Otteluraportit, videot ym.

Kiitos ja kumarrus!

 

Kaksi viikkoa on nyt vedetty henkeä Mahdin ensimmäisen 1-sarjakauden jälkeen, joka päättyi kahteen niukkaan, mutta ansaittuun 1-3 tappioon Kyyjärven KyKy-Betsettiä vastaan. Mahtimiehet taistelivat hienosti ja pelasivat kauden parhaat ottelunsa juuri oikeaan aikaan, joten jossiteltavaa ei jäänyt. Kyyjärvi oli juuri sen verran parempi etenkin erien ratkaisuhetkillä, joten ehdottomasti oikea joukkue eteni jatkoon. 

Mahtimiesten saavutus oli erittäin onnistunut - joukkueen peli kehittyi kauden aikana ajoittaisista loukkaantumis- ym. hankaluuksista huolimatta ja joukkue osoitti kuuluvansa 1-sarjatasolle. Tästä osoituksena on sekin, että sarjapaikka on plakkarissa myös ensi kaudelle! Jokainen joukkueen jäsen täytti roolinsa ja auttoi osaltaan joukkuetta menestymään. Toki jokaisen rooli pelikentällä ei ollut yhtä suuri, mutta silti yhtä tärkeä - treeneissä, ottelumatkoilla ja otteluissa tarvittiin jokaisen panosta, koska joukkueena hävittiin ja joukkueena voitettiin. Iso kiitos siis jokaiselle: Juhi, Esa, Ykä, Jykä, Kassu, Tonza, Hese, Simo, Jake, Herkko, Janne, Sale, Jonttu ja Late! Erityisen suuri kiitos kuuluu myös valmentaja Pasi Seppäselle, jonka valtavaa innostuneisuutta ja työpanosta ei pysty kuvailemaan. Kiitos myös A-P:lle ja Janille avusta kauden aikana. Ja sitten on vielä Mauri - Mahdin lentopallon Grand but not old man - KIITOS!

Kiitos kuuluu myös kaikille talkoolaisille: Kati, Katja, Irja, Ansku, Antti, Martti x 2, Pentti, Maria, Nea, Minea, Mila, Joonas, Miika, Miska, Meiju, Seija, Marjatta, Kaisu, Seppo, Marja-Liisa, Maisa, Mika, Johanna, Toini, Heidi, Jani, Emma, Eetu x 2, Anni, Ulla, Aatu ja kaikille niille, joita en tähän hätään muista mainita!

Kauden aikana Mahtimiehet pelasivat yhteensä 26 ottelua, joista joukkue voitti 11. Merkki on nyt kilpailullisesti asetettu tähän, ja se toimii hyvänä tavoitteena tulevaisuutta ajatellen.

Tulevaisuudesta ei vielä ole täyttä varmuutta, mutta joitakin ajatuksia on jo mielessä. Mahdin toiminta seurana ja joukkueena, ottelutapahtumien järjestelyt ym. saivat kauden aikana kiitosta katsojilta, vastustajilta ja yhteistyökumppaneilta. Toki pientä kritiikkiäkin sekaan mahtuu ja aina on varaa kehittyä. Kaikki palaute on edelleen tervetullutta ja otetaan vakavasti vastaan. Olkaa siis edelleen aktiivisia ja tulkaa juttusille!

Päätös 1-sarjapaikan vastaanottamisesta ensi kaudelle tehdään toukokuun loppuun mennessä. Nyt käydään ensin keskustelut joukkueen kanssa - joukkueen, jossa tapahtuu joitakin muutoksia tulevaisuutta ajatellen. Keskusteluja käydään myös alueen muiden seurojen kanssa (farmikumppani LEKA Volley, Sampo ja Puijo-Wolley Juniorit), koska kaikilla on yhteinen tavoite kehittää edelleen seurojen välistä yhteistyötä ja varmistaa parhaat mahdolliset harjoittelu- ja kilpailuolosuhteet eri tasoisille pelaajille. Keskusteluja käydään myös tukijoiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Heidän tukensa on välttämätöntä toiminnan pyörittämiseen. Lisäksi tarvitsemme lisää käsipareja ja aktiivisuutta taustatyöhön - talkooporukkaan, ottelutapahtumien järjestelyihin ja muuhun toimintaan - joukkueen taustalla, jotta emme uupuisi. Jos sinulla on kiinnostusta tulla mukaan toimintaan, ota siis pian yhteyttä allekirjoittaneeseen!

Vielä kerran lämmin kiitos itseni, joukkueen, lentopallojaoston ja koko Maaningan Mahdin puolesta kaikille kuluneella kaudella toimintaamme seuranneille ja siinä mukana olleille tahoille! Ilman kaikkia teitä emme olisi menestyneet niin hyvin kuin nyt teimme.

 

Aurinkoista kevättä - toivottavasti jatkoa seuraa... :)

 

Juha Soininen

Lentopallojaoston puheenjohtaja

Maaningan Mahti


 

 

Play off -pelit käyntiin!

 

No niin, ylempi jatkosarja on saatu taputeltua alta pois ja päästään tosipeleihin! Kuten valmentajamme Pasi on koko alkuvuoden toitottanut ei jatkosarjan peleillä ole ollut kovin suurta merkitystä - niiden tarkoituksena on ollut vain kehittää joukkueen peliä ja valmistaa Mahtimiehistö play offeihin. No, nyt perjantaina nähdään miten tässä on lopulta onnistuttu!

Viimeisimmät ottelut ovat näyttäneet, että joukkue alkaa olla valmis haastamaan toden teolla muut joukkueet, joista ensimmäisenä vastaan puolivälierissä tulee tuttu kilpakumppani KyKy-Betset, jolle on kärsitty kauden aikana jo neljä tappiota. Win the right games vai miten se menikään...

Mahtimiesten otteet ovat osoittaneet kuntohuipun sattuvan kohdalleen kauden tärkeimmälllä hetkellä - sen voit todeta vaikka tästä Susiraja Volleyn jakamasta videoklipistä, jossa Mahtimiehistöstä Jyrki demonstroi pallon hallintaa joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa!

Jotta KyKy-Betsetillä olisi edes pieni mahdollisuus haastaa Mahtimiehistö ensimmäisessä puolivälierässä, pelaa Mahti ottelun puolueettomalla maaperällä Pielaveden Liikuntahallilla, jonne kyyjärveläisillä on lyhyempi matka matkustaa.

Tule siis perjantaina 27.2. Pielavedelle - Sammon perinteikkäälle lentopalloareenalle - klo 19.30 katsomaan, miten play off -avauksessa käy! 

 

Lisätty 24.2.2015 JS


 

Otteluennakko Mahti - Akaa-Volley su 15.2.2015 klo 15.00

 

Tuskin on sali saatu tyhjäksi tämänpäiväisen ottelun Mahti - Lempäälän Kisa jäljiltä, kun edessä on jo huomenna sunnuntaina ottelu ylemmän jatkosarjan kärkijoukkuetta Akaa-Volleyta vastaan. Tänään ystävänpäivänä Mahti taisteli erittäin hyvällä ilmeellä rutinoitunutta LeKin joukkuetta vastaan vaikka takkiin tulikin 0-3. Mahti haastoi nimekkään vastustajansa rohkeasti eivätkä Mahtimiesten päät painuneet missään vaiheessa - tällaisen esityksen jälkeen on hieno mahdollisuus päästä jatkamaan heti seuraavana päivänä ennakkoon vahvempaa joukkuetta vastaan!

Akaa-Volleyn kokoonpano on todella nimekäs, ja mikä parasta, joukkueen pelaajat ovat edelleen myös todella hyvässä fyysisessä kunnossa, joten yleisölle on tarjolla lentopalloa parhaimmillaan! Akaa-Volleyn joukkueessa pelaavat mm. pomppuihme Jimmy Hernandes, useina viime vuosina mestaruusliigan pistepörssin kärkipäässä viihtynyt hakkuri Joni Mikkonen, hurjan ulottuvuuden omaava togolaislähtöinen Adjete Agnithey, maajoukkueessakin aikoinaan esiintynyt yleispelaaja Matti Ollikainen sekä Kokkolan Tiikereissä viime kaudella Mestaruusliigan hopeaa ja Suomen Cupin kultaa saavuttanut Dmitri Borichev

Tule siis Maaningan Urheilutalolle klo 15.00 alkavaan otteluun kannustamaan Mahtimiehet huippusuoritukseen!

 

Lisätty 14.2.2015 JS


 

Haluja olis mutta...Se vaan ei riitä. Vaikka kuinka kovasti Mahtimiehet taaskin yrittivät, ei Loimaalta lähteny mukaan kun kourallinen kokemusta ja kova oppitunti. Ensimmäiset puolitoista erää oli taas hyvää tekemistä ja oltiin jopa pariin kertaan useita pisteitä johdossa mutta sitten rupesi näkymään mitä on liigatason pelureiden ja ei-liigatason pelureiden ero...

Heimopäällikkö Seppänen marssitti sotajoukkonsa kentälle seuraavasti: Tulikomentoja tuli antamaan passari
Ryhänen, Miinanpolkijoiksi uhrautuivat keskitorjujat Miettinen ja Matsi. Tarkka-ampuja Meriruoko aloitti hakkurin paikalla, Kiväärimiehet Iivarinen ja Heikkinen ottivat vastuuta ylesipelaajina ja tykinruuaksi libero Heiskanen. Operatiiviseen osastoon jäivät Yp Koskinen, Kt Lehti ja Pa Hakulinen. Shamaani Korhonen hoiti kaatuneet huollon puolella ja sotakirjeenvaihtaja Ruuskanen hoiti tilastot. 

Ja hyvin se meni, oikeesti, sen puoltoista erää, kunnes alkoi Herra Jukka Vehviläinen-show syöttöruudussa... Anteeksi jos liiottelen, mutta taisi Vehviläinen nykäistä semmosen viis-kuus ässäsyöttöä putkeen ja muutaman
vielä niin pahan siihen päälle, jotta erä oli taputeltu siihen... Moilasen Ismo Jankon hakkurina ja parhaana palkittu Karri Kutinlahti ampuivat viimeiset surmanluodit Mahti-miehistöön ja peli oli ohi. Rumat lukemat Mahti-miehistönkannalta: 3-0 (25-20, 25-11, 25-23).

Kolmas erä oli taas sitten ihan kohtuu hyvää suorittamista, mutta yksilötasolla hävitään. Totuus on, että Mahdilta puuttuvat ne "ison pisteen" tekijät. Joukkueena taistellaan todella mallikkaasti ja ilme on hyvä ja tsemppi kova, mutta...ei se enää riitä. Kauden keskivaiheen hyvä torjunta-puolustuspelaaminen, mihin käytännössä Mahtimiehistön peli perustuu, tai perustui, on kärsinyt pahasti. Myönnettäköön, myös kovempien vastustajien ansiosta, mutta ehkä myös Mahdin pehmeisiin ratkaisuihin syöttöruudussa...

Mutta ei voi epäonnistua jos ei yritä! Mahti treenaa taas hullun lailla viikon verran kotituplaa varten, ja lauantain peli antoi varmasti valmentajalle ohjeet treeniviikolle..

Plussat että miinukset:

+ Yritetään

+ Yrjöllä oli kitara mukana (ja tällä kertaa tais säilyä ehjänä..)

+ Pasta oli hyvää tulomatkalla, vaikkakin ketsuppi oli vähissä.

- Yrittäminen ei tunnu riittävän.

- Metsolat ei tunnu auttavan

- Herkko ei saanu pekonia

 

Lisätty 10.2.2015 PS


 

Mahti - Susiraja Volley 1.2.2015

 

Ja niinhän siinä kävi, kuten teille luvattiin. Mahtimiehet nappasivat sunnuntain "paikalliskamppailussa" ylemmän jatkosarjan ensimmäiset pisteet, kun Susiraja Volley kaatui lukemin 3-2 (25-20, 15-25, 18-25, 25-22, 15-11).
Koutsi Seppäsellä oli melkein terve Mahti-miehistö käytettävissä. Lentopallokenttien Litmanen, Simo Koskinen otti edellisenä viikonloppuna matsia nyrkkeilypiireissä enemmänkin tutuksi tulleen päärynäpallon kanssa häviten tälle selvin tuomariäänin 3-0 ja tässä rytäkässä Simolta lyöntikäden peukku kärsi jonkin asteisen vamman joka esti pelaamisen pyhän ottelussa. Keskitorjuja Lehti liputti itsensä vaihtoon alkulämmittelyjen aikana, jolloin huomasi jonkun kuolanneen hypyn alastulopaikan liukkaaksi, jolloin salikenkä lähti luistamaan ja taittoi nilkan sairasloman arvoisasti. Yleismies Kasper Pennanen sai torjuntatilanteessa pallon sormiinsa sen verta kipeästi, että joutui jättämään kentän pelin tiimellyksessä olikohan kolmannessa erässä.

Ja nyt kehutaan sit pelaajat piloille yksitellen:


Passari Joonas Ryhänen: Kun hihaosasto on kunnossa niin kyllä Jonttu on sarjan parhaita linkoja. Piti SurVon torjuntaa välillä ihan pilkkanaan monipuolisella ja tarkalla passipelillä läpi ottelun.
Hakkuri Jyrki Meriruoko: Ilmiömäisiä ratkaisuja kovissa tilanteissa. Pelinluku aivan huikeaa ja tavaramerkiksi tulleet kovat hyppysyötöt, jotka mailaan osuessa ovat sarjan kovimpia, olivat SurVon vastaanotolle liian kova pala.
Yleispelaaja Juha Iivarinen: Juhi palasi parin hankalan pelin jälkeen taas omalle loistavalle tasolleen. Hihoista oli oksat karsittu pois, hyppysyöttöön oli löytynyt se oikee rytinä ja kiikarit oli puhdistettu niin, että pallo rupesi löytämään tiensä yhä vaan useammin vastustamattomasti SurVon kenttään.
Yleispelaaja Kasper Pennanen: SurVo yritti syöttää Kassun vaihtoon epäonnistuen tässä komeasti. Kassu hoiti oman ruutunsa sekä vastaanotossa että hyökkäyspuolella mallikkaasti. Tästä pelaajasta junnut voivat ottaa mallia, miten palloa lyödään tehokkaasti ja onnistuneesti vastustajan käsistä ulos tai takaisin pelattavaksi. Harmittava loukkaantuminen pakotti Kasperin vaihtoon kesken pelin. Vaan nakit paranee nopeasti...
En halua-haluan olla hakkuri-yleispelaaja Lauri Heikkinen: Tällä kertaa yleismieheks loukkaantuneen Kasperin tilalle. Ja millä tavalla!! Ehkä kaikkien (ehkä myös itsensä) hämmennykseksi Lauri oli ottanut Pöljältä peliin lähtiessä sen pehmeämmän parin käsiä mukaan. SurVo pommitti Lauria syötöillä, jotka toinen toisensa jälkeen Lauri hoiteli Joonakselle ykkösnoston arvoisesti. Hyökkäyspuolella tuttua pommittajan tekemistä, palloa parkettiin vastustamattomasti torjunnan ohi. Laurin pahoihin ja koviin syöttöihin vastustaja ei osannu tai uskaltanut kunnolla mennä väliin ja tästä esim. pari ässäsyöttöä putkeen.
Keskitorjuja Heikki Miettinen: Pappa parantaa peliä mitä pidemmälle kausi etenee. Hyökkäyspuolella prosentit heiluu lähellä 100 ja torjuntahan Heikillä on aivan sarjan eliittiä kun vaan paikalle ennättää. Viime viikonlopun loukkaantuminen (polvivamma) ei näkynyt menossa yhtään, polvissa oli sen verta komea kerros kinesioteippiä, että lie tällä ollut osuutta asiaan? Jos esitykset on tätä luokkaa, firma tarjoo vaikka koko loppukevään teipit kapteenille.
Keskitorjuja Yrjö Matsi: Vaikka ykköstempo Joonaksen kanssa on tällä hetkellä aavistuksen karussa, onhan se silti tappavan tehokas. Yrjö heiluu hyökkäyksessä ja torjunnassa ihan omissa korkeuksissaan tehden vastustajan elämän hirveen ikäväksi. Sarjan ehdotonta eliittiä keskariosastolla, siitä ei kukaan voi olla eri mieltä. Mahtimiehistön kulmakivi.
En halua olla libero-Herkko Heiskanen: Vaan kun voisit olla. Aivan jäätävä peli liberona. Muuten yleispelaajana hääräävä Herkko sai liberopaidan päälleen peliä edeltäneissä arpajaisissa ja aivan huikea suoritus. Rauhoitti ja organisoi Mahtimiehistön puolustuksen kohdilleen ja tässä tulos: VOITTO!!


Nyt viikko treenataan taas ja lauantaina pakataan Mahti-bussi täyteen Mahti-miehiä Mahti-asenteella kohti Loimaata,jossa otetaan revanssi Jankolta. Kuten peli Mahti-areenalla näytti, vastaan ei tule mikään voittamaton jengi, vaan ollaan varmastikin hyvin lähellä samaa viivaa.

 

Lisätty 3.2.2015 #6


 

Mahtimiehet tuuliajolla

 

Tanssiyhtye Epätoivoisten kappaletta mukaillen ”Ei kulje, ei tänäänkään...”. Kovasti Mahtimiehet yrittävät, mutta tällä hetkellä yrittäminen suuntautuu vaan puristamiseksi ja sen myötä peli on eilisen kaltaista.

Helpoista pisteistä kävi tällä kertaa nauttimassa Loimaan Jankko hakkurinsa Ismo Moilasen johdolla. Todelliseen testiin vierasjoukkue joutui ainoastaan toisessa erässä, jota se oli 19-24 tappiolla, mutta niin vain sekin erä taipui vierailijoiden suuntaan. Samalla katkesi Mahtimiesten selkäranka ja ottelu lipsahti Jankkolaisille puhtaasti 3-0.

Onneksi yläjatkosarja on siitä kummallinen, että kaikki sen sarjan joukkueet ovat mukana myös pleijareissa, joten Mahtimiehilläkin on vielä kuukausi aikaa hioa peliään kuntoon.

Seuraavaksi saamme nauttia SurVon vierailusta Mahtiareenalla. Peli pelataan tulevana sunnuntaina klo 15 alkaen. Tulkaahan ihmettelemään, minkälaisen pelihirmun se SurVo onkaan vahvistuksekseen hankkinut. Josko se meidänkin pelihurmio pikkuhiljaa löytyisi.

 

Lisätty 26.1.2015 PS


 

Mopoautolla Monacossa

 

Tiedättekö, kun joskus on semmoinen tunne, ettei tehot riitä kulkuvälineessä. Tälläinen fiilis jäi Mahtimiesten vierailusta Tampereen seudulle. Varsinkin lauantain ottelu LeKiä vastaan oli aikamoista Don Quijoten tapaista taistelua tyylimyllyjä vastaa. Kaikki kunnia Isku-Volleyn... eikun siis LeKin kovalle miehistölle, mutta kyllähän Mahdin pelaaminen oli kovin vaisua. Puhtaimmat paperit joukkueestamme sai oma Metsolanerkkimme (katsoimme tulomatkalla itseämme ruoskiaksemme puolet Metsoloitten tuotantokausista, jäivät siis vähän nimet mieleen) eli Lauriitsio, joka pelasi hakkurille kelpo tehoilla koko pelin läpi. Muilta osin jäi kovastikin petrattavaa. Jopa lehdistön ihannevävy J. Iivarinenkin vaipui vaihtopenkkitasolle. Vastaavaa on hänen kohdallaan koettu D-junnujen aluesarjassa Mahti – Liperi keväällä 1998.

Sitten sunnuntaihin ja Akaata vastaan. Kuten vannoutuneemmat mahtifanit huomasivatkin, pystyi vieraspeliämme seuraamaan livenä netin välityksellä.(Ottelu katsottavissa nauhoituksena tämän linkin kautta).

Aivan nappiin ei valmistautuminen tähänkään peliin mennyt, ja kaksi ensimmäistä erää olivat aikamoista Akaan näytöstä. Sitten Mahtimiehistö tuntui ymmärtävän, että tällä sarjatasolla olisi hyvä myös pelata. Tämän valaistumisen jälkeen Mahti veikin kolmannen erän nimiinsä. Varsin värikkään ja tunnerikkaan neljännen erän vei kuitenkin Akaa ja näin oli Mahtimiesten jälleen taipuminen tappioon.

Valoisuuttakin on pelissä havaittavissa. Pelimme parantuu koko ajan. LeKi-ottelu oli Kyyjärven vierailua parempaa ja Toijalassa pelasimme kaksi viimeistä erää jo varsin miehekkäästi.

Valmentaja vetäytyy nyt viikoksi mietiskelykammioon pohtimaan, kuinka hän saisi joukkueesta ja etenkin omasta valmentamisesta vieläkin paremman. Parannusta nimittäin tarvitaan, sillä ensi sunnuntaina pääsemme vihdoin aloittamaan kotiottelut legendaarisella Mahti-areenalla. Vieraaksi saapuu Moilasen Ismon vahvistama Loimaan Jankko. Tulkaahan nauttimaan yläjatkosarjan pelistä. Mahtimiehet lupaavat järjestää leipää ja sirkushuveja koko rahan edestä!

Lisätty 19.1.2015 PS

 

Otteluraportit LeKin sivuilla sekä Akaa-Volleyn sivuilla ja valokuvat Akaa-Volleyn sivuilla.


 

Otteluennakko

Mahti - Loimaan Jankko su 25.1.2015 klo 15.00

 

Maaningan Mahti saa vastaansa lentopallon 1-sarjan ylemmän jatkosarjan ensimmäisessä kotiottelussaan eteläisen alkusarjalohkon voittajan Loimaan Jankon, joka kärsi kirvelevän 0-3 tappion ylemmän jatkosarjan avauksessaan konkaripitoiselle Lempäälän Kisan joukkueelle.

Lounais-Suomi ja Häme ovat tällä hetkellä lentopallon "vilja-aitat", ja alueiden joukkueet ovat olleet vahvasti esillä viime vuosina niin junioreissa, naisissa kuin miehissäkin, eikä Jankon joukkue tee tähän poikkeusta. Loimaan ykkösjoukkue on luonnollisesti tällä hetkellä Hurrikaanin miesjoukkue, joka on lentopallon mestaruusliigassa sijalla neljä - kaksi ottelua vähemmän pelanneena kuin sarjassa kolmantena - kaksi pistettä enemmän keränneenä - oleva Raision Loimu. Jankko on tunnettu vahvasta juniorityöstään ja 1-sarjajoukkue on Hurrikaanin Mestaruusliigajoukkueen farmiseura, mikä kertoo ykkössarjajoukkueen pelaajien tasosta. Jankon joukkueesta peräti seitsemän pelaajaa on nimetty farmisopimukseen Hurrikaanin kanssa ja ainakin Tapio Toiviainen, Karri Kutinlahti ja Kasimir Vuorinen ovat esiintyneet useampaan otteeseen kuluvan kauden aikana myös Mestaruusliigan otteluissa. Vielä kun Jankosta nostetaan esille takavuosien kainuulaislähtöinen huippuhakkuri Ismo Moilanen (ex-Hurrikaani, ex-PerPo, 405 SM-liigaottelua), keskitorjujakonkari Jukka Vehviläinen (320 SM-liigaottelua) sekä liberona häärivä Mikko Lintula (56 SM-liigaottelua) voidaan puhua tasokkaasta vastustajasta! Vielä kun kyseisenä viikonloppuna ei Hurrikaanilla ole otteluita Mestaruusliigassa, voidaan vain mielenkiinnolla odottaa ketä kaikkia pelaajia Jankko kentällä Mahtiareenalla juoksuttaa.

Tästä linkistä voit palata "muutaman" vuoden taakse vuoteen 2003 ja tutustua Ismo Moilaseen uransa huipulla. Videolla vilisee paljon tuttuja kasvoja myös Pohjois-Savolaiselle lentopalloväelle. Ismoa parhaimmillaan voit nähdä videolla ajassa 8.40 - siinä hän nöyryyttää yhtä maailman parasta seurajoukkuetta italialaista Macerataa Rovaniemellä pelatussa CEV-cupin 1. puolivälierässä, jonka PerPo tuolloin voitti 3-2. 

Meriitit täytyy kuitenkin jokaisen ansaita ottelu kerrallaan, eikä vanhoja enää muistella, joten nöyristelemään ei Mahdin joukkue missään nimessä lähde! Mahti haluaa haastaa kotisalissaan Jankon toden teolla ja näyttää, että lentopalloa osataan pelata myös sen toisella vahvalla alueella, Pohjois-Savossa.

Mahdin joukkue toivoo paikalle runsaslukuista kotiyleisöä antamaan tukea joukkueelle ja nauttimaan taistelevan Mahdin ottelusta nimivahvaa Jankkoa vastaan!

 

Tervetuloa tunnelmaan!

 

Lisätty 16.1.2015 JS


 

Yläjatkosarja käyntiin


Joululomat on vietetty, vuosi vaihtui ja taas päästiin itse asiaan, eli pallin pelluuseen. Mahtimiehet käväisivät aloittamassa yläjatkosarjan Kyyjärvellä, josta eivät vierasjoukkueet ole pisteitä vieneet sitten 70-luvun (21.2.1972 KyKy - Kyrösalmen Pärske 2-3), eivätkä vieneet nytkään. Peli oli taputeltu tuntiin, vaikka mukaan laskee suihkun, lehdistötilaisuuden ja kioskin ylijäämämakkaroiden syönninkin.


Mahtimiehet olivat valmennusjohtoa myöten ilmeisesti vielä lomatunnelmissa, mutta asia tullaan korjaamaan tämän viikon harjoituksissa. Jätetään siis tämän vuoden avauspelin ruotiminen sikseen ja suunnataan kaikki tarmo tulevaan viikonloppuun, jolloin käymme testaamassa LeKin ja Akaa-Volleyn kuntokäyrän.
 
LeKihän tunnetaan Isku-Volleyn pelaajahautomona, josta liigaseura sitten raapii tarvittaessa uusia lupaavia junioreita liigaympyröihin. Tästä parhaimpana esimerkkinä passarilupaus J. Lehti, joka on jo useamman kerran tällä kaudella päässyt pukemaan legendaarisen Isku-paidan päällensä.
 
Akaa-Volleylla on taas heittää lähes joka paikalle kokeneita liigajyriä. Sen verran pelejä nähneitä sarjakörmyjä vastustajan leirissä pelailee, että huhujen mukaan J. Soininenkin lähtee vanhana tekonivelten myyjänä ensi kertaa vieraspeliin mukaan. Katsotaan, miten kauppa käy!


Joka tapauksessa, luvassa on todella mielenkiintoiset koitokset.
 
Palataan viikonlopun jälkeen asiaan!
 
12.1.2015 PS

 

ps. Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus katsottavissa Youtube-linkistä sivun vasemmassa reunassa.


 

Ratkaisuottelu alkamassa.
Hieno ja ilahduttavan runsaslukuinen kotiyleisö kannusti Mahtimiehiä!

Mahti alkusarjansa kolmas ja jatkaa kevätkaudella ylemmässä jatkosarjassa!

 

Mahti otti todellisen taisteluvoiton eilen lauantaina kotisalissaan Napapiirin Palloketuista lukemin 3-2. Ottelu, jossa Mahti oli jo tappiolla 1-2, oli erittäin merkityksellinen, sillä vain voitto antoi Mahdille mahdollisuuden sijoittua alkusarjassaan kolmen parhaan joukkoon juuri NaPan edelle. Joukkue taisteli upeasti voiton kotiyleisön kannustaessa raivokkaasti. Tämän jälkeen alkoi jännittäminen, koska NaPalla oli vielä mahdollisuus ohittaa Mahti viimeisessä ottelussaan lohkovoiton jo aikaisemmin varmistaneen Kyyjärven Kyky-Betsetin vieraana.

Voin kertoa, että teksti-tv:n sivu 239 oli erittäin tarkassa seurannassa sunnuntai-iltana. Ensimmäisen erän Kyyjärvellä voitti kotijoukkue Kyky-Betset 28-26... NaPa ei ollut myymässä nahkaansa halvalla - taisteluasenne säilyi todellakin loppuun saakka kuten lauantaisen Mahti-ottelun jälkeen NaPan valmentaja Jukka Mäkihannu lupasi. Toinen erä meni myös Kyky-Betsetille 25-23, ja siinä vaiheessa alkoi mahtilaisten mieli vapautua - nyt vaikutti jo todella hyvältä. Kolmaskin erä meni kotijoukkue Kyky-Betsetille 25-23 ja koko ottelu siis 3-0, mikä tarkoitti sitä, että Mahti on lohkonsa kolmas ja NaPa urheasta taistelustaan huolimatta neljäs! Todella pienillä marginaaleilla siis mentiin, mutta tällä kertaa taivaankappaleet olivat Mahtimiehille suotuisia.

Mitä tämä alkusarjan kolmas sija ja sen kautta saavutettu ylemmän jatkosarjan paikka Mahdille merkitsee? No ensinnäkin se tarkoittaa sitä, että sarjapaikka 1-sarjassa on varmistettu myös seuraavalle kaudelle! Joukkue voi siis jatkaa pelaamista vapautuneesti ja haastaa vastustajia rennoin ja positiivisin mielin. Toisekseen tämä tarkoittaa sitä, että ylemmässä jatkosarjassa kohdataan uusia vastustajia, koska kahden alkusarjalohkon kolme parasta joukkuetta pelaavat kaksinkertaisen jatkosarjan. Mahdin alkusarjavastustajista uudelleen keväällä kohdataan Kyky-Betset (3 lähtöpistettä) ja Susiraja Volley (1 lähtöpiste) sekä etelälohkon parhaimmisto Loimaan Jankko (3 lähtöpistettä), Lempäälän Kisa (1 lähtöpiste) ja Akaa-Volley (0 lähtöpistettä). Jatkosarjassa haetaan asetelmia puolivälieriin, joihin on mahdollisuus nyt kuuden ylempään jatkosarjaan selviytyneen joukkueen lisäksi päästä vielä kahden alemman jatkosarjalohkon voittajilla. 

Nyt on aika nauttia syksyn saavutuksesta ja ladata akut kevättä varten joulutauon aikana. Mahti jatkaa vielä viikon verran treenejä ja pitää sitten pienen tauon palatakseen treenisalille uuden vuoden jälkeen entistäkin innostuneemmalla ilmeellä. Jatkosarjan otteluohjelma selviää tulevan viikon aikana ja se päivitetään heti näille sivuille.

Lopuksi erittäin lämmin kiitos Mahtia syksyn otteluissa kannustaneille katsojille, kaikille toimintaa tukeneille yhteistyökumppaneille ja etenkin pienelle, mutta aivan mahtavalle talkooporukalle ihan sitä pienintäkin pallotyttöä myöten, jotka ovat antaneet joukkueelle mahdollisuuden keskittyä treenaamaan ja pelaamaan parhaissa mahdollisissa olosuhteissa.

 

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2015 kaikille - tammikuussa jatketaan täydellä höyryllä!

 

14.12.2014 Juha Soininen Lentopallojaoston puheenjohtaja Maaningan Mahti


 

Otteluennakko Mahti - Napapiirin Palloketut 13.12.2014

 

Mahtimiehillä viimeinen ja ratkaiseva koitos edessä


Ensi lauantaina Mahti pelaa alkusarjan viimeisen ottelunsa, jossa vastustajana on Napapiirin Pallokettujen joukkue Rovaniemeltä. Mahdilla on revanssin paikka Rovaniemellä alkukaudesta kärsityn tappion kuittaamiseksi. Ottelu on ns. kuoleman ottelu, sillä voittamalla sen Mahti selvittää lähes vuorenvarmasti itsensä alkusarjan kolmen parhaan joukkoon ja siten ylempään jatkosarjaan. Tappio puolestaan tietää 100%:lla varmuudella jäämistä alempaan loppusarjaan ja juuri NaPan päätymistä Mahdin yläpuolelle sarjataulukossa.

Itsenäisyyspäiväviikonloppu oli Mahdille monin tavoin vaikea, mutta tulevan viikon aikana tehdään kaikki mahdollinen, jotta joukkue olisi parhaassa mahdollisessa iskussa ratkaisuottelun koittaessa. Motivaatiota ja sytykkeitä ei tarvitse varmastikaan hakea - joukkue haluaa näyttää kotiyleisölleen taistelevan ja kaiken peliin laittavan ilmeen ja VOITTAA!

Jälleen kerran Mahti tarvitsee myös sen mahtavan kotiyleisön tuen, joten toivomme teidän saapuvan runsain joukoin paikalle kannustamaan Mahti sen viimeisessä oman kunnan nimen alla pelattavassa ottelussa voittoon. Ottelun pääsyliput maksavat kaikilta vain 5€.

Huudetaan pohjoisen pojat pitkälle kotimatkalle ja Mahti ylempään jatkosarjaan!
 


 

 

 

Ei kule puolipitkillä

 

Tänä viikonloppuna pelattiin "tupla" Kuortanetta vastaan. Myönteiseksi asiaksi tapahtumasta jäi mieleen lohkon muiden joukkueiden parranpärinä otteluista. Pelattiinhan molemmat ottelut (Kuortaneen ehdotuksesta) legendaarisessa Mahti-areenassa. Mahtimiehet päättivätkin suosiolla pelata koko viikonlopun huonosti, jotta nämä mielensäpahoittajat saatiin takaisin onnellisten ihmisten joukkoon.


Lauantain peli vielä pystyttiin joten kuten hoitamaan. Siinä hihaosastomme oli eniten hakusessa. Onneksi joukkueessamme on herra Matsi, joka omalla panoksellaan pystyi kääntämään pelin mahtimerkkiseksi. Sitten sunnuntaina ei areenalla ollutkaan kuin yksi joukkue, nimittäin Kuortane. Vastustaja puolusti inhottavan hyvin ja hyökkäsi viisaasti. Sitten kun Mahtimiehet päättivät tehdä huimat 45 virhettä (lienee lähellä piirinennätystä... valmennusjohto onnittelee!), ei sunnuntain ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.


Nyt mökötämme viikon ja käymme uudella innolla Napapiirin Pallokettujen kimppuun. Mahdilla on tänä vuonna jostain syystä vieraspelit kulkeneet kotipelejä paremmin. Valmennusjohto onkin ottanut tästä opikseen ja peliaamuna käymme joukkueen kanssa pyörähtämässa Mikkelissä. Saadaan peliin oikea vengtsui!
Ottelu on muuten himpun verran tärkeä. Puhtaalla voitolla Mahtimiehet rallattelevat kevään ylemmässä jatkosarjassa. Tappiolla on taas paikka alemmassa jatkosarjassa aika lailla saletti... Olisi siis todella tärkeää, että saisimme täyden Mahtiareenan tuen taaksemme. Nyt sitä tarvitaan!


Kynsien syönti alkakoon...

 

Lisätty 7.12.2014 PS


 

Ei makiaa mahan täyveltäVähän piti viikonlopun jälkeen puhaltoo, ennen kun pystyi rapsan viäntöön. Olihan taistot.

Lauantaina saapui Mahti-areenalle vierailemaan todella sisuuntunut Kuutoset. Edellinen kohtaaminen oli mennyt todella Mahti-merkkisesti, mutta nyt oli sitten erilaiset sävelet. Kuutoset haastoi kotijoukkuetta todella kovalla taisteluilmeellä, syötöllä sekä onnistuneella passipelillä. Kotijoukkueen peli-ilme oli varsin hermostunut. Liekkö syynä ollut pitkästä aikaa vuorossa ollut kotiottelu vai mikä, sitä pieni kansankynttilän aivoitukseni pohdiskelee varmaan vielä ensi vuoden puolellakin. Positiivista oli, että pääsin taas pyörittämään sellaista vaihtokarusellia, ettei vastaavaa ole nähty edes Power Parkissa. Ei käynyt aika pitkäksi...

(Minullahan on sellainen vaihtoihin perustuva bonuspalkkaus, jos joku tätä vielä ihmettelee)

Viisieräinenhän siitä suatiin aikaiseksi ja sen verran ollaan joukkueena kauden aikana kasvettu, että pystyttiin peli itsellemme kääntämään. Alkukaudesta olisi varmasti kääntynyt toiseen suuntaan.

Sitten sunnuntaihin ja Kyyjärven kimppuun...

Ajatuksena oli itselläni ainakin, jotta pääsisimme todella testaamaan nykykuntoamme. Testattua tuli. Peli oli parin ensimmäisen erän verran aika vuoristorataa. Ensin vei KyKy ekaa erää kuin mahtimiestä (pässiä) narussa ja toisessa erässä homma kääntyi sitten päälaelleen. Kaksi viimeistä erää oli sitten varsin tasokasta ja tasaista lentopalloa. Erien lopuilla pystyi KyKy rutinoituneempana joukkueena kääntämään homman aina itselleen, joten nyt joutuu ottamaan pipon kouraan ja myöntämään, jotta kovempi joukkue voitti. KyKystä jäi painavimmin mieleen joukkueen passari, Dusko "mäsyötänsuthalki"Novoselac. Kuten vikkelimmät
mahtifanit jo nimestä päättelivät, ei kyseessä oli mikään alahärmäläinen perusjantteri, vaan mies on muiluutettu Kyyjärven pimeyteen aina Serbiasta saakka. Mahtimiesten valmennusjohto jännityksellä odottaa, montako viikkoa Dusko kaamosta kestää...

Mahdin parhaimmistoa oli loistottelun pelannut Joonas Ryhänen sekä vaihteeksi hakkurin tontille viskattu Esa Hakulinen. No, kehutaan nyt sitten pitkin hampain myös Iivarisen Jannea, joka kovan harjoittelun ansiosta on saanut vastaanottonsa huimalle tasolle. Oli taas kerran mies paikallaan.

Ensi viikonloppuna olisi sitten maajoukkuetta tarjolla, ja jopa kahdesti. Kuortaneen porukka tulee ihmettelemään, jotta miten kovaa se kannustus voikaan olla. Tulehan molempina päivinä paikalle. Kyseessä on oikeasti tosi lahjakkaita nuoria, jotka vuoden tai kahden päästä tahkoavat jo palkkaa pallonpeluulla.
Katotaan, kuinka mahtimiesten käy...

Minä, myö, Mahti!!

1.12.2014 PS 

 

p.s. Voit lukea Kuutoset-ottelun artikkelin sanomalehti Ilkasta ja otteluraportin Kuutoset Volleyn kotivisuilta.

Viikonlopun otteluiden lehdistötilaisuudet ovat katseltavissa sivun vasemmassa reunassa olevien videoklippien muodossa.!

 


 

Savon Sanomat 30.11.2014 - Lentopallo

Mahdin puhti riitti viidennessä erässä

 

Maaningan Mahti jatkaa vahvasti miesten ykkössarjassa. Lauantaina maaninkalaiset väänsivät väkisin 3-2 (23-25, 25-21, 25-23, 16-25, 16-14) voiton Kuutoset Volleysta.

- Kuutoset tuli kovalla syötöllä ja vastaanottomme oli vaikeuksissa, mutta hyvä buumimme jatkui. Vielä alkukaudesta tällaiset pelit hävittiin, Mahdin valmentaja Pasi Seppänen arvioi. Mahdin avainmiehet voiton takana olivat Yrjö Matsi ja Leka Volleysta farmiseurassaan pelanneet yleispelaaja Kasper Pennanen ja passari Esa Hakulinen.

Sarjakakkoseksi noussut Mahti pääsee sunnuntaina kunnon testiin, kun se käväisee Kyyjärvellä sarjakärki KyKyn vieraana.


 

 

Kenen matsi? Yrjön Matsi!


Tätä Mahdin fanien niin useasti hoilaamaa kappaletta tapailivat jo seinäjokelaisetkin viime lauantaina, kun Mahtimiehet vierailivat paikallisen Kuutosten vieraana. Ykän huippupeliä viereltä seurailivat tällä kertaa kapellimestarina hienosti pelannut Joonas, toisena keskarina Jake, yypeinä loistivat Juhi ja Simo ja hakkuriksi päästettiin viime aikoina paljon kentällä viihtynyt Lauriitsio. Liberona luuti Janne.

Ottelu oli ennakkoon ajatellen Mahdille aikamoinen haaste. Löytyihän vastustajista paljon liigakokemusta, pari kappaletta nuorten maajoukkuemiehiä sekä kirsikkana kakun päällä ulkomaalainen valmentaja. Vuan mitäpä tekivät Mahtimiehet. Mänivät ja voittivat ottelun puhtaasti 3-0. Itse asiassa mahtilaiset olivat tiukilla vain toisessa erässä. Siinäkin erä käännettiin maaninkalaismerkkiseksi, kun kentällä vierailivat tuplavaihdon merkeissä herrat Meriruoko ja Hakulinen. Siihen asti erä oli mennyt hienoisesti Kuutosten johdossa, mutta vaihtomiehet käänsivät tilanteen Pohjois-Savon ylpeyden suuntaan. Tiukkojen vaiheitten jälkeen saatiin erä poikki ja kolmas erä menikin jo vähän selkeämmin taas meille.

Ensi viikonloppuna Kuutoset tulevat sitten meille, ja olettamus on, että tulevat varmasti aikamoisella höyryllä. Joukkue pystyy todellakin parempaan. Siitä muistutuksena Kuutosten Rovaniemeltä nappaama puhdas 3-0 voitto. Saamme siis taas kerran venyä parhaimpaamme, jotta pinnat jäisivät kotiin.

Sitä voit sinä, rakas Mahti-fani, edesauttaa tulemalla Mahtiareenalle lauantaina 29.11 klo 17.00. Tuo myös kaverisi paikalle, sillä nyt todella tarvitsemme tukeasi. Näytetään pohjanmaalaisille, mitä maaninkalainen lauantai-sauna todella tarkoittaa. Joukkueemme farmipelaajat Esa Hakulinen sekä Kasper Pennanen tekevät todennäköisesti ensiesiintymisensä kotiyleisölle. Tulkaahan katsomaan, millaiseen lentoon pojat ovat syksyn aikana Lekan mukana päässeet.
 
Kenen matsi?....


23.11.2014 PS

 

Otteluraporttia myös sekä sanomalehti Ilkan että Kuutoset Volleyn silmin kirjoitettuna...


 

Rai rai rallatellen


Olihan se EnPyn koutsi Arkko aikamoiset sopat keitellyt. Hurjan paljon oli EnPyn joukkue petrannut sitten viime kerrasta. Vuan eipä riittänä Mahtimiehille sekään. Niin vaan voittajana selvittiin siitäkin taistosta. Kovimman kolauksen sai kokea huimasssa iskussa ollut fanilauma, joka pelin ratkettua intoutui riisumaan jo perinteeksi tulleella tavalla paitansa pois. Tämä oli jollekkin paikalliselle naispuoliselle katsojalle ollut liikaa (liekkö tappio kalvanut mieltä) ja hän palkitsi Mahtifanin raivokkaalla iskulla alavatsaan. Isku suoritettiin tietenkin asiaan kuuluvien solvausten saattelemana... Pahoittelemme, jotta meillä oli mukavaa, ja satuimme vielä voittamaan. Koitamme parantaa tapamme.


(Mielestämme meidän fanit on kuitenkin maailman parhaat...Kiitos taas aivan huimasta kannustuksesta! Ehkä ensi kerralla turvamiehet mukaan kaikkia kiukkuisia enonkoskelaisia naisia rauhoittamaan. Miehethän siellä on aina osanneet käyttäytyä.)


Sitten itse otteluun. Peli aloitettiin seitsikolla Ruoko, Ykä, Hese, Lauriitsio, Juhi ja Sale sekä libressenä tietenkin Janne. Erä eteni alusta alkaen EnPy-merkkisenä johtuen heidän huiman kovasta syötöstään. Tilanteessa 19-16 otettiin tuplavaihto, eli Joonas ja Esa (jälkimmäinen tässä erässä hakkurin roolissa) sisään ja Jykä Salen kanssa vaihtoon jupisemaan. Vaihtonopat kannatti tällä kertaa ottaa mukaan, sillä seurauksena oli Mahtimiesten ryhdistäytyminen tilanteeseen 20-21. Sitten vaihto takaisin ja Meriheinä ratkomaan erää syöttöruudussa Mahtimerkkiseksi.


Toinen erä olikin sitten semmoista EnPy-tulitusta, etten ihan vähään aikaan ole noin ottavana osapuolena ollut. Ihan hiipi omat pelivuodet mieleen. Vaan eipä siitä sen enempää.


Kolmanteen erään tehtiin taas rosteriin muutosta, kun passariksi laitettiin Esa, liberoksi Herkko ja yypeenä Lauriitsiota olikin jo toisessa erässä tullut tuuraamaan Simo. Näiden muutosten myötä alkoi Mahtimiestenkin pelaaminen rauhoittua. Kolmas ja neljäs erä menivätkin sitten Mahdille. Toki tiukkojen vaiheitten jälkeen.
Päällimmäisenä mielessä on tosi hyvä vengtsui, sillä Enonkoski on tunnetusti ollut paha paikka pelata (saati fanittaa). Tiedän, että EnPy tulee tuommoisella pelaamisella nousemaan paljon nykyiseltä sijoitukseltaan, joten voitto sieltä voi nousta arvoon arvaamattomaan. Oman joukkueen pelaamisessa on mukana hyviä elementtejä ja olemme oppineet voittamaan pelejä. Siitähän tässä lähinnä on kyse.


Mielenkiintoista nähdä, minkälaisen yleisöryntäyksen tämä meidän nykykunto saakaan Mahtiareenalle aikaan, kun kahden viikon päästä pääsemme vihdoin kotipelin kimppuun... Ekaksi tietenkin pitää hoitaa Seinäjoen keikka alta pois... Toivottavasti palaamme pistepussi on entistä lihavampana.

17.11.2014 PS

 

Otteluraportti EnPyn vinkkelistä kirjoitettuna luettavissa täällä!


 

EnPyn Jaakko Hakulisen iskulyönti menee nippanappaniukinnaukin verkon yli Maaningan Mahdin puolelle. Kuva: Soila Puurtinen

15.11.2014 21:54 Jarmo Pesonen Urheilu Lentopallo Enonkoski

 

Mahti näytti mahtinsa Enonkoskella

 

Pienten marginaalien peli. Sitä oli Enonkosken Pyrinnön ja Maaningan Mahdin välinen lentopallon miesten ykkössarjan kamppailu lauantai-iltana Enonkosken liikuntatalolla.

Nuo pienet marginaalit kääntyivät lopulta vierasjoukkueelle ja varsinkin joukkueen valmentaja Pasi Seppäselle 1–3-voitto oli makea.

– Ei ihan tavallinen pullapäivä. Olen vieraillut täällä pelaajana, valmentajana ja varmaan pallopoikanakin, enkä koskaan aikaisemmin ole voittajana kotiin lähtenyt, rantasalmelaislähtöinen luotsi myhäili.

EnPyn päävalmentaja Pasi Arkko harmitteli omiensa pitkiä pehmeitä jaksoja verrattuna viikon takaiseen, kun lohkokärki Kyyjärven Kyky kaatui samassa paikassa.

–  Olihan vääntö. Harmi että se kääntyi tällä kertaa väärään suuntaan. Alkuun saatiin kaverin vastaanotto rikki, mutta viholliselle on annettava pisteet siitä, että se löysi pelin edetessä lääkkeet meidän pelimme tyrehdyttämiseen. Mahti oli kuitenkin parempi kuin Kyky, Arkko kehaisi.

Seppänenkin myönsi, että Mahti oli ahtaalla EnPyn syöttöjen kanssa kahdessa ensimmäisessä erässä.

–  Kun vastaanotto saatiin kuntoon, niin hyökkäyshän meillä on vahva. EnPy on saanut mukaan pari uusvanhaa kaveria (Antti Pölönen ja Antti Kontkanen) ja oli huomattavasti parempi kuin Maaningassa vieraillessaan. Hikinen paikka tämä tulee tälläkin kaudella olemaan vastustajalle.

Lisätunnelmaa Enonkoskelle toi maaninkalaisten mukavasti ääntä pitänyt kannattajaryhmä.

Voitto maistui faneillekin sen verran makealta, että pari innokkainta mieskatsojaa tuuletti lopputulosta ilman paitaa.

Lasse Räisänen palkittiin kotijoukkueen parhaana.

Arkko oli saanut penkille avukseen Saimaa Volleyn viime kauden kakkosvalmentaja Markku Korhosen.

– Pasi soitteli alkuviikosta ja pyysi mukaan. Katsotaan nyt miten jatkossa mennään, Korhonen kommentoi paluutaan miesten peleihin.


 

Mahottomassa voittoputkessa
 

Nyt on tuas piässä soinut kappale, tällä kertaa Haloo Helsingin Kiitos ei ole kirosana: "Rakastiko Hannu piparia vai Kerttua... ". Kun tällainen viisu tunkeutuu aivolohkoon, on väkisinkin tapahtunut jotain hyvää, niin nytkin.

Mahtimiehet vierailivat isänpäivän kunniaksi SurVon kotiluolassa ja millä tavalla. Harvoin olen ollut todistamassa niin yksipuolista tapahtumaa, kuin eilinen oli. Käsikirjoitus meni osamoilleen näin: Mahdilta onnistui kaikki ja SurVolta ei sitten mikään. Oman selkälihaksiston ruoskintaan ei SurVolaistenkaan kannata ryhtyä. Eilinen oli nyt vaan sellainen päivä. Rehellisyyden nimissä täytyy mainita, että hakkurin puuttuminen näkyi heidän otteissaan tosi paljon.

Mutta se ei kuitenkaan vesitä Mahtimiesten huikaisevaa esitystä. Hulppeat 29 torjunta-/vaimennuspalloa kolmeen erään kertoo jo aika paljon ottelun kuvasta. Mahdin valmennusjohtoa lähti kentälle viihdyttämään seuraavanlainen seitsikko: kapellimestarina Meriheinä (jo toista kertaa), keskareina Jake ja Ykä. Yleisvippailijaosastoon oltiin tehty muutoksia, kun koko alkukauden liekassa pidetty, Alapitkän Koiton kasvatti, Lauriitsio päästettiin irti. Häntä komppasi hienosti yleisön kestosuosikki Iivarisjuhi. Takakenttää luuti Janne ja hakkurina jatkoi Sale. Puolessa välissä peliä tehtiin passarivaihto. Vaikka Ruoko pelasikin ihan hyvin, halusi valmennusjohto kokeilla ensi kertaa joukkueen mukana ollutta Esa Hakulista pelipäällikkönä. Ja olihan Esalta aika jäätävä peli!

Allekirjoittaneella lienee edessä vielä valvottuja öitä, kun pohtii, kenet passariksi kentälle laittaa. Onhan vaihtoehtona vielä muuan herra Ryhänen, joka tällä kertaa oli huilivuorossa.

Muina vaihtopenkin lämmittäjinä toimivat El Capitano sekä Simo, joista jälkimmäinen aloitti juuri perinteikkään kaksi kuukautta kestävän sairasteluputkensa.

Kuten aiemmin jo kehua retostelin, oli torjunta Mahdilla aivan mieletön. Yleensä asiat johtuvat aina jostain, ja nyt osasyy tähän torjuntapatteriston riemujuhlaan löytyi syöttöviivan takaa. Jotain on pelissä tehty oikein, kun vastustajan Mr. Sairanen, joka on kuitenkin maanlaajuisestikin tunnettu kovana hihamiehenä, sulaa tavalliseksi kuolevaiseksi.

Kun Mahtimiehille osui vielä hyvä hihapäiväkin, oli peli taputeltu hämmästyttävän nopeasti maaninkalaisten suuntaan 3-0. Tästä on hyvä lähteä ensi viikonloppuna katsomaan, mitä ihmettä se Arkko (EnPyn koutsi) on oikein joukkueelleen syöttänyt. Veivät nimittäin omassa pelissään sarjajohtaja-KyKyä ihan satanolla. Pysyvätpähän Mahtimiehillä pompan napit tiukasti kii.

Ai niin. Siitä kappaleesta vielä. Kyllä mie luulen, että se Hannu on mahtilaisten tapaan piparimiehiä...

Että tämmöistä

10.11.2014 PS

 

1-sarjan paras mediaosasto eli Susiraja Volleyn tiimi on koostanut hienon koosteen ottelusta haastatteluineen.

<--- Katso ihmeessä video sivun vasemman reunan videokokoelmasta!


 

Fanikulttuuria parhaimmillaan!
Tilanne päällä...
Sale syöttämässä

Voittaessa on kivempaa

 

Mahtimiehiä kävivät viime lauantaina koettelemassa Oulunsalon poijaat. Tällä kertaa oli sitten kaikki tähdet mahtilaisten puolella. Tai sitten peli vaan kulki. Joka tapauksessa peli oli ohi suihkuineen reippaassa tunnissa, kun kotijoukot takoivat taululle tylyt 3-0 luvut. Pahiten vastapuolta kuritti Simo Koskinen, joka pelasi aivan uskomattomalla tasolla. Häntä komppasi komeasti liberona ensi kertaa tällä kaudella pelannut Herkko Heiskanen sekä paluun passarin paikalle tehnyt Mr. Meriruoko.

Joukkueen kokoonpanoa oli siis vähän möyhäytetty, ja kyllä herätys tuntui kelpaavan. Vastaanotto toimi 80 %:n tehoilla ja torjunta/puolustuspelaaminen oli kohdallaan. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun SurVo matsia. Katsotaan, onko mahtimiesten eväät vielä pelin jälkeen tallella...

Tästä on hyvä jatkaa

3.11.2014 PS


 

Ottelun alku eteni tasaisissa merkeissä
Mahtiareenan hieno kotiyleisö, joka joutui tällä kertaa pettymään...

Ei onnistu - ei ees joka kerta!

 

Tätä perisuomalaisen melankolian täyttämää kansanrallia olen sitten päivän verran rallatellut. Aika tarttuva on fiilis kappaleessa.

Sitten sunnuntain peliin. Ei kyykännyt KyKy. Olivat itseasiassa aika hyviä. Toki, niinhän liigakarsintojen portteja kolkutellessa joukkueen tulee ollakin. Herrat Sadam, Kyrölä ja varsinkin Aninko olivat juuri niin hyviä, kuin etukäteen oli pelättävissäkin. Näiden pelureiden johdolla Kyky rallatteli tuntiin 3-0 voiton Mahdista.

Eniten Mahtimiehet hävisivät vastaanotossa ja hyökkäyksessä, jossa suotta tehtiin vastustajan torjujista ottelun sankarihahmoja. Tällä kertaa ei pärjätty ns. silmätkiinnipersauksenpohjalta -taktiikalla.

Kaikki kunnia vastustajalle, mutta paljon jäi hampaankoloonkin. Toivottavasti se puretaan oikeisiin väyliin niin harjoittelussa kuin seuraavassa pelissäkin. Sitä odotellessa.

20.10.2014 PS


 

Mahtimiehet takaisin voittokantaan!

 

Niin vaan saatiin kotivoitotkin EnPyn kustannuksella aukaistua. Ja mielestäni ihan kohtuullisen hyvällä pelillä 3-0 (25-17, 25-23, 25-22). Näin mahtilaisten silmälasien läpi katsottuna, peli oli meillä koko ajan hallinnassa. Vastustaja pysyi pelissä mukana lähinnä kovan syöttönsä ansiosta. Heti, kun syötöt saatiin edes kohtuullisesti ylös, oli Mahtimiesten hyökkäysosasto aivan pitelemätön. Päällimmäisenä riehui tällä kertaa Iivarisen Juhi muiden kompatessa mukavasti mukana.

Seuraavaksi Mahdin vieraaksi saapuu sarjakakkonen Kyyjärven Kyky-Betset. Joukkue, joka on vuodesta toiseen viihtynyt ykkössarjan kärkipäässä. Nyt siis todella mitataan Mahtimiesten nykykunto. Tulkaahan sunnuntaina ajoissa paikalle katsomaan kuinka kykyläisiä kyykytetään...

15.10.2014 PS


 

Otteluennakko

 

Mahtimiehille vieraita Enonkoskelta


Miesten lentopallon ykkössarja jatkuu Maaningan Mahdin osalta kotipelillä, kun vieraaksi saapuu muutaman kokeneen liigajyrän tähdittämä Enonkosken Pyrintö. Mahtimiesten lähtökohdat peliin ovat hieman paremmat, sillä heillä on alla edellisenä viikonloppuna hankittu historiallinen avausvoitto. Pyrinnöllä on taas peleistä saldona pelkkiä tappioita. Kotijoukkue lähtee peliin täydellä rosterilla, kun ensimmäisestä kotipelistä poissa ollut Juha Iivarinenkin tekee paluun Mahtiareenalle. Tiedossa on siis tiukka vääntö sarjapisteistä.


Ottelu pelataan Maaningan urheilutalolla  sunnuntaina  12.10. klo 15.00. Tervetuloa!

 

Lisätty 10.10.2014 PS


 

Mahtimiehet maailmalla

 

”Ei tullut tästä mitään riemumarssia Uraliin”. Näin tuumasi erään tunnetun suomalaisen sotaromaanin hahmo, kun taisto alkoi kääntymään itseään vastaan... Samat fiilikset oli eilen, kun nautimme Rovaniemen ja Maaningan välisestä kuusituntisesta kotimatkasta NaPan aiheuttama tappio niskassamme.

Mutta kerrotaan ensin positiiviset uutiset. Lauantaina Mahtimiehet vierailivat OsVan kotiluolassa ja saalistivat sieltä mukaansa historialliset avauspisteet puhtaalla 3-0 voitolla. Peli oli siellä todella vapautunutta, ja varsinkin hyökkäysosasto toimi valtavan hienosti. Kehumisosasto menisi niin pitkäksi luetteloksi, että jätetään se väliin. Todettakoon, että koko joukkue esiintyi sillä tavalla, niin kuin tällä rosterilla pitäisikin.

Pelin jälkeen matkasimme suoraan Rovaniemelle, jotta valmistautuminen sunnuntain otteluun olisi mallillaan. Sunnuntain peli oli sitten täysin vastakohtainen lauantaille. Palloa ei saatu laidoista kuolemaan, ei sitten millään. Tähän osansa oli tietenkin NaPan loistavalla kenttäpelaamisella, mutta siltikin tunnelma ottelusta jäi sellaiseksi, jotta ihan kaikkea ei moposta saatu irti.

Onneksi saamme pelata seuraavat viisi peliä Mahtiareenalla. Itselläni on kova luotto siihen, että peli lähtee kulkemaan koko ajan parempaan suuntaan. Siitä viikonloppu antoi jo viitteitä.

Nyt pari peliä vieraspaikkakunnilla viettäneenä osaan arvostaa teitä rakkaat Mahti-fanit entistä enemmän. Missään ei olla päästy edes puoleen siitä fiiliksestä, mitä te kannustuksellanne aiheutatte. Nyt sunnuntaina mökki täyteen ja EnPy kumoon!

Lisätty 6.10.2014 PS

 

Linkki OsVan Facebookiin

Linkki NaPan nettisivuille ja linkki NaPan Facebookiin


 

Savon Sanomat 29.9.2014 Wesa Koistinen

 

Lentopallo: Maaningan Mahdin ensimmäinen ottelu ykkössarjassa päättyi tappioon

Nuorten naisten kannustus ei auttanut

 

Maaningan Mahdin ensimmäinen ottelu miesten ykkössarjassa ei tuottanut voittoa, mutta yleisölle uuden tason peleillä vaikuttaa olevan tilaus. Mahti taipui liperiläiselle Susiraja Volleylle 1-3 (23-25, 25-22, 21-25, 19-25), mutta kannustuksesta homma ei jäänyt kiinni. Eritoten keskikatsomon nuorten naisten joukko jaksoi innostaa pelaajia kannustuksellaan. Mahti-huudot raikuivat ja käsien pauke kuului komeasti.

"Kylällä on ollut uusi puheenaihe siitä lähtien, kun otimme sarjapaikan vastaan. Maaninka on selvästi innostunut nousustamme uudelle tasolle, ja yleisöä olikin enemmän kuin viime kauden peleissä", Mahdin valmentaja Pasi Seppänen tuumi.

Avausmatsin katsojamäärä oli melko tarkasti kaksisataa. Mahdin avausta oli seuraamassa myös siilinjärveläisiä lentopalloihmisiä, vaikka osittain päällekkäin pelattiin Siilinjärvellä miesten Mestaruusliigan kamppailu Sampo-Leka. "Tämmöisiä kotiyleisön sytyttäviä joukkueita on kaivattu ykkössarjaan. Täällä oli todella hienoa pelata", Susiraja Volleyn pelaajavalmentaja Aki Siren kehui.

Pelillisesti Mahdin avaus oli lupauksia herättävä. Etenkin parissa ensimmäisessä erässä syntyi useita komeita hyökkäyksiä, kun passari Joonas Ryhänen pääsi rakentelemaan peliä hyvästä vastaanotosta. "Pelissä oli paljon hyvää, mutta kun vastaanotto alkoi tökkiä, sitten pelaaminen ei olut kovinkaan hienoa", valmentaja Seppänen ruoti. "Taisi olla hieman puristusta otteissa, kun odotettu kotiavaus vihdoin koitti", Seppänen lisäsi. Mahdin suurin tähti Salvis Cielavs pysyi yllättävän hyvin vieraiden pihdeissä. Latvialaislähtöinen 39-vuotias hakkuri törmäsi usein Susiraja Volleyn torjuntaan. Kahdesti liigan parhaaksi hakkuriksi valittu Cielavs olikin merkattu mies vastustajan riveissä. "Rakensimme torjuntamme pysäyttämään Cielavsin ja onnistuimme siinä hyvin", vieraiden valmentaja Siren totesi.

Isäntien parhaana palkittu Yrjö Matsi huomasi heti avauspelissä, että uusi sarjataso asettaa joukkueelle tiukan haasteen. "Hyppy kakkossarjasta ykkössarjaan on iso. Loikka on paljon merkittävämpi kuin siirtyminen kolmossarjasta kakkossarjaan. Nyt on luvassa todella kovia pelejä", Matsi tuumi.

Mahti kohtaa seuraavaksi vierasottelussa Oulunsalon Vasaman.


 

 

Mahdin Salvis Cielavsin hyökkäykset lähtivät korkealta ja kovaa, mutta pysähtyivät usein vastustajan torjuntaan. Kuva: Marko Happo
Susiraja Volleyn Teemu Räsänen (vas.) pysäyttää Maaningan Mahdin Yrjö Matsin, eikä Herkko Heiskasesta ole apua. Kuva: Marko Happo
Mahdin Joonas Ryhänen ja Yrjö Matsi (oik.) pysäyttävät Susiraja Volleyn hyökkäyksen. Kuva: Marko Happo

Savonsanomat.fi 28.9.2014 Wesa Koistinen

 

Pelaaminen uudella sarjatasolla alkoi tappiolla

Mahdin kotiavaus veti kaksisataa katsojaa

 

Maaningan Mahti sai kunnon tuen kaksisataapäiseltä katsomolta, mutta voittohurmioon asti joukkue ei syttynyt.

Mahdin historian ensimmäinen ykkössarjan kamppailu päättyi 1–3 (23–25, 25–22, 21–25, 19–25 ) -tappioon.

– Uusi sarjataso on kova. Tällä kaudella on luvassa tasokkaita pelejä, isäntien parhaana palkittu Yrjö Matsi tuumi.

Mahdon pelit jatkuvat lokakuun neljäntenä päivänä Oulunsalon Vasaman vieraana.

 

http://www.savonsanomat.fi/video-ja-kuva/videot/kapteeni-kiitteli-kannustajia/1904076


 

Kylläpä jännitti


Tänään kävi niin, kuten AA:n iskulauseessa sanotaan "jokainen putki katkeaa joskus". Tappiohan sieltä tulla tupsahti. Ja tämä tiesi taasen sitä, että Mahtimiesten kahden vuoden kotivoittojen putki sitten katkesi. SurVo vei Mahtimiesten nenukin edestä voiton täysin ansaitusti erälukemin 3-1. Jos tappio piti joskus tapahtua, niin hyvä jotta nyt. Voitetaan sitten keväämmällä...
 
Peli lähti vähän käsijarru päällä liikkeelle ja jotenkin tuntui, ettei se päältä lähtenyt koko aikana. Liekö syynä ollut jännäkokkareen tyyppistä ratkaisua, vai mitä? Sitä ei allekirjottanut ole vielä saanut ratkottua, mutta syy kyllä kaivetaan esille...
 
Ehkä myös opettelemme hiukan sitä, ettei tällä sarjatasolla kaikki enää tule rallattelemalla, vaan vastustaja iskee heti, kun hyvänolon tunne pullahtaa puseroon. Niin kävi tänäänkin. Mahti johti jokaista erää, välillä reilustikin, mutta niin vaan SurVo tuli itärajamaisella raivolla kolmessa erässä ohitse. Toinen erä toki voitettiin, mutta tällä hetkellä siitä ei viitsi paljoa hattua ilmaan viskoa.
 
Tämä osio on sitten teille rakkaat mahti-fanit!
Saatiin ykkössarjakausi sitten avattua. Ja voihan Venäjä millä tavalla! Yleisöä heti kauden avauksessa yli 200 ja meteli mökissä aivan mieletön. Saitte kehuja niin vastustajalta kuin lehdistöltäkin. Ei kuulemma ollut eräässä eilisessä SM-kauden avauksessakaan tälläista tunnelmaa, vaikka sakkia oli kaksi kertaa enemmän. Nyt rakkaat fanit, älkää huolestuko! Käymme Lapissa reenaamassa pari peliä, ja voin vannoa, ettei seuraava kotipeli ole enää tämmöistä puntintutisuttamista. Parin viikon päästä sakkia tuplat lisää ja käydään yhdessä Enonkosken kaatoon.
 
Minä myö Mahti!

28.9.2014 PS

 

Tunnelmia Susiraja Volleyn Facebookissa: https://www.facebook.com/SusirajaVolley


 

Mahtimiesten kesäkuulumisia

 

Niin on vain aikaa kulunut jo useampi kuukausi viimeisestä nousupelistä ja kohta tärähtää uusi kausi aluille. Tällä kertaa kaudenalustäpinä on potenssiin kolme. Onhan edessä maaninkalaisittain aivan uusi kokemus valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjaportaalla. Paljon on tehty ja paljon on varmasti vielä edessäkin.

Reenit aloitettiin tutuksi tulleella tavalla heti juhannuksen jälkeen. Mahtimiesten maine lentopallopiireissä on muodostunut niin kovaksi, että kilpailevan yrityksen (Enonkosken Pyrinnön) valmentaja Mr. Arkko lähetti koko kesäksi agentin virkaa ylläpitäneen Jaakko Hakulisen meidän reenaamistamme tutkailemaan. Hyvä niin. Saadaanpahan korkealaatuisen harjoittelun mallia myös Enonkoskelle päin.

Ajattelin tavanomaisten löpinöitteni sijaan kirjoittaa asiallisesti jokaisesta pelaajastamme pienen ”briiffin”, jotta te rakkaat Mahti-fanit pääsisitte taas hiukan lähemmäksi joukkuettamme.

Olokeepa hyvä!

 

Salvis Cielavs

Latvian lahja maaninkalaiselle lentopalloilulle. Ensimmäisten reenien jälkeen oli selvää, kuka on isäntä Mahtiareenassa. Seinän läpi kiskaistu kuntopallo kertokoon kaiken miehen fyysisestä kunnosta. Vastustajille on suositeltu kypäräpakkoa takakenttäkierrokselle. Katsotaan, hyväksyykö liitto tämän ”Mahti-pykälän”.

 

Juhi Iivarinen

Vuoden harharetken jälkeen takaisin Mahtiin. Mies, jolla ei ole pidätysvaikeuksia (toimii poliisina Kuopiossa). Armottoman kova lisä miehistöön. Pystyy omalla panoksellaan ratkomaan pelejä. Aboriginaali osa 1.

 

Yrjö Matsi

Edellisen kauden huippupelaaja. Tälläkin kaudella on ratkaisijan raskasta viittaa soviteltava Ykän kapeampaakin kapeammille hartioille. Saa nähdä, kuinka rokkikukon käy. Huhut kertovat monen liigaseurankin olleen Ykän perässä. Lieneekö Mahtifanien ansiota, ettei hän tarttunut muihin houkutuksiin?

 

Heikki Miettinen

Viime kauden il capitano. Mies on kuin viini, paranee vain vanhetessaan. Toipunut viimekaudella lämmittelyfudiksessa sattuneesta alapäävammastaan ja on nyt aivan huikeassa iskussa. Joukkueen isukkiosastoa.

 

Toni Lehti

Hirmuisessa harjoittelubuustissa. Koittaa kovasti kammeta itseään kuusikon puolelle. Vielä kun oppisi lyömään oikealla kädellä...

 

Simo Koskinen

Joukkueenjohto jo kertoikin oivan tarinan, jossa Simo oli lapsena pudonnut energiajuomapataan. Tämä Obelix–vertaus kertoo Simosta kaiken. Mahdoton pörisijä, jolle on kyllä nostettava pipoa koko käden korkeudelle. Miehen asenne viime vuodesta on muuttunut aivan huimasti. Ehkä syksyllä odottaa palkinto...

 

Herkko Heiskanen

Uusi tuttavuus Mahtiyleisölle. Vaikka mies on osastoa sulkapäässäsataseitkytsenttiä, on hän kentälle päästettäessä monesti areenan ISOIN jätkä. Oiva lisä joukkueeseemme. Kuten synnyinpaikkakunta (Pieksämäki) paljastaa, on kyseessä varsinainen luonnonlapsi.

 

Jyrki ”meriheinä” Meriruoko

Kuuluttajan lempilapsi. Ruokolta vaihtui pelipaikka passarista yleispelaajaksi, muttase ei haittaa hänen menoaan. Miehestä kertoo paljon sanonta: "Mitä isompi virhe, sen leveämpi hymy". Asenneukko.


Lauri Heikkinen


Viitostuvan Voiman ja Pöljän Pinnistyksen fuusioseuran (ViPPi) kasvatti. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja Pöljän pommittaja ehkä niistä mieluisin. Tässä tapauksessa nimi ei ole pelkästään enne. Miehestä on vielä iso riemu Mahtimiehistölle.


Joonas Ryhänen

Taikuri Luttinen. Tärkeä osa Mahdin tulevaisuuden suunnitelmia. Passarina huippuluokkaa. Tuonut tekemisellään lisää urheilullisuutta joukkueeseemme. Akseli Ryhänen – Cielavs lienee merkitty aika monen vastustajan papereihin.

 

Janne Iivarinen

Minne tahansa mennään, niin aina Käsämän kautta. Haluaa käyttää luontaista navigaattoria, mutta eksyy yleensä aina. Ainoastaan pelikentällä varma paikastaan (oliks se 5 paikka?). Ei höyryä liikoja, mutta aina se vaan pallon alle kerkeää.. Aboriginaali osa 2.
 

Em. pelaajien lisäksi on rinkiin tulossa vielä pari pelaajaa, mutta heidän sopimuspapereitaan ei olla vielä saatu allekirjoitettua, joten ei heistä vielä sen enempää...
 

Lopuksi haluaisin antaa vuoden Positiivisin Teko -palkinnon. Heti ykkössarjapaikan varmistuttua, laittoivat kunnan päättäjät ison pyörän pyörimään. Nyt meillä sitten on viimeisen päälle kunnostettu tori ensi kevään nousujuhlia varten. Kunnanisille ja -äideille iso kiitos!

 

Jepjep!

Näillä mietelmillä kohti uutta kautta. Laittakaahan kalentereihinne kaudenavaus ylös:

 

Su 28.9. klo 15.00 Mahti - SurVo

 

Laitetaan tupa täyteen ja tunnelma kattoon...

 

26.8.2014 PS


 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.