Otteluraportit

Juha-Matti Iivarisen hyppysyötöt lähtivät lujaa.

Uutis-Jousi 18.4.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Yksi erä erotti Mahdin nousun

 

"Tyly päätös hienolle kaudelle. Harmittaa niin vietävästi pelaajien puolesta. Kävi niin kuin pelkäsin. Kultainen erä oli täyttä lottoa." Maaningan Mahdin valmentaja Pasi Seppänen manasi rajuin sanakääntein tuntojaan, kun hänen joukkueensa oli ensin voittanut Hollolan Salpiksen 3-1 (25-23, 25-18, 23-25, 25-20) ja hävinnyt sitten ykkössarjaan nousun ratkaisseen lisäerän 18-25.

Seppäsen mukaan Mahti kaatui lisäerässä vastaanoton pehmenemiseen ja hermoiluun. "Salpiksen nuorilla pojilla pää kesti paremmin. Jälkeenpäin on hyvä harmitella sitä, että ei saatu kunnon porukkaa kasaan Hollolan peliin. Tämä on siinä mielessä vielä vähän harrastelumeininkiä".

Seppänen arvelee, että Mahti saisi ykkössarjapaikan jos se lähtisi sitä aktiivisesti hakemaan. "Täytyy tässä vähän seuraihmisten kanssa asiasta jutella, mutta uskoisin, että kakkossarjassa jatketaan ensi kaudellakin. Ykköseen satsaaminen olisi ehkä liian kova pala, mutta ei suljeta täysin pois sitäkään vaihtoehtoa."

Mahdille saattaa avautua ihan luonnostaankin nousupaikka, sillä toisen välieräsarjan voittanut HuKi Jyväskylä ei lähde ykkössarjaan. Välieräsarjan päätöksessä Mahdin tehomieheksi kohosi kovia hyppysyöttöjä ja lyöntejä Salpiksen kenttään moukaroinut yleispelaaja Juha-Matti Iivarinen. Mutta myös Iivarisen ruuti kostui ja lyöntitarkkuus katosi pahasti lisäerässä. Hakkuri Lauri Heikkinen ja toinen yleispelaaja Simo Koskinen sekä libero Janne Iivarinen olivat myös vahvalla pelipäällä. Ari Jauhiainen jakeli passeja tutulla tarkkuudella. Vähille passeille jääneen keskitorjujakaksikon muodostivat Jyrki Furu ja Jani Räisänen. Salpiksen sankariksi kohosi lisäerässä kovia viistopommeja nelospaikalta lähetellyt yleispelaaja Tuomas Korhola.

Jännitystäyteistä ja tapahtumarikasta lentopallonäytelmää oli Maaningan urheilutalossa seuraamassa kaksisataa katsojaa, joille draama tarjosi hyvän katteen lipun hinnoille. Monet heistäkin lähtivät pelin jälkeen hyvin pettyneinä kotiin, sillä Mahti olisi ansainnut voiton lisäerässäkin. Urheilu on kuitenkin joskus armotonta.

 

Otteluraportti Salpiksen sivuilla.


 

Viimeinen puristus uupui
 

 
Mahtimiesten viimeinen koitos lauantaina 13.4 kääntyi sitten tappioksi. Itse pelin vielä voitimme 3-1, mutta kultainen erä lipsahti hyvinkin selvästi hollolalaisille. Sen verran otti tappio koville, ettei kirjoittamisesta aikaisemmin tullut mitään, vaan aika kului herneitä nenästä poistellessa, joten ymmärtänette varmaan...
 
Kokonaisuutena kautemme meni tietysti yli odotusten, eikä tuhkan ripottelua omaan (tai vieruskaverin) niskaan ole siis syytä harrastaa. Alkusyksystä pelimme oli vielä kovinkin hakemista, samoin ehkä myös asennepuoli (tulee joku Pieksämäen reissu mieleen), mutta pikkuhiljaa kevättä kohden pelimme palaset alkoivat napsahdella kohdalleen. Huipentumana ehdottomasti vieraspeli HuKia vastaan, joka mielestäni oli kauden parasta.
 
Seitsemän pelin voittoputki oli myös kova suoritus, sillä alkukangerteluiden takia olimme yläjatkosarjan loppuosan koko ajan pakkovoittojen edessä. Ensimmäinen pleijarikierros selvitettiin kunnialla. Alahärmän maha oli kenties jo kauden tuloksista johtuen täynnä, joten pääsimme ottelusarjassa aika helpolla.
 
Sitten tuli nousukarsinnan viimeinen vaihe ja vieraspelimatkalta alkoi ukkoja tippua yksi toisensa jälkeen. Tämä jää ehkä eniten kismittämään kaudesta, sillä avasimme nousutaiston todella siipirikkoisena. Tämmöisissä peleissä ei kärsisi antaa yhtään siimaa, varsinkaan kun vastassa on noinkin kovatasoinen porukka kuin Salpis. Joka tapauksessa, kävimme torottamassa tunnin vieraskentällä, pakkasimme kamat  autoon ja aloitimme keskittymisen kotipeliin, joka sitten ratkaisisi nousijan.
 
Kuten kaikki paikallaolleet tietävät, kotona olimme varsinaisen pelin aikana koko ajan  kuskin paikalla. Kolmas erä piti tietysti hävitä, jotta kanttiini saisi enemmän myyntiä. Mutta muuten hallitsimme kenttätapahtumia varsinkin raivoisasti palloa tappaneiden laitureiden ansiosta. Kultainen erä alkoi sitten katastrofaalisen huonosti, emmekä oikein siitä suosta pystyneet enää nousemaan. Näin ollen nousupaikka Salpiksen nuorelle porukalle. Onnittelut vain vielä kerran sinne suuntaan. Tulosta pitää kunnioittaa, joten jätän kultaisen erän arvostelun omaan pieneen mieleeni, eipähän tule selittelyn makua...
 
Kiitos joukkueen jokaiselle jäsenelle huikaisevasta kaudesta ja ERITYISET KIITOKSET teille rakkaat Mahti-fanit. On ollut aivan mieletön fiilis kotipeleissä. Ette usko, minkälaiseen maineeseen olette lentopallopiireissä nousseet. Syvä kumarrus teillepäin. Harmittavan lähellä oli se suuri palkinto, mutta ensi kerralla sitten...
 
Mahtiareena vaikenee, mutta vain hetkeksi...

15.4.2013 PS


 

Uutis-Jousi 11.4.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Sairastelut sotkivat Mahdin välieräpelin

 

Maaningan Mahdilla ei ollut mitään jakoa lentopallon kakkossarjan välierien ensimmäisessä kohtaamisessa Hollolan Salpista vastaan. Salpis vei komean esityksen jälkeen ottelun suoraan 3-0 (25-17, 25-14, 26-24). Mahdin ainoa tilanne päästä peliin mukaan osui kolmanteen erään. Siinä kotijoukkue sortui virheisiin ja Mahti kävi jo eräpallossa, mutta ei sen pidemmällä.

Mahdin valmentaja Pasi Seppänen ei ollut kuitenkaan kovinkaan huolestunut tappiosta, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttui sairastelujen ja erinäisten muiden vaivojen takia neljä aloituskuusikon pelaajaa. "On mielenkiintoista nähdä, mitä Salpiksen miehet tuumaavat, kun heitämme Maaningalla aivan uudet miehet kehään."

"Kamppailemme nyt aikaa vastaan. Toivottavasti porukka paranee siihen mennessä", Seppänen totesi. Mahdin aloituskuusikosta puuttuivat Hollolassa hakkuri Lauri Heikkinen, yleispelaajat Juha-Matti Iivarinen ja Simo Koskinen sekä keskitorjuja Jyrki Furu. "saimme kentälle sellaisen teletappiosaston, jonka keskipituus oli sulka päässä 170 senttiä", Seppänen virnuili kokoonpanon muutoksesta. Pelillisesti Mahti jäi alakynteen heikon vastaanoton ja laitahyökkäysten tehottomuuden takia. Parhaiten onnistui epätarkkojen ykkösten perässä juossut passari Ari Jauhiainen. Nuorekkaan Salpiksen avausvoiton takana olivat hyvin onnistuneet keskitorjujat Ransu Miinalainen ja Henri Jokinen sekä yleispelaaja Mikael Korhola.

Seppänen toivoi, että Maaningan liikuntahallille saadaan lauantaina klo 15 alkavaan toiseen välieräpeliin todellinen yleisöryntäys. "Kannustusta todellakin tarvitaan, jos meinataan kääntää sarja vielä voitolliseksi." Historialliseen ykkössarjapaikkaan Mahti tarvitsee otteluvoiton lisäksi vielä lisäerävoiton.

 

Otteluraportti Salpiksen sivuilla.


 

Kuten play off -henkeen kuuluu, ei vastustajalle anneta tietoa joukkueen kuulumisista. Siitä syystä raportti Salpis-pelistä ilmaantuu vasta lauantai-iltana. Tai pelin tuloksesta riippuen sunnuntaipäivänä... sitä odotellessa!

Ainut mitä haluan on, että lauantaina räjäytetään Mahti-areenan katto taivaan tuuliin huudon voimasta! Sakkia tupa täyteen ja kevätkarnevaali käyntiin...

Huomatkaa, että peli alkaa jo klo 15. Joten ajoissa paikalle!!!

 

9.4.2013 PS
 

Uutis-Jousi 4.4.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti kohtaa Salpiksen II-sarjan välierissä

 

Maaningan Mahdin nousu lentopallon ykkössarjaan on lähempänä kuin koskaan, kun joukkue voitti Alahärmän Kisan puhtaasti 3-0 (25-17, 25-23, 25-15) kakkossarjan toisessa puolivälieräottelussa. "Se on enää kahden voiton päässä, mutta ne pelit pitää vielä klaarata ja vastus on kova", valmentaja Pasi Seppänen sanoo.

Mahti kohtaa välierissä Hollolan Salpiksen, jonka tähtipelaaja on 201-senttinen keskimies Vladislav Toustsik. Hänen korkealta lähteviä lyöntejä ei ole saatu kakkossarjassa kiinni. Joukkueen kapteenina on Puijo Wolleyn ykkössarjajoukkueesta tuttu hakkuri/yleispelaaja Kimmo Kekäläinen. Mahdilla on ottelusarjassa kotietu. Ensimmäinen peli pelataan Hollolassa ja toinen mahdollisine jatkoerineen Maaningalla.

Toisen otteluparin muodostavat HuKi Jyväskylä ja Auran Vannas. Välierien voittajat nousevat ykkössarjaan. Mahdin sunnuntainen Kisan kellistys onnistui vaivattomasti. Vaikeuksia oli vain toisessa erässä, kun alahärmäläiset kirivät kiinni kotijoukkueen 19-13 johdon. "Aika paljon pelattiin laitojen kautta, kun vastustajan torjujat yrittivät pitää kiinni keskimiehiä. Se teki meille pelin todella helpoksi", Seppänen totesi.

Kisan torjuntapelin pettäessä Mahti tuli aika ryminällä reunoilta Juha-Matti Iivarisen ja Lauri Heikkisen voimin. Myös libero Janne Iivarinen jatkoi mainioita esityksiään. Virheherkät alahärmäläiset sortuivat nuoruuden kokemattomuuteen. Mahdin mahtava esitys veti liikuntahallin lehtereille mukavasti 150 katsojaa.


 

Mahtimiehet jatkoon!

 

Koko pääsiäinen meni kynsiä syöden ja peliä odottaen. Sitten se pelipäivä vihdoin koitti ja pääsimme ratkomaan jatkoon menijän meidän ja Alahärmän Kisan välisestä ottelusarjasta. Vieraissahan otimme 3-1 voiton, mutta vahvana etiäisenä oli, ettei Kisa myy nahkaansa halvalla. Oletus oli, että he tulevat kaikki tai ei mitään -asenteella peliin. Tällä kertaa se oli sitten se ei mitään.

Mahdilta kentälle arvottiin seuraavanlainen trulli-seitsikko kehiin: Pääparketinpilaajana toimi Lauriitsio, passarina aina vaan jaksava Ari, yypeinä Juhi" lyön niin kovaa, ettei tuomari nää, mihin se pallo osuu" Iivarinen ja Adam Koskinen (joka osoitti joukkuehenkeä keskeyttämällä vaihtomiesten hänelle ostaman pohjoisen matkansa ja ilmaantumalla peliin). Keskareina vippailivat Jani, joka oli juhlan kunniaksi ajanut partansa, sekä Furu,  jonka mielestä keskareita on turha syyttää mistään. Kirsikkana kakun päällä on tietysti libero-Janne, joka on päässyt aivan loistavaan kevätvireeseen. Vaihtoon jäivät Juhan venyttelykavereiksi Kimmo, Egyptin lomalta comebackin tehnyt Toni, sekä talviajassa vielä elelevä Jaakko.

Ensimmäiset puolitoista erää oli peli täysin Mahdin hanskassa. Jos Kisalaiset eivät tehneet suoraa virhettä, poimi Mahdin loistavasti toiminut puolustuspeli pallot peliin ja härkämäisesti lyöneet laiturit sitten niittailivat semmoisia minttuja lattiaan, ettei ekan erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Se selvästi Mahdille. Toisen erän puolivälin jälkeen nämä hanskat sitten hukkuivat hetkeksi ja Alahärmä hönkäili jo erän loppuun rinnalle. Tämäkin koitos kuitenkin kääntyi parilla vahvalla hyökkäyksellä kotijoukkueelle ja samalla tuntui naksahtaneen myös Kisan selkäranka. Kolmas erä meni alun sekoilusta huolimatta hyvinkin selvästi Mahdille.


Näin ollen pääsimme hehkuttamaan jatkopaikan varmistumista ja kiittämään loistavaa yleisöä!

Ja kiittämistä siinä riittääkin. Voi valtava, minkälaisen mökän te aina vaan kasvava fanijoukko saittekaan aikaan! On mahtava huomata, että kiinnostus Mahtia kohtaan vain kasvaa kasvamistaan. Se, että elätte mukanamme noin tunteikkaasti, antaa meille aivan huikaisevan edun koti-otteluissa. Katsotaanhan, ketä tulee vastaan, niin yritetään järjestää sitä etua myös vieraspeleihin. Josko olisi taas Mahtiristeilyn aika...
Joka tapauksessa: Kiitos teille!  Eiköhän sovita, että viimeiseen kotipeliin sitten täyttyy myös kolmaskin katsomolohko. Laitetaan karnevaalit käyntiin!

Minä, myö Mahti...
 

1.4.2013 PS

 

Alahärmän Kisan nettisivuilla on myös lyhyt raportti ottelusta.
 

Uutis-Jousi 28.3.2013 Lentopallo - Janne Taskinen 

Mahti löi Kisan

 

Maaningan Mahti avasi kakkossarjan puolivälierät makoisalla 3-1 (18-25, 25-23, 25-16, 25-17) vierasvoitolla Alahärmän Kisasta. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen oli tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen ensimmäistä puoltatoista erää lukuunottamatta. "Paikat olivat alussa vähän jumissa matkustamisen jäljiltä, mutta siitä se lähti sitten rullaamaan." Mahti oli toistakin erää tappiolla vielä 12-16, kunnes sai oman pelinsä kohdalleen. "Saatiin syöttö kuntoon ja keskarit heräteltyä peliin mukaan."  Sen jälkeen nuorella Kisan joukkueella ei ollut jakoa. "Porukka nitkahti aika helposti."

Mahdin huippuonnistuja oli hyvin puolustanut ja tarkasti vastaanottanut libero Janne Iivarinen. Hyökkäystehoista vastasivat hakkuri Lauri Heikkinen ja yleispelaaja Juha-Matti Iivarinen. Kuusikon täydensivät passari Ari Jauhiainen, yleispelaaja Simo Koskinen sekä keskitorjujat Jani Räisänen ja Jyrki Furu. Kisan parhaaksi nousi libero Mikko Kujanpää hyökkääjien ollessa hyvin virheherkkiä kolmannessa ja neljännessä erässä.

Mahdin joukkueesta puuttuivat yleispelaajat Jaakko Sointu ja nuljahtanutta nilkkaansa paranteleva Toni Lehti. Välieriin pääsyn ratkaiseva toinen ottelu on pääsiäismaanantaina klo 17 Maaningalla.


 

( Kiitos Jannen ) Mahtimiehet meijerissä


Lauantaina starttasi hilpeä joukko Mahtimiehiä omalta saliltamme aamutreenien jälkeen kohti Alahärmää. Kimmo "joukkueen etu" Malinen oli jollain kumman mahatautiverukkeella saanut skipattua aamutreenit ja itseasiassa koko pelin. Poissa oli myös Lommoposki-Toni, joka oli kauhukseen huomannut lihoneensa 123 grammaa ja tästä suivautuneena tilasi matkan Egyptiin ja toivoi saavansa oikein rapsakan ripulin, jotta painohäiriö saataisiin stabiloitua. Lisäksi oli epäselvää, saapuisiko Simo Adam Lambertin konsertista lainkaan pelipaikalle.

Loput paikallaolleista pelaajista sullottiin kahteen henkilöautoon ja suunnaksi valittiin Alahärmä. Omalta kohdaltani voin sanoa, että oli viimeinen kerta, kun hyppään Janne "Käsämän keisari" Iivarisen kyytiin. Miehellä tuntuu olevan jotain navigointilaitteita vastaan, ja näin ollen sihtasimme pelipaikalle mutu-tuntumalla. Kaikkiaan kahdeksan rahtareiden saunapaikan, kolmen ravintolan ja yhden meijerin jälkeen saimme käynnistää Navin ja myös me löysimme pelipaikalle... kiitos maisemareitistä!

Tämän jälkeen perus alkulämpimät ja peli oli valmis alkamaan. Paitsi, että Mahtimiesten jalat olivat unohtuneet autojen puolelle. Puolitoista erää Alahärmä vei ja Mahti vikisi. Oli itsestään selvää, ettei peliin valmistautuminen ollut mennyt ihan nappiin, mutta täytyy myös huomioida, että Alahärmän nuori porukka pelasi aivan mahtavan hienoa ja härskiä peliä. Tästä johtuen eka erä härmiksille ja toinenkin oli jo hyvin vahvasti heillepäin suuntautumassa (16-12). Tämän jälkeen tapahtui se, mitä jo niin monesti aiemminkin on tapahtunut tämän kevään aikana. Mahdin pelaajat tuntuvat vain olevan niin itsepäistä sakkia, etteivät lannistu mistään, ja näin oli tänäänkin. Tiukkojen vaiheiden jälkeen Mahtimiehet saivat käännettyä toisen erän itselleen. Tämän jälkeen olikin kentällä vain yksi voittoa haluava joukkue.

Kolmas ja neljäs erä menivät koko ajan mahtimerkkisesti eteenpäin ja näin ollen voittopinnat matkasivat alkukankeuden jälkeen Ylä-Savon ylpeyden, Mahdin, pinnalaariin.

Mahdin joukkueesta pitäisi nostaa esiin libero Iivarinen, mutta sanktiona matkasekoilusta, liitän hänet joukkoon yms. Verkolla tuhoisaa jälkeä sai aikaan jälleen kerran huimaan pääsiäisvireeseen päässyt Lauriitsio, sekä alkunuhailun jälkeen Juhi. Keskarit olivat jostain syystä alkupelin aivan yössä, mutta niin vain nekin zombit saatiin herätettyä ja lopussa hekin esittivät kelpo elkeitä. Passipeli oli taattua Jauhista ja salin komeimmat venytykset tarjoili vaihtonurkassa puuhamieshakkuriypliberokeskari-Soininen.

Seuraavan kerran Mahtimiehet esiintyvät omassa kotisalissaan 1.4, jolloin ratkotaan lopullisesti välieriin pääsijä. Nyt olemme hankkineet ns. yhden eräpallon, mutta mitään muuta emme ole saaneet. Alahärmä tulee varmasti hirveällä raivolla haastamaan meitä, joten katsotaan pystymmekö vastaamaan tähän huutoon.
Toivottavasti te rakkaat fanit löydätte paikalle yhtä suurilukuisena ja varsinkin yhtä äänekkäinä, kuin tähän mennessäkin, sillä nyt me teitä tarvitsemme. Tulkaa nauttimaan tunnelmasta!

23.3.2013 PS

 

Otteluraportti alahärmäläisin silmin nähtynä!
 

Hakkuri Lauri Heikkinen pelasi kauden parhaan pelinsä.

Uutis-Jousi 21.3.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti avasi tien pudotuspeleihin

 

Maaningan Mahdin meno ei hyytynyt lentopallon kakkossarjan ylemmän jatkosarjan viimeisissäkään otteluissa. Päinvastoin. Se tuntui vain yltyvän. Mahti voitti lauantaina vieraissa Pihtiputaan Plokin 0-3 (18-25, 13-25, 22-25) ja sunnuntaina kotona kauden ennätysyleisön edessä Nilsiän Nujakan 3-1 (25-17, 25-18, 19-25, 25-23). Se tiesi sitä, että Mahti nousi lopulta ylemmän jatkosarjan lohkonsa ykköseksi pisteella ohi toisena joukkueena pudotuspeleihin päässeen HuKi Jyväskylän.

Ylemmän jatkosarjan alkukierroksilla jyrännyt Alavieskan Viri jäi lopulta kolmanneksi ja putosi jatkosta. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen otti ylemmän jatkosarjan hienon päätöksen tyytyväisyydellä vastaan. "Joukkue näytti suuruutensa. Olemme vieneet kehitystä eteenpäin puolustuspelaamisen kautta ja se näyttää toimivan. Myös vastaanotto on kohentunut kovasti alkukaudesta." Seppäsen mukaan pelaamisen ajatus alkaa olla myös kohdallaan, kun kuusikko on saatu hitsattua yhteen.

Nujakan kaadossa Mahdista nousivat esiin kauden parhaan pelinsä pelannut hakkuri Lauri Heikkinen sekä yleispelaajat Juha-Matti Iivarinen ja Simo Koskinen. Mahdin voitokkaan kuusikon täydensivät passari Ari Jauhiainen, keskitorjujat Jani Räisänen ja Jyrki Furu sekä libero Janne Iivarinen. Nilsiäläisten puolelta erottui yleispelaaja Arttu Heiskanen, jonka kanssa kotijoukkue oli suurissa vaikeuksissa varsinkin tappiollisessa kolmennessa erässä.

"Onnistuimme hyvin puolustuspelaamisessa- Kaivoimme paljon pahoja palloja ylös ja se vei uskon vastustajan iskijöiltä", Seppänen tilitti komeaan voittoon päättynyttä peliä. Lauantaisessa Plokin kohtaamisessa Mahti pääsi helpolla, sillä lohkonsa viimeiseksi jäänyt vastustaja ei ollut enää ihan terävimmillään. "Peli oli niin hyvin lapasessa, että pystyimme kierrättämään kentällä koko pelaajakaartia", Seppänen totesi.

Kakkossarjan puolivälierissä Mahti kohtaa Alahärmän Kisan. Ottelusarja alkaa Alahärmässä ja päättyy 1. huhtikuuta Maaningalla pelattavaan toiseen otteluun. Voittojen ollessa tasan pelataan heti perään jatkopaikan ratkaiseva lisäerä. Muut puolivälieräparit ovat Hollolan Salpis - Turun Toverit, HuKi Jyväskylä-Lappeenrannan Isku-81 ja Lempäälän Kisa-Auran Vannas. 7. ja 14. huhtikuuta pelattavien välierien voittajat nousevat ykkössarjaan.


 

Mahtimiehet divarikarsintaanJa niin koitti kauan odotettu sunnuntai...


Tunnelma oli lauantain pelin jälkeen kovin keskittynyt, niin henk.koht kuin myös joukkueella. Samaa tuumasi myös armoitettu kuuluttajamme, joka jätti tällä kertaa suunpieksennän peliin. Mutta sittenhän sitä riittikin... ja hyvä niin. Tuommoisesta kuuluttajasta moni liigajoukkuekin tekee joka kevät työpaikkailmoituksen... hyvä, että meillä on omasta takaa. Ja sitten fanit... kyllä te tiedätte... aivan armottoman iso käsi teille. Olitte tulleet runsaslukuisena ja varsin äänekkäänä paikanpäälle. Tätä kiitteli myös vastapuolen joukkue... olette jo aikamoisessa maineessa. Eiköhän sovita, että karsinnoissa pidetään sama ralli päällä...

Itse peliin sitten. 2 ensimmäistä erää Mahti pelasi semmoista puolustuspeliä, että en oikeasti tiedä, ketä kaikkia oikein kehuisin. Koko kentällä ollut seitsikko ansaitsee roimat selkääntaputukset. Vastaanotto pelasi, hyökkäys toimi ja kentästä puolustettiin kaikki mahdollinen ja mahdoton. Harmi, että meidän tilastomies on niin saamaton (kuuluu allekirjoittaneen toimenkuvaan) etten voi lyödä lukuja pöytään, mutta kovilla tehoilla mentiin.

Pitkän erätauon jälkeen NiNu kovensi syöttöään, ja meidän vastaanotto-osastomme oli ajoittain helisemässä. Tästä johtuen myös hyökkäyksemme yksipuolistui ja seurauksena oli Ninun erävoitto.

Mutta, kuten niin useasti tämän kevään koitoksissa, saivat Mahtimiehet koottua itsensä ja rypistettyä neljännen erän tiukkien vaiheitten jälkeen itselleen. Tästä seurauksena otteluvoitto ja historiallinen paikka ykkössarjan karsintakoitoksiin... Voitte arvata että maistuu!

Mahdista palkittiin Lauriitsio ja NiNusta Arttu Heiskanen. Nyt vain odottamaan tulevaa vastustajaa. Pysykää kanavalla... tiedotammme peleistä heti, kun tieto meille asti kulkeutuu.

Toivotaan pitkää pelikevättä!

17.3.2013 PS 

Mahtimiehet kylillä


Huomattuaan, jotta päivän päätapahtuma tulisi olemaan Mahtiareenan sijasta jääkiekkokaukalolla (Zoom vs Maaningan tavikset) päättivät Mahtimiehet lähteä vierasreissulle Pihtiputaalle. Sen verran oli aikaisempien pelien menestys kasvattanut nälkää joukkueessa, että Kimmon ehdotuksesta pidimme kauden ensimmäiset aamureenit. Toki, Kimmohan niistä sitten luisti, mutta kiitos joukkueen edun ajattelusta...
Poissa aamuhöntsystä olivat myös Janne ja Jani, kenties kovan ylikunnon pelossa, mutta muuten paikalla olikin koko pelaava miehistömme.

Pelipaikalla saavuttuamme oli pelaajien ilme oli varsin lupsakka. Huuli lensi kuin spitaalisten pikkujouluissa ja kerrankin oli myös muuten niin ailahteleva valmentajakin varsin rauhaisalla tuulella.

Lämmittelyn jälkeen päräytettiin eka erä käyntiin. Mahdin puolelta kuusikkoon arvottiin passarin armoitettuun roolin Ari, yypeiksi Simo "näil kengil ei voi ku juosta" Koskinen sekä kovasti puolustuspaikkojaan pohtiva Juhi. Keskareina olivat Furu ja Jani ( eihän meillä muitakaan oo, kun Lommoposki-Toni potee vielä alavartalovammaa) ja hakkurina tietysti kaikkien hakkurien siskoveliäitijaisä eli Lauriitsio Heikländer. Liberona jatkoi Työnorja-Iivarinen (jokohan se pomo ois ens viikolla töissä?).

Erä alkoi juuri niinkuin ei oltu sovittu... eli peli lähti vastustajan kovien puolustusten kautta liikkeelle. Toki, parin kolmen pisteen jälkeen myös Mahdin peli löysi raiteensa, eikä pysäyttäjää sitten oikein löytynytkään. Saimme syötöllä pelattua vastustajan vastaanoton hiukan irti, ja näin ollen he joutuivat turvautumaan laitahyökkäyksiin. Nämä Mahti sitten joko torjui tai puolusti. Joka tapauksessa eka erä meni 25-18 ja toinen 25-13 Mahdille. Oma hyökkäyksemme oli "the special one:n "eli Arin ansiosta varsin monipuolista. Tämä taas mahdollistui loistavan vastaanoton ansiosta. Joka tapauksessa peli tuntui olevan oikein kivasti hallussamme. Mieleen jäi juuri äsken mainittu vastaanotto sekä loistava kenttäpuolustus.

Sitten siihen kolmanteen erään. Ensi vuonna hankimme joukkueen vahvuuteen jonkunmuotoisen kallonkutistajan, joka aukoo meidän kolmannen erän dilemmaamme. Nyt siihen joutuu keksimään ratkaisuja yksinkertainen luokanopettaja, eivätkä hänen aivoituksensa vaan kertakaikkiaan tunnu riittävän siihen. Tänään laitoimme paletin sekaisin siten, että vaihdoimme Juhin ja Simon vaihtoon. Tilalle tulivat Keskisaaren kuningas Soininen ja ensi viikolla Maaninkaa ylilennoillaan häiritsevä Rissalan Ruhtinas Sointu. Pojat pelasivat aivan loistavasti, mutta muilla peli tuntui kääntyvän odottelun puolelle. Joka tapauksessa tällä kokoonpanolla taistelimme erän loppuun, ja vihdoinkin, saimme voitettua myös kolmannen erän... tällä kertaa 25-22. Näin ollen ottelu 3-0 Mahdille.

Ottelun jälkeen maiskuttelimme voittoa kolmasosasekunnin verran ja käänsimme katseemme huomiseen. Sunnuntaina tulee Mahtiareenalle vieraaksemme Nilsiä, jonka jatkohaaveet kuihtuivat tänään, kun HuKi kävi korjaamassa voiton Nilsiästä. Meillä panosta ottelussa riittää, sillä jatkoon pääsemme vain voitolla. Eivätkä nilsiäläiset varmastikaan halua päättää kauttaan tappioon vaan tulevat Mahtiareenalle huippuasenteella. Meille pakkovoiton saaminen ei ole mikään vieras asia, sillä olemme olleet samassa tilanteessa jo monen pelin ajan. Toivottavasti fokus on taas oikeissa asioissa huomenna. Sinänsä helppo tilanne, että joko ansaitsemme paikan ykkösen karsintoihin tai sitten emme. Lahjaksi se ei kuitenkaan tule tipahtamaan...

Sinä, rakas fanimme, voit kuitenkin avittaa tilannettamme. Voisimme pitää semmoinen TUNNETTA TUPAAN -illan, jolloin toisit kaikki serkunkaimansiskot ja heidän lemmikitkin mukaasi Mahtiareenalle ja laittaisitte mökkiin semmoisen metelin, ettemme vain kertakaikkiaan voi hävitä. Laittakaa katsomorakenteet notkumaan ja äänijänteet kireiksi... toivotaan, että se saa joukkueen taas kerran esittämään parastaan... sitä odotellessa...

16.3.2013 PS
 

Mahdin libero Janne Iivarinen katkaisi Alavieskan Virin iskijöiden selkärangan komeilla kenttäpuolustuksilla.

Uutis-Jousi 14.3.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti hurjassa kevätlennossa

 

Maaningan Mahti on noussut hurjaan kevätlentoon lentopallon kakkossarjan ylemmässä jatkosarjassa. Ensin kaatui vieraissa liigapelaajia vilisevä HuKi Jyväskylä ja viimeksi sunnuntaina sarjakärki Alavieskan Viri villinä käyneen kotiyleisön riemuksi 3-1 (25-23, 25-20, 25-27, 25-22).

Arvokkaat pisteet nostivat Mahdin kamppailemaan pudotuspeleihin pääsystä. Kaikki on nyt omissa käsissä lohkon kakkossijaa ajatellen. Mahdin viimeaikojen ottelut ovat olleet yleisöön menevää urheilun draamaa. Niin sunnuntainenkin taistelu Viriä vastaan. Kotijoukkue menetti kolmannessa erässä 19-15 johdon ja vielä ottelupallotilanteenkin, mutta nousi sitten vastaavasti neljännessä erässä 15-20 tappiotilanteesta palkintokorokkeelle. "Kyllä osattiin jälleen pistää peli jännäksi. Kaava oli sama kuin Jyväskylässäkin. Vasta vaikeimman kautta mennään voittoon", valmentaja Pasi Seppänen pyyhki tuskanhikeä kasvoiltaan. Seppänen oli kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen joukkueensa suoritukseen. "Ei se haittaa, jos valmentajalla on hikiset oltavat penkillä. Tärkeintä, että joukkue hoitelee hommat kotiin." Tyylipisteitä ei tässä lajissa jaeta.

Virin kaataminen selvillä lukemilla oli Mahdille elintärkeä juttu. "Ilman sitä kausi olisi ollut paketissa", Seppänen sanoi suoraan. Mahdin voiton takaa löytyi kaksi arvoon arvaamattomaan noussutta vaihtopelaajaa. Varsinkin neljännen erän lopun upeassa nousussa näkyi Juha Soinisen yleispelaamisen ja Kimmo Malisen syöttöjen kädenjälki. Mahdin tehomieheksi kohosi yleispelaaja Juha-Matti Iivarinen, jonka lyöntejä Viri sai torjunnalla kiinni vain kaksi kertaa koko ottelun aikana. Ari Jauhiainen pyöritti monipuolista passipeliä ja hakkuri Lauri Heikkinen latoi laidoilta palloa milloin miltäkin puolelta vastustajan kenttään. Libero Janne Iivarinen vei kovilla puolustuksillaan luulot vastustajan iskijöiltä. Keskitorjuja Jyrki Furu palkittiin Mahdin parhaana ja virkaveli Jani Räisänen onnistui myös hyvin. Jaakko Sointu joutui kovaan paineeseen vastaanotossa, mutta ei taipunut Virin leijojen edessä.


 

Risteilyn jälkeistä huumaaMahtavasti sujuneen Mahtiristeilyn jälkeen seurasi vapaa viikonloppu ja hiihtoloma. Mahdin johtoporras käytti tilaisuuden hyväkseen ja karkasi loman viettoon lappiin. Näin ollen harjoitusten veto jäi armoitetun kapteenimme Ari "the special one"Jauhiaisen harteille. AV-pelin tuloksesta päätellen joukkueen valmentajalle tilataan uusi matka, jotta joukkueen harjoittelu ja peli pysyy yhtä laadukkaana kuin se nyt oli.

Mutta itse peliin. Peli alkoi kuuluttajamme saapumisella saliin puoltatoista tuntia ennen peliä. Tästä alkoi armoton jutun leipominen. Ihan vain vinkkinä rakkaat fanimme, sitä oli aikamoista kuunnella. Puoli tuntia tyhjälle salille tarinaa iskettyään sai kuuluttajamme uuden tarinaniskentäkohteen, kun vastustaja saapui saliin. Heidän pehmittämistään seurasi sitten seuraava tunti... ja peli oli valmis alkamaan!

Peli alkoi ripauksen hermostuneissa tunteissa. Kentällä housunpunttejaan tutisutti yypeinä hypäri-Jaska, joka nykyään tunnetaan pullaleija-Jaskana sekä viistopuolustajaexpertti Juhi. Keskareina huitoivat Jani ja Furu ja hakkurina pöljän kuuluisin pallontappaja Lauriitsio Heikländer. Passarina Artsa ja liberona Janne "kaikki reitit kulkee Käsämän kautta" Iivarinen. Vaihtoon jäivät Kimmo ja Riskisyöttö-Soininen.

Eka erä kulki puoleen väliin saakka tasaisena, mutta sitten repäisimme lievän johdon Arin, Juhin ja Kimmon vahvoilla syötöillä. Saimme pidettyä hankitun johdon loppuun asti ja näin ollen eka erä riemuisasti Mahdille.

Toinen erä kulki samoja reittejä. Vahvoilla syötöillä saimme revittyä eroa aikaan ja ekan erän tapaisesti pidimme johtomme loppuun asti. Erästä jäi vahvasti mieleen Lauriitsion nelospaikan minttu, josta paikkakunnan parkettifirmat näkevät märkiä päiväunia vuosia tapahtuman jälkeenkin. Peli saatiin jatkumaan vasta kun kentältä oli saatu suurimmat puunsäikeet ja vastustajan jännäkökkäreet puhdistettua pois. Viimeistään tämä iskulyönti sytytti jo muutenkin lämpimänä käyneen kotijoukkueen täyteen iskuun.

Kuten kaikki matematiikkaan kovasti syventyneet ihmiset tietävät, toisen erän jälkeen tulee kolmas. Meidän joukkueellahan se voisi olla suoraan neljäs. Annan esimerkin. Jostain kumman syystä johdimme kolmatta erää 19 -15, pitkälti Kimmon huikean syöttövuoron ansiosta. Sitten Mahdin peliin tulee lievähkö musta hetki ja hups, AV johtaa 21-19. Tästä vielä nujusimme itsellemme eräpallon, mutta ei maistunut. Niin vaan livahti tikkari mahalaukun puolelta takaisin suun ulkopuolelle ja peli siis jatkui.

Neljäs erä näytti vahvasti menevän AV:n suuntaan ja samalla tuntuivat karkaavan myös Mahdin mahdollisuudet karsintapeleihin. Mutta niin vaan joukkue kokosi itsensä, aivan kuten Jyväskylässäkin. Kentälle vaihdettu Riskisyöttö - Soininen näytti jälleen kerran suuruutensa (siis pelaajana, toim. huom.). Tilanne oli jo 20-15 AV:lle, kun syöttöruutuun vippaili Keskisaaren lahja Maaningan lentopallolle. Tämän jälkeen seurasi joukko kovia syöttöjä, loistavia puolustuksia sekä hullun kovia iskulyöntejä. Niin vain erä kääntyi Mahdille ja koko peli siis 3-1. Koko joukkue pelasi loistavasti, vaikka hermostuneisuus näkyikin otteissa. Esille nostaisin koko porukasta Kimmon, joka ei pienestä roolistaan napise, vaan aina kentälle tullessaan tekee tosi kovia suorituksia. Hyvä, Hyvä...

Edelleen kiitos loistavalle kotiyleisölle! Jos joukkue on vähintään loistava, olette te fanit aivan eliittiä... Näin saimme taas ensi viikonlopullekkin jännitettävää. Lauantaina koitamme kartuttaa pisteillä Pihtiputaalla ja sunnuntaina saapuu vieraaksemme Nilsiä. Kaikkiaan neljällä joukkueella on vielä mahdollisuudet jatkoon, joten nyt hyvä maaninkalainen fanijoukko: tuokaa sunnuntaina itsenne, sukulaisenne ja kaikki naapuritkin mukaan ja pitäkää Mahtiareenalla semmoista meteliä, että Mahti saavuttaa paikan kahdeksan parhaan joukkossa. Tulkaa ajoissa paikalle! Kiitoksena loistavuudestanne tarjoamme otteluun vapaan pääsyn.


Lomareissua odotellen...
 

10.3.3012 PS
 

Uutis-Jousi 28.2.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti taisteli hienon voiton Jyväskylässä

 

Maaningan Mahdin toiveet kakkossarjan pudotuspeleihin pääsystä leimahtivat liekkeihin, kun joukkue otti komean 2-3 (22-25, 25-22, 25-20, 23-25, 11-15) vierasvoiton ex-liigapelaajia vilisevästä HuKi Jyväskylästä. Mahti nousi neljännessä erässä 12-19 tappiotilanteesta voittoon ja pelaamisen hurma kesti 30-henkisen fanijoukon riemuksi myös viidennen erän. "Kerrassaan upea voitto. Todella kovatasoinen ottelu kakkossarjan peliksi ja kauden ehdottomasti paras suoritus meiltä", valmentaja Pasi Seppänen tuuletteli hienoa onnistumista.

Mahdin parhaana palkittiin yleispelaaja Juha-Matti Iivarinen, mutta palkinnon olisi voinut antaa yhtä hyvin myös liberona pelanneelle velipoika Jannelle, jonka vastaanotto ja puolustuspeli olivat jäätäviä. Kolmannessa erässä torjunnoilla juhlineen HuKin kovimpia kasvoja olivat keskipelaaja Timo Vilokkinen sekä laitaosaston kovakätiset miehet Ville Lassila ja Sergei Rinnevuori. "Kummasti vain kovat nimet lopussa taipuivat", Seppänen ihmetteli.

Mahti kohtaa seuraavassa ottelussaan lauantaina 9. maaliskuuta kotonaan sarjakärki Alavieskan Virin.


 

Mahtiristeilyn taikaa
 

Lauantaina 23.2 pyrähti bussi Vanhan hinurin nurkilta käyntiin ja nokka käännettiin kohti Jyväskylää, jossa pääsisimme testaamaan HuKin nykykunnon. Mukaamme reissuun saimme tukun armoitettuja fanejamme, jotka osoittautuivatkin reissulla kultaakin kalliimmaksi. Joukkueestamme puuttuivat nuhan taikka kananpaistohommien takia Suomen tuki ja turva eli Hypäri-Jaska sekä Kimmo, joka oli päättänyt jäädä kotiin laskemaan lapsia... Lisäksi sairastuvalle oli viikon aikana ilmoittautunut Lommoposki-Toni. Hänen kohdallaan pitää näin kevään tiukkaan pudotuspeliaikaan puhua suuren maailman malliin alavartalovammasta.

Peli aloitettiin kuusikolla, jossa pelasivat Ari pelinrakentajana, Furu ja Jani keskiplokkaajina, yleismiesjantusina toimivat Juhi sekä Simo. Hakkurin aina vaan kasvavaa ja raskaammaksi muuttuvaa viittaa kannatteli Lauriitsio. Liberona vippaili Janne ja vaihtoon jäi Riskisyöttö-Soininen.

Eka erä alkoi mahtimerkkisesti. Välillä HuKi rynni rinnalle, mutta raivoisasti kannustanut fanijoukkomme piiskasi joukkomme väkisin erävoittoon. Erä antoi viitteitä siitä mitä oli tulossa. Molemmilta puolilta nähtiin tiukkoja puolustuksia ja komeita torjuntoja. Kaikin puolin tuntui, että molemmat joukkueet olivat latautuneet toden teolla tähän peliin.

Toiseen erään HuKi tiukensi ennestäänkin kovaa syöttöään, minkä seurauksena Mahdin vastaanotto jäi vähän heikoksi. Tämän seurauksena ei Arikaan pystynyt pitämään peliä niin monipuolisena, joten vastustajan torjunta pääsi pitämään juhliaan, jotka jatkuivat aina neljännen erän puoliväliin saakka. Toinen erä siis HuKille.

Kolmas erä hävittiin niinkuin aina ja neljäskin erä näytti vahvasti kääntyvän jyväskyläläisille. Tällä kertaa oli kuitenkin itseluottamuspillerit nautittu Mahdin puolella. Vaikka tilanne oli jo vähintään hikinen, ei usko tuntunut joukkueelta häviävän mihinkään. Tätä tietysti auttoi mahtava fanilaumamme, joka piti metelöinnillään huolen siitä, että saimme HuKin 7 pisteen johdon kiinni. Tämän jälkeen vilkku päälle ja vasemman kautta ohi.

Viides erä meni 8-6 tilanteeseen asti Hukimerkkisesti, mutta sitten alkoi taas semmoinen Mahtishow, jota ei minun valmentajan urallani ole aiemmin nähty. Hurmoksellisen pelin jälkeen viideskin erä Mahdille!

Mahdista palkittiin parhaana Juhi, mutta ihan hirveä vääryys ei olisi ollut, vaikka palkinto olisi mennyt velipojalle. Koko joukkueelle tietysti iso plussa. Erityismaininta Juhalle, joka kävi useaan otteeseen rauhoittamassa peliämme. Ja mahtuipa hänen kavalkaadiinsa myös se kuuluisa riskisyöttökin...

Faneille myös iso käsi. Ilman teitä olisi pinnat jääneet Jyväskylään. Samanlainen rähinä päälle kahden viikon päästä, kun vieraaksemme saapuu Alavieska. Laitetaan metelillä Mahtiareenan kattorakenteet rapisemaan ja Alavieskan miehet ensi kertaa tällä kaudella tappio mukanaan kotimatkalle.

24.2.2013 PS
 

Uutis-Jousi 14.2.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti nousi voittoon Pihtiputaan Plokista

 

Maaningan Mahti nousi kahden hävityn erän jälkeen 3-2 (17-25, 21-25, 25-13, 25-16, 15-11) voittoon Pihtiputaan Plokista lentopallon kakkossarjan ylemmässä jatkosarjassa. "Ei tässä voitosta huolimatta ole kovin isoihin riemun kiljahduksiin varaa", Mahdin valmentaja Pasi Seppänen totesi. "Kaksi erää peli oli aika lailla hukassa, mutta sitten saatiin syöttöä vähän kohdilleen ja siitä se lähti rullaamaan. Turha pisteen menetys tietysti harmittaa."

Ploki kaatui Seppäsen mielestä kolmessa viimeisessä erässä selkeästi vastaanottoon. "Saatiin suunnattua aloitusta oikeille miehille." Kaksijakoisen pelin parhaina palkittiin molempien joukkueiden passarit; Mahdista Ari Jauhiainen ja Plokista Jyrki Meriruoko. (Toim. huom. Meriruoko pelasi yleispelaajana!). Mahti kohtaa seuraavassa pudotuspeleihin pääsyn kannalta elintärkeässä ottelussaan 23. helmikuuta vieraissa HuKi Jyväskylän. HuKi on neljän ottelukierroksen jälkeen sarjataulukon kakkosena seitsemällä pisteellä ja Mahti kolmantena kuudella pisteellä. Kärjessä jyrää tappioitta Alavieskan Viri.


 

Mahti - Ploki, Pihtipudas

 

Eilisen pelailun jälkeen on parempi kirjoittaa kaikenkattava peliraportti tiukkine yksityiskohtineen...

Mahti voitti.


10.2.2013 PS

 

Ottelusta löytyy hieman kattavampi raportti vastustajajoukkueen näkökulmasta kirjoitettuna. Käy lukaisemassa!


 

Uutis-Jousi 7.2.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Viri vei ja Mahti vikisi

 

Maaningan Mahti joutui Pohjois-Pohjanmaan lentopallovierailullaan kakkossarjan ylemmän jatkosarjan suurimman voittajasuosikin Alavieskan Virin vietäväksi.Yrityksen ja kampoihin pistämisen puutteesta Mahtia ei voi kuitenkaan syyttää, kuten Virin 3-0 (25-21, 26-24, 25-21) voittolukemista voi itse kukin päätellä. "Ei se ollut isosta kiinni, ettemme olisi päässeet peliin mukaan. Viri ei tehnyt virheitä ja me tehtiin, siitä se ratkaisu muodostui", Mahdin valmentaja Pasi Seppänen manasi tappiota.

Mahdilla oli eniten ongelmia vastaanotossa ja torjuntapelaamisessa. "Ei saatu keskihyökkäystä riittävästi mukaan ja laidoilta paiskittiin liikaa palloja torjuntaan". Mahdin kenttäkoostumuksessa Jyrki Furu pelasi poikkeuksellisesti hakkurina ja Lauri Heikkinen yleispelaajana. Joukkueesta puuttuivat Simo Koskinen ja Jaakko Sointu. Myöskään Juha-Matti Iivarisella ei ollut paras päivänsä - ei varsinkaan syöttöruudussa. Hyökkäyspelissä Iivarinen oli kuitenkin elementissään ja palkittiin joukkueensa parhaana. Tervekätisesti iskeneen ja varmaotteisesti pelanneen Virin riveistä erottui taitavasti peliä johtanut passari Tommi Sorvoja.

Mahdilla on lauantaina tilaisuus kohentaa neljänneksi pudonnutta sarjasijoitustaan, kun joukkue kohtaa kotonaan Pihtiputaan Plokin kello 18 alkavassa myöhäisottelussa.


 

Pelissä sattuu ja salissa pettyy


Lauantaina 2.2 päättivät mahtimiehet lähteä vierailulle Alavieskaan. Anonyymien alkoholistien kokouksesta olen oppinut sanonnan, että jokainen putki katkeaa joskus. Tämä mielessä matkasimme 3 tuntia kohti pohjanmaata tarkoituksena katkaista AV:n ennennäkemättömän pitkä voittoputki. Tuloksena tunti turpaan ja nokka kohti Maaninkaa.

Matka lähti käyntiin lupauksia enteilevästi sillä olihan meillä takataskussa viikon harjoituspelistä komia päänahka. ZZ-Toivalan voittamattomana pidetty joukkue nöyrtyi Mahdin käsittelyssä ja näin ollen peliin valmistautuminen oli sujunut ennennäkemättömän hyvin. Lisäksi jätimme sekä Kineesio-Simon (oli päättänyt käydä nikamanniksauttajalla kesken kauden tärkeimpien pelien?!), että Hypäri-Jaskan (jäi puolustamaan Suomea) kotiin. Saimme siis parhaan mahdollisen kuusikon vihdoinkin peliin. Roolitusta piti hiukan muuttaa, joten mahdin ulkomaalaivahvistus Lauriitsio Heikländer löysi itsensä yp:n paikalta, samoin kuin lehdistön ainainen suosikkipoika Juhi. Guru oli ostanut itselleen hakkurin tontin. Keskareina heiluivat Toni "mun posket on aivan lommolla " Lehti ja Jani " torjuin viimeksi viime vuosisadalla " Räisänen. Passeja yritti vanhaan totuttuun tapaan heitellä Ari Jauhiainen, jonka joku katsojista muisti vierailleen Alavieskassa pelihommien merkeissä jo 60-luvulla. Liberona pidimme perinteitä kunnioittaen Janne"oksa"Iivarisen. Vaihtoon jäi viimeaikaisten näyttöjen perusteella vahvasti vuoden harjoittelija-palkinnosta kiinnitystä hakeva Kimmo Malinen.

Ensimmäinen erä meni osapuilleen puoleen väliin asti tasaisissa merkeissä, kunnes mahtimiehet aloittivat hetkittäisen puristamisensa. AV käytti tämän hyväkseen ja karkasi vahvan lyöntipelinsä voimin erävoittoon lukemin 25-21.

Toinen erä lähti hyvin AV-henkisesti liikkeelle, mutta hetkellisen mielenhäiriön johdosta allekirjoittanut vaihtoi Harjoittelijaexpertti Malisen syöttämään ja tuloksena oli viiden pisteen syöttöputki. Tämän johdosta toinen erä saatiin rimpuiltua aina jatkopalloille saakka, kunnes Ari (kenties Jannen oksimien pallojen perässä juoksemiseen kyllästyneenä) päätti erän komeaan jujuvirheeseen.


No. Tämän jälkeen sovimme nollaavamme tilanteen. Tarkoituksena oli aloittaa kolmas erä rennon lupsakasti ja sitä myöten viedä peli aina viidenteen erään, kuten viime viikolla NiNua vastaan. Ja sitten alkoi kuuluisa kolmas erä...

Ei tullut voittomarssia tästäkään pelistä. Tuomari oli tuskin saanut erätauolla syömiään pullanmurusia suustaan sulamaan, kun peli oli 8-2 AV:lle. Pääsimme vielä Arin ja Kimmon syötöillä hintsusti kiinni peliin, mutta jostain syystä itseluottamuspillerit olivat menneet väärälle puolelle verkkoa ja näin ollen kolmaskin erä kotijoukkueelle.

Mitä pelistä jäi sitten käteen? Ainakin allekirjoittaneelle hikisiä öitä ja valtaisa määrä pohtimista. Vaikka vastustajaa tuleekin kunnioittaa, ja he pelasivat hyvin, olen tiukasti sitä mieltä, että kotiluolassamme haastamme varmasti AV:n paljon kovempaan taistoon. Moni valmentaja varmaan tässä vaiheessa syyttäisi itseään siitä, ettei saa näin laadukkaasta materiaalista yhtään enempää irti. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä minussahan ei ole muuta vikaa kuin liian nöyrä luonne ja turhan komia ulkomuoto.


Näin ollen PELURIT, olisiko aika herätä pelaamaan omalla korkealla tasolla eikä vain olla pelaavinaan? Teissä on taitoa vaikka mihin asti, nyt se olisi saatava siirtymään reeneistä myös pelikentille.

Lupsakoita reenihetkiä odotellen

3.2.2013 PS
  

Passari Ari Jauhiainen palkittiin Mahdin parhaana pelaajana Nujakan 3-2 voittoon päättyneessä dramaattisessa ottelussa.

Uutis-Jousi 31.1.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti sai pisteen Nilsiän dramaattisesta ottelusta

 

Urheilun dramaattisuus nousi pääosaan Nilsiässä sunnuntai-iltana pelatussa Mahdin ja Nujakan välisessä lentopallon kakkossarjan ylemmän jatkosarjan ottelussa. Mahti menetti avauserän lopulla 23-21 johdon neljään suoraan hyökkäysvirheeseen. Sen jälkeen alkoi tapahtumien vyöry, mikä on selitettävissä vain suuremmilla henkisillä voimilla.

Nujakka näytti menevän menojaan ottelun voittoon, mutta toisen erän 21-12 tilanteessa tapahtunut passari Pasi Riikosen vakava loukkaantuminen keikautti kaiken nurin päin. Kotijoukkueella oli kolmannen erän lopulla lukematon määrä ottelupalloja suoraan 3-0 voittoon, mutta Murphyn laki oli tällä kertaa Mahdille suosiollinen. Sitten kävi niin kuin lentopallossa yleensä käy eli voitossa jo kiinni olleen joukkueen peli romahtaa.

Mahti hallitsi neljättä erää mielin määrin ja luuli marssivansa myös ottelun isännäksi. Toisin kuitenkin kävi, kun sisuuntunut Nujakka iski heti viidennen alkajaisiksi tulostaululle 7-1 numerot. Niistä maaninkalaiset eivät enää toipuneet vaan Nujakka vei lähes kolmen tunnin taistelun nimiisä 3-2 (25-23, 25-15, 29-31, 13-25, 15-8) numeroilla. "Kyllä oli draaman kaarta ihan tarpeeksi. Tuntuu niin pahalta Pasin puolesta, sillä hän on tuttu pelaaja meillekin", Mahdin valmentaja Pasi Seppänen harmitteli pelikaverinsa pahaa loukkaantumista. "Pisteeseen pitää olla enemmän kuin tyytyväinen. Ilman vastapuolen epäonnekkaita tapahtumia olisimme lähes pomminvarmasti hävinneet pelin kolme-omena."

Mahdin parhaana palkittiin passari Ari Jauhiainen ja Nujakan parhaana loukkaantuneen Riikosen tilalle passariksi tullut yleispelaaja Arttu Heiskanen. Mahdin avainpelaajista puuttuivat poliisien EM-karsintoihin valmistautumassa ollut Juha-Matti Iivarinen ja Jyrki Furu.

Nujakan passarin Pasi Riikosen vakava loukkaantuminen sattui torjuntatilanteen jälkeisessä alastulossa. Ensiarvioiden mukaan häneltä murtui oikea polvi sekä vasen nilkka. Ottelu oli tapahtuneen takia keskeytyksissä puoli tuntia.

Kolmantena sarjataulukossa olevalla Mahdilla on viikonloppuna edessä paha vieraspeli sarjan ennakkosuosikkia Alavieskan Viriä vastaan. "Joukkue tarvitsee nyt sytyttäjän. Toivottavasti löydämme sen lauantaihin mennessä", Seppänen sanoi uskoen Iivarisen ja Furun palaavan jälleen kokoonpanoon mukaan.


 

Mahdin lentokeli katkesi pitopohjiin


Kuten arvelinkin edellisessä jutussa, oli jännäkökkäreeseen todella syytä. Ajattelimme ennen peliä, että antaisimme tasoitusta ja jätimme kokoonpanosta Juhin ja Furu the Gurun kotijoukkoihin... Eihän se homma tietenkään ihan niin mennyt, sillä syynä poisjäänteihin oli jotkut virkavallan EM-karsinnat ja kuumeilu, mutta eihän sitä tarvitse vastustajille kertoa. Näin ollen pelipaikan raskasta taakkaa saivat hennon haurailla harteillaan kannatella viime pelissä huilannut Lauriitsio hakkurina, sekä yleispelaajana kaikkien hypärien ÄITI, J. Sointu.


Loput joukkueemme kunniakkaaseen kuusikkoon kuuluvista olivat: passarina aina vaan kuihtuva Ari the Jauhiainen, keskareina tuttuun tyyliin silloin tällöin jopa torjunnassakin onnistuvat Jani ja Toni sekä toisena yleispelaajana kaiken lyöntivoimansa uusien kenkien myötä kadottanut Kineesio-Simo. Liberona jatkoi viime pelissä onnistunut Keskisaaren kuningas J. Soininen. Vaihtoon jäivät viimeeksi marraskuun reeneissä käyneet Kimmo ja Janne.

Eka erä meni mahtilaisen käsikirjoituksen mukaan aina tilanteeseen 21-23 saakka, minkä jälkeen seurasi uskomaton määrä tupeksintaa allekirjoittaneen joukkueelta ja tämän myötä myös erän menetys NiNulle.

Toinen erä alkoi siitä mihin eka päättyi. Joukkueemme oli ilmeisesti käynyt ennen peliä koko porukalla villahanska-kaupassa ja päättänyt myös pelata ne samaiset hanskat kädessä. Sen verran nuhaiselta koko joukkueemme hyökkäys näytti. Tätä taaperrusta katsellessa oli peli jo 21-13, jolloin tapahtui sitten tämän pelin ikävin asia. Vastapuolen passari Pasi Riikonen tuli todella epäonnekkaasti torjunnasta alas ja tästä seurauksena toisesta jalasta polvi aivan tuhannen P..... päreiksi ja toisesta jalasta nilkka sököksi. Hoitohenkilökuntaa odoteltiin vartti ja toinen mokoma sitten huollettiin Pasia, ennen kuin hänet saatiin nostettua lanssin kyytiin. Tämän jälkeen jatkoimme peliä hyvin sekavassa tunnelmissa.

Toinen erä tietenkin hävittiin, mutta vastoin vanhaa maaninkalaista tapaa, saimme nujerrettua siipirikkoiselta NiNulta sekä kolmannen että neljännen erän itsellemme. Tämän jälkeen olikin massu täynnä ja viides erä hävittiin selvästi NiNulle.

Se mikä pelissä oli positiivista, oli yksi saatu piste. Niitä ei todellakaan ole Nilsiästä tarvinnut rekan kanssa kotia rahdata. Ja voi olla, että pinna tulee loppukaudesta olemaan tosi tärkeä. Mutta tapa jolla se saatiin, ei kyllä miellytä. Toivotaan, että joukkueena opimme tästäkin jotain ja että olemme ensi viikonloppuna valmiimpia tarjoamaan sarjajohtaja AV:lle kauden ensimmäisen tappion.

Riikoselle kovasti tsemppiä koko Mahdin joukkueelta. Kaikki voimat nyt ukon kuntoon laittamiseen!!!

27.1.2013 PS 

"Voitto on meidän". Keskitorjuja Toni Lehti tuulettaa ja kentän kuningas Juha-Matti Iivarinen esittää symbolisia eleitä.

Uutis-Jousi 24.1.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahdilla helppo HuKi

 

Maaningan Mahti avasi lentopallon kakkossarjan ylemmän jatkosarjan komealla 3-1 (25-21, 25-17, 22-25, 28-26) kotivoitolla HuKi Jyväskylästä. "Todella hienoa peliä kaksi avauserää. Torjunta toimi kuin unelma ja saimme vastustajan hyökkäykset hyvin aisoihin. Sen jälkeen tapahtui jotakin. Ote vähän karkasi, mutta kolmannen erän lopulla oltiin jälleen teräviä ja voitontahtoisia" Mahdin valmentaja Pasi Seppänen totesi. Mahti nousi siinä niskan päälle 23-24 eräpallotilanteesta.

Seppänen kehui suoritusta lopun takerteluista huolimatta kauden parhaimmaksi ja nosti joukkueestaan esille hakkurin Jyrki Furun ja yleispelaaja Juha-Matti Iivarisen, joiden iskuja vastustaja ei saanut millään ilveellä kuriin. HuKin riveissa esiintyy useita Muuramen entisiä liigapelureita, kuten Timo Vilokkinen, Petri Myllymäki, Sergei Rinnevuori ja Ville Lassila, jotka eivät olleet kuitenkaan Mahdin onneksi mukana Maaningalla. Jyväskyläläisten riveistä puuttui peräti viisi aloituskuusikon pelaajaa, mikä helpotti Mahdin voitontavoittelua. (Toim.Huom. Myllymäki ja Lassila olivat mukana pelaten vahvasti koko pelin!). HuKin todellisesta kovuudesta kertoo joukkueen ensimmäinen ylemmän jatkosarjan peli kotona Nujakkaa vastaan. Nilsiäläiset nöyrtyivät silloin suoraan kolmessa erässä.

"Taisi olla tosiaankin meidän onni, ettei HuKi ollut parhaalla miehistöllä mukana. Mutta se ei yhtään vähennä voiton arvoa. Pelasimme kauden parhaan pelin", Seppänen kehui. Joukkueiden parhaina palkittiin vahvasti hyökänneet yleispelaajat, Mahdin Juha-Matti Iivarinen ja HuKin Teemu Köngäs. Seppänen kiitteli myös kotiyleisöä, joka eli täysin rinnoin pelissä mukana. Lentävän lähdön kevätkauden ratkaisukoitoksiin saanut Mahti matkustaa sunnuntaina Nilsiään. Luvassa on silloin kunnon Nujakka sarjapisteistä.


 

Lentokeli jatkuu


Harvan pelin (ja varsinkin voitetun sellaisen) jälkeen on vastustaja tullut kehumaan kotijoukkueen kannattajia, mutta tänään sekin ihme koettiin. Ja syystä. Harvoin on Mahti-areenalla ollut niin kova mekkala, ettei koutsin ohjeetkaan kuulu kentälle saakka. Yleensä syynä on ollut pelaajien valikoiva kuulo, mutta nyt syynä oli raivoisasti omiaan kannustanut maaninkalaisyleisö. Iso kiitos siitä!


Kovaan kannustukseen oli kyllä hyvä syy, sillä Mahti pelasi kauden parhaan kotipelinsä, ja mihin paikkaan.. Vastustajan nimivahva miehistö oli kaksi ensimmäistä erää ihan helisemässä. Tästä kertovat myös selkeät eräpisteet 25-21 ja 25-17. Tämmöisen ilotulituksen syynä oli kivikova torjunta, jäätävä hyökkäys ja mahtuipa joukkoon jopa muutama puolustuskin. Päällepäsmäreinä toimivat Furu ”the Guru” (joka paikkasi loistavin ottein katsomovalmentajaksi nuhan takia siirtynyttä hakkuriheikkistä) ja lehdistön ihannevävy Iivarinen, joka huseerasi sitten toisena yleistuholaisena. Mukaan kentälle oli arvottu myös Kineesio-Simo sekä keskareina Jani ja Toni. Passarina jatkoi lupsakkaan tyyliinsä Ari ja liberona aina pelipaikkaansa ylistävä Janne.


Sitten tuli pitkä erätauko...
 

En tiedä minkälaista lamauttavaa urheilujuomaa se meidän huoltaja Mauriitsio oikein pojille pitkällä erätauolla juottaa. Joka tapauksessa jälki on jäätävää. Taas kerran saimme nauttia kolmannen erän kirouksesta, joka ei nyt joukkueemme kohdalla tunnu helpottavan millään. Kuitenkin, näillähän se on mentävä mitä annettu on, joten otetaan sitten vaikka joka pelissä kolmas erä kuuppaan, kunhan muut erät voitetaan. Ei peli nyt mitään ihan hirveää ollut mutta emme vain ihan pystyneet jatkamaan sitä hurmosta, mitä kaksi ekaa oli. Tilannetta ei auttanut edes erätauolla vaihdettu libero. Sääntöhän meidän joukkueessa on, että liberon tehdessä pisteen, on hänet heti tilaisuuden tullen otettava vaihtoon. No, Janne-ressu nosti yhden pallon suoraan vastustajan puolelle, ja tätä ihmettä vastapuolen pelurit katsoivat kuin hauki Rapalaa ja antoivat pallon pudota kenttään. Siihen loppuivat sitten Jannen pelit siltä erää ja tilalle laitettiin puuhamieskeskaripassarihakkuriyp-Soininen. Myös lentäjä-Jaakko vieraili kentällä nostamassa yhden syötön aivan kuppiin, ja siitähän palkintona tuli kutsu takaisin penkille.


Neljännen erän alku uumoili kovasti viidettä erää tulevaksi, mutta onneksi meillä on loistava kotiyleisö, joka tällä kertaa auttoi meidät vaikeuksien kautta vaadittavan erävoittoon ja sitä myöten myös koko ottelun voittoon! Mahdin parhaana palkittiin ihannevävy-Iivarinen ja tällä kertaa tuntui, että palkintoraati oli oikeasti ihan seurannutkin peliä. Hyvä niin.


Nyt odottamaan jännäkökkäre pöksyssä, jotta kuinka monta pistettä per erä saamme ensi sunnuntaina, kun vierailemme Nujakan kotisalissa. Aikaisemminhan sieltä ei pisteitä ole tarvinnut hirveästi kotia kantaa...


PS. muistakaa ilmoittautua Mahdin faniristeilylle Jyväskylään!

Raportti samasta ottelusta vastustajan näkövinkkelistä.

 

21.1.2013 PS
 

Uutis-Jousi 20.12.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti kohtaa HuKin jatkosarjan startissa

 

Maaningan Mahti kohtaa Nilsiön Nujakan, Pihtiputaan Plokin, Alavieskan Virin ja HuKi Jyväskylän miesten lentopallon kakkossarjan ylemmässä jatkosarjassa. Pelit alkavat Mahdin osalta 19. tammikuuta kotiottelulla HuKi Jyväskylää vastaan ja päättyvät 17. maaliskuuta vierasotteluun Pihtiputaan Plokin luona.

Lohkon ehdoton ennakkosuosikki on Alavieskan Viri, joka voitti runkosarjassa kaikki kymmenen otteluaan murskaavalla 30-3 eräsuhteella. Mahti käy ennakkoasetelmissa kamppailua toisesta jatkopaikasta alkusarjalohkojensa kakkosten Nilsiän Nujakan ja HuKi Jyväskylän kanssa. Vain viisi ottelua runkosarjassa voittaneella Pihtiputaan Plokilla ei uskota olevan mahdollisuuksia kärkijoukkueiden haastamiseen.

Ylemmän jatkosarjan lohkojen kaksi parasta joukkuetta pääsevät mukaan maalis-huhtikuun vaihteessa pelattaviin puolivälieräotteluihin. Kauden päätteeksi pelattavien välierien voittajat nousevat ykkössarjaan.


 

Nujakan torjunta haroi kahdessa viimeisessä erässä tyhjää Juha-Matti Iivarisen lyöntien edessä.
Simo Koskinen nousi Nujakan ykköskaatajaksi rennon tehokkaalla pelillään.

 

Uutis-Jousi 13.12.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Maaningan Mahti otti voitot päätöspeleissä

 

Maaningan Mahti säilytti kolmannen sijansa miesten kakkossarjassa 3-2 (25-27, 25-15, 23-25, 25-10, 15-7) kotivoitolla Nilsiän Nujakasta ja 0-3 (13-25, 17-25, 18-25) vierasvoitolla Liperi Volleysta. Mahdin valmentajan Pasi Seppäsen mieltä lämmitti eniten Nujakan kaato kotiyleisön edessä. "Varsinkin kahdesta viimeisestä erästä jäi hyvä maku. Olimme niissä aikamoisissa liekeissä."

Mahdista löytyi onnistujia joka rintamalta hyvin pelanneen passari Ari Jauhiaisen ja yleispelaajana tehokkaasti touhunneen Simo Koskisen johdolla. Liperissä Mahdin voimahahmo oli kauden parhaan pelinsä pelannut hakkuri Juha-Matti Iivarinen. Hänen kiinniottamiseen ei isäntien ulottuvuus riittänyt.

Mahdin pelit jatkuvat tammikuun puolessa välissä ylemmässä jatkosarjassa, jonka lohkot määritellään maantieteellisin perustein ensi viikolla. Lohkojen kaksi parasta pääsee maaliskuun puolivälissä pelattaviin puolivälieräotteluihin.


 

Mahtimiehet Liperissä

 

Aluksi täytyy kiittää maaninkalaista kotiyleisöä siitä, että olette meitä jaksaneet taas koko syksyn kannustaa ja siivittää meitä mitä hurjimpiin tekoihin! Yleisön kannustuksen merkityksen tajusimme, kun vierailimme tänään Liperin kotiluolassa. Siellä oli tunnelma mukava kuin peräpukama. Kolme katsojaa, joista viimeinen saapui kolmannen erän loppupuolella paikalle. Sitten kun vastassa vielä oli täysin haluton ja lannistunut joukkue, oli lopputulos taputeltu 49 minuuttiin. 3-0 ja kotiin.

Joukkueemme kokoonpano oli kopio eilisestä poislukien Kuningas Soininen, joka ilmeisesti villiintyi lauantaisen parhaan pelaajan tittelistä niin paljon, että jättäytyi kokoonpanosta kokonaan pois. Toki, nuoremmillekin täytyy antaa mahdollisuus loistaa...

Kokonaisuutena pelasimme hyvän pelin. Ainut miinus oli runsas syöttövirheiden määrä. Ehkä vähän suottakin haimme kovaa syöttöä, kun normisyöttökin olisi riittänyt. No, ehkä sitä kovaa syöttöä on hyvä reenata kevättä varten. Siellä sitä todellakin tarvitaan.

Muuten peli rullasi kivasti ja varsinkin Iivaristen peliä oli mukava seurata. Janne ”tykkään Kaija Koosta” Iivaristahan olen kovalla kädellä parjannut näilläkin sivuilla, joten menkööt nyt yhdet kehutkin sinne suuntaan.

Nyt nauttimaan joulutauosta ja hyvistä ruuista (koskee vain valmennusjohtoa)! Keväällä alkaa sitten ne kovemmat pelit ylemmän jatkosarjan puolella.

Kiitoksia syksyn annista ja kovasta kannustuksesta! Tulkaa sankoin joukoin myös keväällä katsomaan, miten pitkälle mahtimiesten lentokeli johtaakaan...

 

PS


 

Mahtimiehet kotona

 

Joku saattaa ihmetellä, miksi otteluraportti Tsemppi-pelistä viipyy. Tiedoksi siis sinulle, että jatka ihmettelyä. Kirjoittamaton sääntö on (nyt tosin sekin on sitten kirjoitettu), että joukkueen ollessa kuudella miehellä pelimatkalla, ei otteluraporttiakaan tarvitse kirjoittaa. Kiitos vain peliin osallistuneille. Se oli taas niitä pelejä, jonka jälkeen piti kurkistaa päiväkirjaan, jotta miksi ihmeessä minä tätä valmentamista oikein teenkään. Mutta itkien valvotun yön jälkeen niistin nenän, pyyhin kyyneleet poskelta ja lähdin uljaasti suunnittelemaan peliratekiaa Nilsiää vastaan...

Peli aloitettiin seitsikolla, johon mahtuivat keskareina Jani ja Guru, yleispelaajina Rissalan ruhtinas ja kinesioteipillä kokoon harsittu Simo, hakkurina yleisöä hauskutti lehdistön ihannepoika Juhi ja passarina aina niin notkea Ari. Liberonhan jokainen jo tietääkin, eli punanutun oli päälleen pujotellu Janne ”käyn vain peleissä, koska en pääse etukentälle”Iivarinen. Vaihtoon jäivät Ville ja Juha. Loput miehistä olivat Rukalla, sairastuvalla tai missä lie kananpaistossa.

Ensimmäinen erä meni hienoisessa Mahdin johdossa aina erän puoleen väliin saakka, jolloin NiNu nykäisi rinnalle ja ohi. Erän loppu mentiin tasaisissa merkeissä aina jatkopalloille saakka. Uuden peliratekian mukaan, en ottanut ainuttakaan aikalisää, vaan luotin sokeasti omieni taitoihin. No pieleenhän se meni ja erä Nilsiälle 27-25.

Toiseen erään vaihdettiin yleispelaajien paikkoja, jolloin Simolle kasaantui lisää hyökkäysvastuuta. Samalla myös hakkurimme heräsi peliin. Kun tähän soppaan lisätään Janin johdolla huiman hyvin toiminut torjunta, oli erä nopeasti mahtimerkkinen eli 25-15.

Kuten jokainen tälle sivustolle joskus eksynyt on saanut huomata, ei joukkueemme vahvuuksiin kuulu kolmas erä. Nytkin tuomari oli tuskin kerennyt erän alkamisen merkiksi pilliin viheltää, kun olimme erää jo 8-2 tappiolla. Samalla kauan hierottu peliratekia aikalisättömyydestä lensi roskakoppaan. Tämän lisäksi kaivoin vaihtonopat esiin ja kentälle arvottiin Keskisaaren kuningas J.Soininen. Alun haparoinnin jälkeen mies pelasikin loistopelin ja palkittin joukkueemme parhaana. Ihan ei lopun huima kirimme riittänyt, vaan alun tunaroinnin johdosta erä Nilsiään 25-23.

Neljännessä erässä ei kentällä ollut kuin yksi joukkue (no oli siellä ,mutta ei ne halunnu leikkiä meidän kanssa). Syötöt saatiin pysymään vastustajan liberon ulottumattomissa ja näin ollen heidän vastaanottonsa rupesi rakoilemaan. Erä puhtaasti 25–10 Mahdille.

Viides erä oli tiukka aina tilanteeseen 5-5 asti, jonka jälkeen Mahti karkasi omille teilleen antaen Ninulle enää kaksi pistettä. Näin ollen erä 15-7 Mahdille ja koko peli siis 3-2.

Pelistä jäi mukava mieli. Pystyimmehän kokoamaan itsemme parin vaikean erän jälkeen ihan kelpo suoritukseen. Tänään jatkamme pelejämme Liperissä. Jännityksen aiheena on parkkipaikan löytäminen siitä mopoautojen viidakosta, mutta emmeköhän me siitä selviä. Katsotaan sitten sen jälkeen, kuinka itse pelissä käykään.

PS


 

Uutis-Jousi 5.12.2012 Lentopallo -Janne Taskinen

Mahti matkassa vain kuudella pelaajalla

 

Maaningan Mahti pelasi itsensä lopullisesti ulos kakkossarjan lohkovoiton metsästyksest, kun joukkue hävisi Pieksämäen Tsempille vieraissa 3-1 (25-19, 23-25, 25-18, 25-15). Mahti joutui lähtemään lukuisten poisjääntien takia pelimatkalle vain kuudella pelaajalla ja se vaikutti lopputulokseen. "Aika karut lähtökohdat olivat, mutta saatiin sentään jonkinlainen taistelu aikaiseksi. Suurimmat ongelmat olivat vastaanotossa. Ei pystytty oikein peliä rakentamaan, kun ykköset olivat jatkuvasti kolmessa metrissä", valmentaja Pasi Seppänen totesi pettyneenä.

Seppästä ei kovin paljoa lämmittänyt pelaajien poisjäännit pelimatkalta. "Niillä kuitenkin mennään, mitä kasaan saadaan". Miehistöpulaa poteneesta Mahdin joukkueesta parhaimpaan suoritukseen pystyi hyökkäyspäässä kohtuullisesti onnistunut Juha Soininen. Tsempin pelin sielu oli passari Timo Natunen, jonka aivoituksissa vieraiden torjujat eivät tahtoneet pysyä mukana. Lohkonsa viimeisissä ylemmän jatkosarjan paikoissa kiinnioleva Mahti kohtaa runkosarjan päätöspeleissään lauantaina klo 17.00 kotonaan Nilsiän Nujakan ja sunnuntaina vieraissa Liperi Volleyn.


 

(pikku) Joulun taikaa

 

Rakas Joulupukki! Kirjoitan sinulle ensimmäistä kertaa vuosiin. En ole sinulta siis piiiitkään aikaan mitään erityistä joululahjaa toivonut, mutta tänään Pieksämäellä innokkaille nuorukaisille  pappaosastomme voimin kärsityn masentavan tappion (1-3) jälkeen ajattelin pyytää sinulta seuraavia asioita:

- Valmentaja-Pasille jatkopaloja vieteriin, muutama varapäre ja kirkasvalolamppu (väh. 500W) masennuksen karkoitukseen.

- Libero-Jannelle positiivisemmin urheiluharrastukseen suhtautuva työnantaja tai vaihtoehtoisesti pari etukenttäkierrosta pelihalun uudelleen herättämiseksi.

- Jaakolle, Laurille, Tonille ja Simolle muutama ylimääräinen lauantai joulukuun kalenteriin pikkujoulujen ym. kinkereiden viettoa varten, jotteivat ainoat peliviikonloput kärsisi. Vaihtoehtoisesti lyhempi lieka ja sen toiseen päähän riittävän ärhäkkä emäntä...

- Simolle lisäksi parikymmentä rullaa kinesioteippiä ja ammattitaitoinen teippaaja.

- Arille Mäntyrannan veriarvot, jotta hän jaksaisi paremmin juosta nostojen perässä otteluiden aikana.

- Janille passari, joka osaisi edes joskus passata oikeanlaisen siirron.

- Tuukalle pari miljoonakauppaa, jotta ei tarvitsisi joka sunnuntai olla töissä.

- Villeille (Jalkala& Paakkonen) kestävämmät nivelet, nivelrustot, jänteet ja jotain muuta pientä...

- Juhille lainvalvojan virka lähiseudulta ja salainen puhelinnnumero, johon ylempien seurojen edustajat eivät osaa soittaa...

- Yhteisesti koko joukkueelle kaikenkattava immuniteetti viruksille, basilleille, mykoplasmalle ym. Kimmolle tämä sama vielä tupla-annoksena! Lisäksi riittävästi saunailtoja ja vapaita salivuoroja klo 17.30 alkaen treenimotivaation kasvattamiseksi.

- Itselleni toivoisin paria kaksikymppisen nuorukaisen polvia sekä Zeniläistä mielenhallintaa. Maurilta varmaan tuota filosofisen pohdiskelun ja positiivisen ajattelun voimaa liikenisi. Pieni tasoitus (minulle lisää ja Mauriziolta osa pois)  tekisi varmaan meille molemmille oikein hyvää! 

- Jyllelle en osaa toivoa mitään - hänellä taitaa olla jo kaikkea...

 

Terveisin,

 

Juha #2


 

 Liperi Mahtimiesten pihdeissä

 

Kuten vanha maaninkalainen sanonta kertoo, ”Kaksi viikkoa kaiken muuttaa voi”. Tämä sananparsi tuli taas todeksi  havaittua,  kun Mahtimiehet  saivat vieraita itärajalta. Liperi oli lähtenyt vahvalla seitsemän miehen miehityksellä  liikenteeseen, ja porukan keski-iästä päätellen matka taittui rivakasti mopoautolla.

Mahdin pelaajat ovat tunnetusti kohteliasta sakkia, ja kun he huomasivat poikien kulkuvälineet, sovimme pelaavamme pelin nopeasti pois alta, jottei  vierailijoiden kotimatka venähtäisi  sunnuntain puolelle.

Näin sitten toimittiin. Parhaimmillaan Liperi sai erässään 17 pistettä ja huonoimmillaan 14. Tämä menee tietysti osittain vastustajan nuoruuden piikkiin, mutta vaikuttavana tekijänä oli myös se, että Mahti pelasi tällä kertaa todella hyvin. Tuloksena siis 3–0 voitto tunnissa (aikaan sisältyi pitkä erätauko ja suihku).

Valmentajan oli helppo kierrättää pelivastuuta tasaisesti koko joukkueelle, kun onnistumisia tuli joka rintamalla. Erityisesti jäi mieleen Nykäsen Tuukan vahva keskipelaaminen ja Koskisen Simon härski/röyhkeä hyökkäyspeli. Tämän asenteen soisi tarttuvan koko joukkueeseen, sen verran vakuuttavaa hänen pelaamisensa on.  

Sitten syvä kumarrus ja nöyrä kiitos Puijo–Wolleyn pikkujoululahjasta. Voitollaan Nilsiästä he antoivat meille mahdollisuuden lohkossa 2. sijaan. Tämä toki vaatii puhtaita voittoja lopuista kolmesta pelistä mutta sehän on helppoa. Onhan vastassa seuraavaksi Pieksämäki, jonka voitimme ihan pystyyn (3-2) ja sitten Nilsiä, jolle hävisimme 3-0 ja yhdessäkin erässä saimme  jopa 10 pistettä. Runkosarjan lopuksi vierailemme Liperissä, jonka kotipeleihin on joukkue aina saanut vahvistuksia ykkössarjan Susiraja Volleylta.

Näin ollen Pompan liepeet levälleen ja mahdollisimman ylpiänä kohti joulua.

 

TIPE TIPE TIP TAP…


 

Mahtimiehet tivolissa

 

Kuten pelätä saattoi, oli Joensuun shamaani (Riennon valmentaja Nuora) valmistanut aikamoiset keitokset Mahdin päänmenoksi. Tämä todettiin lauantaina 10.11. kun Mahdin vieraaksi saapui Liiga-Riento 2. Peliin lähdettiin muuten normaalilla kokoonpanolla, mutta passarimme Ari oli keuhkokuumeen jäljiltä vielä ¼ kuntoinen, joten Juha Soininen otti ensimmäistä kertaa paikan avausseitsikosta. Kun Juha sai tiedon mahdollisesta palipaikasta, otti hän Finnairin koneen alleen ja lähti korkeanpaikan leirille Sveitsiin. Näin saimme suunnitelmiemme mukaisesti yhteisreenit pidettyä mahdollisimman vähäisinä. 

Arin poissaoloa tuki myös liberomme Janne, joka ilmoittautui kuumeisena sairasosastolle. Pelissä häntä tuurasivat ansiokkaasti Simo ja Ville, joten jatkossa Janne voikin keskittyä rekan ajamiseen (tähän kai kuuluisi laittaa hymiö, mutta en jostain syystä löytänyt). 

Mutta ei niin paljon huonoa, etteikö jotain hyvääkin. Valmentaja kävi viime viikot kuumeisesti pelaajaneuvotteluja Heikki ”tuu mut ostamaan” Miettisen seurasiirron takia ja löytyihän niitä paikkaajia. Pelaajistoomme liittyivät sekä Jyrki Furu, että Tuukka Nykänen. Näin räväytettiin joukkue lopulliseen muotoon (tietysti, onhan se tammikuun siirtoikkuna...). 

Miten sitten itse pelissä? Kuten otsikko kertoi, oli peli aikamoista tivolia, jossain vaiheessa jopa kaipailin joukkuelle vuoristoratalippuja. Ekan erän mahti oli hävitä aivan pystyyn, kunnes jostain kaivettiin taistelukirves esiin ja päästiin tilanteeseen 21-21, sitten pari todellista 2-sarja virhettä ja erä riennolle 22 – 25. Toinen erä oli sitten taas perinteinen 10 pisteen erä, joita nyt joukkueellemme tuntuu silloin tällöin tulevan. Kolmannen onnistuimme vastoin tapojamme voittamaan, mutta palasimme sitten pikaisesti tasollemme ja hävisimme neljännen. Näin ollen napakka 1-3 tappio. 

Pelistä jäi mieleen raivoisasti kannustanut kotiyleisö, jota paikalle oli saapunut runsas määrä. Lisäksi Furu ja Simo saivat puhtaat paperit. Muiden peli oli enemmän tai vähemmän harmahtavaa. Mutta eikun uutta matoa koukkuun ja tikkurilan värikartasto käteen, jotta saamme harmauden vaihdettua iloisen kirkkaisiin väreihin. 

Taivaanrannan maalari


 

Uutis-Jousi 15.11.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahdin peli vuoristorataa

 

Maaningan Mahdin syöttövirheet koituivat kohtaloksi lentopallon kakkossarjan kärkikamppailussa Pohjois-Karjalan Liiga-Rientoa vastaan. "Pitää varmaan tilata liput huvipuistoon. Ottelu oli meiltä yhtä vuoristorataa", valmentaja Pasi Seppänen virnuili. Mahti joutui otteluun ilman passaria ja liberoa, kun Ari Jauhiainen ja Janne Iivarinen olivat sairaana. Se ei voinut olla vaikuttamatta isäntien otteisiin. Seppänen yritti vaihdoilla löytää toimivaa kokoonpanoa, mutta ei siinä onnistunut. Hakkuri Lauri Heikkinen oli Riennon torjujien tiukassa vartioinnissa, eikä muista ollut voimasuhteiden kääntäjäksi. Mahdista parhaiten onnistui liberona aloittanut ja myöhemmin yleispelaajaksi siirtynyt Simo Koskinen. Mahdin keskiosastolla nähtiin uutena vahvistuksena kuopiolainen Jyrki Furu. "Ihan pirteä esitys häneltä", Seppänen kiitteli.

Mahdin seuraava ottelu on 24.11. kello 17 kotisalissa Liperi Volleyta vastaan.


 

 

Mahtimiehet reissussa

 

Sunnuntaina 4. 11. oli vuoromme vierailla Puijon kotiluolassa. Viikko sitten pelatusta Nilsiän pelistä masentuneena, oli keskari-Heikki alkanut laulaa Jesse Kaikurannan Vie mut kotiin kappaletta: ”tule ostamaan, mä myynnissä oon...” Tähän haikean rallin sanomaan iski kiinni Trust perinnän ykkössarjan valmentaja Jani Säisä ja näin ollen Heikki pääsi kokeilemaan siipiään ”suurempiin” kuvioihin. Hammasta purren ja itkua tihrustaen toivotamme Heikille onnea ja menestystä valitsemalleen uralle.

Itse pelistä puuttuivat Heikin lisäksi myös molemmat passarimme, joten valmentajan oli todella lupsakka lähteä luomaan peliratekiaa. Passariksi iskettiin samalla pelipaikalla ihan sm-sarjaa myöten viihtynyt Juha Iivarinen. Hakkurina jatkoi Pöljän pommittaja Heikkinen. Keskareina puuhailivat tutkapari Lehti-Räisänen ja yleispelaajan roolissa kentällä vierailivat koko yleispelaaja-arsenaalimme. Sen verran Nilsiän pelistä oli opittu,että pidimme Liberon paidan tiukasti Iivarisen Jannen päällä. Nilsiässähän Janne lipsahti vahingossa yp:n roolissa etukentän puolelle, mutta tämä ei tietenkään tule jatkossa enää toistumaan.

Iloksemme huomasimme että vastapuolen joukkuetta oli tullut vahvistamaan edellämainittu Säisä sekä Tissarin Henri Trust perinnän joukkueesta. Oletusarvona oli näin ollen tiukka ottelu.

Toisin kuitenkin kävi, sillä veimme pelin suhteellisen selkein numeroin 3 -1 (25 – 19, 25 – 17, 22 – 25 ja 25 – 13). Peli tuntui olevan jotenkin mukavan lupsakasti hallussamme koko ajan. Poislukien tietysti kolmas erä, joka pitää aina perinteitä kunnioittaen pelata huonosti. En tiedä olivatko joukkueessa tapahtuneet muutokset jotenkin herättäneet koko porukan yrittämään, vai mistä rentous löytyi. Hyvältä voitto joka tapauksessa tuntui. Päällimmäisenä mieleen jäi Iivarisen Juhin perusvarma passaaminen, Koskisen Simon vahva tuleminen pelaavaan kokoonpanoon sekä Paakkosen Villen rauhallinen nostotyöskentely. Kokonaisuutena koko porukalle + merkintä pelistä.

Nyt odottamaan kauhun sekaisin tuntein, mitä Riennon shamaaninoloinen valmentaja Ari Nuora onkaan keksinyt päänmenoksemme.

PS 

Uutis-Jousi 8.11.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti puolikuntoisenakin Puijo Wolleyta parempi

 

Maaningan Mahti jouti lähtemään vajaamiehisenä ja puolikuntoisena Puijo Wolleyn Junioreita vastaan. Poissa olivat Team Trust Perinnän ykkössarjajoukkueeseen siirtynyt keskitorjuja Heikki Miettinen ja kuumesairas passari Ari Jauhiainen. Mahdin valmentaja Pasi Seppänen siirsi hakkuri Juha-Matti Iivarisen passariksi ja kuinka ollakaan, peli lähti rallattelemaan. Mahti otti kalakukkokaupungin ylpeydestä komean 1-3 (19-25, 17-25, 25-22, 13-25) vierasvoiton ja pysyi tiukasti mukana lohkon kärkikamppailussa. "Iivarinen veteli vanhasta muististaan hyviä passeja ja rentoutti muunkin joukkueen pelaamaan", Seppänen riemuitsi hyvästä onnistumisesta. Seppänen kehui pelaajistaan erityisesti yleispelaaja Simo Koskista, joka teki tehokkaan paluun kentälle pitkällisen selän kuntoutuksen jälkeen. Mahti kohtaa lauantaina klo 17 kotisalissaan lohkokakkosen Liiga-Riennon.


 

Uutis-Jousi 1.11.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti pysyi vain yhden erän Nujakan kyydissä

 

"Näin siinä käy kun lähtee mopolla moottoritielle". Nilsiän Nujakka pieksi Maaningan Mahdin 3-0 (27-25, 25-16, 25-10) lentopallon kakkossarjan kärkikamppailussa, eikä valmentaja Pasi Seppänen silitellyt pelaajiensa päälakea. "Ensimmäinen erä taisteltiin ihan hyvin, mutta sen jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue. Vastaanottomme hajosi täysin". Kaiken huippuna oli kolmannen erän alku, jossa kotijoukkueen voimahahmo Arttu Heiskanen syötti tulostaululle 9-0 lukemat. "Kyllä tämä oli aika totaalinen epäonnistuminen. Peli kerta kaikkiaan romahti. Vastustajan ei tarvinnut muuta kuin toimittaa palloa meidän puolelle. Jos vastaanotto sattui vähänkin toimimaan, sitten mätkittiin hyökkäykset ihan minne sattuu", Seppänen sihahteli suivaantuneena. Mahdin parhaana palkittiin epätoivoisesti epätarkkojen vastaanottojen perässä juossut passari Ari Jauhiainen. Nujakan riveistä erottuivat Heiskasen lisäksi hakkuri Timo Soininen ja hyvin peliä pyörittänyt passari Pasi Riikonen. Mahdin riveistä puuttuivat työesteen takia Juha-Matti Iivarinen ja Jani Räisänen sekä kipeää selkäänsä poteva Simo Koskinen. Kolmanneksi lohkossaan pudonnut Mahti hakee nopeaa paluuta takaisin voittojen tielle, kun se kohtaa Puijo Wolleyn Juniorit sunnuntaina klo 13.00 Kuopion Neulamäen koulun salissa.


 

Kymmenen on aika vähän

 

Viime juttu päättyi arvailuihin, jossa pohdittiin Nilsiän Nujakan huippupelaajan Arttu Heiskasen kuntoa. Sitä sitten kävimme koko porukalla Nilsiässä tänään taivastelemassa. Kuten erät 3 – 0 (27-25,25-16, 25-10) kertovat, oli Artun kunto vallan kohdallaan. Toki, ihan itsestään hän ei Mahtia nöyryyttänyt, mutta melkein kuitenkin. Esimerkiksi 3. erän 9 – 0 tilanteeseen johtanut syöttöputki, jota maestro itse oli syöttöpaikalta järjestelemässä, kertoo pelistä oleellisen. NiNu vei ja Mahti vikisi. Urheilupiireissä kiertää sanonta, jotta ilman jalkoja on vaikea juosta. Juuri siltä Mahdin pelaaminen tänään näytti. Toki, kuten kaikki sivistyneet urheilun seuraajat tietävät, on eräs herra Pistorius kumonnut tämänkin sanonnan. Joten kai Mahdillakin voi vielä olla saumaa...

Mutta, niin pitkään, kun kuvitellaan, että hommat sujuvat omalla painollaan ja rallatellen, on jälki tämän päiväisen tapaista.

Nyt on ehkä nollaamisen aika. Unohtaa tämänpäiväinen kaaos, laittaa tuulitakin napit tiukasti kiinni ja keskittyä reenaamiseen.

Tämä tietenkin koskee myös valmennusjohtoa.

Pahoittelut vielä kaikille, jotka erehdyitte tänään lipun peliin ostamaan.

28.10.2012 PS


 

Uutis-Jousi 25.10.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti lujilla Tsempin kanssa

 

Maaningan Mahti säilytti voittotilinsä puhtaana lentopallon kakkossarjassa, kun se kaatoi Pieksämäen Tsempin niukasti 3-2 (31-29, 23-25, 19-25, 25-14, 15-13). Kaksi ensimmäistä erää antoi jo enteitä siitä mitä tuleman pitää. Tsemppi ei ollutkaan niin helppo nakki mitä oli luultu. Mahti pelasti kuitenkin lopulta täpärästi nahkansa. "Ei ollut todellakaan mikään kolme-omena matsi. Tsempin nuorisojengi innostui pelaamaan ja oltiin todenteolla helisemässä" valmentaja Pasi Seppänen ihmetteli lopputulosta. Mahti oli saanut ensimmäistä kertaa kokoonpanoon mukaan kovan vahvistuksensa Juha-Matti Iivarisen ja se ilmeisesti tuuditti kotijoukkueen vaivattomien pisteiden odotukseen. Seppänen vaihtoi neljänteen erään profiilipelaajiensa rooleja; Iivarinen siirtyi hakkurin tontilta yleispelaajaksi ja siihen saakka yleispelaajana pelannut Lauri Heikkinen palasi hakkuriksi. "Se toi hieman ryhtiä tekemiseen ja auttoi meidät suosta ylös" Seppänen kiitteli. Mahdin voiton takuumieheksi nousi Iivarisen ja Heikkisen terävöityneen pelaamisen ohella Ville Paakkonen, jonka sisääntulo neljännessä erässä löysytti kotijoukkueen kireällä ollutta pinnaa. Seppästä jäi kismittämään eniten heikko torjuntapeli, jossa vain Jani Räisänen onnistui odotusten mukaan. Kärkikahinoissa mukana olevan Mahdin seuraava ottelu on sunnuntaina vieraissa lohkon kovinta haastajaa Nilsiän Nujakkaa vastaan. "Nyt pitää alkaa miettiä sitä, kuinka saadaan Nujakan kova yleispelaaja Arttu Heiskanen kuriin. Toivottavasti tulee tupa täyteen, niin saadaan kunnon hegemoniaottelu aikaiseksi" Seppänen ennakoi tulevaa isoa yhteenottoa.


 

Mahtimiehet kotona (Mahti - Pieksämäen Tsemppi -82 20.10.2012)

 

Lauantaina 20.10. saimme kunnian isännöidä perinteikästä lentopalloseuraa Pieksämäen Tsemppiä, joka oli kovasti nuorentanut pelaajistoaan viime vuodesta. Tunnelma peliin lähdettäessä oli vallan loistava, sillä olimmehan saaneet lehdistön suosikkipojan Juha Iivarisen vahvuuteemme. Muutenkin saimme koko porukan ensi kertaa kasaan. Ainut joka loisti poissaolollaan, oli pelin kuuluttaja, jonka ajokoira (hirvikoira, toim. huom.) oli päättänyt pitkittää hirvijahtia. Havainnot kuuluttajasta tai edes ajokoirasta, voi ilmoittaa allekirjoittaneelle. 

Peliin lähdettiin seitsikolla, jossa Juha ”parketin piinaaja” Iivarinen toimi hakkurina, Lauriitsio Heikkinen ja Jaakko ”Rissalan ruhtinas” Sointu yleispelaajina. Passarina kuntoaan kohotti Ari Jauhiainen ja keskareina Turkin lomalta palannut Heikki Miettinen ja Lapinlahden lahja Maaningan lentopallolle eli Jani Räisänen. Liberona jatkoi tuttuun tapaan Janne Iivarinen, joka tuntuu edelleen näkevän päiväunia myös hyökkäysvastuusta. Antaapa miehen unelmoida... 

Kolme ensimmäistä erää eteni lähestulkoon saman kaavan mukaisesti. Ensin Mahti repäisi selkeän johdon, sitten Tsemppi kiri rinnalle ja ohi. Sitten lopussa taas Mahti kiri rinnalle. Ensimmäisen maratoonierän voitti Mahti ja kaksi seuraavaa Tsemppi. Valmentaja Seppänen pääsi pyörittämään ennen näkemätöntä vaihtorulettia. Kentällä piipahtivat niin Soinisen Juha, Koskisen Simo, Malisen Kimmo sekä Lehden Toni. Näistä Toni jatkoi myös neljännen erän loppupuolelle, kunnes hajoitti kätensä. 

Neljänteen erään vaihdettiin hakkurin ja yleispelaajan roolit päittään. Tämä toi hyökkäyspuolelle rauhallisuutta ja kun vastaanottokin saatiin toiseksi yp:ksi arvotun Ville ”onko pakko lähteä..." Paakkosen mukaantulon myötä loistavaksi, oli erä pikapuolin taputeltu Mahtimerkkiseksi! 

Viidennen erän alussa koutsi huomasi hukanneensa vaihtorulettinoppansa ja erä jouduttiin aloittamaan samalla seitsikolla kuin millä neljäs lopetettiin. Erä eteni puoleenväliin tasaisena, mutta sitten tsemppiläiset avittivat Mahtia paikkasekoiluillaan ja siitä johtuen Mahti karkasi omille teilleen. Näin ollen joukkueellemme kolmas voitto putkeen. 

Pelistä päällimmäisenä jäi mieleen tsempin nuorten kova hyökkäys- ja puolustuspeli sekä kahden viimeisen erän hyvä pelaaminen Mahdin puolelta. Tästä on hyvä lähteä ensi viikonloppuna Nilsiään. Katsotaan miten hirveässä kunnossa siellä joka pelin palkintopöydät putsannut Arttu Heiskanen onkaan. 

21.10.2012 PS


 

Uutis-Jousi 11.10.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahti kukisti Riennon

 

Maaningan Mahti siirtyi ainoana puhtaan pelin joukkueena lentopallon kakkossarjan kärkeen, kun se löylytti vieraissa Joensuun Liiga-Riennon kakkosjoukkueen 0-3 (22-25, 21-25, 22-25). Mahdin voiton takuumies oli vastustamattomasti lyöntejään pohjoiskarjalaisten kenttään takonut hakkuri Lauri Heikkinen. Myös keskitorjujat Heikki Miettinen ja Jani Räisänen onnistuivat hyvin. Vastapuolen pahimpana peikkona oli yleispelaaja Miika Manninen, jonka pitkä syöttöputkin säikäytti vieraita toisessa erässä. Mahti oli Joensuun matkalla pienellä kahdeksan pelaajan porukalla, mutta se ei tuottanut ongelmia. "Peli oli aivan erinäköistä kuin kotiavauksessa" valmentaja Pasi Seppänen iloitsi. Passarin tahtipuikkoja heilutteli Ari Jauhiainen, yleispelaajakolmikon muodostivat Jaakko Sointu sekä ottelun puoliksi pelanneet Kimmo Malinen ja Juha Soininen. Liberon tontilla myrysi pallojen perässä Janne Iivarinen. Mahdin seuraava peli Liperi Volleyta vastaan jää näillä näkymin väliin, kun vastustajalla on vaikeuksia joukkueen kasaamisessa. Se on kuitenkin varmaa, että Maaningalla pelataan 20. lokakuuta. Verkon toiselle puolelle juoksee silloin haastajaksi Pieksämäen Tsemppi.


 

Liiga-Riento 2 - Maaningan Mahti 7.10.2012

 

Tällä kertaa ottelurapsan iloksenne kirjoitti valmentajamme - guns´n´kynttilä Pasi:

Mahti miehet matkalla

Näin alkuun täytyy suuren suurelle lukijajoukolle kertoa, että monia Mahdin pelejä olen minäkin kerennyt täällä asumiseni aikana näkemään. Mutta viime sunnuntainen gladiaattorimainen kamppailu Liiga-Riento 2 vastaan jäi historiaan yhtenä parhaista. En tiedä, onko harjoittelu alkanut vihdoin tuottamaan tulosta vai sattuiko kaikki taivaankappaleet nyt vain kohdalleen. Joka tapauksessa näkemäni rauhoitti kovasti muuten niin kireänä olevaa valmentajamieltäni.

1. erään lähtivät voittoisan Puijo-ottelun perusteella Ari ”peippi” Jauhiainen passarin roolissa, yleistuhoojina lentäjä Sointu sekä Kimmo ”lyönkö käsistä” Malinen. Keskihorjujina pysyivät parempien loistaessa poissaolollaan Hese ja Jani ja hakkurin raskasta viittaa piti kapella harteillaan Pöljän pommittajanakin tunnettu Mahdin ainut ulkomaalaisvahvistus Lauriitsio Heikkinen. Libressenä toimi Janne ”pääsispä etukentälle”Iivarinen. Vaihtoon jäi kynsiään pureskelemaan "puuhamieshuoltajakeskariliberopassarihakkuri” - Soininen

Ensimmäinen erä alkoi lupsakasti muutamalla hyvällä puolustuksella ja torjunnalla. Kun vastaanottokin oli hyvällä tasolla, oli Arin helppo jaella namupassejaan riehakkaana tuhoaan tehneelle hyökkäysosastolle. Erä oli molemmin puolin ehkä pelin tasokkain ja kesti tasaisena aina 20 pisteeseen. Tämän jälkeen muutaman onnistuneen syötön seurauksena erä kääntyi Mahdille lukemin 25 – 22.

Toiseen erään lähdettiin samalla seitsikolla ja erän alku oli eteni Mahtimerkkisesti, kunnes vastustajan syöttöruutuun kirmasi Miika Manninen. Hän sai Mahdin hihaosaston oksimaan hetkeksi (lue koko 2. erä) ja tästä johtuen täytyi valmentajan päästää Keskisaaren kuningas vapaaksi muuten niin hyvin pelanneen Kimmon tilalle. Tämä toikin piristystä peliin ja erä Mahdille lopulta hyvinkin selvästi 25-21

Kolmanteen erään lähdimme toisen erän lopettaneella seitsikolla. Vaikka yleensä kolmas erä on ollut joukkueellemme lammikon pahin karikko, onnistuimme kuin ihmeen kaupalla luovimaan itsemme Happy endiin. Savoksi käännettynä: peli kulki tällä kertaa myös kolmannessa erässä ja pystyimme pitämään pelipaketin hyvin kasassa. Tämän seurauksena kolmaskin erä 25-22 mahdille ja koko peli siis 3 – 0. Mahdilta parhaana palkittiin räväkästi parkettia kiusannut Lauriitsio. Nyt eikun pomppa levälleen ja ylimielisenä kohti uusia haasteita

Ps. Heikille oikeen lupsakkoo lomamatkoo sinne Syyrian rajan liepeille.

T: Vaihtomiehet

 

Ja lopuksi vielä linkki ottelun tunnelmiin rientolaisittain katsottuna...


 

Uutis-Jousi 4.10.2012 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahdin sarja-avaus yhtä vuoristorataa

 

Puijo Wolleyn Junioreiden piti olla Maaningan Mahdin miehille pelkkä läpihuutojuttu, mutta toisin kävi. Mahti hallitsi kahta avauserää mielin määrin, sitten iski ylimielisyys. Puijo paineli kolmannen erän loppusuoralla nuoruuden innolla ohi, kunnes kunnia ei antanut hävitä enää enempää.

Mahti kokosi neljänteen erään rivinsä ja piti kakkossarja-avauksen pisteet kotonaan 3-1 (25-19, 25-17, 23-25, 25-19) voitolla. "Tästä pelistä ei ole mitään hyvää kerrottavaa", peliä johtanut Mahdin otteluvalmentaja Juha Soininen totesi. Avauserässä  kotijoukkueen tahtipuikkoja heilutteli kolme ässää syöttänyt ja kaksi torjuntaa napannut keskimies Heikki Miettinen. Toisen erän ratkaisijaksi kohosi yleispelaaja Jaakko Sointu hyvillä vastaanotoillaan ja neljällä hyökkäyspisteellä. Kolmannessa erässä yleispelaaja Kimmo Malinen nosti syöttöviivan takaa joukkueensa 0-3 tappioasemasta 9-3 johtoon, mutta sitten pimeni kaikki kotijoukkueen lamput Maaningan liikuntahallissa. Hakkurina pelannut Lauri Heikkinen ei kuitenkaan katsellut lepsuilua sen pitempään, vaan alkoi paukuttaa neljännessä erässä palloa kovalla kädellä vastustajan kenttään.

"Kyllähän peli oli yhtä vuoristorataa. Jokaisessa erässä oli vähän eri onnistujat ja kolmanne erän lopulla niitä ei ollut ketään. Joukkueiden välillä oli valtava tasoero, mutta emme osanneet sitä hyödyntää", Soininen manasi. Mahdin riveistä kannattaa nostaa esille kymmenen pistettä passarin tontilta ässäsyötöillä, hyökkäyksillä ja torjunnoilla koonnut passari Ari Jauhiainen ja hyviä puolustuksia tehnyt libero Janne Iivarinen. Keskitorjuja Toni Lehti oli alussa vakuuttava, mutta hänkin hävisi muun joukkueen mukana näkymättömiin ottelun loppupuoliskolla.

Puijo Wolleyn Junioreista erottui passari Esa Hakulinen, jonka suorat toisen kosketuksen vasurisivallukset olivat myrkkyä Mahdin puolustukselle. Voitokkaasti, mutta ailahtelevasti alkaneet Mahdin pelit jatkuvat sunnuntaina vierasottelulla Liiga-Riennon kakkosjoukkuetta vastaan Joensuussa. 


 

Maaningan Mahti - Puijo Wolley Juniorit 2 29.9.2012

 

Syyskuun viimeisenä lauantaina oli aika avata lentopallokausi 2012-2013 Mahdin 2-sarjajoukkueen osalta kun vastustajaksi Maaningalle saapui Puijo Wolley Juniorien 2-joukkue. Vastustaja oli kohdattu kerran Kuopion Syysturnauksessa, joten tiedossa oli se, että joukkue koostuu nuorista lentopalloilijoista. Oli siis aika katsoa voittaako nuoruus ja innokkuus vai pelivuosien tuoma kokemus...

Mahdin avausseitsokkona aloittivat passarina Ari (C), yleispelaajina Jaakko ja Kimmo, keskitorjujina Toni ja Heikki, hakkurina Lauri ja libressenä Janne. Juha toimi otteluvalmentajana, koska ilmeisesti liian suuren jännityksen vuoksi sekä Pasi että Jouni olivat järjestäneet itsensä reissuun avausviikonlopuksi...

Puijolta aloittivat Esa Hakulinen, Atte Kukkonen, Veeti Hartikainen, Ville Tolvanen, Kasper Pennanen (C), Santeri Honkanen ja liberona Miika Toivanen. 

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat hyvin pitkälle toistensa kopioita. Mahdin vastaanotto toimi kohtuullisen mukavasti ja joukkue teki paljon pisteitä keskihyökkäyksillä. Näissä erissä vastustaja myös auttoi kotijoukkuetta aika lailla tehden paljon omia virheitä. Erät Mahdille selvin lukemin 25-14 ja 25-17. Joukkueen ei tarvinnut tehdä pelaajavaihtoja eikä ottaa edes yhtään aikalisää. Puijo puolestaan yritti piristää peliään toisessa erässä vaihtamalla liberoa ykkösliberon siirtyessä yleispelaajan paikalle, mutta tästä vaihdoksesta ei ollut apua. Nuorukaisilla oli suuria vaikeuksia vastaanotossa, mikä helpotti Mahdin torjunta-puolustuspelaamista, koska keskihyökkäyksen uhkaa ei käytännössä ollut.

Kolmas erä on perinteisesti ollut Mahdille hankala ja sitä se oli nytkin. Kotijoukkueen pelirentous meni liian pitkälle (lue: velttoiluksi) ja Puijon nuoret miehet alkoivat uskaltaa tehdä kovempia ratkaisuja. Mahdin vastaanotto myös alkoi takuta, mikä puolestaan vesitti ottelun alussa tehokkaasti toimineen keskihyökkäyksen. Erä eteni koko ajan Puijon johdolla kotijoukkueen tupeksiessa hyökkäyksiä oikein urakalla milloin torjuntaan ja milloin minnekin yli rajojen. Erä meni siis vieraille lukemin 25-23 . Mahdilta kolmanteen erään tuli Tonin paikalle Jani, mutta kuten jo tuli todettua, heikentyneen vastaanoton myötä ei keskihyökkäyksiä juuri saatu onnistuneesti aikaan. Erän puolen välin jälkeen myös Jaakko sai tehdä tilaa Villelle, joka suorittikin hyvän sisääntulon peliin. Puijo puolestaan palasi tähän erään aloituskokoonpanoonsa saaden oman vastaanottonsa parempaan kuosiin ja sitä kautta myös hyökkäyksiin uutta ideaa.

Neljänteen erään Mahti palasi aloituskokoonpanoonsa sillä erotuksella, että Ville jatkoi toisena yypeenä Jaakon jäädessä huilimaan. Kotijoukkueen otteet olivat nyt hieman ryhdikkäämpiä ja Mahti vei erää selkeästi koko ajan. Hakkurimme Laurikin alkoi saada jyvän kohdalleen ja esitteli päivän kovimmat paukut. Puijo käytti aikalisänsä tilanteissa 2-8 ja 12-20, joten noistakin luvuista voi päätellä miten erä eteni kotijoukkueen komennossa. Erä päättyi Mahdin voittoon lukemin 25-19 ja koko ottelu siis 3-1 kotivoittoon! Vastustajajoukkueesta palkittiin parhaana passari Esa Hakulinen, jolla on todella nopea ja terävä hyökkäys toisesta kosketuksesta. Hän pääsee siis syömään maittavaa pitsaa Siilinjärven Kotipizzaan!

Seuraavaksi Mahti keskittyy treenaamaan mm. torjunta-puolustus -yhteistyötä, koska vielä liian monta kertaa palloja tippui helposti kenttään. Oma peli täytyy olla hyvässä kuosissa kun seuraavana sunnuntaina matkaamme Joensuuhun Riento 2:sen vieraaksi perinteikkääseen Rantakylän lentopallopyhättöön, josta ei ole koskaan ollut helppoa viedä pisteitä mukaan...

Lisätty 1.10.2012 JS

 

Get Flash to see this player.