Otteluraportit

Kuvassa Mahdin "nosto-osasto" Janne, Simo ja Juha sekä osa lähes 300 hengen yleisöstä.
Tuuletus voitetulle pisteelle.

Rakas päiväkirja

 

Uskomatonta, aivan mahdotonta! Mie sain pittee valmentajan pestini koko kauden. Tuntuu aivan käsittämättömän hienolta.

No, kylhän mie tiijän, jotta enemmän siua kiinnostaa tietee pelistä. Kyllä, myö voitettiin ja saatiin ykkössarjapaikka! On männä vähän rallatellessa ni en oo kerennä kirjottoo. Mut nyt on sitten aikoo sitäkii enemmän.

Lauantaihan alko meijän osalta aamureeneillä ja sit mäntiin Keskisaareen Juhan luokse syömään. Sen jälkeen palattiin Mahtiareenalle syömään kynsiä ja potemaan salikuolemaa.

Sitten alkoi se yleisöryntäys. Sakkia oli kun saunaillassa, sellaiset kolmisensataa. Eikä metelistä tullut loppua. Oli aivan ennen kokematon fiilis torottaa tuollaisen yleisön eessä. Sitten vielä oli Martti, joka ruoski yleisöstä irti sen viimeisenkin äänipihistyksen.

Pelihän oli melkoista vuoristorataa. Seitsikkona meillä aloitti Ruoko passarina, Ykä ja Hese keskareina ja Late hakkurina. Yleispelaajien 55 koon kenkiä sovittelivat pieniin jalkoihinsa herrat Heikländer ja Koskinen. Takakentällä työmyyränä kirmaili Janne.

Myö vietiin eka erä ihan pystyyn ja sit ol Iskun vuoro. Kolmas käänty taas meille. Neljänteen erään otettiin erän alku 2-10 pataan ja sit kaivettiin taikuri Luttisen hatusta ne kuuluisat viimeiset ässät. Kentälle komennettiin aluksi Julle Lauriitsion tilalle ja sitten Toni Hesen paikalle. Kurottiin erä tasatilanteeseen ja suatiin jopa ottelupallo. Mut ei maistunu. Nii vaan livahti tikkari pois suusta ja päästettiin peli 5. erään. Se myö vietiin erän loppuun asti selkeessä johossa, mut sit taas piti ruveta puristamaan lentopallomailaa. Onneks Maijala sai kuitenkin tapettua neljännen ottelupallon, jonka jälkeen saimme aloittaa aikamoiset voitonjuhlat!

Hitto, pitäs olla jokin keino, jolla sais kiiteltyä yleisöö. Se ol ihan mieletön. Kirjoittaisin otteluraporttiin, mutta niitä ei oo kukkaan lukenu ennää puoleen vuoteen. Josko sitä pitäs vaikka kansanjuhlan...

Ite peliin mie otin uuden valmentaja-aseen käyttöön. Siehän tiijät, rakas päiväkirja, et mul on ongelma, kun en ossoo ohjata peliä yhtään. Siellä vaan torotan tyhjän panttina. Mie keksin, jotta alan jauhaa purkkaa isoilla suuliikkeillä ja samaan aikaan viuhdon mahottomasti käsillä. Kyl ne pelaajat vähän ihmettellee sitä miun äänetöntä märehtimistä ja tuulimyllyviuhdontaa, mutta kuulemma näyttää katsomoon siltä kun osaisin antoo jottain vinkkiäkin. Täytyy käyttää jatkossakin. Pääasia on, että yleisö vakuuttuu!

Sinuakin varmaan kiinnostaa, jotta noustaanko myö oikeesti. Itehä mie haluisin. Vois painattoo käyntikorttiin jotta ykkösvalmentaja! Ois se prameeta. Mut katotaan, suahaanko myö joku pelaajakin innostumaan. Näkee myöhemmin. Katoin muuten netistä videon, ol Hitler kuulluna meijän noususta, ei luvanna kovin ruusuista tulevaisuutta...

Nyt on enää eessä lopputurnaus, jossa pelataan vuan paremmuudesta. Niihe jälkeen käyn pokkoomassa 40- ja 35-vuotiaiden SM-mitallit ja sitten onkii vaan eessä yks kysymys. Ei se, että valitaanko miua vuoden valmentajaks, vaan miten ne minut palkih...

Perhana, puhelin soi, katkes unelmointi. Näyttää Tuovisen Jukka soittelevan. Kysellee varmaan jotain valmennusvinkkiä. Taidan paljastaa sen purkkahomman. Eipä miulla muuta juu ookkaan.

 

Palataan...

 

Nim. Mökkitonttia odotteleva mestarivalmentajasi

 

24.3.2014 PS


 

Mahtiristeilyn voimalla


Vihdoin koitti lauantai ja pelipäivä. Kokoonnuimme Linjurille klo 10 ja suuntasimme kohti Mikkeliä, missä oli tarkoitus pitää pieni välireeni ja tankkaustauko. Tämän jälkeen käännettiin bussin nokka kohti Lappeenrantaa. Mukaan saimme tällä kertaa harvalukuisen, mutta sitäkin äänekkäämmän fanijoukon, joka jaksoi laulaa, meluta ja kannustaa koko matkan. Harvoin 12 fania kepittää 150 ihmistä äänenkäytöllään, mutta nyt meni se ottelu 100-0 mahtilaisille. Iso kädenhuiskutus ja pipon nosto teille Mahtiristeilijät. Ilman teitä olisimme yhtä voittoa köyhempiä!

Itse peliin sitten. Iskusta tiesimme etukäteen vain velhomaisen passarin Arttu Rossin, joka oli edelleen loistoiskussa. Muuten varsin nuori joukkue oli mahtilaisille täynnä kysymysmerkkejä. No, nyt sitten tiedetään. Ei tule puolivaloilla pisteen pistettä. Joukkue puolustaa loistavasti ja hyökkää varsinkin keskeltä aikalailla reippaasti. Mutta niin tekivät myös Mahtimiehet. Tällä kertaa Mahdin hyökkäysvastuu painottui laitoihin, mutta samahan tuo, kunhan pallo saa kyytiä.

Kuten eränumeroista 3-2 (25-20,24-26,25-19,23-25 ja 15-11) voi päätellä, oli peli todella tasainen ja mielestäni taas kerran hyvätasoinen, niin kuin ykkössarjan karsinnassa pitää ollakin. Se, että voitimme, antaa tietysti hyvät lähtökohdat tulevan lauantain peliin. Pitää kuitenkin muistaa, että lauantainakin pitää voittaa. Kukaan ei varmastikaan halua joutua kultaiseen erään, joka pelataan, jos sattuisimme itse ottelun häviämään.

Nyt sinä rakas Mahti-fani voit auttaa meitä tiellämme kohti ykköstä. Tule muiden yli 200 fanin kanssa luomaan sellaista tunnelmaa Mahtiareenalle, jotta emme kertakaikkiaan voi muuta kuin voittaa. Tänä vuonna areenan penkkirakenteet ovat vielä kannustuksen voiman kestäneet, mutta minulla on vahva etiäinen siitä, että ensi lauantaina pelin jälkeen on jäljellä vain pari rautatankoa ja salissa hirveän paljon iloisia ihmisiä...
Juhlan kunniaksi on otteluun vapaa pääsy ja nopeimmille vielä kahvitarjoilukin... Tulkaa ajoissa paikalle ja liidättäkää Martin avustuksella Mahti hurmioon!

Tähdet:


*** Mahtiristeilijät

Laulua ja kannustusta piisaa. Ensimmäisen pallon jälkeen fanijoukkomme takaa kuulunut " nyt maaninkalaiset, turpa kii!" tuntui vain nostattavan hurmiota. Kannustajien A- luokkaa! Ilman teitä olisi voitto jäänyt Lappeenrantaan. Lauantaina Mahtipipot päähän ja mökkiin melua!


** Wille Markkanen

Pienellä peliajalla, mutta aina kentälle tullessaan ratkoo pelit, yleensä vielä Mahtimerkkiseksi. Ratkaisi viidennen erän.

* Lasse Maijala

Ykköspaikalta ja syöttöruudusta todella kovaa jälkeä.

 

16.3.2014 PS
 

Mahti nousukarsintaan kotiedun turvin!


Mahtimiehet päättivät yläjatkosarjan Nilsiän Nujakan vieraana, eikä voi sanoa kuin että olihan päivä. Käsitellään ensiksi Nilsiä. Joukkueesta puuttui sairastelun yms. syiden vuoksi aloitusseitsikosta neljä miestä, ja kuitenkin Nujakka taisteli kunniakkaasti kauden loppuun saakka. Ihan ei vielä oltu jouduttu Leskisen Jarille (päävalmentaja) lisenssiä maksamaan, mutta kakkosvalmentaja jo kuitenkin kiskottiin kentälle. Joten siihen nähden iso lippahatun nosto sinne suuntaan. Toivottavasti voimia riittää myös ensi kauteen...

Sitten Mahtimiehet. Alkuperäinen sotasuunnitelma oli käyttää viimeinen peli pelaavan seitsikon hiomiseen, jotta saisimme kaiken mahdollisen irti jo aiemmin varmistuneissa nousukarsinnoissa. Pitkin viikkoa alkoi kuitenkin tippua poissaoloilmoituksia, jotka sitten sotkivat tämän suunnitelman. Viimeisen varmistuksen teki veli venäläinen. Kimmo oli lähestymässä peliareenaa, kun joku naapurimaan lahjoista päätti töräyttää autonsa kolmion takaa suoraan Kimmon hallinnoiman Bemarin eteen. Onneksi kolarissa vältyttiin fyysisiltä vammoilta. Sen verran töksäytys kuitenkin mieheen vaikutti, että valmennusjohto päätti pikaisen palaverin jälkeen jättää Kimmon täyttelemään mehupulloja. Eli meillä ei sitten ollut liberoakaan...

No, kentälle laitettiin moukariksi Lasse, yleispelaajiksi Lauriitsio ja Julle, passariksi Jykä ja vastaanottaviksi keskitorjujiksi Ykä ja Hese. Eikä siitä mitään tullut. Eka erä kuokkaan 25-20 ja hirveä tatti koutsin otsassa (Yhdistetyn päävalmentajaa siteeraten: " ..itutti niin paljon, ettei veri päässä kiertänyt"). Tulosta edesauttoi nostovaikeuksien lisäksi myös moukariosaston vaisumpi esitys.

Toinen erä aloitettiin vielä samalla kokoonpanolla, mutta jo aikaisessa vaiheessa koutsi vihdoin ja viimein heräsi talviuniltaan ja vaihtoi Willen passariksi ja Jykän hakkuriksi. Ja tämän jälkeen peli oli yhtä maalia.
Mahtimiehet veivät kolme seuraavaa erää selvästi 16-25, 18-25 ja 15-25 (kotijoukkue ensin lueteltuna) ja näin varmistui pitkästä aikaa saavutettu sarjapelivoitto Nujakasta sekä yläjatkosarjan voitto. Nyt alkaa sitten vastustajan odottelu, sillä tutkimattomat ovat Lentopalloliiton tiet. Liitto näet valitsee itse karsintaparit, joten katsotaan minkälaiseen arvontatulokseen huomenna päästään. Joka tapauksessa on varmaa, että ensi viikonloppuna on vieraspeli ja tästä johtuen myös Mahtiristeilyn aika.... Järjestämme siis innokkaimmille faneille kuljetuksen karsintasarjan aloittavaan vieraspeliin. Asiasta (paikka, aika ja hinta) ilmoitetaan heti, kun vain tiedämme vastuksen, joten tarkkailkaa kanavaa!

Pitäkää reissuun ilmoittautumisen kanssa kiirettä, sillä nimettömän lähteen mukaan mm. Maaninkajärven koulun henkilökunta olisi lähdössä reissuun mukaan fanittamaan... No, jos tarvetta on, laitetaan tarvittava määrä busseja liikkeelle!

Jos et jostain kumman syystä pääse matkaan lähtemään (en kyllä voi moista ymmärtää), niin varaa kuitenkin kalenteristasi vapaata kahden viikon päähän lauantaille 22.3. Silloin järjestämme Martti-kuuluttajamme avustuksella (jos koira vaan ei karkaa) Mahtiareenalla sellaisen kansanjuhlan, josta kylillä puhutaan vielä pitkään kauden jälkeenkin. Kotipeliin on vapaa pääsy, joten tuo nyt vihdoin se shakkia harrastava serkkusikin katsomaan, minkalaista on kunnon kannustus. Rumpukalvolvot kireelle, äänijänteet korkeaksi ja Mahti kohti ykkössarjaa!


Minä, myö, Mahti....

Tähdet:

*** Mister Meriruoko

Pelit kovenee, mutta ruoko ei taivu. Loistavaa hyökkäys- ja syöttöpeliä.

** Kaikki keskarit

Ykä ja Hese ne menevät eteenpäin kuin Pendolino ja Toni on aivan huikea, aina kun vaan vapaaksi päästetään...

Lauriitsio Heikländer

Pöljän ponnistuksen kasvatti on pelistä toiseen huippuiskussa. Urheilullinen habitus lupaa nousukarsintaan hyvää!

9.3.2014 PS


 

Kohti ykkösen karsintoja
 

Lauantaina saivat Mahtimiehet vieraakseen Ylihärmän Junkkarien joukkueen. Tiedossa oli katsomon puolellekin varsinainen kansanjuhla, olihan Suomen Leijonien pronssipeli ajoitettu samaan aikaan. Kuten armoitettu keskipelaajamme T. Lehti  naamakirjassa kertoi, oli markkinointiosastoomme oltu Ylen puolelta yhteyksissä. Pelkäsivät kuulemma telkkarin puolelle katsojakatoa samanaikaisuudesta johtuen. Pyytelivät, jotta olisimme siirtäneet oman pelimme alkuaikaa, mutta emme kuitenkaan alentuneet moiseen.

Itse peliin sitten. Mahti aloitti seitsikolla, johon valmentajan arpanopat oli heittänyt keskelle pelailemaan Ykän ja Heikin. Hakkurina viiletti Lasse ja passarina Jykä. Yleispelaajina olivat Mr. Landola (Heikkinen) ja joukkueen hymypoikapatsaasta kiinnitystä hakeva J. Soininen. Liberona jatkoi tietenkin Janne.
Peli lähti rennosti liikkeelle ja pelailimme erän puoleen väliin saakka Junkkarien kanssa tasatahtia. Sen jälkeen Mahtimiehet kiskaisivat selkeän kaulan junioripitoisesta vastustajastaan. Pääarkkitehtinä suheerasi Mr. Maijala, jota vastustaja ei saanut kahteen ensimmäiseen erään millään kiinni. Erä selkeästi Mahdille, vaikka viimeisen pisteen ottamiseen pitikin pelata viisi palloa.

Toinen erä lähti hitusen tasaisemmin liikkeelle. Puolessa välissä erää päästettiin Lehden Toni irti ja jälki oli varsinkin torjuntapuolella varsin tuhoisaa. Tämän ansiosta erä selkeästi Mahtimiehille. Samalla varmistui se tarvittava piste, joka varmisti toisen kerran peräkkäin paikan ykkösen karsintoihin.

Kolmannessa erässä homma meni vähän pelailuksi. Lasselle sattui peliin vähän vaisumpi vaihe, mutta onneksi kentältä löytyi myös muita ratkaisijoita. Tällä kertaa sellaiseksi osoittautui musiikiharrastuksestaan kuulu Lauriitsio. Kentällä kävivät pelin aikana pariin kertaan myös Kimmo ja Essi. He pelasivat virheettömästi ja antavatkin hyvin herkkähermoiselle koutsille mielenrauhaa siitä, että vaihdosta todellakin löytyy hyviä vaihtoehtoja pelaavaan seitsikkoon. Joka tapauksessa kolmaskin erä kääntyi Mahdille, ja pääsimme herkuttelemaan pitkästä aikaa 3-0 voitolla.

Ensi viikolla käymme päättämässä yläjatkosarjan Nilsiässä, ja sen jälkeen sitten selviää, ketä vastaan saamme pelata noususta. Pysykäähän kanavalla ja seuraavaan peliin sitten tupa täyteen!

Tähdet:

*** Lasse Maijala

Kaksi erää huipputason hakkurointia. Pienestä kolmannen erän nukahduksesta huolimatta joukkueen avainpelaaja.

** Janne Iivarinen

Monta huippupuolustusta ja perusvarmaa nostotyöskentelyä. Janne ei paljon itsestään melua pitele, vaan antaa suoritusten puhua puolestaan.

* Kuuluttaja-Martti

Tällä kertaa ajoissa paikalla! Vaikka tupa ammottaa tyhjyyttään, ei Martti anna sen vaikuttaa kuulutukseen. Harvassa lentopallo-ottelussa saa livenä tiedot mm. ravituloksista. Meillä sekin on mahdollista

 

23.2.2014 PS


 

Kapina Kalajokilaaksossa

 

Lauantaina 15.2. Mahdin edustusjoukkue matkasi toista kertaa tällä kaudella kohti Pohjanmaata. Kohteena oli tällä kertaa Kalajokilaakso ja siellä pelipaikkakuntana Ylivieska, jossa vastustajana oli kivenkovaksi kotijoukkueeksi tiedetty Vieska Wolley. Viime kaudellahan tuo lähes samoista pelaajista koostunut joukkue pelasi vielä Alavieskan Virin nimellä, mutta tälle kaudelle oli perustettu uusi edellämainittu lentopallon erikoisseura ja sen kotipaikaksi oli siis vaihtunut Ylivieska. Samalla joukkue oli vahvistunut mm. sarjan pisimmällä pelaajalla Santeri Rytkyllä (ex-PerPo/Lakkapää, 205cm) ja kaiken kokeneella passarilegenda Arto Rautiolla, jonka rinnalla Mahdin pappaosastokin on vielä junnusarjaa...

Mahdilta poissaolijoita olivat Wille (jäi Kallaveden jäälle höyläämään Ice Marathon -reittiä), Miko (toipumassa abijuhlien tuomasta ylirasitustilasta), Esa (lusmuili muuten vaan...) sekä päävalmentaja-Pasi, joka jäi kotiin perhesyistä.

Mahti lähti siis 10 pelaajan ja Maurin muodostamalla joukkiolla pisteidenryöstöretkelle hyväksi havaittua perinnettä (toinen kerta -siis jo perinne!) noudattaen eli matkattiin ensin puolimatkaan Pihtiputaalle pitämään kevyt aamutreeni ja sen päälle syömään tukeva Shell-lounas. Sen jälkeen ajeltiin jälleen puolitoista tuntia, ja ottelupaikalle saavuttiin hyvissä ajoin n. klo 13.30 ihmettelemään mahtilaisille uutta pelisalia. Iloksemme saimme huomata, että Ylivieskan sali oli oikein mukavan kokoinen ja moderni - ainakin jos verrataan sitä edellistalviseen saliin Alavieskan Virin seurantalolla...

Rauhallisen ja perusteellisen verryttelyn jälkeen pelattiin perinteiset lämmittelyfutikset nuoret vs. vanhat, minkä jälkeen tehtiin loput rituaalit ja peli oli valmis osaltamme alkamaan.

Mahdin seitsikko ottelun alussa oli viime peleistä tuttu eli passariksi Jykä, keskareiksi Ykä ja Heikki, hakkureiksi keskenään ristikkäin Lauri ja Lasse, yypeeksi Simo ja liberoksi Janne. Aloituspallo annettiin Laurin näppeihin ja siitä lähti peli käyntiin. Ottelun kaksi ensimmäistä erää noudattivat samanlaista kaavaa: ensimmäisten pisteiden aikana tahdin määräsi kotijoukkue VieWo, mutta pian Mahti nousi rinnalle ja ohi etenkin Lassen paukuttaessa palloa vastustamattomasti kenttään niin nelospaikalta kuin kolmen metrin viivan takaa ykköspaikalta. Kotijoukkueen peli oli kumman hermostunutta ja virheherkkää eikä sitä ainakaan helpottanut ensimmäisen erän puolen välin tienoilla kotijoukkueen hakkurin Aapo Oulasmaan nilkkavamma, joka pakotti miehen sivuun ottelun loppuajaksi. Mahti oli kahdessa ensimmäisessä erässä vahva nimenomaan erien kesivaiheilla repäisten aina turvallisen johdon, josta oli erien lopussa hieman vara antaa kotijoukkueelle siimaa. Mahti siis voitti 1. erän 25-23 ja toisen selkeästi 25-19! Toni käväisi ensimmäisen erän lopulla torjuntavaihdon kautta kentällä, mutta muuten Mahdin ei tarvinnut tehdä yhtään vaihtoa. Kotijoukkueen tulisieluinen valmentaja Tommi Sorvoja sen sijaan virranjakokoneisto hehkuen pyöritti vaihtorulettia yrittäen herättää joukkojaan taistoon.

Kahden pelatun erän jälkeen vietettiin pitkä erätauko, jotta n. 70 hengen, tässä vaiheessa vielä kovin vaisu, kotiyleisö pääsi huokailemaan kahvikupposen ääreen. Tauon jälkeinen kolmas erä toi otteluun mukaan ryhdistäytyneen kotijoukkueen, joka selkä seinää vasten -tilanteessa alkoi pelata rohkeammin. Erän aikana nähtiinkin useita tasokkaita palloralleja ja suorituksia. Kotijoukkueen rajatuomaritkin varsinaisen tuomarikaksikon ohessa alkoivat saada juonesta kiinni ja tunnelma kohosi kummassakin leirissä. Yleisö heräsi kannustamaan omiaan ja muisti "kehua" myös mahtilaisia. Erää hallitsi koko ajan hienokseltaan kotijoukkue VieWo johtaen sitä mm. 15-11. Mahti käväisi erän lopussa vielä hengittämässä niskaan lukemissa 23-21, mutta kotijoukkue onnistui katkaisemaan erän nimiinsä 25-22. Tässäkin erässä Toni kävi torjumassa Simon paikalla ja Kimmo Heikin paikalla syöttämässä ja puolustamassa takakenttäkierroksen, mutta voittoon asti eivät mahtilaisten rahkeet siis riittäneet.

Neljäs erä alkoi jälleen Mahdin näytöksellä. Mahti repäisi heti 6-2 johdon pakottaen kotijoukkueen ottamaan aikalisän. VieWo ei kuitenkaan antanut periksi Mahdin reilusta johdosta huolimatta vaan teki hyviä suorituksia pääosin taidolla ja pieneltä osin tuurillakin ja hinasi itsensä väkisin mukaan taisteluun erän voitosta. Mahti käväisi jo 18-13 johdossa, mutta hurmos ei aivan kantanut loppuun saakka. Mahtilaisilla oli muutama ottelupallokin, mutta niin vain kotijoukkue väänsi väkisin itsensä rinnalle ja kuittasi lopulta mukavaan pauhuun yltyneen kotiyleisön riemuksi erän itselleen lähes puolen tunnin taiston jälkeen 28-26. Mahti jauhoi tämänkin erän vakiokokoonpanollaan Tonin piipahtaessa ainoana vaihtomiehenä kentällä. Simo ja Lauri saivat erän aikana enemmän hyökkäysvastuuta, mikä oli hyvä oivallus passariltamme ottelun ratkaisua ajatellen vaikka neljäs erä vielä hävittiinkin.

Viides erä alkoi Mahdin osalta jälleen hyvällä peruspelillä, ja kotijoukkueen ote jostain kumman syystä hyvän hurmoksen jälkeen latistui jälleen kyytipojan rooliksi. Jyrki hajoitti hyvin Mahdin hyökkäyspeliä eri puolille kenttää, mikä sekoitti vastustajan torjunnan täysin. Puolten vaihtoon päädyttiin Mahdin 8-7 johdossa. Kimmo käväisi tässä vaiheessa kentällä syöttämässä vaikean leijan suoraan verkon puoliväliin, jotta peli säilyisi näennäisen jännittävänä.Tämän jälkeen Toni sai jälleen komennuksen Simon paikalle etukentälle torjumaan ja naps! Mahdin torjunta alkoi saada kotijoukkueen hyökkääjät kiinni ja loput poimittiin hyvällä kenttäpuolustuksella peliin. Sama naps kuului kotijoukkueen pelaajiston selkärangasta (ja ilmeisesti myös valmentajan komentokeskuksesta, koska hän pelin jälkeen jopa kehui Mahdin pelaamista :)  eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Mahti rallatteli erävoittoon lukemin 15-9, ja näin oli vajaan kahden ja puolen tunnin kapina Kalajokilaaksossa päättynyt savolaisiin juhliin erin 3-2! Arvokas voitto joukkueesta, joka ei ole kotonaan hävinnyt varmaan kolmeen viime vuoteen...

Ottelun jälkeen paiskasivat kättä kaksi lähes yhtä tyytyväistä valmentajaa, sillä saivathan kummatkin joukkueet tärkeitä sarjapisteitä lopulta varsin yleisöön menevän ja tunteikkaan ottelun tauottua. Raati palkitsi Mahdista jälleen hyvän ottelun pelanneen, mutta tarkasti vartioidun keskarimme Yrjön ja kotijoukkueesta muistaakseni tasaisimmin esiintyneen Teemu Salmelan.

 

Mahdin tähdet (Yrjön palkitsi jo vastustaja, joten nostetaan tässä esille muutama muu onnistuja):

*** Lasse Maijala

Late syötti ja hyökkäsi läpi pelinm erinomaisesti palaten yhden heikomman pelin jälkeen kovalle tasolleen. Erehtyipä jopa välillä noukkimaan muutaman puolustuspallonkin lattian rajasta...

*** Simo Koskinen

Simppa sai nostettavakseen varmaan yli puolet vastustajan syötöistä onnistuen vastaanotossa hyvin. Ottelun loppua kohten nousi enemmän esille myös hyökkäyksessä ja näytti muille mallia kenttäpuolustuksessakin.

*** Toni Lehti

Treenaa ja suorittaa hyvällä huumorilla ja innokkaasti vaikka peleissä rooli ei olekaan ollut vielä kovin suuri. Toi aina kentälle päästyään torjuntavoimaa eli teki juuri sitä työtä joukkueen eteen minkä vuoksi hänet kentälle laitettiinkin. Yksi viidennen erän ratkaisijoista, jonka peliaika ei näiilä otteilla jää jatkossa näin pieneksi.

 

Seuraava kotiottelumme - joka samalla on viimeinen ylemmässä jatkosarjassa - pelataan ensi lauantaina 22.2. klo 17.00 kotiluolassa Maaningan Urheilutalolla. Vastustajaksi saapuu nuori ja nälkäinen Ylihärmän Junkkarit. Ottelu on ns. kaveriottelu, johon pääsee kaksi katsojaa yhdellä 4€ lipulla! Nappaa siis vaikka naapurisi mukaan ja tule kannustamaan Mahti kohti 2-sarjan puolivälieriä!

 

17.2.2014 JS


 

Ihmeellinen laji tämä lentopallo

 

Helmikuinen perjantai-ilta, useimmilla pelaajilla takana raskas työviikko, mahtilaisilla alla kauden paras ottelu vieraissa Ylihärmässä, hyvätasoisia treenejä viikolta takana ja kuuluttaja teillä tietymättömillä - siinä lähtökohdat illan kotiotteluun tuttuakin tutumpaa vastustajaa Nilsiän Nujakkaa vastaan.

Kauden ennätysyleisön asetuttua paikoilleen katsomoon puhalsi kuopiolainen tuomarikaksikkö Hyyryläinen-Seppänen pilliin ja peli saattoi alkaa. Mahdin avausseitsikko oli sama, jolla oli otettu tyylikäs vierasvoitto edellisessä ottelussa eli passarina Jyrki, keskareina Heikki ja Yrjö, hakkureina Lasse ja Lauri, yleispelaajana Simo sekä liberona Janne. Näennäisesti kaikki oli siis valmista, mutta mentaalipuolella Mahti oli täysin unessa ja ennen kuin kukaan edes ehti oikein tajutakaan oli tilanne 14-9 Nujakalle. Mahti teki kaikki mahdolliset virheet ja vastustaja puolestaan rallatteli rennosti erinomaisen kenttäpuolustuksen ryydittämänä selkeään erävoittoon 25-19. Todella heikko ja vaikea alku siis ottelulle. Valmentaja Pasi käynnisteli jo heti ensimmäisessä erässä vaihtorulettia, mutta Willen ja Juhan piipahdukset kentällä eivät tässä vaiheessa juurikaan joukkuetta auttaneet. Erän puolessa välissä ottelukuuluttajamme Marttikin ehti töistään paikalle ja rupesi virittelemään musiikkeja ja spiikkejä kuntoon.

Toiseen erään lähdettiin samalla seitsikolla kuin ensimmäiseenkin. Pieniä heräämisen merkkejä Mahdin otteissa oli havaittavissa, mutta toinenkin erä eteni koko ajan vierailijoiden hallinnassa. Mahdin pelaajille tuli vuorotellen omia virheitä ja mentaalinen energia suuntautui lähinnä tuomareille purnaamiseen. Nilsiän vastaanotto ja kenttäpuolustus oli edelleen todella hyvää Arttu Heiskasen ja Janne Heikkisen johdolla ja nujakkalaiset veivät erää onnistuineilla suorituksillaan. Erän aikana Juha tuli kentälle Laurin tilalle ja Wille passariksi Lassen tilalle Jyrkin siirtyessä hakkuriksi. Erän lopulla mahtilaiset saivat rutistettua itsensä väkisin Nujakan rinnalle ja vierailijat pakotettiin ottamaan aikalisä tilanteessa 23-23. Muutaman pelatun pallon jälkeen toinenkin erä kääntyi kuitenkin vierailijoille lukemin 27-25.

Kahden heikosti pelatun ja hävityn erän jälkeen kotijoukkue marssi pukuhuoneeseen miettimään syntyjä syviä vierasjoukkueen ollessa ymmärrettävästi huomattavasti vapautuneempi. Tauolla ei mahtilaisten keskuudessa juuri puhuttu vaan aloitettiin keskittyminen kolmanteen erään.

Kolmannen erän kokoonpanoon Pasi teki kaksi muutosta Juhan tullessa heti sisään Laurin tilalle tukemaan vastaanottoa ja Willen passariksi rauhoittamaan peliä. Jyrki vaihtui pian Lassen paikalle passariksi ja Lauri puolestaan Willen paikalle hakkuriksi ns. tuplavaihdon kautta. Kolmas erä alkoi jo olla taistelua joka pallosta otteen siirtyessä vähitellen enemmän ja enemmän kotijoukkueelle. Katsomossakin alkoi tapahtua "herääminen" Martin johdolla ja ottelu sai uuden luonteen. Nujakka käväisi vielä Mahdin rinnalla tilanteessa 16-16, mutta erän loppu oli kotijoukkueen ja mahtilaiset kavensivat tilanteeksi 1-2 voittamalla kolmannen erän 25-20. Tässä vaiheessa koko ottelun ajan mahtilaisista tasaisimmin esiintynyt Ykä alkoi kohota koko ajan suurempaan rooliin hyökäten ja torjuen keskeltä mahtavasti. 

Neljäs erä oli jatkumoa kolmannelle. Mahti sai erään hyvän alun ja vei peliä iloisella ilmeellä ja tehokkailla suorituksilla. Virheitä ei enää pelätty liikaa ja huonoa suoritusta seurasi yleensä hyvä, mistä syystä pitkiä pisteputkia ei vastustajalle tarjottu. Toni käväisi kentällä tuomassa hetkellistä torjuntavoimaa ja Wille jälleen takakenttäkierroksella tarjoamassa lisää hyökkäysvaihtoehtoja. Neljäs erä Mahdille 25-20. Joukkue oli siis jälleen kerran noussut lähes "haudan partaalta" mukaan peliin ja taistelemaan voitosta! Katsomossa käytiin reilua ja rehtiä kannustustaistelua maaninkalaisten ja paikalle saapuneiden nilsiäläisten kesken kuuluttaja-Martin lyödessä lisää löylyä tupaan! Mahtava tunnelma!

Viides erä alkoi taas Mahdin johdolla Nujakan laittaessa kampoihin sen minkä pystyi. Aikalisät kertovat erän kulusta: 3-0 (Nujakan aikalisä), 6-5 (Mahti), 12-8 (Nujakka) ja 14-11 (Mahti). Nilsiäläiset käväisivät vielä johdossa kun vaihdettiin puolia tilanteessa 8-7, mutta erän loppu oli Mahdin. Juha syötteli perusvarmaa syöttöä ja kotijoukkueen torjunta Yrjön johdolla torjui lähes kaiken. Ottelun herra ja hidalgo Ykä niittasi lopulta lähes kahden ja puolen tunnin taiston jälkeen viimeisen pisteen Nujakan torjunnan käsistä seinille ja kotijoukkueen voitontanssi sai alkaa yleisön pauhun säestämänä. Neljäs erä siis Mahdille 15-11 ja koko ottelu 3-2! 

Täytyy olla ylpeä joukkueesta, joka ei surkean alun jälkeen luovuttanut vaan vaihtojen ja pienten taktisten muutosten kautta hinasi itsensä väkisin peliin mukaan ja otti todella tärkeän kotivoiton. Erityiskiitos täytyy antaa jälleen yleisölle, jonka kannustus tuki joukkuetta ja sytytti sen lopulta pelaamaan! Nujakan joukkueelle täytyy myös antaa reilu tunnustus etenkin ottelun alun hienosta pelaamisesta ja loppuun asti taistelemisesta. Toisilleen tuttujen joukkueiden väännöissä on joka kerta mukavasti tunnetta ja henkistäkin sodankäyntiä - "leipää ja sirkushuveja", joista yleisökin tykkää. Silti kasvoilla säilyy myös pieni virne ja ottelujen jälkeen paiskataan kättä hyvässä hengessä. Näin sen pitää ollakin!

Lopuksi ottelu tähdet mahtilaisittain:

*** Yrjö Matsi

Ei kahta sanaa, tämä oli Ykän peli ja näytös. On mukava joukkueen pelata kun keskeltä pallo kuolee ja torjunta pitää.

** Heikki Miettinen

Toinenkin keskarimme pelasi hyvän pelin. Kapteeni rauhoittaa turhaa sinkoilua, antaa hyviä taktisia neuvoja ja suorittaa itse varmasti.

* Janne Iivarinen

Liberon rooli on epäkiitollinen sillä takakentän puurtajan suoritukset jäävätr turhan usein hyökkääjien iskujen varjoon. Janne pelaa kuitenkin jatkuvasti hyvällä tasolla pitäen vastaanottoa koossa ja noukkien tarkeitä puolustuspalloja, joilla usein ratkaistaan erien voittopisteet.

 

Seuraavaksi Mahti matkaa jälleen Pohjanmaalle Ylivieskaan, jossa käydään ensi viikonloppuna kärkikamppailu kovan kotijoukkueen Vieska Wolleyn vieraana. Mahdin ylemmän jatkosarjan viimeinen kotiottelu pelataan lauantaina 22.2. klo 17.00, jolloin vastustajaksi saapuu Ylihärmän Junkkarit. Otteluun pääsee kaksi katsojaa yhdellä lipulla, joten houkuttele ystävä mukaan ja tule jälleen kannustamaan Mahti voittoon!

 

8.2.2014 JS


 

Jepujee - kolme pinnaa pohjanmaalta!

 

Mahdin miesjoukkio matkusti sunnuntaina 26.1. pisteiden ryöstöretkelle pohjanmaalle. Reissuun lähti 11 pelaajaa sekä energiakenttien ympäröimä huoltajamme Mauri. Liikkeelle lähdettiin hyvissä ajoin aamusta, ja ensin matka suuntasi Pihtiputaalle, jossa joukkueelle oli järjestetty aamutreenit naisten mestaruusliigajoukkue LiigaPlokin kotiluolassa. Kevyellä tunnin verryttelyllä heräteltiin kroppia tulevaan otteluun ja treenien jälkeen tankattiin energiavarastot maistuvalla aamupalalla. Loppumatka Pihtiputaalta Ylihärmään menikin sitten gasellimaisen kauniita Plokin pelaajattaria muistellessa (tosiaan, liigajoukkueen neidot saapuivat salille meidän jälkeen omiin aamutreeneihinsä, minkä ansiosta Lauriitsiokin malttoi jäädä hetkeksi venyttelemään..) ja pelipaikalle saavuttiin hyvissä ajoin.

Varsinaiseen päivän koitokseen valmistauduttiin perinteisen kaavan mukaan alkulämmittelyfutiksella ja muilla asiaankuuluvilla rituaaleilla. Lopuksi käytin kopissa läpi taktiset asiat etukäteisvakoilun pohjalta.

Ensimmäiseen erään kentälle heitettiin passariksi Jyrki, hakkureiksi Lasse ja Lauri, yypeeksi Simo, keskareiksi Heikki ja Ykä ja liberoksi Janne.  Vaihtoon jäivät Toni, Wille, Miko ja ottelukoutsi Juha. Erä alkoi vahvalla syöttöpelillä ja hetkessä tilanne olikin Mahdille 5-0. Räväkkä alku rauhoitti nuoren kotijoukkueen alkurynnistyksen ja antoi meille avaimet hallita peliä. Erityisesti Jyrkin ja Lassen syötöt tekivät tuhojaan, ja muutenkin oma pelimme oli tasapainoista ja virheetöntä. Ensimmäinen erävoitto napattiin selkein 25-15 lukemin.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen päättyi. Jyrkin kovien hyppysyöttöjen turvin saimme heti 4-0 johdon. Kotijoukkue kuitenkin alkoi taistella ennakkoluulottomasti vastaan ja peli oli puolin ja toisin rehtiä ja kovaa. Tässä erässä vastustajan näppärä passari Antti Peltokangas löysi hyvin keskihyökkääjät sekä A-nuorten maajoukkuemies Mika Mäntylän, joka ulottuvana pelaajana sai lyöntipeliinsä tehoja tappaen palloa laidoista hyvällä prosentilla. Mahdin joukkueelle tuli muutama virhe, kuten myös ottelun tuomarikaksikolle (rajatuomarien avustuksella), minkä seurauksena kotijoukkue nousi erän lopussa rinnalle ja lopulta ohikin. Parin epäselvän tuomion ja kotijoukkueen hyvän suorituksen jälkeen erävoitto menikin kotijoukkueelle lukemin 25-23, mikä sai kotiyleisöönkin eloa.

Pitkä erätauko tasattiin sykettä ja keskityttiin aloittamaan kolmas erä jälleen hyvin kuten kaksi aikaisempaakin. Tässä onnistuttiin erinomaisesti ja pikkuhiljaa erän edetessä piste-ero repesi koko ajan suuremmaksi ja suuremmaksi Mahdin hyväksi. Vastaanotto toimi, passipeli toimi, hyökkäys toimi ja torjuntakin alkoi saada yhä enemmän otetta kotijoukkueen hyökkäyksiin. Tähän kun vielä lisätään liberomme Jannen muutama maukas puolustus, oli peliämme mukava seurailla rauhassa penkin päästä ja todetä erävoiton tulevan meille 25-16.Kolmas erä muodostui ottelun kulminaatiopisteeksi ja taittoi jo jonkin verran kotijoukkueen selkärankaa.

Neljäs erä eteni jälleen alusta asti Mahdin hallinnassa ja tilanne oli monipuolisen ja virheettömän esityksen jälkeen jo lukemissa 19-13. Kotijoukkueelle täytyy antaa tunnustus siitä etteivät se missään vaiheessa luovuttanut vaan pisti hanttiin sen minkä pystyi. Se saikin vielä hieman sekoitettua Mahdin pasmoja tässä vaiheessa ja kurottua neljällä peräkkäisellä pisteellä tilanteeksi 17-19 kunnes Simon juju lopetti pyristelyn lopullisesti. Tämän jälkeen Jyrki otti keskimiehet nerokkaasti esiin ja loppuerä paukuteltiin pääasiassa keskihyökkäyksillä kotiin lukemien päättyessä Mahdin eduksi 25-19.

Näin Mahti teki siis onnistuneen ryöstöretken pohjanmaalle erävoitoin 3-1! Mahdin parhaana palkittiin erittäin hyvän syöttö- ja passipelin pelannut Jyrki ja kotijoukkueesta jo aiemmin mainittu hakkuri Mika Mäntylä.

Lopuksi todettakoon, että Mahdin joukkue toteutti kiitettävästi juuri niitä taktisia seikkoja, joista ennen peliä keskustelimme. Joukkue pelasi nimenomaan joukkueena, jokainen kantoi hienosti oman vastuunsa, hyvä asenne myös puolustuksessa säilyi koko ottelun ajan ja omia tyhmiä virheitä vältettiin. Joukkuepeli meni monta pykälää eteenpäin kauden aikaisemmista otteluista. Tästä kertoo sekin, ettei Mahdin tarvinnut tehdä yhtään vaihtoa vaan peli rullasi koko ajan tasaisesti eteenpäin. Aikalisiäkin jäi varastoon viisi kpl :)

 

Ottelun tähdet mahtilaisittain:

*** Jyrki Meriruoko

Ehjä esitys passarilta läpi koko ottelun. Laitapassi nelospaikallekin alkaa löytyä :)

** Lasse Maijala

Takuuvarmaa hakkuripeliä ja paljon pisteitä joukkueelle ajoittain hankalistakin paikoista. Myös puolustusvastuuta kantoi tänään hienosti joukkueen eteen.

* Koko loppuviisikko (Yrjö, Heikki, Simo, Lauri ja Janne)

Erittäin laadukasta tekemistä kaikilta. Vastaanotto kokonaisuutena kauden parasta samoin kuin torjunta-puolustus. Mikä parasta, vaimennusten ja puolustusten jälkeiset jatkopallot saatiin koko joukkueen toimesta päätettyä poikkeuksetta onnistuneisiin hyökkäyksiin.

 

Seuraava koitos onkin sitten muuttuneen aikataulun myötä edessä perjantaina 7.2. klo 19.00, jolloin Mahdin kotiareenalle saapuu tuttu vastustaja Nilsiän Nujakka.

 

26.1.2014 JS


 

Mahtimiehet voittokantaan!
 

Joulutauon aikainen timantinkova reenaaminen tuotti mieluisan tuloksen, kun Mahtimiehet voittivat lauantaisessa yläjatkosarjan avauksessaan lohkon ehdottoman ennakkosuosikin Vieska Wolleyn 3-2 (20-25,18-25, 25-16, 25-22 ja 15-12).


Ottelu lähti hiukan nihkeästi liikkeelle, ja tämä takasikin koko joukkueelle mukavasti peliaikaa. Liekö toisen erän vaihtoruletti sekoittanut joukkuetta entisestään, mene ja tiedä, mutta kaksi erää Vieska vei ja Mahtimiehet yrittivät pyristellä mukana sen minkä pystyivät.

Tämän jälkeen tapahtui sitten taas aivan mahtava peli-ilmeen muutos. Kolmas erä meni Mahdille aivan satanolla. Pelaajien ilme oli mallia "tätäpeliäeisittenv....hävitä". Menoa ei haitannut edes neljänteen erään sattunut vaisumpi vaihe, jonka ansiosta Wolley karkasi jo 20-15 johtoon. Niin vaan siitäkin sillasta noustiin rinnalle... ja ohi. Tämän jälkeen ei ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.  

Ottelun loppupuoli näytti jo vähän merkkejä siitä, miltä pelimme tulisikin näyttää. Positiivisia asioita oli paljon. Eniten miellytti se, että ekan kerran koko kauden aikana sairastupa ammottaa tyhjyyttään. Jopa Viitostuvan Voiman kasvatti Lauriitsio oli harsittu pelikuntoon. Lisäksi joukkueella on aivan loistavia vaihtomiehiä, jotka pystyvät hienosti paikkaamaan, jos jollakin seitsikkomme miehistä sattuu vähän oksaisempi päivä. Tästä on hyvä jatkaa!

Aloitamme loppukauden kestävän tähtikisan. Tarkoituksena on erottaa massasta loistoyksilöt ja aiheuttaa joukkueen sisälle kateudesta johtuvaa eripuraa. Kauden lopulla eniten tähtiä kerännyt pelaaja saa palkinnoksi järjestää joukkueelle oikein rapsakan saunaillan.

Tähdet:

*** Lasse Maijala
Oli toisen erän vaihtopenkkiin tutustumisesta huolimatta Mahdin hyökkäyksen pääarkkitehti.
Aloitti neljännen erän nousun muutamalla komealla torjunnalla.

** Wille Markkanen
Rauhoittaa peliä aina kun tulee kentälle (muullakin kuin rauhallisella liikkumisellaan). Löytää kuumat pelaajat. Iso hatunnosto peliasenteesta... aina joukkueen etu edellä!

* Lauriitsio Heikländer
Late is back. Joukkueella on hyvä olla, kun isukki on paikalla.

 

12.1.2013 PS
 

Rallatellen runkosarjan voittoon
 

No, niinhän siinä kävi, että Mahtimiehet korjasivat omansa pois kuleksimasta. Runkosarjan voitto naputeltiin Jojensuun Riennon kustannuksella. Jo ennen ottelua oli selvää, että Riennon miehet jatkavat alajatkosarjan huumassa ensi kevään ja tämä paistoi pienoisena motiivin puutteena vierailevassa miehistössä. Se ei kuitenkaan masentanut kotijoukkuetta, vaan he pelasivat kohtuu ehjän pelin. Toinen erä toki lipsahti itärajalle, mutta muuten ottelu oli hyvinkin Mahtimerkkinen.

Pelaavaan kokoonpanoon saatiin jälleen vaihtuvuutta, kun keskariosastolta tippui poissaoloilmoituksia pitkin viikonloppua. Naftaliinista kaivettiin esiin Essi, joka on tähän saakka keikkaillut yleispelaajana. Nyt tuli keikkaohjelmistoon kuitenkin muutos... Ja millä tavalla! Vaikka miehellä oli toisessa kainalossa kuumemittari ja kädessä nessupaketti (eli vähän kipiänä oli Essikin), niin silti mies pelasi armottoman hyvin. Onpahan taas vaihtoehtoja sillekin paikalle.
 

Keskareiden rytmiryhmän täydensi armoitettu kapteenimme H.Miettinen (& Sinipallit ). Yleispelaajiksi vaihtuivat täksi kerraksi Keskisaaren Suuri Mies, J. Soininen sekä MeriJykä. Passarihakkuri akselin muodostivat herrat Markkanen & Maijala, joista jälkimmäiseltä nähtiin pelin kuluessa monia mahtavia hakuja (mm. pallonhaku kahvilasta juosten). Oli miehellä vissiin johonkin pelistä kiire... Ja liberona jatkoi Pohjois-Savossa kulttimaineeseen noussut mr. Iivarinen. Vaihdosta kentällä vieraili kertaalleen Kimmo, joka vähän kaipaili vaihtonurkkaukseen juttuseuraa... katsotaan pystynkö järjestämään.

Näin saatiin syyskausi taaplattua tuloksellisesti ihan kelvollisesti läpi. Pelillisesti parannettavaa jäi, mutta nythän sitä on aikaa parantaa. Ei muuta kuin joulupukilta toivomaan uutta, mahdottoman suurta pistepussia, jota sitten kevätpuolella tulemme mahtimiesmäisesti täyttämään...Hyvää joulua ja tervetuloa sankoin joukoin kevätpuolella katsomoihin!10.12.2013 PS


 

Rakas päiväkirja


Kirjoitan sinulle rakas päiväkirjani, koska en pysty tuntojani oikein kenellekkään paljastamaan. Sovitaanko, jotta tämä pysyy sitten meidän välisenä?

Uskotko, ettei ole kovin kummoista tämä valmentajana olo. Ei sillä, enhän minä mikään sateentekijä olekaan, mutta luulisi tämmöisellä porukalla kuitenkin kulkevan... mut vaikeeta on. Kaikki alko, kun Lauriitsio hajotti jalkansa. Eniten Lauriitsion nilkasta on kärsinyt Simo... Sil on ollu sen jälkeen 5 viikkoo joku perhanan mystinen tauti... en vaan ymmärrä mikä. Ja tän jälkeen on ollu vammaa vaikka kellä. Varmaan reenaamisen vika, siks kai siel ei enää ketään oo käynykkää.

Ens tiistaina tulee onneks Parkkali vetämään reenit... on ees jotain saumaa voittaa lauantain peli. Ja taas saisin sulkia hattuun ja nimeä lehteen. Tosin sen lehdessä oleva nimi on viel hiukan auki. On meinaan lehdistökin pitänyt yhteydenotoissa vähän taukoa. Kai se on Taskisen Jannekin tajunnu, ettei kannata hirveästi juttuja väännellä... perhana! Milläs mie sitten ratsastan, jos julkisuuskin viedään... Se on hyvä, että Martti jaksaa peliä kuuluttaessaan vielä hehkuttaa miun nimmee.

Eniten hävettää täs se, että valitsivat vuoden valmentajaks. Täytyy kyl himpun olla Maaningan valmennustilanteesta huolissaan, jos tosiaan on niin, että minä oon paras. Mies, jolla ei oo joukkueeseensa minkäänlaista auktoriteettia. Jokainen vippailee mitä sattujaan. Paras sattui viime pelissä, kun kaks kuusikon miestä liputti ihtesä formulatermein sanottuna varikolle. Tai toinen ei ies liputtanu... Tuli vaan kentältä penkin päähän nököttämään...saakuri... joukkueen paras hihamies.. Pie siinä sitten vastaanottoa yllä. Ja mitä tein mie.. En sitten mittään..katoin vua hölmistynneenä, jotta voipko olla mahollista. Vuojen paras koutsi..juupajuu. Pitäs varmaan käydä Rädyn Sepon artikulointikurssilla...tulis vähän kikulia tähän valmentamiseen..nyttemmin vuan mennään kokoajan hualeessa veessä. Mut ei puhkasta tätä ns. valmentajakuploo...ottaavat viel palkinnot pois.

Sitä mie oon retnanna, jotta miltähä se peli näyttäs, jos näillä ois oikee valmentaja. Varmaan sitä suan ens kauvella katsomosta kahella, kun laittaavat miut pihalle. Mut sitä ennen otan kyl tästä nautinnosta kaiken irti.
Sit sapettas, jos oikeesti tekisin tän homman etteen jottain. Vaik vääntäsin tilastot, suunnittelisin reenit, oisin reeneis ain paikalla taikka kahtoisin ennen pelejä viel entisiä matseja, jotta josko sielt viel jottai sais ideoita tulevaisuuteen...nii, ja lisäks naputtaisin nettiin juttuja, jota kukkaan ei koskaan lue. Ruppeis tuommosen työmäärän jälkeen varmaan tekemään sitä ihtiään, eli .ituttammaan.


No, onneks mie vaan tuun pelipaikalle ja kiskasen jottain epämäärästä hatusta. Se onkii miusta, rakas päiväkirjani, hyvä yhtälö, jotta mie leikin valmentajjaa ja pojat leikkii urheilijoita. Sitä mie oon kans ihmetelly, että miten ihmeessä ne Räisäsjani ja Mauriitsio oikeen jaksaa kahtoa tätä miun vippailua ja uskollisesti nokottaa siinä vaihtopenkillä miun tukena. Pitänöö ostaa oikein murakat joululahjat niille, etteivät ilkee lopettoo ennen kevättä.

Jotenkin tuntuu, etten jaksa tälläkään kertoo naputella ottelurapsaa..mitteepä sitä. Jos jaksaisin, nii kertoisin, jotta hävittiin Nilsiälle 3-2, kehuisin Maijalan Lassen syötön ja Kimmon vastaanoton. Lisäks mainihtisin, jotta ois mahottoman kiva, jos joku tulis ens la klo 17 peliä kattomaan, sillä oishan meillä viel tästä kaikesta kurjuuvesta huolimatta mahollisuus voitolla varmistaa runkosarjan voitto... Vua eipä huvita kirjotella.
Onneks koulussa on huomenna opetettavina aineina musiikkia ja kuvista...niissä mie sentään oon hyvä!

Kaikella rakkaudella, mestarivalmentajasi
 

Kaksi miestä kaiken muuttaa voiTuplaviikonloppu Puijo Wolleyta vastaan takana ja valmentajan hiusten väri on muuttunut kastanjan ruskeasta tuhkan harmaaksi. Sen verran mietittävää viikonloppu jatkoa ajatellen aiheutti.

Mutta ensiksi onnittelut Puijon suuntaan. He ovat tehneet kauden mittaan loistavaa työtä. Vaikkakin pelirosterissa oli tällä kertaa mukana pari ykkösen pelaajaa, ei se poista sitä tosiasiaa, että junnut ovat menneet kovasti eteenpäin. Sitten omassa kastissaan ovat nämä herrat Pennanen ja Tissari, jotka omalla ykkössarjakokemuksellaan toivat roiman ryhtiliikkeen junnujen asenteeseen. Varmasti oli antoisa viikonloppu kaikin puolin.

Entäs sitten Mahtilaisittain. Lauantain kotipelissä positiivisia asioita oli tasan kolme: 3-0 voitto, Maijalan Lassen hakkuripeli ja kuuluttajan Muisku-koiran löytyminen (tämä mahdollisti Martin saapumisen pelihuudeille). Muuten sitten oli vähän hiljasempaa. Peli-ilme oli sen verran tuskaista, etteivät vitsit irtoa vieläkään.

Sama jatkui sitten sunnuntaina. Kenties pelimme oli välillä ihan kelvollistakin, mutta hyvien jaksojen jälkeen tuli aivan käsittämättömän pitkiä virhesumia. Erityishuomion ansaitsevat jatkopallot, jotka hävisimme laidastaan... Ja vaikka kovasti kehuinkin Puijon peliä, ei se poista sitä tosiasiaa, että tällä porukalla peli pitäisi olla ripauksen eri näköistä. No, vaikeuksista huolimatta, saimme sunnuntailtakin nihkeän 3-2 voiton. Valmentaja siirtyy itseruoskintakammioonsa ja siirtää sieltä saamansa vimman viikon reeneihin. Josko peli taas ensi sunnuntaina maistuisi?

24.11.2013 PS

Ai niin. Ketkä kaksi miestä sen kaiken muuttaa voi? Epäilen, että Mahdin renttuileva reggaekaksikko Heikländer & Koskinen saisivat jo omalla olemuksellaan ylimääräisen puristuksen pelistä pois. Toivottavasti saataisiin Laten jalka kuosiin ja Simon nenästä nuhatippa pois pyyhkäistyä... Sitä odotellessa.


 

Liperiläinen lauantaihuuma


Muistatteko viimevuotisen tarinan pelireissultamme Liperiin, jossa katsojia oli 3 ja tunnelma mukava kuin peräpukama? Viime lauantai oli sitten tästä toisinto, tosin maaninkalaisittain järjestettynä.

Kaiken aloitti kuuluttajamme Martin Muisku- (ajo-jänis-hirvi- ja karhu-) koira. Tämä päätti järjestää uusinnan edellisvuoden katoamistempustaan... ja taas kuuluttajaressumme ajeli autolla ympäri maakuntaa koiran pannan signaalia metsästäen. Siihen murenivat sitten sen päivän kuulutuksetkin. Ja kuten tiedättekin, yli puolet pelin tunnelmasta syntyy Martin tarinoinnista. Lentopallojaosto suositteleekin koulutuksen antamista joko koiralle tai sitten isännälle... pääasia, että jotain tehdään.

Toinen asia, mikä ripauksen kaihertaa pienen pientä aivosolukkoani on se, ettei Mahti-areenalle saapunut kuin parisenkymmentä katsojaa. Kyllähän te kaikkenne teitte, mutta onhan se viimekevään satapäisen yleisöhuuman jälkeen aika hiljaista... Mahdin markkinointiosasto miettii tälläkin hetkellä kuumeisesti, kuinka saamme viimevuotisen hurlumhein takaisin katsomoon. Kenties lisää muuttuvia peliaikoja, karanneita metsäkoiria ja peruuntuneita otteluja... kyllä se siitä!

Vaisu ottelutapahtuma oli sinänsä harmi, koska itse peli oli mielestäni hyvätasoinen 2-sarjapeli. Vastustaja oli ehdottomasti kauden kovin, mistä tiukat erälukematkin kertovat (19-25, 25-20, 23-25, 25-14 ja 15-11). Viimeistä erää toki johdimme jo11-3, mutta niin vaan piti vielä laittaa kämmenet hikoilemaan. Mainittava asia on myös L. Maijalan ensimmäinen peli Mahti-paidassa. Alun hienoisen katselun jälkeen oli Late elementissään ja sitä myöten myös aivan pitelemätön hakkuripelissään. Tämä huomioitiin myös pyttykerhossa. Mies oli niin liekeissä, että palkinnoksi piti antaa sammutuspeite. Vastapuolen parhaaksi valittiin hyvin pelannut Toni Hämäläinen.

Laten lisäksi Mahdin pelaavaan kokoonpanoon oli päästetty Ykä ja peukalon koon viimeviikkoina kolminkertaistanut Toni. He hoitivat siis keskarien duunit. Yleispelaajina huseerasivat Jykä ja Essi. Passarina Wille ja liberona tällä kertaa Julle. Vaihdossa nilkkaansa paranteli Janne ja katsomovalmentajana samaista tautia poti Lauriitsio. Peli oli, kuten aiemmin jo kehaisin, varsin hyvätasoinen. Meidän puolelta onnistuneita osioita olivat vastaanotto ja Laten johdolla Mahdin tavaramerkiksi muodostunut kova hyökkäys. Suurimpia ongelmia koimme torjuntapuolella. Sekin saatiin hitusen paremmaksi kahden viimeisen erän ajaksi. Tämä sitten takasi kotivoittojen sarjan jatkumisen.

Ensi lauantaina vieraaksemme saapuu PuWo 2, joka kovasti hamuaa ensimmäistä otteluvoittoaan. Ottelu alkaa klo 14. Tulkaahan sankoin joukoin katsomaan minkälaista showta silloin tarjoamme.

Lopuksi haluaisin laittaa vireille etsintäkuulutuksen. Mahdin yleispelaajat ovat taas näin pikkujoulukauden alla kadonneet kuin tuhka tuuleen. Jos he jonkun sillan alta sattuvat vastaan tulemaan, niin pyytäkää poikien tyttöystäviä hakemaan heidät jo kotiin. Ei heidän pelisuorituksiaan nyt niin hirveä ikävä ole, mutta lämmittelyfudikset on aika vaisuja näin pienellä porukalla...

18.11.2013 PS


 

Ihan vaan hyvässä hengessä...


Lauantai ja pelipäivä. Mahtimiesten vieraaksi saapui jälleen, kiitos loistavan sarjaohjelman, Nilsiän Nujakka. Edellinen kohtaaminen oli mennyt hyvin, jos asiaa katselee mahtilaisten värisin silmälasein. Tällä kertaa kokoonpanomme näytti hyvinkin erilaiselta kuin kauden aikaisemmissa koitoksissa. Poissaolollaan loistivat Kimmo, Late M, Essi ja Miko. Tämän lisäksi Simo oli ylennetty edellisten pelien johdosta katsomovalmentajaksi.  Onneksi pelaajakoordinaattori M. Tukiainen oli laittanut ison verkon vesille ja aikamoisen kalastelun jälkeen verkkoon jäi sätkimään viimevuoden huippulibero J. Iivarinen, joka myös Käsämän keisarina tunnetaan. Tervetuloa tiimiin... taas riittää juttuja, mistä kirjoittaa.

Joukkueen ilme oli poissaoloista huolimatta (lue: niistä johtuen) varsin lupsakka. Poikkeuksen tähän teki armoitettu keskipelaajamme H. Miettinen, joka näytti alkufudiksen jälkeen siirtyvän musiikkibisneksen puolelle. Ilmeisesti omasta peliajastaan huolestunut Ykä nimittäin lähetti semmoisen kanuunan kohti Heikin suvunjatkamiskonetta, että hetken oletimme Heikin pystyvän jatkossa vain bändihommiin. Yhtyekin kerettiin jo nimeämään (H. miettinen & Sinipallit), mutta niin vain Heikki kampesi itsensä pystyyn ja vakuutteli pelikuntoaan. Sen verran tilanne kuitenkin huolestutti valmennusjohtoa, että päätimme jättää alkukaudesta niin hienosti uurastaneen Hesemiaksen vaihtoon.

Kentälle arvottiin siis seuraavanlainen kokoonpano: Hakkurina Lauriitsio, keskareina Toni ja Ykä the Kanuuna. Yleispelaajina Jykä sekä Juha ja passariksi ekaa kertaa avaukseen päässyt Wille. Liberona tietysti Janne.

Eka erä oli yksipuolista näytöstä. Mahtilaiset järjestivät semmoisen torjuntashown, ettei vastaavaa ole Suomen maaperällä nähty sitten jatkosodan. Sama meno näytti jatkuvan toisenkin erän ajan. Viitostuvan voiman kasvatti, Lauriitsio, päätti kuitenkin tasoittaa jakoja pyöräyttämällä torjuntatilanteessa nilkkansa. Tilalle laitettiin alkulämmittelystä toipunut Heikki, joka ehkä omasta kohtalostaan hiukan sisuuntuneena ratkaisi syöttöruudusta erän Mahdille.

Kolmanteen erään Nilsiä teki tutun passarivaihdon, jolloin rooliin vaihdettiin A. Heiskanen. Artun monipuolinen peli ja Mahdin yhteen rotaatiovaiheeseen jumahtaminen takasikin Lauriitsion tasoittamistaktiikan onnistumisen. Näin ollen Nilsiälle kauden ensimmäisen erävoitto Mahdista. Sitten koitti tuleville sukupolvillekin kerrottava legendaarinen 4. erä. Siinä sattui sitten kaikki, mitä lentopallopelissä voi vaan sattua. Välillä tuli hurmosmaisia suorituksia, välillä kiskottiin palloa tyhjältä verkosta 18 metriin. Ja sitten taas huippusuorituksia. Loppuerästä allekirjoittanutkin nappasi keltaisen kortin tuomarin kanssa keskustelusta. Nilsiäläisethän haluavat olla joka osa-alueella meitä parempia, joten NiNun koutsi laittoi kahden pallon päästä paremmaksi, ja ansaitsi tulistumisellaan punaisen kortin. Tästä johtuen Mahti siirtyi 24-20 johtoon. Ottelun lopettamista päästiin yrittämään moneen otteeseen, mutta se saatiin poikki vasta, kun erän luonteeseen täysin sopivasti, nilsiäläiset kiskaisivat viimeisen syöttönsä mahtimiehiä helpottavasti yli kentän takarajan. Näin ollen ottelu mahtimiehille 3-1 ja katsojille varmasti vastinetta 4 euron lipuilleen.

Kehumiset menevät tällä kertaa Tonille ja Willelle, jotka pelasivat todella mallikkaasti.  Nyt sitten talkoita pitämään, jotta saadaan maksettua Lauriitsion kuntoutus ja tätä myöten mies pelikelpoiseksi.

3.11.2013 PS


 

Matkan jälkeistä juhlaa
 

Pelireissu Joensuun Riennon vieraaksi ei sujunut aivan riemumarssin tavoin, vaan meno vaikutti välillä enemmänkin lonkkavikaisen nilkutukselta.


Kaikki alkoi siitä, kun saavuin pelaajien talkoilla hommatulta "valmennusmatkalta" lentopalloilun kehdosta Irlannista. Avattuani Helsinki-Vantaalla tablen, sain päivitetyn tiedon siitä, ettei kumpikaan joukkueemme loistavasta hakkurista pääse pelireissulle. Viitostuvan Voiman kasvatilla, Lauriitsiolla, oli kasvattajaseuransa vuosijuhlat... ja Maijalalla kana uunissa. Lisäksi oli jo aiemmin tiedossa, ettei Willekään saapuisi pelihuudeille. Tästä seurasi Maaningan Mahdin edustusjoukkueen valmentajan totaaliset itkupotkuraivarit. Onneksi vaimoni on kärsivällistä sorttia, ja hän jaksoi lohduttaa itkuun pyrskähtelevää ja peukaloaan imevää valmentajanalkua koko jäisellä tiellä kesärenkailla suoritetun kotimatkan ajan.

Koottuani itseni alkoi sotasuunnitelman teko mukana olevan rytmiryhmän mukaan. Hakkuriksi istutettiin loistavan alkukauden pelannut Ykä "rock-kuningas" Matsi, yypeinä jatkoivat Simo (olikomualehessäkehuttu,leikkaasetalteen) Koskinen ja oikohöylässä hihalyöntiään korjannut Essi. Keskareina kirmailivat tuttuun tyylinsä Heikki ja ensikertaa avaukseen päässyt Toni. Pelinpyörittäjän valtikkaa käytti tälläkin kertaa Jykä ja libressenä aloitti Kimmo. Vaihtoon jäi kieli pitkällä omien virheitä odottamaan kuningas-Soininen ja 7 senttiä ylimittaiseksi kausijulkaisussa ilmoitettu Miko. Ja virheitähän riitti...

Eka erä alkoi tasaisena, kestäen sellaisena puoleen väliin saakka. Sitten Riento mennä viiletti omille teilleen, eivätkä mahtimiehet saaneet parkkipaikalla jumahtanutta käsijarruaan pelistä millään pois. Kentällä käytettiin koko repertuaaria, mutta valitettavasti kenestäkään ei ollut tällä kertaa joukkueen herättäjäksi.

Sama ralli jatkui toisessa erässä. Riento karkasi heti alussa 10-4 johtoon, eikä siitä sitten selvitty millään. Kolmanteen erään laitettiin Keskisaaren syöttökone hakkuriksi ja Ykä takaisin keskarin paikalle. (Ja hyvin pelannut Toni vaihtoon, mitä hel....) Tämä toikin hetkellisesti ryhtiä tekemisiin ja heti myös erävoiton mahtimiehille. Tämän jälkeen ote taas katosi, ja näennäisen tiukan nujuamisen jälkeen neljäs erä Riennolle. Ottelu kokonaisuudessa Jojensuun Toivoille 3-1 (25-22, 25-14 ,23-25 ja 25-22).

Pelireissusta positiivisina asioina jäivät mieleen Mikon muutama kova puolustus, Simon unohtuminen Ylämyllyn Shellille sekä Juhan ryntäämistä muistuttava taklaus, jonka kohteeksi valikoitui Heikki (lienee torjuntarytmityksessä vielä petrattavaa). Sen sijaan miinusta löytyi paljonkin. Tähän saakka kaikki on mennyt vähän rallatellen. Nyt, kun jouduimme ensi kertaa koville, emme oikein tilannetta osanneetkaan käsitellä. Tämä koskee myös valmennusta, joka ei oikein tiukoilla hetkillä tuntunut kykenevän muuhun kuin jäätymiseen... No, onneksi on pitkä syksy aikaa korjata tätäkin puolta. Kun valmennus joskus tulevaisuudessa ehkä toimii, voivat pelaajatkin jättää pelistrategian miettimisen koutsille, ja toteuttaa sitä suunnitelmaa, mitä reeneissä on harjoiteltu. Vai miten se meni...

Onneksi edessä on maaottelutauko ja sen jälkeen kolme kotipeliä peräkkäin. Kukaan meistä ei ilkeä esittää tämmöistä loistavan kotiyleisömme edessä. Ei kun uutta matoa koukkuun ja joku hakkureista pelipaikalle.

20.10.2013 PS
 


 

Passari Jyrki Meriruoko johti taitavasti ja tehokkaasti Mahdin hyökkäyspeliä.

Uutis-Jousi 17.10.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Maaningan Mahti jyrää kakkossarjan kärjessä

 

Maaningan Mahti jatkoi vakuuttavia otteita miesten lentopallon kakkossarjassa kaatamalla kotonaan Nilsiän Nujakan suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-16, 25-19, 25-17). "Hyvä ja helppo peli. Ei tarvinnut aikalisillä pojille pahemmin pukahdella. Ei tullut pitkiä virheputkia ja hyökkäys toimi tehokkaasti", Mahdin valmentaja Pasi Seppänen sanaili tyytyväisenä. Mahdin tasavahvasta joukkueesta erottuivat virheettömästi pelannut yleispelaaja Simo Koskinen, taitava passari Jyrki Meriruoko sekä hyvin nostanut ja puolustanut libero Kimmo Malinen. Tehokuusikon täydensivät keskitorjujat Yrjö Matsi ja Heikki Miettinen, yleispelaaja Esa Taskinen ja hakkuri Lauri Heikkinen. Nujakka jätti itsestään vähän vaisun kuvan. Lieko syynä yhteisharjoittelun puute, kun oma sali on ollut poissa pelikäytöstä. Jatkuuko Mahdin jyrääminen? Siihen saadaan vastaus, kun kakkossarjan kärkijoukkue kohtaa sunnuntaina Liiga-Riennon kakkosjoukkueen Joensuussa.


 

Mahtimiesten lauantai-sauna
 

Lauantaina 12.10 Mahti-areenalle saapui vierailemaan Nilsiän Nujakka. Viime kaudellahan olimme samaisen joukkueen kanssa useasti helisemässä, mutta eilen sama kaava ei sitten enää toistunut. Mahtilaiset järjestivät semmoinen löylytyksen, ettei vastapuolen valmentajan höyrystyneet silmälasit liene kirkastuneet vieläkään. Suurimpina sauna-Timoina toimivat tällä kertaa herrat Koskinen & Meriruoko(kuuluttaja nimesi Meriheinäksi), joiden saumaton yhteistyö oli kertakaikkiaan nilsiäläisille liikaa.

Ensimmäiseen erään lähdettiin samalla kokoonpanolla kuin Puijon peliin. Passarina Jykä, keskareina Heikki(nenkö) ja Ykä. Yypeinä loistivat Simo sekä Essi ja hakkurin 52 koon kumisaappaita sovitteli jalkaansa Lauriitsio.  Lattialuutun (liberon) roolin hoiti taas kerran Kimmo. Vaihtoon jäivät Miko, Toni, Wille sekä Juha, joka oli sittenkin saanut vaihtomiesten ostamaan reissuun myös paluulipun.


Erä alkoi mahtimerkkisesti ja sama ralli jatkui koko pelin ajan. Vastaanottomme oli lähestulkoon samalla tasolla kuin edellisessä pelissä ja se yleensä tietää hyvää ajatellen pelin lopputulosta. Näin kävi tälläkin kertaa. Palloa tapettiin tasaisesti joka puolelta ja kun mukaan mahtui muutama torjunta sekä puolustus, oli peli nopeasti taputeltu mahtimerkkiseksi alle tunnin uurastuksen jälkeen.

Ainoat hikiset hetket koettiin kolmannen erän alkupuolella, kun muuten niin hyvin pelanneen Essin käsivarsista löytyi jokunen oksaisempi kohta. Tästä sitten seurauksena muutama vastaanotto pari senttiä sivuun ja kutsu vaihtoon. Tilalle otettiin Keskisaaren iso mies, J. Soininen, joka itseluottamusta puhkuen vippaili syöttöruutuun edellisvuoden riskisyöttö mielessä kummitellen.  Niin vaan Julle voitti mörkönsä, piti syötön ruudussa ja ratkaisi varmuudellaan kolmannen erän Mahdille.

Maininnan arvoista on myös Markkas Willen vierailut takakentällä, erään nimeltä mainitsemattoman Heikin takapassi, sekä Viitostuvan Voiman kasvatin, Lauriitsion, hirmuminttu Riekkisen Janin torjuntaan. Tuomarit miettinevät vieläkin pallon todellista laskeutumiskohtaa...

Ensi viikon Mahti sitten panostaakin laadukkaaseen harjoitteluun. Tämä mahdollistettin ostamalla valmentajalle matka Irlantiin ja laittamalla Julle  reeninvetovastuuseen. Tämä tietänee hikisiä öitä Riennon valmentajalle Ari Nuoralle, jonka joukkoja Mahtilaiset ensi viikonloppuna lähtevät testaamaan...

Sitä odotellessa


13.10.2013 PS


 

Uutis-Jousi 10.10.2013 Lentopallo - Janne Taskinen

Mahdille murskavoitto kauden avauksessa

 

Maaningan Mahti avasi miesten lentopallon kakkossarjan murskaavalla 0-3 (16-25, 12-25, 18-25) vierasvoitolla Puijo Wolleyn junioripainotteisesta kakkosjoukkueesta. "Selvä oli tasoero. Kaksi ja puoli erää jaksettiin tsempata. Sen jälkeen meni vähän kävelyksi. Mutta helppo voitto otettiin", Mahdin valmentaja Pasi Seppänen kuvaili ottelun tapahtumia. Seppänen jakoi kiitosta hyvälle vastaanotolle ja tehokkaille keskihyökkäyksille. Mahdin aloituskuusikon muodostivat passari Jyrki Meriruoko, keskitorjujat Yrjö Matsi ja Heikki Miettinen, yleispelaajat Esa Taskinen ja Simo Koskinen, hakkuri Lauri Heikkinen sekä libero Kimmo Malinen. Puijo woleyn puolelta nousi esiin passari Esa Hakulinen. Mahdin kotiavaus on lauantaina klo 17 Nilsiän Nujakkaa vastaan.


 

Mahtimiehet murskajaisissa
 

Pitkällisen odottamiseen jälkeen koitti sunnuntai 6.10 ja pääsimme aloittamaan kautemme. Kuten kaikki sivustojamme (siis te molemmat) seuraavat ovat tietoisia, on takana ehjin harjoittelukausi evör. Joskus tunnelma on mennyt jopa tulisen puolelle, mutta tämä vain kertoo siitä, jotta hommia tehdään sopivalla asenteella.


Peliin lähdettiin koko sakin voimalla, poislukien Juha, joka oli kuullut hevosmiesten tietotoimistosta, että olisi vaarassa joutua kentälle. Niinpä nopeasti edellisen vuoden hyväksi todetun tavan mukaan Finskin (Norwegian, toim.huom.) kone alle ja kohti ulkomaita. Vielä ei ole tietoa, oliko hänellä lippu pelkästään menomatkalle, mutta sekin selvinnee lähiviikkoina... Lisäksi poissa oli Maijalan Lasse, joka lienee Mahti-faneille vielä tuntematon suuruus. Toivotaan, että tutustutte häneenkin kauden kuluessa...

Pelaavaan seitsikkoon oli harjoituskauden aikaisten näyttöjen perusteella arvottu seuraavat pelaajat: passarina Plokin lahja Maaningan lentopallolle osa 1 eli J. Meriruoko, keskipelaajina ylivoimaisuuttaan esittelivät parivaljakko Heikkinen (Heikki Miettinen, toim. huom.) ja Matsi. Yleispelaajina kentällä kiihyttelivät Koskinen ja Taskinen ja hakkurina...no tiedättehän te...Lauriitsio Heikländer. Liberon paitaa sovitteli tänään päällensä Kimmo. Vaihtoon jäivät vippailemaan Toni, Wille ja Plokin lahja Maaningan lentopallolle osa 2 eli Miko.

Vaikka Mahdin peliporukka oli kokenut kovastikin muutoksia, oli meno ja jälki kuin jatkoa viime kevään rellestykselle. Vastaanotto toimi, hyökkäys kulki joka paikasta ja varsinkin valmentajaa ilahdutti hyvin onnistunut torjuntapeli. Kuten eräluvuista (16-25, 12-25 ja 18-25) voi päätellä, ei pelissä kovin jänniä hetkiä eletty. Toki toiselle puolelle tuli välistä sellaisia minttuja meidän hyökkääjien toimesta, että vastustajaa jännitti, ja jännittää varmasti vieläkin.


Mahdin peliä eivät sekoittaneet edes valmentajan pelaajavaihdokset. Näin ollen saatiin koko porukalle kivasti peliaikaa ja Pohjois-Savon ylpeyden, Mahdin, lentopallokausi räväkästi käyntiin.

Ensi lauantaina 12.10 klo 17.00 on sitten kotiavauksen aika, joten tulkaahan ihmettelemään sankoin joukoin Mahdin uudistunutta joukkuetta! Haluamme tarjota kaudelle kivan aloituksen, joten peliin on vapaa pääsy.

Kannustetaan Mahti huimaan syysvireeseen!7.10.2013 PS


 

Mahdin edustusjoukkue voitti Syysturnauksen B-sarjan!

 

Maaningan Mahdin edustusjoukkue osallistui viime viikonloppuna perinteiseen lentopallon syysturnaukseen Kuopiossa pelaten B-sarjassa. Vastustajina olivat Pieksämäen Tsemppi, Oriveden Ponnistus, Ruokolahden Raju sekä Mikkelin Passarit 2.

Lauantaina pelattiin yksinkertainen alkusarja, jonka neljästä ottelusta Mahti voitti kaksi erälukemin 2-0 ja hävisi kaksi niukasti erin 1-2. Näin Mahdin sijoitus alkusarjan jälkeen oli kolmas Oriveden voittaessa kaikki ottelunsa ja siis alkusarjan.

Sunnuntaiaamuna Mahti pelasi ensin ristikkäisottelun Ruokolahtea vastaan pääsystä pelaamaan sijoista 1-3. Mahti voittikin Ruokolahden jo toistamiseen turnauksessa erin 2-0 (25-15, 25-22). Sijoitusotteluissa vastaan tuli ensin OrPo, jolle Mahti oli hävinnyt lauantaina 1-2, mutta nyt osat vaihtuivat täysin Mahdin kuitatessa ottelun helposti 2-0 (25-16,25-15). Näin ollen Mahdilla oli mahdollisuus turnausvoittoon viimeisessä ottelussaan Tsemppiä vastaan. Tsempin nuori joukkue oli voittanut Mahdin lauantain päätteeksi tiukan väännön jälkeen 2-1, joten ottelussa oli mahdollisuus kuitata turnausvoiton lisäksi myös kalavelkoja... Toista kertaa ei Mahdin kokeneempi joukkue antanut Pieksämäen nuorille mahdollisuutta vaan voitti ottelun rauhallisella ja virheettömämmällä pelillään suoraan 2-0 (25-18, 25-15). Tämä voitto toi siis Mahdille lopulta turnausvoiton! Tsempin pelihuumori romahti tähän tappioon, ja se hävisi vielä tämän jälkeen OrPolle myös 0-2 jääden kolmanneksi.

Syysturnauksen kaikki tulokset ovat nähtävissä Puijo Wolleyn sivuilla, jonne pääsee turnauksen logoa klikkaamalla!

17.9.2013 JS


 

Mahtimiesten kesäkuulumisia

 

Ajattelin valoittaa teille rakkaat fanimme vähän joukkueemme kuulumisia... 

Keväisen tappiollisen Salpis-pelin jälkeen oli kulunut aikaa noin 2 minuuttia ja joukkueenjohtaja oli ottanut yhteyttä lentopalloliiton valmentajakouluttajaan. Ja niin löytyi Seppäsen nimi jokaiselta kurssilta, joka vain vähänkin liippasi aihetta "kuinka kehityn valmentajana". No, pelaajat kaivoivat varastoistaan bermudashortsejaan ja meikäläinen hinasi hiki päässä väliä Maaninka-Kuortane-Maaninka...

Entäpä joukkue? Kuten valveutuneimmat fanimme tietävät, ovat Mahdin lentopalloilevaan reggae-rekkaan liittyneet herrat Markkanen(P), Matsi(Kp) ja Meriruoko(P). Lisäksi kävimme ryöstöretkellä Puijo Wolleyn pukukopissa ja saimme mitä halusimme... teippirullan... Ei vaan Miettisen Heikin(Kp). 

Entä entiset pelurit? Jani ja Ari ilmoittivat kauden jälkeen lopettavansa. Jani toki ilmoitti jäävänsä joukkueen taustoille ja käyvänsä silloin tällöin joukkueen reeneissä, eli mikään ei ole muuttunut hänen kohdallaan! 

Saaristokaupungista on taas kuulunut erään Jauhiaisen perheen autotallista ääretöntä sadattelua. On kuulemma sorkkarauta hukassa ja pitäis saada tallin seinästä yhdet pelikengät irti... Katsotaanhan nyt...

Kimmon, Jaakon, Jannen ja Jalkasen Villen tilanne on vähintäänkin epäselvä... Mutta eiköhän heidänkin menohalut vielä löydy! Jylle on innostunut lapsen syntymän jälkeen niin paljon vaipanvaihdosta, ettei ole edes valmentajalle kerennyt vastaamaan... yritän edelleen.

Muiden kohdalta on sen sijaan ihme uutisia. Mahdin historian ensimmäiset kesäharjoitukset ovat pyörineet juhannuksesta lähtien... Ja välillä on menty tosi kovaakin. Uusien vahvistusten lisäksi hiekalla ja salissa ovat uurastaneet hakkureiden kuningas Lauriitsio, millimetrin tarkasta vastaanotosta kuuluisa Simo, vastustajien hyökkäyksiä torjunnoillaan pilkkanaan pitävä Toni sekä Keskisaaren kuningas Soininen, jonka kuihtunut olemus lupaa hyvää myös etukenttäkierroksille.

Sen verran nykykunnosta voin valoittaa, että Mahtiareenan lattiaan on vaihdettu kesän aikana kolmesti uusi parketti... pojat ovat vähän innostuneet lyömään palloa. Tästä johtuen seurajohto on hommannut kassillisen Jofia, joita sitten kotipeleissä jaetaan niitä haluaville vastustajille...

Että semmoista! Muutama pelaajasopimus vielä uupuu..  Mutta ne ovat niin herkullisia, jotta niistä täytyy rakentaa oma tarinansa. 

Kautta odotellen,

 

18.8.2013 PS

 

Ai niin... Unohdin Paakkosen Villen. Hänelle kuulu kymmenennen polvi-, kolmannen olkapää- ja viidennen tyräleikkauksen jälkeen ihan hyvää. Sen verran kiirettä hänellä pitää KYS:an konsultointikeikoillaan, ettei hän kerkeä tälle kaudelle Mahtiin... Mutta jos ensi kaudella...