikään. Nuori vierasjoukkue teki paljon suoria hyökkäysvirheitä ja syöttövirheitä, ja Mahti karkasi. Mahti-areenan ilahduttavan runsaslukuinen kotiyleisö piiskasi ja pauhasi Mahtia yhä kovempaan lentoon, ja kotijoukkue vastasi huutoon. Se pelasi monipuolisen tehokasta peliä, ja jokainen osa-alue toimi. Myös välillä pienenä akilleen kantapäänä ollut kenttäpuolustus venyi kerta toisensa jälkeen hienoihin pelastuksiin, joista seuranneeet jatkopallohyökkäykset päätettiin kovalla prosentilla vierasjoukkueen kenttään. Kun samassa erässä tiikerillä palloja peliin kaivavat onnistuneesti Matsi, Ankudovich ja Tervonen, kertoo se olennaisen joukkueen tahtotilasta ja taisteluilmeestä. Kuortane alistui kohtaloonsa eikä käyttänyt erässä kuin yhden aikalisän ollessaan tappiolla 7-12. Pelaajavaihtojen kautta kentälle tulivat erän vaihdossa aloittanut Väinö Rahko sekä liberon tontilta yleispelaajaksi vaihdettu Lauri Vanhanen, mutta heistäkään ei ollut vierasjoukkueen sytyttäjiksi. Mahti meni menojaan, ja johtaessaan jo 20-12, se käytti jälleen tuplavaihtonsa. Erän ja samalla koko ottelun viimeisen pisteen niittasi Kuortaneen kenttään hakkuriksi tullut Ankudovich kakkospaikalta, ja kotijoukkueen voitontanssi sai alkaa. Mahti voitti kolmannen erän selkein 25-15 numeroin ja siten koko ottelun suoraan 3-0.

Ottelun parhaina pelaajina otteluisäntä Roteri AY / Roope Rissanen palkitsi vierasjoukkueesta hakkuri Aaro Nikulan #5 ja kotijoukkueesta keskitorjuja Severi Savonsalmen #10 - yhteismittaa muuten em. herroilla 420cm, joten siinä on isosti Suomen lentopallon tulevaisuutta :)

Tuikitärkeä välierien avausvoitto Mahtimiehille upean runsaslukuisen ja kannustavan kotiyleisön edessä! Juuri sitä oli joukkueen valmentaja Seppänen puolivälierien päätteeksi toivonutkin. Mutta, sarja on silti vasta alussa, ja sen toinen näytös on edessä heti huomenna kun toinen osaottelu pelataan Kuortaneen Urheiluopiston Lähitapiola-areenalla. Kuortaneen valmentaja Janne Heikkinen oli ottelun jälkeen rauhallisella mielellä ja onnitteli Mahtia hyvästä ottelusta. Hän painotti mentaalipuolen merkitystä ja ottelun nopeaa käsittelyä ennen seuraavan päivän ottelua - sama asia on kummallakin joukkueella edessä, eikä tämänpäiväistä ottelua voi jäädä sen isommin enää pohtimaan. Kuortaneen sali tarjoaa luonnollisesti edun kotijoukkueelle, joka on treenannut ja pelannut siellä erittäin paljon. Askelmerkit ovat heillä siellä hallussa, eikä voitto irtoa Mahtimiehille helposti. Mutta toisaalta Mahti on onnistunut kyseisessä paikassa Kuortaneen jo tällä kaudella voittamaan, ja välieräsarjan avausvoitto antaa sille hyvän selkänojan toiseen osaotteluun, joten levollisin keskittynein mielin joukkue Kuortaneelle sunnuntaina matkustaa.

Mahtimiehet matkustavat Kuortaneelle isolla bussilla, joten kyytiin mahtuu taas kannustajia! Lähtö tapahtuu Maaningan Linja-autoasemalta klo 12.30. Kyyti on ilmainen, joten tervetuloa kaikki halukkaat Mahti-fanit mukaan! Kyytiin voi hypätä myös Pielavedeltä Uitonsillan levikkeeltä Petäjäjärven tienhaarasta klo 12.50!

Välierien toinen osaottelu Kuortane U20 MJ - Maaningan Mahti Kuortaneen Urheiluopiston Lähitapiola-areenalla sunnuntaina 11.3.2018 klo 18.00l!

 

Ottelusta lähetetään livekuvaa Mahdin livekanavalla

Mikäli otteluvoitot ovat toisen osaottelun jälkeen tasan 1-1, pelataan kolmas ja ratkaiseva osaottelu Maaningan Urheilutalolla ensi lauantaina 17.3. - seuraa ilmoittelua näillä sivuilla!

Tämänpäiväisen ottelun jälkeinen valmentajien haastattelutilaisuus on katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

 

päivitetty 11.3.2018 JS


 

Mahti voitti puolivälierissä toistamiseen KyKy-Betsetin ja jatkaa välieriin voitoin 2-0!

 

Mahti ja Kyyjärven KyKy-Betset kohtasivat toistamiseen viikonlopun aikana lentopallon ykkössarjan puolivälierissä. Sarjan avausottelun oli lauantaina voittanut Mahti erin 3-0 onnistuttuaan kääntämään hankalan 18-23 tappiotilanteen avauserässä voitokseen 26-24. Sarjajärjestelmän mukaan Mahdille riitti välieräpaikkaan yksi erävoitto toisessa osaottelussa, sillä voittojen ollessa tasan seuraavaksi ratkaisi eräsuhde. Mahti ei jättänyt jossitteluille sijaa, vaan voitti heti toisen osaottelun avauserän, joten peli oli sillä selvä. Kumpikin joukkue jatkoi silti pelaamista tosissaan haluten voittaa ottelun. Lopulta Mahti oli hieman vieraitaan vahvempi, ja voitti kaksi seuraavaakin erää ja siten koko ottelun 3-0.

KyKy-Betset tuli Maaningalle toiseen osaotteluun taistelemaan tosissaan. Se avasi pelin kokoonpanolla Jussi Mäkinen, Keijo Lamminen, Oskari Keskinen, Mika Väliaho, Tuomas Sillanpää ja Joonas Tulonen. Joukkue käytti koko ottelun ajan kahta aktiivista liberoa, kun pelipaikalla vuorottelivat Henrik Huumarkangas ja Henrik Heinänen. Kotijoukkue Mahti avasi ottelun samalla kokoonpanolla, jolla se oli pääasiassa ensimmäisenkin osaottelun pelannut. Seitsikkona oli siis Fedor Ivanov, Yrjö Matsi, Severi Savonsalmi, Tuomas Tervonen, Ville-Erik Tarkiainen, Ilari Sivonen ja Tommi Silventoinen.

Kotijoukkue Mahti aloitti pelin mahtavalla sykkeellä, ja Ivanovin hyvien syöttöjen turvin se otti heti 3-0 johdon. Mutta yhtä nopeasti KyKy-Betset tuli tasoihin ja saman tien pisteellä ohi. Peli jatkui tasaisissa merkeissä, kunnes Mahti sai itselleen pienen edun päästen 11-8 johtoon. Seuraava vaihe avauserästä oli kotijoukkueen vahvaa ja monipuolista pelaamista ja piste-ero kasvoi. Usein hyvin toiminut tuplavaihto käytettiin tilanteessa 15-13, kun Jyrki Meriruoko tuli passariksi ja Andrey Ankudovich hakkuriksi. Tämä vaihto antoi jälleen kaivatun lisäbuustin, ja sen aikana Mahti karkasi 22-16 johtoon. Mahdin fokus säilyi vahvana erän loppuun saakka, ja se voitti avauserän selkein 25-19 numeroin, mikä tiesi sille välieräpaikan varmistumista! 

Toisessa erässä vierasjoukkue laittoi avaukseen jo avauserässä keskitorjujan paikalla esiintyneen Martin Lukan. Muuten joukkueet jatkoivat avauserästä tutuilla kokoonpanoilla. Vaikka ottelusarjaoli jo ratkennut, esitti KyKy-Betsetin nuori joukkue hyviä otteita ja kiusasi Mahtia tosissaan. Erän puolivälissä Mahdin Tarkiainen hyökkäsi pisteen Mahdille kuutospaikan pommillaan, mutta loukkasi alastullessaan hieman pohjettaan, ja loppueräksi hänen paikalleen toiseksi yleispelaajaksi tuli joukkueen kapteeni Lasse Räisänen, joka pelasikin hyvin. Tasatahtia mentiin lähes koko erän ajan, kunnes KyKy-Betset sai otettua itselleen parin pisteen johdon tilanteessa 21-19. Ensimmäisenä erän katkaisua pääsi yrittämään vierasjoukkue KyKy-Betset tilanteessa 24-23. Mahti selvitti eräpallon ja vielä toisenkin, kunnes se sai itse vastaavan paikan. Vierasjoukkue harasi vastaan, ja erän ratkaisu venyi pitkälle. Lopulta Andrey Ankudovichin hyökkäyksillä Mahti puristi toisenkin erävoiton lukemin 28-26, minkä jälkeen lähdettiin kymmenen minuutin erätauolle.

Kolmas erä oli pisteiden valossa lähes toisen erän toisinto. Räisänen jatkoi Mahdin toisena yleispelaajana, ja Ankudovich oli nyt aloittavana hakkurina. KyKy-Betset jatkoi toisesta erästä tutulla kokoonpanolla. Joukkueet eivät saaneet millään yhtä pistettä isompaa eroa toisiinsa ja olivat tasoissa lähes jatkuvasti. Aivan erän lopulla Mahti pääsi jälleen niskan päälle, ja KyKy-Betset käytti erän toisen aikalisänsä ollessaan tappiolla 21-23. Tämä kahden pisteen etumatka kesti loppuun saakka, ja kotijoukkue Mahti vei kolmannen erän lukemin 25-23. Koko ottelu sille siis puhtaasti 3-0.

Parhaina pelaajina palkittiin KyKy-Betsetin Oskari Keskinen ja Mahdin Fedor Ivanov.

Maaningan Mahti voitti siis kummankin puolivälieräottelun 3-0 ja jatkaa välieriin, jossa se saa vastaansa runkosarjakolmosen Kuortaneen valmennuskeskuksen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen. KyKy-Betsetin ykkössarjakausi päättyy tähän.

Ottelunjälkeisessä haastattelutilaisuudessa (katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta) KyKy-Betsetin valmentaja Hannu Kalliojärvi totesi olevansa helpottunut kauden nyt päättyessä puolivälierissä. Tällä hän tarkoitti sitä, että hurjan vaihtuvuuden edelliskaudesta kohdannut KyKy-Betset oli ajoittain suurissa vaikeuksissa runkosarjassa etenkin sen syyskaudella, eikä pääsy Play Off- otteluihin ollut varmaa kuin vasta aivan runkosarjan viimeisissä vaiheissa. Samalla hän oli ylpeä ja tyytyväinen nuoren joukkueensa kehittymisestä kauden aikana, ja myös siitä, miten se pystyi haastamaan ennakkoon vahvemman Mahdin niin hyvin. Hän uskoo, että ykkössarjalentopalloa pelataan Kyyjärvellä jälleen ensi kaudella, toivoi tällä kaudella alkaneen yhteistyön Kuortaneen Valmennuskeskuksen kanssa saavan jatkoa ja korvaamattoman talkooväen jatkavan edelleen joukkueen taustalla.

Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen oli luonnollisesti erittäin onnellinen välieräpaikasta, joka vaati joukkueeltaan kovaa taistelua ja hyvää keskittymistä. Hän odottaa erittäin kovatasoista välieräsarjaa myös runkosarjakauden aikana otteitaan jatkuvasti petrannutta Kuortaneen Valmennuskeskuksen U19-maajoukkuetta vastaan, johon Mahti saa kotiedun. Entisen miesten maajoukkuekeskitorjuja Janne "Rojo" Heikkisen tätä nykyä luotsaama nuori joukkue pelaa erittäin kurinalaista joukkuepeliä, ja sitä vastaan tekemisen tason täytyy säilyä koko ajan kovana, ja virhekotrolli ja maltti nousevat suureen arvoon. Runkosarjan molemmat kohtaamiset voitti tällä kaudella Mahti, mutta kuten jo todettua, on Kuortane koko ajan parantanut peliään ja pystyi ainoana joukkueena voittamaan runkosarjassa sarjakärki Karelian Hurmoksen. Upeita välieräkamppailuja on siis luvassa! Lopuksi Seppänen totesi, ettei tämän tason otteluita Maaningalla joka vuosi pelata, ja toivoi kotiyleisön vankkumatonta tukea Mahtimiehille välierissä.

Välierät pelataan aitona paras kolmesta -sarjana, jossa jatkoonmenijän täytyy voittaa kaksi ottelua. Tässä sarjassa ei enää lasketa eräsuhteita tms., vaan ainoastaan voitot merkitsevät. Mahti kotiedun haltijana aloittaa sarjan kotiottelulla. Ensimmäinen välierä pelataan Mahti-areenalla ensi lauantaina 10.3.

Tervetuloa sankoin joukoin lauantaina 10.3. klo 16.00 kannustamaan Mahtimiehiä välieräavauksessa Kuortanetta vastaan!

 

päivitetty 5.3.2018 JS


 

Mahti avasi puolivälierät 3-0 vierasvoitolla Kyyjärvellä!

 

Päivän piteneminen, auringonpaiste valkoisilla hangilla ja Mahtimiesten Play off -ottelut ovat kaikki varmoja kevään merkkejä. Kahdenkymmenen ottelun mittainen runkosarja päättyi viikko sitten, ja saman tien olivat edessä puolivälierät, joissa Mahti sai vastustajakseen runkosarjassa seitsemänneksi sijoittuneen KyKy-Betsetin Kyyjärveltä. Runkosarjan molemmat kohtaamiset oli tällä kaudella voittanut Mahti (3-0 ja 3-1), mutta noilla tuloksilla ei enää Play off -vaiheessa ole mitään merkitystä.

Kyyjärven liikuntahalliin oli lauantai-iltana saapunut mukavan runsaslukuinen yleisö, johon soluttautui sekaan myös pieni ja äänekäs Mahti-fanijoukko. Tunnelma olikin heti ottelun alusta asti  Play off -ottelun arvoinen. 

Kotijoukkue KyKy-Betset avasi ottelun seitsikolla Jussi Mäkinen, Tuomas Sillanpää, Mika Väliaho, Keijo Lamminen, Oskari Keskinen, Joonas Tulonen ja Ilja Liunenko. Vierasjoukkue Mahdin avauskokoonpano oli Fedor Ivanov, Ville-Erik Tarkiainen, Yrjö Matsi, Tuomas Tervonen, Ilari Sivonen, Severi Savonsalmi ja Tommi Silventoinen.

Avauserä oli alkuun joukkueiden hakkurien välistä taistoa heidän saadessa paljon passeja ja kummankin onnistuessa hyvin. Erän puoleen väliin edettiin tasatahtiin, kunnes kotijoukkue sai varsinkin Joonas Tulosen syöttövuorolla napattua itselleen viiden pisteen johdon. Kotijoukkueen peli oli muutenkin uomissaan, ja se onnistui loistavasti niin syötöissään, puolustuksissaan kuin hyökkäyksissäänkin. Mahti rimpuili mukana minkä pystyi, ja sen valmentaja Pasi Seppänen haki uutta vaihdetta aikalisillä ja pelaajavaihdoilla. Kotijoukkue pelasi lähes hurmiossa johtotilanteeseen 23-18 saakka, kunnes siihen asti pysäyttämättömästi hyökännyt hakkuri Sillanpää saatiin torjuttua ensimmäisen kerran nelospaikalta. Syötönvaihtoa seuranneella Sivosen syöttövuorolla Mahti kuroi tilanteen tasoihin mm. kahden ässäsyötön voimin, mutta ensimmäisen eräpallon sai silti kotijoukkue KyKy-Betset tilanteessa 24-23. Ville-Erik Tarkiaisen rajulla nelospaikan iskulla torjunnan käsistä maisemiin Mahti nousi taas tasoihin lukemissa 24-24. Seuraavan hyökkäyksen Sillanpää iski niukasti leveäksi kakkospaikalta, jolloin Mahti sai eräpallon. Seuraavakin hyökkäyspaikka pelattiin hakkuri Sillanpäälle, joka iski nyt puolestaan pallon pitkäksi ja erävoitto tuli sen myötä vierasjoukkue Mahdille. Tämä vaihe oli yksi tämänkertaisen ottelun kulminaatiopisteistä, sillä lopulta kotijoukkueen käsissä jo tukevasti ollut avauserän voitto lipui Mahdille 26-24, minkä jälkeen seuraavissa erissä joukkueiden peli-ilmeet vaihtoivat paikkaa.

Toista erää hallitsi suvereenisti vapautunutta peliä esittänyt vierasjoukkue Mahti. Kotijoukkueen aikalisät tappiotilanteissa 1-7 ja 5-14 kertovat erän kulusta kaiken oleellisen. Mahti onnistui joka osa-alueella, ja kotijoukkue KyKy-Betset teki puolestaan valtavasti virheitä. Mahdin keskitorjujat Savonsalmi ja Matsi olivat erässä elementissään hyökätessään pisteitä Ivanovin mainioista tarjoiluista sekä napsiessaan tukun maukkaita torjuntapisteitä. Ero kasvoi tasaisesti erän loppuun saakka, ja joukkueet poistuivat kentältä pitkälle erätauolle Mahdin 25-12 voiton jälkeen.

Pitkä erätauko on usein tarjonnut altavastaajalle mahdollisuuden hakea uutta ilmettä ja nousta mukaan kamppailuun, mutta tällä kertaa sitä ei tapahtunut. Toki kotijoukkue KyKy-Betset paransi kolmannessa erässä peliään reilusti heikon toisen erän jälkeen, mutta todellista haastetta se ei nyt pystynyt Mahdille tarjoamaan. Vähitellen voitontahtoinen vierasjoukkue kasvatti eroa johtaen ensin 15-11 ja sitten jo 20-14. Tuplavaihdon kautta Mahdin hakkuriksi tullut Andrey Ankudovich sai passariksi tulleelta Jyrki Meriruokolta lyhyen ajan sisään neljä passia tappaen ne 100%:sti - Kuda olikin yksi kolmannen erän hahmoista sillloin kun ottelua lopullisesti ratkaistiin. Erän ja samalla koko ottelun viimeiset pallot pelailtiin pois, ja ottelu päättyi Mahdin Tervosen ja Savonsalmen tylyyn torjuntaan kotijoukkueen nelospaikan hyökkäyksestä. Mahti voitti kolmannen erän 25-19 ja koko ottelun 3-0.

Otteluisäntä Betset Oy palkitsi kotijoukkueen parhaana hakkuri Tuomas Sillanpään, joka etenkin avauserässä oli aivan paria viimeistä hyökkäystään lukuunottamatta pitelemätön. Muutenkin hän säilytti tasonsa ottelun aikana kotijoukkkueesta parhaiten. Toinen KyKy-Betsetin onnistuja oli passari Jussi Mäkinen. Joukkueen nuorisokaarti aloitti ottelun hyvin, mutta tappioksi kääntyneen avauserän jälkeen sen taso putosi ja virhemäärä kasvoi.

Vierasjoukkue Mahdin parhaana palkittiin joukkueen passari Fedor Ivanov, joka etenkin toisessa ja kolmannessa erässä pyöritti joukkueen hyökkäyspeliä monipuolisen tehokkaasti. Muita Mahdin tasaisia onnistujia olivat hakkuri Tuomas Tervonen, nostopeliä koossa pitänyt libero Tommi Silventoinen ja yleispelaaja Ville-Erik Tarkiainen. Kaikki muutkin Mahdin pelaajat onnistuivat tänään hyvin eikä heikkoa lenkkiä löytynyt, minkä puhdas 3-0 vierasvoitto osoittaa.

Tärkeä avausvoitto kahden ottelun mittaisessa puolivälieräsarjassa kirjataan siis Mahtimiesten sarakkeeseen, mutta nyt ollaan silti vasta puolessa välissä. Huomenna sunnuntaina on vuorossa puolivälierien toinen näytös, kun pillli viheltää ottelun käyntiin klo 16.00. Välieriin jatkaja on selvillä huomisen ottelun jälkeen, joten tervetuloa Maaningan Urheilutalolle seuraamaan ottelua!

Toinen ja ratkaiseva puolivälieräottelu Maaningan Mahti - KyKy-Betset Maaningan Urheilutalolla sunnuntaina 4.3.2018 klo 16.00!

 

Ottelutallenne Youtubessa

 

päivitetty 4.3.2018 JS


 

Mahti taipui tiukkojen vaiheiden jälkeen Karelian Hurmokselle ja lähtee Puolivälieriin kotiedun turvin runkosarjan kakkosena!

 

Huh huh mikä ottelu! Sykettä riitti niin kentällä, katsomossa kuin selostamossakin :)

Sunnuntaina Maaningan Urheilutalolla pelattu kärkiottelu Maaningan Mahdin ja joensuulaisen Karelian Hurmoksen välillä oli totisesti arvoisensa huipennus 20 ottelun mittaiselle runkosarjalle. Ennen ottelua tilanne oli se, että mieliäkseen ottaa runkosarjan ykköspaikan piti Mahtimiesten voittaa ottelu joko 3-0 tai 3-1. Muussa tapauksessa runkosarjan voitto olisi Pohjois-Karjalan lentopalloylpeyden heiniä. Vierasjoukkue Hurmoksen nimivahva joukkue oli ehdoton ennakkosuosikki, sillä olihan se tukevalla kolmen pisteen etumatkalla sarjapisteissä Mahtiin nähden, minkä lisäksi se oli voittanut molemmat kauden aikaisemmat joukkueiden väliset ottelut oltuaan Suomen Cupissa syksyllä parempi puhtaasti 3-0 ja runkosarjan ensimmäisessä kohtaamisessa joulun alla 3-1.

Kotijoukkue Mahti ei saanut aivan koko miehistöään päivän otteluun, sillä kummatkin keskitorjuja-Severit olivat sairaana ja toinen libero Jere Auvinen kärsii tuoreesta nilkkavammasta. Vierasjoukkue Hurmos oli jättänyt kotiin vuoden vaihteessa joukkueeseen liittyneen profiiliyleispelaaja Joni Savimäen, mutta muuten sillä oli koko rosteri käytössään.

Kauan odotettuun otteluun oli saapunut upean runsaslukuinen yleisö, joka eli hienosti tapahtuman mukana ja toi uudenlaista tunnetta Mahti-areenalle. Hurmoksen fanijoukko Marko "GM" Räsäsen johdolla jaksoi pitää meteliä omiensa puolesta, ja sytytti joskus hieman jäyhät savolaiset reippaaseen vastakannustukseen - hienoa kulttuuria ja mikä parasta, toisiaan kunnioittavaa!

Ottelun avausseitsikot:

Mahti: Tuomas Tervonen (H), Andrey Ankudovich (KT), Yrjö Matsi (KT), Fedor Ivanov (P), Ville-Erik Tarkiainen (YP), Ilari Sivonen (YP), Tommi Silventoinen (L).

Hurmos: Tuomas Karjalainen (P), Ville Louhela (H), Aivars Petrusevics (YP), Mikko Suomalainen (KT), Miikka Räsänen (YP), Fred Musoni (KT), Ingars Ivanovs (L).

Ensimmäinen erä alkoi kummankin joukkueen osalta hieman hermoillen, ja ottelun tärkeys näkyi otteissa, sillä alussa molemmille joukkueille tuli useita hieman epätyypillisiäkin virheitä. Peli eteni tasatahtiin yli erän puolenvälin, kunnes vierasjoukkue Hurmos sai napattua kahden pisteen johdon tilanteessa 17-15. Mahdin käyttämän aikalisän jälkeen vieraat löivät lisää löylyä ja pakottivat kotijoukkueen toiselle aikalisälle tappiotilanteessa 16-20.  Mahti hiipi vielä kahden pisteen päähän tilanteessa 18-20, jolloin Mikko Räsänen korvasi Suomalaisen Hurmoksen toisena keskitorjujana erän lopun ajaksi. Mahti sortui avauserän lopussa virheisiin, ja erän loppua hallitsi vahva Hurmos suvereenisti vieden erävoiton 25-18. Ei siis paras mahdollinen alku kotijoukkueelle...

Toisen erän molemmat joukkueet aloittivat avauseristä tutuilla kokoonpanoilla. Hurmos jatkoi vahvaa peliään erän alussa, ja Mahdin valmentaja Pasi Seppäsen täytyi käyttää ensimmäinen aikalisä jo kuuden pelatun pallon jälkeen Hurmoksen johtaessa 4-2. Sen verran sekaisin kotijoukkueen peli vielä siinä vaiheessa oli. Tämän jälkeen Mahti sai muutamia hienoja onnistumisia ja sen peli vapautui. Seuraava pätkä meni Mahdille 7-3, ja nyt oli Hurmoksen valmentaja Aigars Birzulis pakotettu kutsumaan joukkueensa aikalisälle johtotilanteen muututtua tappiotilanteeksi 7-9. Tästä eteenpäin väännettiin sitten ihan tosissaan ja tasapäin tunnelman alkaessa Urheilutalolla kohota. Kumpikin joukkue teki useita pelaajavaihtoja, ja vuorollaan kotijoukkueesta kentällä kävivät Jyrki Meriruoko, Simo Näkki sekä joukkueen kapteeni Lasse Räisänen. Vierasjoukkueesta puolestaan kentällä esiintyivät Aleksi Sillanpää, Joonas Ryhänen ja jo avauserässä peliaikaa saanut Mikko Räsänen. Johto vaihtui erän aikana useaan otteeseen. Mahti pääsi niskan päälle saavuttaessaan ensimmäisenä 20 pisteen rajapyykin, eikä enää Hurmoksen kovasta taistelusta huolimatta laskenut sitä rinnalleen. Äärimmäisen tasainen erä päättyi lopulta kotijoukkueen 25-23 voittoon toisen eräpallon jälkeen! Upea nousu Mahdilta heikon avauserän ja myös sekavan toisen erän alun jälkeen.

Kymmenen minuutin erätauon aikana pidettiin TMR Investin sponsoroima erätaukokilpailu, jossa tällä kertaa kukaan kolmesta osallistujasta ei onnistunut nappaamaan 1000€:n matkalahjakorttia, vaikka eräskin heistä treenasi kisaa varten jo ennen ottelun alkua... Hurmoksen naisten ykkössarjajoukkueelle terveisiä - teidän valmentaja ei saata olla paras opettamaan passitarkkuutta joukkueenne passareille :)

Kolmannen erän vierasjoukkue Hurmos aloitti jälleen vakioseitsikollaan. Kotijoukkue oli erätauon aikana rukannut seitsikkoaan uuteen uskoon erävoitosta huolimatta, ja kentälle tuli heti erän alusta asti mainion sisääntulon edellisessä erässä tehnyt kapteeni Räisänen. Yleispelaajien paikkoja vaihdettiin myös ristiin, millä haettiin parempaa matchia Hurmoksen joukkuetta vastaan. Kolmas erä oli kenties ottelun tasokkainta pelaamista, ja kumpikin joukkue teki näyttäviä suorituksia. Joukkueet etenivät jälleen aivan rinta rinnan yli puolen välin, kunnes kotijoukkue Mahti murjoi väkisin itsensä pienelle etumatkalle johtaessaan 18-15. Seuraavissakin palloissa lähes hurmioituneeseen peliin yltynyt Mahti oli niskan päällä ja johti erää suurimmillaan jo 21-16. Pohjoiskarjalaisen katajan sitkeydellä Hurmos harasi vastaan ja hiipi erän lopussa lähes iholle parin pinnan päähän, mutta Mahtimiehet pakottivat sen taipumaan lukemin 25-22. Mahdin torjunnan pysäyttäessä tylysti erän viimeisessä pallossa lujalyöntisen hakkuri Louhelan meinasi Mahti-areenan katto lentään ilmaan kotiyleisön pauhussa. Erävoitto tiesi sitä, että Mahdilla oli edelleen avaimet runkosarjan voittoon!

Neljänteen erään kotijoukkue Mahti jatkoi samalla kokoonpanolla. Pinteeseen joutunut Hurmos vaihtoi toiseksi aloittavaksi keskitorjujaksi jälleen Suomalaisen. Erän alku oli erikoinen. Ensin Mahti nappasi kolme ensimmäistä pistettä, minkä jälkeen Hurmos vei neljä seuraavaa. Tilanteessa 4-3 Hurmokselle, oli kumpikin joukkue käyttänyt jo yhden aikalisän. Tämän jälkeen jatkettiin taas tasatahtiin kuten tapoihin kuului. Palloa lyötiin lujaa ja säälimättä, puolustus kaivoi kummallakin kenttäpuolella monta palloa peliin ja torjuntapelissäkin oltiin tasaisia. Kotijoukkue Mahti oli pienellä etumatkalla vielä erän puolivälin jälkeen tilanteessa 15-12, ja Hurmos oli hätää kärsimässä. Tässä vaiheessa Mahti käytti useissa otteluissa erinomaisesti toimineen tuplavaihdon, jossa passarin paikan otti Meriruoko ja hakkurin paikan tällä kertaa Tarkiainen Ankudovichin raataessa keskitorjujana. Harmittavasti tällä kertaa tämä vaihto ei tuonut ylimääräistä vaihdetta kotijoukkueen peliin, vaan se päinvastoin kipsasi täysin. Toki Hurmos myös pystyi nostamaan tasoaan vielä pykälän erän alkupuolella vaihtopenkkikomennuksenkin kärsineen tähtipelaajansa Petrusevicsin johdolla, ja paineli hetkessä pisteellä ohi tilanteeseen 16-15. Lähes selätetty vierasjoukkue sai tästä nousustaan lisävirtaa ja väänsi kotijoukkueen vimmatusta yrityksestä huolimatta erävoiton itselleen lukemin 25-22. Tämä tiesi sitä, että Hurmos varmisti runkosarjan voiton ja Mahdin oli tyytyminen kakkospaikkaan.

Runkosarjavoiton karkaaminen kotijoukkueen sormista näkyi viidennessä erässä sen pelihuumorin loppumisena. Hurmoksen peli puolestaan oli vapautunutta ja sillä onnistui lähes kaikki. Heti erän alkuun vierasjoukkue meni jo 5-0 johtoon ennenkuin kotijoukkue Mahti sai avauspisteensä. Viides erä pelailtiin pois Hurmoksen nautiskellessa sen voittoon lukemin 15-7. 

Ottelun jälkeen Urheilutalolla juhli säikähdyksellä selvinnyt Hurmos, joka ensimmäistä kertaa tällä kaudella oli joutunut oikein totisen haasteen eteen. Toki se oli kärsinyt yhden tilastotappion aikaisemmin sarjan aikana Kuortaneelle, mutta tässä ottelussa oli ollut oikein todellinen panos. Ymmärrettävästi Mahtimiesten päät olivat mahtavan, mutta kirvelevään tappioon päättyneen taistelun jäljiltä hieman painuksissa, mutta kuten joukkueen valmentaja Seppänen ottelun jälkeisessä haastattelussa totesi, otti Mahti tästä ottelusta mukaansa hyvät asiat sekä tappion aiheuttaman kiukun. Toivottavasti vielä pääsemme haastamaan Hurmoksen finaaleissa, sillä Mahtimiesten tuloskäyrä keskinäisissä otteluissa on ollut koko ajan nouseva, ja nyt oltiin jo enemmän kuin lähellä voittaa... Otteluisäntä Teboil Leppävirran toimitusjohtaja Matti Tukiainen palkitsi ottelun jälkeen joukkueiden parhaina pelaajina hakkurit Ville Louhelan ja Tuomas Tervosen.

Vilpittömät onnittelut Karelian Hurmoksen hienolle joukkueelle - te olitte tällä kaudella runkosarjassa selvästi paras joukkue!

 

Runkosarjan nyt päätyttyä jatkuvat ottelut välittömästi Play off -otteluilla. Sarjajärjestelmän mukaan runkosarjan voittaja Hurmos kohtaa puolivälierissä runkosarjan kahdeksannen Liikunnan Riemun Jyväskylästä. Hurmoksella on otteluparissa luonnollisesti kotietu. 

Mahti sijoittui runkosarjassa siis upeasti toiseksi ja kohtaa puolivälierissä tutun kiistakumppanin Kyyjärven KyKy-Betsetin, joka oli lopulta runkosarjan seitsemäs. Muut otteluparit ovat Kuortane - VaLePa (kotietu ensinmainitulla) sekä Lempäälän Kisa - Karhulan Veikot (kotietu LeKillä).

Mahti voitti kummankin runkosarjakohtaamisen KyKy-Betsetiä vastaan, ja lähtee luottavaisena mutta nöyrin mielin tähän lyhyeen ottelusarjaan, jossa todellista kotietua ei ole oikein kummallakaan. Puolivälierät pelataan kahden ottelun sarjana, jossa voittajan ratkaisee ensisijaisesti otteluvoittojen määrä. Jos voitot ovat jommalle kummalle 2-0, on jatkoonmenijä helppo löytää. Mutta jos otteluvoitot ovatkin 1-1, ratkeaa jatkoonmenijä eräsuhteella (voitetut vs. hävityt erät). Tämä tarkoittaa sitä, että jokainen erävoitto on jatkoonpääsyn kannalta elintärkeä! Jos eräsuhdekin on kahden ottelun jälkeen tasan, pelataan heti toisen ottelun jälkeen yksi 25 pisteen ns. Kultainen erä, jonka voittaja etenee välieriin. Runkosarjassa paremmin sijoittunut joukkue eli Mahti sai päättää ottelujärjestyksen. 

Puolivälierät aloitetaan ottelulla Kyyjärvellä tulevana lauantaina 3.3. klo 18.00. Vierasotteluun Kyyjärvelle lähdetään isolla bussilla, ja Mahtimiehet toivovat saavansa mukaan paljon kannustajia! Lähtö tapahtuu Maaningan Linja-autoasemalta klo 13.30 ja kyyti on ilmainen. Lähde siis Mahtimiesten mukaan puolivälierien avaukseen! Sitovat ilmoittautumiset sähköisen lomakkeen kautta lauantaihin klo 12.00 mennessä. 

Toinen ja ratkaiseva puolivälieräottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla sunnuntaina 4.3. klo 16.00. Kevään kunniaksi Mahti on hienosäätänyt pääsylippujen hintoja alaspäin eikä lentopalloviihteen seuraaminen ole ainakaan hinnasta kiinni...

Tervetuloa kannustamaan Mahti ykkössarjan välieriin!

 

Mahti-Hurmos -ottelun jälkeisen haastattelutilaisuuden sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Ottelujuttu Karjalaisessa.

Hurmoksen Facebook.

 

Päivitetty 26.2.2018 JS


 

Mahti kaatoi KyKy-Betsetin Tervosen johdolla 3-1 - ensi sunnuntaina panoksena runkosarjan voitto!

 

Mahtimiehet karistivat ns. apinan selästään ja hakivat arvokkaan 3-1 -vierasvoiton Kyyjärveltä, jossa se ei koskaan aikaisemmin ollut onnistunut voittamaan KyKy-Betsetiä varsinaisessa ottelussa. Tämä kolmen sarjapisteen voitto tarkoittaa sitä, että ensi sunnuntaina Maaningalla pelattavassa runkosarjan päätösottelussa joensuulaista Karelian Hurmosta vastaan ratkeaa runkosarjan voittaja - runkosarjan voittaa jompikumpi tuon ottelun joukkueista. Mahtavan herkullinen tilanne! Tästä asetelmasta lisää tämän raportin lopussa.

Ottelu KyKy-Betsetin ja Mahdin välillä oli tälläkin kertaa tiukka ja tasainen. Joukkueet olivat kohdanneet ykkössarjassa ennen tätä kamppailua yhteensä 13 kertaa ja voitot olivat kyyjärveläisten eduksi peräti 10-3. Viimeisin keskinäinen ottelu oli marraskuussa 2017 päättynyt Mahdin 3-0 kotivoittoon. Kuluva kausi on ollut KyKy-Betsetille heikoin pitkään aikaan, ja se oli ennen päivän kamppailua runkosarjassa sijalla seitsemän kun Mahti puolestaan on pelannut vahvaa kautta ollen sarjassa toisena. Panokset tähän otteluun olivat kummallakin joukkueella kovat, sillä kolmen pisteen voitolla Mahti olisi edelleen tavoittelemassa koko runkosarjan voittoa. Kotijoukkue kyKy-Betset taas olisi voitolla vuorenvarmasti Play off -otteluissa sijoittumalla seitsemänneksi.

KyKy-Betset oli vahvistunut joulutauon jälkeen kahdella Kuortaneen U19-maajoukkueessa pelaavalla pelaajalla Oskari Keskisellä ja Joonas Tulosella, ja oli esittänyt sen jälkeen rutkasti piristyneitä otteita, joten mitään paraatimarssia voittoon ei ollut Mahtimiehille luvassa aina tunnelmallisessa Kyyjärven Liikuntahallissa.

Mahdin riveistä päivän ottelusta olivat poissa Yrjö Matsi, Ilari Sivonen ja Jere Auvinen, joten kymmenen pelaajan tiiviillä ryhmällä kovaa kotijoukkuetta lähdettiin haastamaan.

Päävalmentaja Pasi Seppänen marssitti avaukseen hakkuriksi Tuomas Tervosen, passariksi Fedor Ivanovin, yleispelaajiksi Ville-Erik Tarkiaisen ja Lasse Räisäsen, keskitorjujiksi Severi Kuparin ja Severi Savonsalmen sekä liberoksi Tommi Silventoisen. Kotijoukkue KyKy-Betsetin avaussseitsikko oli Jussi Mäkinen, Tuomas Sillanpää , Tulonen, Keskinen, Martin Lukka, Henrik Heinänen ja Ilya Liunenko (L).

Ottelun avauserä oli pitkään hyvin tasainen. Vierasjoukkue Mahti vei peliä, mutta kotijoukkueen taisteluilme oli hyvä eikä se päästänyt vieraitaan karkuun. Yleensä Mahdin vahvin osa-alue syöttö-vastaanotto oli ottelun alussa heikompaa kuin kotijoukkueella. Erän puolivälissä Mahti sai raavittua itselleen parin pisteen edun (15-13), mutta joukkueet olivat jälleen tasoissa tilanteessa 17-17. Tässä vaiheessa Mahti käytti tutun tuplavaihtonsa, kun kentälle tuli hakkuriksi Andrey Ankudovich ja passariksi Jyrki Meriruoko. Myös Simo Näkki piipahti syöttämässä. Tuplavaihto otettiin takaisin tilanteessa 21-20 Mahdin johtaessa, joten se toi jälleen kerran lisävirtaa Mahdin peliin ja antoi hetken lepoa avauksen pelaajille. Tämän jälkeen Mahti rutisti itselleen eräpallon johtaessaan 24-21 ja päätti erän lopulta toisesta eräpallosta lukemin 25-22. Henkisesti tärkeä avauserän voitto Mahtimiehille! Mahdin hakkuri Tervonen oli heti ottelun alusta asti mainiolla pelipäällä eikä kotijoukkueen torjunta-puolustus saanut häneen juuri mitään otetta. Napsun verran kovempi hyökkäys käänsi lopulta erävoiton Mahdille kotijoukkueen sitkeästä puolustamisesta huolimatta.

Toinen erä alkoi molemmilla joukkueilla samoilla kokoonpanoilla kuin ensimmäinenkin. Erän alku oli jälleen tasainen, mutta tässä erässä Mahti löysi lisätehoja syöttöpeliinsä ja hyökkäykset alkoivat kuolla useamman pelaajan toimesta kuin avauserässä. Keskihyökkäys tuli selvemmin mukaan Mahdin peliin ja eroa alkoi syntyä. Mahti repäisi eron ensin tilanteeseen15-10 ja kasvatti sitä vielä tilanteeseen 18-11, jolloin kotijoukkueen valmentaja Hannu Kalliojärven oli käytettävä molemmat aikalisät nopeaan tahtiin yrittääkseen hillita vieraiden rynnistystä. Mahti teki erässä tutun tuplavaihdon (17-11 --> 22-14) ja Simo Näkki kävi jälleen syöttämässä muutaman hankalan hyppyleijan. On todella hienoa, että valmentaja Seppäsellä on käytössään monipuolisesti toimivia vaihtoehtoja joukkueensa pelin tehostamiseksi! Kotijoukkueesta nuori lahjakkuus Miko Kostamo pelasi erän loppupuolen, mutta muita vaihtoja se ei tässä erässä tehnyt. Toisen erän voitto vierasjoukkue Mahdille selkein 25-16 lukemin, minkä jälkeen oli pitkän erätauon vuoro...

Kolmanteen erään tauolta tuli sisuuntunut kotijoukkue. Mitä käärmekeittoa lienee Kalliojärvi joukkueelleen tauon aikana syöttänyt? Joka tapauksessa erä oli KyKy-Betsetin hallintaa alusta asti, ja sekös huippuvuosista kutistunutta kotiyleisöä lämmitti. Hallin tunnelma kohosi, ja Mahtimiehet olivat ajoittain kuin betonimyllyn pyörityksessä kotijoukkueen repiessä eroa hurmosmaisen torjunta-puolustuspelaamisen kautta. Kotijoukkueen tarkentunut vastaanotto antoi passari Jussi Mäkisen loistaa, ja hän juoksuttikin Mahdin torjuntaa erässä mielin määrin. Mahdin hyvä vire puolestaan oli kadonnut jonnekin pukukopin uumeniin eikä se saanut koko erän aikana peliään käyntiin oikein millään, vaan teki virheitä vähän siellä sun täällä. Nyt oli Seppäsen käytettävä molemmat aikalisät lyhyen ajan sisään yrittääkseen saada rotia Mahtimiesten otteisiin (tilanteet 8-11 ja 9-15). Ei edes Simo Näkin syöttövuoro eikä perinteinen tuplavaihtokaan tilanteesta 11-17 lähtien saaneet voimasuhteita nyt muuttumaan, vaan kotijoukkue pelasi erän lopun varmasti ja vei sen nimiinsä selvin 25-16 lukemin. Erässä hakkuri Sillanpää oli vahva saaden tulitukea koko muulta joukkueelta. 

Pelihuumorinsa kolmannessa erässä löytänyt kotijoukkue aloitti myös neljännen erän hyvin. Tällä kertaa vierasjoukkue Mahti sai kuitenkin palautettua oman pelinsä kutakuinkin raiteilleen, ja erä alkoi tasaisesti. Erän puolivälissä etenkin hakkuri Tervosen ja yleispelaaja Tarkiaisen tehokkailla hyökkäyksillä Mahti otti itselleen pienen edun (14-12), ja kotijoukkueen usko erä- ja otteluvoittoon alkoi rakoilla. Simo Näkin astellessa jälleen syöttöruutuun tilanteessa 17-15 Mahdille tapahtui erän ja koko ottelun lopullinen ratkaisu. Mahdin torjunta Severi Savonsalmen johdolla sai otteen kotijoukkueen hyökkääjiin, ja ero repesi nopeasti vierasjoukkueelle suotuisaksi. Näkki palasi kentälta vaihtoon Mahdin johtaessa jo 22-16, jolloin peli alkoi olla selvä. Kotijoukkue yritti muutamien vaihtojen kautta hakea vielä viimeistä kirivaihdetta, mutta sitä ei nyt löytynyt. Mahti puolestaan teki vielä erän lopussa tuplavaihdon, ja syöttöruutuun astellut Meriruoko pamautti heti hyppysyötöllään ässän, minkä jälkeen Mahdilla oli käsissään kahdeksan erä- ja ottelupalloa. Erä ja sitä myötä koko ottelu päättyi heti toisesta ottelupallosta vierasjoukkueen 25-17 voittoon, ja taas kerran oli tehty lentopallohistoriaa - ensimmäinen otteluvoitto Kyyjärvellä Mahdin ykkössarjahistoriassa!

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin kotijoukkueesta hakkuri Tuomas Sillanpää ja Mahdista Ville-Erik Tarkiainen.

Mahdin ottelusta mukaansa ryöväämät kolme sarjapistettä tarkoittavat kummallekin joukkueelle melkoisia panoksia viimeiseen runkosarjaotteluun:

 

KyKy-Betsetilla on koossa 21 sarjapistettä (7 voittoa, eräsuhde -15). Sillä on jäljellä kotiottelu Aitolahden Rientoa vastaan. Riennolla on koossa 18 sarjapistettä (6 voittoa, eräsuhde -21). Vaikka AitRi onnistuisi viemään ottelusta kolmen pisteen voiton, jää se silti KyKy-Betsetin taakse, sillä tuolloin kummallakin olisi 21 sarjapistettä ja voittoja seitsemän kappaletta, mutta eräsuhde olisi KyKy-Betsetin eduksi vähintään -18 vs. -21. KyKy-Betsetin Play off -paikka on siis varma. Sen lopullinen runkosarjasijoitus sen sijaan riippuu vielä myös Liikunnan Riemun viimeisestä kotiottelusta Kuortanetta vastaan. Runkosarjan kahdeksantena olevalla Riemulla on nyt koossa 19 sarjapistettä (kuusi voittoa, eräsuhde -17), joten kolmen pisteen voitolla Riemu nousisi KyKy-Betsetin ohi tämän hävitessä AitRille. Puolivälierissä runkosarjan kahdeksas kohtaa runkosarjan voittajan ja runkosarjan seitsemäs kakkosen jne. On siis mm. hyvinkin mahdollista, että Mahti ja KyKy-Betset kohtaavat toisensa jo pian uudelleen Play off- otteluiden avauskierroksella! 

Mahdin osalta tilanne on myös todella herkullinen kuten jo tämän raportin alussa tuli todettua. Sillä on jäljellä kotiottelu sarjakärki Karelian Hurmosta vastaan, joka on ennen tuota kamppailua kolme sarjapistettä Mahdin edellä. Jos Mahti voittaa ottelun 3-0 tai 3-1, nousee se sarjapisteissä tasoihin Hurmoksen kanssa, mutta taulukossa sen ohi paremmalla voittosuhteella 19-1 vs. 18-2. Kilpailusääntöjen mukaan järjestys ratkeaa ensisijaisesti sarjapisteiden perusteella, ja niiden ollessa tasan voittojen määrän perusteella. Jos voittomääräkin on sama, seuraavaksi ratkaisee eräsuhde (voitetut vs. hävityt erät kauden aikana) ja tämän jälkeen eräpisteiden suhde jne. Jos Hurmos saa ottelusta yhdenkin sarjapisteen vaikka häviöllä 3-2 on se runkosarjan voittaja. 

Mahtimiehet lähtevät vakavissaan mutta iloisin mielin haastamaan Karelian Hurmoksen supervahvaa ennakkosuosikkijoukkuetta ensi sunnuntaina taisteluun runkosarjan voitosta! Joukkue toivoo saavansa otteluun mahdollisimman suuren kotiyleisön tuen. Ensi sunnuntaina ei ole kotiottelua yhdelläkään Pohjois-Savon muulla yläsarjojen joukkueella (Sampo Volley, LEKA Volley ja Puijo Wolley), joten Mahtimiehet toivottavat alueen kaikki huippulentopallon ystävät lämpimästi tervetulleiksi Maaningan Urheilutalolle!

Kiitoksena kaikille kannattajilleen, tukijoilleen ja yhteistyökumppaneille Mahti järjestää ottelusta erityistapahtuman, joka kannattaa ehdottomasti tulla kokemaan paikan päälle!

 

Mahti - Karelian Hurmos Maaningan Urheilutalolla sunnuntaina 25.2.2018 klo 16.00 - TERVETULOA!

 

Lue lisää ensi sunnuntain runkosarjan päätöstapahtumasta!

 

 

päivitetty 18.2.2018 JS


 

Mahti haki vierasvoiton hyvin taistelleen Karhulan Veikkojen kotiluolasta!

 

Mahtimiehet matkasivat tällä kertaa Kotkaan, jossa kauden aikana tihkuneiden tietojen mukaan oli odotettavissa yksi 1-sarjan suurimmista kotiyleisöistä ja sen tukema kymenlaaksolaisen lentopalloperinteen jatkaja Karhulan Veikot. Matka startattiin aikaisin aamulla, koska ottelu alkoi jo varhain iltapäivällä klo 14.00 Karhulan Liikuntahallilla. Valkealan ABC:lla tankatun noutopöytälounaan voimin pelipaikalle saavuttiin hyvissä ajoin. Mahtimiehien reissuporukasta puuttuivat Yrjö Matsi, Andrey Ankudovich ja Jere Auvinen, joten tiivillä 10 pelaajan poppoolla tehtiin tuttavuutta uuteen ykkössarjapaikkakuntaan. Puuttuvia pelaajia olivat lähteneet "paikkaamaan" kakkoskoutsi Miettinen ja JoJo Soininen, jotka kevään jo antaessa ensimerkkejään ovat taas osoittaneet lisääntyvää aktiivisuutta. Näin bussin kapasiteetti oli kutakuinkin normaalivahvuuden verran käytössä...

Ennen ottelua Mahti oli jo tovi sitten varmistanut runkosarjasijoituksekseen vähintään kakkospaikan, ja kotijoukkue majaili taulukossa sijalla viisi tavoitellen tiukasti paikkaa neljän parhaan joukossa ja pudotuspelien kotietua. Kauden aikaisempi kohtaaminen Maaningalla oli päättynyt Mahdin 3-2 voittoon eli KaVe oli tähän mennessä ainut joukkue, joka oli onnistunut Mahti-areenalta sarjapisteitä mukaansa viemään. Tunteikas ja tiukka taisto oli siis odotettavissa.

Mestaruusliigajoukkue Vantaa Ducksien farmiporukka KaVe oli saanut tähän otteluun avukseen liberoksi Patrik Ovaskan ja yleispelaajaksi Kalle Katteluksen. Kauden aikana muutama muukin Ducksien pelaaja on KaVen kokoonpanossa esiintynyt, mutta tällä kertaa tilanne oli tämä. Henri Härkäsen parannellessa edelleen vammautunutta polveaan oli kotijoukkueella koossa 11 pelaajan rosteri.

Tämänkertaisen ottelun kulku voidaan tiivistää jokaisen kolmen pelatun erän osalta yhteen kappaleeseen, sillä niin samoilla tavoilla jokainen erä tällä kertaa eteni. Ainoa poikkeus "sääntöön" oli avauserän alku, jossa vierasjoukkue Mahti käväisi neljän pisteen johdossa hukaten sen lähes samantien. Erien alut mentiin tasatahtiin ja kotijoukkue KaVe hankkiutui jokaisessa erässä pieneen johtoon sen puolivälin jälkeen. Avauserässä KaVe oli vielä hyvin pelissä mukana tilanteessa 17-17, johti toisessä erässä tilanteessa 19-16 ja johti kolmannessakin erässä vielä tilanteessa 21-19. Siitä huolimatta jokaisen erän voiton korjasi lopulta vierasjoukkue Mahti. Mikä sitten oli tällä kertaa Mahdin puhtaan 3-0 voiton avain? Huolimatta oman pelin ajoittaisesta tahmeudesta ja tehottomuudesta Mahti pystyi ratkaisuhetkillä vähentämään virheitään, koventamaan syöttöään ja hyökkäämään tehokkaammin. Kotijoukkue KaVen otteille kävi puolestaan juuri päinvastoin. Sen jokaisessa erässä ennen 20 pistettä loistaneet laitahyökkääjät Aleksander Rastamo, Kattelus ja Mikael Korhola sekä keskimiehet Lauri Lehtonen ja Anton Lepistö eivät saaneet Mahtimiesten puristuksessa pidettyä tehojaan loppuun saakka samalla tasolla, kun taas Mahdin pelaajista etenkin Tuomas Tervonen, Ilari Sivonen, Ville-Erik Tarkiainen ja Severi Savonsalmi onnistuivat ratkaisevasti paremmin. Eikä toki pidä unohtaa Mahdin vaihtopelaajista syöttämässä käyneitä Lasse Räisästä ja Simo Näkkiä, joiden inhottavilla hyppyleijoilla tehtiin tänään paljon tuhoa kotijoukkueen vastaanotolle. Ehkä erien loppujen tapahtumiin oli osansa myös joukkueiden kauden aikaisempien otteluiden tapahtumilla, sillä Mahdilla oli vyöllään useita loppumetreillä voitoiksi käännettyjä eriä, kun taas KaVe oli puolestaan kärsinyt mm. kuusi niukkaa 3-2 tappiota. Lentopallo on välillä melkoinen mentaalilaji, ja tiukoissa paikoissa itseluottamus ja aikaisemmat kokemukset vaikuttavat suorituksiin melkoisesti.

KaVen juttu Facebookissa

Kymen Sanomien juttu

Ottelun tulos tarkoittaa sitä, että Mahdilla on edelleen mahdollisuus taistella 20 ottelua sisältävän runkosarjan voitosta. Se on nyt kuusi pistettä Karelian Hurmoksen (55pist./19ott.) perässä yhden ottelun vähemmän pelanneena (49pist./18ott.). Karhulan Veikoilla on runkosarjassa jäljellä enää yksi ottelu, ja sen voittamalla joukkue voisi saada kokoon maksimissaan 32 sarjapistettä. Sen edellä on Lempäälän Kisa koottuaan 32 pistettä pelaamassaan 18 ottelussa, ja aivan sen kannassa on Vammalan Lentopallon kakkosjoukkue (28pist./18ott.), joten todennäköisesti KaVen lopullinen runkosarjasijoitus on joko viides tai kuudes eli se menetti nyt mahdollisuuden pudotuspelien kotietuun.

Mahdin toiseksi viimeinen runkosarjaottelu pelataan ensi lauantaina 17.2.2018 klo 18.00 aina vierasjoukkueille hankalassa paikassa Kyyjärven Liikuntahallilla, josta Mahti ei ole koskaan poistunut ykkössarjassa voittajana varsinaisen ottelun jälkeen. Tuosta ottelusta pyritään lähettämään kuvaa Mahdin Livekanavalla!

Runkosarjan huipennus tapahtuu sitten sunnuntaina 25.2.2018 klo 16.00 Maaningan Urheilutalolla, kun Mahtimiesten vieraaksi saapuu sarjakärki ja aivan suvereeni ennakkosuosikki Karelian Hurmos! Mikä olisikaan hienompaa kuin ratkaista runkosarjan voittaja tuossa ottelussa...

Mahdin viimeisen runkosarjaottelun tärpit:

 • vapaaehtoinen pääsymaksu! Jokainen tulija maksaa siis haluamansa summan...
 • TMR Investin erätaukokilpailu, jossa on mahdollisuus voittaa 1000€:n matkalahjakortti! (2. ja 3. erän välisellä tauolla, kolme osallistujaa arvotaan ennakkoilmoittautumisen perusteella)
 • Ilmaiset arpajaiset, johon osallistumisoikeus jokaisella paikalle saapuneella!
 • Ilmainen grillimakkara 50 ensimmäiselle paikalle saapuneelle (klo 15.00 alkaen)

Tervetuloa siis sankoin joukoin sunnuntaina 25.2.2018 seuraamaan klo 16.00 alkavaa ykkössarjan huippuottelua Maaningan Mahti - Karelian Hurmos!

 

lisätty 12.2.2018 JS


 

Mahti jyräsi 3-0 kotivoittoon Aitolahden Riennosta!

 

Mahdin vieraaksi oli tänä sunnuntaina aika saapua Aitolahden Riennon Tampereelta. Riento teki debyyttinsä lentopallon ykkössarjaan viime kaudella jääden tuolloin niukasti pudostuspelien ulkopuolelle ollen runkosarjassa yhdeksäs. Riento voitti tuolloin kaksiosaisessa säilymiskarsinnassa VaLePa 2:sen otteluvoitoin 2-0 ja säilytti näin sarjapaikkansa. Ennen tämänkertaista ottelua Mahti oli sarjassa tukevasti toisena ja Riento sijalla yhdeksän kamppailemassa edelleen paikasta play offeihin. Joukkueiden kauden aikaisempi kohtaaminen oli päättynyt Mahdin puhtaaseen 3-0 vierasvoittoon lokakuun 14. päivä Kaukajärven Vapaa-aikatalolla pelatussa ottelussa.

Mahti pääsi otteluun lähes täydellä miehistöllään. Kehityspelaajat Severi Savonsalmi ja Jere Auvinen olivat saaneet valmentaja Pasi Seppäseltä luvan mennä Pielaveden Sammon 2-sarjajoukkueen vahvistuksiksi heille tärkeään otteluun Vieska Wolleyta vastaan. Vierasjoukkue Aitolahden Riento saapui Maaningalle kymmenen pelaajan voimin, koska sillä ei ollut päällekkäisyyksistä johtuen mukanaan yhtään farmiseura Akaa-Volleyn pelaajaa. Pari muutakin poissaoloa vierasjoukkueen kokoonpanossa tänään oli.

Kotijoukkue Mahti pelasi tänään koko ottelun pääasiassa seitsikolla Yrjö Matsi (KT), Severi Kupari (KT), Fedor Ivanov (P), Tuomas Tervonen (H), Lasse Räisänen (YP), Ville-Erik Tarkiainen (YP) ja Tommi Silventoinen (L). Vierasjoukkueen pääsääntoinen pelaava kokoonpano oli Ossi Mäkinen (P), Miikka Puranen (YP), Jukka Katila (KT), Henri Laine (H), Arttu Moisio (YP), Valtteri Välkky (KT) ja Joni Veripää (L).

Mahti aloitti ottelun vahvasti karaten heti peräti 6-1 johtoon. Vaikka alku oli numerollisesti selkeästi kotijoukkueen, osoitti vierasjoukkue Riento silti heti tulleensa tosissaan haastamaan Mahtia ja taisteli alusta asti puolustaen uhrautuvasti etenkin liberonsa Joni Veripään johdolla. Laine onnistui hakkuroimaan lähes tasapäisesti kotijoukkueen Tervosen kanssa ja tilanne tasoittui mitä pitemmälle erä eteni. Mahti johti erää ensin 16-12 ja vielä 20-18, mutta tässä vaiheessa valmentaja Seppäsen oli pakko ottaa aikalisä kotijoukkueen peliä rauhoittaakseen. Mahti johti erää vielä 23-20, mutta Riento punnersi tämän jälkeen jo lähes rinnalle lukemiin 24-23. Vierasjoukkueen kannalta erä sai harmittavan lopun, kun erän lopussa passariksi tullut Juuso Rautakorpi astui keskirajan yli passaamaan lähtiessään ja erä katkesi siihen. Avauserä siis Mahdille 25-23. Avauserän aikana Mahdista kentällä kävivät tuplavaihdon kautta myös passari Jyrki Meriruoko ja hakkuri Andrey Ankudovich sekä syöttövaihdon kautta Simo Näkki. Vierasjoukkue teki myös myös tuplavaihdon, kun erän loppuhetkiksi kentälle tulivat jo mainittu passari Juuso Rautakorpi sekä hakkuri Olli Kanerva.

Toinen erä alkoi myös kotijoukkueen pienoisessa hallinnassa. Avauserässä torjunta-puolustuksensa kanssa tuskaillut Mahti sai hieman tarkennettua tekemistään sillä osa-alueella, mikä vei tehoja vierasjoukkueen hyökkäyksestä. Henri Laine jatkoi erän alkupuolella hyviä otteitaan, mutta muista Riennon hyökkääjistä ei enää niin paljon hänelle tukea löytynyt kuin avauserässä. Erän puolen välin jälkeen kotijoukkue nykäisi nopeaan tahtiin kuuden pisteen kaulan, josta vieraat eivät enää toipuneet. Tilanteesta 20-14 eteenpäin erän loppu tuli kotijoukkue Mahdille 5-3 ja siten koko erä selvin 25-17 numeroin. Mahti käytti toisessa erässä täsmälleen samat pelaajavaihdot kuin ensimmäisessäkin ja myös Riento haki ryhtiä peliinsä jo avauserässä nähdyllä tuplavaihdolla mutta tuloksetta.

Kymmenen minuutin erätuon jälkeen kentälle asteli entistä vapautuneempi ja päättäväisempi kotijoukkue. Vastustajan kovin taistelutahto oli sen sijaan laantunut ja sen peli sekosi ajoittain pahasti. Mahti nautiskeli jokaisen pelaajan onnistumisten voimin ja hallitsi erää suvereenisti. Kotijoukkueen johto oli pian erän alun jälkeen jo viisi pistettä (8-3) ja tämän jälkeen ero vain kasvoi. Mahdin johtaessa 18-6 alettiin jo jännittää saako vierasjoukkue kymmentä pistettä kokoon. No, sen verran Mahdin kovin lataus laantui ja Riennon peliote tarkentui, että vieraat saivat erän lopussa hieman kaunisteltua numeroita häviten sen 20 minuutissa 12-25. Mahti otti erän lopussa passariksi jälleen Meriruokon ja hakkurin tontille yllättäen Ilari Sivosen, joka heti ensimmäisestä paikastaan paukautti kotijoukkueelle pisteen nelospaikan hyökkäyksellä. Vierasjoukkue Riennon tuplavaihtokokeilu erän puolessa välissä ei toiminut, vaan sen tappiotilanne vaihtojen aikana kasvoi lukemista 4-13 lukemiin 6-18. Uutena pelaajana Riennon joukkueesta kentällä erässä käväisi pienen hetken myös Timo Leppänen.

Alun tasaisen kamppailun jälkeen ottelun voittajasta ei lopulta ollut mitään epäselvyyttä kotijoukkueen purjehtiessa puhtaaseen 3-0 voittoon. Parhaina pelaajina palkittiin Riennon mainion liberopelin pelannut ja illan lennokkaimmat tiikerit esittänyt Joni Veripää ja kotijoukkueen tehokas voimahakkuri Tuomas Tervonen, joka löi läpi ottelun ohi ja yli vierasjoukkueen torjunnan. 

Mahti pelaa kaksi seuraavaa runkosarjan otteluaan vieraskentillä, kun se kohtaa ensin sunnuntaina 11.2 Karhulan Liikuntahallilla ykkössarjan yllättäjän Karhulan Veikot ja seuraavana viikonloppuna Kyyjärvellä betonimiehet eli KyKy-Betsetin. Kaksi erittäin mielenkiintoista kamppailua on siis luvassa ja Mahtifaneille pyritään lähettämään molemmista otteluista livekuvaa Mahtimiesten Livekanavalla - stay tuned!

Runkosarja huipentuu Mahdin osalta sunnuntaina 25.2. klo 16.00 Maaningan Urheilutalolla pelattavaan kotiotteluun Karelian Hurmosta vastaan. Tästä ottelusta rakennetaan kunnon tapahtumaa, ja infoa päivitetään näille sivuille koko ajan kun asioita varmistuu.

Pysy siis kuulolla ja tule Urheilutalolle sunnuntaina 25.2. kannustamaan Mahtia sen taistellessa Pohjois-Karjalan lentopalloylpeyttä vastaan!

 

lisätty 4.2.2018 JS


 

Voitto!
Ottelun parhaat: Sten Kruuda (LeKi) ja Fedor Ivanov (Mahti)

Lempäälän Kisalta vahva esitys kotisalissaan - Mahti kuitenkin lopulta vahvempi 3-2!

 

Sunnuntaina 28.1.2018 oli jälleen aika yhden lentopallon 1-sarjaklassikon nimittäin Lempäälän Kisan ja Maaningan Mahdin kohtaamisen. Pelipaikkana oli tällä kertaa Hakkarin Liikuntahalli Lempäälässä, jonne Mahtimiehet matkustivat heitä revanssimielellä odottaneen kotijoukkueen vieraaksi. Edellinen joukkueiden välinen koitos oli ollut vain reilua kuukautta aikaisemmin, jolloin Mahti oli nujertanut Lekin kotikentällään puhtaasti 3-0. 

Ennen tämänkertaista ottelua oli Mahdilla vyöllään neljä peräkkäistä 3-0 voittoa, kun taas LeKillä oli ollut hieman vaikeampi jakso sen hävittyä kolme edellistä otteluaan, joista viimeisimmän hieman yllättäen toiselle Pirkanmaan joukkueelle Aitolahden Riennolle. Kotijoukkue halusi siis kirkastaa ilmettään ja karistaa Mahti-apinan selästään hävittyään Mahdille edelliset kahdeksan ottelua peräkkäin.

Bussimatkasta huolimatta vierasjoukkue Mahti aloitti ottelun todella tehokkaasti karaten heti 5-0 johtoon lähinnä passari Fedor Ivanovin huikean syöttöpelin avittamana. Kotijoukkueen koneen käynnistyminen kesti hieman pidempään, mutta kauan ei LeKi vieraansa mellastamista katsonut vaan aloitti vimmatun taistelun kuroen eron kiinni jo ennen erän puoliväliä. Tästä eteenpäin jauhettiin tasaisesti kotijoukkueen ollessa hieman niskan päälläkin. Palloa lyötiin heti ottelun alusta asti kovaa puolin ja toisin eikä armoa tunnettu. Yleensä erien lopussa vahva Mahti sai tällä kertaa taipua ja reilun 150 katsojan kannustama kotijoukkue puristi väkisin erävoiton 25-23. Eetu Rantanen ja Simo Puttonen LeKin yleispelaajaosastolta olivat erän näkyvimpiä hahmoja Yrjö Matsin ja Lasse Räisäsen vastatessa Mahdin kovimmista tehoista.

Toinen erä oli tasainen aina tilanteeseen 17-16 Mahdille. Sen jälkeen Mahtimiesten syöttö löysi jengansa ja muutenkin se pystyi kotijoukkuetta ehjempään suorittamiseen karaten ensin 21-17 johtoon ja saman tien erävoittoon 25-19. Tuplavaihdon kautta kentälle puolivälin jälkeen tulleet Jyrki Meriruoko ja Ville-Erik Tarkiainen toivat kaivatun lisäbuustin Mahdin peliin, jolla se käänsi erän itselleen.

Pitkän erätauon jälkeen ottelu jatkui kolmannessa erässä jälleen tasaisena. Kumpikin joukkue johti erää vuorollaan pinnalla tai parilla, mutta isompaa eroa ei syntynyt ennenkuin puolen välin tienoilla LeKin yllyttyä vallan hurjaan torjuntapeliin Sten Kruudan johdolla. Mahtimiehet hyökkäsivät vähän silmittömästi ja kotijoukkueen tiivis ja ulottuva torjunta nautti. LeKi johti erää 14-10 ja Mahdin kirittyä vielä 21-19. Mahti osoitti jälleen erän ratkaisuhetkillä sitkeytensä ja periksiantamattomuutensa selvittäen LeKin kolme eräpalloa ja nousten rinnalle tilanteessa 24-24. Mahti sai jopa yhden eräpallonkin, mutta ei pystynyt kuitenkaan erää katkaisemaan ja lopulta hurjasti taistellut kotijoukkue vei kuin veikin kolmannen erän voiton 27-25 puolen tunnin väännön jälkeen. Ensimmäinen jaossa ollut sarjapiste siis kotijoukkueen laariin. Pystyisiko LeKi vihdoinkin voittamaan "kirouksensa" ja kukistamaan Mahdin?

Tiukasta erävoitosta lisävirtaa ja uskoa saanut LeKi pelasi ajoittain kuin hurmiossa neljännen erän alussa. Mahdin osa oli harata vastaan ja yrittää pitää kotijoukkueen johto siedettävänä. Kotijoukkue johti erää 12-11, mutta sitten Mahdin kapteeni Räisänen asteli syöttöruutuun ja hänen maukkaiden hyppyleijojensa avittamana Mahti otti edun itselleen. Kenties lopullisesti ratkaisevimman eron erän lopussa teki Ville-Erik Tarkiaisen tulo Mahdin toiseksi yleispelaajaksi hyvin hetkeä aikaisemmin syöttäneen Räisäsen paikalle, sillä Vilun röyhkeät ja kovat hyökkäysratkaisut onnistuivat kerta toisensa jälkeen LeKin kovaa torjuntaa vastaan. Mahti puristi väkisin erävoiton itselleen 25-23 ja varmisti siten ainakin yhden sarjapisteen Hakkarista mukaansa!

Viidennen ja ratkaisevan erän hallitsija oli alusta asti hienokseltaan vierasjoukkue Mahti. Tietenkään LeKi ei luovuttanut vaan taisteli leijonan lailla, mutta etenkin puolen vaihdon jälkeen Mahti oli selvästi parempi. Yrjö Matsi oli elementissään napsien tukun torjuntoja ja vaimennuksia hieman pehmenneestä kotijoukkueen hyökkäyksestä ja paukutti itse maukkaita pisteitä Ivanovin tarjoiluista LeKin parkettiin. Puttonen sai pidettyä tasonsa kotijoukkueen puolelta, mutta Mahdin onneksi Anssi Vesasella ei ollut tällä kertaa aivan paras päivänsä eikä Rantanenkaan saanut pidettyä virhekontrollia aivan riittävästi ratkaisuhetkillä yllä. Mahti sai pidettyä hyvällä side-out pelillään hankkimansa muutaman pisteen edun ja kasvatti sen aivan lopussa jopa viiteen pisteeseen voittaen viidennen erän 15-10. Ei siis vieläkään ollut LeKin vuoro tuulettaa voittoa Mahdista, mutta tällä kertaa se oli lähempänä kuin aikoihin.

Palkintoraati palkitsi kotijoukkueesta keskitorjuja Sten Kruudan, joka oli erittäin vahva etenkin torjuntapelissään. Mahdin parhaana palkittiin joukkueen passari Fedor Ivanov, joka pystyi keskinkertaisesta vastaanotosta huolimatta tarjoilemaan riittävän hyvät hyökkäyspaikat iskijöille. Kumpikin joukkue haki tehoja riskisyöttöjen kautta, mikä näkyi melko runsaana syöttövirheiden määränä. Kummallakin joukkueella oli hieman ongelmia hakkuripelissään, minkä vuoksi ratkaisurooliin tällä kertaa nousivat yleispelaajat ja keskitorjujat.

Ottelun tulos tiesi sitä, että Mahti varmisti jo nyt runkosarjan kahden parhaan joukkoon sijoittumisen ja kotiedun play offeihin aina mahdollisiin finaaleihin saakka. Joukkueella on vielä neljä ottelua jäljellä runkosarjassa kuten sen lähimmillä uhkaajilla, mutta piste-ero seuraaviin on jo 13 pistettä.

Runkosarjan lopusta tulee monella tapaa erittäin mielenkiintoinen:

Runkosarjan kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta (sijat 7-8) käydään vielä kova kamppailu kolmen-neljän joukkueen kesken. Näistä KyKy-Betset on parhaissa asemissa (17ott./18pist.), mutta Riemu (17ott./16pist.), AitRi (16ott./14pist.) ja Jymy (16ott./13pist.) mielivät myös jokainen kahdeksan parhaan joukkoon. Kahden em. joukkueen kausi päättyy runkosarjan jälkeen.

Kotiedusta play offeihin (sijat 3-4) kamppailee tasapäisesti edelleen neljä joukkuetta. Niistä jokaisella on tähän täydet saumat tilanteen ollessa kutkuttavan tasainen: Kuortane (16ott./30pist.), LeKi (16ott./30pist.), VaLePa (17ott./28pist.) ja KaVe (17ott./28pist.). Kaikki em. joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa pudotuspeleissä.

Runkosarjan voitossa on vahvimmin kiinni Karelian Hurmos koottuaan 49 pistettä 17 ottelussaan. Jos se nappaa kolmen pisteen voitot kahdesta seuraavasta ottelustaan on sillä koossa ennen viimeistä peliään Mahtia vastaan 55 pistettä eräsuhteen ollessa vähintään 56-12. Jos Mahti pystyy samaan suoritukseen kolmessa seuraavassa ottelussaan, on sillä ennen viimeistä peliään Hurmosta vastaan koossa 52 pistettä eräsuhteen ollessa vähintään 55-12. Tässä tapauksessa runkosarjan voittaja ratkeaisi sarjan viimeisessä ottelussa Mahdin kotikentällä su 25.2. Jos Mahti voittaisi tuon ottelun 3-0 tai 3-1, olisi kummallakin joukkueella koossa 55 pistettä, voitot Mahdin eduksi 19-1 vs. 18-2  ja eräsuhde Mahdin eduksi vähintään +45 vs. +43. Mutta monta ottelua on vielä kummallakin kärkijoukkueella edessään ennen keskinäistä kamppailua, ja tilanne voi ratketa jo ennen sitä. Mahdin ei kärsi menettää yhtään sarjapistettä, ja sen loppuohjelma on ennakolta joensuulaisia hankalampi. Toivotaan, että jännitys säilyy loppuun saakka, sillä mikä olisikaan maukkaampaa kuin ratkaista runkosarjavoitto viimeisessä keskinäisessä ottelussa!

Seuraavana kantona kaskessa Mahtimiehillä on kotiottelu tulevana sunnuntaina 4.2. klo 15.00, jossa se saa vastaansa Aitolahden Riennon Tampereelta. AitRi nojaa vahvasti farmipelaajiin, joita se saattaa saada mukaansa Mestaruusliigajoukkueista Akaa-Volleysta sekä Rantaperkiön Iskusta. Kuten jo tämän raportin alussa tuli kerrottua, voitti Aitri edellisessä kotiottelussaan juuri LeKin, joten vaarallinen vastustaja on kyseessä. Ja AitRin tavoitellessa play off -paikkaa, laittaa se varmasti kaikkensa likoon yrittäessään hakea pisteitä Maaningan Urheilutalolta.

Kotiyleisön tuki on jälleen suuressa arvossa, joten tervetuloa kannustamaan Mahti voittoon!

 

Otteluraportti LeKin sivuilla

Juttu LeKin sivuilla

 

Päivitetty 4.2.2018 JS


 

Mahti voitti siipirikkoisen sarjajumbon 3-0

 

Se oli sitten sellainen ottelu. Ei mikään lentopallon klassikko, mutta näitäkin kauteen aina välillä mahtuu. Loukkaantumissuma, flunssa-aalto, armeijakiireet ja kotijoukkue Mahdin ylivoima lannistivat nuoren vierasjoukkueen Vilppulan Tähden Maaningan Urheilutalolla pelatussa ottelussa, joka kesti taukoineen tunnin ja 12 minuuttia.

Syyskuussa pelatun edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen oli Mahti myös voittanut 3-0 kohtuullisen selvin erälukemin, mutta tuolloin Tähden joukkueen esitys kotikentällään Parkkivuoressa oli ainakin yhtä pykälää parempi kuin tällä kertaa. Ja olihan viime kauden A-poikien Suomen mestaruuden voittaneeseen kokoonpanoon liittynyt sen jälkeen myös kanadalainen hakkuri Nathan Murdock, joten odotusarvona oli tiukempikin vääntö sarjapisteistä. Mutta kun vierasjoukkueen saavuttua Maaningalle huomattiin Murdockin tyytyvän huoltajan rooliin siviilit päällä polvivamman vuoksi ja joukkueen vahvuuden ollessa vaivaiset seitsemän pelaajaa, latistui kotijoukkueenkin tunnelma. Mahdin valmentajakaksikko saikin tehdä tänään suurimman työnsä motivoidakseen kotijoukkueen pelaamaan edes kohtuullisella tasolla ja hoitamaan pelin ns. alta pois.

Mahti pelasi ottelun kaikki erät pääsääntöisesti kokoonpanolla Jyrki Meriruoko (P), Andrey Ankudovich (H), Severi Savonsalmi (KT), Yrjö Matsi (KT), Simo Näkki (YP), Ilari Sivonen (YP) ja Tommi Silventoinen (L). Vierasjoukkueen koko pelaava miehistö oli Arttu Salmijärvi, Sami Valaranta, Petro Ahvenjärvi, Oskari Marjakoski, Lassi Mäntynen, Santeri Salonen ja Teemu Kaitakari. Vieraiden kokoonpanossa oli mm. kaksi passaria ja joukkue joutui pelaamaan ilman liberoa. 

Jo avauserä osoitti ottelun askelmerkit. Kotijoukkue Mahti repäisi mm. hyvän syöttöpelinsä turvin nopeasti 6-1 johdon. Vieraiden toisen aikalisän aika oli tilanteessa 14-7 Mahdin eduksi. Vaikka erä eteni koko ajan Mahdin reilussa johdossa, teki kotijoukkue myös paljon virheitä, joita vieraat eivät kuitenkaan pystyneet hyödyntämään. Etenkin kenttäpuolustuksessa ei kotijoukkue meinannut millään päästä tasolleen ja monta helppoa - jos toki melko yllättävääkin - palloa kenttään jäi. Tämä kertoi selvästi henkisestä tilasta ja keskittymisestä pelaamiseen. Avauserä kotijoukkueelle 25-17.

Ottelun toinen erä oli kotijoukkueen ehjintä pelaamista tällä kertaa. Ja sen kertovat myös eräpisteet 25-10. Mahdin syöttö jatkoi tuhojaan vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla ja muutenkin suorittaminen pysyi melko lailla tasaisesti koossa. Kohtaloonsa alistunut vierasjoukkue käytti erässä vain yhden kosmeettisen aikalisän ollessaan tappiolla 8-21. Mahdin kapteeni Lasse Räisänen piipahti erän aikana kentällä syöttämässä (ja myös passaamassa!) Meriruokon paikalla, muuta mainittavaa ei aikakirjoihin juuri jäänyt.

Sama kaiku askelten oli myös kolmannessa erässä, jonka Mahti aloitti jälleen väkevästi karaten samantien useamman pisteen etumatkalle. Erän loppupuolella kotijoukkue jäi odottelemaan ottelun päättymistä, ja vierasjoukkue sai pienimuotoisen pisteputken aikaiseksi nousten kaukaa takaa jo kolmen pisteen päähän. Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen joutui jopa kutsumaan joukkonsa koolle aikalisälle Mahdin johtaessa 20-17. Tämän jälkeen kotijoukkue vei erän lopun 5-1 ja koko erän 25-18.

Vierasjoukkueen parhaana palkittiin Sami Valaranta ja toinen ajoittain onnistumisillaan erottunut pelaaja oli Santeri Salonen. Kotijoukkueen parhaana palkittiin passari Jyrki Meriruoko.

Kahden vähän helpomman kotiottelun jälkeen Mahtimiehillä on edessään runkosarjan huipennus, jonka viidestä ottelusta vieraskentillä pelataan kolme ja kotisalissa kaksi. Tulevana viikonloppuna Mahti matkustaa vastavierailulle Lempäälään, jossa Hakkarin isännät varmasti jo vesi kielellä heitä odottavat. Lempäälän Kisan taso tunnetaan Mahti-leirissä hyvin, joten motivaatio-ongelmia ei varmasti joukkueella ole. Päinvastoin, LeKi-ottelut ovat aina taatusti tasokkaita ja sytyttäviä taisteluja, ja Hakkarin Liikuntahallia kansoittava runsaslukuinen ja asiantunteva lentopalloyleisö antaa siellä pelattaviin otteluihin oman mausteensa. Nähtäväksi jää maistuuko Mahtimiesten suissa ensi sunnuntaina edelleen umami vai onko vuorossa karvaampi maku... Hieno ottelu jälleen kerran tulossa! Tätä ottelua on mahdollisuus seurata livenä netistä Mahdin livekanavalla!

Mahtimiesten seuraava kotiottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla sunnuntaina 4.2.2018 klo 15.00 (HUOM poikkeava aloitusaika!). Vieraaksemme saapuu tuolloin Aitolahden Riento Tampereelta.

Tervetuloa seuraamaan Mahtimiesten runkosarjan toiseksi viimeistä kotiottelua Urheilutalolle!

 

lisätty 21.1.2018 JS


 

Mahti avasi kevätkauden 3-0 voitolla Liikunnan Riemusta!

 

Lähes kuukauden kestäneen joulutauon jälkeen Mahtimiehet palasivat tositoimiin saadessaan kevätkauden avausotteluun kotikentälleen vieraakseen Liikunnan Riemun Jyväskylästä. Edellisellä kaudella 1-sarjaan noussut Riemu oli sijoittunut 14 joukkueen sarjassa sijalle 11, ja säilytti sarjapaikkansa heti ensimmäisellä putoamiskarsintakierroksella voitettuaan Nilsiän Nujakan otteluvoitoin 2-0. Tällä kaudella Riemu oli ennen tätä kohtaamista runkosarjassa toiseksi viimeisellä sijalla kamppailemassa tiukasti viimeisistä Play off -paikoista Nurmon Jymyn, Aitolahden Riennon ja KyKy-Betsetin (Kyyjärvi) kanssa, joten vierasjoukkueelle ottelulla oli suuri merkitys. Kuluvan kauden aikaisempi keskinäinen kohtaaminen oli päättynyt Mahdin 3-0 vierasvoittoon, mutta ottelu oli tuolloin eränumeroiden takana todella tiukka ja Mahti sai tehdä täyden päivätyön voittonsa eteen.

Tämänkertaisen ottelun kotijoukkue Mahti pelasi pääsääntöisesti seitsikolla Jyrki Meriruoko (P), Lasse Räisänen (YP), Yrjö Matsi (KT), Tuomas Tervonen (H), Ville-Erik Tarkiainen (YP), Severi Kupari (KT) ja Tommi Silventoinen (L). Jokaisessa pelatussa erässä kotijoukkueen kokoonpanossa kävivät tuplavaihdon kautta myös Fedor Ivanov (P) ja Andrey Ankudovich (H). Pielaveden Sampoa A-junioreissa edustavilla nuorilla pelaajilla oli ollut edellisenä päivänä kova turnaus, joten päävalmentaja Pasi Seppänen halusi antaa heille hieman palautumisaikaa. Ja mikäs siinä, kun joukkueesta löytyy laajuutta jokaiselle pelipaikalle!

Vierasjoukkue Riemun pääsääntöinen pelaava seitsikko ottelussa oli Matti Pöntinen (P), Ville Oksanen (YP), Niko Kajakulma (KT), Aarne Ahvenainen (H), Jaakko Aninko (YP), Jani Liski (KT) ja Veli Manninen (L). Joukkueen molemmat varsinaiset liberot olivat sairastelujen vuoksi sivussa, minkä takia normaalisti hyökkäysvoimainen yleispelaaja Manninen oli nyt sijoitettu tälle pelipaikalle. Hän onnstuikin liberopelissään kohtalaisen mukavasti, mutta toki hänen hyökkäystaidoilleen olisi Riemulla myös ollut käyttöä vaikka Oksanen hyvin tällä tontilla ajoittain pelasikin. Vierasjoukkueen vaihtopelaajista keskitorjuja, ex-Mahtimies Veeti Hartikainen piipahti jokaisessa erässä kentällä torjuntavaihdon kautta. Lisäksi pieniä pätkiä kentällä kävivät pelaamassa myös Marko Tuomela Oksasen paikalla ja Tommi Liimatainen Kajakulman paikalla.

Ottelun jokainen erä noudatteli melko lailla samanlaista kaavaa. Alkupuoliskot mentiin hyvin tasapäisesti, mutta jokaisessa erässä kotijoukkue Mahti raapi puolessa välissä pienen edun itselleen. Ja sitten viimeistään 20 pisteen tienoilla kotijoukkue teki vaadittavan tasonnoston ja kuittasi kaikki kolme pelattua erää nimiinsä. Kotijoukkueen parasta antia tänään olivat vastaanotto ja hyökkäyspelaaminen, joissa se oli selvästi vieraitaan vahvempi ja tasokkaampi. Kenttäpuolustuskin toimi kohtalaisen hyvin, mutta torjuntapelaaminen ja etenkin syöttäminen olivat tällä kertaa tavallista vaisumpia. Kotijoukkue teki kolmeen erään yhteensä 17 syöttövirhettä, ja vierasjoukkueen kokoamasta 61 eräpisteestä Mahti teki heille yhteensä 28. Nämä lukemat kertovat siitä, että aivan paras mahdollinen fokus ei kotijoukkueella ottelussa ollut, mutta myös siitä että joukkueiden välinen tasoero on juuri nyt melko suuri. Kuten vierasjoukkueen valmentaja Jarno Huupponen ottelun jälkeisessä haastattelussa totesi, Riemu sortui jokaisessa erässä omiin virheisiin ratkaisevilla hetkillä, kun taas kotijoukkue aina tarvittaessa nosti tasoaan ja teki tarvittavan eron.

"Kolme-nolla, hyvä olla" voisi tähän loppuun kuitenkin todeta valmentajamme Seppäsen lempilausetta toistaen, joten kevätkautta on hyvä jatkaa seuraavassa ottelussa, joka pelataan myös Mahtimiesten kotikentällä lauantaina 20.1. klo 18.00. Vieraaksi saapuu sarjanousija Vilppulan Tähti, joka koostuu pääasiassa viime kaudella A-poikien Suomen mestaruuden voittaneista pelaajista vahvistettuna 1-sarjan kovimman ulottuvuuden omaavalla kanadalaisella ammattilaisvahvistus Nathan Murdochilla.

Tervetuloa Maaningan Urheilutalolle seuraamaan jatkuuko Mahtimiesten katkeamaton voittoputki kotikentällään ja saako Mahtimiesten torjunta hipaisuakaan vieraiden hurjan hakkurin korkealta lähteviin hyökkäyksiin.

 

lisätty 20.1.2018 JS


 

Syyskauden yhteenveto 

 

Taisin lupailla viimeisessä otteluraportissa vuoden 2017 puolella tekeväni pian yhteenvedon Mahtimiesten syyskaudesta, mutta laiskuuden vuoksi se on jäänyt tähän mennessä tekemättä. No, korjataanpa tuo puute sitten nyt, vaikka kevätkausi onkin jo saatu liikkeelle.

Mahdin 1-sarjajoukkue uusiutui 1-sarjakaudelle 2017-2018 kohtuullisen paljon, kun neljä edellisen kauden runkopelaajaa lopetti ja heidän tilalleen tuli uusia, pääsääntöisesti nuoria lupaavia pelimiehiä. Tämä luonnollisesti asetti uudenlaisia haasteita myös joukkueen valmennukselle, mutta toisaalta toi kaivattua vaihtelua ja uusia tuulia joukkueeseen. Ja tokihan ns. perusrunko säilyi hyvin koossa. Kirsikkana kakun päälle sopimuksensa sarjakauden kynnyksellä Mahtimiehiin tekivät kokenut kehäkettu Ilari Sivonen ja mahtavan fysiikan ja lajilahjakkuuden omaava Tuomas Tervonen, joten lopulta valmentajillamme Pasi Seppäsellä ja Heikki Miettisellä oli käsissään erittäin laadukas 13 pelaajan rosteri.

Joukkue treenasi juhannuksesta lähtien hyvin lajivalmentajien sekä uuden fysiikkakoutsi Pasi Pitkäsen tarkkojen ohjelmien mukaan. Nuoret kaverit osoittivat pian olevansa valmiita haastamaan kokeneemmat jermut, mikä toi mukavasti kilpailua porukkaan potkien kaikkia eteenpäin. Syksyllä lajiharjoitusten pyörähdettyä käyntiin salilla, totesi päävalmentaja Seppänen tyytyväisenä, että kulunut kesätreeni oli toiminut ja että etenkin nuorten miesten sekä fyysinen että taidollinen kehitys oli ollut huimaa. Ei siis ollut syytä huoleen - tälläkin 1-sarjakaudella Mahti tulisi olemaan kova vastus kaikille.

Sarjakausi 2017-2018 pyörähti Mahtimiesten osalta hyvin käyntiin, ja suoritustaso on pysynyt koko syyskauden ihailtavan korkealla tasolla - niin harjoituksissa kuin otteluissakin. Toki kaikki ottelut eivät ole olleet aivan parasta mahdollista suorittamista, mutta 12 voittoa pelatusta 13 ottelusta eräsuhteella 37-7 on mahtavan kova saldo - tyylipisteillä ei ole väliä vaan voitot ratkaisevat. Play off- paikka on ollut varma jo hyvän aikaa sitten ja joukkue taistelee edelleen jopa koko runkosarjan voitosta hävittyään ainoastaan vierasottelunsa sarjakärki Karelian Hurmokselle.

Syyskauden viimeinen ottelu kotisalissa Lempäälän Kisaa vastaan oli yksi syyskauden ehjimmistä, ja tuloksena oli puhdas 3-0 voitto. Erityisen merkityksellistä on syyskaudella ollut se, että valmennus on antanut peliaikaa ihan jokaiselle 13 pelaajalle ja silti suoritustaso ei ole sen kummemmin heitellyt. Tämä kertoo koko joukkueen tasaisesta laadukkuudesta ja myös toisaalta potentiaalista, jota sillä on vielä jäljellä kunhan pelaavaa kokoonpanoa lopullisesti tiivistetään kevään ratkaisuotteluiden lähestyessä. 

Joulutauko sarjapeleistä kesti melkolailla tasan kuukauden (16.12.2017 - 14.1.2018), mutta tietenkään koko aikaa pelaajat eivät olleet omillaan, vaan joukkuetreenit pyörivät ensin jouluun saakka ja jatkuivat heti uuden vuoden jälkeen. Loppiaisena kokoonnuttiin lähes koko joukkueen voimin jo perinteeksi muodostuneelle Rantasalmen visiitille. Reissu käytettiin treenaamiseen, palaveeraamiseen, pelaamiseen 2-sarjan kärkijoukkuetta East-Volley Junioreja vastaan sekä saunomiseen - eli tärkeään joukkueen yhteiseen aikaan ja kevätkauden käynnistämiseen. Tässä vaiheessa on pakko ensinnäkin kiittää Rantasalmen Urheilijoita sekä East-Volley Junioreja yhteistyöstä sekä myös antaa tunnustus nuorelle East-Volley Juniorien edustusjoukkueelle hyvästä treenivastuksesta. Ei ole Savonlinnan joukkue turhaan 2-sarjan kärjessä! Voisinpa väittää, että joukkue ei olisi viimeisenä tämän kauden 1-sarjassakaan Mahtimiehiä vastaan esittämillä otteillaan. Keep up the good work ja menestystä kevätkaudelle Savonlinnan suuntaan!

Syyskausi on siis menestyksekkäästi takana ja tätä kirjoitettaessa kevätkausikin jo käynnissä. Mahtimiehet ovat sarjassa tukevasti kahden parhaan joukossa, ja tähtäävät luonnollisesti menestykseen ensin runkosarjan viimeisissä otteluissa ja sen jälkeen alkavissa Play off- otteluissa.

Yhtä asiaa rohkenen vielä toivoa, nimittäin maaninkalaisten ja koko pohjois-savolaisten suurempaa tukea hienolle joukkueellemme. Maaningan Urheilutalon lehtereille mahtuu vielä paljon enemmän kannustajia kuin mitä tähän asti siellä on otteluissamme ollut. Kotiyleisö on tärkeä tuki ja turva joukkueelle, joka lupaa esittää aina parastaan ja taistella jokaisen ottelun voitosta. 

Tervetuloa seuraamaan kevätkaudella 2018 taistelevaa, iloista ja menestyvää Mahtimiesten lentopallojoukkuetta!

 

lisätty 19.1.2018 JS


 

Valmentaja Heikki Miettinen sai ottaa rennosti, kun Mahti jyräsi voittoon mm. Severi Savonsalmen onnistumisilla

Mahti joulutauolle upealla 3-0 voitolla LeKistä!

 

Vuoden 2017 viimeisessä ykkössarjaottelussaan Mahtimihehet saivat vieraakseen tutun kiistakumppanin Lempäälän Kisan Pirkanmaalta. Nämä joukkueet olivat kohdanneet ykkössarjassa viimeisten kausien aikana kahdeksan kertaa ennen tätä , ja kuten LeKin tiedotus oli 11.12. julkaisemassaan ennakkojutussa laskenut, oli voittosuhde Mahdin eduksi 6-2. Mukaan saldoon mahtuvat myös ikimuistoiset finaalipelit toissa kaudelta, jolloin Mahti eteni ykkössarjan mestaruuteen saakka. Otteluennakkonsa mukaan, vierasjoukkue saapui Maaningalle revanssimielellä ja halusi niin sanotusti karistaa apinan selästään voittamalla vahvana kotijoukkueena tunnetun Mahtimiehistön. Ennen ottelua Mahti oli sarjassa toisena ja LeKi heti sen perässä kolmantena, joten kyseessä oli ns. kuuden pisteen ottelu, jossa jo osin ratkaistaisiin taistelu runkosarjan kahden parhaan joukkoon sijoittumisesta. No, toki runkosarjaa on kummallakin joukkueella vielä seitsemän ottelua tämän jälkeen, joten paljon ehtii vielä tapahtua ennen helmikuun loppua. Mutta joka tapauksessa tuima ja mielenkiintoinen taistelu oli odotettavissa!

Ottelu aloitettiin vierasjoukkue LeKin toiveesta hieman totuttua aikaisemmin klo 16.00, koska heillä oli suunnitelmissa viettää pikkujoulut kotiseudullaan vielä samana iltana. Mahti tuli mielellään LeKiä tämän verran vastaan, mutta sen enempää ei LeKille ollut sitten enää tarjolla. Mahtimiehet murjoivat vieraansa Urheilutalon parkettiin tylysti 3-0 tasapainoisen esityksen jälkeen. No, tunnin ja 24 minuutin peli antoi lempääläisille vielä hieman lisäaikaa ehtiä takaisin kotiin pikkujoulujaan viettämään :)

Ottelun avauserään Mahdin va. päävalmentajana ottelussa toiminut Heikki Miettinen marssitti kotijoukkueesta keskitorjujat Yrjö Matsin ja Severi Savonsalmen, passariksi Fedor Ivanovin, yleispelaajiksi Ilari Sivosen ja Lasse Räisäsen, hakkuriksi Tuomas Tervosen ja liberoksi Tommi Silventoisen. Vierasjoukkue LeKin päävalmentaja Tapani Nyströmin vastaus oli seitsikko, jossa keskitorjujina aloittivat Olli-Pekka Palomäki ja Sten Kruuda, passarina Kasimir Luostarinen, yleispelaajina Eetu Rantanen ja Simo Puttonen, hakkurina Anssi Vesanen ja liberona Teemu Uusitalo. Avauserän alkutahdit mentiin tasapäisesti kummankin joukkueen pelatessa hyvää side-out peliä. Mutta hyvin pian kotijoukkueen tehokas syöttö ja torjunta-puolustus alkoivat repiä eroa vieraisiin nähden. LeKi oli pakotettu ottamaan aikalisän ollessaan tappiolla 3-7. Aikalisä ei tuonut ryhtiä vieraiden otteisiin, vaan Mahti pelasi monipuolista ja näyttävää peliä kasvattaen eron viiteen pisteeseen tilanteessa 18-13, jolloin LeKi käytti erän toisen aikalisänsä. Yhtä pelattua palloa aikaisemmin Mahti oli käyttänyt ns. tuplavaihdon, jolloin erän lopun ajaksi hakkuriksi tuli Andrei Ankudovich ja passariksi Jyrki Meriruoko, joka teki näyttävän sisääntulon ässäsyötön merkeissä. Kotijoukkueen peli pysyi hyvin kasassa, ja etenkin Tervonen oli hakkurina LeKille vaikea pysäytettävä sen kookkaasta torjunnasta huolimatta. Myös Mahdin kapteeni Räisänen hyökkäsi tehokkaasti hankalistakin paikoista muun joukkueen säestäessä hyvin. Tilanteessa 21-15 Mahdille LeKi haki viimeistä rytminmuutosta ottamalla kentälle Arttu Linjamäen ja kapteeni Sauli Silpon, mutta hekään eivät pystyneet lievään ylilataukseen sortuneen vierasjoukkueen peliä piristämään. Avauserä kotijoukkueelle 23 minuutissa selvin 25-17 lukemin.

Toisen erän avausseitsikot olivat kummallakin joukkueella samat kuin avauserässäkin. Toinen erä oli vierasjoukkueen paras tällä kertaa, ja he pystyivätkin pitämään pelin tasaisena ja ajoittain jopa hallitsemaankin sitä. Pisteen kahden erolla edettiin tilanteeseen 10-12 Lekin johtaessa, kunnes Mahdin oli käytettävä aikalisä vieraidensa kovinta rynnistystä katkaisemaan. Tämä tepsi, ja pian oltiin jälleen tasalukemissa 13-13. Mahti suoritti tutun tuplavaihtonsa, mutta LeKi pystyi nyt vastaamaan kotijoukkueen haasteeseen hienosti muun muassa vähitellen lämmenneen huippuhakkurinsa Anssi Vesasen johdolla. Lempäälän Kisa johti vielä 18-17, kun Mahti otti tuplavaihtonsa takaisin, ja kentälle palasivat hakkuri Tervonen ja passari Ivanov. Seuraavat pallot kotijoukkue väänsi väkisin voitokseen ja LeKi oli pakotettu aikalisälle joutuessaan takaa-ajajaksi tilanteessa 18-19. Kerran johtoon päästyään ei kotijoukkue siitä enää luopunut vaan piti tiukasti edustaan kiinni. Tervonen jatkoi edelleen hienoa hakkuripeliään ja tasainen onnistuja Räisänen alkoi saada yhä enemmän tulitukea yleispelaajakollegaltaan Sivoselta, joka vaihtoi peippailun onnistuneesti koviin iskulyönteihin. LeKin siihen saakka parhaiten hyökännyt yleispelaaja Rantanen sortui muutamaan virheeseen ja Mahti karkasi. Vaihdosta peliin erän loppuhetkiksi tulleet Linjamäki (tilanne 19-20) ja Juuso Paananen (tilanne 19-22) olivat epäkiitollisen tehtävän edessä yrittäessään kääntää kurssia vierasjoukkueelle suotuisaksi. Mahti paineli vastustamattomasti erävoittoon 25-20, kun viimeisen pallon niittasi LeKin kenttään nelospaikalta Sivonen kaukaa kuutospaikan takaa heitetystä millimetrin tarkasta hihapassista. Kotiyleisö räjähti villiin tuuletukseen, samalla taisi vierasjoukkueen todellinen taistelumieli vähän lannistua. Mahti vei siis toisen erän lopun pistein 2-8!

Kymmenen minuutin erätauon jälkeen ottelun kolmas erä alkoi vierasjoukkueen komennossa. LeKi käväisi jo 4-1 johdossa, kun kotijoukkue tuntui jääneen vielä erätauon viettoon. Kumpikin joukkue aloitti jälleen tutuilla avausseitsikoillaan. Mahti ei antanut vieraidensa karata, vaan kuroi pienen etumatkan nopeasti kiinni. Lempääläläisten virheet jatkuivat ja etenkin tuskaa tuottivat omat syötöt. Kotijoukkueen fokus sen sijaan säilyi erinomaisesti ja tekemisen taso oli laadukasta. Mahti oli siirtynyt 11-8 johtoon, kun LeKi käytti erän ensimmäisen aikalisänsä. Samalla Leki vaihtoi erän lopun ajaksi passarikseen Paanasen ja toiseksi keskitorjujaksi kokeneen Toni Laineen. Erää jatkettiin Mahdin johdolla tilanteeseen 19-15 saakka, jolloin kotijoukkue käytti jälleen hyväksi koetun tuplavaihtonsa. Seuraavat kaksi pistettä menivät kuitenkin LeKille, ja Mahdin valmentaja Miettisen oli pakko nousta penkiltään seisomaan jututtaakseen pelaajiaan aikalisällä.Heikin isällisen rauhallinen jutustelu palautti kotijoukkueen pelin jengoilleen, ja kaksi seuraavaa pistettä tulivat jälleen sen pistepussiin. Nyt oli Tapio Nyströmin vuoro kutsua joukkonsa koolle erän toiselle aikalisälle. Mikään ei kuitenkaan enää vierasjoukkuetta auttanut, vaan kotijoukkue Mahti nautiskeli erä- ja otteluvoittoon selvin 25-19 lukemin. Jälleen erän loppuhetket olivat kotijoukkueen suvereenia hallintaa sen voittaessa erän lopun 6-2. 

Ottelun jälkeen vierasjoukkueen parhaana palkittiin ottelun edetessä yhä selvemmin esille noussut hakkuri Anssi Vesanen, joka pystyi tehokkaaseen hyökkäystyöskentelyyn. Vaikka kyseessä onkin todella kovan luokan pelimies, ei yksi pelaaja pysty yksinään ykkössarjassa vastustajaa kaatamaan, ja tänään ei Lekin muu joukkue pystynyt riittävästi hakkurilleen tukea tarjoamaan. Anssi Vesanen pelasi muuten juuri kahdessa Vammalan Lentopallon Mestaruusliigaottelussa hakkurina farmisopimuksen turvin kooten molemmissa peleissä parhaat pistesaldot, joten todellakin huipputason pelaajasta on kyse. Ja pääsipä hän haistelemaan Mestarien liigan lohkovaiheen tunnelmia VaLePan voittaessa kreikkalaisen PAOK Thessalonikin, joten hänellä on laaja skaala tällä kaudella! Lisää Anssin komeista otteista voit lukea LeKin sivuilla julkaistusta jutusta.

Jos vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittiin tänään lähes elävä legenda Vesanen, palkittiin kotijoukkueen parhaana vuorenvarma tulevaisuuden tähtipelaaja Fedor Ivanov. Juuri 17-vuotta täyttänyt passaritaituri pyöritti tänään sellaista passipeliä, ettei vastustajan kokenutkaan torjunta saanut Mahdin hyökkäyksiin otetta kuin vain satunnaisesti. Toki Fedon urakkaa helpotti joukkueen laadukas vastaanottopelaaminen, mutta silti toistuvasti yksi vastaan yksi -tilanteita rakentanut passarimme vei voiton virkaveljistään selvästi. Lisäksi viime otteluissa käyttöön otettu hyppysyöttö oli tänäänkin tehokas ja varma.

Mahdin joukkueesta onnistujia löytyi laajalta rintamalta, ja esille voi helposti nostaa hakkuri Tervosen sekä molemmat yleispelaajat Räisäsen ja Sivosen. Keskitorjujamme Matsi ja Savonsalmi olivat tänään tarkassa vartioinnissa, mutta pystyivät silti nakuttamaan mukavat hyökkäystehot. Silventoinen pelasi perusvarman vastaanotto-puolustuspelin, mutta harjoitusten perusteella häneltä voi odottaa vieläkin enemmän. Vierasjoukkueen yleispelaajista Rantanen aloitti hienosti, mutta hiipui ratkaisuhetkillä muun harmaan massan joukkoon. Toinen yleispelaaja Simo Puttonen väläytteli ajoittain, mutta tasaisuus puuttui tällä kertaa hänen suorituksistaan. Keskitorjujat olivat hyvin vähillä passeilla, kun kotijoukkueen paha aloitussyöttö rikkoin LeKin vastaanoton.

Vierasjoukkueen näkökulmasta kirjoitetun otteluraportin ja ottelujutun voit lukea linkkien kautta. LeKin sivuilla on myös tarkka tilasto joukkueiden suorituksista. LeKin Facebook-sivuilta löytyy myös hieno kuvasarja ottelusta!

Ottelun jälkeisen valmentajien haastattelutilaisuuden videon voit katsoa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Koska kyseessä oli syyskauden viimeinen ottelu, tulee sivuillemme pian analyysi kaudesta tähän asti. Mahtimiehet treenaavat salilla vielä viikon, minkä jälkeen alkaa omatoiminen fysiikkajakso loppiaiseen saakka. Loppiaisina Mahti menee vierailemaan Rantasalmella, jonne sen on kutsunut kakkossarjan kärkijoukkue East-Volley Juniorit. Mahti pitää tuolloin pienimuotoisen leirin ja pelaa näytösottelun E-V Junioreja vastaan. 

Ykkössarjakausi jatkuu Mahdin osalta tammikuun 14. päivä, jolloin Mahti-areenalla saapuu kevätkauden avaukseen vastustajaksi Liikunnan Riemu Jyväskylästä.

Mahtimiehet toivottavat kaikille katsojille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille Rauhallista Joulua ja Räiskyvää Uutta Vuotta! Tavataan ykkössarjalentopallon merkeissä jälleen tammikuussa 2018.

 

lisätty 17.12.2017 JS


 

Mahti upeaan voittoon Kuortaneella!

 

Mahtimiehet eivät antaneet edellisenä lauantaina kärkikamppailussa kärsityn tappion painaa enää takaraivossa, vaan olivat päinvastoin ottaneet siitä energiaa ja hyvät asiat mukaansa Kuortaneelle, jossa joukkue kohtasi sunnuntai-iltana Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen. Mahti oli kukistanut Kuortaneen kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Lapinlahdella tiukkojen vaiheiden jälkeen 3-1. Kuortane on ainoana joukkueena tällä kaudella pystynyt voittamaan sarjakärki Karelian Hurmoksen, joten todella tiukkaa taistelua odotettiin. Mutta toisin kävi, sillä Mahti tuli otteluun heti alusta asti sellaisella vimmalla ja energialla, ettei Kuortaneen maajoukkuenuorukaisilla ollut koko ottelussa sanan sijaa!

Heti avauserän alussa Mahti otti käyttöönsä uuden aseen nimittäin passari Fedor Ivanovin hyppysyötöt, jotka antoivat alkutahdit illan ottelulle. Andrey Ankudovich säesti omilla hyppysyötöillään ja kotijoukkueen vastaanotto oli sekasorron partaalla. Mahti repäisi pian 12-8 johdon. Tämän jälkeen Mahtimiehillä oli koko ottelun ainoa selkeästi vaikeampi hetki, kun hyvä alku hukattiin ja seuraavat viisi pistettä sutattiin kotijoukkueelle. Kuortane siis hetkeksi johtoon 13-12, mutta kovin kauan se ei saanut johtopaikastaan nauttia. Tilanteessa 16-17 Kuortaneen eduksi Mahdin päävalmentaja Pasi Seppänen otti tuplavaihdon, ja kentälle tulivat hakkuriksi Tuomas Tervonen ja passariksi Jyrki Meriruoko. Seuraava pätkä menikin sitten Mahdille 5-2, ja tuplavaihto otettiin takaisin Mahdin siirryttyä 21-19 johtoon. Kentälle takaisin passariksi palannut Ivanov vetäisi seuraavaksi kaksi puhdasta ässäsyöttöä ja Mahti karkasi selkeään erävoittoon. Viimeinen piste tuli komealla Ankudovichin ja Yrjö Matsin paritorjunnalla kotijoukkueen nelospaikan hyökkäyksestä. Avauserä Mahdille 25-19.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi eli vierasjoukkueen iloisen tehokkaalla pelillä, josta pistetaulukin tykkäsi. Kapteeni Lasse Räisäsen kahden peräkkäisen ässäsyötön jälkeen Mahti johti jo 6-2. Seuraavaksi parrasvaloihin asteli keskitorjuja Severi Savonsalmi, joka vetäisi ensin pitkästä siirtohyökkäyksestä Mahdille kahdeksannen pisteen ja heti perään tulisella paterilla 9-4 johdon. Kunnia nuorten maajoukkueelle, joka taisteli itsensä vielä tämän jälkeen peliin mukaan ja pystyi vielä kuromaan suurimmillaan kuuden pisteen etumatkan kiinni. Käväisipä se tilanteessa 19-18 pisteen johdossakin, kunnes Mahtimiehet laittoivat taas kirivaihteen päälle ja painelivat erävoittoon. Toisen erän lopun herra ja hidalgo oli "Kuda" Ankudovich, joka ensin nelospaikan jujullaan ja heti perään kakkospaikan iskullaan siirsi Mahdin 22-20 johtoon. Vierasjoukkueen seuraavakin piste tuli Kudan kakkospaikan hyökkäyksellä kuten myös erään päättänyt 25. piste samasta paikasta. Toisen erän loppu meni siis Kuda 5 vs. Kuortane 2! 

Kolmaskaan erä ei tuonut muutosta ottelun voimasuhteisiin. Mahti vei ja Kuortane harasi parhaansa mukaan vastaan. Mahdin johto erän aikana 9-8, 13-10 ja 17-12. Jälleen tuttu tuplavaihto toi tarvittavan lisäbuustin Mahdin peliin erän puolen välin korvilla kun ottelua ruvettiin ratkomaan. Tilanteessa 19-15 palattiin normaaliin seitsikkoon, joka tyylikkäästi kapellimestari Ivanovin johdolla nautiskeli erä- ja otteluvoiton itselleen lukemin 25-19. Upea tasapainoinen peli Mahtimiehiltä ja täysin ansaittu 3-0 voitto! Hienointa oli nähdä koko joukkueen peli-ilo synkemmän marraskuun jälkeen - onnistumisia tuuletettiin täysillä ja kaveria tsempattiin jatkuvasti. Tämä oli varmasti yksi isoimmista asioista tänään, jolla pienet vaikeammat hetketkin käännettiin omaksi eduksi. Lisää tätä jatkossakin!

Mahtimiehillä on syyskaudella vielä yksi iso vuori kiivettävänä, kun ennen joulutaukoa kohdataan vielä vaarallinen vastustaja eli Lempäälän Kisa Mahti-areenalla ensi lauantaina. 12 pelatun ottelun jälkeen Mahti on sarjassa toisena 32 pisteellä, ja vain kahdesti sarjakärki Hurmokselle hävinnyt LeKi heti tuntumassa kolmantena 28 pisteellä. Mikä eeppinen taisto näiden kahden hyvin toisensa tuntevan joukkueen välillä onkaan odotettavissa! Kun ykkössarjan joukkueesta löytyvät sellaiset pelimiehet kuin Anssi Vesanen, Simo Puttonen, Sauli Silpo, Ossi Vesanen, Sten Kruuda, Eetu Rantanen ja Kasimir Luostarinen, on ennakkosuosikin viitta helppo heittää Kisan leveille harteille. Mutta taistelutta ei Mahti tule sarjapisteistä luopumaan, se on varma!

Tervetuloa siis nauttimaan hienosta lentopalloviihteestä tulevana lauantaina 16.12. klo 16.00 Maaningan Urheilutalolle, jossa Mikasaa taotaan soikeana lattiaan!

 

Kaikkien pääsylipun ostaneiden kesken arvotaan ottelussa yllätyspalkinto...

 

lisätty 10.12.2017 JS


 

Mahti taipui taistellen Karelian Hurmokselle

 

Otteluraportin alkuun esitän pahoittelut sen viivästymisestä näin pitkälle. Moni varmaan luuli, että se johtuu kauden ensimmäisen tappion aiheuttamasta masennuksesta, mutta tosiasiallisena syynä ovat olleet arkielämän kiireet ja yleinen laiskuus... :)

Tässä vaiheessa täytyy vielä esittää lämpimät onnittelut VaLePan edustusjoukkueelle, joka aloitti historiallisen lentopallon Mestarien liigan lohkovaiheen nappaamalla tärkeän 3-2 avausvoiton kreikkalaisesta PAOK Thessalonikista. Ford Store Levoranta Sastamala -nimellä Mestarien liigaa pelaava suomalaisjoukkue osoitti siis heti pystyvänsä pärjäämään Euroopan huipulla, ja osoitti omalta osaltaan lentopallon tason maassamme. Upea avaus, menestystä jatkoon!

Sitten itse asiaan. Viime lauantaina oli ykkössarjassa vuorossa absoluuttinen kärkikamppailu, kun sarjajohtaja Karelian Hurmos Joensuusta sai Suomi100-hengessä järjestämäänsä hienoon tapahtumaan vieraakseen tappiottoman sarjakakkosen Maaningan Mahdin. Joensuun Urheilutalon lehtereille oli saapunut reilut 250 lentopallon ystävää todistamaan joukkueiden välistä kohtaamista. Mahti oli kärsinyt Suomen Cupin ottelussa kotikentällään todellisen nöyryytystappion Hurmokselle alkusyksystä, joten se oli nyt lähtenyt haastamaan ennakkosuosikkia paremmalla ilmeellä. Mahti oli liikkeellä kymmenen pelaajan voimin, kun Andrey Ankudovich, Simo Näkki ja Jere Auvinen olivat erinäisten syiden vuoksi poissa kokoonpanosta. Kotijoukkue Hurmos oli sen sijaan kokonaisuudessaan koolla saatuaan äskettäin mukaansa myös uusimman ulkomaalaisvahvistuksensa keskitorjuja Fred Musonin

Jo ottelun avauserä osoitti, ettei tämänkertaisesta taistosta tulisi samanlainen läpihuutojuttu kuin joukkueiden edellisestä kohtaHarmittamisesta. Mahti sai syötöllään rikottua kotijoukkueen vastaanottoa ja pakotettua heidän hyökkäämään pääasiassa laidoilta, mihin Mahdin torjuntapuolustus pääsi kohtuullisen hyvin kiinni. Mahdin hakkurina aloittanut Tuomas Tervonen paukutteli hyökkäyksiä hyvällä prosentilla, ja laitureista etenkin Ville-Erik Tarkiainen sekä keskitorjujat Yrjö Matsi ja Severi Kupari säestivät hienosti. Kotijoukkueen tehot lepäsivät paljolti yleispelaaja Aivars Petrusevicsin ja hakkuri Ville Louhelan varassa, joille passari Tuomas Karjalainen tarjosi paljon ruokaa. Erä eteni hyvin tasaisissa merkeissä, mitä kuvastavat joukkueiden käyttämät aikalisät tilanteissa 7-11, 17-16 ja 19-20 Mahdin vinkkelistä katsottuna. Erän aikana parasta virettään hakenut Musoni sai tehdä kotijoukkueen kokoonpanossa tilaa Mikko Suomalaiselle ja samoin normaalia vaisummin pelannut yleispelaaja Miikka Räsänen Aleksi Sillanpäälle, joka toikin uutta virtaa kotijoukkueen otteisiin. Mahdista erän aikana kentällä kävivät tuplavaihdon kautta Jyrki Meriruoko sekä Lasse Räisänen. Aivan erän lopussa Hurmos osoitti kovuutensa puristamalla väkisin Mahdin ohi erävoittoon lukemin 25-22.

Toisen erän Mahti aloitti samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisenkin. Hurmos puolestaan jatkoi miehistöllä, jolla se avauserän päätti. Mahti sai erään loistavan alun ja pakotti kotijoukkueen aikalisälle johtaessaan nopeasti jo 5-1. Tämän jälkeenkin vierasjoukkue Mahti piti ohjia käsissään ja sai pidettyä hyvällä pelillään hankkimansa etumatkan. Kotijoukkueen toisen aikalisän aika oli tilanteessa 6-11 Mahdin johtaessa. Hurmoksen Joonas Ryhänen kävi syöttämässä pari hankalaa hyppyleijaa ja pystyi osaltaan hieman kuromaan eroa pienemmäksi. Erän puolessa välissä tilanne tasoittui entisestään, ja etenkin Hurmoksen jokerikortti Aleksi Sillanpää teki tuhojaan hyökkäyspuolella. Mahdin ensimmäinen aikalisä käytettiin etumatkan kavennuttua kahteen pisteeseen tilanteessa 16-14. Taistelu oli tuimaa, ja niin vain Hurmos pystyi nousemaan vieraittensa rinnalle ja ohikin tilanteessa 22-21. Erän loppu väännettiin jatkopalloille saakka, kunnes kotijoukkue sen lopulta vei nimiinsä 26-24. Mahdin kannalta erän lopputulos oli luonnollisesti harmittava sen hukattua reilun johtonsa, mutta toisaalta kotijoukkue pystyi erän lopulla ehjempään ja ennen kaikkea kovempaan suoritukseen Mahdin vähän pehmetessä.

Kolmannen erän avaukseen Mahti vaihtoi toiseksi yleispelaajaksi joukkueen kapteenin Lasse Räisäsen, joka korvasi hyökkäyspelissään hieman tuskailleen Ilari Sivosen. Muuten pelaava seitsikko säilyi edellisten erien muodossa. Kotijoukkue Hurmos luonnollisesti jatkoi voittaneella kokoonpanollaan. Kolmannen erän alkupuoliskoa hallitsi kotijoukkue, joka johti erää 6-4 ja 14-10. Tässä vaiheessa näytti jo siltä, että Hurmos nappaa täyden pistepotin suoralla 3-0 voitolla. Mutta vielä mitä, Mahtimiehet tekivät nyt vuorostaan upean nousun tukalasta paikasta, ja kampesivat kamppailemaan erävoitosta. Meriruoko tuli erän puolessa välissä hakkuriksi Tervosen paikalle tämän tehojen alettua Hurmoksen torjunta-puolustuksen puristuksessa hieman hiipua. Mahti tavoitti kotijoukkueen tilanteessa 19-19 ja paineli samantien ohi iloisella pelillään. Etenkin Yrjö Matsi nautti passari Fedor Ivanovin luottamuksesta ja paukutti palloa tehokkaasti keskeltä Hurmoksen lattiaan. Kotijoukkueen valmentaja Aigars Birzulis ihmetteli joukkueensa ahdinkoa ja käytti toisen aikalisänsä tappiotilanteessa 20-22. Nyt vierasjoukkue Mahti ei enää otettaan erävoitosta irrottanut, vaan nappasi erävoiton 25-23 ja ottelu sai jatkoa...

Neljänteen erään kotijoukkue Hurmos palautti toiseksi yleispelaajaksi Miikka Räsäsen, koska parin erän ajan erinomaisesti pelanneen Sillanpään eväät olivat siltä erää syöty. Muuten kotijoukkue jatkoi samalla kokoonpanolla. Mahti puolestaan avasi erän voittoisalla seitsikollaan Meriruokon jatkaessa hakkurointia. Jälleen vierasjoukkue Mahti sai hienon alun ja karkasi heti 3-0 johtoon. Tässä vaiheessa Hurmos otti kentälle Musonin, joka oli saanut miettiä penkillä syntyjä syviä avauserän puolesta välistä lähtien lyhyttä kolmannen erän piipahdustaan lukuunottamatta. Tuttuun tapaan erää jauhettiin tasaisissa merkeissä joukkueiden vuorotellessa johtoasemassa. Aikalisät käytettiin tilanteissa 11-12, 15-18, 21-22 ja 22-22 Mahdin vinkkelistä katsottuna. Joensuun Urheilutalon yleisö sai nähdä hyvätasoista ykkössarjan lentopalloa, jossa pelattiin pitkiä palloralleja ja käytiin mukavaa vääntöä kahden kärkijoukkueen kesken. Muutamia maukkaita "tuomaripallojakin" erään mahtui, jotka osaltaan nostivat sykettä niin kentällä kuin katsomossakin. Tilanteessa 23-23 Mahdin Lasse Räisänen hyökkäsi palloa nelospaikalta ja se kimposi Hurmoksen torjunnan ja verkkonauhan kautta leveäksi. Päätuomari Eero Niskanen näytti ensin pistettä Mahdille, mutta sitten kotijoukkueen purnatessa ja verkkotuomari Juhani Kainulaisen ottaessa tilanteeseen myös kantaa pallo uusittiin. Hyökkäyslyönti osui verkkonauhaan eikä torjuntaan, mutta samassa tilanteessa kotijoukkueen torjunta oli myös verkossa. Muuttunut tuomio sai myös Mahdin yleensä viilipyttymäisen rauhallisen päävalmentaja Pasi Seppäsenkin hieman hermostumaan... Uusintapallon voitti lopulta kotijoukkue Hurmos, joka katkaisi erän ja samalla koko ottelun heti seuraavasta pallosta Musonin ja Louhelan torjuessa Räisäsen nelospaikan iskun. 

Ottelun jälkeen Mahdin parhaana palkittiin upean pelin pelannut Yrjö Matsi ja kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon pokkasi syntymäpäiväsankari Aivars Petrusevics.

Syyskauden huipennus Mahtimiesten osalta jatkuu ensin sunnuntaina 10.12. Kuortaneella, jossa se kohtaa Hurmokselle kauden ainoan tappion aiheuttaneen Pasi Palosen johtaman Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen. Tätä ottelua voi seurata tutusti Mahdin livekanavalta netistä!

Kunhan aina hankala Kuortane-ottelu on taputeltu, onkin vuorossa syyskauden viimeinen vääntö Maaningan Urheilutalolla lauantaina 16.12. klo 16.00, kun Mahtimiehet saavat vieraakseen tutun taisteluparinsa Lempäälän Kisan. LeKin kanssa on käyty niin monet maukkaat väännöt viime ykkössarjakausien aikana, että takuuvarmasti hieno ottelu on nytkin luvassa lajilegenda Tapsa Nyströmin tuodessa nimekkään kaartinsa Maaningalle. Toivottavasti LeKin miehillä on ottelun aikana jo ajatukset samana iltana odottavissa pikkujouluissa, jotta Mahtimiehillä olisi edes jotain saumaa voittoon...

Tervetuloa siis sankoin joukoin lauantaina 16.12. klo 16.00 Mahti-areenalle katsomaan Mahdin viimeistä kotiottelua vuonna 2017!

 

päivitetty 10.12.2017 JS (korjattu Hurmoksen parhaana palkittu ja Kuortaneen valmentajatieto)


 

Mahtimiehet kukistivat niukasti Karhulan Veikot

 

"Niin pelaat kuin treenaat"

Edellä mainittu vanha totuus osoitti jälleen paikkansapitävyyden, kun Mahtimiehet kohtasivat kauden kymmenennessä ottelussaan kotikentällään sarjanousija Karhulan Veikot Juniorit Kotkasta. Lieneekö alkutalven lumeton pimeys vaikuttanut Mahtimiestenkin mielialaan, mutta joka tapauksessa koko joukkueen touhu muutaman viime viikon ajan on harjoitussalilla ollut kaukana siitä iloisesta ja aktiivisesta meiningistä, joka vielä kauden alkuvaiheissa oli selvästi nähtävissä. Edelliset muutamat ottelut joukkue on silti pystynyt pelaamaan hyvin ja hyvällä huumorilla, mutta tänä lauantaina oli koko joukkueen tekeminen kaukana parhaasta eikä konetta saatu kunnolla käyntiin oikein missään vaiheessa. Sen verran asennetta sarjajohtajalta lopulta löytyi, ettei voittoputken annettu vieläkään katketa ja Karhulan Veikot saivat tyytyä yhteen sarjapisteeseen Mahdin voittaessa ottelun 3-2.

Toki osansa Mahtimiesten pelin tahmeuteen oli myös hyvin pelanneella vierasjoukkueella, joka pitkästä bussimatkasta huolimatta oli tullut raikkaalla ilmeellä Mahtia Maaningalle haastamaan. KaVe onkin ollut todella pirteä yllätys tähän saakka, ja tulee otteiden säilyessä jatkossakin tasollaan selvittämään tiensä play off -otteluihin helposti.

Mahdin päävalmentaja Pasi Seppäsen suunnitelman mukaan vaihdettiin jälleen muutama pelaaja edellisen voitto-ottelun jäljiltä tämän kertaiseen avaukseen. Mahtimiehet lähtivät peliin rosterilla Fedor Ivanov (P), Severi Kupari (KT), Severi Savonsalmi (KT), Simo Näkki (YP), Ville-Erik Tarkiainen (YP), Tuomas Tervonen (H) ja Jere Auvinen (L). Vierasjoukkue KaVe ei ollut tällä kertaa saanut mukaansa kuin yhden farmipelaajan Mestaruusliigajoukkue Vantaan Ducksista (Patrik Ovaska), joten se oli kiertueella kymmenen pelaajan voimin. 

Jo avauserä osoitti sen, miksi KaVe on pärjännyt tähän saakka ykkössarjassa hyvin; sen vastaanotto toimi, minkä ansiosta kokenut passari Matti Palonen pyöritti monipuolisesti peliä, ja hyökkääjät tekivät rohkeita mutta fiksuja ratkaisuja. Etenkin vahvaksi tiedetty keskihyökkäys Anton Lepistön ja Lauri Lehtosen voimin tuotti kotijoukkueelle paljon tuskaa läpi koko ottelun. Avauserä mentiin aivan tasatahtia yli puolen välin, kunnes vierasjoukkue KaVe sai kolmen pisteen etumatkan. Tämän kotijoukkue pystyi vielä kuromaan kiinni, mutta omat virheet, pehmeät suoritukset ja vieraiden hyvät suoritukset käänsivät erän lopulta kahden pisteen erolla kymenlaaksolaisille 25-23. Valmentaja Seppänen joutui jo heti ottelun alusta asti aloittamaan vaihtoruletin joukkueensa herättelemiseksi ja toimivan kokoonpanon löytymiseksi. Erän aikana vaihdosta kentällä kävivät Jyrki Meriruoko, Andrey Ankudovich ja Lasse Räisänen, mutta syttyjä ei oikein tahtonut löytyä.

Toisen erän Mahti aloitti muuten samalla kokoonpanolla kuin ensimmäisen, mutta hyviä väläyksiä avauserän loppupuolella esittänyt Ankudovich aloitti nyt hakkurina korvaten Tervosen. Alku meni taas kotijoukkueelta haaveillessa ja vieraat ottivat heti 3-0 johdon, jolloin Seppäsen oli pakko ottaa joukkue aikalisälle puhutteluun. Tämän jälkeen edettiin side out -pelillä kutakuinkin tasatahtiin vieraiden viedessä erää parin-kolmen pisteen erolla. Mahti sai kammettua itsensä rinnalle ja ohikin erän puolessä välissä, mutta aivan toisenkin loppuun saakka joukkueet tahkosivat tasapäisesti. Tällä kertaa Mahtimiehet saivat erän loppuun sen verran onnistumisia, että voittivat erän 26-24 ja tasoittivat ottelun ennen pitkää erätaukoa. Erän aikana Mahti teki jälleen tutun tuplavaihdon ja sen lisäksi Ilari Sivonen tuli 12-12 tilanteessa kentälle korvaten Tarkiaisen. Huhujen mukaan erätauolla oli kotijoukkueen pukukopissa käyty kohtuullisen selväsanaista keskustelua asenteesta ja joukkueena toimimisesta...

Kolmannen erän aikana näytti siltä, että kotijoukkueen peli alkaa vähitellen käynnistyä. Ankudovich jatkoi edelleen hakkurina ja yleispelaajina aloittivat nyt Sivonen ja Räisänen. Tässä erässä Mahti sai syötöllään hieman paremmin rikottua KaVen vastaanottoa, ja Palonen joutui kunnolla töihin juostessaan passaamaan. Tästä johtuen vieraiden hyökkäyspeli ei päässyt edellisten erien tasolle ja kotijoukkue sai kohtalaisen helpostikin kasvatettua johtonsa suureksi. Mahdin johto oli nopeasti jo 12-4. Nyt oli vierasjoukkueen valmentaja Esa Piiparin vuoro käyttää vaihtopelaajiaan sen mitä varastosta löytyi, ja kentällä esiintyivät pitemmän aikaa jo aikaisemmissakin erissä syöttämässä käynyt joukkueen kakkospassari Matti Suutari sekä Samppa Sivula ja Eelis Hyvärinen.Kotijoukkue pystyi säilyttämään erän alussa saamansa etumatkan ja voitti erän selvästi 25-15. Mutta kuten jo totesin, ero selittyi enemmänkin vierasjoukkueen pelin hetkellisellä sekoamisella kuin kotijoukkueen otteiden merkittävällä paranemisella...

Edes kolmannen erän selvä voitto ei saanut kotijoukkueen pelihuumoria raiteilleen vaan neljännen erän alku oli jälleen melkoista kuraa. Vierasjoukkueen vastaanotto palasi takaisin tasolleen, ja Palonen vei ajoittain kotijoukkueen torjunta-puolustusta kuin pässiä teuraalle. Välillä KaVe tuli tehokkaasti keskeltä, välillä laitojen ja ykköspaikan kautta, ja jos ei muualta uponnut, niin sitten Palonen peippaili itse pinnoja vieraille. Mahtimiehet tuskailivat jälleen oman tekemisensä kanssa eivätkä pelaajavaihdotkaan saaneet tilannetta muuttumaan. KaVen Mikael Korhola oli etenkin tässä erässä elementissään ja hyökkäsi tehokkaasti. Myös läpi ottelun edukseen esiintynyt nuori Aleksander Rastamo löysi ratkaisevalla hetkellä hienosti tehoja hyökkäämiseensä hetkellisen taantumisen jälkeen. KaVe lähes rallatteli erävoittoon 25-20 - kotijoukkue pystyi vain aivan erän lopulla hieman kaunistelemaan lukemia siedettävämmiksi. Erätappio tiesi kotijoukkueelle kauden ensimmäista menetettyä sarjapistettä.

Viides ja ratkaiseva erä alkoi tasaisesti. Ville-Erik Tarkiainen tuli takaisin kotijoukkueen pelaavaan kokoonpanoon kiukulla kahden ja puolen erän mittaisen penkkikomennuksen jäljiltä. Hän toikin lisää ilmettä kotijoukkueen peliin ja oli osaltaan repimässä pientä johtoa ennen puolten vaihtoa, johon mentiin tilanteessa 8-6 Mahdin hyväksi. Seuraavatkin kaksi pistettä kotijoukkue nappasi itselleen hankkiutuen jo helpottavaan neljän pisteen johtoon. Tämä etumatka säilyi sitten loppuun saakka Mahtimiesten voittaessa erän 15-11 ja koko ottelun lopulta 3-2 reilun kahden tunnin väännön jälkeen.

Otteluisäntä Tahko Spa Hotel palkitsi mahtavilla lahjakorteilla joukkueiden parhaina passarit; KaVen Matti Palosen ja kotijoukkueen nuoren haastajan Fedor Ivanovin.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa nähtiin kaksi hieman tyytyväisempää miestä sekä kaksi hieman mietteliäämpää herraa. Tällä kertaa tyytyväisempiä oltiin tappion kärsineen osapuolen leirissä, kun sekä valmentaja Piipari että passari Palonen olivat hyvillään sarjakärjeltä napatusta sarjapisteestä ja oman joukkueensa hyvästä esityksestä. Sen sijaan kotijoukkueen valmentaja Seppästä ja passari Ivanovia niukka kotivoitto ei heti tuoreeltaan näyttänyt ilahduttavan juurikaan - sen verran pettyneitä kumpikin olivat Mahtimiesten tämänkertaiseen esitykseen. Mutta, täytyy antaa täysi tunnustus hyvin pelanneelle KaVelle, joka pystyi kolmannen erän notkahdusta lukuunottamatta pelaamaan hyvällä tasolla omia vahvuuksiaan hyödyntäen. Ei olisi ollut mikään vääryys, vaikka kaksi sarjapistettä olisikin matkannut Kotkan suuntaan.

Vaikka Mahtimiesten esitys ei tällä kertaa kovin iloinen ollutkaan, täytyy silti olla erittäin tyytyväinen joukkueen kauteen tähän saakka. Kymmenen voittoa yhtä monesta pelatusta ottelusta saisi sarjan monen joukkueen todella tyytyväiseksi. Mutta siinä mielessä täytyy toki olla tarkkana, että ennen joulutaukoa on vielä edessä kolme kiven kovaa koitosta, kun ensin kahdessa vierasottelussa kohdataan sarjan suvereeni ennakkosuosikki ja sarjakärki Karelian Hurmos Joensuussa tämän kotiluolassa, ja sen jälkeen juuri Hurmoksen kukistanut Kuortaneen U19-maajoukkue (sarjan 4.) Kuortaneen Urheiluopistolla. Kolmas ja samalla syyskauden viimeinen ottelu pelataan sitten joulukuun puolessa välissä nimivahvaa Lempäälän Kisaa vastaan, joka on parhaillaan sarjan kolmannella tilalla. Siinä sitä onkin Mahtimiehille haastetta kerrakseen! Toisaalta, edellä mainitut joukkueet varmasti sytyttävät Mahtimiehet todelliseen taisteluun eikä joukkue tule myymään nahkaansa halvalla. Tuoreessa muistissa on mm. kotikentällä Suomen Cupissa kärsitty nöyryyttävä 0-3 tappio Hurmokselle...

Mahdin vierasottelut ovat katsottavissa livenä netistä Mahdin livekanavalla! Karelian Hurmos kohdataan siis ensi lauantaina 2.12.2017 klo 15.00 ja Kuortane sunnuntaina 10.12.2017 klo 17.00, joten ruuvaa lähetykset tulille ja kannata Mahtimiehiä etänä!

Syyskauden viimeinen kotiottelu Maaningan Mahti - Lempäälän Kisa pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 16.12.2017 klo 16.00.

Tervetuloa silloin kannustamaan Mahtimiehet voitokkaasti joulutauolle!

 

lisätty 26.11.2017 JS


 

Mahtimiehille puhdas 3-0 voitto Nurmon Jymystä!

 

Mahtimiehet matkasivat sunnuntain ratoksi tällä kertaa Seinäjoelle, jossa oli vuorossa vierasottelu Nurmon Jymyä vastaan. Pelipaikka Nurmo-halli toimii tällä kaudella myös lentopallon Mestaruusliiganäyttämönä, sillä naisten pääsarjatasolle noussut Jymyn naisjoukkue pelaa kotiottelunsa tässä perinteikkäässä urheiluhallissa. Tällä kertaa oli kuitenkin vuorossa miesten ykkössarjan ottelu, jossa sarjataulukon yhdeksäntenä majaillut kotijoukkue sai vastaansa sarjakärjessä porskuttaneen Mahdin. Kotijoukkue Jymy oli kehittänyt pienimuotoisen voittoputken vaikean alkukauden jälkeen voittaen kahdessa viimeisessä ottelussaan sekä Kuortaneen U19-maajoukkueen vieraissa että sarjatulokas Vilppulan Tähden kotonaan. Mahti oli siis edennyt tähän saakka sarjassa tappioitta ja voittanut Jymyn kotonaan lokakuun alussa 3-0. Jymyn nuori joukkue halusi varmasti jatkaa voittoputkeaan ja haastaa sarjakärjen kunnolla, mutta tänään sillä ei ollut Mahtimiehiä vastaan mitään palaa.

Mahtimiehet pelasivat vahvan pelin sen jokaisella osa-alueella ja veivät sarjapisteet vakuuttavasti mukaansa puhtaalla 3-0 voitolla (25-11, 25-13, 25-15). Ottelun kesto taukoineen oli tällä kertaa vain tunti ja kymmenen minuuttia, joten kovin pitkää otteluraporttia ei ole luvassa.

Kotijoukkueen kokoonpanossa oli tällä kertaa vain kymmenen pelaajaa, sillä Mestaruusliigajoukkue Kokkolan Tiikerien kotiottelun vuoksi Jymyllä ei ollut käytettävissään yhtään farmipelaajaa. Mahti puolestaan oli matkassa täydellä 12 pelaajan rosterilla, sillä joukkueen suureksi riemuksi molemmat pitkäaikaistoipilaat Severi Savonsalmi ja Tuomas Tervonen tekivät tänään paluun tositoimiin. Ja he totisesti näyttivät siitä nauttivan tehden hienoja suorituksia. Andrey Ankudovich oli saanut vapautuksen pitkähköltä bussimatkalta - ehkä valmentaja Seppänen halusi säästää pitkän vanhan miehen polvia...

Mahti nappasi selkeän voiton siis hyvän joukkuepelinsä ansiosta. Syöttö-vastaanottopelaaminen oli kuosissaan, ja passari Fedor Ivanov pyöritti hyökkäyspeliä monipuolisesti eikä kotijoukkueen torjunta-puolustus saanut siihen otetta kuin vain hetkittäin. Mahtimiesten torjunta sen sijaan pimensi kotijoukkueen hyökkäysyritelmät monen monta kertaa. Kun vielä Mahdin liberona tänään pelivuorossa ollut Jere Auvinen napsi tukun maukkaita puolustuksia, repesivät eräpisteet selvästi vieraiden eduksi jokaisessa erässä.

Valmentaja Seppänen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoputken jatkumiseen ja joukkueensa tervehtymiseen täyteen vahvuuteensa. Mahtimiesten jatkopallopelaamiseen hän ei sen sijaan vielä täysin tyytyväinen ollut, sillä edelleen joukkue tuhrii turhan monta jatkopallohyökkäystä joko virheeksi tai sitten niitä vain joudutaan toimittamaan vastustajan puolelle. Tämän täytyy vielä parantua, sillä kun sarjan kärkijoukkueet pian kohdataan, täytyy pisteitä hoitaa näistäkin paikoista...

Kuten jo edellisen otteluraportin lopuksi totesin, on Mahtimiehillä seuraavassa kotiottelussaan vastassa uusi tuttavuus Karhulan Veikot Juniorit Kotkasta. Sarjanousija ei ole kuvia kumarrellut, vaan on koonnut pelaamastaan yhdeksästä ottelustaan jo mukavat 15 pistettä, joilla se on sarjassa viidentenä. Vaikka joukkue on uusi ykkössarjassa, on monilla sen pelaajilla runsaasti kokemusta yläsarjatasoilta eri puolilla Suomea. Joukkueen kapellimestarina touhuaa lentopallossa jo lähes kaiken kokenut juonikas passari Matti Palonen, joka jo pelkästään mukavalla kymenlaaksolaisella jutustelulla saattaa sekoittaa vastustajan pasmat...

Tervetuloa siis seuraamaan Mahtimiesten seuraavaa ottelua Maaningan Urheilutalolle ensi lauantaina 25.11. klo 18.00! Toivotetaan silloin Matti ja koko KaVen joukkue lämpimästi tervetulleeksi visitiille Savoon vaikkapa raivoisan kotijoukkueelle suuntautuvan kannustuksen muodossa :)

 

ps. ensi lauantaina järjestetään Maaningalla myös perinteinen Maaningan Joulukauden avaus klo 10.00-13.00! Maaningan torilla on silloin monenlaista ohjelmaa, ja myös Mahdin lentopallojaosto on paikalla paistamassa maukkaita makkaroita, joiden turvin väki jaksaa odottaa joulukinkkua vielä kuukauden ajan. Lisäinfoa tapahtumista löydät oheisista avajaismainoksista, jotka voit klikata suuremmaksi. Tervetuloa Joulukauden avajaisiin!

 

lisätty 19.11.2017 JS


 

Mahtimiehet kesyttivät KyKy-Betsetin!

 

Mahti ja KyKy-Betset Kyyjärveltä ovat kohdanneet ykkössarjassa viimeisen kolmen kauden aikana yhteensä 12 kertaa, joista KyKy-Betset on voittanut kymmenen ja Mahti ainoastaan kaksi. Tähän kun lisättiin vielä ne seikat, että Mahdin edellisestä kotiottelusta oli kulunut lähes kuukausi ja että Mahdin runkosarjataival oli ollut tappioton ja että KyKy-Betsetin sarja-alku oli tuottanut vain kolme voittoa, oli ilmassa ennen tämän kauden ensimmäistä joukkueiden välistä kohtaamista yhtä paljon odotusta kuin tansseista saatille päässeellä nuorukaisella.

KyKy-Betsetin yleensä kokeneista kotimaisista ja kivenkovista ulkomaalaisvahvistuksista koostunut joukkue on kokenut tälle ykkössarjakaudelle todellisen uusiutumisen, kun 11 sen viime kauden pelaajaa on vaihtanut maisemaa ja heidän tilalleen on koottu uusi ryhmä. Luonnollisesti tällainen vaihtuvuus vaikuttaa minkä tahansa joukkueen peliin ja hioutuminen yhteen ottaa aikansa. Mahtimiehillä olikin nyt oiva mahdollisuus hieman kaunistella joukkueiden välisten kohtaamisten tilastoa. Ja sen Mahtimiehet tällä kertaa tekivätkin, sillä KyKy-Betsetille ei annettu juuri palaa, vaan Mahtimiehet kuittasivat puhtaan 3-0 voiton.

Pelaajistoaan tarkoituksella koko alkukauden kierrättänyt Mahti-koutsi Pasi Seppänen heitti tällä kertaa avaukseen Fedor Ivanovin, Andrei Ankudovichin, Ville-Erik Tarkiaisen, Simo Näkin, Severi Kuparin, Yrjö Matsin ja Tommi Silventoisen. KyKy-Betsetin valmentaja Hannu Kalliojärvellä on käytössään hivenen kapeampi rosteri, josta pelaavaan seitsikkoon heitettiin Haralds Regza, Illia Liunenko, Jussi Mäkinen, Tuomas Sillanpää, Mika Väliaho, Henrik Heinänen ja Martin Lukka

Mahtimiehillä oli teemana tulla peliin heti täydellä rähinällä ja ottaa ohjat haltuunsa alusta asti. Vierasjoukkueelle ei haluttu antaa mahdollisuutta päästä peliin mukaan. Tämä toteutuikin tällä kertaa 100%:sti, sillä kotijoukkue repäisi heti alkuun useamman pisteen kaulan, josta se ei suostunut koko erän aikana luopumaan. Mahti johti erää 10-5, 19-11 ja 21-13 eikä KyKy päässyt missään vaiheessa kunnolla vauhtiin yksittäisistä hyvistä suorituksista huolimatta. Aivan erän lopulla kotijoukkue hieman löysäsi kaasua, mikä antoi vieraille mahdollisuuden kaunistella erälukemia. Avauserä Mahdille 25-18.Vierasjoukkue käytti erän aikana kaikki käytössään olleet kuusi pelaajavaihtoa, ja kentällä piipahtivat Patrik Heinänen, Henrik Huumarkangas ja Miko Kostamo, joka on vasta 15-vuotias pelaajanalku. Mahdin vaihtopelaajista kentällä kävi ainoastaan syöttövaihdon verran joukkueen kapteeni Lasse Räisänen.

Toisen erän kumpikin joukkue aloitti samoilla miehistöillä kuin ensimmäisenkin. Nyt aivan erän alussa vierasjoukkue KyKy-Betset sai muutaman maukkaan onnistumisen ja johti parilla pisteellä 3-1. Kotijoukkue ei tästä häkeltynyt, vaan virheettömämmällä ja tehokkaammalla pelillään otti eron pian kiinni ja paineli samantien ohi. Kotijoukkueen johtolukemia erän aikana olivat 10-5, 14-9 ja 17-13. Vierasjoukkueen parhaana pelaajana ottelun jälkeen palkittu passari Jussi Mäkinen pystyi tarkentuneen vastaanoton ansiosta monipuolisempaan ja juonikkaampaan pelinrakenteluun kuin avauserässä, minkä ansiosta vierasjoukkue sai pidettyä piste-eron siedettävänä. Mutta missään vaiheessa ei kotijoukkueen johto ja erävoitto ollut oikein tosissaan uhattuna. Mahti kuittasi toisenkin erän lopulta selvin 25-20 lukemin nimiinsä 21 minuutin pelaamisen jälkeen. Vierasjoukkue käytti erän aikana tuplavaihtonsa (Huumarkangas ja P. Heinänen) ja kotijoukkueelta kentällä kävi jälleen syöttämässä Räisänen. Yhteen pysyvämpäänkin pelaajavaihtoon kotijoukkue oli erässä pakotettu, kun tilanteeksi 17-10 hyökännyt Tarkiainen reväytti samalla reittään ja hänet korvasi loppupelin ajaksi Ilari Sivonen.

KyKy-Betset ei tehnyt kolmanteenkaan erään pelaajavaihtoja, mutta roolien muutos tapahtui, kun Regza siirtyi keskitorjujaksi ja Liunenko yleispelaajaksi. Kotijoukkue jatkoi kokoonpanolla, jolla se toisen erän lopun pelasi tehden myös yhden pelipaikkamuutoksen keskitorjujien vaihtaessa paikkoja päikseen. Jälleen heti erän alkuun kotijoukkue sai raavittua parin pisteen eron, josta se piti hetken kiinni. Muutama oma sekoilu, virheeksi tuhritut hyökkäykset ja vierasjoukkueen onnistumiset avasivat kuitenkin KyKy-Betsetille saumat mennä hetkeksi johtoon. Mahti joutui käyttämään aikalisän ollessaan tappiolla 5-7. Tämän jälkeen kotijoukkue lopetti seisoskelun ja virheilyn, kuroi eron kiinni ja paineli jälleen menojaan. Mahti hallitsi erää sen puolesta välistä lähtien lukemin 15-12, 19-14 ja 22-16. Loppu oli enää muodollisuus, ja ottelu päättyi kotiyleisön upeasti kannustaessa seisaaltaan toisesta ottelupallosta 25-18. Viimeisen pallon sai kunnian juntata voimalla lyhennetystä nelospaikan passista vierasjoukkueen kenttään Mahdin parhaana palkittu Andrei Ankudovich, joka oli ottelussa lähes pitelemätön hyökäten ja syöttäen erittäin tehokkaasti. Kolmannen erän aikana vierasjoukkueesta kentällä piipahti jälleen Huumarkangas ja kotijoukkueesta Räisänen tutun syöttövaihdon merkeissä.

Mahtimiesten voittosarake näyttää siis kahdeksan pelatun jälkeen täydellistä tulosta kun koossa on 24 sarjapistettä eräsuhteella 24-2. Mahdin kausi jatkuu seuraavaksi vierasottelulla Nurmon Jymyä vastaan sunnuntaina 19.11., jota ennen joukkueella on yhden viikonlopun mittainen huili. 

Mahtimiesten seuraava kotiottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 25.11. klo 18.00, jolloin kylään saapuu uusi tuttavuus Karhulan Veikot Juniorit Kotkasta. Nimestään poiketen joukkue koostuu useasta jo kokeneesta pelaajasta, jotka on marinoitu yläsarjatasoilla eri puolilla Suomea. KaVe on aloittanut ykkössarjakautensa ennakkoluulottomasti keräten 11 pistettä pelaamastaan seitsemästä ottelusta. Luvassa on siis jälleen hieno taistelu, kun lentopallossa jo lähes kaiken kokenut Matti Palonen johdattaa kymenlaakson lentopalloylpeyden Mahtiareenalle.

Pidetään yhdessä huoli, että tämä kokemus jää Matille ja koko KaVen joukkueelle lähtemättömästi mieleen, ja näytetään millaisen huutomyrskyn Mahtifanit saavat kotijoukkueen tueksi aikaan!.

 

Mahti - KyKy-Betset -ottelun jälkeinen valmentajien haastattelutilaisuus katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

 

Lisätty 5.11.2017 JS


 

Kotikatsomossa Mahdin ylivoima jo väsyttää.. :)

Mahtimiehet hakivat 3-0 vierasvoiton Jyväskylästä!

 

Mahdilla oli ennen tämän päivän vierasottelua pelattuna kuusi ottelua, joista joukkue oli voittanut jokaisen. Kuitenkin edellisestä ottelusta oli jo kaksi viikkoa aikaa, ja Liikunnan Riemun tiedettiin vahvistuneen entisestään viime kaudesta, joten hyvällä asenteella lähdettiin vierasottelumatkalle kohti Nykäskylää. Liikunnan Riemu oli viime kauden viimeisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa hakenut 3-1 vierasvoiton Mahti-areenalta, ja se oli otteluennakossaan luvannut kannattajilleen jatkaa voittojen tiellä. Mutta kovin lataus taisi kotijoukkueelta sittenkin jäädä some-osastolle, sillä tänään Mahti oli parempi erin 3-0.

Tai no, totuuden nimissä on Riemulle annettava tunnustus kovasta tsempistä ja vastuksesta, ilmaiseksi ei vierasvoitto todellakaan irronnut. Kotijoukkue Riemun pelaavassa kokoonpanossa olivat jokaisessa erässä passari Joni Mollerus, yleispelaaja Jaakko Aninko, keskitorjuja Jani Liski, liberot Arttu Perello ja Toni Jaatinen sekä aluksi hakkurina ja lopuksi yleispelaajana pelannut Veikka Manninen. Kaksi ensimmäistä erää toisena yleispelaajana pelasi Ville Oksanen. Hakkurina kolmannessa erässä pelasi Tino Vuori. Toisena keskitorjujana ottelun pelasivat puoliksi Tommi Liimatainen ja Veeti Hartikainen, joka vielä viime kaudella pelasi Mahtimiehissä. 

Mahti jauhoi pääasiassa kokoonpanolla passari Jyrki Meriruoko, keskitorjujat Yrjö Matsi ja Severi Kupari, yleispelaajat Lasse Räisänen ja Ilari Sivonen, hakkuri Andrey Ankudovich sekä liberot Tommi Silventoinen ja Jere Auvinen. Ensimmäisessä ja kolmannessa erässä esiintyi myös Ville-Erik Tarkiainen, joka kävi antamassa happea Räisäselle ja Ankudovichille.

Ottelu oli kautta linjan kohtuullisen tasainen. Kotijoukkue oli lähimpänä erävoittoa avauserässä, jossa se johti jo 21-18. Mahtimiehet kampesivat kuitenkin rinnalle tilanteessa 23-23, minkä jälkeen erävoitosta väännettiin tiukasti. Lopulta avauserän voiton puristi vierasjoukkue Mahti 27-25, mikä taisi taittaa hieman kotijoukkueen kovinta hurmosta.

Toisen erän kuittasi nimiinsä Mahti 25-21 johdettuaan lähes koko ajan parilla kolmella pinnalla. Kolmas erä meni myös Mahtimiehille 25-22, joten kolme sarjapistettä matkaavat Savoon. 

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen oli luonnollisesti tyytyväinen puhtaaseen voittoon, vaikka joukkueen peli ei meinannutkaan oikein käynnistyä ja muutenkin omia virheitä tehtiin turhan paljon etenkin hyökkäyksissä, joita paiskottiin ajoittain silmittömästi kotijoukkueen torjuntaan. Kuitenkin erien ratkaisuhetkillä Mahti oli tänään joka kerran selvästi vahvempi, mikä toi voiton. Vastaanottopelaamiseen Seppänen oli erityisen tyytyväinen kuin myös keskihyökkäykseen, joka antoi joukkueelle tärkeän edun laitahyökkäyksen ja syöttöpelin ollessa tänään vähän vaisumpaa.

Palkintoraati palkitsi kotijoukkueen parhaana kapteeni Jaakko Aningon ja Mahdin toisen liberon Tommi Silventoisen. Seppänen antoi kehut myös hyvin peliin sisään tulleelle Veeti Hartikaiselle, jonka onnistumisia oli mukava seurata vaikka hän tätä nykyä pelaakin Riemun joukkueessa.

Seuraavaksi Mahtimiehet pelaavatkin sitten taas kotikentällä, kun ensi lauantaina vieraaksi saapuu KyKy-Betset Kyyjärveltä. KyKy-Betset on ykkössarjan kestomenestyjä, joka uusiutui tälle kaudelle todella paljon monen menestysvuoden jälkeen. Vielä ei joukkueen peli ole hioutunut aivan timantiksi, mutta joukkue on koko ajan vaarallisempi mitä pitemmälle kausi etenee. KyKy-Betsetissä pelaavat mm. huippupassari Jussi Mäkinen, latvialainen yleispelaaja Haralds Regza, ukrainalainen Ilja Lunenko ja kova kotimainen kaarti Tuomas Sillanpään johdolla. Ja jo pelkästään joukkueen karismaattinen valmentajalegenda Hannu Kalliojärvi on näkemisen arvoinen herra, joten tervetuloa sankoin joukoin seuraamaan kahden ykkössarjan huippujoukkueen kohtaamista Mahti-areenalle lauantaina 4.11. klo 18.00!

 

Riemun kapteenin Jaakko Aningan haastattelu ottelun jälkeen tästä linkistä.

 

päivitetty 30.10.2017 JS


 

Mahtimiehille jo kauden toinen erätappio!

 

Mahtimiesten kuluneen viikonlopun vierastuplan toinen näytös tapahtui lentopalloväelle tutussa pelipaikassa Sylvään koulun salissa Sastamalassa, jossa Mahti kohtasi jo toistamiseen tällä kaudella Vammalan Lentopallon kakkosjoukkueen. Ensimmäisen ottelun oli Mahti voittanut kotikentällään tasaisten erien jälkeen 3-0, ja nytkin oli odotusarvona tasainen ottelu. 

Mahdin joukkueesta sivussa olivat edelleen vakavammista loukkaantumisista kärsivät Severi Savonsalmi ja Tuomas Tervonen. Myöskään Ilari Sivonen ei ollut tällä reissulla mukana, joten valmentaja Pasi Seppäsellä oli käytössään kymmenen pelaajaa, joista Lasse Räisäselläkin on pientä vaivaa. Mahti pelasi tämän päivän ottelun pääsääntöisesti seitsikolla Yrjö Matsi, Severi Kupari, Fedor Ivanov, Ville-Erik Tarkiainen, Simo Näkki, Andrey Ankudovich ja Tommi Silventoinen. Ottelun aikana kentällä kävivät näyttäytymässä myös Jyrki Meriruoko ja Räisänen, mutta lähinnä vain syöttövaihtojen merkeissä. Kymmenes pelaaja porukassa oli toinen libero Jere Auvinen.

VaLePa 2 käytti pelaavassa kokoonpanossaan pääsääntöisesti Tuomas Tihumäkeä, Teemu Piilolaa, Olli Saarenmaata, Juuso Tulosta, Tatu Vuorenmaata, Antti Karttusta sekä Risto Ruoholaa. Isäntajoukkue käytti kaikissa pelatuissa erissä myös vaihtopelaajiaan Olli Kaskea, Jarno Koivuniemeä ja Lasse Koivuniemeä antaen peliaikaa ja näytön paikkoja jokaiselle nuorelle pelaajalleen. Kotijoukkueen yhdestoista pelaaja kokoonpanossa tänään oli libero Niko Hirvonen.

Ottelun avauserän vei vahvan alun (5-0) siivittämänä vierasjoukkue Mahti lukemin 25-14. Jostain syystä kotijoukkue tuntui jäävän vähän telineisiin. Mutta kuten niin usein ennenkin on nähty, helppoa avauserävoittoa saattaa seurata paljon hankalampi kakkoserä ja niin oli tälläkin kertaa. Nuorista pelaajista koostuva kotijoukkue syttyi pelaamaan ja toista erää taisteltiin tasapäisesti lähes loppuun saakka. Mahti oli vielä pisteen johdossa 20-19, mutta sitten kotijoukkue onnistui viemään erän lopun 6-1 ja koko erän 25-21. 

Pitkän tauon jälkeen pelattu kolmas erä jatkui myös tasaisissa merkeissä. Mahti sai heti erän alkuun kolmen pisteen johdon ja se pysyi lähes muuttumattomana koko erän ajan. Tilanteet, joissa joukkueet käyttivät aikalisänsä vahvistavat tämän: Mahdin johto erässä 3-0, 15-12, 18-16 ja 23-20. Lopulta ottelun pisin erä päättyi vierasjoukkue Mahdin voittoon 25-22. Samalla taisi tapahtua pieni, mutta merkityksellinen otteen lopullinen siirtyminen vierasjoukkueelle, sillä neljännen erän alku oli jälleen Mahdin vahvaa tekemistä, jolla se repi neljän pisteen kaulan kotijoukkueeseen. Vaikka VaLePa 2 taisteli miehen lailla, ei se pystynyt enää vieraittensa rinnalle puristamaan - ero kävi pienimmillään kahdessa pisteessä, kunnes erän loppupuolella Mahti meni menojaan erä- ja otteluvoittoon 25-16.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen ei ollut ottelun jälkeen murheissaan vaikka kauden toinen erätappio koettiinkin. Hänen mielestään ottelu oli ajoittain oikeinkin hyvätasoinen ykkössarjan kamppailu, jossa joukkueet tekivät paljon hyviä suorituksia. Mahdin parhaat osa-alueet tänään olivat syöttö-vastaanottopeli sekä monipuolinen hyökkäys, mutta torjuntapeliin jäi parannettavaa. Etenkin kotijoukkueen laitahyökkäysten torjunnassa oli ajoittain suuriakin hankaluuksia passipituuden vaihdellessa ja hyökkääjien tehdessä yllättäviä ratkaisuja selkeiden perusiskujen sijaan.

Ottelun parhaat pistemiehet:

 • VaLePa 2: Saarenmaa 18/+8, Karttunen 14/+9 ja Tulonen 10/+0
 • Mahti: Ankudovich 17/+9, Tarkiainen 13/+5 ja Matsi 11/+9

Mahti jatkaa ykkössarjataivaltaan mukavassa kuuden ottelun voittoputkessa. Joukkue saa nyt rauhassa keskittyä treenaamaan kahden viikon ajan, sillä seuraava ottelu on edessä vasta 28.10., jolloin Mahtimiehet matkustavat Jyväskylään Liikunnan Riemun vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan sitten 4.11. klo 18.00, jolloin Mahti-areenalle saapuu KyKy-Betset Kyyjärveltä.

 

lisätty 15.10.2017 JS


 

Mahti voitti vieraskentällä Aitolahden Riennon 3-0!

 

Kuluvana viikonloppuna Mahtimiehillä on edessään kauden ensimmäinen ja samalla ainoa runkosarjan vierastupla, kun joukkue matkusti lauantaiksi Tampereelle, jossa sitä odotti Aitolahden Riento. Viime kaudella ensimmäistä ykkössarjakauttaan pelannut Riento oli pirteä yllätys sarjassa ja sijoittui tuolloin runkosarjassa yhdeksänneksi ollen ensimmäinen joukkue pudotuspelien ulkopuolella. Säilymiskarsinnoissa se voitti kaksi kertaa VaLePa 2:sen ja säilytti sarjapaikkansa tyylikkäästi. Tälle kaudelle joukkue koki kaksi isoa menetystä, kun Kuuselan veljekset Mikko ja Teemu siirtyivät Mestaruusliigaan nousseeseen Akaa-Volleyhin eikä tilalle tullut saman luokan profiilipelaajia. Toki seura teki myös farmisopimuksen edellä mainitun Akaa-Volleyn kanssa, mutta yleensä nämä farmisopimukset eivät juuri tuppaa alemman sarjatason osapuolta hirveästi auttamaan. Tässäkään ottelussa ei päällekkäisyyksien vuoksi Riennolla ollut käytettävissään yhtään farmipelaajaa. Ennen tämän päivän ottelua Mahti oli pelannut neljä ykkössarjaottelua ja voittanut ne kaikki (eräsuhde 12-1). AitRi puolestaan oli pelannut myös neljä ottelua voittaen kaksi ja häviten kaksi (eräsuhde 6-8).

Kotijoukkue Riennon avausseitsikko tämän päivän ottelussa oli Juuso Rautakorpi, Miikka Puranen, Jukka Katila, Olli Kanerva, Arttu Moisio, Kalle Becker ja Timo Leppänen. Vierasjoukkue Mahdin avauksessa olivat Yrjö Matsi, Severi Kupari, Jyrki Meriruoko, Simo Näkki, Ville-Erik Tarkiainen, Andrey Ankudovich ja Jere Auvinen. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen antoi siis heti alusta asti peliaikaa useammalle tähän mennessä vähemmälle peliajalle jääneelle pelaajalle. 

Ottelu alkoi tasaisesti kummankin joukkueen tehdessä aika paljon virheitä syötössä ja hyökkäyksessä. Kotijoukkue johti pisteellä tilanteessa 11-10, mutta sen jälkeen Mahti vähensi omia virheitään ja siirtyi johtoon. AitRin aikalisä tilanteessa 11-14. Kotijoukkue otti vaihdosta kentälle Jussi Lepistön, mutta vierasjoukkue Mahti meni menojaan. Etenkin Mahdin keskitorjuja Severi Kupari sai erässä paljon onnistumisia niin torjunnoissa kuin hyökkäyksissäkin. Kotijoukkue vaihtoi pelaavaan seitsikkoon erön loppupuolella myös Verneri Halttulan, mutta erän kulku ei pelaajavaihdoilla muuttunut. Kotijoukkue teki tuhottomasti omia suoria virheitä ja Mahti karkasi helppoon 25-18 erävoittoon.

Mahti aloitti ottelun toisen erän samalla kokoonpanolla, mutta kotijoukkue vaihtoi kentälle heti alusta asti Lepistön, joka korvasi Miikka Purasen. Kotijoukkue Riento sai erään hyvän alun johtaen sitä 3-0, mutta siihen sen ilonaiheet sitten erässä jäivätkin. Mahti kuittasi eron samantien kiinni ja siirtyi johtoon. Kotijoukkue käytti ensimmäisen aikalisänsä tappiotilanteessa 9-13 ja toisen tilanteessa 10-17. Yrjö Matsin syöttövuoron päättyessä vierasjoukkue Mahti johti erää jo murhaavasti 21-10 eikä kotijoukkue saanut onnistumisia oikein mistään vaan jatkoi suorien virheiden tekemistä. Erän aikana kotijoukkueen vaihtopelaajista kentällä esiintyivät Halttula, Puranen ja Joni Veripää. Toinen erä päättyi Mahtimiesten suvereeniin 25-13 voittoon ja joukkueet marssivat pukusuojiin kymmenen minuutin tauolle.

Kolmanteen erään kotijoukkue Riento palasi ottelun aloittaneeseen seitsikkoonsa. Vierasjoukkue Mahti puolestaan otti kentälle yleensä liberona pelaavan Tommi Silventoisen, joka korvasi nyt yleispelaajana Tarkiaisen. Alkutahdit pelailtiin jälleen sopuisasti lähes tasoissa. Ja tosiaan nimenomaan pelailtiin, sillä sellaista läpsyttelyä ja virheilyä erän alku todellakin oli kummaltakin joukkueelta. Kotijoukkue Riento johti ensin parilla pinnalla 7-5, ja sen jälkeen Mahti siirtyi johtoon 9-7 Meriruokon saatua hyppysyöttöönsä lisää tarkkuutta. Tästä jatkettiin jälleen tasapäisesti, kunnes koitti kotijoukkueen paras jakso koko ottelussa sen siirryttyä 19-15 johtoon muun muassa parin ässäsyötön turvin. Tässä vaiheessa Mahdin valmentaja Seppänen joutui käyttämään molemmat aikalisänsä lähes peräkkäin yrittäessään herättää joukkueensa jälleen pelaamaan ja lopettamaan seisoskelun. Liekö valmentajan toimilla ollut merkitystä, mutta joka tapauksessa Meriruokon toisen hyvän syöttövuoron aikana Mahti nousi tasoihin tilanteessa 19-19, ja meni samantien ohi. Kotijoukkueen toivonkipinä sammui lopullisesti, ja vaikka se pystyi nyt loppuun saakka vähän paremmin pitämään pelinsä koossa ei se pystynyt enää Mahtia horjuttamaan. Vierasjoukkue Mahti siirtyi ratkaisevaan 24-21 johtoon Matsin ässäsyötöllä, ja erä ja samalla koko ottelu päättyi sen luonteelle tyypillisesti kotijoukkueen syöttövirheeseen. Kolmas erä Mahdille 25-22. Kotijoukkueesta ainoana vaihtopelaajana kentällä kävi erän aikana Matias Becker ja Mahdista lyhyen visiitin kentälle teki Fedor Ivanov.

Palkintoraati palkitsi kotijoukkueen parhaana yleispelaaja Arttu Moision ja vierasjoukkueen parhaana keskitorjuja Yrjö Matsin.

Aitolahden Riennon kahdella voitolla alkanut runkosarja jatkuu siis kolmen perättäisen tappion rasittamana. Mahti puolestaan jatkaa viiden ottelun jälkeen tappioitta hävittyään ainoastaan yhden erän. Huomenna sunnuntaina Mahti pelaa vierasottelun Sylvään koululla Sastamalassa, jossa se kohtaa jo toistamiseen tällä kaudella Vammalan Lentopallon kakkosjoukkueen. Tuo klo 17.00 alkava ottelu on taatusti tasoltaan kovempi kuin tämän päivän ottelu, joten Mahtimiesten täytyy pystyä parempaan esitykseen mieliäkseen säilyttää tappiosarakkeensa tyhjänä. VaLePa 2 oli Maaningalla kauden avausottelussa hyvin taisteleva ryhmä, ja saa todennäköisesti vahvistuksia huomiseen otteluunsa edustusjoukkueensa farmipelaajista, joten mielenkiintoinen kamppailu on odotettavissa. Ottelusta tulee jälleen livelähetys tutusti Mahdin kanavalla, joten kaikki Mahti-fanit huomenna klo 17.00 netin ääreen etäkannattamaan Mahtimiehiä!

 

lisätty 14.10.2017 JS


 

Lapinlahdella on hyvät puitteet lentopalloon!
Lapinlahden Monitoimitalon sali
Lapinlahden Monitoimitalon sali

Mahti voitti Kuortaneen Lapinlahdella pelatussa ottelussa ja jatkaa puhtaalla pelillä!

 

Mahtimiehet ovat pelanneet kahden edellisen kauden aikana osan kotiotteluistaan muualla maakunnassa tehden yhteistyötä paikallisten seurojen kanssa. Nyt oli vuorossa Lapinlahti, jossa paikallinen Veto tekee monipuolista seuratyötä eri lajien parissa ja löytyypä seurasta myös innostunutta lentopalloväkeä! Suurkiitos LaVen lentopallojaostolle ja erityisesti C-tytöille, joiden avustuksella tästä vierailusta tuli mukava ja onnistunut tapahtuma!

Kuten jo parissa aikaisemmassakin maakuntaottelussa vastustajaksi asettui Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue, joka pelaa sarjassa Kuortaneen Valmennuskeskuksen nimissä. Kuortaneelle kootaan vuosittain valtakunnan lupaavimmat lentopallonuoret, jotka asuvat ja opiskelevat viikot opistolla ja treenaavat samalla hyvin ammattimaisesti Lentopalloliiton maajoukkuevalmentajien johdolla. Vaikka nämä pelaajat ovat vielä alkutaipaleella pelaajaurallaan ns. aikuisten sarjoissa, ovat he jo hyvinkin ykkössarjatasoisia ja iso osa siirtyy joka vuosi "yli-ikäisiksi" vartuttuaan suoraan Mestaruusliigajoukkueisiin. Mitään helppoa sunnuntaikävelyä ei siis ollut tästä ottelusta Kuortanetta vastaan tälläkään kertaa odotettavissa...

Mahtimiehiä on koeteltu viime aikoina loukkaantumisten muodossa, kun sekä keskitorjuja Severi Savonsalmi että hakkuri Tuomas Tervonen ovat telakalla vielä ainakin kuukauden verran. Myös joukkueen kapteenilla yleispelaaja Lasse Räisäsellä on pelaamista hankaloittavia oireita, ja tällä kertaa vielä myös keskitorjuja Severi Kuparikin oli lievästi sairaana, joten laajalle pelaajarosterille oli todella tarvetta. Onneksi Severi pystyi kuitenkin tässä ottelussa pelaamaan ja hänen lisäkseen seitsikon täydensivät pääsääntöisesti passari Fedor Ivanov, hakkuri Andrey Ankudovich, yleispelaajat Ville-Erik Tarkiainen ja Ilari Sivonen, keskitorjuja Yrjö Matsi sekä libero Tommi Silventoinen. Vaihdosta aloittivat toinen liberomme Jere Auvinen, passari Jyrki Meriruoko ja yleispelaajat Räisänen ja Simo Näkki.

U19-maajoukkue aloitti kokoonpanolla passari Joona Väänänen, hakkuri Aaro Nikula, yleispelaajat Väinö Rahko ja Matias Sosunoff, keskitorjujat Juuso Kontio ja Aatu Pöllänen sekä libero Miro Rasinperä

Ottelun alku oli joukkueiden välisessä kauden ensimmäisessä kohtaamisessa tunnusteleva. Pisteitä tehtailtiin vuorotahtiin joukkuiden hakkureiden ollessa näkyvimpiä hahmoja. Mahti sai raavittua neljän pisteen johdon erän puolessa välissä, jolloin Kuortaneen valmentaja Pasi Palonen käytti joukkueensa ensimmäisen aikalisän tappiotilanteessa 10-14. Aikalisä tepsi, ja nuori vierasjoukkue vähensi omien virheidensä määrää ja kapusi Mahdin rinnalle. Nyt oli Mahdin valmentaja Pasi Seppäsen vuoro käyttää aikalisä johdon huvettua tasatilanteeksi 14-14. Erää jatkettiin jälleen tasaisissa merkeissä, kunnes erän lopussa Mahtimiehet sortuivat muutamiin virheisiin ja Kuortane kuittasi avauserän nimiinsä 25-21. Erän loppupuolella kentällä kävivät vaihtopelaajista hetken myös Lauri Vanhanen (Kuortane) ja Jyrki Meriruoko (Mahti). Avauserä osoitti heti, että Kuortaneen joukkue pelaa hyvää joukkuepeliä ja pystyy parhaimmillaan haastaman hyvin myös lyöntivoimassa.

Toisen erän kumpikin joukkue aloitti samoilla seitsikoilla kuin ensimmäisenkin. Erä alkoi taas tasaisesti, kunnes vierasjoukkue Kuortane otti pienen edun itselleen. Mahdin aikalisä tilanteessa 8-11. Seuraavaksi oli kotijoukkueen vuoro saada ote vastustajastaan mm. tiivistyneen torjuntapelaamisen ansiosta ja se kapusi johtoon. Kuortaneen aikalisät tilanteissa 12-14 ja 16-20. Erän loppu pelattiin tällä kertaa kotijoukkueen hallitessa tapahtumia, joten ero ei enää muuksi muuttunut. Toinen erä päättyi kotijoukkueen 25-22 voittoon, ja erät olivat pitkälle erätauolle lähdettäessa tasan 1-1. Toisen erän aikana kentällä kävivät syöttämässä Mahdista Meriruoko ja Näkki, ja vierasjoukkueesta jälleen Vanhanen sekä passari Joonas Huhtakangas.

Kolmannessa erässä ohjat käsiinsä otti entistäkin selkeämmin kotijoukkue Mahti. Ankudovich takoi palloa Kuortaneen kenttään lähes paikasta kuin paikasta muun joukkueen tukiessa häntä hyvin. Vierasjoukkue joutui käyttämään aikalisänsä jo varhaisessa vaiheessa (tilanteet 3-6 ja 8-15) hakiessaan muutosta erän kulkuun. Vierasjoukkue käytti jälleen tuttuja vaihtopelaajiaan Vanhasta ja Huhtakangasta, mutta heistäkään ei nyt ollut kurssin kääntäjäksi vaan kotijoukkue hallitsi erää loppuun saakka. Jo edellisestä erästä tutut syöttövaihdot tässäkin erässä tehnyt kotijoukkue oli suurimmillaan jo kahdeksan pisteen johdossa, ja lopulta tämä ero oli joukkueiden välillä myös erän päättyessä 25-17 Mahdille. Kuortane kadotti tässä erässä pelikonseptinsa pahemman kerran samoin kuin vaihtolaikatkin, joita valmentaja Palonen jaksoi toistuvasti kysellä verkkotuomari Marko Oravaiselta. Olisi ehkä kannattanut kysellä ennemmin omilta vaihtopelaajilta... Muutenkin asiaa tuntui vierasjoukkueen valmentajalla tässä vaiheessa ottelua olevan vähän joka suuntaan, mutta juttuseuraa löytyi lopulta kovin heikosti.

Lyhyt kolmen minuutin erätauko riitti tällä kertaa vierasjoukkueenkin ajatuksen kirkastumiseen, ja ottelun neljäs erä alkoi sen osalta taas paremmin. Joukkue teki myös yhden vaihdon aloitukseen, kun aikaisemmissa erissä pirteitä otteita esittänyt Lauri Vanhanen oli saanut komennuksen kentälle Sosunoffin tilalle. Nuoret miehet löysivät ns. jyvän ja pakottivat Mahtimiehet aikalisälle tappiotilanteessa 6-9. Jälleen valmentaja Seppäsen isälliset ohjeet toivat ryhtiä kotijoukkueen peliin, ja se nousi johtoon pakottaen nyt vuorostaan vierasjoukkueen tuumaustauolle tilanteessa 15-13 Mahdin hyväksi. Erän ratkaisuhetkien lähestyessä vierasjoukkue sai vielä kirivaihteen päälle ja väänsi väkisin kotijoukkueen rinnalle. Mahdin erän toinen aikalisä oli vuorossa tilanteessa 17-18 ja Kuortaneen toinen tilanteessa 22-22. Ensimmäisenä erän ja samalla koko ottelun katkaisua pääsi yrittämään kotijoukkue, mutta heti se ei peliä pystynyt tappamaan vaan erää jatkettiin jatkopalloille saakka. Hieman ylipitkäksi venyneen neljännen erän väänsi lopulta itselleen Mahti 26-24 ja näin se siis voitti koko ottelun 3-1 napaten täydet kolme sarjapistettä!

Lapinlahden Vedon C-tytöistä koostunut palkintoraati palkitsi vierasjoukkueen parhaana raamikkaan hakkurin Aaro Nikulan (212cm, 18v.) ja kotijoukkueesta passari Fedor Ivanovin (192cm, 16v). Vaikka Mahtimiesten vastaanotto ei tällä kertaa aivan parhaalla mahdollisella tavalla toiminutkaan, pystyi nuori passarimme silti pyörittämään hyvää ja monipuolista hyökkäyspeliä antaen jälleen hienoja näyttöjä maajoukkuettakin ajatellen.

Mahti on aloittanut ykkössarjakauden neljällä voitolla ja porskuttaa sarjakärjessä! Toki nämä neljä ensimmäistä ottelua onkin pitänyt voittaa, sillä etukäteen arvioiden kauden avausvastustajat eivät tule runkosarjan päätteeksi aivan sarjan kärjessä keikkumaan - vaikka mistä sitäkään vielä tässä vaiheessa pitkää sarjakautta tietää... Seuraavat kolme ottelua Mahti pelaakin sitten vieraskentillä, kun ensi viikonloppuna kohdataan vierastuplan merkeissä ensin lauantaina Aitolahden Riento Tampereella ja sunnuntaina Vammalan Lentopallon kakkosjoukkue Sastamalassa. Kolmantena vierasotteluna on sitten Jyväskylässä pelattava Liikunnan Riemun kotiottelu la 28.10. Väliin mahtuu yksi harvinainen vapaa viikonloppu, joka on tervetullut toipilaidenkin kannalta. Tämän kolmen vierasottelun jälkeen ollaan jo paremmin selvillä runkosarjan kulusta. 

Mahtimiesten seuraava kotiottelu pelataan Maaningan Urheilutalolla lauantaina 4.11. klo 18.00, jolloin on vuorossa todellinen ykkössarjan El Classico, jossa Mahtimiehet saavat vieraakseen miehet betonitehtaan varjosta eli KyKy-Betsetin Kyyjärveltä!

Satavarmasti vieraiden mukana Maaningalle saapuu jälleen lauma kovaäänisiä faneja, joten nyt olisi jo viimeinkin aika Mahti-fanienkin herätä tähän kauteen ja saapua sankoin joukoin joukkuettaan tukemaan!

 

lisätty 8.10.2017 JS


 

Karelian Hurmos selvästi Mahtimiehiä parempi Suomen Cupin ottelussa lauantaina - sunnuntaina voitto Nurmon Jymystä ykkössarjassa

 

Kulunut viikonloppu tarjosi niin tappion katkeraa kalkkia kuin voitonkin makeaa makua Mahtimiehille - samalla kävi entistä selvemmin ilmi, miten suuria tasoeroja tällä hetkellä ykkössarjassa on. 

Lauantai 30.9.2017 Suomen Cup 2. karsintakierros Mahti - Hurmos

 

Suomen Cupit ovat jokaisessa palloilulajissa yllätyksellisiä. Lentopallossa tämä on kenties vieläkin enemmän totta, sillä koskaan ei ko. sarjaan ilmoittautuessa ole tietoa, millaisella järjestelmällä sitä minäkin vuonna pelataan. Viime kaudellahan Mahti pääsi suoraan ensimmäiselle kierrokselle, jossa se kohtasi Mestaruusliigajoukkue LEKA Volleyn, joka tuolloin tuli lähes yllätetyksi Mahtimiesten toimesta ja eteni silloin 3-2 voitolla vaivoin jatkoon. Mestaruusliigajoukkueet ovat velvoitettuja cuppiin osallistumaan, mutta alempien sarjatasojen joukkueet saavat ilmoittautua mukaan kiinnostuksensa mukaan. Lopulta ilmoittautuneiden joukkueiden määrä, maantieteellinen hajonta ym. ratkaisevat ottelusysteemin. Tänä vuonna Mahti sijoitettiin toiselle karsintakierrokselle, jossa se sai vastaansa toisen ykkössarjalaisen Karelian Hurmoksen Joensuusta. 

Joukkueet olivat kohdanneet ennen kauden alkua kahdessa harjoitusottelussa, joista Kaavilla pelatun oli voittanut Hurmos erin 4-0 ja viimeisimmän kohtaamisen Puijo Wolleyn Syysturnauksessa Mahti erin 3-1. Kumpikin joukkue oli pelannut myös kaksi ykkössarjan ottelua voittaen ne 3-0, ja eräpisteiden erotuskin oli lähes tasan Hurmoksen ollessa yhden vaivaisen pluspisteen verran Mahtimiehien edellä. Odotusarvona oli siten tasainen ja tasokas taistelu cupin jatkopaikasta, mutta tällä kertaa täytyy todeta tasoeron olevan juuri nyt todella suuri Hurmoksen eduksi.

Kumpikin joukkue aloitti ottelun ns. ykkösseitsikoillaan, ja aivan ensimmäisen erän alku mentiinkin tasatahtiin n. kymmenen pisteen tienoille. Sen jälkeen kuskin pukilla viihtyi vierasjoukkue Hurmos, joka oli tullut Maaningalle revanssimielellä muistissaan kolme Mahtimiehille putkeen hävittyä erää jo edellä mainitussa Syysturnauksessa. Etenkin joukkueen hakkuri Ville Louhela oli ottelun alkupuoliskolla elementissään hyökäten, syöttäen ja torjuen Mahtimiehet lähes kanveesiin. Toki koko muukin Hurmoksen joukkue pelasi erittäin laadukkaasti ja vähin virhein. Mahtimiesten vastaanotto puolestaan kangerteli, mikä rajoitti kotijoukkueen hyökkäysten rakentelua, johon Hurmoksen tiivis torjunta-puolustus pääsi hyvin kiinni. Taannoin Mahti-paitaakin päällääm kantanut Joonas Ryhänen kävi vielä syöttämässä putken myrkyllisiä hyppyleijoja, että piste-ero repesi lopulta suureksi Hurmoksen voittaessa ensimmäisen erän 25-14. 

Toisen erän alkupuoli toisti ensimmäisen erän kaavaa. Hurmos pelasi tiivistä joukkuepeliä ja Mahti harasi vastaan parhaansa mukaan. Louhela pysyi jo paremmin Mahtimiesten näpeissä ja pysähtyi jo aika usein torjuntaankin, mutta silloin näkyviin nousivat molemmat vierasjoukkueen keskitorjujat Mikko Suomalainen ja Mikko Räsänen, jotka hyökkäsivät passari Tuomas Karjalaisen tarjoiluista kovilla tehoilla ja pitivät Mahdin laitahyökkääjät Ilari Sivosen ja Ville-Erik Tarkiaisen pihdeissään. Parhaiten vierasjoukkueen asettamaan haasteeseen pystyi Mahtimiehistä vastaamaan niin ikään keskitorjuja Yrjö Matsi, joka päätti palloja keskeltä kovin tehoin ja oli torjunnan johtohahmo. Erän loppupuolella koitti Mahdin paras vaihe ottelussa, kun se sai omiin suorituksiinsa lisää tehoa ja tarkkuutta ja kampesi väkisin vieraidensa rinnalle ja ohikin johtaen 22-21. Mutta Hurmokselta löytyi vielä yksi vaihde lisää, ja mm. koneensa käyntiin saaneen latvialaistähtensä Aivars Petrusevicsin voimin se puristi erävoittoon 25-22. 

Toisen erän loppu olikin sitten koko ottelun kulminaatiopiste. Kotijoukkue ei taistelustaan huolimatta pystynyt enää vieraitaan tämän jälkeen kovin ahtaalle laittamaan, vaan Hurmos hoiti myös kolmannen erän tyylikkäästi nimiinsä. Läpi koko ottelun loistavasti pelannut, ja joukkueensa parhaana palkittu, libero Ingars Ivanovs poimi kaikki Mahtimiesten hyökkäykset eleettömästi peliin ja Petrusevics takoi ne Louhelan ja kumppanien tukemana lattiaan. Vielä kun Mahdin hakkurina pelanneen Tuomas Tervosen nilkka vääntyi vaarattoman näköisessä tilanteessa, oli erä ja ottelu lopullisesti ohi - toki täytyy tunnustaa, ettei tämä enää mitään ratkaissut vaan Hurmos oli jo mennyt menojaan. Kolmas erä vierasjoukkueelle 25-18.

Ihan äskettäin ei Marko "Ex-Mr. SurVo" Räsäsen naamalla ole Mahtiareenalla ollut yhtä maireaa ilmettä ottelun jälkeen kuin tällä kertaa. Ja syytä tyytyväisyyteen vierailla olikin, sillä joukkueen esitys oli erittäin tasapainoinen ja tasokas. Joukkue jatkaa Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle, jossa se saa kotisalissaan vastaansa LEKA Volleyn, ja epäilemättä pystyy tarjoamaan sarjaporrasta ylempänä pelaaville vierailleen kovan vastuksen.

Mahtimiesten cup-taival päättyi siis tähän yhteen otteluun. Mahdin valmentaja Pasi Seppänenkin totesi ottelun jälkeen, että joukkueella on paljon töitä tehtävänä, jotta ero Hurmokseen saadaan kurottua kiinni ykkössarjakohtaamiseen mennessä. Mutta kuten Mahdin parhaana palkittu Yrjö Matsi totesi, ei ole syytä painaa leukaa rintaan, vaan todeta Hurmoksen olleen tällä kertaa reilusti parempi Mahtimiesten ajoittain erittäin hyvästä pelaamisesta huolimatta. Kotijoukkueen päätähtäin on edelleen ykkössarjassa ja siinä menestymisessä.

<-- Ottelun jälkeinen haastattelutilaisuus katsottavissa sivun vasemmassa reunassa olevan Youtube-linkin kautta.

Videon pätkiä ym. Karelian Hurmoksen Facebook-sivuilla ja otteluraportti joensuulaisittain Karelian Hurmoksen nettisivuilla.

 

Sunnuntai 1.10.2017 1-sarja Mahti - Nurmon Jymy

 

Sunnuntaina Mahtiareenalle saapui vieraita Pohjanmaalta Nurmon Jymyn joukkueen muodossa. Joukkue on vähän samaan tapaan rakennettu kuin Mahtikin siinä ollessa sekä nuoria lahjakkuuksia että kokeneempaakin kalustoa - tosin suhdeluku vanhat vs. nuoret on joukkueissa aikalailla päinvastainen. Jymyssä pelaa kaksi lentopallokentillä kaiken kokenutta kettua Timo Alanen ja Tuomas Ruuska, jotka ovat joukkueen isähahmot tuoden tasaisuutta ja rauhallisuutta nuorten miesten otteisiin. Tällä kertaa ko. herrat olivat kuitenkin joutuneet jäämään henkilökohtaisista syistä kotiseudulle. Vierasjoukkue olisi kyllä heitä tänään kipeästi Maaningalla tarvinnut, sillä kovasta yrityksestä huolimatta joukkueen otteissa oli liikaa epätasaisuutta ja virheitä, jotta se olisi voinut tosissaan kotijoukkueen haastaa.

Mahdin valmentaja Seppänen oli hakkuripulan joukkuetta kohdattua laittanut tälle tontille luottoyleismiehensä Jyrki Meriruokon, jolle tämä pelipaikka oli myös tuttu jo viime kaudelta. Liberon tontilla ensiesiintymisensä Mahti-fanien edessä sai tänään tehdä Jere Auvinen ja yleispelaajiksi komennettiin joukkueen kapteeni Lasse Räisänen ja Simo Näkki eli reipas puolet edellispäivän aloituskokoonpanosta oli pistetty uusiksi. 

Kuten tuli jo aivan tämän sepustuksen alussa todettua, ovat tasoerot juuri tällä hetkellä ykkössarjassa todella suuret. Vilppulan Tähden toimesta oli Mahtimiehiä kehuttu viikko aikaisemmin melkoisin ylisanoin, kun taas Hurmos-ottelussa edellisenä päivänä joukkue oli jäänyt pahasti alakynteen. Nyt oli taas Mahtimiesten vuoro viedä vieraitaan melko lailla näytöstyyliin erien päättyessä kotijoukkueen voittoon 25-19, 25-17 ja 25-20. Näin Mahti siis jatkaa ykkössarjassa puhtaalla pelillä kolmen pelatun ottelun jälkeen eräsuhteen ollessa 9-0. Nurmon Jymylle päivän tappio oli kauden kolmas yhtä monen pelatun ottelun jälkeen ja eräsuhdekin on murheellinen 1-9. Kotijoukkueen parhaana palkittiin tänään hakkurin saappaisiin astunut Meriruoko ja vierasjoukkueen paras oli hakkuri Matias Saviaro, joka pystyi ajoittain puhkomaan hyvin kotijoukkueen torjunta-puolustuksen. 

Seuraavaksi Mahti saa kotiottelussaan vastaansa Kuortaneen Valmennuskeskuksen joukkueen (U19-maajoukkue), joka juuri avasi voittotilinsä tämän kauden ykkössarjassa Aitolahden Riennon kotisalissa Tampereella. Mahti pelaa tämän kotiottelunsa poikkeuksellisesti naapurikunnassa Lapinlahdella, jossa se yhteistyössä paikallisen Vedon lentopallojaoston kanssa järjestää ottelun ensi lauantaina 7.10. klo 18.00 alkaen Monitoimitalolla. Tapahtuman avulla on tavoitteena viedä yläsarjatason lentopalloa vuosien tauon jälkeen näytille lajissa pitkät perinteet omaavalle Lapinlahdelle ja samalla kerätä varoja Vedon lentopallojunioreille.

Tervetuloa sankoin joukoin tulevana lauantaina Lapinlahden Monitoimitalolle seuraamaan Mahtimiesten taistoa Suomen lupaavimmista nuorista koostuvaa U19-maajoukkuetta vastaan!

 

päivitetty 1.10.2017 JS


 

Mahti haki vieraspisteet Vilppulasta!

 

Kauniin kesäisen sunnuntaipäivän kunniaksi Mahtimiehet matkasivat Mänttä-Vilppulaan, jossa 34 vuoden odotuksen jälkeen ensimmäiseen ykkössarjan kotiotteluunsa valmistautunut nuori Vilppulan Tähden joukkue heitä odotti vieraakseen. Mahtimiesten matka sai vähän ylimääräistä ohjelmaa, kun bussin takarengas räjähti jossain Suonenjoen ja Hankasalmen välillä, mutta monitaiturien Yrjön ja Maurin avulla vararenkaan vaihto ja myös vuotavan jarruputken korjaus onnistuivat käden käänteessä, ja matka saattoi jatkua. Sen verran ylimääräinen ohjelmanumero vei aikaa, että ottelun alkua viivästettiin 10 minuutilla.

Myös itse ottelun alussa oli normaalista poikkeavaa juhlallisuutta, kun paikalliset silmäätekevät kaupunginjohtajan johdolla palkitsivat kotijoukkueen viime keväisen A-poikien Suomen Mestaruuden vuoksi. Tähän tällä kertaa juhlallisuudet kotijoukkueen osalta sitten päättyivätkin, sillä itse ottelu oli aika yksipuolinen näytös, jossa pääosaa näyttelivät Mahtimiehet.

Avauserään kotijoukkueen valmentaja Petri Köykkä asetti kentälle Daniel Heinosen, Lauri Ojalan, Kalle Hietavalan, Sami Valarannan, Arttu Salmijärven ja Voitto Köykän. Erikoista oli se, että kotijoukkue pelasi koko ottelun ilman liberoa. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen puolestaan laittoi miehistöstään avaukseen Fedor Ivanovin, Yrjö Matsin, Severi Kuparin, Ilari Sivosen, Tuomas Tervosen, Simo Näkin ja libero Tommi Silventoisen. Erän kulku oli koko ottelulle luonteenomainen, eli Mahti pelasi virheetöntä ja tehokasta peliä koko joukkueen voimin, kun taas kotijoukkue yritti riskisyötöillä ja hyökkäyksillä vastata Mahtimiesten peliin tehden valtavasti omia suoria virheitä. Erä kulki alusta asti Mahdin hallinnassa ja kotijoukkue käytti aikalisänsä tilanteissa 2-7 ja 7-17. Mahdin jokainen pelaaja täytti ruutunsa hyvin, ja etenkin hakkuri Tervonen oli elementissään paukuttaen palloa välillä jopa torjunnan yli kotijoukkueen kenttään. Tähti haki muutosta peliinsä myös vaihdoilla, mutta erän aikana kentällä käyneet Petro Ahvenjärvi ja Olli Kolhinen eivät juuri pystyneet kotijoukkueen peliä parantamaan. Erä oli ohi 25 minuutissa ja päättyi Mahdin 25-12 voittoon.

Toisen erän kumpikin joukkue aloitti samoilla kokoonpanoilla kuin ensimmäisenkin. Nyt kotijoukkue pystyi erän alussa paremmin vastaamaan Mahdin peliin ja alku mentiin aika lailla tasatahtia. Mahti käytti ensimmäisen aikalisänsä johtaessaan 12-10, kun kotijoukkue sai kurottua sen hankkiman pienen eron lähes kiinni. Tämän jälkeen Mahti repäisi jälleen karkumatkan, ja kotijoukkueen erän ensimmäinen aikalisä oli vuorossa tilanteessa 10-16. Kentälle jälleen vaihdosta tullut Ahvenjärvi sai hyppysyöttönsä pysymään hyvin ruudussa, ja vaikka syöttö ei varsinaisesti kovin suuria hankaluuksia Mahdin vastaanotolle tuottenutkaan, teki vierasjoukkue silti puolenkymmentä suoraa hyökkäysvirhettä putkeen ja päästi kotijoukkueen peliin mukaan. Kotijoukkueen 15-22 tappiotilanne kiristyi nopeasti lukemiin 20-22, kunnes Mahti sai katkaistua kotijoukkueen rynnistyksen. Erän lopun Mahtimiehille hoiti sitten päättäväisesti hakkuri Tervonen, joka ensin löi Mahdille eräpallon ja seuraavaksi torjui yksinään erän poikki. Tervosen äijämäinen tuijotus torjunnan päätteeksi taisi säikäyttää kotijoukkueen valmentajan, joka reklamoi verkon läpi tuijotuksesta ottelun erinomaiselle tuomaristolle, joka puolestaan palkitsi Tervosen kolmannen erän alussa keltaisella kortilla - varoitus meni sillä hetkellä vaihtokulmauksessa virnistelleelle pelurille. Ensimmäistä erää tasaisempi toinen erä meni siis Mahtimiehille lopulta 25-22.

Kymmenen minuutin erätauon jälkeen jatkettiin kolmanteen erään. Mahti otti hakkuriksi Andrey Ankudovichin, mutta muuten seitsikko säilyi ennallaan. Kotijoukkue Tähti palasi jälleen aloittaneeseen kuusikkoon. Toisen erän loppupuolen hyvä tasonnosto ei tällä kertaa kantanut kotijoukkuetta kolmanteen erään, vaan se teki jälleen paljon virheitä ja Mahdin perusvarma peli repi eron heti alusta asti suureksi. Kotijoukkueen tueksi paikalle saapunut kohtuullisen runsaslukuinen yleisökään ei enää oikein jaksanut uskoa omiinsa vaan istui melkolailla hiljaisena katsomossa Mahdin nautiskellessa. Mahti johti erää 14-5 ja 22-11, mikä kertoo kaiken erän kulusta. Aika lailla yhtä maalia pelattiin, kun kotijoukkueenkin usko alkoi loppua. Kolmas erä päättyi vierasjoukkueen 25-14 voittoon ja koko ottelu oli ohi taukoineen tunnissa ja 25 minuutissa.

Palkintoraati palkitsi kotijoukkueen parhaana Voitto Köykän ja Mahdin parhaana hyvän pelin pyörittäneen passari Fedor Ivanovin, joka sai läpi ottelun hyvin toimineen vastaanoton turvin juoksuttaa vastustajan torjuntaa hajalle. 

Mahtimiehille siis mieluisat kolme sarjapistettä tältä reissulta, ja hyvän Rantaravintolan buffet-pöydän jälkeen bussimatkalle takaisin kohti Savoa. Toivottavasti paluumatkalla, joka  on tätä kirjoitettaessa vasta alussa, ei satu ylimääräisiä kommelluksia...

Tuleva viikko kuluu Mahtimiehiltä treenatessa ja valmistautuessa ensi viikonlopun tuplakotipeleihin, kun lauantaina 30.9. klo 15.00 pelataan Suomen Cupin 2. karsintakierroksen ottelu entisestään vahvistunutta Karelian Hurmosta vastaan. Ykkössarjassa ylivoimaisella rosterilla ja budjetilla operoiva joensuulaisporukka vahvistui kuluneen viikon aikana jälleen yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella kun ruandalainen keskitorjuja Fred Musoni palasi Joensuuhun. Sunnuntaina 1.10. klo 16.00 on vuorossa sitten seuraava ykkössarjan ottelu, jossa vieraaksi Maaningalle saapuu Nurmon Jymy.

Tervetuloa ensi viikonloppuna Mahti-areenalle kannustamaan Mahti jatkoon Suomen Cupissa ja voittoon ykkössarjassa! Lauantain ottelussa on mahdollisuus ostaa ns. tuplalippu molempiin viikonlopun peleihin, jonka hinta on edullinen 15€ / 10€ (eläk., opisk, + tyött.). Nyt ei lentopalloviihteen katsominen Maaningalla ole kallista!

 

lisätty 24.9.2017 JS


 

Mahtimiehet riemukkaaseen 3-0 voittoon ykkössarja-avauksessa Vammalan Lentopallon kakkosjoukkueesta!

 

Mahdin ykkössarjakausi 2017-2018 alkoi kotiottelulla Vammalan Lentopallon kakkosjoukkuetta vastaan. Vastustajajoukkue koostuu nuorista lahjakkuuksista, ja joukkue säilytti viime kaudella ykkössarjapaikkansa vasta karsintojen kautta Mestaruusliigajoukkueensa farmipelaajien tuella. Nyt nämä nuorukaiset ovat vuotta vanhempia ja kokeneempia, ja täytyy todeta joukkueen parantaneen peliään reilusti viime kaudesta. VaLePa 2 tulee olemaan tällä kaudella yllätysvalmis joukkue, joka varsinkin kotikentällään on paha kanto monen vierasjoukkueensa kaskessa.

Aina kauden ensimmäisen ottelun alla on ylimääräistä jännitettä monella tapaa ja aina tuntuu aika loppuvan kesken, mutta toisaalta kauden alkua on jo odotettu malttamattomana. Mahti-areenan puitteet saatiin viritettyä valmiiksi kauden avausta varten, ja muutamat pienet jännitystä tuottaneet asiatkin järjestyivät ajoissa - esimerkkinä joukkueen uusien pelipaitojen saapuminen Maaningalle vain reilu tunti ennen ottelun alkua. Suurkiitos Teamprintin hienolle palvelulle!

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen valitsi uudistuneesta joukkueestaan avaukseen seitsikon Yrjö Matsi (keskitorjuja), Severi Savonsalmi (keskitorjuja), Ville-Erik Tarkiainen (yleispelaaja), Lasse Räisänen (yleispelaaja), Fedor Ivanov (passari), Andrey Ankudovich (hakkuri) ja Tommi Silventoinen (libero). VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko puolestaan asetti avaukseen Teemu Piilolan (passari), Tuomas Tihumäen (keskitorjuja), Olli Saarenmaan (hakkuri), Tatu Vuorenmaan (keskitorjuja), Antti Karttusen (yleispelaaja), Juuso Tulosen (yleispelaaja) ja Risto Ruoholan (libero). VaLePan seitsikon keski-ikä oli vain hieman yli 19 vuotta, kun Mahtimiesten vastaava lukema oli rapiat 25v - kokemuseroa miesten peleistä siis löytyi.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Kumpikin joukkue pystyi tarkkaan vastaanottopeliin, ja passarit tarjoilivat maukkaita paikkoja hyökkääjille. Vierasjoukkue puolusti alusta asti sisukkaasti ja hyökkäsi rohkeasti pystyen hyvin vastaamaan kotijoukkueen peliin. Erän alku mentiin aivan tasatahtiin tilanteeseen 7-7 saakka, minkä jälkeen VaLePa sai hyvillä suorituksillaan napattua kolmen pisteen johdon. Hakkuri Saarenmaa ja yleispelaaja Karttunen olivat vierasjoukkueen näkyvimmät hahmot. Mahti kampesi Tarkiaisen rajulla kuutospaikan hyökkäyksellä tasoihin tilanteessa 14-14, minkä jälkeen ottelua jatkettiin taas tasatahtiin kummankin joukkueen johtaen vuorollaan maksimissaan yhdellä eräpisteellä. Tilanteessa 20-20 suoritti vierasjoukkue yhden pelaajavaihdon, kun Paavo Kaski korvasi erän loppuajaksi Tihumäen. VaLePan siirryttyä 23-22 johtoon Ankudovichin verkkoon pysähtyneen ykköspaikan hyökkäyksen jälkeen, oli kotijoukkue pakotettu turvautumaan aikalisään. Vierasjoukkue pääsi ensimmäisenä yrittämään erän katkaisua johtaessaan 24-23, kun Saarenmaa pelattiin tyhjille ykköspaikalle eikä hän erehtynyt hyökkäyksessään. Ratkaisuhetkillä nuori vastustaja sortui kuitenkin virheisiin, kun ensin tuli syöttövirhe ja heti perään hyökkäysrajarikko, ja näin kotijoukkue Mahti pääsi eräpalloon johtaessaan 25-24. Mutta VaLePa ei taipunut vaan puolusti uhrautuvasti, ja Mahtimiesten sekoillessa toimituspallo putosi raakana kotijoukkueen kenttään kaikkien pelaajien keskelle. Tämän jälkeen VaLePalle tuli taas syöttövirhe ja toinen katkaisun paikka Mahdille. VaLePan aikalisä. Erän hahmo Saarenmaa hyökkäsi vielä kerran vieraat tasoihin nelospaikalta tilanteessa 26-26, mutta tämän jälkeen vieraat sortuivat jälleen syöttövirheeseen. Mahti ei osannut vielä kolmannellakaan yrittämällä katkaista erää vaan töpeksi tilanteen tasoihin niin ikään syöttövirheellä. Tämän jälkeen Tarkiainen hyökkäsi pallon torjunnan kautta antenniin ja maratonerä päättyi lopulta Mahdin ässäsyöttöön lukemissa 29-27.

Toiseen erään ei kumpikaan joukkue tehnyt pelaajavaihtoja vaan ottelua jatkettiin alkuperäisillä seitsikoilla. Kotijoukkue oli saanut virtaa tiukan ensimmäisen erän voitosta, ja nuori vierasjoukkue taisi puolestaan vielä murehtia käsistään livahtanutta erävoittoa. Parin ensimmäisen pisteen jälkeen Mahti otti ohjat haltuunsa ja repi eroa ässäsyötön, tappotorjunnan, onnistuneen peipin ja VaLePan hyökkäysvirheen myötä. Tilanteessa 2-7 käytti VaLePa ensimmäisen aikalisänsä. Tahti ei tästä juuri muuttunut, vaan Mahti kasvatti johtoaan etenkin Ankudovichin onnistumisilla niin syöttöruudussa kuin hyökkäyksissäkin. Jälleen Saarenmaa otti roolia ja pystyi hyökkäyksillään hankkimaan kavennuspisteitä vierasjoukkueelle, mutta Räisänen ja Tarkiainen paukuttivat eroa jälleen suuremmaksi. Räisäsen ja Matsin torjuessa tilanteeksi jo 14-7 kotijoukkueelle suoritti VaLePa passarivaihdon Jarno Koivuniemen korvatessa Piilolan. Vierasjoukkue pystyi kaventamaan tilannetta hieman, mutta sitten oli Mahdin passari Ivanovin vuoro kurittaa vastustajaa jujullaan ja heti perään kahdella ässäsyötöllä. Mahdin karattua jo 17-10 johtoon, vaihtoi vieraiden valmentaja Kangaskokko kentälle Olli Kasken, joka korvasi Tulosen. Tämän jälkeen pelattiin ottelun pisin palloralli, jonka päätti vierasjoukkueen pisteeseen lopulta Vesannolta lähtöisin oleva ja Kuopiossa lentopallo-oppinsa jalostanut Antti Karttunen kuutospaikalta. Lieneekö tämä taistelupallon voitto antanut tarvittavan lisäbuustin VaLePan otteisiin, mutta joka tapauksessa sen peli parani monta pykälää ja helppoon erävoittoon tuudittautunut Mahtimiehistö alkoi pehmetä ja tehdä virheitä. Kotijoukkueen johto säilyi seitsemässä pisteessä tilanteeseen 19-12 saakka, mutta sitten alkoi VaLePan nousu. Mahti siirtyi vielä turvallisen tuntuiseen 22-16 johtoon Tarkiaisen nelospaikan hyökkäyksellä, mutta sitten sen peli kipsasi täysin. Vuorenmaan syöttövuorolla vierasjoukkue nousi uskomattomasti tasoihin 22-22, ennenkuin kotijoukkueen Savonsalmi sai pisteputken poikki keskihyökkäyksellään. Tässä vaiheessa Mahtimiehistä etenkin Ankudovichilla oli vaikea hetki ja hänelle kasaantui monta virhettä. Mahdin kapteeni Räisänen pamautti nelospaikan pommillaan kotijoukkueen eräpalloon tilanteessa 24-23, mutta VaLePa taisteli eikä myynyt nahkaansa halvalla. Erän alkupuolella kentälle tullut Kaski teki vierasjoukkueelle monta pistettä kovilla hyökkäysratkaisuillaan. Erän toinen ja kolmaskin eräpallo olivat vierasjoukkueella tilanteissa 24-25 ja 25-26, mutta kotijoukkue selvitti molemmat. Karttusen hyökättyä jatkopallon pitkäksi nelospaikalta pääsi Mahti seuraavaksi kiinni eräpalloon. Tämän jälkeen vuorollaan hyökkäyksissä onnistuivat Vuorenmaa, Tarkiainen ja Saarenmaa ja Tarkiainen vielä toistamiseen. Tarkiaisen inhottava hyppyleijä erän kuudennessa eräpallossa tilanteessa 29-28 nousi VaLePan vastaanotosta sen kenttäpuoliskon ykköskulmaan, ja passaamaan rynnännyt passari Koivuniemi ei kunnolla enää sen alle ehtinyt vaan pallo lipsahti sormissa käsittelyvirheen arvoisesti. Tähän päättyi tämä uskomattoman vierasjoukkueen nousun sisältänyt toinen erä. Voitto siis Mahdille 30-28. Erän loppupuolella ensiesiintymisensä Mahti-paidassa teki myös Simo Näkki, joka kävi parin pallon ajan kentällä vahvistamassa vastaanottoa ja antamassa Räisäselle hetken hengähdystauon.

Kymmenen minuutin erätauon jälkeen jatkettiin kolmenteen erään. Kahden extrapitkän erän jälkeen kumpikin joukkue teki yhden pelaajavaihdon aloitusseitsikoihin. Mahdin toiseksi keskitorjujaksi kentälle hyppäsi Severi Kupari ja jo hyvän toisen erän lopun VaLePan tiimissä pelannut Kaski sai jatkaa yleispelaajana erän alusta lähtien. Erän alku noudatteli samaa kaavaa toisen erän alun kanssa. Erävoiton puristanut kotijoukkue nautti ja onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Erityisesti kentälle päässyt Kupari oli elementissään hyökäten ensin keskeltä Mahdin 5-2 johtoon ja torjuen heti perään Tarkiaisen kanssa vierasjoukkueen nelospaikan hyökkäyksen. Mahdin kapteeni Räisäsen niitattua kotijoukkueen vastapallosta 8-4 johtoon koitti VaLePan aikalisän vuoro. Seuraavaksi Kupari nappasi toisen tappotorjunnan Ivanovin parina nyt kakkospaikan hyökkäyksessä. Vuorenmaa ja Karttunen pitivät vierasjoukkuetta pelissä mukana onnistumisillaan, mutta kotijoukkue vei erää johtaen sitä 12-6. VaLePa haki vielä viimeistä rytminmuutosta vaihtamalla passariksi jälleen Jarno Koivuniemen sen ollessa tappiolla 15-7, mutta tällä kertaa kovin suurta muutosta ei tapahtunut. Erän loppupuoli mentiin melko lailla tasatahtia, ja erä päättyi kotijoukkueen 25-20 voittoon VaLePan saatua aivan lopussa vähän kaunisteltua lukemia. Vierasjoukkueen Lasse Koivuniemikin pääsi kentälle erän viimeisten pisteiden ajaksi. Koko ottelu lopulta kotijoukkue Mahdille 3-0, mutta kuten sekä ottelun kesto tunti ja 35 minuuttia sekä eräpisteet 84-75 kertovat, oli ottelu paljon lopputulosta tasaisempi. 

Kuten jo aivan alussa totesin, ovat VaLePan nuoret miehet menneet vuodessa aimo harppauksen eteenpäin, joten jokainen joukkue  saa olla sen kanssa tarkkana mieliessään selvitä voittajana. VaLePa pelaa hyvin liikkuvaa  ja organisoitua torjunta-puolustuspeliä, ja vastaanoton toimiessa pystyy myös monipuoliseen hyökkäyspeliin. Hyökkäysvoimapuolella sekä suoritusvarmuudessa ovat joukkueen suurimmat kehityskohteet, mutta ei ole epäilystäkään etteikö se valmentaja Kangaskokon osaavassa valmennuksessa jatkaisi kehittymistään.

Mahtimiesten uudistunut joukkue teki tänään sen mitä tarvittiin ja otti arvokkaan avausvoiton. Puhdas 3-0 voitto on aina erinomainen tulos ja siihen on oltava tyytyväinen. Mahdin valmentaja Seppänen oli luonnollisesti mielissään parhaasta mahdollisesta kauden avauksesta, ja joukkue jatkaa luottavaisin mielin eteenpäin. Joukkue on ollut lopullisessa kokoonpanossaan vasta hetken, ja joukkuepelin hioutuminen ottaa aikansa. Yksilötasolla joukkue on erittäin vahva, laaja ja tasainen, mikä antaa valmennukselle hyvät työkalut pelin kehittämiseen. 

Seuraavaksi Mahtimiehet matkustavat uuden ykkössarjajoukkueen Vilppulan Tähden vieraaksi tulevana sunnuntaina. Tulevakin vastustajajoukkue on nuori ja koostuu pääasiassa viime vuonna A-nuorten Suomen Mestaruuden voittaneista pelaajista vahvistettuna parilla uudella pelimiehellä. Tähti pelasi suorastaan hurmioituneet ikäluokkansa SM-finaalit ja nojaa vahvasti yhtenäiseen joukkuepeliin ollen tasainen joukkue vailla suuria tähtiä. Ensimmäisessä kauden ykkössarjaottelussaan se kärsi 1-4 tappion Aitolahden Riennon vieraana. Ottelu Tähden ja Mahdin välillä pelataan Parkkivuoren Urheilutalolla su 24.9. klo 16.00, ja mikäli mahdollista, ottelu lähetetään livenä Mahdin livekanavalla!

lisätty 17.9.2017 JS


 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
PDF-tiedostoMahti-Kuortane.pdf (1.3 MB)
Uutis-Jousi 12.10.2017
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
PDF-tiedostojuttu.pdf (1.5 MB)
Juttu Mahtimiehistä Uutis-Jousessa 14.9.2017 - Janne Taskinen