Valmentajan kynästä

 

Tällä palstalla Mahtimiesten valmennustiimi jakaa omia ajatuksiaan joukkueesta ja sen treenaamisesta, kauden kulusta ym.

 

Toivottavasti viihdyt näiden juttujen parissa!


 

VALMENTAJAN KYNÄSTÄ - osa 2 2.1.2019

 

Mahtimiehet kärkikahinoissa kevätkierrokselle


Miesten lentopallon ykkössarjaa on runkosarjan osalta pelattu jo yli puolet. Kovasti viime kaudesta uudistunut mahtimiehistö onnistui syksyn koitoksissa paria peliä lukuunottamatta varsin kelvollisesti ja pääsee hyvistä asemista kohti runkosarjan huipennusta.

Monia asioita olisimme voineet tehdä perinteisellä tavalla, mutta kun kyseessä on pieni savolaisjoukkue nimeltä Mahti, ei tavanomaisuus tullut kysymykseen.
Lehtosten saaminen mukaan valmennukseen on antanut tietämystä ja luottoa kokeilla ainakin meidän joukkueelle uusia juttuja. Se, miten tämä sitten lopulta menee, on tietysti vielä arvoitus. Mutta puoliväliin asti on homma toiminut hyvin.

Pelillisesti olemme onnistuneet eri osa-alueissa varsin tasaisesti. Parasta antia on löytynyt vastaanoton ja laitapelaamisen toimivuudesta. Eniten kehitettävää meillä edelleen lienee syöttämisessä, jossa hyvän ja huonon päivän ero on vielä tällä hetkellä aika suuri.

Pelaajisto on osoittautunut kauden mittaan varsin sitoutuneeksi ja kehittymishaluiseksi. Mukavan lisämausteen joukkueeseen on tuonut farmisopimus Puijo Wolleyn kanssa. Mahdin pelaavaan miehistöön on noussut kolme viime vuonna Puijossa pelannutta kaveria ja lisää kärkkyy paikkaa. Onkin kiva havaita, että tulevaisuus on tältä osin turvattu.

Syyspuolen huipennus oli ehdottomasti 3-0 kotivoitto Rantaperkiön Iskusta. Ottelu toimi meille syksyn päätavoitteena ja haimme keskelle kautta pientä huippukuntoa. Nyt tiedämme, kuinka edetä kunkin pelaajan kohdalla kun tähtäimessä on tosipelit.

Sitten tulevaan.

Mahtifaneja hemmotellaan todellisilla huippuotteluilla pitkin kevättä, ja varsinainen helmi odottaa jo ensi viikonloppuna. Silloin vastaan asettuu rakas kilpakumppani Lempäälän Kisa. Tämä LeKi-peli avaa otteluputken, jonka aikana kohtaamme sarjan kärkijoukkueet. Näiden pelien jälkeen olemme paljon viisaampia siitä, mistä lähtökohdista Mahtimiehistö pääsee playoffeihin.

Niitä odotellessa…

 

lisätty 3.1.2019 PS


 

VALMENTAJAN KYNÄSTÄ - osa 1 18.9.2018

Kausi on muiden joukkueiden voimin jo pyörähtänyt käyntiin mutta meidän osalta se starttaa vasta tulevana viikonloppuna. Tänä vuonna ykkössarja tulee olemaan tasaisempi ja kovempi kuin vuosiin. Joukkueisiin on satsattu monella eri paikkakunnalla. Rantaperkiön Isku, Lempäälän kisa ja uutta nousua tekevä Kyyjärven KyKy ovat varmasti valmiita haastamaan kestosuosikki Karelian Hurmoksen. Ja mihinkään sivustaseuraajan rooliin eivät Mahtimiehetkään ole jättäytymässä.

Tuleva kausi tuo omat haasteensa kotisalimme remontista johtuen, mutta yritämme kääntää asian positiiviseksi. Nyt saamme levittää lentopalloilun ilosanomaa muuallakin kuin Maaningalla. Pääosin kotipelit pelataan Pielavedellä. Muutama peli viedään Kuopioon ja yhtä ottelua on kaavailtu Kiuruvedelle. Nyt onkin oiva mahdollisuus tutustua kovatasoiseen ykkössarjaan ja sen joukkueisiin.

Oma joukkueemme on uusiutunut kovasti. Lähtijöissä oli todella kovia pelimiehiä mutta niin on myös tulopuolella. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on se, että joka ikinen haluaa pelata aidon oikeasti juuri tässä joukkueessa. Se oli avainasemassa kevään ja kesän pelaajaneuvotteluja pidettäessä.

Passareista Lasse Jäntti on ollut usean vuoden liigassa LEKAn mukana ja nyt on aika ottaa pelillistä vastuuta ja sitä myötä uutta steppiä uralle. Mahtavaa seurata mitä tämä kausi tuo tullessaan Lassen osalta. Toisena passarina toimii Jyrki Meriruoko, joka tuo joukkueeseen kokemuksen lisäksi tosi paljon hurttia huumoria. Eikä päätä huimaa, vaikka muutaman kuukauden pelaamattoman ajanjakson jälkeen hyppäisi liigakarsintoihin kapellimestariksi.

Viime kauden yleispelaajista Mahtiin jäi Lasse Räisänen. Uusina tulivat Eelis Karinen LEKAsta ja Antti Karttunen VaLePasta. Sen verran tasainen kolmikko on kyseessä, että loppukauden peluuttamisesta tulee varmasti allekirjoittaneelle harmaita hiuksia. Itselläni on erittäin vahva luotto vastaanoton ja laitahyökkäyksen riittävyydestä tähän sarjaan.

Liberoina toimii tällä hetkellä Tommi Silventoinen ja pelistatuksen noston saanut Simo Näkki. Joukkue on treenannut erityisen paljon puolustamista ja tässä ovat nämä herrat sitten isossa roolissa. Molempien tekeminen on ollut treeneissä tosi hyvää, joka taas tietää hyvää kilpailuasetelmaa kauden ajalle.

Keskipelaajista Mahdissa jatkoi Severi Kupari. Uusina miehinä esittäytyvät Tuomo Ikonen ja Juha Räsänen. Keskipelaaminen on varsinkin hyökkäyksen puolelta ollut yksi Mahdin tavaramerkeistä, eikä tämä kausi tuo tähän muutosta. Hyökkäyksen lisäksi kolmikko on treenannut paljon Lehtosen Jukan valvovien silmien alla torjuntaa. Kausi näyttää tulokset.

Jäljellä on enää murjontaosasto.. eli hakkuri. Tuomas Tervonen otti viime kaudella ykköshakkurin paikan ja oli loppukeväästä aivan mahtavassa lennossa. Tuomas on varmasti sarjan fyysisin ja samalla yksi ulottuvimpia hakkureita. Odotukset sekä valmennusjohdolla että pelaajalla itsellään ovat kauden suhteen todella korkealla.

Tällä sakilla Mahti siis tällä kaudella pelaa. Mukaan tulee varmasti aina tarvittaessa Puijon kanssa tehdyn farmisopimuksen myötä vielä lisää nuoria lahjakkaita pelaajia.

Joukkueena olemme menneet urheilullisuus edellä. Treenimäärät ovat nousseet suuremmiksi mm. aamutreenien myötä. Lisäksi fysiikkatreenaamiseen on panostettu kovasti. Fysiikasta joukkueessamme pääosin vastaa Johanna Lehtonen. Mukana on edelleen Pasi Pitkänen, mutta hän siirtyi enemmän Puijon junnujen valmennusvastuuseen. Pallotreeneissä pelaajat ovat saaneet oppia maailman huipulta. Kuten jo aiemmin mainitsin, on Lehtosen Jukka ottanut Mahtimiehistä valmennusvastuuta. Hän on tuonut mukaan sitä kaivattua tekniikkaosaamista ja nostanut treenien vaatimustasoa. Huollosta kaudella vastaa totuttuun loistavaan tyyliinsä Mauri Korhonen ja lisäksi staffin puolella uurastavat Juha-Matti Iivarinen ja Jani Räisänen.

Tällä hetkellä tunne on sellainen, että kesällä on tehty todella paljon oikeita asioita. Sama tekemisen laatu täytyy säilyttää myös nyt kauden aikana. Tulemme tekemään kaikkemme, että ykkössarjan mestaruus palaa Pohjois-Savoon.

Kansoittakaahan katsomot!

 

Toivoopi: Pasi Seppänen

 

lisätty 18.9.2018 JS